מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין ולאחר מכן גילוי הריוןרויטל03/01/2010
שלום רב,
בתאריך 01.12.09 פוטרתי מעבודתי בה עבדתי 10 חודשים.
פוטרתי לאלתר ללא התרעה מראש ולכן הפסקתי את עבודתי באותו היום אך שולמה לי התרעה ל-16 ימים נוספים בהם לא עבדתי. (ז"א ההתרעה היא עד התאריך 16.12.09)
בתאריך 07.12.09 קיבלתי מחזור אחרון,
היום 03.01.10, ביצעתי בדיקת הריון וגיליתי שאני בהריון.
שאלתי היא כזו...
האם הפיטורים תקפים?
להריון נקלטתי- לפי המחזור בזמן ההתרעה מראש ששולמה לי (למרות שהפסקתי את עבודתי באותה השניה שפוטרתי) אך את ההריון גיליתי כשזמן ההתרעה מראש כבר עבר...
האם חלים עליי חוקי ההגנה של פיטורין אישה בהריון?
אשמח לתגובה אני כל כך דואגת שיהיה לי מאוד קשה למצוא עבודה בהיותי בהריון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010רויטל שלום,
אכן בעיה...
מאחר ויום הפיטורים נחשב ליום האחרון בעבודה בפועל, הרי שלכאורה ההריון הינו מאוחר לפיטורים.
משכך, אין לך עילת תביעה נ' המעסיק, אלא אם בידך ראיות על כך שידע על כוונתך להיכנס להריון וזו היתה עילת הפיטורים, או אם היית בטיפולי פוריות עליהם ידע המעסיק.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןרוני03/01/2010
שלום ,
אני עובדת במשרה חלקית , 7 שעות ביום.
לכשאכנס להריון , יהיה עלי להיות בשמירה מלאה.
האם אני זכאית לשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון במשרה חלקית
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010רוני שלום,
שמירת ההריון ניתנת לאישה אשר נאלצת להעדר מעבודתה מסיבה רפואית הקשורה בהריון.
אין רלונטיות להיקף המשרה שלך ולחלקיותה, וזאת בתנאי שמדובר בשמירת הריון מלאה (על פי פסק דינו האחרון של הארצי).
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מבולבלת...אורית03/01/2010
שלום רב,
אני עובדת בחברה מזה שנה וחצי, סה"כ ב-2 משרות זמניות.
בחוזה היחיד עליו חתמתי היה רשום תאריך התחלת עבודה ותאריך "סיום עבודה" (ללא הודעה מוקדמת), כאמור תאריך "סיום עבודה" עבר מזמן. מאז הוארכה תקופת העסקתי פעמיים בע"פ.
יש לי 18 תלושי שכר ברצף!
המעסיק שלי רוצה שאחתום של מסמך ובו נאמר שבתום חופשת הלידה מסתיימים יחסי עובד מעביד, אחרת יפנה לבקשת אישור פיטורים מהתמ"ת בטענה שאין קשר בין ההריון לסיום עבודתי, מכיוון שאני במשרה זמנית שמסתיימת ואין תקן להארכת התקופה.
האמת שאני די חוששת מכך שיתקבל אישור ממשרד התמ"ת, וגם לא ממש מעוניינת להתלכלך עם מקום העבודה לטובת המלצות בעתיד.
אני מאוד מבולבלת, האם יש לי זכויות? אם העובדה שמצאו לי סידור כלשהו אומרת שלמעסיק אין סיכוי לקבל אישור מהתמ"ת? אם כן, אז לא כדאי לי לחתום על המסמך...
אשמח לדעת, מה באפשרותי לעשות?
שאלה נוספת: האם פיצויי פיטורין של אשה לאחר חופשת לידה הם בעצם מה שמקבלים עם החתימה על סעיף 14? או שחוץ מסעיף 14 מגיעים לי עוד פיצויים?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי בכלל זכויות?
אורית03/01/2010בבקשה תעני לי על השאלה...
נאמר לי שבגלל היותי זמנית, והמעסיק טוען שיקבל אישור מהתמ"ת לפטר אותי, כי היה ידוע מראש שהתפקיד מסתיים, מבלי קשר להריון.
אבל בכל זאת, אני פה מ-ל-א זמן !!! עבדתי יותר משנה עד שנכנסתי להריון, אין לי שום זכות???
המעסיק באמת "עושה לי טובה" שהוא ממשיך להעסיק אותי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה תשובה , בבקשה... דחוף...
אורית03/01/2010שאלה:
1. האם כל זה אומר שהמעסיק לא יקבל אישור מהתמ"ת לפטר אותי???
2. האם משנה באיזה תפקיד הועסקתי? הארכת החוזה השניה היתה לתפקיד אחר במחלקה אחרת, האם זה עדיין נחשב כהארכת חוזה?
חוק עבודת נשים מגדיר מה יחשב כפיטורים "כאשר מדובר בעובדת זמנית :"בסעיף זה, "פיטורים" - לרבות אי חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה שהוא אחד מאלה:
(1) חוזה עבודה לתקופה קצובה של שנים עשר חודשים או יותר;
(2) חוזה עבודה לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, שהאריך או שחידש העסקה קודמת שהיתה סמוך לפני תחילת תוקפו של החוזה."
כלומר, הפסקת עבודה של עובדת זמנית אשר עובדת בחוזה קצוב פחות משנה לא תחשב כפיטוירם.
אך כאשר מדובר בחוזה קצוב שחודש, ואצלי, חודש אף פעמיים, לא תחול הגנת הסע' על המעסיק והפסקת עבודה לאחר חידוש חוזה קצוב תיחשב כפיטורים אסורים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010שלום לך,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב להן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה + חל"תמיכל02/01/2010
שלום, לאחר תום ימי חופשת הלידה הארכת את החופשה לחל"ת בהסכת המעסיק אני אמורה לשוב לעבודה בחודש מרץ 2010
לפני כשבוע התבקשתי להגיע לעבודה לראיון לקראת החזרה לעבודה והוצע לי תפקיד מתחת לתפקיד אותו מלאתי לפני כן - המנהל מסר לי בשיחה כי הם מתכוונים להעסיק אדם אחר במקומי תפקיד שעל פי חו"ד קודמים מלאתי ללא כל דופי ובהצלחה יתרה
הובהר לי כי לא יהיה שינוי ברמת השכר שלי מהעבר
השאלה היא האם מותר לי לסרב לתפקיד החדש ולדרוש את חזרתי לתפקידי טרם הלידה
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד חן שטיין03/01/2010מיכל שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון כיצד להתמודד עם המצב.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה מחופשת לידה לאחר לידת עובר מת.רינה31/12/2009
שלום.
חופשת הלידה (בתשלום) הסתיימה, חזרתי לעבודה השבוע וכרגע אני מעוניינת להתפטר,
שאלתי היא כזו- האם גם אצלי מחויבים במתן פיצוי פיטורים למרות שאין ילד לטפל בו?
האם עלי לתת הודעה מראש של חודש למעסיק? (אני עובדת כשנתיים וחצי)
האם אוכל להודיע למעסיק שאני מעוניינת להאריך את החופשה, לחזור הביתה לשאר החופשה ולהתפטר מהבית ללא חזרה לעבודה?
אני יודעת שהמקרה אינו שגרתי אודה לכם אם תענו על שאלתי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בליד
עו``ד חן שטיין03/01/2010שלום לך,
למרבה הצער, נראה כי לא תוכלי להינות מהטבה זו, שכן התנאי הבסיסי הינו כי ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד, ומקרה בו אין ילד, ברור שלא תוכלי להתפטר בעילה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחוייבות להחזיר לאותו התפקידאמא31/12/2009
שלום רב
ברצוני לדעת האם במידה ואני מאריכה את חופשת הלידה שלי בעוד חודשיים וחצי מעבר ל14 שבועות שמגיעים לי,האם מקום העבודה שלי מחוייב להחזיר אותי לאותו התפקיד ולא פתאום יכול לבוא ולומר שבגלל שהארכתי את החופשה הם יעבירו אותי לתפקיד אחר.... ? האם יש חוק מסויים אשר מורה על תקופה מסויימת שחייבים להחזיר את האישה לאותו התפקיד..?
אודה לכם על תשובתכם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים - תפקיד
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוייבות להחזיר לאותו התפקיד
אמא03/01/2010חן שלום
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. מה שהתכוונתי בשאלתי הוא האם המעסיק חייב להחזיר אותי לאותו תפקיד גם אם אני חוזרת מחופשת הלידה לאחר חצי שנה או שהוא מחוייב לשמור לי על התנאים רק למשך 14 השבועות שמגיעים לי על פי החוק? העניין הוא שאני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה לכחצי שנה בסך הכל והדבר שאני פוחדת ממנו הוא שיגידו לי שאין שום בעיה אבל שהם מחזירים אותי לתפקיד אחר לגמרי בחברה,וחשוב לי לחזור לאותו התפקיד בדיוק.
אודה לך על תשובתך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010שלום לך,
כפי שהוסבר בתשובה הקודמת, מיום חזרתך הינך מוגנת למשך 60 ימים, לרבות התפקיד שלך.
ככל שהמעסיק יבצע הרעה, הרי שהוא פועל בניגוד לחוק.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהמור31/12/2009
הייתי רוצה לדעת איך מתנהלת הפרוצדורה של קבלת חופשת לידה. למי עליי לפנות טרם לידתי או, שמא זה מתבצע בהליך אוטומטי לאחר שיידעתי את המנהלים שלי?
תודה רבה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
עו``ד חן שטיין03/01/2010מור שלום,
עקרונית יש למלא ולהגיש טופס מסודר למוסד לביטוח הלאומי, לאחר שהמעסיק אף מילא את חלקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה טרם סיום חופשת הלידהאורלי חמוי30/12/2009
שלום. שמי אורלי ואני ילדתי ב-7 לנובמבר לאחר 9 חודשי ותק בעבודה. נאמר לי מספר פעמים מביטוח לאומי כי מגיעים לי דמי לידה רק עבור 49 ימים מתוך חופשת הלידה (98 ימים) ולאחר מכן אני רשאית לחזור לעבוד אם ארצה משום שאיני מקבלת עבור שאר החופשה תשלום של דמי לידה. ממשאבי אנוש של מקום העבודה נאמר לי הפוך: שאיני רשאית לחזור לעבוד עד תום חופשת הלידה המלאה שלי, וכי אם ביטוח לאומי יגלה שחזרתי הוא עלול להכניס את מעסיקי לכלא. מה החוק אומר לגבי ותק של מתחת ל-10 חודשי עבודה עד יום הלידה?בכל המקרים מתייחסים לחופשה מלאה לעובדות שעבדו מעל ותק זה. אשמח לתשובה מהירה כי אני באמת רוצה לחזור לעבוד כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרת חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין03/01/2010אורלי שלום,
אכן שאלה מעניינת.
עקרונית חל איסור להעסיק את האישה בחופשת הלידה, אולם יש לבחון את ההגדה הספציפית של חופשת הלידה - ניתן יהיה לעשות זאת אך בפגישת ייעוץ פרטנית.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה ושעת הנקהשרי פרי30/12/2009
שלום ילדתי בתאריך 12.8.09 בן שמו ליעוז .
חופשת הלידה שלי הסתיימה ב 18.11.09 .
הארכתי את חופשת הלידה שלי עד 1.3.2010 ז"א בערך עוד 3- חודשים .
לא הבנתי לגביי החוק עד מתי מותר להאריך את חופשת הלידה כמובן ללא שכר ?
והאם שאני יחזור לא מגיע לי שעת הנקה ???
אין חוק שנותן משהו בעניין הזה לטובת הנשים ???
הריי אם אפשר להאריך חופשת לידה ללא תשלום אז למה אמורים שחוזרים לעבודה להפסיד את השעת הנקה ??? גם שעובדים כל כך הרבה שנים ולא החסרתי מהעבודה ועבדתי משרה מלאה עד יומיים לפני הלידה ???
