פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יום הקובע לדמי לידה עם שמירת הריון
    רבקה
    19/08/2010

שלום.

יצאתי לשמירת הריון בתאריך 01/05/10 וילדתי ב15/08/10.

לעניין דמי לידה / חופשת לידה מה נקרה "יום הקובע", היום שהפסקתי לעבוד בפועל (כלומר היום בו יצאתי לשמירת היריון) או היום בו ילדתי?

תודה רבה.
    רבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היום הקובע

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2010

היום הקובע, כהגדרתו על פי המוסד לביטוח לאומי:
    היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    18/08/2010

שלום,

אני עובדת כמנהלת אדמיניסטרטיבית בחברת סטארט אפ מאז אוגוסט 2008, אני אמא לשני תינוקות בת חודשיים ובן שנה ושלושה חודשים. בהמשך לחוק החדש הארכתי את חופשת הלידה שלי בשלושה חודשים נוספים ובמקביל דיברתי עם מקום עבודתי לגבי חזרה במתכונת מצומצמת של 8-13 ולצערי נענתי בסירוב.
    אני יודעת שמקום העבודה מחוייב לקבל אותי בחזרה במתכונת של משרה מלאה=9 שעות, דבר שאינו מתאים לי כאמא לשני תינוקות קטנים. לאחר חופשת הלידה הקודמת עבדתי 8-15 ולכן הפעם לא מגיעה לי שעת הנקה. האם יש חוק שיכול להגן עליי ? מהן זכויותיי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צמצום המשרה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2010

שלום לך,
    בנסיבות, תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד תוך קבלת פיצויי הפיטורים, אך אין דרך לאלץ את מקום העבודה להפחית בשעות המשרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    עינב עמר
    18/08/2010

שלום,
    אני אע"צ במשרה של 8.5 חזרתי לעבודה 3 שבועות לאחר שנסתיימה חופשת הלידה,
    שאלתי היא האם אני זכאית לשעת הנקה גם אם אינני מניקה נאמר לי שאהיה חייבת להציג אישורים לכך וכפי שידוע לי עד כה החוק איננו מחייב זאת.
    אשמח להתייחסות בהקדם
    תודה עינב.

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• זכאות לשעת הנקה

עו``ד חן שטיין
    18/08/2010

עינב שלום,
    לשאלה אם את אכן מיניקה בפועל או לא - אין כל רלוונטיות. גם אישה שאינה מניקה זכאית לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו החישוב לדמי לידה לעצמאית?
    תאיר
    18/08/2010

אני עצמאית, מהוא החישוב שעושים לי בביטוח לאומי לקבלת דמי הלידה
    אני עצמאית 6 שנים. האם אני מקבלת כמו שכירה, או מתייחסים להכנסות של השנה הקודמת כפי שקראתי באיזשהו פורום?
    תודה
    תאיר.

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה לעובדת עצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    18/08/2010

תאיר שלום,
    דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כאשר החישוב נעשה לפי שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר).
    אצל עצמאית, ייתכן (וכך יש גם לעשות על פי הפסיקה) שתילקח בחשבון השנה כולה (לפי הדוח השנתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאית ובעלי שכיר, דמי לידה???
    תאיר
    18/08/2010

אני עצמאית ובעלי שכיר
    מי כדאי שיצא לחופשת לידה? שכרי נמוך יותר משל בעלי.
    אודה להתייחסותך.
    רחל

הוספת תגובה

• חופשת לידה - למי כדאי לצאת

עו``ד ליאת שטיין
    18/08/2010

תאיר שלום,
    גם אם בעלך רוצה לצאת לחופשת לידה, הרי שהוא יכול רק לחלוק איתך את חופשת הלידה (את צריכה לצאת ל7 שבועות לפחות, והוא יכול לצאת ליתרה). מבחינה כלכלית - אם שכרו של בעלך גבוה יותר, הרי שמובן כי עדיף שהוא ייצא גם כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה
    אילנית
    17/08/2010

שלום וברכה!

ילדתי לפני חצי שנה ואני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי ולעבור למקום עבודה אחר לא בגלל השעות כי אם בגלל השכר (השכר במקום החדש גבוהה יותר) האם אני זכאית לפיצויי פיטורין.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    17/08/2010

אילנית שלום,

החוק מזכה בפיצויי פיטורים לאחר לידה, אך ורק אם ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.

לאור העובדה כי הנך מתפטרת לא בשל עילת טיפול בילד, לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע דחוף נעמת,ויצו הסתדרות בחופש..
    צור
    17/08/2010

המעסיק של אישתי ב 11חודשים האחרונים החליט להפסיק לנהל את גן הילדים שאישתי עבדה בו לסגור אותו,ולהשכיר את לגננת הגן שניהלה אותו בעבר לניהול פרטי.
    ב 22/07/10 אישתי קיבלה מכתב בו מודיעים לה על " אי המשך העסקתה בשנה הבאה בשל החלפת הבעלים "המנהלת גן דאז לא היתה בטוחה שתשכיר אתהגן ואמרה לאישתי שהיה וכן מקומה מובטח לשנה הבאה ,וגם
    "אל תתדאגי יהיה בסדר "
    "עשו את זה פעם לי אין מצב שאני עושה לך את זה"
    העניין הוא שלשמחתנו גילינו כי אישתי בהריון בשבוע 7 ולכן כבר כחודש וחצי בהריון
    מאחר ואישתי ישרה אמרה בטווח ההודעה המוקדמת ,כי יש חשש שהיא בהריון וכי הנושא בבדיקה מול הרופא(בעבר עברנו טיפולי פוריות ולכן היינו חייבים להיות בטוחים),למרות שיצאה קצת הבטן,
    בדקתי עם משרד התמ"ת ונאמר לי להתקשר לבעל הנכס (המעסיק )ולהודיע לו על כך שאישתי בהריון ושהפיטורים מבוטלים,וכך עשיתי .הוא לטענתו ענה לי "הגן נסגר" ואין לי מה לעשות עם אישתך .הסברתי לו שאני מבין את המשמעות של "גן נסגר" לפי משרד התמ"ת העסק אמור להיות לא פעיל יותר כלל ,ובמצבו הנוכחי השכיר אותו לאדם פרטי כאשר הנכס נשאר בבעלותו כך שבפועל העביר בעלים,והיה אמור וצריך לתכנן מבעוד מועד ולדאוג לאישתי לתעסוקה במקום זה מבלי לפגוע בשעות עבודתה ימי עבודתה או השכר לפי שעה שהיא עובדת כיום,
    והוא אמר לי "שעד חודש הבא גם ככה אין גנים ושהוא יתמודד עם מה שצריך" .
    ומאז לא קיבלנו תשובה.
    אישתי יצרה קשר עם הגננת לשעבר בעלת הגן מחודש הבא וביקשה לברר מה התחדש לעיניינה,
    הגננת אמרה לאישתי שהיא מוכנה לקבל אותה בתנאי שתעבוד יומיים בשבוע שעתיים יותר ותוריד את המשכורת השעתית ב 3 ש"ח ,אישתי אמרה לה כי אסור לפגוע בשכר אישה בהריון והגננת אמרה שתחזור אל אישתי.לאחר שלא חזרה אישתי התקשרה אל הגננת שדאז יצגה את בעל הגן ,
    והזכירה לה כי היא ידעה ואף חשדה שאישתי בהריון היא זאת שאף המליצה לאישתי לעשות בדיקה לגילוי הריון ,יצאה לאישתי הבטן.
    ושאלה אותה עם בטרם בעברת הגן המעסיק והמעסיקה העתידית בכלל התייעצו או מישהו לגבי אישתי או לא ??
    הגננת אמרה לה שתחזור אליה תוך יומיים אישתי ממתינה בבית ואין מענה ,
    לבסוף התקשרנו שנית והגננת אמרה שדיברה עם המעסיק הקודם והוא שאל אותה אם יש לה מישרה פנויה עבור איתי והיא ענתה שכל המישרות תפוסות, אז הוא אמר שהבעיה שלנו היא איתו ושלא נערב אותה...
    אישתי הסבירה לה כי היא עובדת 11 חודש ואפילו לא זכאית לאבטלה וכי עובדת מעל 6 חודשים ואסור לפטרה
    וכי בדקנו במשרד התמ"ת ולא הוגשה בקשה לפיטוריה,וכי יש לה כבר בטן ואף מעסיק לא יקבלה לזמן כזה ולכן יש חוק ששומר ומגן על נשים בהריון במקום עבודה.,ושהקנס הוא 300 אלף ש"ח למעסיק שפוגע,אך כל הדברים נתקלו בתשובות יבשות."אין מקום ,כל המשרות תפוסות, תפני למעביד הקודם".
    מה קורה עם אישתי בראשון לחודש?
    בעלת הגן החדש שהשכירה את הגן אומרת שהיא כעת לא רוצה להעסיק את אישתי ואין לה משרות פנויות

הוספת תגובה

• המשך. תודה

צור
    17/08/2010

מה קורה עם אישתי בראשון לחודש?
    בעלת הגן החדש שהשכירה את הגן אומרת שהיא כעת לא רוצה להעסיק את אישתי ואין לה משרות פנויות,
    בעל העסק הקודם לא יוצר איתנו קשר כלל בנוגע למשכורת לחודש הבא של אישתי,
    לא פנו למשרד התעשיה והמסחר לגבי פיטורין של אישתי.
    מה עם עד תחילת חודש הבא אין תגובה או אין הסדר מאיפה המשכורת של אישתי תגיע?
    מה אם המעסיק הקודם יגיד לאישתי שתבוא לעבוד בעסקיו האחרים יש לו כמה כאלה ,האם מותר לו ,(אנחנו לא מעוניינים כלל)
    אם אין אפשרות שתחזור לעבודה כי לא מוכנים לפנות לה משרה שם ,והמעסיק לא ביקש פיטוריה וגם לא בטוח שיקבל כלל אישור לפטרה,כי היה צריך לדאוג למישרה תואמת עבורה בזמן העברה,מה עושים ,
    האם אישתי תהיה בבית ותקבל משכורת?
    חשוב לי להבהיר כי
    אישתי עם כאבי בטן כבר שבועיים,
    לא רגועה ולא מסוגלת לנוח והדבר עולה לה בריאות

ויש לנו בעיה עם המעסיק הקודם,הוא לא חוזר אלינו ,
    ועם הגננת הנוכחית שלא מוכנה לפנות מקום,ופתאום התחרטה, וגם אישתי בבעיה לבוא למקום שלא רוצים אותה,

נעמת בחופש עד סוף חודש הבא
    כך גם ההסתדרות
    וגם ויצו.
    אין מי שיתקשר למעסיק ויפקח את עיניו אני מאמין שהכל נובע מחוסר ידע והוא מאמין שזה יעלם ושאישתי תתיאש או משהו כזה....
    מה עושים בטווח הזמן המיידי עם מי מתייעצים ומול מי יושבים עם המסמכים לטפל בנושא מהר ,
    עדיף נציג בהתנדבות שיעבור על החומר ויסייע לנו מול המעסיק.
    אנחנו גרים בחדרה.
    תודה רבה על העיון נא תשובה בהרחבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2010

צור שלום,
    המקרה מעט מורכב, שכן יש לבדוק כיצד נוהל העסק (עוסק מורשה או חברה בע"מ), מה עלה בגורלו - האם אכן נסגר או לא, מה היה ההסכם עם הגן החדש, ושאלות רבות נוספות.
    עצם העובדה שהמעסיק לא פנה לתמ"ת הינה לרעתו, שכן ממילא לא ניתן לפטרה ללא היתר מתאים.
    בשלב זה הייתי ממליצה לחדול מלפנות למעסיק עד לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, אשר ינחה אתכם כיצד לנהוג בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה בע"מ

צור
    17/08/2010

במכתב הפיטורין רשום חברה בע"מ
    למי ניתן לפנות ליעוץ מיידי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצור

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2010

תוכל לבחור לאיזה עו"ד פרטי לפנות. מבחינת מתנדבים - נסה לשאול את נעמ"ת או ויצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פדיון ימי חופשה בהחלטת המעביד
    מיכל
    17/08/2010

שלום רב. האם מותר למעביד לפדות לי את כל ימי החופשה שלי בלי ידיעתי או הסכמתי? אני בהריון בחודש השביעי, ואתמול נודע לי שמשום שהורידו לי ימי עבודה (שכרו אותי למשרה מלאה וכל הזמן מורידים לי ימים), אז האחריות על כוח אדם פשוט פדו לי כל חודש את ימי החופשה שלי, וכעת לא נותרו לי ימים. זאת על אף שאני צריכה אותם.
    תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• פדיון חופשה

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2010

מיכל שלום,
    על פי הפסיקה כלל לא ניתן לפדות ימי חופשה בתשלום במהלך תקופת העבודה, אלא רק בתום יחסי עובד-מעביד. בסיטואציה כזאת, עקרונית קמה לך הזכות לדרוש תשלום בגין ימי חופשה אלה בסיום העבודה.
    ככל שהופחתו לך ימי עבודה בפועל שונה המצב - שכן זו הרעת תנאים אסורה בהריון, ויש לפעול בעניין זה מול המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ואם התחילו להוריד לי ימים

מיכל
    18/08/2010

לפני ההריון?

תודה על הפורום הנפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-) והמשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/08/2010

אני לא רואה שום בעיה או קשר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הבהרה בקשר לפדיון ימי חופש

מיכל
    19/08/2010

אם הם פדו לי את ימי החופש בלי לשאול אותי, וזה נודע לי לאחר שימי החופש נגמרו, ואני מעוניינת לקחת ימי חופש. האם עלי להחזיר להם את הכסף?

שוב תודה על העזרה הנפלאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת
    יעל
    17/08/2010

שלום רב ,

שמי יעל ותאריך הלידה המשוער שלי היה 8/8/2010
    יצאתי לחופשת לידה מוקדמת החל מ - 1/8/2010

היום אנחנו כבר ב-17/8/2010 והלידה עדיין לא הגיעה ( שבוע 41 + 2 )

האם אני יכולה להגיש למקום העבודה שלי אישורי מחלה בגין 8 ימים ראשונים החודש (מאחר שיש לי רק 8 ימי מחלה לשימוש ) + השלמת החודש על ידי ניצול ימי חופש הצבורים שלי כך שלא יחשב לי שיצאתי מוקדם יותר לחופשת לידה ?

תודה רבה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2010

יעל שלום,
    ברגע שיצאת לחופת לידה מוקדמת, לא ניתן להציג ימי מחלה בגין חלק מהתקופה.
    אם תרצי לבטל את היציאה המוקדמת ולהמירה לימי חופשה ומחלה, עלייך לבדוק את העניין מול המעסיק וביטוח לאומי (האם כבר דיווחת להם או לא?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הודעתי רשמית

יעל
    17/08/2010

הי ליאת תודה רבה על תשובתך המהירה

מה הכוונה הודעה רשמית , עם ביטוח לאומי בכלל לא הייתי בקשר כלומר לא שלחתי שום מסמך או הודעתי שום הודעה

לגבי המעסיק אמרתי לו שאני יוצאת לחופשה כי הלידה מתקרבת אבל גם כאן לא היה שום מכתב או משהו כדומה

האם זה אומר שאני כן יכולה להגיש או שאני צריכה לבדוק אם העבודה דיווחה לביטוח לאומי ?

תודה מראש
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-) והמשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/08/2010

יעל שלום,
    ככל שלא דיווחת דבר לביטוח הלאומי, ולעבודה הודעת באופן כללי, הרי שעקרונית ביכולתך לעשות מה שרצית - ימי מחלה + ימי חופשה (כאשר מימוש ימי החופשה בגין ימי המחלה בהם היית ולגביהם כבר אין לך זכאות לתשלום היות ונגמרה לך המכסה, נתונים לשיקול דעת המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסורים במהלך טיפולי פוריות
    מלני
    17/08/2010

שלום
    אני עובדת במקום עבודתי שנתיים אין לי ימי מחלה כי נאמר לי שניצלתי את כולם כאשר לקחתי ימי מחלה של שלושה ארבעה ימים אפילו שלא קיבלתי כמעט כשף על ימי המחלה הם התקזזו.
    עכשיו אני עוברת טיפול שיש בו קצת סיבוכים של גירוי יתר וכו' ולכן אני בבית שבועיים וחצי שאלותי הן:
    1. מה ניתן לעשות אם מקום העבודה טוען שאין לך ימי מחלה?
    2..במקרה שבעזרת השם אני נכנסת להריון מהטיפול הזה האם זה יכול להיחשב כשמירה?
    3. משכורת הברוטו שלי היא 12000 כמה בעצם אקבל בשמירת הריון והאם תקופת השמירה מוגבלת בזמן מקסימלי?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מחלה בטיפולי פוריות

עו``ד אורנה שמריהו
    17/08/2010

מלני שלום,

ראשית בדקי היטב את נושא ימי המחלה שהורדו לך בתלושי השכר.

שנית, לצערי במידה ואין ברשותך ימי מחלה, אינך זכאית לשכר, ואף לא ביטוח לאומי משלם בגין ימים אלו, אלא אם את עומדת בקרטריונים לקבלת אבטחת הכנסה.

לגבי שמירת הריון - שוב תאלצי לפנות לביטוח לאומי בבקשה לתשלום, ורק לאחר 30 ימים.

לגבי השכר אותו תקבליף פני לביטוח לאומי על מנת לערוך לך את החישוב.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה כעצמאית בזמן חופשת לידה
    זהר
    16/08/2010

אני עובדת כשכירה בעיקר וחלק קטן נוסף מעבודתי כעצמאית. על עבודתי כעצמאית אינני זכאית לתשלום מבטל"א בזמן חופשת הלידה . האם בזמן חופשת הלידה אוכל להמשיך ולעבוד בעבודה זו

הוספת תגובה

• שלילת או הפחתת דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2010

זהר שלום,
    התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו.
    ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית, והמוסד לביטוח לאומי אף יהיה רשאי לשלול אותם במלואם - עלייך לקחת זאת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    16/08/2010

לאחר שאתמול אמרת לי כי עלי לגשת ללשכת התעסוקה (אחרי חופשת ידה התפטרתי מרצון) הייתי שם הבוקר ונאמר לי כי עלי לחזור בכל יום שני אולם לא הבנתי מה עם 90 היום שיש לחכות האם הם כרק על מנת לדרוש את דמי האבטלה?? ובכל 90 היום עלי להתיצב בלשכה?? כמו כן ברגע שאני דורשת לאחר 90 יום דמי אבטלה אני מקבלת אחורניתצ ?(בעבור 90 היום?) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאתי

עו``ד ליאת שטיין
    16/08/2010

שלום לך,
    כפי שהסברתי, ב 90 הימים הללו עלייך להתייצב, אך הם אינם נחשבים לתקופה מזכה, אלא כתקופת המתנה. לאחריהם, תוכלי לקבל דמי אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת מחלה סמוכה לחופשת לידה
    ענת
    16/08/2010

ברצוני לצאת לחופשת מחלה מהיום (שבוע 39) ןעד הלידה.
    האם ישנה הוראה מיוחדת בקשר לחופשת מחלה שצמודה ללידה?

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

עו``ד אורנה שמריהו
    16/08/2010

עליך להעביר למעסיקך אישור מחלה, על מנת לקבל תשלום.

במידה והנך יוצאת לשמירת הריון - לא תהיי זכאית לתשלום ימי מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    סיגל
    16/08/2010

שלום רב,
    כאשר נכנסתי להריון עבדתי באותו מקום עבודה כבר כשנה,בימי שישי ושבת (החוזה שלי איתם רק לשישי שבת). כבר בחודש השני התחילו בעיות ויצאתי לחופשת מחלה של כחודש. לאחר מכן חזרתי וניסיתי לעבוד אך לא יכולתי מכיוון שהעבודה כל היום על הרגליים.
    מבלי להתפטר,מצאתי עבודה במקום אחר בישיבה ועבדתי חודשיים מיום א'-יום ה'.
    לאחר חודשיים נאלצתי לצאת לשמירת הריון.
    בביטוח לאומי ביקשו שמקום עבודה אחרון ימלא את המסמכים לשמירת הריון (החלק של המעסיק).

כיום מסתיימים שלושה חודשים של חופשת לידה.
    האם אני צריכה לכתוב מכתב התפטרות למקום עבודה הקבוע שלי (של שישי-שבת).
    האם מגיעים לי פיצויים? אם כן האם התקופה שלא עבדתי נכנסת לחישוב פיצויים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• לסיגל

עו``ד חן שטיין
    16/08/2010

סיגל שלום,
    שאלתך קשה מאוד, שכן היא תלויה בהגדרת הצדדים את התקופה בה לא היית בעבודה - האם התפטרת (גם אם לא בכתב)? האם יצאת לחל"ת? רק בהתאם לתשובה לשאלה זו, ניתן יהיה להסיק את היתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה לעבודה אחרת
    לילך
    16/08/2010

אני עובדת 10 שנים במקום ונמצאת לאחר לידה. חזרתי מחופשת לידה לפני 3 שבועות והילד בן 4 חודשים.
    האם אני יכולה להתפטר בתואנה של טיפול בילד (לקבל את כל הזכויות והפיצויים)ולהתחיל עוד חודשיים עבודה אחרת בה המשכורת גבוהה ב 30%?
    העבודה היא משרה מלאה ולא יותר קרובה לבית או פחות % משרה אלא רק בכסף מאוד משמעותית

תודה,
    לילך

הוספת תגובה

• התפטרות בשל שכר גבוה יותר

עו``ד חן שטיין
    16/08/2010

לילך שלום,
    ראשית אציין חד משמעית כי עילה כלכלית שוללת חד וחלק את הזכאות לפיצויים בנסיבות אלה.
    ככל שנצליח להוכיח כי מדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן מעט קודם, למשל, או עבודה בקרבה לבית המאפשרת זאת), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אם לא, יש לבחון האם מתקיימת עילה אחרת להתפטרות בדין מפוטר המקנה זכאות לפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה