פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה
    מאיה
    18/01/2010

אני רוצה לקחת תוספת של 3 חודשים חופשה ללא תשלום לאחר חופשת הלידה. עד מתי הארגון צריך לשמור לי את תפקידי הספציפי? האם הוא יכול להחזיר אותי באותו השכר והתנאים אבל לתפקיד אחר? האם 60 הימים בהם לא תהיה פגיעה בזכויות האישהמתחילים מרגע סוף חופשת הלידה (14 שבועות) או מרגע שחזרתי לעבודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בתפקיד לאחר חופשת לידה

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.

אשמח לסייע בפרטים נוספים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    ג'נט
    18/01/2010

שלום
    אני אמא לילד חולה עם 100% נכות מה שלא אפשר לי לחזור לעבודה אחרי הלידה בני בן שנה וחצי
    מקום העבודה שלי יודע על המחלה ויודע שאין באפשרותי לחזור לעבודה רציתי לשאול האם מגיע לי פיצויים על תקופת העבודה שלי לפני הלידה??????

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• פיצויים מחמת מצב בריאותי לקוי

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

ג'נט שלום,
    עקרונית נראה כי מצב זה עשוי לזכות אותך בפיצויים, אולם נוכח הזמן הרב שחלף והעובדה כי לא נקטת כל פעולה עד כה, מומלץ לפנות לייעוץ טרם עשיית מעשה כלשהו בעניין, על מנת שלא לפגוע בזכאות לפיצויים.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותק לזכאות יציאה לחל"ת
    מוריה
    18/01/2010

שלום,

הבנתי מחברות שזכאות לחל"ת אחרי חל"ד היא לאחר צבירת ותק של שנה במקום העבודה אבל בכל מקום באינטרנט אני מוצאת שיש צורך בותק של שנתיים. מה נכון והיכן ניתן למצוא סימוכין לכך?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ותק לזכאות יציאה לחל"ת

הוספת תגובה

• ותק לצורך יציאה לחל"ת לאחר חל"ד

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

מוריה שלום,
    תקופה של שנתיים היתה נכונה על פי הנוסח הקודם של החוק, טרם תוקן.
    באתר האינטרנט שלי קיים נוסח החוק המעודכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מוריה
    19/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות אשה בהריון -תחילת עבודה חדשה
    אילונה
    18/01/2010

שלום שמי אילונה
    אני בהריון בחודש הראשון.
    אני עובדת במשרה מלאה במקום עבודתי מזה 4 שנים
    ולאחרונה קיבלתי הצעת עבודה המשפרת את תנאי השכר שלי ב25 %
    אך אני בדילמה לגבי הזכויות שלי
    1. האם כדאי לעדכן את המעביד שלי לגבי ההריון
    2. האם אני חשופה לפיטורין
    3. האם אני יהיה זכאית לחופשת הריון מלאה וכן תשלום שכר מלא
    4. הבנתי שאני זכאית לזכויותי אך ורק אם אני עובדת במקום העבודה 6 חודשים האם ספירה זו נספרת ליפני הכניסה להריון או לוקחת בחשבון את תק' ההריון
    תודה

הוספת תגובה

• אישה עובדת בהריון - דילמות

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

אילונה שלום,
    המקרה שאת מתארת מורכב, ויש בו מספר סיטואציות אפשריות.
    עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להבטיח זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלייה על רקע הריון
    תמר
    17/01/2010

שלום רב,

לפני כחודש התחלתי לעבוד בעבודה חדשה, כשאני בחודש השלישי להריוני. לעבודה זו התקבלתי לפני ההריון, אך נאלצתי להמתין לקבלת התעודה המקצועית.

במסגרת התפקיד הובטח לי הדרכה מקצועית פרטנית וקבוצתית הניתנת לעובדים סוציאליים וגם התחלתי לקבל.

לפני כשבוע, החלו לראות את ההריון ונשאלתי במקום העבודה על דבר הריוני(יום ג') - עניתי בחיוב.

למחרת (יום ד') מנהלת המקום קראה לי ואמרה שהיא לא רואה טעם להשקיע בי הדרכות וככול הנראה העסקתי לא תהיה לזמן רב... הסיבה הייתה שאין בינינו חיבור והיא לא יכולה להצביע על מה מפריע לה.. והיא מצפה ממני להחליט מה יהיה מעכשיו..

בתום השיחה פניתי לאחראית הישירה שלי וסיפרתי על ההריון והיא זו שהעבירה את המידע למנהלת השירות.

