מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנאים במהלך שמירת הריוןאלי06/12/2009
מזה כחודש בשמירת הריון. כעת בשבוע 24 כאשר הודעתי על שמירת ההריון נאמר לי כי יהא עלי לשלם שווי שימוש עבור רכב החברה שברשותי (משלמת אותו כמובן גם בשוטף) כאשר אשוב לעבודה, עבור התקופה. כעת נמסר כי עלי להשיב הרכב+טל' סלולרי לאלתר לחברה. העניין לא הובא לידיעתי קודם לכן ולמיטב ידיעתי אין נוהל לגבי הענין (מדובר בחברה גדולה). האם יכול המעסיק "להרע" את תנאיי במהלך שמירת הריון? אציין כי במהלך חופשת לידה כל התנאים נשמרים ואינם נלקחים מהעובדת.
אודה על תשובתך.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב בתקופת שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009גלית שלום,
העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב (וודאי מחשב נייד) הינו לצרכי עבודה ומשכך במחלה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לפני חופשת הלידהרוני06/12/2009
שלום לכולם,
יש לי שאלה אני כיום עובדת שנה במקום עבודתי , אני בחודש שלישי ובאפריל אני רוצה להתפטר מהעבודה עקב מעבר דירה כיום אני עובדת בירשולים ועוברים בע'ה לצפון הארץ
שאלתי היא
1. האם אני אהיה זכאית לדמי לידה?
2.האם יש חוק שאומר שאפשר לקחת חופשת לידה 7 שבועות לפני מועד הלידה המשוער (קראתי את זה איפשהו פשוט)
3. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין
ואם לא ציינתי עוד משהו אשמח לקבל את האינפורמציה הדרושה
תודה
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לפני לידה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009רוני שלום,
מאוד מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר לפני הלידה - את עלולה להפסיד לא מעט זכויות. המלצתי היא לא לפעול בפזיזות, ולקבוע פגישת יעוף פרטנית טרם קבלת החלטה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך לשאלה מיום 22.11אורית06/12/2009
עו"ד שטיין שלום,
שאלה נוספת לגבי התפטרות לאחר לידה ודמי האבטלה:
האם הנוהל הוא כזה לפיו אני ממתינה את 14 שבועות חופשת הלידה ועם סיומה ניגשת לחתום בלשכה למשך 90 יום. זה אומר שרק לאחר 14 שבועות + 90 יום אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה?
במידה וכן, האם זה אומר שלאחר 90 יום מתקבל תשלום רטרו על 3 חודשים של אכשרה או שרק מתחילים להיספר ימי האבטלה לקבלת תשלום?
בשורה התחתונה הכוונה היא האם 3 חודשים של אכשרה בסופו של דבר יתוגמלו ע"י ביטוח הלאומי או שיחשבו כשלושה חודשים ללא שכר/תשלום/גמול בכלל?
שאלה נוספת- לכמה שבועות זכאית אישה שהתפטרה לאחר לידה לדמי אבטלה?
שוב תודה על עזרתכם, אתם נפלאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת המשך - התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009אורית שלום,
ככל שמדובר בהתפטרות, הרי שישנה תקופת המתנה בת 90 ימים אשר תחילתה בתום חופשת הלידה, בגינה לא מתקבל כל תשלום.
תקופת הזכאות נגזרת ממעמדך האישי (מס' נפשות, האם בן הזוג עובד, וכדומה) - עלייך לבדוק זאת באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאחר חופשת לידהחסוי04/12/2009
שלום רב,
טרום היציאה לחופשת לידה עבדתי כ-3.5 שנים במשרה מלאה בה שעות העבודה הפורמליות הן מ-9:00 עד 18:00. אני בעיצומה של חופשת הלידה שלי ועשויה לחזור לעבודה ב-1.2.2010 (מאריכה ב-3 שבועות חל"ת).
לאחר החזרה מחופשת לידה לא אוכל לעבוד עד שעה 18:00 אך אני עדיין מעוניינת להשאר במשרה מלאה. אם "אשחק" עם השעות (אגיע יותר מוקדם על מנת לצאת יותר מוקדם)אך אשמור על מס' השעות הנדרשות במשרה מלאה, האם הוא חייב לקבל זאת?
האם חובתו להחזיר אותי לעבודה במשך 45 יום כפי שרשום בביטוח לאומי מתייחס רק למשרה מלאה על פי השעות שהיו טרום היציאה לחופשת לידה?
האם יכול להיות מצב שבו על פי חוק ביטוח לאומי עליו להחזירי לעבודה למשך 45 ימים+30 ימי הודעה מראש על פיטורין, אך בגלל שאנני יכולה לעבודה מ-9:00 עד 18:00 (בגלל התינוק) לא אוכל לממש זכות זו ועל כן לא אוכל לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה?
שאלה נוספת- באם אחזור וארד באחוזי המשרה ואעבוד בין 8:00 ל-16:00. אזי-
1. האם ב-4 החודשים הראשונים ניתן להחשיב זאת כמשרה מלאה כיוון שאני בעצם יוצאת שעה אחת יותר מוקדם שזו שעת ההנקה המגיעה לי. ובתום 4 החודשים האלו המשכורת שלי תופחת ל-90% משרה בהתאם לשעות אלו? האם זה חובה על המעסיק או נתון לשיקול דעתו לתת לי משרה מלאה ב-4 החודשים הראדונים?
2. באם אתפטר או אפוטר לאחר מס' חודשים שאעבוד במשרה חלקית זו (90% משרה). האם דמי האבטלה שאני אהיה זכאית להם יחושבו על פי המשרה החלקית או על פי המשכורות במשרה מלאה כפי שהיו טרום היציאה לחופשת לידה?
אשמח לקבל תשובה במהירות שכן יש לי שיחה עימו באמצע שבוע הבא
תודה רבה. טל
054-4664082
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
עו``ד חן שטיין05/12/2009טל שלום,
שאלתך מורכבת וספציפית מאוד, ולא ניתן להשיב לה בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית בעניין.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מקום עבודה לאחר חופשת הלידהטליה03/12/2009
שלום
אני אמורה לחזור למקום עבודתי בינואר 2010, לאחר הארכת חופשת לידה כחודש וחצי.
אני אשת מכירות (לא שטח), הממוקמת בסניף קבוע.
מעסיקיי הודיעו לי שהם רוצים לשבץ אותי בסניף מכירות חדש, שמקימים אותו בימים אלו.
הסניף החדש והסניף הקודם נמצאים במרחק דומה.
רציתי לשאול האם זה מותר- כי המשכורת שאליה הייתי מורגלת לא תהיה בטוחה, מאחר וזה סניף חדש שצריך לשווק, להכיר, לייצר לקוחות..וכדומה...
הבחורה שהחליפה אותי נשארת במקומי, למרות שאמרו לכל אנשי הצוות בסניף וגם לי שהיא זמנית,
וברגע שאני חוזרת מהחופשת לידה , היא הולכת הביתה.
המעסיקים ראו כי היא אשת מכירות טובה, והחליטו להשאיר אותה
מה עלי לעשות???
לבקש איזשהיא הבטחת הכנסה כפי שהיה לי בסניף שלי - כשאני מגיעה לסניף החדש?
לתבוע??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים - תפקיד
עו``ד חן שטיין05/12/2009ליאור שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. למען האמת, אך לאחרונה ניתן פסק דין דומה מאוד לנסיבות אשר תארת, בו נקבע כי התנהלות זו של המעסיק מהווה הפלייה אסורה.
משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון האם אכן מדובר בהרעה, וכיצד להתמודד עם המצב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה
niva08/12/2009שלום , אני עובדת מזה 3.5 שנים בחברה. בראשית היה לי חוזה גלובלי בו צויין כי שעות עבודתי 8 שעות עבודה. ואחר מכן הוסיפו נספח כי 7 שעות אני עובדת בחברה ושעת עבודה מהבית (שאינה נמדדת בעיקרון).בעזרת השם שאלד האם מגיעה לי שעת הנקה או משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין10/12/2009ניבה שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
יש לבחון במקרה הספציפי שלך את הגדרת המשרה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה לעבודהמיה03/12/2009
שלום,
אני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר 4 וחצי חודשים מהלידה.
אני לא בטוחה שאוכל לעמוד בכך.
במידה וארצה להתפטר כחודש לאחר החזרה האם עדיין אקבל את הזכויות של אחרי לידה כגון פיצויי פיטורין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד חן שטיין05/12/2009שרון שלום,
התשובה חיובית כל עוד לא חלפו 9 חודשים מיום הלידה, וההתפטרות היא לצורך טיפול בילד.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על 60 יום לאחר חופשת לידהרינת02/12/2009
ליאת שלום רב,
ממש בימים אלו מסתיימת חופשת הלידה שלי והודעתי כבר למעסיק שלי שאינני
מתכוונת לחזור לעבודה ואני נשארת בבית לטפל בתינוק שלי.
הוותק שלי נכון להיום במקום העבודה הוא שנתיים + 5 חודשים.
על פי הבנתי למעסיק אסור לפטר אותי במשך 60 יום מתום חופשת הלידה והוא מחוייב לשלם לי
על ימים אלו, כמו כן בתום 60 היום הוא אמור לתת לי הודעה מוקדמת לפיטורים 30 יום ולשלם
לי על כך ורק אז מגיע תשלום הפיצויי פיטורין.
*****המעסיק שלי טוען שלא כך הדבר ומכיוון שהודעתי לו שאין בכוונתי לחזור הוא מחוייב לשלם
לי אך ורק פיצויי פיטורין על פי החוק שההתפטרות שלי לטיפול בילד דינה כפיטורים.*****
מי צודק?
אודה מראש לתגובתך (ואם אפשר שתהיה מפורטת ולא רק כן או לא)
רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות או פיטורים
עו``ד חן שטיין05/12/2009רינת שלום,
לצערי עלי לבשר לך כי הצדק אינו עימך, שכן מאחר וכפי שציינת - את היא זו אשר הודעת כי אין בכוונתך לחזור, הרי שמדובר בהתפטרות, ואינך זכאית לתשלום בגין התקופה בת ה 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת, להם זכאית אך מפוטרת.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןאיילת02/12/2009
ברצוני לשאול האם 40 השעות לצורך בדיקות בזמן הריון מנוכות מימי המחלה שצברתי או שזה מאושר בנוסף? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לצורך בדיקות - 40 שעות
עו``ד חן שטיין05/12/2009איילת שלום,
אין מדובר בימי מחלה, אלא בהעדרות ללא ניכוי מהשכר.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת עבודה חדשה בטיפולי פוריותמירב01/12/2009
שלום ,
אני מטופלת זה כמעט שנה בטיפולי פוריות ואני מעונינת להחליף מקום עבודה , האם מותר לי שלא להודיע לפני קבלתי לעבודה על כך שאני בטיפולי פוריות ? ואם אצליח להכנס להריון לפני 6 חודשים , האם תהיה למעסיק החדש הרשות לפטר אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאים לתחולת החוק - טיפולי פוריות
עו``ד חן שטיין05/12/2009מירב שלום,
בטיפולי פוריות, בניגוד להריון, לא חלה דרישת הסף להעסקה בת שישה חודשים על מנת שהגנת החוק תחול, והיא חלה באופן מיידי.
אין חובה ליידע מעסיק על עובדת היותך בטיפולים טרם קבלת לעבודה, אולם מבחינה טקטית, נכון יהיה ליידע מעט לאחר מכן, על מנת להינות מההגנה המוקנית בזמן טיפולי פוריות.
למידע רחב ונוסף בעניין זה תוכלי להיכנס לאתר האינטרנט שלי בו יש מאמר ספציפי על עניין טיפולי הפוריות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בעקבות הריון לא צפויבינה01/12/2009
לפני כחודש וחצי התקבלתי לעבוד במקום עבודה מסויים דרך חב' כח אדם. במשך שהותי במקום גילי שהנני בהריון, וכבר היה ניתן לראות ככל שהזמן עבר. במקום העבודה ביקשו שאני אלך לקראתם ויעבוד עד 18 במקום כמו שדיברו איתי מלכתחילה 8-16, לאחר שבדקתי זאת ולא יכולתי לעבוד עד 18 ואמרתי להם שאני בהריון, התחילו להפיץ שמועות שאחת משתי המזכירות בעצם הולכת הביתה, בהמשך לכך בעקבות לחץ נפשי גדול ממה שהולך לקרות, החלתי להרגיש ברע והגעתי לביה"ח בהמלצה להתאשפז בעקבות מיגרנות והקאות. יומיים לא הייתי בעבודה והיום כשהגעתי מחופשת מחלה יומיים, להפתעתי גיליתי שהם לקחו בחורה במקומי.והיום הודיעו לי החברה עצמה וללא ידיעת כח אדם שאני מפוטרת ושהנני צריכה ללכת עוד היום הביתה.
מה אני אמורה לעשות כעת כאישה בהריון בחודש השלישי.? תייעצו לי בבקשה אני מרגישה ללא כל תועלת.... אבקש דחוף את תשובתכם אני מרגישה אבודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עקב הריון טרם שישה חודשים
עו``ד חן שטיין05/12/2009בינה שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בניתוח קיסרייולדת קיסרית01/12/2009
שלום רב,
בעברי למדתי קורס בדיני עבודה ובו הוזכר ע"י המרצה כי יולדת אשר ילדה בניתוח קיסרי, זכאית לתוספת של חמישה ימים לחופשת הלידה.
רציתי לדעתף
1. האם זה נכון וקיים כדבר הזה.
2. מי משלם את העלות על חמשת הימים הנותרים? שכן, ביטוח לאומי משלם רק 98 ימים (14 שבועות) ללא ידיעה האם הלידה הייתה רגילה או קיסרית.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה עקב אישפוז
עו``ד חן שטיין05/12/2009שלום לך,
העיקרון נכון - יולדת אשר אושפזה לאחר הלידה, זכאית להארכת חופשת הלידה בהתאם (עד למקסימום מסויים) ובתנאי שהאשפוז לא פחת מ14 יום.
משכך, בגין אשפוז לאחר לידה קיסרית, הנמשך לרוב 5 ימים, אין כל הארכה.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מקום לתביעת בית החולים?אנונימי01/12/2009
שלום,
לפני כ-3 שנים אישתי עברה ניתוח קיסרי בהריון סבוך וייחודי בעולם! בעת הניתוח אישתי ציינה כי על אף הטישטוש חשה בנוכחות רבה של אנשי צוות בחדר, על פלאשים רבים כדי לראות את התופעה החריגה.לדעתינו החדירה לפרטיות בעת הניתוח היתה הרבה מעבר לנדרש מבלי שביקשו את רשותינו לכך.
*כמו כן, ההריון הנ"ל הסתיים במות שני העוברים(תודה, על השתתפותכם הכנה בצערינו...). בשל הנושא הייחודי קיבלנו אישור הלכתי חריג לבצע נתיחה שלאחר המוות והנושא הותנה בכתב עם בית החולים:1. נוכחות רב בחדר. 2.הניתוחים יבוצעו באותו היום עבור שני העוברים.
שני התנאים הופרו. בניתוח השני הרב לא נכח, והיו מספר ימים בין הניתוחים-הלנת המת.
הנושא כאוב ופוגע מאוד. האם לדעתך יש מקום להגיש תביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה נגד בית החולים - רשלנות
עו``ד חן שטיין05/12/2009שלום לך,
אכן סיפור מורכב וכאוב.
מדובר בתחום הנזיקין ו\או הרשלנות הרפואית, ועליכם לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה על מנת לבחון את המקרה הספציפי לעומקו.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על הריון למעסיקרחלי30/11/2009
שלום רב,
רציתי בבקשה לשאול האם כשאומרים שצריכים להודיע לפי החוק למעסיק על ההריון עד החודש החמישי- זה אומר כולל החודש החמישי? כלומר אני אמורה להודיע עד השבוע ה-20 (שבו נגמר החודש החמישי) או עד השבוע ה-16?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד ההודעה על ההריון למעסיק
עו``ד חן שטיין05/12/2009סיגלית שלום,
הפרשנות המקובלת היא בכניסתך לחודש החמישי (ממילא לרוב ההריון ניכר כבר בשלב זה ממילא...)
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ בשעות העבודהifat30/11/2009
שלום. אחרי שבועיים של שהייה בבית עקב כאבי בטן חזקים בשבוע 16 וסימנים להתקצרות צואר הרחם,אישרה לי היום הרופאה המטפלת בי (רופאת הנשים ביחידה להריון בסיכון גבוה בביח תה"ש) לחזור לעבודה אך למשרה חלקית בלבד (כ 5-6 שעות) באופן זמני לכחודש עד לסוף חודש דצמבר.
אני עובדת במשרה מלאה 9 . שאלתי היא: אני מניחה שהמשכורת תהיה בהתאם לשעות העבודה, האם ישנה דרך להשלים את ההפרש ? אולי דרך הביטוח הלאומי?
לתגובתך אודה
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצוץ שעות עבודה ושמירת הריון חלקית
עו``ד חן שטיין05/12/2009יפעת שלום,
עקרונית קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך להתעקש ולפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.
בימי המחלה תוכלי להשתמש במידה וזה לא יוכר לבסוף כשמירת הריון חלקית.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד התפטרות לאחר לידהשרית29/11/2009
ילדתי בתאריך 20.4.09 אני מועסקת במשרה מלאה וברצוני לחפש עבודה במשרה מצומצת ע"מ להיות יותר שעות בבית לגידול בתי. ברצוני לדעת מהו התאריך האחרון בו אני יכולה להגיש מכתב התפטרות למעסיקי מבלי לפגוע בזכויותיי לקבל פיצויי פיטורין ובהתחשב בכך שאני צריכה להודיע מראש 30 יום (מועסקת 6 שנים), ז"א אם המכתב יוגש ב- 20.1.10 (9 חודשים לאחר לידה)ומועד העזיבה בפועל יהיה 30 יום לאחר מכן זה יהיה קביל מבחינת קבלת פיצויים?
תודה רבה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד להתפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד חן שטיין03/12/2009נועה שלום,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון הינו מיותר, ותמיד עדיף ללכת על בטוח.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)