פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה מאוד!!!
    מוריה
    14/05/2014

שלום רב
    התקבלתי לעבודה ומראש הוסבר לי שאני מחליפה מישהי בחופשת הלידה שלה ושאחרי חצי שנה במידה ואותה בחורה תרצה לחזור למקומה ובמידה ויהיו מרוצים ממני יחפשו לי משרה אחרת שתהיה פנויה לאותו רגע! אבל שוב כמובן הוסבר לי שהם לא יכולים להתחייב לכן עליי לקחת זאת בחשבון!!! ולעניניינו... אם אני ניכנסת להריון בחודש שלישי או רביעי לעבודתי באותו מקום ואני מודיעה לאותו מעסיק על ההריון קצת לפני שהבחורה חוזרת מחל"ד, האם המעסיק יכול לפטר אותי אפילו שאהייה בהריון בתירוץ שמהתחלה הייתי אמורה להחליף מישהי ומהתחלה לא הובטח לי מקום לאחר שהבחורה חוזרת מהחל"ד? או שהוא יהיה חייב להשאיר אותי גם אם היא תחזור וגם אם לא יהיה לא משרה פנויה יצתרך לדאוג לי למשרה כלשהי?
    תודה רבהמראש :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד!!!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד!!! - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/05/2014

מוריה שלום,
    מה שאת מתארת נקרא הסכם לתקופה קצובה. בנסיבות הסכם כזה, ככל שהוא פחות משנה, לא תהיה חובה על המעסיק להמשיך ולהעסיק אותך, גם אם את בהריון.
    בנוסף, עצם העובדה שטרם מלאו לך שישה חודשי עבודה במקום ממילא לא מחילה על המעסיק חובות מיוחדים בפיטורייך, ככל שהם לא נובעים מעצם היותך בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    ילנה
    11/05/2014

שלום.
    אני נמצאת כרגע בחל"ת.קיבלתי הצעת עבודה ממקום שהוא במרחק הליכה של דקה מהבית שלי( היום אני צריכה לנסוע כשעתיים לעבודה הנוכחית).כתוצאה מכך גם אוכל להמשיך להעניק ולהיות זמינה כל רגע לילד.השאלה אם זה מספיק כדי לקבל פיצויים ממקום העבודה הקודם.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    11/05/2014

ילנה שלום,
    השאלה מעט מורכבת, אולם באופן עקרוני, אם תתפטרי בשל מציאת מקום עבודה קרוב יותר לבית ולגן, מה שיאפשר את הוצאת הילד מוקדם יותר, הרי שזה עשוי להיות מוכר כמזכה לפיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשבנות דמי לידה עם המעסיק
    לילי
    04/05/2014

בזמן חופשת הלידה המעסיק שלי שילם לי משכורת רגילה וביקש ממני להעביר לו את דמי הלידה שאקבל מביטוח לאומי.
    אולם, הכספים קיבלתי מביטוח לאומי גבוהים משמעותית מהשכר שקיבלתי מהמעסיק.
    על מנת להתחשבן עם המעסיק האם נכון יהיה להחזיר למעסיק את שכר הנטו שלי בתוספת הפרשות סוציאליות (חלק שלי בלבד) וביטוח לאומי חלק מעביד?
    הרי מדמי הלידה מנוכים במקור ביטוח לאומי ומס הכנסה.

לציין כי הפער יכול לנבוע משווי רכב וכדומה.

תודה

הוספת תגובה

• התחשבנות דמי לידה עם המעסיק - תגובה

עו``ד חן שטיין
    07/05/2014

לילי שלום,
    עקרונית אין למעסיק האופציה החוקית לנהוג כפי שנהג.
    בסיטואציה הזו, אכן יהיה עלייך להשיב את הנטו שקיבלת, לדעתי גם ללא ביטוח לאומי חלק מעביד, היות והוא כלל לא היה צריך לשלם לך בתקופה זו.
    לדעתי עליו לבצע תיקון של התלושים ולקבל החזרים מביטוח לאומי על כסים ששילם ביתר היות והגלגל מוחזר לאחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בשעות נוספות החל מחודש חמישי
    אנונימית
    20/04/2014

שלום רב, אני בחודש חמישי להריוני, מועסקת במגזר הציבורי בהיקף משרה של 75% ובנוסף לכך עובדת כמזכירת ועדות רפואיות, עיסוק שהוא חלק מעבודתי אך לא נחשב כחלק משעות עבודתי (אני מעבירה כרטיס נוכחות יציאה כשאני מתחילה בוועדות). מה נחשב עבודה בשעות נוספות? שהבנתי שהיא אסורה החל מחודש חמישי אלא אם כן יש אישור מהרופא. אציין כי כמות הועדות הרפואיות בחודש עולה על 30 שעות. אודה לתשובה :)

הוספת תגובה

• עבודה בשעות נוספות החל מחודש חמישי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/04/2014

שלום לך,
    לגבי עבודה בשעות לילה או שעות נוספות, חל על המעסיק איסור לשבץ אותך בהן החל מחודש חמישי, אלא אם תבקשי אחרת.
    כמובן שאם אינך מבצעת שעות אלה, הרי שאינך זכאית לתשלום בגינן.
    שימי לב שעד 186 שעות בחודש, אין מדובר בשעות נוספות, אלא בשעות עודפות, שכן משרה מלאה נחשבת 186 שעות חודשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון
    סיוון
    19/04/2014

שלום,
    אני בהריון ועובדת 7 חודשים אצל מעסיק עצמאי (לא חברה בע"מ), אני העובדת היחידה שלו.
    שאלתי היא: האם מגיעות לי הזכויות הרגילות של אישה עובדת בהריון? האם החוק מגן עלי מפני פיטורין בהריון במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/04/2014

סיוון שלום,
    בהחלט.
    אין רלוונטיות מיהו הגורם המעסיק (עוסק מורשה או חברה בע"מ) לעניין הזכויות, ואת זכאית לקבל את מלוא זכויותייך, וכן הגנה מפני פיטורים.
    למעלה מכך אוסיף, כי דווקא העובדה שאין מדובר בחברה מיטיבה איתך במישור של מימוש הזכויות במקרה של סגירת העסק (כאשר מדובר בעוסק מורשה את יכולה לדרוש את הכספים ישירות מהמעסיק, מה שלא בהכרח ניתן לעשות כשמדובר בחברה בע"מ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בשל סגירת החברה
    טל
    24/03/2014

שלום

אני עובדת כחמש שנים בחברה. כעת בתחילת הריון. החברה בקשיים וכנראה לקראת סגירה.

האם מותר לפטר אותי אם החברה נסגרת? האם צריך אישור ממשרד התמ"ת לשם כך? האם אני זכאית לזכויות יתר כמו פיצויים מוגדלים?

אם בסוף החברה לא תיסגר אלא יישאר צוות מצומצם, האם עדיין מותר לפטר אותי (לחברה אין עוד סניפים בארץ)?

אם אקבל דמי אבטלה כחצי שנה,אהיה זכאית לאחר מכן לדמי לידה (על סמך עבודה של 15 מתוך 22 חודשים אחרונים לפני הלידה)?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בשל סגירת החברה

הוספת תגובה

• פיטורין בשל סגירת החברה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/03/2014

טל שלום,
    אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
    היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן היתר - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת מחופשת לידה- בהריון
    רותם
    24/03/2014

שלום, אני חוזרת לעבודה מחופשת לידה ארוכה, הילד בן 7 חודשים, ואני בהריון חודש 3.
    האם אקבל דמי לידה מלאים לאחר הלידה ? הרי הארכתי את חופשת הלידה על חשבוני ואני יעבוד רק 6 חודשים עד הלידה הבאה.
    מתי כדאי לספר לבוס על ההריון הנוכחי? בטלפון לפני החזרה או לאחר תחילת העבודה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוזרת מחופשת לידה- בהריון

הוספת תגובה

• חוזרת מחופשת לידה- בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/03/2014

רתם שלום,
    לגבי דמי הלידה - עלייך לבדוק האם את עומדת בתנאי הזכאות הקבועים בחוק:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

על ההריון כדאי לספר מוקדם ככל הניתן, היות ומיום ההודעה קמה לך הגנה מהותית, ודחיית ההודעה עלולה לסכל זאת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכר העבודה לצורך חישוב קצבה
    לאוניד
    24/03/2014

שלום רב

למיטב הבנתי השכר העבודה לצורך חישוב קצבת שמירת הרעיון וקצבת חופשת לידה, הוא השכר ששולם ממנו דמי ביטוח לאומי ומס הכנס (בתקופה הרלונטית).

כלומר כל הכנסה הכוללת: בסיס, בונוסים, תמריצים, ארוחות, נסיעות, שעות נוספות וכל דבר אחר....

בנסיבות הללו, איך יתכן כי מעסיק מעביר לביטוח לאמי נתוני שכר שהם בסכומים נמוכים יותר(!) מהסכומים שרשומים בתלושי שכר כחייבים במס ובדמי ביטוח לאומי???

למי באים בטענות בנסיבות הללו?

למעסיק שמעביר סכומים נמוכים יותר ׁ(ללא הסבר סביר), או לביטוח לאומי שבוחר לבצע חישוב לא לפי סכומים הרשומים בתלושי שכר כסכומים החייבים במס???

בתודה מראש

לאוניד

הוספת תגובה

• שכר העבודה לצורך חישוב קצבה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/03/2014

לאוניד שלום,
    אני סבורה שבילבלת מעט בין הנתונים לביטוח לאומי, ובין השכר המדווח ממנו יש זכאות לקצבה לפנסיה.
    שכר הזכאות לפנסיה אינו כולל תוספות כגון נסיעות, ארוחות וכו, ונראה כי לכך מתייחסת השורה הרלוונטית בתלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התבלבלתי

לאוניד
    24/03/2014

תודה רבה על התשובה.

אך אני לא התבלבלתי.

אני מתכוון לחישוב של קצבת שמירת הריון וקצבת חופשת לידה.

ברור שחישוב לפנסיה ולפיצוי פיטורים הוא שונה, ואינו כולל את כל השכר החייב במס, אלה רק שכר בסיס, ותוספות קבועות.

מה לעשות במקרה הנידון???

בתודה

לאוניד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדפסת ליזר בעבודה -קשיי נשימה
    דינה
    17/03/2014

שלום רב,
    אני בהיריון בשבוע 20 , עובדת במשרה מלאה , ולפני חודש העבירו למשרד שאני יושבת בו מדפסת לייזר ,היא נמצאת בדיוק מאחורי , וכשמדפיסים אז הריח של המדפסת נורא מפריע לי , באופן כללי יש לי קשיי נשימה ולדעתי זה החמיר מאז שהעבירו את המדפסת .
    שמעתי שהיו מחקרים שמדפסות ליזר מסוכנות לבריאות ופולטות חלקיקי דיו שדומות לחלקיקים שנפלטים כתוצאה מעישון ,ובכלל שיש פילטר מיוחד שקונים למדפסת כדי למנוע את הרעלים האלה מלצאת (זה אומר שאכן קיימים!) .
    האם יש לי זכות לבקש להעביר את המדפסת מהמשרד על סמך מה שכתבתי לעיל , כיוון שאני בהיריון וזה מפריע לי בנשימה??
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מדפסת ליזר בעבודה -קשיי נשימה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2014

שלום לך,
    מי שרשאי לקבוע איסורים והגבלות רפואיות הינו רופא בלבד, וההערכה כי המדפסת מסוכנת לבריאותך אין בה די.
    ככל שמדובר בחומרים רעילים כפי שציינת - עלליך לבוק מול משרד הבריאות האם הם נכללים תחת ההגדרה של חומרים מסוכנים - אליהם אסור לך להחשף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת זמנית
    רומי
    17/03/2014

על פי חוזה העסקתי במקום עבודתי הנוכחית הינני ״עובדת זמנית״ אשר מחליפה עובדת בחל״ד, ישנו חוזה העסקה כתוב ומפורש ביננו בוא הלכה למעשה סיום תקופת העסקתי(חצי שנה בדיוק)תהיה שאני אהיה בשבוע 31+ להריוני(חובה לציין שהתחלתי את עבודתי שם לא ידעתי שאני בהריון וגיליתי על ההריון שבועיים-שלושה אחרי)ואף טרחתי לספר למעסיקי על הריוני בטרם מלאו 4 חודשיים להריוני)למיטב הבנתי את החוק אינני מוגנת מפני פיטורים וזאת בראש ובראשונה כי הנני עובדת זמנית,המעסיק שלי מנסה להציג את הדברים שהוא מעוניין לבוא לקראתי ולהמשיך להחזיק אותי בעבודה עד לדתי אך זאת ״בעיה״מבחינתו:א.על פי חוק הוא יהיה מחויב להחזיר אותי למקום עבודתי לאחר חל״ד(למרות שכל שאני מעוניינת זה בעבודה עד הלידה ושום דבר מעבר לכך!!!)הבינותי שבתום תקופת ״חוזה העסקה״ ביננו אני למעשה נחשבת מפוטרת ממקום עבודתי שאלותי בנושא הן להלן:1.מעסיקי מעוניין שאחתום לו על מכתב פיטורים על מנת שזה בתמורה ימשיך להעסיק אותי כעבור כמה ימים מסיום החוזה בתור ״עובדת שעתית זמנית״ וזאת על מנת לפטור את עצמו מהחובה בהמשך העסקתי בתום החל״ד?האם זה חוקי? 2.במצב בו אני מפוטרת בשבוע 31+ האם אני זכאית לדמי אבטלה עד לידתי? 3.האם אני אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מלאים על חוק ממדינת ישראל?

לקביעת תור
    סגירה
    עובדת זמנית

הוספת תגובה

• עובדת זמנית - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2014

רומי שלום,
    1. גם אם תפוטרי ותועסקי מחדש, לא יהיה בזה כדי לקטוע את הרצף (רצף נקטע רק בהפסקה של שישה חודשים בין תקופת העסקה אחת לשניה). ממילא לדברייך לא מעניינת אותך המשך העבודה לאחר הלידה, כך שזה די חסר משמעות.
    2. אם יש לך את תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה, הרי שתהיי זכאית בפיטורים לדמי אבטלה.
    3. נכון הדבר גם לעניין דמי הלידה.
    לגבי תקופות האכשרה הנדרשות - ראי פירוט באתר הביטוח הלאומי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור תמ"ת לפיטורין
    שלומית
    14/03/2014

אני בטיפולי פוריות. לאחר שימוע שנערך לי הודיע המעסיק כי פונה לתמ"ת לקבלת אישור לפיטורין. במידה וינתן אישור כזה, האם אז מגיע לי חודש הודעה מוקדמת או שניתן יהיה לפטריני מיידית (אני עובדת מעל שנתיים אצל מעסיק זה)

לקביעת תור
    סגירה
    אישור תמ"ת לפיטורין

הוספת תגובה

• אישור תמ"ת לפיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2014

שלומית שלום,
    הדבר תלוי בנוסח החלטת הממונה, לכשתינתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    תותי
    13/03/2014

היי לכם
    אני בבעיה ואשמח לייעוץ מהטובים שכאן.
    סיפורי בקצרה:
    בת 32, עובדת במוסד גדול ומוכר כמזכירה החל מיולי 2012. לפני כן עבדתי באותו מוסד דרך חברת כ"א. ב-23 ביולי 2013 נכנסתי לשמירת הריון ועל כן נאלצתי להפסיק לעבוד. חודש לאחר מכן ילדתי, כעת אני בבית ועתידה לחזור לעבודתי שבוע הבא
    ב-18.3.
    משרתי הקודמת, מזכירה ב-4\3 משרה אוישה על ידי בחורה אחרת, שכן איני יכולה לחזור אליה, זו הייתה משרת ערב, 10:00-18:00, מה שלא מתאים לי כעת.
    כעת אני בחל"ת ורוצה לחזור לעבודה.
    במקום עבודתי מנסים למצוא לי משרה המתאימה לי, אני רוצה משרה מלאה, על מנת שאוכל לקבל את שעת ההנקה שמגיעה לי (נדמה לי שמגיעה לי).
    כל מה שמוצאים לי ופנוי, אלו משרות ב-4\3 משרה או משרות זמניות כהחלפה לחל"ד.
    איני יכולה להרשות לעצמי לעבוד שוב במשרה חלקית שכן המשכורת הינה בהתאם למשרה וכעת יש לי ילד להאכיל.
    הציעו לי כבר 3-4 משרות כאלו ואיני מעוניינת באף אחת. לא במשרה חלקית ולא במשרה זמנית. מצד שני איני רוצה להתפנק כדי שלא יגידו לי שכן הציעו לי ולא לקחתי.
    מצד שלישי למה עליי להתפשר על כל משרה שמציעים לי? עדיין איני רעבה ללחם
    ומוכנה לחכות עוד שבוע-שבועיים על מנת שמשרה ראויה תתפנה.
    שאלותיי:
    1.האם מגיעה לי שעת הנקה, שכן כעת אני עדיין בחל"ת. זה על חשבון שעת הנקה?
    2. האם עליי להתפשר ולקחת כל משרה, גם היא חלקית וזמנית?
    3. אני מפחדת שבמקום עבודתי יאמרו לי כי הוצעו לי משרות, ובגלל שבחרתי שלא לקחת, הם עלולים לפטר אותי.
    4. עד מתי שמורה לי עבודתי במוסד זה? נדמה לי שעד שנה...

מבולבלת ומאוכזבת מההתנהלות באותו מוסד עבודתי, אשמח לתשובות והכוונה.
    שבת שלום :)

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• ממתינה לשובה העניין דחוף לי. תודה

תותי
    18/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2014

תותי שלום,
    1. הזכאות לשעת ההנקה מתחילה מתום חופשת הלידה ועד תום 4 חודשים מתחילתה. אם כבר חלפו אותם 26 שבועות של חופשת הלידה, הרי ששעת ההנקה נמנית כבר בזמן הזה בו את בחל"ת.
    2. על מה תתפשרי או לא זה שיקול אישי שלך. עקרונית היות ואת זו שהודעת כי אין בכוונתך לחזור לעבודתך במתכונת הקודמת בגלל השעות, הרי שעקרונית המעסיק לא מחוייב לאתר לך משרה אחרת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימממן הפלות?
    רעות
    28/02/2014

אני בת 28 רווקה. לצערי נכנסתי להריון לא מתוכנן ופניתי לועדה של אסותא לצורך הפלה.
    למרות שלפי מה שפורסם בעיתון אני זכאית להפלה על חשבון קופת חולים (עדיין לא בת 33 ) - סרבו בכללית מושלם לאשר לי מימון ההפלה ונאלצתי לממנה מכיסי. היו איתי בועדה בנות מקופות אחרות- כולן קיבלו מימון מהביטוחים שלהן. - אפשר בבקשה לקבל הסבר?
    האם ההפלה בגילי מכוסה בקופת חולים?
    האם לביטוח המושלם שלי בקופ"ח כללית מותר לסרב לי למימון בתוענה "זה לא רפואי"?
    למי עלי לפנות כדי לממש את זכותי למימון? או אולי הכל ספין תקשורתי ואני לא זכאית למימון?

לקביעת תור
    סגירה
    מימממן הפלות?

הוספת תגובה

• מימממן הפלות? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2014

רעות שלום,
    הפורום אינו עוסק בסוגייה שהעלית, אולם אם אכן לפי חוק את זכאית אך הקופה סירבה כעניין של מדיניות (ולא רק ספציפית לגבייך, שאז עלייך לבחון את סיבת הסירוב הספציפית) הרי שייתכן וקיימת לך עילת תביעה ייצוגית.
    אני מציעה כי תבדקי מול הקופה בשיחה (אותה תקליטי) מדוע לא נשאו בעלויות ההפלה שלך, ואז ניתן יהיה לבחון האם יש כאן עילה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר חל"ד כי העסק סוגר
    מיקה
    20/02/2014

שלום רב
    אשמח לעזרתכם-

אני עובדת במקום עבודתי מעל 4 שנים ולפני 4 חודשים(14/10) ילדתי את בני השני, עדיין לא חזרתי לעבודתי. השבוע (18/2) התקשר אליי הבוס שלי ועדכן אותי כי המצב הכלכלי בחברה בכי רע- הוא סגר השבוע סניף אחד ובו גם פיטר את עובדיו, וכי הסניף שלי גם עתיד להיסגר ובמפורש אמר לי להתחיל לחפש עבודה כי לא יהיה בהמשך לאן לחזור וכן הוסיף שעליי לגשת לחתום בלשכת התעסוקה כמה שיותר מהר. (בשיחה זו לא נאמר לי "את מפוטרת" אלא הדברים כפי שנכתבו, וכמו כן- עדיין לא ניגשתי לחתום).

אתמול התקשר ושב התקשר אליי הבוס שלי ולדבריו כיוון שאינו יודע עדיין מתי בדיוק ייסגר העסק (אם מחר או עוד חודשיים) המליץ לי לגשת לביטוח לאומי ושם לומר כי אני רוצה להישאר בבית עם בני ולא לחזור לעבוד, ולשאול שם מה עליי לעשות בכדי לקבל אבטלה.

ברצוני לשאול מס שאלות:
    -אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה כמה שיותר מהר, מה עליי לעשות לשם כך?
    אני חוששת שבמידה ואגש לביטוח לאומי ואעשה כפי שהמעסיק שלי אמר יהיה עליי להמתין 90 יום (כי מי שמתפטרת/ מאריכה חופשת לידה ממתינה 90 יום).
    -האם אעשה כפי שמעסיקי אמר לי לא יפגעו זכויותיי באופן כלשהו?
    - האם בינתיים לחתום בלשכת התעסוקה? מה לומר במידה וישאלו אותי מדוע פניתי?
    - האם אין דרך שהמעסיק ייתן לי מכתב ובו מתואר מצב החברה, וכי עתידה להיסגר בקרוב, וזה יאפשר לי קבלת דמי אבטלה במהרה? (הרי בשורה התחתונה אני מפוטרת כי החברה עתידה להיסגר אך לא ידוע בדיוק מתי)

אודה לכם אם תוכלו להשיב לי בהקדם האפשרי

בתודה מראש
    מיקה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר חל"ד כי העסק סוגר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/02/2014

מיקה שלום,
    התחושה המתקבלת מדברייך הינה כי המעסיק דווקא דואג לעצמו יותר מכל, ומנסה לחסוך את תשלום שכרך.
    התפטרות תהיה צעד פזיז ולא חכם לדעתי, ואם אכן החברה במצב המתואר, הרי שהוא יצטרך לפטר אותך במוקדם או במאוחר, ועל מנת להוציא את המירב ממצבך, נדמה כי התפטרות תשיג דווקא את ההיפך, אם כי אין לדעת כמובן בוודאות. ממילא, דמי האבטלה יעמדו לך מיום הפיטורים, כך שנראה שאין לך מה להפסיד אם תישארי במצבך, כאשר מנגד, בהתפטרות יש לך מה להפסיד.
    לשיקולך כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-דמי אבטלה לאחר חל"ד וסגירת עסק

מיקה
    21/02/2014

עו"ד ליאת שטיין שלום

ראשית- תודה על המענה המהיר

אם כן, להישאר כעת במצב כפי שהוא ובעצם להמתין לפיטורין שכן מדבריך אני מבינה כי ברגע שיפטרו אותי אני זכאית מיידית לאבטלה (האם לא כדאי להתחיל לחתום בלשכה?)
    האם יש אפשרות שהמעסיק שלי יכתוב מכתב שמסביר את המצב בחברה ועימו אני אגש לבקש אבטלה?

בתודה מראש
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    רונית
    19/02/2014

שלום ,
    אני בהריון שבוע 7 עובדת במקום עבודתי קרוב ל9 שנים.
    מספר שאלות:
    1.השבועות הראשונים להריון ממש לא פשוטים עם המון בחילות כתוצאה מכך אני לוקחת חופש מחלה האם קיים סיכון שהמעסיק יפטר אותי לציין כי בתלוש שכר יש לי יותר מ600 שעות של חופשת מחלה.
    2.המרחק בין הבית שלי למקום העבודה הינו יותר מ70 קילומטר האם קיימות איזשהם הקלות לנשים בהריון -ממש לא פשוט לעשות את הנסיעות האלה במיוחד כאשר יש בחילות.
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/02/2014

רונית שלום,
    1. ככל שהמעסיק יודע על ההריון ולאור הותק שלו - הוא מנוע מלפטר אותך. מכל מקום, ממילא אסור לפטר בעילה שקשורה להריון כפי שתיארת (לרבות העדרויות בגלל זה).
    2. אין שום הקלה בחוק לעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה