מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בסיכון גבוה כן או לא?דנה18/02/2014
בעזרת השם שבוע הבא אמורה להתחיל את דרכי בטיפולי פוריות ולהשיג בסופו של דבר הריון מתרומת זרע באמצעות IVF ...
מביקור אצל הרופא פוריות התברר לי שאין לי נוגדנים לCMV, אומנם הריון זאת לא מחלה.. אך אני עובדת בתחום הבריאות ומגיעה למגע ישיר עם ילדים/מבוגרים,
האם סיבה כזאת היא מוצדקת לצאת לשמירת הריון? (והאם יש מצב לשמירת הריון לאורך כל חודשי ההריון?) האם שמירת ההריון היא על הימים שמגיע לי חופשת מחלה? ואם אין לי מספיק ימים?
עלי לציין שאני בת 42.5 עברתי בעבר 6 טיפולי IUI שמתוכם הצלחתי להיכנס להריון בניסיון השלישי אך הפלתי בשבוע ה11. ובעבר לא זוכרת שדיברו איתי על נושא הCMV...
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה כן או לא? - תגובה
עו``ד חן שטיין19/02/2014זיו שלום,
קביעה של הריון בסיכון היא החלטה של רופא בלבד.
לכן, עלייך להפנות שאלה זו לרופא מוסמך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהריוןבתאל16/02/2014
שלום וברכה,
התפטרתי מעבודתי בחודש השני להריון (לא בנסיבות מוצדקות).
ולכן רק לאחר 90 יום התחלתי לחתום אבטלה. כעת אני זכאית ל- 67 ימי אבטלה מביטוח לאומי ומקבלת.
2 שאלות:
1. האם אני זכאית לדמי לידה למרות שאני מובטלת? (באתר הביטוח רשום: מצד אחד: "עובדת שכירה או עובדת עצמאית המועסקת בישראל " ומאידך: "דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע.." ואכן צברתי תקופת עבודה נדרשת המזכה בדמי לידה מלאים.) האם אני זכאית?
2. האם אקבל את מלוא המשכורת או שדמי האבטלה פוגעים בזכויותי?
תודה מראש,
בתאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין19/02/2014בת אל שלום,
ככל שתעמדי בתנאים של קבלת דמי הלידה, הרי שתקופת דמי האבטלה נחשבים לחלק מתקופת האכשרה, ולא אמורה להיות בעיה.
בעיה אחרת יכולה להתעורר, ואף התעוררה במקרים אחרים, היות וסיימת את עבודתך בשלב מוקדם בתחילת ההריון, וייתכן וביטוח לאומי לא יאשר לך את דמי הלידה בטענה כי היה מצופה שתמצאי מקום עבודה אחר.
נסי לשאול את המוסד לביטוח לאומי ספציפית לגבי המקרה שלך, מראש (ועדיף לתעד את השיחה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהדני03/02/2014
שלום
ברצוני להתפטר בתום חופשת הלידה שתסתיים ב- 2.4.14 (לאחר 14 שבועות מיום הלידה).
ככתוב בחוזה שחתמתי עם המעסיק אני צריכה לתת התרעה של חודש מראש.
באם אני מוסרת את מכתב ההתפטרות ב-2.3.13 - האם אני עלולה לפגום בזכויותי המגיעות לי במהלך חופשת הלידה (כגון הפרשות פנסיוניות, רכב של החברה). האם המעסיק רשאי לוותר על ההודעה המוקדמת ולהביא לסיום את יחסי העובד מעביד כבר מיום מסירת מכתב ההתפטרות (2.3.13) ובכך למעשה אני עלולה להפסיד את זכויותי ?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/02/2014דניאלה שלום,
עקרונית, כמתפטרת, את זאת שקובעת מתי מתנתקים יחסי עובד-מעביד.
עלייך למסור הודעה במועד שאת רוצה, ולרשום במפורש כי ההתפטרות תיכנס לתוקף בתום תקופת ההודעה המוקדמת, ביום X, בו יסתיימו יחסי עובד מעביד.
המעסיק עקרונית לא יכול לוותר על תקופה זו, היות ואת היא המודיעה על הסיום, אלא אם יש הסדר מיוחד אחר בהסכם העבודה ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרותרויטל29/01/2014
בוקר טוב
כמה שאלות:
1. ילדתי בנוב' 2013, ועד יציאתי לחופשת לידה עבדתי בחברה 3 שנים ו - 5 חודשים. מהו הזמן המקסימלי שאני יכולה לקחת חופשת לידה? ( ברור לי שזה חל"ת)
.2. מתי אני צריכה להודיע על הארכת חופשת הלידה והאם אני יכולה להאריך בחלקים? קרי לחצי שנה ואחר כך את השאר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2014ליטל שלום,
את חופשת הלידה תוכלי להאריך עד רבע מהותק שלך, ומקסימום שנה מיום הלידה.
נכון מבחינתך להודיע מוקדם ככל הניתן, על מנת שגם המעסיק יוכל להערך, ותימנעי מסיטואציות לא נעימות.
עדיף שתאריכי למקסימום, ואז תוכלי לקצר - בהודעה של חודש מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין09/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריון דחוף!ציפי27/01/2014
שלום,
אני עובדת שכירה (4 שעות ביום ב5 ימים), רציתי לדעת האם כשאני נאלצת לצאת מהעבודה שעה לפני סיומה בשביל ללכת לבדיקת רופאה (היות והיא מקבלת בתוך שעות עבודתי) של אולטרד סאונד ראשוני של גילוי ההריון, והמעסיק לא יודע שאני בהריון אז האם זה נחשב לחלק מבדיקות ההריון שכן מגיע לי עליהן שכר? האם רק מחודש חמישי כשהמעסיק יודע חלים בדיקות ההריון?
אשמח לתשובה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הריון דחוף! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2014ציפי שלום,
עקרונית כאשר המעסיק אינו יודע על ההריון, ישנה בעיה טכנית לבקש תשלום על בדיקות ההריון מטבע הדברים...
אומנם החוק לא מתייחס לסיטואציה שכזאת, אבל תנסי אחרי היידוע להציג את האישורים ולבקש הכרה בשעות הבדיקה רטרואקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהשירלי26/01/2014
שלום,
עבדתי כ-3 שנים במקום עבודה קבוע והתפטרתי בסוף חודש נובמבר. כמה ימים לאחר מכן גיליתי שאני בהריון, משמע שהייתי בהריון כשעבדתי אך לא ידעתי זאת.
כרגע אני לא עובדת ומחפשת עבודה, האם אני זכאית להחתים בלשכה? אם כן, אז לכמה זמן? במידה ואני מחתימה האם אני זכאית לדמי לידה?
במידה והתשובות לשאלות למעלה שליליות, ארצה לדעת, כמה זמן לפני הלידה אני צריכה לעבוד כדי שאוכל לקבל דמי לידה?
אודה לתשובות בהקדם האפשרי זה ממש דחוף לי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2014שירלי שלום,
היות ומדובר בהתפטרות, ולא בפיטורים, הרי שאין רלוונטיות להיות בהריון בעת הזאת.
בלשכה תהיי זכאית לדמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות).
לגבי דמי הלידה:
ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
חודשים בהם משולמים דמי אבטלה עקרונית נכללים בתקופת הזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בחופשת לידהנויייה26/01/2014
שלום
הארכתי את חופשת הלידה שלי בעוד 9 חודשים.
רציתי לדעת האם אני זכאית ל:
-תשלום דמי הבראה וביגוד עבור 26 שבועות חופשת לידה?כיצד זה יחושב?
האם ניתן לקבל קישור לחוק כדי להוכיח זאת למעביד?
-צבירת ותק, ימי מחלה וימי חופשה בחופשת הלידה של 26 שבועות?.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2014נויה שלום,
התקופה הראשונה שהינה בתשלום, 14 השבועות הראשונים, צוברים ותק וזכויות, כאשר בחל"ת רק השבועיים הראשונים ממשיכים לצבור, ויתר התקופה לא.
מידע כתוב על כך ואף לשון החוק עצמה - תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי, ובכלל ברחבי הרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות בחופשתלידה
נויייה03/02/2014שלום
לא הבנתי אם ב14 ימים שאחרי חופשת הלידה שמשולמת ע"י ביטוח לאומי צוברים ותק, ימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה, פנסיה וקרן השתלמות.
תודה
אודה אם תוכלו לתת לי קישור לחוק כי לא מצאתי את זה באתר שלכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות בחופשתלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/02/2014נויה שלום,
אם הכל היה ממש ברור, לא היה צורך בעורכי דין... :-)
זה כתוב בחוק פיצויי פיטורים (גם הוא נמצא באתר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לאורך תקופה ארוכה בהריוןסיוון25/01/2014
שלום,
אני סובלת מצירים מוקדמים משבוע 30, כרגע בשבוע 33. הצירים גורמים לי לאי נוחות וכאבים כך שאיני מסוגלת לעבוד.
עד עכשיו רופא להריון בסיכון אצלו אני מוטפלת נתן לי אישור מחלה בשל סיכון ללידה מוקדמת. יש לציין כי לדעתו עלי להמשיך במנוחה עד הלידה ולהגיש בקשה לביטוח לאומי לשמירת הריון, אולם סביר להניח כי בט"ל לא יאשר את שמירת ההריון מכיוון שהחל משבוע זה הסיכון הכרוך בלידה כבר נחשב לנמוך.
אני מעוניינת להמשיך ולנצל ימי מחלה עד הלידה, יש לציין כי צברתי מספיק ימי מחלה וכי למעסיק אין בעיה עם ניצולם.
האם הרופא יכול לתת לי אישור מחלה לכל התקופה (לדבריו הוא מוגבל באישור ל-30 ימים רצופים בלבד)? אם לא - מה עלי לעשות?
תודה,
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה לאורך תקופה ארוכה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/02/2014סיון שלום,
רופא רשאי לתת כמה ימי מחלה רצופים שהוא סבור שיש להם הצדק רפואי, ללא קשר לזכאות לתשלום בגינם (בין אם ע"י ביטוח לאומי ובין אם ע"י המעסיק - אלה אינם שיקולים מבחינתו).
אם תתעורר בעיה עם רופא זה - שיקלי לפנות לרופא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםדנה צפון21/01/2014
האם פיצוי פיטורין מחושבים גם בחודשים של השמירת הריון?
כמה זמן מאז שמפטרים יש לשלפ פיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים - תגובה
עו``ד חן שטיין21/01/2014תקופת שמירת הריון נכללת בותק לפיצויי פיטורים (למעט מקרים חריגים בהם ותק העבודה הוא קצר מאוד).
פיצויים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד מעביד לפי החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מפעל מצפון הארץ למרכזדנה צפון21/01/2014
שלום התחלתי לעבוד בשירות לקוחות ב 15.3.12 .אני בשמירת הריון מה 20.11.13 ואמורה ללדת בעזרת השם ב 1.2.14,נאמר לי כי המפעל בצפון נסגר ועובר לבית שמש ומפטרים את כל העובדים.האם מהסיבה הזו המנהל יכול לפטר אותי למרות היותי בהריון?ואם כן מה הן הזכויות המגיעות לי?האם אקבל דמי לידה וחופשת לידה כרגיל נכון? מה לגבי פיטורים בהריון עקב העברת המפעל לאזור גאוגרפי רחוק. אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת מפעל מצפון הארץ למרכז - תגובה
עו``ד חן שטיין21/01/2014דנה שלום,
על המעסיק חל איסור לפטר אותך, אלא הפיטורים טעונים היתר של משרד התמ"ת.
אומנם סביר להניח כי היתר כזה יינתן, ככל שיתבקש, נוכח הנסיבות, אולם ללא היתר זה, פיטורים יהיו לא חוקיים.
באופן עקרוני דמי הלידה לא אמורים להיפגע, ודאי כאשר את עוד צפויה לחתום בלשכה ולהיות זכאית לדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהנטלי07/01/2014
ילדתי ב20/5 ואני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד אני רוצה להודיע בדיוק 9 חודשים לאחר הלידה האם אני צריכה להודיעה החודש או ב20 לשני כלומר שהחודש התרעה למעביד זה כבר יוצא 10 חודשים מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין07/01/2014נטלי שלום,
הדרך הבטוחה היא להכליל את חודש ההודעה המוקדמת בתוך 9 החודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעסיק על הריוןלי06/01/2014
שלום רב,
מתי עפ"י החוק אני חייבת לספר למעסיק על הריון?
אני עובדת {עובדת מדינה} מזה חודשיים וחצי. האם יוכלו לפטר אותי לאחר הלידה?
והיכן אוכל למצוא מידע מעודכן לגבי זכויות נשים בהריון וחופשות לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעסיק על הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין07/01/2014לי שלום,
חובת היידוע נקבעה כחודש חמישי.
לאחר הלידה ישנה תקופת הגנה בת 60 ימים מיום שובך מחופשת הלידה בה הינך מוגנת משינוי תנאים ופיטורים.
מידע בעניין זכויות נשים בהריון תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי וברחבי האינטרנט.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהד18/12/2013
שלום רב.
ילדתי פגית בשבוע 26 בניתוח. היא בפגיה כבר שלושה שבועות וצפויה לה עוד דרך ארוכה. מה זה אומר לגבי חופשת הלידה שלי? אני מאז לא עובדת ולא מתכוונת לחזור עד שהיא תהיה בבית וגם קצת אחרי. מגיעה לי הארכה מעבר ל 89 יום המקובלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין18/12/2013להארכה של חופשת הלידה עקב אשפוז של היולדת ישנן הנחיות ברורות של המוסד לביטוח לאומי:
יולדת, שצריכה להישאר בבית החולים, או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.
הארכה של חופשת הלידה עקב אשפוז של הנולד
ביום 27.2.2012 נכנס לתוקפו תיקון חוק, לפיו יולדת הזכאית לתשלום דמי לידה בעד 14 שבועות והילד שילדה צריך להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז ל-15 יום לכל הפחות במהלך חופשת הלידה - תהיה זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז, אך לא יותר מ-10 שבועות.
יולדת הזכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות והילד שילדה צריך להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז ל-15 יום לכל הפחות במהלך חופשת הלידה - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז, אך לא יותר מ-6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jהארכת חופשת לידהדורית09/12/2013
שלום! קוראים לי דורית ואני אחרי לידה וחופשת הלידה מסתיימת בראשון ליונאר במעון שאני עובדת אין כרגע מקום לבן שלי השאלה שלי אם אני מאריכה את חופשת הלידה עד ספטמבר אוכל לחזור לעבודה בלי שיעשו בעיות או שהם לא יהיו חייבים להחזיר אותי אשמח לתשובה תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר jהארכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין16/12/2013דורית שלום,
השאלה היא האם יש לך זכות מוקנית להאריך את חופשת הלידה שלך או לא.
באם את עובדת מעל לשנה (נכון ליום הלידה), הרי שחופשת הלידה היא אוטומטית בת 26 שבועות, ואם תרצי להאריך אותה, הרי שיש לך זכות לעשות כן עד לרבע מהותק, ולא יותר משנה מיום הלידה סה"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושוב הריון...חגית21/11/2013
שלום,
חזרתי בימים האחרונים מחופשת לידה של 4 חודשים וגיליתי כי אני בהריון. הלידה הבאה צפויה בעוד 7 חודשים. האם אני זכאית שוב לדמי לידה בחופשה הבאה?
האם זה יפגע בי אם אני נשארת באותו מקום עבודה אך המעסיק שמשלם משתנה השנה?
תודה רבה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב הריון... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/11/2013שלום לך,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם, ועלייך פשוט לעמוד בתנאי הזכאות הרגילים.
חילופי המעסיקים במקום העבודה אינם רלוונטיים מבחינת הזכאות לדמי לידה, ככל שיהיה לך רצף, ובכפוף לתנאי הזכאות הרגילים:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
חגית26/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין16/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)