מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקהאתי11/01/2010
שלום רב,
ילדתי את בתי ב-7.7.09 וחזרתי לעבודתי ב-1.12.09
אני עובדת 7.5 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
האם אני זכאית לשעת הנקה?ולכמה זמן?ובתלוש משכורת, אמור להיות רשום שעת הנקה?
מצטערת על כל השאלות כי כל אחד אומר לי משהו אחר !
תודה מראש !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד חן שטיין12/01/2010אתי שלום,
אינך זכאית לשעת הנקה, מאחר ואינך עובדת משרה מלאה, אשר זהו התנאי הבסיסי לזכאות.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלירון11/01/2010
שלום רב: שאלתי היא אני בחודש 7 להריון האם המעסיק שלי יכול להעביר אותי מתפקידי במהלך ההריון לתפקיד אחר? האם שאחזור מחופשת הלידה יהיה המעסיק יכול להוציא אותי מתפקידי לתפקיד אחר ובמקומי לשים מישהו אחר ? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה מתפקיד בהריון ולאחר לידה
עו``ד חן שטיין12/01/2010לירון שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון כיצד להתמודד עם המצב.
ההגנה חלה בהריון, ו 60 ימים לאחר שובך מחופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק חברה בחופשת לידהיעל11/01/2010
שלום, הנני שוהה כ-3 שבועות בחופשת לידה. החברה בה אני עובדת הודיעה כי מעניקה מענק לעובדי החברה אשר יועבר חצי במשכורת ינואר וחצי מרץ (חודשים בהם אני אשהה בחופשת לידה). לאחר בירור התברר לי כי את המענק אקבל רק לאחר חזרתי לעבודה שכן אין אפשרות לקבל מענק כאשר מקבלים משכורת מהמוסד לביטוח לאומי. אודה לעזרתכם במס' שאלות: 1. האם טענת החברה מוצדקת- כלומר, לא ניתן לשלם לי את המענק בחודשים בהם אני נמצאת בחופשת לידה?? 2. האם יכולים להכפיף את קבלת המענק לחזרתי לעבודה, כלומר אם אחליט לא לחזור לעבודה- האם יכולים לטעון כי אינני זכאית למענק? 3. באם אחליט רק להאריך את חופשת הלידה- מתי אני אמורה לקבל את המענק - לאחר חזרתי בפועל לעבודה או רק לאחר 3 החודשים הראשונים בהם אני מקבלת משכורת מהמוסד לביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונוס ומענק בחופשת לידה
עו``ד חן שטיין12/01/2010יעל שלום,
התשובה לשאלתך הראשונה הינה חיובית (וכן עלייך לדאוג לאחר מכן לדווח על תוספות אלה לביטוח הלאומי על מנת לזכות בחישוב דמי לידה בהתייחס גם למענק).
לשתי השאלות הנוספות אין תשובה קבועה, והדבר משתנה על פי הנתונים הספציפיים של המקרה - יש לבחון זאת לעומק.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןלילך10/01/2010
שלום,
אני בחודש שמיני החברה בה אני עובדת נמכרת לחברה אחרת בעוד כחודש.
לטענת החברה שלי הם פונים למשרד התמת בטענה כי החברה נסגרת לגמרי ועליהם לפטר אותי כמו כל עובדת אחרת, למרות שאני יודעת ש 2 עובדות מתוך 6 עוברות לחברה החדשה וכי אמרו לי בפירוש שבגלל חופשת הלידה אני לא אעבור. כיצד אוכל להגן על עצמי ולקבל את ה-60 יום שמגיעים לי לאחר חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - תגובה לממונה
עו``ד חן שטיין12/01/2010לילך שךום,
יהיה עלייך להגיש תגובה מסודרת למשרד התמ"ת בעניין זה (מומלץ ביותר לעשות זאת באמצעות עו"ד הבקיא בתחום) ובה להדגיש את הדברים שציינת, בין היתר, וכן להביא פסיקה מתאימה למקרה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום חוזה עבודה במהלך הריוןיעלי09/01/2010
שלום ותודה על הייעוץ!
כשהתקבלתי לעבודה זה היה לתקופה קצובה מראש (אם לדייק אז כבר כמה פעמים הוחלט להמשיך להעסיק אותי אבל בכל פעם מגדירים זמן חדש שבו מסתיימת ההעסקה). עכשיו אני בחודש רביעי ואני אמורה להפסיק לעבוד בעוד כחודשיים (תחילת שביעי). רציתי לדעת האם למרות ההסכמה מראש המעסיק לא יכול לפטר אותי אוטומטית. בנוסף - בהנחה ואכן יפטרו אותי - האם לא אקבל דמי לידה מביטוח לאומי (שכן בשלושת החודשים שלפני הלידה ככל הנראה לא אמצא מקום עבודה אחר...). (אם זה משנה אני עובדת באותו מקום כבר מעל שנתיים)
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - הסכם לתקופה קצובה
עו``ד חן שטיין11/01/2010יעלי שלום,
מאחר ולדברייך מלאו לך שישה חודשים, הרי שחל איסור לפטר אותך בהיותך בהריון (סיום הסכם לתקופה קצובה מהווה אף הוא מעשה פיטורים).
חובה על המעסיק טרם הפיטורים לפנות למשרד התמ"ת אם הוא מעוניין לפטר אותך בנסיבות אלה, אחרת הוא חשוף לתביעה גדולה ממך בגין מלוא תקופת הריונך ולאחר מכן.
מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי בעניין זה, על מנת לא לאבד מהזכויות הרבות המוקנות לך.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום נסיעותשרון09/01/2010
שלום
שאלתי את השאלה לפני שבוע וטרם קיבלתי מענה
אשמח לקבל תשובה
בתום חופשת הלידה שלי, פוטרתי מהעבודה כאשר הובטח לי שישלמו לי שכר של 60 יום + 30 יום הודעה מראש כחוק. בתלושי השכר שלי אומנם קיבלתי את המשכורת הבסיסית וההפרשות אך לא קיבלתי תשלום עבור נסיעות.
האם עפ"י חוק, על המעסיק לשלם לי עבור הנסיעות, למרות שבפועל ישבתי בבית?
אשמח לתשובה
תודה
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום בגין נסיעות
עו``ד חן שטיין11/01/2010שרון שלום,
התשלום בגין נסיעות הינו החזר הוצאות במהותו.
לפיכך, ככל שלא עבדת בפועל, לא תהיי זכאית לו.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום על ימי העדרות בטיפולי הפריהלי08/01/2010
שום, רציתי לדעת האם התשלום על ימי העדרות בעת טיפולי הפריה הוא כתשלום על ימי מחלה רגילים? ביום השאיבה לא יכלתי להגיע לעבודה וגם ביום שלאחריו, וגם ביום של ההחזרה שהיה 4 ימים לאחר מכן...אם מתייחסים לזה כתשלום דמי מחלה רגיל יוצא שרק על יום אחד אני זכאית לחלק מועט מהשכר...אשמח לדעת האם כך הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדרות עקב טיפולי פוריות
עו``ד חן שטיין11/01/2010לי שלום,
עקרונית, ההעדרות בגין טיפולי הפוריות זהה להעדרות עקב מחלה מבחינת התשלום.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון שאלהסיון07/01/2010
אני בהריון שבוע 35 רופא נשים שלח אותי לאורטופד עקב כאבי גב קשים זה מה שכתב האורטופד הגבלה קשה בתנועות עקב כאבים עקמת אנטלגית תרדמת בירך שמאל מומלץעל שמירת הריון אני שואלת האם יש לי סיכוי לקבל מביטוח לאומי תשלום עבור חודשיים של שמירה או שחבל לי על המאמץ ?רופא הנשים מילא לי את הטופס של שמירת הריון ואמר לי לצרף את המכתב המלצה של האורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - כאבי גב
עו``ד חן שטיין11/01/2010סיוון שלום,
אכן שאלה קשה.
אוכל לומר לך בכלליות שכבר היו לי מספיק לקוחות אשר זכו לקבל שמירת הריון על אף שהבעיה היחידה בהריון היתה בעיות גב. נראה כי עלייך לנסות ולהגיש את התביעה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
סיוון12/01/2010ואם נאמר שהביטוח לאומי לא יכבדו את שמירת ההריון יש מצב לתבוע אותם? זה ממש לא יהיה פר לעשות לי את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין16/01/2010סיוון שלום,
אתה הולכת רחוק מידי - המתיני לראות אם תביעתך מתקבלת או נדחית, ואם נדחית - מאיזה סיבה.
רק אז ניתן יהיה להעריך את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בתפקיד לאחר הלידהשירה07/01/2010
שלום!
עבדתי כשנתיים במקום עבודתי בתור עובדת סוציאלית במשרה מלאה , לאחר שנה וחצי קודמתי לתפקיד האחראית כאשר הייתי בתחילת ההריון. ההנהלה הודיעה לי שהם מרוצים מעבודתי ואמרו שעוד לפני הלידה יערכו חוזה חדש בהתאם לתפקיד החדש עם העלאה בשכר. בנתיים ביצעתי את כל תפקידיי כאחראית וכשהייתי בחודש שמיני ביקשתי לערוך את החוזה אך אמרו לי לא לדאוג ונעשה זאת לאחר הלידה.. בחודש תשיעי יצאתי לשמירת הריון וכשהתכוונתי לחזור לעבודתי לאחר הלידה הודיעו לי שהם החליטו להורידי מתפקיד האחראית לעובדת סוציאלית מן המניין. יש לציין שלא אמרו לי את הסיבה ודאגו לציין שעבדתי טוב. מלבד ההרגשה הלא טובה הייתי חייבת להתפטר כי לא הייתי יכולה לחזור למשרה מלאה בשכר של עו"ס, ללא ההעלאה שהובטחה לי ,אשר לקחתי בחשבון לצורך הסידור לילדיי. הייתי רוצה לדעת אם זוהי סיבה מוצדקת לקבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום.
אודה על תשובתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים לאחר לידה - תפקיד
עו``ד חן שטיין11/01/2010
מיכל שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון כיצד להתמודד עם המצב, הן בדרישה אל מול המוסד לביטוח לאומי, והן אל מול המעסיק בדרישה לפיצויי הפיטורים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך גידול הילדשולמית07/01/2010
שלום
אם אני מתפטרת לצורך גידול הילד
לאחר כמה זמן אני יכולה להתחיל לעבוד במקום אחר?
אם אני יורדת במשרה לכמה זצן אני מחויבת לעבוד בפחות שעות וכמה פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לעבודה חדשה לאחר התפטרות
עו``ד חן שטיין11/01/2010שלום לך,
לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. לעניין התקופה - החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.
מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקום עבודתי נסגר בזמן היותי בהריוןחן07/01/2010
עבדדתי במשך שנה וחצי במקום עבודתי , ומסיבה מסויימת החלטתי לעזוב .וכעבור חודשיים וחצי התקשר אליי המעביד וממש ביקש שהחזור לעבודה . הסכמתי, ובדיוק ההיתי בחודש 2 וחצי סיפרתי לו על היותי בהריון , והוא אמר שזה בסדר מבחינתו מכיוון שהוא חשב שבכול מקרה הפיצועים שלי עבודים . מפני שעזבתי. אז הכול מתחיל מחדש .כאשר ההיתי בחודש התחלת תשיעי החליט סופי שהוא סוגר את העסק . ופשוט הוא נכנס לעבוד עצמאי במקום אחר כך ללא שום הודעה מוקדמת . נישארתי ללא עבודה עוד לפני שילדתי ביכלל . סך הכל עבדתי שם במשך שנתיים כולל תקופת ההריון . ולאחר הלידה ביררתי ומסתבר שביגלל שעדיין לא חלפו 3 חודשים מהיום שעזבתי ליום שחזרתי לעבודה אז יש עדיין את ההמשחיות הוותק ממשיך . בבקשה ברצוני לדעת מה הן הזכויות שלי, ומה מגיעה לי. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום עבודה שנסגר
עו``ד חן שטיין11/01/2010חן שלום,
ככל שהפיטורים היו ללא היתר ממשרד התמ"ת, הרי שאינם חוקיים.
את זכאית למלוא התשלום עד הלידה + 3 חודשים לאחר תום חופשת הלידה, לרבות צבירת הבראה, הפרשות לפנסיה, ופיצויי פיטורים.
ככל שהמעסיק לא ישלם, עלייך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לטפל בעניין מול המעסיק.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה בזמן הריוןמאיה07/01/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי 5 שנים במשרה מלאה ומקבלת משכורת חודשית. בעלי ואני גרים בתל אביב ותעדנו לעבור לצפון. בשל כך, עוד לפני ההריון בעלי מצא עבודה בחיפה ואילו אני המשכתי בתל אביב. אחד מתנאי הקבלה שלו היו מעבר לצפון בפרק זמן של חצי שנה... שבועיים לאחר קבלתו נודע לנו שאנחנו בהריון... כרגע אני בחודש חמישי ומצאנו בית לקנות בחיפה עם כניסה תוך חודשיים.
שאלתי: האם יש באפשרותי לקחת חל"ת מהחודש השביעי עד הלידה - ושזכויותיי והפיצויים המגיעים ליי מהמעביד לא יפגעו?? גילוי נאות, אני לא מתכוונת לחזור לעבודה הזו לאחר הלידה...
על תשובה מהירה אודה כדי שאוכל ליידע את המעביד חודשיים מראש
תודה רבה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור משך העבודה טרם הלידה
עו``ד חן שטיין11/01/2010מאיה שלום,
ישנם מספר פתרונות, אולם אף אחד מהם לא מושלם, ותצטרכי לשלב ביניהם-
תוכלי לצאת לחופשת לידה מוקדמת, כ 7 שבועות טרם הלידה.
לחל"ת לא תהיי זכאית, אלא הדבר נתון לשק"ד המעסיק, כאשר נכון הדבר ליציאה לחופשה בתשלום ע"ח ימי החופשה הצבורים.
ימי מחלה תמיד תוכלי להוציא...
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהשלי04/01/2010
שלום,
אני כרגע בחודש שישי וקודמתי לתפקיד זמני ל-4 חודשים להחלפת עובדת בחופשת לידה. בעצם עד שאצא לחופשת לידה אבצע את התפקיד החדש.
הוחלט לתת לי כל חודש בונוס חודשי ולא להעלות לי את שכר הבסיס בארבעת חודשים אלה.
השאלה היא האם הדבר יפגע בי בדמי הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה. תודה
שלי12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונוס בחישוב דמי לידה
עו``ד חן שטיין16/01/2010שלי שלום,
עקרונית גם בונוס נחשב כחלק מהשכר בכל הנוגע לדמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים עקב סגירת החברהג03/01/2010
שלום,
אני עובדת בחברה 4 שנים והודיעו לנו שהחברה ניסגרת
אני בחודש הרביעי להריוני (יהיה בחודש חמישי כאשר הפיטורים יכנסו לתוקף)
האם יש לי זכויות כלשהן?
האם הם חייבים אישור של התמת על מנת לפטר אותי?
האם אני חייבת את האישור לביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עקב סגירת חברה
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010שלום לך,
אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אישה בהריוןלילך03/01/2010
אני עובדת כ-12 חודשים במקום עבודה ואני בחודש שמיני בעוד כחודשיים החברה נמכרת/מתמזגת לחברה אחרת ואני מפוטרת האם בנוסף לפיצויים מגיע לי לקבל תשלום עבור ה-60 יום שלאחר חופשת הלידה (מאחר ולא יהיה לי לאן לחזור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין07/01/2010גלית שלום,
אין במכירה ו/או במיזוג של חברה על מנת להקנות להם אישור אוטומטי לפיטורים.
ככל שהם לא יפנו לתמ"ת בבקשה לקבלת היתר פיטורים, הם יהיו מנועים מלפטר אותך, והיו חייבים לשלם לך את מלוא זכויותייך (לרבות מה שציינת).
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)