מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים לאחר חופשת לידהדנה02/02/2010
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה אחרון כחמישה חודשים ולאחר מכן יצאתי חמישה חודשים לשמירת הריון (עדיין לא ידוע אם ביטוח לאומי יאשר את התביעה העניין עדיין בטיפול בביטוח לאומי). לאחר חופשת לידה שבועיים לפני סיום חופשת לידה התקשרתי למעסיקה שלי בבקשה לשבץ אותי בעבודה ( היינו בקשר כל תקופת חופשת לידה וטענה כי היא תחזיר אותי לעבודה) אך נעניתי בשלילה. ביקשתי מהמעסיקה שתיתן לי מכתב פיטורים אך היא התנגדה נחרצות ואמרה כי היא מוכנה לבדוק מול רואה חשבון על אף שהיא בטוחה שלא תיתן לי מכתב פיטורים מהחשש להסתבכות מבחינה חוקית. מאז ניסיתי להשיג אותה בטלפון כולל הודעות אך לא הצלחתי להשיגה ולא קיבלתי שום תשובה מצידה. שלחתי לה מכתב בדואר רשום המסביר את כל התהליך וכי הנני מעוניינת לחזור לעבודה ואם אין לה מקום בשבילי שתיתן לי מכתב פיטורים. עברו שלושה שבועות ולא קיבלתי ממנה שום תשובה. ניסיתי להשיג אותה בטלפון ללא הצלחה עד שלבסוף איכשהו השגתי אותה דרך אחת העובדות. היא התנגדה למכתב פיטורים בטענה כי לא מגיע לי כלום מבחינה חוקית משום שעבדתי אצלה תקופה קצרה וכי יחסי עובד מעביד הסתיימו מאז שיצאתי לשמירת הריון. בנוסף היא טענה כי ישלחו לי מכתב מסודר המסביר כי לא מגיע לי כלום כולל מכתב פיטורים והשיחה הסתיימה בטריקת טלפון מצידה.
שאלות:
1) האם תקופת דמי לידה ושמירת הריון (בין אם אושר או לא) נכללים ב- 360 ימי עבודה לשם זכאות לאבטלה?
2) מה אפשר לעשות בעניין זה לגבי מכתב פיטורים?
3)האם יש צדק בדברי המעסיקה על כך שאיני זכאית לכלום כולל מכתב פיטורים משום שעבדתי אצלה רק חמישה חודשים?
4)במידה ואהיה זכאית לאבטלה מה התהליך? (אני צריכה לחתום שלושה חודשים ואז אקבל הכל בתשלום אחד?) אגב אני כבר חותמת בלשכת התעסוקה כבר חודש ימים.
5)האם 360 ימי עבודה לשם זכאות אבטלה צריכים להיות רצופים?
אשמח לקבל תשובות לשאלות ואף כל עזרה והכוונה בעניין זה.
תודה מראש והמשך שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין02/02/2010שלום לך,
עקרונית מתקבל הרושם כי מעסיקתך נוהגת בניגוד לחוק - אולם יש לבחון זאת יותר לעומק על בסיס הנתונים המלאים. משכך, נראה כי עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון חלקיתענבל01/02/2010
שלום,אני ענבל בשבוע 28 להריוני,אני עובדת כפקידה במשרה מלאה של 9 שעות ביום.
לאחר ביקור אצל רופא אורטופד הוחלא שאני מסוגלת לעבוד רק עד שעות ביום כמו כן גם הרופא התעסוקתי הסכים בזאת.
רציתי את עזרכתם לגביי התנאים שלי מעכשיו:
*האם ביטוח לאומי אמור להשלים לי את השאר השעות??
*האם אני צריכה לפנות לביטוח לאומי או ההפנייה מהרופא או שהמנהל חשבונות במקום עבודתי אמור לדאוג לכל זה??
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית
עו``ד ליאת שטיין02/02/2010ענבל שלום,
קיצור יום העבודה עקב שמירת הריון ומצב רפואי מהווה פגיעה ישירה בך, בניגוד לשמירת הריון מלאה, בגינה תזכי לקבל גמלה מחליפת שכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה עקב אשפוז של הילדהרחלי.א31/01/2010
שלום.
לפני כשלושה שבועות ילדתי בת במשקל נמוך מאד. מאז הלידה הילדה מאושפזת בפגיה והאשפוז מתוכנן להיות ארוך(כ-3 חודשים).
כשבדקתי בביטוח לאומי מהן הזכויות שלי וכמה אוכל להאריך את חופשת הלידה, אמרו לו שההארכה היא בתשלום עד 3 שבועות גם אם הילדה מאושפזת חודשיים- שלושה.
האם הדבר הוא נכון?
עקב כך אני חושבת לפצל את חופשת הלידה שלי ולחזור לעבודה עד שהילדה תצא מהפגיה ע"מ לא לפספס את חופשת הלידה שלי בתשלום.
אם תוכלו לרשום לי את זכויותיי אשמח מאד.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה עקב אשפוז הילדה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2010רחלי שלום,
על אשפוז של הרך הנולד מוארכת חופשת הלידה, על פי התקופות אשר נקבעו ע"י המוסד לביטוח לאומי, וכמובן שהדבר בתשלום.
להלן ההגדרות של המוסד לביטוח לאומי:
אשפוז של הנולד או היולדת
יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.
אשפוז ממושך של הנולד
יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת":
תקופת האשפוז
הארכת החופשה (נוסף על ההארכה שצוינה למעלה)
6 שבועות לפחות
שבוע אחד
8 שבועות לפחות
2 שבועות
10 שבועות לפחות
3 שבועות
12 שבועות לפחות
4 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עבודה בגלל הריוןויקי31/01/2010
עו"ד שטיין שלום,
לפני כחודש פניתי אלייך כאן בפורום שהתחלתי לעבוד בתאריך 7/12/09 בתחילת חודש רביעי להריוני דרך חברת כ"א. לפני כשבוע הודעתי למנהל הסניף בו עבדתי שאני בהריון בחודש חמישי והיום הפסיקו לי את העבודה בגלל ההריון ,בטענה שאני לא שייכת לסניף אלא לחברת כ"א. האים יש לי עילה לתביעה ולמה אני זכאית .
מחכה לתשובתך
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין31/01/2010ויקי שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שפוטרת קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
עלייך לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשעות העבודהרותם31/01/2010
שלום
הרופא המליץ לי לקצר את יום העבודה שלי עקב התחלה של צירים מוקדמים
אין לי יתרת ימי מחלה מכיוון שאני אחרי טיפולי IVF
איך אפשר "לסדר" את זה בתלוש המשכורת כך שלא יפגע לי המענק לידה?
האם החישוב נעשה לפי משכורת ברוטו? ואם כן האם אפשר להכניס בתלוש סעיף של חופשה ללא תשלום (שזה בעצם השעות שאחסיר)
כדי שהברוטו לא ייפגע?
במידה ואין לי יותר ימי מחלה לזכותי האם כל יום מחלה הוא על חשבוני
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון מלאה / חלקית
עו``ד ליאת שטיין31/01/2010שלום לך,
אין אפשרות "לסדר" את זה, על אף שמשמעות הדבר עלול להוות פגיעה משמעותית בדמי הלידה.
אכן, ככל שניצלת את מלוא ימי החופשה שעמדו לרשותך, כל יום נוסף הינו על חשבונך.
הפתרון הינו לנסות ולהוציא שמירת הריון מלאה ו/או לצאת לחופשת לידה מוקדמת (ניתן עד 49 ימים טרם המועד המשוער).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיף 14 לעיננין פיצויי פיטוריןרוצה להתפטר31/01/2010
אני בסוף הריון ומעוניינת להתפטר לאחר הלידה.
גילית שהוחתמתי על סעיף 14 כשחתמתי על הסכם פנסיה, לא יידעו אותי מה הסעיף וקיבלתי חלק מההסכם. את סוכנת הביטוח אני לא מכירה בכלל.
חוץ מזה אין לי חוזה עם המעסיק, עבדתי שם שנתיים.
1. האם הסעיף חל עלי לאור העובדה שאין הסכם מפורש בעיניין זה ביני לבין המעסיק? (רק סימן וי על השורה שאומרת שתכנית הפנסיה כולל סעיף 14...)
2. האם מותר למעסיק להחתים אותי על תכנית פנסיה ופיצויי פיטורין ללא נוכחות והסבר מפי סוכן הביטוח?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס' 14
תחולת ס' 14 בתוכנית הפנסיה אין דינה בהכרח כדין ס' 14 בהסכם ההעסקה.
עקרונית, מטרת הסעיף הינה כי הכספים אשר נצברו בקופה בגין רכיב הפיצויים לא ישובו למעסיק בכל מקרה, אך אין הם מהווים את הסכום הסופי המגיע לך.
ייתכן ועלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בעניין זה על מנת לדעת בוודאות מהן זכויותייך טרם נקיטת פעולה בלתי הפיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן הריוןשרון28/01/2010
אני עובדת מזה 4.5 חודשים כמאמנת בחדר כושר. לפני כשבועיים נודע לי כי אני בהריון. בהנחה כי אין כל טענה כנגד ביצועיי בעבודה, וכי מקום העבודה מרוצה מתפקודי, האם הם יכולים לפטר אותי על בסיס הטענה כי כאשה בהריון יש סכנה או אי התאמה לעבודה בחדר כושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לפני שמלאו שישה חודשים בעבודה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2010שרון שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
ככל שהם יטענו כי מדובר בעבודה אותה אינך יכולה לבצע בהריון, הרי שיהיה עליהם הנטל להוכיח זאת.
