מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חד הוריתיונית מטרסו12/12/2009
שלום \\ בהריון לא עובדת \חד הורית\ מתי וכמה מגיע מבטוח לאומי,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח \\\אפשר לקבל תשובה בבקשה
יונית מטרסו13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליונית
עו``ד ליאת שטיין17/12/2009יונית שלום,
כבר קיבלת מענה לשאלתך - בפעם הראשונה בה העלת אותה - נא ראי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןאריאלה12/12/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול, יצאתי לשמירת הריון עקב סכרת לא מאוזנת הנתמכת באינסולין ב1/11, אבל אושפזתי ב26/11 לצורך זירוז לידה עקב איזון תת אופטימלי והערכת משקל גדולה אצל העובר, רק ב30/11 ילדתי את בני בניתוח קיסרי עקב אי התקדמות בלידה.
הניתוח התרחש בשעה 17:20
השאלה האם אני זכאית לקבלת פיצוי על שמירת הריון?
הרי עברו 30 יום בהם הייתי בשמירה האם היום ה30 שבו ילדתי נחשב כ30 או שעצם חיסרון של מספר שעות מהווה כעת בעיה ומה עליי לעשות אם כן?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאלה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009אריאלה שלום,
עקרונית עלייך להשלים 30 ימים מלאים, ונראה שעל פניו לא השלמת. יחד עם זאת, פני לביטוח לאומי בתביעה לתשלום הגימלה, אולי עוד יפתיעו אותך בתשובה חיובית...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אחרי לידהסיגלית11/12/2009
עובדת במשרד החינוך,15 שעות שלי ועוד 9 שעות מילוי מקום.
מה קורה אחרי הלידה?
האם מחוייבים להחזיר אותי לאותו היקף משרה על אף שחלק מהשעות שלי נחשבות לי כמילוי מקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009סיגלית שלום,
בתקופה בת את מוגנת (60 ימים מחזרתך לעבודתך) חל איסור לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה. בתום 60 ימים אלה יהיה רשאי המעסיק לשנות את תנאייך, אולם הדבר עשוי להחשב הרעת תנאים המקימה זכאות להתפטר בדין מפוטר (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת בעניין זה), תוך קבלת פיצויי הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת היריוןמיקה10/12/2009
שלום,
אני מורה במשרד החינוך 13 שנה עם קביעות.
עובדת השנה 94%.
אני בתחילת היריון עם המלצה לשמירה מלאה בהמשך.
מה עדיף לתבוע ביטוח לאומי או להשתמש בימי מחלה?
יש לי מספיק ימי מחלה.
ובמידה ועדיף ימי מחלה, האם אני מבקשת אישור יומי (על כל יום שהפסדתי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה או שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009מיקה שלום,
ההחלטה היא שלך.
את רשאית לנצל את ימי מחלתך ורק בתומם לתבוע גמלת שמירת הריון, אולם עלייך לקחת בחשבון כי גם תקופת המחלה אינה משולמת כ 100%.
מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון זאת לעומק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מיקה12/12/2009על חשבון ימי מחלה אני אמורה לקבל שכר מלא.
אם אני מבינה נכון, כך היה כל השנים כשהחסרתי בגין מחלה.
על חשבון ביטוח לאומי לא מקבלים שכר מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה - גובה שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין17/12/2009מיקה שלום,
בגין שמירת הריון תקבלי את מלוא שכרך עד למקסימום כ 8,000 ש"ח לחודש (משתנה - גובה השכר הממוצע במשק).
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים??אמאלה10/12/2009
שלום ב,
אני עובדת בתפקידי 5 שנים בתור מנהלת צוות עובדים.
כעת אני נמצאת בחופשה שהוארכה מחופשת לידה. סהכ הייתי בחופשה חצי שנה (3 חודשים חלד, 3 חודשים חלת). אני עתידה לחזור למקום עבודתי ולקבל צוות עובדים חדש!
עד כה היה נהוג שכל מי שחזרה מחפשת לידה (גם אם זאת הוארכה) חזרה לאותו התפקיד + אותו הצוות.
מבחינתי לחזור למקום עבודה ולקבל צוות חדש הינו פגיעה גדולה בכבודי ואני שוקלת להתפטר אם כך יהיה.
