מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר חופשת לידהרותם תומר04/08/2010
אני עובדת בעבודה כבר שנה ושלושה חודשים כרגע אני בחודש רביעי ורציתי לדעת אם אחרי חופשת הלידה אני חייבת לחזור לעבודה כדי לקבל את הפיצויים כי אני לא מעוניינת לחזור לעבודה בתום תקופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה
עו``ד חן שטיין04/08/2010רותם שלום,
אין חובה לחזור בפועל מחופשת הלידה, ניתן להתפטר תוך חפיפה עם החופשה עצמה.
דיקלה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במשמרותטלי04/08/2010
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודתי מזה כשלוש שנים. לאחר לידת בני השני הוצע לי לחזור לתפקיד ניהולי וזאת בהתחייבות לעבודה ב-5 משמרות שמתוכן מינימום 3 משמרות ערב - נכון לנקודת הזמן שצויינה הנ"ל התאים לי ולכן החתימו אותי על חוזה בהתאם לתנאים שסוכמו. כיום אני נמצאת לאחר חופשת לידה של בני השלישי, כשביקשתי לשוב לעבודה נמסר לי שאני יכולה לחזור בהתאם לתנאים שעליהם אני חתומה - אין באפשרותי כיום לעבוד משמרות ערב ולכן הארכתי את החופשה עד ספטמבר (חל"ת) בידיעה מוסכמת על שני הצדדים שאם תתפנה משרה שמאפשרת משמרות בוקר אני יחזור מוקדם יותר..... אני מנהלת שיחות מידי שבוע עם מקום עבודתי ואין שום התקדמות כשהם נאחזים בחוזה של 3 משמרות ערב..... או לחלופין מציאים לי משרה פחותה יותר שבה משמרת ערב אחת.... (למעשה מדובר בהרעת תנאים).....
האם כשמחייבים מעביד להחזיר עובדת מחופשת לידה הוא יכול "להאחז" בחוזה שכזה ?
האם כאם יש לי אפשרות לדרוש שלא לעבוד במשמרות ?
באם אבחר במשרה הפחותה יותר יחתימו אותי על חוזה הסכמה - האם זה מקובל וקביל ?
אני נמצאת במצב מאוד מבלבל - אודה מאוד על תשובתכם ועזרתכם.
יום טוב,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לשינוי משרה לאחר לידה- התפטרות
עו``ד חן שטיין04/08/2010טלי שלום,
על פי חוק עלייך לשוב למשרתך הקודמת, באותם התנאים ואותן השעות.
ככל שלא תחפצי לעשות כן, ותבקשי לשנות את השעות, המעסיק רשאי להסכים או לסרב.
באם יסרב, ולא תשובי למשרתך בתנאי הקודמים, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות לכל דבר ועניין.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
זאת ועוד, אם אכן מדובר במשמרות קשות, הרי שניתן יהיה להתעקש מול המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך כפיטורים תוך ביטול תקופת ההמתנה בת 90 הימים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת החל"ת
טלי04/08/2010אני מודה לך על תשובתך המהירה.
שאלה נוספת - האם ניתן שתקופת החל"ת תיחשב אף היא לתקופת ההמתנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין04/08/2010כוונתך לתקופת ההודעה, וכן, התשובה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין דחוףףףףףאושרת04/08/2010
בוקר אור, עבדתי כ5 שנים בחברה מסוימת והחברה הסתבכה עם מע"מ ונאלצה לסגור, לא קיבלתי מעולם הבראה חופשה לא פיצויים החברה לא הודיעה על פירוק וגם לא על פשיטת רגל. מה אוכל לעשות? שמעתי שקיימת אופציה לפירוק השאלה אם אעשה זאת באופן פרטי כמה זמן כל הסיפור ייקח והאם הכסף מובטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך פירוק חברה וקבלת כספים
עו``ד חן שטיין04/08/2010אושרת שלום,
אם החברה טרם פורקה - יש לבחון האם ניתן להיפרע מנכסיה.
ככל שאין לה נכסים, הרי שאכן ניתן להביא לפירוקה (ובמקרה זה, ככל שיש מספר עובדים שהחברה נותרה חייבת להם כספים, מומלץ להחבור יחד), ולאחר שיינתן צו פירוק - ניתן להיפרע מביטוח לאומי בגין חובות החברה וזאת עד לסך של כ 100,000 ש"ח, ובגין הרכיבים המוכרים ע"י ביטוח לאומי בלבד.
כך, הכסף יחסית מובטח, וההליך צפוי לארוך מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לסטודנטית לאחר לידהרויטל03/08/2010
אני סטודנטית שנה ב' ,אני חושבת להיכנס להריון במהלך השנה הבאה שהיא השנה האחרונה שלי בלימודים, בעלי גם הוא סטודנט ומשלם ביטוח לאומי לפי חוק.
אני לא עובדת בעבודה קבועה ואין לי שכר קבוע.
ברצוני לדעת מהם הזכויות המגיעות לי מהביטוח לאומי בנושא חופשת לידה,מענק לידה,שמירת הריון,אבטלה וכו' ?
כמו כן האם קיימות הטבות נוספות מהמדינה להריון ראשון ?
האם יש הבדל בין סטודנטית לאישה עובדת ?
במידה וקיים הבדל כיצד אוכל ל קבל את מלוא זכויותי ,מה היקף המשרה הנדרש ומה תקופת העסקה הנדרשת לפני מועד הלידה ?
בתודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת בהריון
עו``ד חן שטיין04/08/2010רויטל שלום,
שאלותייך רחבות מאוד, ולא ניתן להשיב באופן כה רחב במסגרת הפורום. תוכלי להיכנס לאתר האינטרנט שלי ולקרוא על זכויות העובדת בהריון וכל הנובע מכך, בפירוט רב.
באופן כללי אשיב כי ככל שאינך עובדת, הרי שמבחינת המוסד לביטוח לאומי לא תהיי זכאית לגמלאות, אלא למענק הלידה בלבד, ככל שתעני על התנאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה בקשר לדמי לידהבני03/08/2010
- האם דמי הבראה נלקח בחשבון בחישוב של דמי לידה?
- האם מצטברים ימי מחלה וימי חופש בזמן של חופש לידה ובחל"ת?
- האם נלקחת בחשבון התקופת של חופש לידה ובחל"ת לחישוב פיצויים ודמי הבראה ?
- אני מתכוונת לחזור לעבודה למס' חודשים ואחר כך להתפטר, האם אני יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויים למרות שהעבודה מהבית ובמשרה חלקית ?
תודה רבה על הסבלנות ועל התשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי!!!!:(
בני05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בתשלום שמירת הריון וחופת לידהאיריס03/08/2010
במהלך השנה שכבתי בשמירת הריון ואחכ ברוך ה' לידה וחפשת לידה
ביטוח לאומי שילם לי תשלומים שונים בכל תקופה
הוסבר לי שבשמירה יש תיקרה של שכר בשמירה
אודה להסבר מפורט יותר
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקרת גמלאות ביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010איריס שלום,
אכן יש הבדלים:
שלום לך,
שמירת הריון - על פי שכר בפועל ועד לתקרה של כ 7,800 ש"ח לחודש
דמי לידה - על פי שכר בפועל ועד מקסימום כ 38,000 לחודש
(הסכומים משתנים מעת לעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה דחוףטלי03/08/2010
שלום רב,
שאלתי היא כמה זמן זה שעת הנקה והאם זה תקף גם אם אני חוזרת אחרי 4 חודשיים ושבועיים?
אשמח לעזרתך בנושא מכיוון שבמקום העבודה שלי טוענים שאני לא זכאית.
בברכה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010טלי שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם האריכה את החופשה מעבר לקבוע בחוק - ה"מונה" ממשיך לרוץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןפנינה03/08/2010
שלום רב, החל מחודש מרץ אני מקבלת מביטוח לאומי גימלה לשמירת הריון עד לתאריך הלידה המשוער שלי באוקטובר 2010 . אני מבוטחת דרך עבודתי בחברת מגדל וכשיצאתי לשמירה נאמר לי כי אני זכאית לתבוע את ביטוח המנהלים שלי לאובדן כושר עבודה, מחברת מגדל אישרו לי את התביעה והפיצוי החודשי הינו כ- 2700 ש" לחודש לפני ניכויים ובגלל שאני מקבלת גימלה מביטוח לאומי נדרשתי על ידי חברת מגדל לבצע תיאום מס, ביצעתי תיאום מס ובמס הכנסה נאמר לי כי אני לא צריכה לשלם ביטוח לאומי בשני המקומות ולכן עלי לפנות לביטוח לאומי, פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי כי אני לא יכולה לקבל גם גימלה מביטח לאומי וגם פיצוי מחברת הביטוח וברגע שביטוח לאומי ידע על כך יפסיקו לי את גימלת השמירה ויחייבו אותי עבור כל החודשים שקיבלתי גימלה מביטוח לאומי. האם הדבר הוא נכון? האם אני לא זכאית לממש את זכותי גם מביטוח לאומי וגם מהביטוח הפרטי שיש לי? מהם זכוייותי ומה לעשות? (סליחה על הטקסט הארוך) אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמלת שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010פנינה שלום,
עקרונית אין סתירה בין אובדן כושר עבודה (מפוליסה פרטית) וגמלת שמירת הריון, אלא אם הפוליסה הפרטית קובעת אחרת - עלייך לבחון את פרטי הפוליסה דווקא מול הסוכן.
זאת ועוד, לדעתי הגמלה אינה מחוייבת בתשלום ביטוח לאומי, שכן אין מדובר בהכנסה, אלא בפיצוי - זאת עלייך לבחון מול רו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי משרה לאחר ההריון ע"י המעבידדורית03/08/2010
שלום רב,
האם מותר למעביד להודיע לאשה בהריון בחודש השביעי שכשתחזור מחופשת לידה, תחזור למשרה אחרת מזו שהיא עובדת בה?
השכר הוא זהה, אך המשרה (בבית מלון) היא במקצוע אחר ובדרגה יותר נמוכה.
נשכרתי כקונדיטורית והודיעו לי שאחזור כעובדת מטבח פשוטה.
1. האם זה חוקי?
2. האם זה שווה ערך לפיטורין, כך שאסור לו לעשות זאת, או שעליו לשלם לי פיצויים?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: במשרה החדשה יש הרעה בתנאים
דורית03/08/2010במשרה החדשה תנאי העבודה גרועים יותר. למשל, במשרה הנוכחית אני עובדת משבע בבוקר, ובמשרה החדשה אצטרך לעבוד מ-5:00 בבוקר (ויהיה לי תינוק, כך שזה יהיה בלתי אפשרי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרעת תנאים - תפקיד ושעות
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010דורית שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, וזאת למשך 60 ימים מיום חזרתך לכל הפחות (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין, אם כי על פניו נשמע כי המקרה שלך עונה על ההגדרה), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
על מנת לדעת כיצד נכון לפעול מולו, יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב הלב על התשובה המהירה
דורית03/08/2010וכן על הפורום החשוב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוים לאחר לידה-במסגרת 9 חודשיםלילי03/08/2010
קצת מורכב, ובעיקר דחוף:
בעוד 4 ימים ימלאו לבני 9 חודשים, האם אוכל להגיש מכתב התפטרות בגין טיפול בילד ולקבל פיציויי פיטורין?
המנהלת שלי יודעת על הקושי לי בעבודה בהיקף השעות שהיא דורשת, היו לנו מס' שיחות בעניין, אני לא קיבלתי ממהנ את הגמישות והפחתה בשעות שרציתי.
אני לא חתומה על סעיף 14- לפני חופשת הלידה הציעו לי לחתום אבל לא רציתי כי חשבתי שיעלו לי בשכר-גם זה לא קרה, והיום שפניצי למחלקת שכר בטענה שאני רוצה לחתום- נאמר לי שזה לא אפשרי מבחינתי .
אנישוקלת לתת מכתב התפטרות בימים הנותרים לי:
המורכבות נובעת גם מהעובדה שהמנהלת שלי בחו"ל-אני יכולה להגיש מכתב למנהלת שלה?
לא אידיאלי ,כי היא בטח תכעס....
אשמח לדעתכם המקצועית....בדחיפות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים, כמובן
לילי03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמועד להתפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010לילי שלום,
את בהחלט רשאית למסור את המכתב לגורם אחר ולאו דווקא למנהלת, עקב היותה בחו"ל.
יחד עם זאת, שימי לב כי ההודעה אומנם צפויה להינתן בתוך התקופה בת 9 החודשים, אולם הפסקת העבודה תגלוש מעבר לכך.
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לבחון את האופציה להערך לכך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהדנה03/08/2010
שלום רב!
אני עובדת כמורה למחול וחלק משרתי אני נותנת קבלות.
אני בהריון ואמורה ללדת בספטמבר כך שאוכל לחזור ללמד בדצמבר.
בצ\מקום עבושה אחד בו אני מועסקת עם קבלות המעסיק החליט לא למצוא מורה מחליפנ לתקופת חופשת לידתי, אלא להחליף אותי ובכך לפטרני.
האם יש לי מה לעשות בנושא בהתחשב בעובדה שאני לא מקבלת מהמצעביד תלוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי עובד ומעביד
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010עליך להוכיח קודם לכן כי מתקיימים יחסי עובד ומעביד.
היה ותוכיחי ותעמדי במבחנים הקבועים בהלכות, חל על מעסיקך איסור לפטרך ועליו להחזירך לעבודה ל - 60 ימים ורק לאחריהם יכול הוא לפטרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים בהתפטרות כשבועיים לאחר לידהענת שוחט03/08/2010
שלום, ילדתי בסוף מרץ. בחודש יולי החלטתי להתפטר. ביקשתי ממעסיקי שיאשר את מכתב ההתפטרות שלי עם תאריך מאפריל על מנת ש90 היום שצריכים לחכות לדמי אבטלה יהיו מאחורי. מנהלת החשבונות טענה כי הם יכולים לאשר לי על הפסקת עבודה רק עם סיום 14 שבועות מהלידה על מנת שאהיה זכאית גם לפיצויים מטעמם. האם זה נכון? זה נורא מוזר לי היות ועד היום שאר העובדות שהתפטרו לאחר לידה הודיעו על הפיטורין כעבור שבועיים מהלידה ולמרות זאת קיבלו פיצויים וגם הגישו את התביעה לביטוח לאומי לדמי אבטלה. אודה לכם מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010התפטרות אשר מזכה בפיצויים הינה עד 9 חודשים לאחר הלידה.
במידה ותתפטרי כעת, לא תוכלי לקבל דמי אבטלה, לאור העובדה כי הנך מקבלת תשלום מביטוח לאומי, ובכך תפסידי גם את הוותק לחישוב פיצויי פיטורים.
מה גם שבמידה והמעביד יעשה את רצונך חוטא הוא מול הרשויות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי העסקה בחופשת לידה (רכב, טל')מיכל02/08/2010
שלום!
השאלה שלי נוגעת לתנאי העסקה בהמלך חופשת הלידה. נכון להיום אני נמצאת בשמירת הריון ולא עובדת (נשאר לי כחודש וחצי עד הלידה). כיוון שעבודתי היא במכירות וכוללת נסיעות מרובות ללקוחות, יש ברשותי רכב חברה וטלפון נייד. היום פנתה אלי המנהלת הישירה שלי בטענה כי הרכב שברשותי הוא נועד לתפקיד מסויים ואם איני מבצעת את תפקידי במהלך חופשת הלידה, יש עליה לגייס מחליף/ה או להעביר את התפקיד למישהו מתוך החברה אך הדבר כרוך ברכב ועלי לוותר עליו. השאלה היא מה אומר החוק במקרה זה? האם זה נחשב להרעה בתנאי העבודה?
* אם ישנו איזשהו קשר לענין, הוותק שלי בחברה יהיה בדיוק שנה בתאריך לידה המשוער
ההתיחסות היחידה לרכב בחוזה העבודה שלי היא:
"החברה תעמיד לשימושה של העובדת רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי הטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם.
החברה תעמיד לשימושה של העובדת מכשיר טלפון סלולארי נייד מסוג ובמסגרת תכנית לפי שיקול דעת החברה. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת ולא יגולם. העובדת תישא בעצמה בעלות חשבון הטלפון הנייד העולה על 450 ש"ח לחודש, וסכום כאמור ינוכה משכרה במסגרת ניכוי מרצון. העובדת מסכימה בחתימתה לניכוי כאמור."
תודה רבה מראש על זמנכם ועל עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לרכב
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010על פי החוזה, הרכב נועד לשימושך, ולא רק לצורכי עבודה, לכן, לטעמי הנך זכאית לרכב בימי חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה "תנאי העסקה בחופשת לידה
מיכל03/08/2010שלום ותודה רבה על תשובתך המהירה!
השאלה היא האם הם מחוייבים להשאיר את הרכב ברשותי על פי החוק או שזה רק מחווה של רצון טוןב?
ובנוסף, מה החוק אומר במידה וארצה להאריך את חופשת הלידה? האם אז הם יקחו את הרכב?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכב בחופשת לידה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010החוק לא מציין את נושא הרכב. אך היות ובחוזה העבודה לא מצוין שהרכב הינו אך ורק לצרכי משרד, אזי הרכב אמור להיות בחזקתך גם בחופשת הלידה וגם בחל"ת, הרי הנך משלמת עליו מידי חודש בחודשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסברתי את עצמי נכון
מיכל03/08/2010הרכב אינו הטבה אלא כלי עבודה שנמצא ברשותי באופן קבוע, אני רק משלמת עבורו את שווי המס.
האם ע"פ החוק הם חייבים לשמור על כל אותם תנאי העסקה שהיו בזמן שעבדתי ולקיחת הרכב נחשבת להרעה בתנאי עבודה או שלא?
סליחה על הנג'וס, אני פשוט מנסה להבין האם יש לי עילה או שאני תלויה ברצון הטוב שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום חוזה לקראת לידהדנית02/08/2010
שלום רב,
קיבלתי עבודה בהיותי בהריון בתור עובדת מחליפה הממלאת מקום של עובדת שיצאה לחופשת לידה.
כתוב בחוזה שעבודתי תסתיים עם חזרתה לעבודה.
העובדת חזרה לעבודה לפני שילדתי עשינו עוד כמה ימים חפיפה ואז סיימתי את העבודה - בעצם החוזה שלי תם.
ושבוע לאחר מכן ילדתי.
האם בתום חופשת הלידה אהיה זכאית שיחזירו אותי לעבודה לעוד 60 יום, בעצם אפשר לומר שעזבתי את העבודה לחופשת לידה כי מותר להתחיל את החופשה לפני הלידה.
ואם כן אז האם אני חייבת לחזור לעבודה אחרי 3 חודשים או שעדיין אני זכאית להאריך לחצי שנה ויותר?
האם הייתי חייבת להגיד משהו לפני שסיימתי לעבוד או שהחובה הייתה על המעביד?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום חוזה לקראת לידה
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010דנית שלום,
לא ציינת כמה זמן סך הכל עבדת במקום.
ככל שמלאו לך שישה חודשים, הרי שיש חובה להשיבך, שכן אם המעסיק רוצה לפטר אותך (בהתאם לסיכום ביניכם), עליו לפנות בבקשה מתאימה להיתר לממונה, אחרת הוא מנוע מלעשות כן על פי חוק.
לפי התיקון החדש לחוק (עליו תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי), הרי שיש לך זכאות לחצי שנה חופשה, אלא אם תודיעי אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום חוזה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010השאלה - האם עבדת מעל ל - 6 חודשים. במידה וכן, אזי היה על מעסיקך לבקש אישור לפטרך בתום התקופה (סביר שיקבל אישור), ולכן, ממליצה לך לפנות אל מעסיקך ולומר כי פוטרת בניגוד לחוק.
היה ולא עבדת 6 חודשים, והחוזה הסתיים טרם לידתך, אינך כפופה לחוק עבודת נשים ולכן לא תהיי זכאית לזכויות אותן פירטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן
דנית03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קשורה
ב.ק.14/09/2010גם אני הועסקתי מראש למינוי של חצי שנה כאשר ילדתי יום לפני סיום החצי שנה.
כעת אני בחופשת לידה וזכאית לקבל 7 שבועות דמי לידה מביטוח לאומי.
אני מתכוונת להאריך את החופשת לידה ללא תשלום לתקופה של 5 חודשים מהלידה.
פניתי למעסיק שלי בשאלה האם אמשיך להיות מועסקת כשאחזור מהחופשת לידה ותשובתו הייתה שכיוון שעבדתי רק חצי שנה ולא יותר מחצי שנה (זה הגבול לטענתו) אז לא אהיה מועסקת כשאחזור. האם זה חוקי ונכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה דחוף בבקשהאירינה 22202/08/2010
ילדתי בתאריך 4.4.10 חופשת הלידה שלי נגמרה בתאריך 10.7.10 וכרגע אני נמצאת בחל"ת (חופשה ללא תשלום). ברצוני להתפטר מעבודתי מסיבת טיפול בילד ולקבל דמי אבטלה. למיטב הבנתי צריכים לעבור 90 יום על מנת לקבל דמי אבטלה. השאלה שלי האם ה-90 יום מתחילים להיספר מיום הודעתי על התפטרותי שזה הודעה מוקדמת של 30 יום, או מיום שבו עברו 30 יום של הודעה מוקדמת על התפטרותי.
האם לשכת העבודה יכולה לשלוח אותי לעבודה במהלך ה 90 יום ו-או במהלך האבטלה? ואם כן האם המעביד הקודם יכול לבקש החזר של הפיצויים מסיבה שאני עובדת ולא נמצאת בבית לטפל בילד?
תודה מראש,
אירינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניין הימים לתקופת ההמתנה
עו``ד ליאת שטיין03/08/2010אירינה שלום,
90 הימים מתחילים להימנות מהיום בו התייצבת בלשכת התעסוקה, ולא לפני שהסתיימו יחסי עובד-מעביד (כלומר, לאחר תום תקופת ההודעה המוקדמת).
כמו כן, ניתן יהיה לשלוח אותך לעבודות, אולם לרוב זה לא נעשה בפועל בתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי אבטלה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010ה - 90 ימים מתחילים עת הגעתך ללשכת התעסוקה ובקשתך לדמי אבטלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)