פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבטלה ופיצויים
    יוחנן
    05/10/2013

התפטרתי ב 25.6 לאחר לידה,מועד ההתפטרות 25.7

מנהל שחרר לי פוליסה עם רכיב פיצוים אך חייב לי עוד 50000 ₪ פיצויים כהשלמה .

הוא הודה שזה מגיע לי אך אמר שאין לו את הסכום הזה ועד היום לא העביר לי כסף

אמר שנדבר אחרי החגים,הוא מתחמק ואני עוד מחכה

שאלתי לגבי אבטלה :

חתמתי חד פעמית בלשכה וביטוח לאומי אמר לי שאני זכאית רק מ 24.10

שאלות: 1.האם בחתימתי בלשכה לצורך קבלת אבטלה המעביד יכול להגיד את לא התפטרת לטיפול בילד הנה את מצהירה בלשכה שאת מחפשת עבודה במשרה מלאה

האם אהי מסכנת את הזכאות לפיצויים?

2. האם אפשר לבקש בלשכה יום התייצבות אחר מאחר וביום שקבעו לי הסבתא לא יכולה לשמור על בני

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה ופיצויים

הוספת תגובה

• אבטלה ופיצויים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/10/2013

ענת שלום,
    נראה כי מדובר בהלנת פיצויי פיטורים.
    1. אכן מדובר בהתנהלות סותרת עקרונית, אולם מצידך תוכלי לטעון שחיפשת עבודה במתכונת שעות יותר מצומצמת.
    2. כנראה שכן - בדקי זאת ישירות מול הלשכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בעבודה
    עמית
    27/09/2013

היי רציתי לדעת אם אפשר לפטר בחורה בהריון שעובדת פחות מחצי שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בעבודה

הוספת תגובה

• הריון בעבודה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/10/2013

עמית שלום,
    פיטורים טרם מלאו שישה חודשי עבודה אינם אסורים היות וחוק עבודת נשים וההגנה המוקנית בו אינם חלים, אלא בחלוף שישה חודשי העסקה בפועל.
    יחד עם זאת, אם הפיטורים נעשו בגלל ההריון, ללא תלות כמה חודשי העסקה קדמו להם, הם פסולים, אך יש צורך בראיות ברורות הקושרות את הפיטורים להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוץ בשכר לאחר חופשת לידה
    אורית
    23/09/2013

אני עובדת במקום עבודתי כמזכירה כמעט 5 שנים.

ילדתי לפני חצי שנה.

ארבעה חודשים לאחר הלידה חזרתי לעבוד ליומיים בשבוע בלבד = 40% משרה (זוהי הייתה הצעתו של המעסיק שרצה לבוא לקראתי כיוון שלא היה לי סידור לילד ). השכר כמובן היה בהתאם - 40%. (ההסכם היה ביננו בעל פה).

החל מחודש ספטמבר חזרתי לעבוד משרה מלאה - 100% משרה, 100% שכר.

ב 9.9 כינסו את כולנו (משרד קטן בן 6 עובדים) והודיעו לנו שהמצב קשה ומקצצים לכולנו 15% מהמשרה ומהשכר.

שאלותיי:
    1. אני יודעת שהחוק מגן 60 יום לאחר חופשת הלידה. האם אני עדיין נמצאת בתקופה הזו? כלומר האם התקופה שעבדתי יומיים בשבוע נחשבת מבחינת החוק כחופשת לידה ללא תשלום, מה שאומר שה- 60 יום מתחילים מחודש ספטמבר?

2. האם מותר למעסיק לקצץ בהיקף משרתי ובשכר?
    האם בגלל שקיצץ לכל המשרד ולא רק לי זה אומר שמותר לו כי זה מוכח שזה לא עקב לידתי?

3. במידה ואסור לו לקצץ לי, מה עליי לעשות כדי להגן על עצמי?

אשמח לתשובה,
    תודה!

הוספת תגובה

• קיצוץ בשכר לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/10/2013

אורית שלום,
    תקופת ההגנה מתחילה החל מהיום הראשון לחזרתך, כך שגם התקופה בה עבדת חלקית נכללת, ומשכך נראה כי תקופת ההגנה הסתיימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לצמצם משרה בהריון באופן חוקי
    דולי
    22/09/2013

שלום,
    מה הנוהל החוקי שיאפשר לי לצמצם משרה בחודשי ההריון האחרונים, עקב מצוקה פיזית- בלא שיפגעו זכויותי?
    למי עלי לפנות כך שאישורו יהיה מקובל על ביטוח לאומי, למשל כדי שדמי הלידה יחושבו על-פי החודשים המלאים שלפני צמצום המשרה?
    האם רק בעיות ומחלות מסויימות מאפשרות הקלה כזו?

כמו כן, אני עובדת במשרה הנוכחית למעלה משנה וחצי, כמה חל"ת מגיע לי לאחר 14 השבועות?

תודה ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• כיצד לצמצם משרה בהריון באופן חוקי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    23/10/2013

דולי שלום,
    אכן רק מצב רפואי יכול לאפשר זאת.
    לגבי הארכת החל"ד בחל"ת - תוכלי להאריכה בעד רבע מהותק שלך במקום העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה וימי מחלה
    יעל
    15/09/2013

שלום,

אני עובדת במשרד כלשהו 9 שנים. בדצמבר 2011 ילדתי את ילדי ה- 1 ולקחתי חצי שנה חופשת לידה, מתוכה 14 שבועות על פי חוק, חודש וחצי בערך ניצול של ימי חופשה והשאר חל"ת.

ביוני 2013 ילדתי את ילדי ה- 2.

שאלתי - במידה ואני לא חוזרת לאותו מקום עבודה, האם המשרד יכול למנוע ממני לנצל את ימי החופשה שצברתי (כמעט כחודש) ? האם הם יכולים לקחת לי את הרכב שהינו חלק מתנאי השכר שלי (רכב צמוד) ?

שנית, במידה והם יכולים, אזי מה דין הרכב הצמוד שמהווה חלק מתנאי ההעסקה שלי - האם בשביל לחשב את פדיון ימי החופש הם צריכים להוסיף את עלות הרכב לשכר החודשי ?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה וימי מחלה

הוספת תגובה

• חופשת לידה וימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/09/2013

יעל שלום,
    השאלה לא לגמרי ברורה.
    שכן, אם את לא חוזרת - ודאי שניתן לקחת ממך את הרכב, גם בתקופת ההודעה המוקדמת (הכל תלוי אם יש תנאי אחר בהסכם העבודה).
    לגבי ימי החופשה הצבורים - הם יכולים לפדות לך אותם בתשלום (אם כי לא חייבים לאפשר לך לנצל אותם בפועל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עבודה לשם גידול התינוק
    טלי
    15/09/2013

היי
    לאחר הלידה אני מעוניינת להפסיק את עבודתי מזה 7 שנים ולגדל את התינוק.
    האם אני מקבלת דמי אבטלה ? אם כן , מה האחוז מהמשכורת שאקבל ולכמה חודשים ?
    האם אני מקבלת פיצויים ממקום עבודתי ?

אודה לתשובתכם,

הוספת תגובה

• הפסקת עבודה לשם גידול התינוק - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/09/2013

טלי שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. לגבי גובה הסכום ותקופת הזכאות - יש לבחון זאת מול ביטוח לאומי בהתאם לנתונייך הספציפיים.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה בהריון
    הודיה
    15/09/2013

היי
    אני נמצאת כרגע בחודש 5 לאחר שפיטרו אותי מהעבודה.אני חותמת אבטלה.
    רצית לדעת אם אני יקבל כסף בחופשת לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה בהריון

הוספת תגובה

• אבטלה בהריון

הודיה
    15/09/2013

הפיטורין היו בהסכמה כיוון שהעסק הצטמצם. זאת לא השאלה אני אישרתי קבלת פיטורין כדי לחתול ולקבל אבטלה. עדיף מכלום כי עבודה לא מצאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/09/2013

הודיה שלום,
    ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

חודשים בהם את מקבלת דמי אבטלה נחשבים גם כן לצורך בדיקת הזכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    חן
    12/09/2013

יצאתי לשמירת הריון במהלך חודש יוני. אני עובדת במשרה מלאה, שכר חודשי. הסבירו לי כי התשלום מביטוח לאומי יחושב לפי משכורת מרץ, אפריל, מאי. וכיוון שלא נותרו לי ימי חופשה במהלך החודשים הנ"ל ,והייתי בחופש - נוכו לי ימי החופשה מהשכר . וכך השכר שלי קטן באופן משמעותי . כעת כשנדרש לחשב לי את התשלום לשמירת הריון - יש להוסיף את הימים שנוכו?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/09/2013

חן שלום,
    התלוש צריך לשקף את השכר המלא, ושורה מתחת את ההפחתה עקב ההעדרות.
    באופן עקרוני זה לא אמור להביא להפחתה - אבל בדקי זאת ישירות מול ביטוח לאומי.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות בהריון
    חן
    12/09/2013

שלום,

כמה שעות העדרות בגין בדיקות הריון מגיעות לעובדת אשר היקף המשרה שלה הינו 60% (24 שעות שבועיות)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות בהריון

הוספת תגובה

• בדיקות בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    17/09/2013

חן שלום,
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי הריון לאחר פיטורים והפסקת עבו
    אופיר
    11/09/2013

שלום רב.
    פוטריתי מעבודתי לאחר שנה וחצי בחברה. לאחר שימוע קיבלתי חודשיים עבודה בהודעה מוקדמת. ב1.9 סיימתי את עבודתי וב 9.9 גיליתי שאני בהריון כ3 שבועות. האם יש לי זכויות כלשהן? יש מה לעשות בנידון?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• גילוי הריון לאחר פיטורים והפסקת עבו - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/09/2013

אופיר שלום,
    עקרונית, ככל שההריון קודם למועד ניתוק יחסי עובד מעביד, הרי שעל המעסיק לפנות ולקבל היתר לפיטורים אלה.
    יחד עם זאת, הסיכוי שהוא יקבל היתר, ואף היתר רטרואקטיבי אשר יכשיר את הפיטורים ממועדם המקורי, הינו גבוה, שכן יהיה לו קל להוכיח כי הפיטורים אינם קשורים בהריון (שכן אין מחלוקת כי בעת הפיטורים לא היתה ידיעה על הפיטורים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה
    מיטל
    10/09/2013

היי,
    יש לי שתי שאלות בנוגע לפיצויי הפיטורין כאמור:
    1. האם התפטרות לאחר לידה לטובת תחילת עבודה במקום עבודה אחר, בשכר גבוה יותר, נחשבת כהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורין ? באם לא, האם כספי הפיצויים שהופקדו במהלך שנות עבודתי על ידי המעביד יישמרו לי למשיכה עתידית או שהמעביד זכאי למשוך אותם בחזרה, לרבות התשואה?

2. האם התפטרות לאחר לידה לטובת תחילת עבודה במקום עבודה אחר, המקצר את משך נסיעתי למקום העבודה וחזרה בכשעה-שעה וחצי ביום, נחשבת כהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורין?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/09/2013

מיטל שלום,
    1. לא.
    2. המעסיק יהיה חייב לשחרר רק מה שהופקד בהתאם לשיעורים שנקבעו בצו ההרחבה לפנסיה, כך שכל היתרה, לרבות התשואה - עקרונית שלו.
    3. עקרונית ייתכן שכן - יש לבחון את הנסיבות הקונקרטיות בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה-יעוץ
    יוחנן
    09/09/2013

מועד ההתפטרות שלי לאחר לידה הינו 1.8
    המנהל אמר שיעבירו לי פיצויים ב 10 צ'קים דחוייםכי אין סכום כזה בחשבון החברה
    סירבתי וביקשתי שיקחו הלוואה בנקאית או 5 תשלומים עם חתימת המנהל על הצ'קים כערבות אישית
    מאז הוא כל הזמן אומר לי עוד שבוע נדבר .. מחכה לאישור הבנק להלוואה בנקאית
    אמר שמי שמטפלת בכך היתה בחופש .... זוהי ביוקרטיה בנקאית
    ואם לא יאשרו אז נסתדר.....

אני מניחה שמי שבחופש יש מחליפה ובכלל האם לוקח שבועיים למתן תשובה מהבנק לאישור או אי אישור להלוואה לחברה בע"מ בקשיים ?

מדובר על 69000 ₪

ייתכן שהוא "מושך" אותי ובנתיים מוציא כסף מהחברה ?

מה את/ה ממליץ להגיד לו ?
    החוק מוכר לי אך איני רוצה לסיים את העבודה שם בבית משפט או ביחסים טובים מאחר ובעתיד אזדקק להמלצה

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה-יעוץ

הוספת תגובה

• דילמה-יעוץ - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/09/2013

שלום לך,
    לדעתי עלייך להפעיל עליו לחץ מאסיבי יותר, היות ודי ברור שהוא מושך זמן.
    אם החוק ידוע לך, ואת מעוניינת בפתרון טקטי, אני מאמין שזה הפתרון המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות והסכם קיבוצי
    מודאגת מאוד
    04/09/2013

עו"ד ליאת בוקר טוב,

נועצתי בך בעבר ועזרת לי מאוד.
    אני עובדת בחברה מכובדת וגדולה כ- 15 שנה (הרבה זמן יחסית).
    עקב התייעלות וצימצומים פוטרתי לפני קרוב לשנתיים, אך בשל טיפולי פוריות שאני עוברת נשארתי. כעת נותרו לי עוד כחודשיים (סגירת שנתיים) לסיום תקופת ההגנה.
    דווקא כעת, עומד להיחתם הסכם קיבוצי אשר עשוי להיטיב עם העובדים ולשפר את תנאי העסקתם, אך "אליה וקוץ בה", אני חוששת שבעקבות ההסכם אשר פוגע ברווחים
    של החברה יפוטרו לא מעט עובדים, וכמובן אני ביניהם.
    האם ההסכם הקיבוצי אמור להגן עליי?
    האם בעקבות הפיטורין (אשר בוצע עוד לפני ההתאגדות וההחתמות על ההסכם), אוטומטית אסיים את עבודתי בתום השנתיים?
    האם בכלל ההסכם הקיבוצי אמור להגן עליי בעקבות הפיטורין שאירע קודם לכן?
    איך אדע מהם זכויותיי בהקשר הזה?
    תודה והערכה רבה!!

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות והסכם קיבוצי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/09/2013

מאי שלום,
    שמחה לשמוע שעזרתי :-)

להסכם הקיבוצי לא אוכל להתייחס, היות ואינני מכירה את פרטיו.
    לגבי הפיטורים- הם לא מיידים, ויתבצעו רק אם תקבלי הודעה על הפיטורים (אלא אם עבודתך הוארכה בהסכם לתקופה קצובה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת..

מודאגת מאוד
    09/09/2013

ליאת,

ראשית, תודה על התגובה.

במידה ולא יהיו פיטורים עקב צימצומים והתייעלות השנה, ובכלל בשנים הבאות,
    האם אני עשויה להישאר כעובדת מן המניין?
    האם כמפוטרת העבר, "שהוחזקה" עפ"י החוק, מחוייבת בתום התקופה לעזוב?
    האם כמפוטרת אינני יכולה לחזור להיות מה שהייתי קודם?
    האם אני צריכה לחשוש מכך שכל יום אחרי התקופה, אני עלולה לקבל מכתב פיטורין?
    אל מי אני צריכה לפנות כדי להבין היכן אני עומדת??

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר חופשת לידה דחוףףף
    נתי
    01/09/2013

שלום רב
    התפטרתי מהעבודה לאחר חופשת לידה
    בתאריך 11-6-13 האם אני יכולה לגשת ללשכת התעסוקה לחתום אבטלה ?
    ומה עליי להביא להם ? את מכתב ההתפטרות ?? ומה עוד ?
    אשמח לתשובה מפורטת
    בתודה מראש נתי

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר חופשת לידה דחוףףף

הוספת תגובה

• לאחר חופשת לידה דחוףףף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

נתי שלום,
    עלייך לפנות ללשכה על מנת שתקופת ההמתנה שיש לך, היות ואת זו שהתפטרת, בת 90 ימים, תתחיל להימנות.
    קחי עימך את מכתב ההתפטרות ותלושי השכר בשלב ראשון, ותמשיכי לפעול בהתאם להנחיותיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - הורות חד מינית
    דולב
    29/08/2013

שלום רב,
    זוגתי בהיריון.
    רציתי לדעת כיצד החוק מתייחס לחופשת לידה בקרב הורות לסבית?
    האם אנחנו יכולות להתחלק בחופשת הלידה?
    או שמא בגלל שאינני מוגדרת כהורה ביולוגי, הדבר לא אפשרי?
    חשוב לציין, כי הצהרנו בפני עו"ד על היותנו ידועות בציבור.

תודה וסופ"ש נעים,
    דולב.

הוספת תגובה

• חופשת לידה - הורות חד מינית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

דולב שלום,
    נכון לאופן הניסוח בחוק, אני סבורה שלא תוכלו לממש את זכותכן, אך ייתכן ובתי המשפט יוכלו לתת פרשנות מתאימה אחרת. יש לבדוק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה