מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה מחופשת לידהעינב28/12/2009
היי,
אני נמצאת בחופשת לידה שעומדת להסתיים וביקשתי להאריך אותה בחודש וחצי נוספים.(יכול להיות שאני ארצה שבועיים נוספים )
רציתי לדעת:
האם המעסיק יכול לסרב לי?
כמו שאני מבינה המעסיק מחוייב לשמור לי את מקום העבודה עד 60 יום השאלה היא ממתי מרגע שנגמרו ה14 שבועות או מרגע שאני חוזרת לעבוד?
האם המעסיק יכול להודיע לי על פיטורין ולשלם לי את ה60 יום האילו?
האם אני יכולה לקחת ימיי מחלה בתקופה שאני בחופשת לידה ( צברתי 130 יום וחשבתי אולי להמיר 30 יום כדי שאני בכל זאת אקבל תשלום).
אני עובדת במקום העבודה 6 שנים במשרה מלאה מאוד(220 שעות בחודש)
אני מאוד אשמח לקבל תשובות במהרה (תבורכו על הפורום )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין30/12/2009עינב שלום,
לאור העובדה כי הינך מועסקת במקום 6 שנים, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה (בחל"ת) כרצונך, ועד למקסימום שנה מיום הלידה. אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
עקרונית חלה חובה על המעסיק להשיבך בתום תקופה זו לעבודה בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בזמן חופשת לידהנילי25/12/2009
אינ עובדת כשכירה וכעצמאית ומפרישה דמי ביטוח לאומי בנפרד כשכירה וכעצמאית. כעצמאית אני עובדת במקצוע בו אנשים תלויים בי ואיני יכולה "להעלם" לתקופה ממושכת של שלושה חודשים. מהן אפשרויותיי מבחינת ביטוח לאוני לעבודה חלקית בתור עצמאית? האם עבודה חלקית בתור עצמאית תפגע בדמי הביטוח הלאומי שאני מקבלת בגין היותי שכירה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה ו\או שלילת דמי לידה
עו``ד חן שטיין27/12/2009נילי שלום,
התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו.
ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית, והמוסד לביטוח לאומי אף יהיה רשאי לשלול אותם במלואם - עלייך לקחת זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לפני תום חופשת הלידהדלית24/12/2009
הי
מסיבות אישיות אני מעונינת לחזור לעבודה לפני תום החופשת לידה.
האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה טרם סיום חופשת הלידה
עו``ד חן שטיין27/12/2009מיכל שלום,
עקרונית זה בלתי אפשרי לפי נוסח החוק, אולם עלייך לבחון אפשרות זו עם המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בחודש 9 לפני לידה, ואני לומדתדניאל24/12/2009
בבקשה אם ניתן לקבל תשובה בדחיפות כי נשארתי ללא כול הכנסה ואני לפני לידה.
אני בחודש 9 לא נשואה ואין לי בן זוג, אני לומדת מספר שעות ביום מספר ימים בשבוע, ועל כך אני מקבלת סיוע של 1000 ש"ח לחודש.
הגשתי תביעה להבטחת הכנסה, והיום קבלתי מכתב שאני לא זכאית מאחר ואני אשה שלומדת. האם מגיע לי הבטחת הכנסה למרות שאני לומדת ואם חד הורית, ואם כן מה עלי לעשות.
ביטוח לאומי טוען כי אם אני לומדת, אז אין לי אפשרות לצאת ולעבוד ולכן קצבה משולמת רק לתובע שמחפש עבודה ולא מוצא כזו.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטחת הכנסה
עו``ד חן שטיין27/12/2009דניאל שלום,
אכן זהו החוק, ומשכך לא ניתן לעשות הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קבלת עובדת לאחר לידהצבי24/12/2009
אישתי עבדה אצל מעסיק פרטי כ10 חודשים ויצאה לחופשת לידה רגילה.
1.האם אשתי רשאית לחזור לעבודה לפחות שעות ממה שעבדה קודם לפני בלידה,האם מעסיקה חייב להענות לתנאי זה?
2.כמה זמן במקרה זה אישתי יכלה להעריך את חופשתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת לאחר לידה
עו``ד חן שטיין27/12/2009צבי שלום,
מאחר ואישתך עבדה רק 10 חודשים טרם הלידה, הרי שאינה זכאית להאריך את חופשת לידתה, אלא בהסכמת המעסיק בלבד.
לאחר החופשה היא מחוייבת לשוב לאותו היקף משרה, אלא אם המעסיק ייתן הסכמתו לשינוי כלשהו, אחרת יראו בה כמתפטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ימי מחלה בהריוןשושנה24/12/2009
הי,
ראשית תודה על המענה, אני ממש לא יודעת מה החוק ולמה אני זכאית.
אני עכשו בשבוע חופש מהעבודה בגין אשפוז בבית חולים ושחרור עם המלצה למנוחה.
יש לציין שאני בחודש שביעי להריוני, והתלושים שאקבל מעכשו רלוונטיים מאד לדמי הלידה בע"ה.
ולכן אני חוששת ולא יודעת מה מגיע לי. האם זה נכון שעל היום הראשון לא משלמים לי ורק מהיום השני משלמים רק 40% ועל היום השלישי מלא?
איך זה בדיוק הולך?
אשמח להסברים. ועד כמה ימי מחלה מגיעים לי.
תודה.
שוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי מחלה
עו``ד חן שטיין27/12/2009שושנה שלום,
בגין דמי מחלה משלמים באופן הבא:
היום הראשון 0.
הימים השני והשלישי: 37.5%
היום הרביעי ואילך 75%
עד למקסימום הימים הצבורים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה בהריון- עובדת זמניתאמא24/12/2009
שלום רב,
בראיון עבודה שנערך לפני כשבועיים התקבלתי לחברה ממשלתית במטרה להחליף עו"ד שעתידה לצאת לחופשת לידה בעוד 3 חודשים. (אני לא עו"ד בהשכלתי). תחילת עבודתי נקבעה - 3 חודשים טרם יציאתה לחופשת לידה ועד לשובה מחופשת הלידה. בפגישה שניה שנערכה לי עם הממונה, הודעתי לו את אשר התברר לי זה עתה- כי אני בחודש שני להריוני. עם תחילת עבודתי בחברה (לפני מספר ימים), נתבקשתי לחתום על חוזה עבודה שבו מובהר מפורשות כי מדובר בחוזה זמני וכי התקבלתי לתקופה זמנית, בת כ- 8 חודשים, במטרה להחליף עובדת שעתידה לצאת לחופשת לידה. בערך בזמן שאצא לחופשת לידה- העובדת שהחלפתי תשוב לעבודתה. כשאסיים את חופשת הלידה שלי- העובדת שהחלפתי כבר תשוב לעבודה כאמור- האם לא אוכל לשוב למקום העבודה בגלל שהתקבלתי כעובדת זמנית או שהמעביד יהיה חייב להשיב אותי לעבודה בשל כך שלא ניתן לפטר אשה לאחר חופשת לידה אלא 90 יום מתום חופשת הלידה שלה? ואם אשוב לעבודה לאחר תום חופשת הלידה- הרי שלא אוכל למלא את התפקיד בגינו התקבלתי כי הוא כבר יהיה מאויש- איזה תפקיד ניתן יהיה לתת לי ועדיין לעמוד במסגרת החוק שקובע שיש להשיב את העובדת לאותו תפקיד שבו הועסקה קודם לחופשת הלידה? - זאת אם בכלל המעביד יהיה חייב להשיב אותי לאחר חופשת הלידה (כי התקבלתי כעובדת זמנית)
אודה מאד מאד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון או לאחר לידה
עו``ד חן שטיין27/12/2009שלום לך,
החוק חל על עובדת זמנית כשם שחל על עובדת קבועה - אין הבדלים.
על המדינה יהיה להשיבך לתפקיד רוחבי דומה, או להגיש מבעוד מועד בקשה להיתר פיטורייך לממונה על עבודת נשים.
מידע רב נוסף בעניין זה תוכלי לראות באתר האינטרנט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןליבי24/12/2009
היי ליאת ,
כנראה שאלתי לא הייתה ברורה קודם , למיטב ידיעתי יש מקרים בהם מאושרת הגמלה ויש מקרים שלא מאשרים במוסד לביטוח לאומי .
כמו כן יש לי אישור לשמירת ריון מרופא נשים שהינו מיילד וגניקולוג מומחה
ושאלתי היא האם יכול להיות גם שהמוסד לביטוח לאומי לא מאשר את השמירת הריון
ומאיזה סיבה ???
והאם שיליית פתח זו סיבה מספקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד חן שטיין27/12/2009לי שלום,
במוסד לביטוח לאומי מועברות הבקשות לתשלום שמירת הריון לרופא המוסד, אשר מחליט האם לאשר את הגימלה או לא. לא ניתן לדעת מראש מה יפסוק, כמו כן הנתונים הרפואיים אינם ידועים לי, מטבע הדברים. בהמשך להסברנו הקודמים בעניין, עלייך להגיש את הבקשה ולראות האם מאשרים לך או לא, ואז לפעול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןטלטל23/12/2009
ב 19 לספטמבר 2009 התפטרתי לאחר חופשת לידה לצורך גידול התינוקת.
מאז עברו למעלה מ- 3 חודשים ועד כה לא קיבלתי את כספי הפיטורין
כל פעם בטוענה אחרת... תחילת חודש, סוף חודש, אחרי החגים, שבוע הבא וכו'...
מה עושים? האם אני יכולה לתבוע על הלנת שכר? מה המשמעות מבחינה כספית?
תודה רבה ... המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לתשלום פיצויי פיטורים
עו``ד חן שטיין27/12/2009שלום לך,
על פי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו על פיו, חובה על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
מעסיק שלא שילם משך מספר חודשים, ישנו חשש כבד כי כלל אין בכוונתו לשלם, והוא מנסה "למרוח" זמן. עקרונית ישנה הלנת פיצויי פיטורים בגובה 20% לחודש בגין הלנה זו, אולם בתי הדין לרוב לא פוסקים פיצויי הלנה ריאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלנת פיצויים
טלטל28/12/2009חן שלום
בהמשך לתכתובת הקודמת עדיין לא קיבלתי את פיצויי הפיטורין. מבחינת אחוזי הצלחה - האם כדאי לי לקחת עו"ד ו"להלחם" בהם ולנסות ולקבל את דמי הלנת הפיצויים או שעדיף לי להמתין עד "שיחליטו" להעביר אלי את הכספים המגיעים לי ע"פ חוק?
אם אני מגיעה איתם להסדר כלשהו איך אני מחשבת את מה שמגיע לי בגלל האיחור בתשלום?
חשוב לי לציין כי מדובר בביטוח מנהלים שנמצא אצל סוכן ביטוח כלשהו.
תודה, המיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצויי הלנה
עו``ד ליאת שטיין30/12/2009טלטל שלום,
כפי שהסברתי, פיצויי הלנה אינם נפסקים כדבר שבשגרה, ולכן ככל שישולמו לך פיצויי הפיטורים (גם אם באיחור סביר), הרי שאני מצטרפת לעמדתו של עו"ד חן שטיין, ולא הייתי ממליצה לצאת להרפתקאות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון-דחוףליבי23/12/2009
שלום, אני בת 23 הריון ראשון בשבוע 19+3,
רופא הנשים שלי נתן לי שמירת הריון מאחר ויש לי שיליית פתח ולחצים בבטן
כמו כן יש לי הפרשות דמיות לסירוגין .
האם שיליית פתח זו סיבה מספקת לשמירת הריון??
ומה ההשלכות של שיליית פתח
נ.ב
שיליית פתח התגלתה בשבוע 16 כמו כן עדיין לא זזה ולא עלתה מבחינה פיזיולוגית
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - החלטה רפואית
עו``ד ליאת שטיין23/12/2009לי שלום,
שאלתך רפואית ולא משפטית, אולם עקרונית עלייך להגיש תביעה מתאימה למוסד לביטוח לאומי על מנת שיכיר בכך כשמירת הריון ויעניק לך את הגימלה המתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיום הפרוייקט (מעסיק)שלומי22/12/2009
קיבלתי לעבודה לפני כשנה עובדת לעבודה בפרוייקט מוגדר
בחוזה מודגש כי העבודה הינה לשנה מיום תחילת העבודה
לפני מס' ימים העברתי לעובדת את מכתב "סיום הפרוייקט" עם תאריך סיום ההעסקה (כפי שסוכם)
ואז היא הודיעה כי היא בחודש רביעי להריונה
מה אני אמור לעשות?
האם מותר לפטר אותה?
האם יש משמעות לעובדה כי היא הודיעה לי רק לאחר קבלת המכתב ?
תודה מראש
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בתום הסכם לתקופה קצובה
עו``ד ליאת שטיין23/12/2009שלומי שלום,
על אף שהיה מדובר בהעסקה לצורך פרוייקט מוגדר, הרי שחובה עלייך לקבל היתר לפיטורים אלה מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
בנסיבות המקרה, ייתכן וניתן יהיה לבקש היתר רטרואקטיבי נכון ליום הפיטורים המקורי - ניתן יהיה לבחון זאת באופן פרטני.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהחני22/12/2009
שלום
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה החל מ- 1/9/09 וילדתי בתאריך 20/11/09
כלומר עבדתי חודשיים וחצי
האם מגיע לי לקבל דמי לידה עבור תקופה זו?
האם לבקש מהמעסיק שימלא עבורי טופס לביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין23/12/2009חני שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדליאת21/12/2009
הי
לאחר הלידה אני מתכננת להתפטר מעבודתי (לאחר 6 שנים) לצורך טיפול בילד בבית.
שאלתי היא- מתי העיתוי הנכון להודיע על התפטרותי בכדי לקבל את הזכויות המגיעות לי (פיצויי פיטורין וכו')
1. האם להודיע כחודש לפני תום חופשת הלידה או להאריכה במעט לחל"ת ואז להודיע..ואז אולי לקבל גם חודש הסתגלות..או שבלאו הכי חודש ההסתגלות אינו מגיע לי?
2. האם אני מאבדת חלק מזכויותי אם אני מודיע על התפטרותי לפני תום חופשת הלידה בתשלום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הודעה על התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין23/12/2009ליאת שלום,
1. חודש הסתגלות אינה זכות המוקנית לעובד מכח חוק, אלא על פי הסכם אישי\קיבוצי מיוחד.
2.עקרונית לא.
המועד המומלץ להודעת זו הינו כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת ששלומים ימי ההודעה המוקדמת יחפפו את חופשת הלידה, ולא יהיה עלייך לשוב בפועל למקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה בשל מחלת ילדקרן21/12/2009
שלום רב,
בני בן כחודשיים וחצי סובל מהפסקות נשימה מאז לידתו, מטופל בבית ומחובר למוניטור באופן קבוע. חופשת הלידה שלי מסתיימת בעוד כשלושה שבועות, אך כאמור, אין באפשרותי לרשום אותו למעון וגם לא מצאתי אף מטפלת שמוכנה לקחת את האחריות הרבה הכרוכה בטיפול בילדי.
אני מנסה לברר האם יש לי אפשרות מבחינה חוקית להאריך את חופשת הלידה בתשלום.
מבירור שערכתי בביטוח לאומי נאמר לי שהדבר אפשרי אך ורק אם הילד מאושפז בבי"ח.
אודה על תשובתכם בהקדם.
בתודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה
עו``ד חן שטיין21/12/2009קרן שלום,
עם כל הצער שבדבר, תשובת המוסד לביטוח לאומי נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכיות עובדת כ"א בהיריוןויקי21/12/2009
שלום רב,
התחלתי לעבוד בתאריך 7/12/09 בתחילת חודש רביעי להריוני כעובדת כ"א, רציתי לדעת מהם זכויותי ואם אני צריכה לידע את המעסיק שלי שאני בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יידוע על הריון טרם מלאו שישה חודשים
עו``ד חן שטיין21/12/2009ויקי שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)