למחרת (יום ה') בשיחה נוספת- מנהלת השירות חזרה ואיימה כי אני לא ישאר במחלקה המקצועית וללא הדרכות, זאת מפני שואין בה אמון לאחר שלא סיפרתי לה וגזלתי ממנה את זכות הבחירה אם להעסיק אותי בהריון או לא- או בתנאים מגבילים.

את אפשרות ההתפטרות היא השאירה בידי, ככול הנראה לאחר מלחמת התשה ופגיעה במקצועיות שלי.

היום (יום א') שוחחתי זו שקלטה אותי למשרה והיא חיזקה את הדעה שזהו מקום כלכלי ואין הגינות במה שעשיתי- גם אם בפועל ההחלטה היתה שלא לקבל אותי מראש.היא הוסיפה ואמרה שבשיחה הראשונה מנהלת השירות כבר קיבלה את האינפורמציה על דבר הריוני.

העובדת ציינה שהתחושות הקשות עלולות לפגוע גם ברמת המחלקה ובאמת באותו היום הרגשתי איך איש לא מדבר איתי, אני לא זכאית להשתתף בישיבות צוות ול מקבלת הדרכות מקצועיות.

אני לא מעוניינת להתפטר, אך מצד שני האווירה קשה ואין אף צד שתומך בי.

האם זוהי הרעת תנאים? והאם יש מישהו שיכול להגן עלי מפני פגיעה שכזו שמבוססת על אפלייה עקב הריוני? כיצד אני יכולה להוכחי את הנאמר לי, כי לא חשבתי להקליט את השיחה...

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    אפלייה על רקע הריון

הוספת תגובה

• ייעוץ

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

תמר שלום,
    המקרה שאת מתארת חמור ומקומם.
    עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להבטיח זכויותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס על פיצויים
    אודליה
    17/01/2010

שלום,
    רציתי לדעת אם אני אמורה לשלם מיסים על הפיצויים במידה ואני עוזבת את העבודה
    לצורך הטיפול בילד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מס על פיצויים

הוספת תגובה

• מס על פיצויי פיטורים

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

אודליה שלום,
    פיצויי פיטורים פטורים ממס עד שכר של 10,980 ש"ח (נכון להיום). אם את משתכרת מעבר לזה, ההפרש יחוייב במס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום ימי מחלה בהריון
    גל
    17/01/2010

שלום
    אני בהרייון בשבוע 20, לאחר תקופה ארוכה של טיפולי פוריות
    במהלך תקופת הטיפולים ניצלתי את מלוא מכסת ימי המחלה שלי ועכשיו אני במינוס יום אחד
    הרופא שלך אותי לשבןע מנוחה בבית עקב התכווצויות ברחם, אך מכיוון שלא עומדים לרשותי ימי חמלה הסכום ינוכה לי מהמשכורת
    האם מגיע לי איזה החזר מביטוח לאומי או שמעכשיו כל ימי המחלה יהיו על חשבוני?
    בתום שבוע המנוחה הרופא יקבע מה לעשות הלאה- במידה וימליץ על שמירת הריון האם זה יחשב לי מהיום הראשון לימי החמלה?
    במידה והסכום מנוכה לי מהשכר זה ישפיע לי על דמי הלידה - מה עושים?
    אם אחזור לעבודה במשרה חלקית ע"פ הוראת הרופא (שעתיים פחות) ועקב כך תרד המשכורת - לפי איזה שכר יחשבו לי את דמי הלידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - הסבר רחב

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

גל שלום,
    אין תגמול אחר פרט לשמירת הריון.
    תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
    מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.
    בתקופת שמירת ההריון ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות, וכן התקופה נחשבת גם לצורך חישוב הותק לפיצויי פיטורים.
    במידה ולא תוכר לך שמירת הריון, ותנוכה משכרך ההעדרות, תוכלי לבקש מהמוסד לביטוח לאומי להתחשב בשכרך המלא האחרון, שכן ההפחתה נובעת וקשורה להריון.
    לאחר הפסיקה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה, לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות טיפת חלב
    חסוי
    17/01/2010

אני יודעת שמגיעות לאישה בהריון 40 שעות טיפת חלב. אני בהריון בסיכון ולכן אמורה לעבור בדיקות נוספות קבועות עד סוף ההריון וחוששת ש-40 השעות לא יספיקו לי. האם יש כלל אחר לגבי מקרים כמוני ? (רוב הבדיקות יעשו בבוקר על חשבון העבודה) תודה. מה לגבי בעלי שאמור להצטרף אליי אל חלק מהבדיקות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שעות טיפת חלב