הריי יצא חוק שאפשר להאריך חופשת לידה למה צריך לפספס את שעת הנקה המגיע ???
אני גם לא חוזרת לעבודה כי יש לי הרבה בעיות אם הילד הוא לא חש בטוב הרבה פעמים
האם אפשר שיתחשבו בעבודה
תודה שרי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חלת
עו``ד חן שטיין03/01/2010שרי שלום,
באם יש לך ותק של 12 חודשים במקום העבודה הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
לעניין שעת הנקה - לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ). צודק או לא צודק - זוהי שאלה מוסרית מעניינית, אולם זהו החוק נכון להיום.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר חופשת לידהאמא ל229/12/2009
הי,
חזרתי לעבודה אחרי 1/2 שנה, עם הקטנטונת, אני עובדת כרגע 7 שעות כפי שהחוק מגן על אישה לאחר חופשת לידה, לצערי מאז שהקטנה שלי נכנסה לגן,היא כבר חלתה 3 פעמים,קורה לפעמים שאני נאלצת לאחר בבוקר בגלל סיבה זו או אחרת, בעבודה נותנים לי להרגיש ככ רע, שואלים אותי מה אני מתכוונת לעשות בקשר לאיחורים והחיסורים שלי, שתבינו יש לי בוסית אישה שהייתי מצפה ממנה הכי להבין בעולם. אני ככ מאוכזבת ממקום העבודה שלי, שהייתי בהריון הייתי עושה שעות לא מחסירה בקושי ואפילו את ה40 שעות שלי אפילו לא בזבזתי.. אז אני לא מבינה מדוע היחס אליי השתנה שפתאום אני נאלצת להחסיר אז אין הבנה מהצד השני,כאילו זה חד צדדי.
האם החוק מגן עליי בדרך כלשהיא ? שאדע את זכויותיי..
תודה
חופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ............
אמא ל230/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה מחופשת לידה
עו``ד חן שטיין03/01/2010חופית שלום,
מצער, אולם כך הם פני המשק...
עקרונית חלה עלייך הגנה משך 60 ימים משובך מהחופשה, בהם לא ניתן לפטר אותך ו/או לפגוע בתנאייך. מעבר לתקופה זו הופך דינך לזהה לדינו של כל עובד אחר מן המניין, ואין כל הגנה מיוחדת, אלא אם הפיטורים יהיו על רקע היותך אם (הפלייה מחמת הורות ומין), ואז מוגדרים הם כפיטורים אסורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת פג ושעת הנקהחסוי29/12/2009
ילדתי פג בשבוע 30, לאחר 62 יום בביח חזרנו הביתה וקיבלנו הארכה של חופשת הלידה מביטוח לאומי כך שסה"כ הייתי בחופשת לידה 5 חודשים. איך נמדדת תקופת שעת ההנקה במקרה כזה ? האם לא מרגע חזרתי לעבודה בתום חופשת הלידה המיוחדת ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין30/12/2009שלום לך,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך
חסוי30/12/2009קראתי את התשובה שלך אבל היא כללית, אודה לך אם תתייחסי למקרה הספציפי שלי
4 חודשים ממתי ?? מסוף חופשת הלידה שלי (5 חודשים) או מסוף חופשת לידה רגילה???
אני אמא לפג חופשת הלידה המוארכת שלי אושרה ומומנה ע"י ביטוח לאומי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה מוארכת
זהו הנוסח על פי החוק.
עקרונית, יש לתת תשובה פרשנית לשאלה, אותה מוסמך לתת רק בית דין.
יחד עם זאת, נראה כי מדובר ב 4 חודשים מתום חופשת הלידה המוארכת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לדמי לידהחסוי28/12/2009
שלום רב!!
עבדתי מעל 6 שנים במקום עבודה מסודר ושולם עבורי ביטוח לאומי מידי חודש בחודשו. לפני כחודש פוטרתי ממקום העבודה, כרגע הנני חותמת ומקבלת אבטלה.
שאלתי היא: במידה ואני נכנסת להריון ולא מוצאת עבודה בתקופה זו האם הנני זכאית לקבל דמי לידה? מהן זכויותיי? איך ניתן לעשות שכן אהיה זכאית לדמי הלידה?
לא יודעת עד כמה זה רלוונטי... ילדתי את ביתי בכורתי ב 2006 ואז קיבלתי דמי לידה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בהריוןמור28/12/2009
שלום רב,
הנני אישה הרה בחודש החמישי להריוני ואני עובדת במשרה חלקית (מאחר ואני סטודנטית) מזה שנתיים כמוכרת בחנות בקניון. שאלתי היא כזו - האם המעביד יכול לחייב אותי לבצע ספירת מלאי שאורכת כל הלילה? חשוב לי לציין כי אין הבנה כלל מצד המעביד וכאשר אמרתי לו כי אוכל לעבוד רק 6 שעות (מאחר ועל פי ידיעתי החוק לא מותיר להעסיק אישה הרה מעל כ-6 שעות) ועדיף שזה יהיה בשעות המוקדמות של הלילה הוא הגיב בעצבנות ואמר שאבוא בשעת הסגירה של החנות - 22:00 ואעבוד על 04:00
אשמח לייעוץ כי כבר אינני יודעת מה לעשות?
תודה רבה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות נוספות ושעות לילה בהריון
עו``ד ליאת שטיין30/12/2009יעל שלום,
מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר לידהטניה28/12/2009
שלום רב,
עבדתי 3.5 שנים במקום עבודה. מתוכן חצי שנה הייתה בחופשת לידה. לאחר כ8 שבועות בחופשת לידה הודעתי על התפטרותי מכיוון ששעות העבודה לא איפשרו לי לטפל בתינוקת. המעסיק ביקש לחזור בתום חופשת לידה לתקופה זמנית של כ 4-5 חודשים בשעות אשר היו נוחות לי. בחוזה החדש שנחתם, ציין כי הודעתי על התפטרותי על מנת לטפל בבתי. וכי במידה ומגיעים לי פיצויים לפי חוק, אקבל אותם באופן מיידי. את הפיצויים קיבלתי רק לאחר 9 חודשים, וגם לא את הסכום המלא.
המשכורת הייתה מורכבת משכר שעתי, בסיס+בונוס לאורך כל השנים.
א. האם כאשר מחשבים פיצויים יש להכניס גם את הבונוס לחישוב.
ב. האם 6 חודשים בהם הייתי בחופשת לידה נכללים בחישוב.
ג. תוך כמה זמן הייתי אמורה לקבל פיצויים בפועל.
אודה לשתובתך
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד ליאת שטיין30/12/2009טניה שלום,
שאלתך מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב לה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים ועוד..אליס28/12/2009
שלום..
1. שאלתי הוא האם הזמן של החופשת לידה והזמן של החל"ת נכנסים לוותק לצורך חישוב פיצויים?
2. כיצד עליי להודיע למעסיק שברצוני לצאת חופשת לידה לפני התל"מ? בע"פ או בכתב? כמה זמן לפני התאריך שבו אני רוצה לצאת לחופש?
3. עבדתי כ-8 חודשים במשרה מלאה ולאחר בעיות בהריון בקשתי להוריד את שעות בעבודה לחצי משרה ואף פחות ויש שוני במשכורות בהתאם כיצד יחושבו בפיצויים אם ברצוני להתפטר בתום החל"ת?
4. אני מקבלת השלמת הכנסה בנוסף למשכורת החודשית רציתי לדעת כיצב יחושבו דמי לידה שלי? וכיצד אקבל אותם? הכוונה אם אני עדיין יהייה זכאית להשלמת הכנסה גם לאחר הלידה? בנוסף לדמי הלידה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים וחופשת לידה מוקדמת
1. חופשת הלידה כן, מהחל"ת - שבועיים בלבד.
2. בכתב, ניתן עד 7 שבועות לפני (בדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי).
3. מאחר ומדובר בשינוי בהיקף המשרה - לכל תקופה בנפרד.
4. יש לבחון זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)