האם זה נחשב הרעת תנאים, כי מבחינתי זה מרע מאוד את תנאי ופוגע בכבודי ובייחוד ביחס של העובדים אלי, היות ואני הראשונה שייתיחסו אליה באופן שכזה ואני לא מוכנה להיות להם ללעג בייחוד שאני בדרגה בכירה מעליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים - תפקיד
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009שלום לך,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה. משכך, מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון האם אכן מדובר בהרעה, וכיצד להתמודד עם המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמאלה13/12/2009האם ההגנה של שינוי בהעסקה 60 יום מחזרתי תקף גם אם חזרתי מחל"ת??
האם אפשר לקבל ייעוץ טלפוני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסור על שינוי תנאי העסקה לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין17/12/2009שלום לך,
ההגנה תחול גם בשובך מחל"ת.
לבקשתך, תוכלי להתקשר לייעוץ טלפוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי משרה לאחר חל"תנועה10/12/2009
אני חוזרת למקום עבודתי כשבעה חודשים אחרי הלידה, חפשת לידה + חל"ת. אני אחזור למשרה חלקית אחרי שעבדתי במקום כחמש שנים במשרה מלאה. במידה ולא אסתדר עם השעות וארצה להתפטר לצורך טיפול בתינוק עד מתי שמורה לי הזכות להתפטר בדין מפוטר?
במידה וארצה להתפטר אחרי שלושה חודשים ויותר מים חזרתי לעבודה האם דמי האבטלה שיחושבו לי יהיו על פי המשרה החלקית שאחרי הלידה או המשרה המלאה שלפניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי היקף משרה והתפטרות
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009נועה שלום,
באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בליד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה).
את הפיצויים יש לחשב בנפרד בגין כל תקופה, מאחר ומדובר בשינוי היקף המשרה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
נועה14/12/2009במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בילד ומודיעה על התפטרותי לפני שיעברו תשעה חודשים מהלידה, אך מפסיקה לעבוד בפועל לאחר תשעה חודשים מהלידה. האם אני עדיין זכאית לפיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד קובע להתפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין17/12/2009נועה שלום,
הדבר אינו כתוב במפורש בחוק, והפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי הפלהגלי09/12/2009
עבדתי שנתיים בחברה פרטית ובמאי 2009 נכנסית להריון,במהלך החודשים הראשונים לא הרגשתי טוב ונאלצתי להחסיר מהעבודה.בספט' קיבלתי שמירת הריון עד סופו.במהלך השמירה התבקשתי ע"י המעסיק שלי להגיע לעבודה לעזרה וכמובן שסרבתי כי לא יכולתי.בשבוע 24 להריון ,לצערי הרב עברתי הפלה במהלכה אושפזתי בביה"ח ואכ"ח קיבלתי 20 ימי מחלה.כשהסתימו ימי המחלה ,חזרתי לעבודה ובתמורה קיבלתי מכתב פיטורים.האם המעסיק רשאי לפטר אותי והאם יש ברשותי עניין לתביעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי הפלה - לפני שבוע 26
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009גלי שלום,
ראשית אני משתתפת בצערך.
התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע ההפלה (שכן החל משבוע 26 היא מוגדרת כלידה), שכן על פי חוק, לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
כך, מאחר וההפלה היתה לפני שבוע 26 הרי שאינך זכאית לזכויות, ואין פסול על פי חוק במעשה הפיטורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהחסוי09/12/2009
כמה זמן זה חופשת לידה?
בנוסף, שעת הנקה הינה לתקופה של 4 חודשים מסיום חופת לידה או מסיום חל"ת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חופשת הלידה ושעת הנקה
חופשת הלידה הינה בת 14 שבועות (17 שבועות לתאומים).
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד הורית\שכר בהריון,יונית מטרסו09/12/2009
שלום,, לאישה בהריון חד הורית , לא עובדת ,מגיע שכר מביטוח לאומי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות חד הורית
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009יונית שלום,
אין עדיפות מיוחדת בעניין זה לאם חד הורית - ייתכן אולי ויהיו לך הטבות כלשהן מבחינת הבטחת הכנסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך \\\ חג שמח \\\
יונית מטרסו13/12/2009לא הבנתי 'יתכן ומגיע ' מגיע או לא הבטחת הכנסה ,ואם לא ידעתי ,אפשר לדרוש ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליונית
עו``ד ליאת שטיין17/12/2009יונית שלום,
כפי שהבהרתי - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת שיבחן את זכאותך הספציפית על פי מצבך האישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונית מודאגתאורית08/12/2009
ברוך השם יש לי 2 ילדים אחרי ivf .כיום אני בשבוע 9.5 אחרי ivf (סה"כ 18 )עברתי 4 הפלות האחרונה לפני כ-5 חודשים. משבוע 4 החלו כאבי בטן בצורת התכווצויות עבדתי לסירוגין כשהכאבים התגברו שהיתי בבית. משבוע 8 הכאבי בטן התגברו, בנוסף גיליתי כי יש לי תולעים ואין אפשרות לטפל במהלך ההריון. אני מלמדת בבי"ס, המאמץ קשה לי ואני מאוד חוששת להריון ורוצה לדעת האם אהיה זכאית לגמלת שמירת הריון. אציין כי בהריונות הקודמים אושרה עבורי גמלת שמירת הריון. אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - החלטה רפואית
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009להריונית שלום,
שאלתך רפואית ולא משפטית, ומשכך עלייך לפנות לרופא נשים על מנת לבקש ממנו כי ייתן לך אישור לשמירת הריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהחסוי07/12/2009
שלום,
אני חוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה. אני חוזרת ל-90% משרה.
האם עבור 4 החודשים הראשונים על המעסיק לשלם לי על משרה מלאה ואני אעבוד פחות שעה (שעת הנקה) ולאחר חודשים אלו אמשיך לעבוד אותן שעות (8 שעות) כל יום אך הוא ישלם לי עבור 90% משרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - זכאות
עו``ד ליאת שטיין10/12/2009שלום לך,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה (אין רלוונטיות לשאלה אם הארכת את החופשה - ה"מונה" ממשיך לרוץ).
לאור העובדה כי את חוזרת ל 90% משרה, ככל הנראה לא תהיי זכאית לשעת ההנקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות ממלאת מקום בעבודהש07/12/2009
היי
אני התחלתי לעבוד ביוני 2009 כממלאת מקום של מישהי אשר יצאת לחופשת ל ידה לשנה, כלומר היא תחזור ב -יוני 2010. כמו כן נכנסתי להיריון ואני אמורה ללדת באמצע אוגוסט פחות או יותר.
1. ברצוני לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה? והאם אהיה זכאית למלוא דמי האבטלה (כלומר לשלושה חודשים) למרות שאלד לפני תום שלושת החודשים של דמי האבטלה.
2. רציתי לשאול איך ייחושב לי הדמי לידה? האם על פי המשכורת בא עבדתי ? האם לפי דמי האבטלה במידה ואקבל?
3. במידה ולא ניצלתי עד תום את דמי האבטלה בגין הלידה, האם ייחשבו לי את ימי דמי האבטלה הנותרים לאחר תום קבלת דמי ימי הלידה?
4. אם תום חופשת הלידה ודמי הלידה, האם אוכל לחתום שוב על דמי אבטלה לשלושה חודשים או עד אשר אמצע עבודה ?
תודה על הסיוע
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת בונוס במהלך חופשת לידהקלרה07/12/2009
שלום רב,
בארגון בו אני עובדת אמורים לקבל בונוס במהלך 2010, במועד בו אני כבר אהיה בחופשת לידה.
האם ניתן לדאוג שחישוב מענק הלידה יבוצע כך שהוא יכלול את המשכורת בה התקבל הבונוס?
תודה,
קלייר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשים לעניין דמי לידה - בונוסים
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009קלייר שלום,
כל אישה שילדה ונעשו עדכונים בשכרה, זכאית לקבל הפרשים מהמוסד לביטוח לאומי לעניין דמי הלידה, ועליה לפנות אליהם לצורך כך.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהגליה07/12/2009
אני ילדתי בדצמבר 2008 ולא חזרתילעבודה מפאת גידול הילד. כעת אני בהריון שני ורציתי לדעת האם זכאית אני לדמי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009גליה שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בשל שינוי מקום העבודהדפנה06/12/2009
האם התפטרות ממקום העבודה לאחר לידה, במקרה שמקומו הגיאוגרפי של החברה הועתק למקום רחוק יותר, ומשמעות הדבר הוא ריבוי נסיעה ושעות עבודה מרובות יותר, מהוות הצדקה לקבלת דמי אבטלה מיידית ולא כעבור 90 יום?
במידה וכן -למי צריך לפנות וכיצד מקבלים אישור זה מביטוח לאומי לתשלום מיידי של דמי אבטלה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטר לעניין דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין12/12/2009דפנה שלום,
על מנת להחליט האם התשובה לשאלתך חיובית, יש לבחון את מהות השיוני בפועל (הזמן בו התארכה ההגעה למקום העבודה, מס' האוטובוסים הנדרשים, וכדומה.
מכל מקום, כל מקרה לגופו, ועלייך לנסות להילחם מול המוסד לביטוח לאומי בעניין זה על מנת שיכירו בך במתפטרת בדין מפוטרת גם לעניין דמי האבטלה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)