יחד עם זאת, ייתכן ועלייך להמתין מעט, עד שימלאו לך 6 חודשי עבודה במקום, ורק אז ליידע על ההריון - כך תזכי להגנה חזקה יותר (על פי חוק חובה לספר על ההריון מחודש חמישי, כך שאין לך בעיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה הקודמת - מעבר מעל 40 ק"ממ28/01/2010
רציתי לדעת האם זה חוקי לפטר אישה בהריון גם אם מעסיקים אותה לאחר מכן על שם חברה אחרת ? ומה ההשלכות לגבי דמי לידה , ואבטלה. האם יש אפשרות להמעסיק שלי יקבל היתר לפטר אותי והאם אני יוכל לערר על זה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ראי תשובתי הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר החברה מעל 40ק"מ - דחוףמ28/01/2010
שלום לכם,
אני עובדת בפ"ת כפקידה -4 שנים ובהריון בשבוע 9 הודעתי על כך למעסיק שלי ,החברה שאני מעוסקת בה עוברת לקרית מלאכי מרחק מאוד גדול בחודש יוני (זה אומר 3 חודשיים לפני הלידה)
השאלה שלי מה אני עושה בזמן המעבר היות ואני לא מעונינית לנסוע מרחק כזה האם המעסיק יוכל להעסיק אותי כמוכרת באחד החנויות או שזה הרעת תנאים(יש לציין שאני לא מעונינת )או למצוא לי משרה במשרדים שלהם בראש העין עד הלידה ? ולאחר הלידה האם אני יקבל את ה- 60 יום שמגיע לי דרך אגב אני מעוסקת 4 שנים על שם של חברה אחד ולאחר המעבר יעסיקו אותנו על שם אחר שזה התחדות של כל החברות שלהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מקום העבודה
התשובה לשאלתך אינה פשוטה כלל וכלל.
יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין על מנת לבחון את הנסיבות הספציפיות ומה ניתן לעשות במסגרתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןרותם27/01/2010
שלום
יש לי ש2 שאלות
1. האם דמי לידה משולמים לפי שכר ברוטו? מכיוון שהחסרתי ימים ואין לי עוד ימי מחלה המשכורת שלי נמוכה יותר
2. הרופא אמר שייתכן שאצטרך לצאת לשמירת הריון או לקצר את יום העבודה שלי, במידה ואקצר את יום העבודה בהוראת הרופא איך אני מוודא אח"כ שאקבל דמי לידה מלאים ע"פ משכורת של יום עבודה שלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית מול מלאה
עו``ד ליאת שטיין28/01/2010גל שלום,
1. דמי הלידה מחושבים על פי שכר ברוטו.
2. קיצור יום העבודה עקב שמירת הריון מהווה פגיעה ישירה בך, בניגוד לשמירת הריון מלאה, בגינה תזכי לקבל גמלה מחליפת שכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה
רותם28/01/2010תודה על התגובה המהירה
באם יקוצר יום העבודה שלי ממי אני אקבל את היתר? ולמי פונים? מה הפרוצדורה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה
רותם28/01/2010נראה לי שהבנתי אותך לא נכון
בקיצור- קיצור יום העבודה הוא על חשבוני לגמרי? נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור יום עבודה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2010אכן כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםאניה27/01/2010
שלום רב!
מועד הלידה שלי נקבע לסוף אפריל 2010.
אני דיווחתי למעביד שלי 3 חודשים מראש על התפטרותי לאחר הלידה לשם טיפול בתינוק.
על מנת לקבל פיצויים, האם אני חייבת לבקש באופן רשמי את הפיצויים או שזה מגיעה באופן אוטומטי?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין28/01/2010אניה שלום,
עקרונית הודעה זו היתה מיותרת ויכולה אף להוות בעיה.
את פיצויי הפיטורים על המעסיק לשלם תוך 15 ימים מתום יחסי עובד מעביד, ללא צורך בבקשה מטעמך. ככל שלא ישלם בפרק הזמן הזה, יהיה עלייך לפנות אליו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים לאחר חופשת לידהליבי27/01/2010
עבדתי במקום עבודה 5 חודשים, נכנסתי להריון ולצערי החל מתחילת ההריון הייתי בשמירת הריון עד ללידה. חזרתי למקום העבודה וכל התנאים שהיו לי קודם הורעו וכן נוצר מצב בו מתעלמים מקיומי לחלוטין ועושים הכל על מנת שאתפטר. בתקופת החופשה שלי המעסיק שלי נכנס לשותפות עם אחר כאשר למעשה חוץ משינוי שם המשרד לא חל כל שינוי בעבודה עצמה.רציתי לדעת מה הזכויות המגיעות לי. יש לציין כי בתקופת השמירה המשכתי לעזור למעסיק ועבדתי מהבית וגם לפעמים מהמשרד מבלי שקיבלתי כל תמורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין28/01/2010ליבי שלום,
עקרונית חלה עלייך הגנה בשל הלידה למשך 60 ימים משובך מחופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך.
לאחר תקופה זו הינך עובדת מן המניין לכל דבר ועניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות - 4 סדרות טיפולים ??תומר26/01/2010
אשתי עוברת טיפולי פוריות. על פי מה שנאמר לנו היא רשאית להיעדר מהעבודה עד 16 ימים בגין כל טיפול פוריות ולא יותר מ 4 סדרות טיפולים בשנה, השאלה היא, באם לא מנצלים את כל 16 הימים בגין כל טיפול, האם ניתן לצבור את היתרה, ולבצע יותר מ 4 טיפולים בשנה.
במידה ולא ניתן לצבור את הימים האם יש איזה שהוא אופן לבצע יותר מ 4 טיפולים בשנה תוך ניצול העידרות מעבודה בתשלום ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות לצורך טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין28/01/2010תומר שלום,
מצ"ב נוסח החוק, אשר יענה על שאלתך:
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.
היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שתהיי זכאית לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאותך ולצבירת ימי המחלה על פי חוק.
לעניין היעדרות לשעה - אין זכאות לכך על פי החוק (בניגוד לנשים בהריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונוס 4 חודשים לפני לידהיורי25/01/2010
ילדתי בחודש ספטמבר 09 - את הבונוס קיבלתי בחודש מאי 09, קרי 4 חודשים לפני חופשת הלידה.
בטופס הפנייה לביטוח לאומי, לאחר פירוט שכרי ב 10 החודשים שקדמו להפסקת העבודה (סעיף 3) התבקשתי במפורש בסעיף 4 לפרט את "ההפרשים והתשלומים הנוספים שנכללו בסעיף 3 ב 4 החודשים שקדמו להפסקת העבודה".
דמי הביטוח הלאומי ששולמו לי לא כללו את תשלום הבונוס.
העלילה מסתבכת - בחודש מאי הקרוב (בחלוף פחות מ 11 חודשים מתחילת חופשת הלידה) אני זכאית לבונוס נוסף.
שאלותי אם כן:
1. האם אהיה זכאית לתגמולי ביטוח בגין הבונוס הראשון? בגין הבונוס השני?
2. בהנחה שאהיה זכאית לתגמול בגין הבונוס הראשון, האם קמה לי זכות גם לתגמול בגין הבונוס השני (בהנחה שאעמוד בתקרת הזכאות)?
מה עלי לעשות?
בכלל לא ברור לי ההגיון שמזכה בתגמולים בגין שכר עד 3 חודשים (ולא 4 למשל) אבל מתיר "תוספות" 11 חודשים קדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת-האם התשובה ידועה?
קרין28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונוס וחופשת לידה
יורי29/01/2010התשובה לא ידועה לי, ואני עדיין ממתינה לתשובה כאן.
בינתיים המל"ל לא שילם לי דמי לידה בגין שכר הבונוס שקיבלתי ובכוונתי לפנות אליהם ולדרוש זאת. אני מקווה שהבונוס העתידי, החל בתוך התקופה של 11 חודשים אחרי חופשת הלידה, כן יובא בחשבון על ידי המל"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבונוס
עקרונית לגבי הבונוס הראשון אין זכאות (ניתן לפני למעלה משלושה חודשים טרם הפסקת העבודה) , ולגבי השני ככל הנראה שכן תהיה זכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות לטובת בדיקות במהלך הריומעיין25/01/2010
שלום,
שבוע הבא יש לי בדיקה (סקירת מערכות) אשר עקב מגבלות לו"ז של הרופא נקבעה לשעות העבודה כך שאצטרך לצאת לפרק זמן ארוך בדיוק באמצע יום העבודה (יום עבודה 8-17, הבדיקה 11-14).
מחיפושי באינטרנט הבנתי שאני זכאית לצאת לבדיקה על-חשבון שעות העבודה.
האם הזכאות היא רק עבור זמן הבדיקה או שאני יכולה להביא אישור מהרופא על הבדיקה ולהצהיר על יום מחלה ביום זה (כך שלא אצטרך לבוא לפני ואחרי לעבודה)?
תודה רבה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות - 40 שעות בדיקה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2010שלום לך,
לא בכדי מצויין בחוק כי מדובר על 40 שעות בדיקה - הבדיקה נעשית ברמת השעה.
ככל שתחפצי לקחת יום מחלה במקום, הרי שעלייך לקחת בחשבון כי יום המחלה הראשון אינו משולם כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)