הוספת תגובה

• 40 שעות בדיקה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

שלום לך,
    מדובר ב 40 שעות בדיקה (לעובדת המועסקת במשרה מלאה).
    ככל שתעברי מכסה זו, הרי שאין הוראה מיוחדת, ותאלצי לספוג זאת משכרך (אלא אם המעסיק יפגין נדיבות מיוחדת ויסכים לספוג זאת בעצמו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין
    גלית
    16/01/2010

שלום ,
    התפטרתי מעבודתי באוגוסט 2007 7 חודשים לאחר לידה.
    אבקש לברר מספר נושאים:
    1. האם אני זכאית לקבל פיצויים
    2. אני שייכת למבטחים החדשה. האפ פיצויי הפיטורין אמורים להיות מהתשלומים שלי בקרן או שכל הפיצויים הם מהמעביד בלי לפגוע בזכויותיי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

גלית שלום,
    חשובה ביותר עילת ההתפטרות - אם מדובר בעילה מזכה (התפטרות בדין מפוטר) ייתכן שכן, היות וטרם חלה התיישנות.
    על מנת לדעת אם קיים רכיב פיצויים בקרן, יש לבדוק האם המעסיק ביצע הפקדות כנדרש. כך או כך, אם תהיי זכאית לפיצויים, אין משמעות מיוחדת מבחינתך היכן הם נמצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    אודליה
    16/01/2010

שלום,

אני כרגע בחופשת לידה ( הארכתי אותה על חשבוני), ואמורה לחזור לעבודה בעוד כשבועיים

אני יודעת שאני יכולה להתפטר עד שהבן שלי יהיה בן 9 חודשים ולקבל

את הפיצויים השאלה שלי אם מציאת עבודה קרובה יותר לבית אבל באותם שעות כמו שעבדתי בעבודה הקודמת נחשבת בקטגוריה של -התפטרות לצורך טיפול בילד או שאני חייבת למצוא עבודה עם פחות שעות כדי לקבל את הפיצוים שמגיעים לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לטיפול בילד - עבודה חדשה

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

אודליה שלום,
    לעניין התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אין הגדרה מדוייקת מה כן ומה לא, אולם אם עובדתית הקרבה לבית מאפשרת לך להוציא אותו ב 15:00 ואילו מהעבודה הקודמת יצאת ב 15:00 והגעת לגן ב 16:00, הרי שגם זה עשוי עקרונית להחשב "לצורך טיפול בילד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה קודמת - התפטרות כדי לטפל

אודליה
    17/01/2010

בשביל להגיע בזמן לאסוף את הילד מהגן אני צריכה לצאת מהעבודה כל יום שעה וחצי לפני הזמן כך שלמרות שמבחינת המנהל שלי זה בסדר אני מפסידה, כי יקזזו לי מהשכר.
    הבעיה שכל העבודות באיזור גם דורשים 9 שעות עבודה אבל אם זה קרוב לבית אז אני יכולה לצאת בזמן מהעבודה מבלי שהמשכורת שלי תפגע.
    ולי נאמר שרק אם אני מוצאת עבודה עם פחות שעות יגיע לי הפיצויים ולא משנה המרחק.
    אם כך אני רק רוצה שוב לוודא אם אכן מגיע לי לקבל את הפיצויים שלי בתנאים האלו
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אודליה
    18/01/2010

עניין אחר הוא האם אני צריכה לחזור לעבודה ל30 יום או שסעיף זה מבוטל ברגע שעוזבים לצורך טיפול בילד שהרי אם אני עוזבת מהסיבה הזאת אז איפה אני אשים אותו לחודש ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    19/01/2010

אודליה שלום,
    בתשובה הקודמת המפורטת, הסברתי לך את התפישה הכללית של הדין.
    על מנת לקבל מידע מוצק וודאי יותר, יש להיפגש באופן פרטני על מנת להתייחס לנסיבותייך הספציפיות.
    הודעה מוקדמת נדרשת בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    שי
    14/01/2010

שלום אני בחופשת לידה כבר 4 חודשים ומעוניינת להתפטר מעבודתי בה אני עובדת כ- 7 שנים

האם אני זכאית לקבל פיצויים במידה ומדובר בטיפול בילד וכעבור חודש להתחיל לעבוד במקום עבודה חדש.
    אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• טיפול בילד - משך הזמן הנדרש

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

שי שלום,
    לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שעקרונית ניתן להתחיל מיידית. לעניין התקופה הנדרשת על מנת לחזור לעבוד באותם התנאים - החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.
    מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני טרם נקיטת פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות של עובדת זמנית
    sivan
    13/01/2010

שלום, אני נמאצ במקום העבודה שלי כבר 12 חודשיםץ כל התקופה הזו אני חתומה על חוזה זמני. לפני כחודש וחצי האריכו לי את החוזה הזמני לחצי שנה. כרגע אני לא בהריון אבל אני רוצה להכנס להריון ואשמח לדעת מהן זכויותי כעובדת זמנית. אם אני אכנס להריון והחוזה הזמני יסתיים עוד ארבעה וחצי חודשים, מה זה אומר מבחינת זכויותיי? האם אני אהיה זכאית לתשלומי חפשת לידה? ואם כן, ממתי? מהלידה? אני עובדת ברציפות כשלוש שנים במקומות עבודה שונים האם זה רלוונטי?
    אשמח אם תוכלו לענות לי במהרה. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות של עובדת זמנית

הוספת תגובה

• זכויות עובדת זמנית בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

סיוון שלום,
    החוק חל על עובדת זמנית כשם שחל על עובדת קבועה - אין הבדל.
    ככל שביום כניסתך להריון יהיו לך למעלה מ 6 חודשים עבודה במקום, לא ניתן יהיה לפטר אותך, אלא בהיתר של משרדהתמ"ת.
    יחד עם זאת, עלייך לקחת בחשבון כי לאור העובדה שמדובר מראש בחוזה זמני, ייתכן ויהיה לחברה טיעון טוב לקבל היתר, אם כי גם בעניין זה ניתן לטעון טענות מלוא הטנא.
    במקרה כזה, תצטרכי כמובן ייעוץ משפטי ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    דיקלה
    12/01/2010

שלום,
    אני בחודש השלישי להריוני (מעסיקיי טרם יודעים על כך).
    אני עובדת למעלה משנתיים במשרד ומרוויחה 5000 ש"ח.
    נודע לי כי מעסיקיי "מתכננים" לפטר אותי...
    שאלתי היא האם הם יכולים לעשות זאת? טרם סיפרתי להם על ההריון..
    עד כמה שידוע לי אסור לפטר אשה בהריון אבל הבנתי שיש מצב לפיטורין דרך משרד התמ"ת.
    האם זה נכון? ואם כן כמה פיצויים אני אמורה לקבל?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2010

דיקלה שלום,
    על אף שמותר לך שלא לספר בשלב זה על ההריון (עד לחודש החמישי להריון), הרי שבמצבך נראה כי מומלץ לך לספר מיידית על ההריון, על מנת לזכות בהגנה המקנה לך חוק עבודת נשים.
    ככל שהמעסיק ירצה לפטרך על אף ידיעתו על הריונך, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת על מנת לקבל היתר מתאים.
    באם יעשה כן המעסיק, הרי שמומלץ כי תפני לעו"ד על מנת לנסח לך תגובה משפטית מתאימה לממונה, כדי להתנגד לפיטורים המבוקשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    נחמה כהן
    12/01/2010

אני מועסקת בחברת האוטסורסנג א' שהלקוח שלה הוא ב'.
    ילדתי לפני 4 חודשים, חזרתי כבר לעבוד, כעת אנ רוצה להתפטר מא' ולהתקבל כעובדת אצל ב'-הם מסכימים לזה.
    האם אני זכאית לפיצויים מא'? יש לציין שחברה ב' קרובה לי לבית- האם זה התפטרות לטובת הילד כי זה יותר קרוב ? (למרות שגם קודם עבדתי שם אבל לא הייתי עובדת שלהם אלא של החברה ששלחה אותי לשם)

באיזו דרך אני אהיה זכאית לפיצויים?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד חן שטיין
    16/01/2010

נחמה שלום,
    כפי שהשבתי לך כשפנית אלי טלפונית - לצורך מתן תשובה מעמיקה ורצינית בעניינך הספציפי, הרי שיש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת פג
    דנה
    12/01/2010

ילדתי לפני כשבוע פג והוא עדיין בבי"ח .האם באופן אוטומטי מתארכת לי חופשת הלידה ? למעשה עדיין לא החלה החופשת לידה שלי .ביטו לאומי משלם עם התקופה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    לידת פג

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה - אשפוז

עו``ד חן שטיין
    16/01/2010

דנה שלום,
    על אשפוז של הרך הנולד מוארכת חופשת הלידה, על פי התקופות אשר נקבעו ע"י המוסד לביטוח לאומי, וכמובן שהדבר בתשלום.
    להלן ההגדרות של המוסד לביטוח לאומי:
    אשפוז של הנולד או היולדת
    יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.

אשפוז ממושך של הנולד
    יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת":

תקופת האשפוז
    הארכת החופשה (נוסף על ההארכה שצוינה למעלה)

6 שבועות לפחות
    שבוע אחד

8 שבועות לפחות
    2 שבועות

10 שבועות לפחות
    3 שבועות

12 שבועות לפחות
    4 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה