פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב שאלה מאוד חשובה לי..
    עדנוש29
    27/08/2013

שלום..אני בת 29 עובדת במקום עבודה כבר 3 וחצי שנים ועברתי בשנה וחצי טיפולי הפרייה וכרגע אני ממש בתחילת הריון ואמורה כול בוקר לבצע זריקה של פרוגסטרון (רק האחות בקופת חולים מבצעת זאת כי זה בשריר) אז יוצא שאני לא יכולה להגיע לעבודה כשאנחנו עובדים משמרת בוקר ואצלינו זה שבוע בקרים שבוע לילות משמרות בנות 12 שעות..התייעצתי עם האחראית הראשית היא אמרה שלא תוכל להעביר אותי רק למשמרות לילה (בנתיים עד שאיהיה בשבוע 10 ואפסיק תמיכה כי הפרוגסטרון שלי מאוד נמוך ואני בסכנת הפלה) היא אמרה לי "אוקיי אחרי הזריקה תבואי" הבעיה היא שאני גרה בעיר אחרת ונסיעה עד עיר העבודה שלי עד תחנה מרכזית זה חצי שעה + לכחת שם אוטובוס שעובר פעם ב 40 דק' והמקום עבודה נמצא בתחנה הסופית שלו שזה בערך בקו פנימי עוד שעה+... זה לא הגיוני לי הטרטור הזה כול יום...מה גם אף אחד לא יחזיר לי דמיי נסיעה.. העם יש משהו לעשות בנדון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפורום הנ''ל פעיל בכלל???

עדנוש29
    29/08/2013

לא עונים פה בכלל כבר שבוע אין מענה לפי מה שאני רואה..וחשוב לי לדעת מה עליי לעשות כי הדבר פוגע לי מאוד במשכורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב שאלה מאוד חשובה לי.. - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

שלום לך,
    עקרונית, עלייך להגיע אחרי הזריקה.
    פתרון יצירתי אחר הינו להגיע עם ההסעות, וללכת לקופת חולים הקרובה למקום העבודה - אז לא יתעוררו הבעיות עם הנסיעות. בכל מקרה, בסיטואציה כזו בה את לה מגיעה עם ההסעות, הרי שאת זכאית להחזר נסיעות בהתאם לדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה בקבלה לעבודה של אשה בהריון
    רונן
    26/08/2013

שלום

אשתי התקבלה לעבודה בגוף ממשלתי לאחר מיונים של חצי שנה במהלך המיונים הודיעה להם על דבר הריונה דבר שלא היווה בעיה ולבסוף הודיעו לה כי היא התקבלה. לאחר מכן, נערכה לה סימולציית שכר ושיבוץ לפי משרה מלאה.
    היום לפתע הודיעו לה ש"חלו" שינויים וכי היא תשובץ במקום אחר ובחצי משרה בלבד...
    דבר המהווה פגיעה חמורה גם בגובה דמי הלידה שיתקבלו לאחר הלידה ..
    האם אין בדבר אפליה מחמת הריון?

הוספת תגובה

• סוגיה בקבלה לעבודה של אשה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

רונן שלום,
    היות ועל אף הודעתה במהלך המיונים על ההריון לא הורע מצבה והיא התקבלה לעבודה, יהיה קשה לשייך את השינוי כעת להריון, היות וייתכן כי באמת יש אילוצי מערכת שונים. רק אם תהיה בידכם ראיה משכנעת כי הדבר נובע מההריון, ניתן יהיה להגיש תביעה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון בעבודה זמנית
    נמי
    21/08/2013

אני נמצאת בתפקיד זמני בחברה ונכנסתי להיריון קצת אחרי שהתחלתי לעבוד. בתום החצי שנה אני אהיה בערך בחודש שביעי. האם הם יכולים להפסיק את עבודתי כפי שכתוב בחוזה או שהם מחויבים להשאיר אותי עד סוף תקופת ההיריון? הפחד שלי הוא שלא תהיה לי פרנסה כשלושה חודשים לפני הלידה ושדמי הלידה שלי יפגעו מזה...

לקביעת תור
    סגירה
    היריון בעבודה זמנית

הוספת תגובה

• היריון בעבודה זמנית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

נמי שלום,
    יש לבחון האם את תחת חוזה של תקופה קצובה, או שנשכרת לעבודה ללא הגדרת תקופה.
    אם קצובה - עקרונית ניתן יהיה לסיים את ההעסקה בתום התקופה, על אף ההריון.
    אם לא - בחלוף 6 חודשים לעבודתך לא ניתן יהיה לפטר אותך, אלא בהיתר מהממונה על חוק עבודת נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכת התעסוקה
    לנה
    21/08/2013

שלום התפטרתי לצורך טיפול בילד. נרשמתי בלשכת העבודה לצורך רישום ראשוני וחיכתי שלושה חודשי המתנה כעט אני כבר חודש חותמת בלשכה, היום נקראתי לפקידה שאמרה שאני רשומה יותר מארבעה חודשים וכעט הם יכולים לתת לי כל עבודה. יש לציין שיש לי תואר ורישיון לעסוק במקצוע ספציפי שלי. ניסיתי להגיד לה שאני בפועל חותמת רק חודש והייתי בשלושה חודשי המתנה לפי ביטוח לאומי, היא אמרה שאותם זה לא מעניין. האם לפי החוק זה באמת לא משנה ששלושה חודשים לא חתמתי ורק עכשיו התחלתי לחתום והם באמת יכולים לשלוח אותי לכל עבודה??

בתודה מראש
    לנה

לקביעת תור
    סגירה
    לשכת התעסוקה

הוספת תגובה

• לשכת התעסוקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

לנה שלום,
    עקרונית כן.
    אם לא תסכימי ללכת למה שהם מציעים - זה ייחשב סירוב.
    יחד עם זאת, קחי בחשבון שבכל מקרה לכל משרה נשלחים מספר אנשים, כך שזה לא אומר בהכרח שתתחילי לעבוד שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת איבוד פיצויים
    יוחנן
    20/08/2013

עבדתי 10 שנים בחברת כ"א קטנה מאד-3 רכזות בלבד

התפטרתי לאחר חופשת לידה והמעסיק אמר לי שהחברה לא רווחית ויש בעיה לשלם לי פיצויים

בנתיים, התפטרו 2 הרכזות שעבדו איתי ולמעשה נשאר רק המעסיק שלא נמצא פיזית בחברה ואין מי שיפעיל אותה

מה האפשרויות שלי ומה תמליץ :
    1. לתבוע בבית דין לעבודה,מניחה שאזכה ואז איך בית משפט יגבה את הפיצויים אם אין כסף בחברה לשלם לי ?

2. האם לבקש מהמעסיק לסגור את החברה ואז אוכל לקבל פיצויים מביטוח לאומי ?( הסכום המגיע לי : השלמה של 65000 פיצויים ו15000 פדיון חופש )

את רכיב הפיצויים בפנסיה הוא יעביר לי

3. לבקש תשלומים בתקווה שיגיס רכזת אחרת ויהיה כסף לשלם לי ?

4. הבנתי שזה הליך יקר וארוך לפרק חברה לבד,אתה יכולה להאריך עלויות ?

תודה מראש

מאד מודאגת

אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    סכנת איבוד פיצויים

הוספת תגובה

• סכנת איבוד פיצויים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/09/2013

שלום לך,
    אכן הליך פירוק חברה אינו פשוט ואינו זול.
    יחד עם זאת, ייתכן ולחברה יש את הסכום אותו עליה לשלם לך, היות ולא מדובר בסכומים אסטרונומיים. גם אם לא, ייתכן ועדיין יהיה נכון מבחינתך לפעול לפירוק, ייתכן ביחד עם עובדות נוספות אשר גם להן חייבים כספים.
    בכל אופן, יש להגיע לייעוץ פרטני בעניין על מנת לבחון מהי הדרך הנכונה לפעול, ומוטב מהר ככל הניתן, טרם יגיעו נושים נוספים של החברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה אחרי תקופת אבטלה
    אילה
    19/08/2013

פוטרתי בחודש רביעי להיריון (אין ברצוני לערער על הפיטורים). מגיעים לי דמי אבטלה עד הלידה. השאלה היא האם אהיה זכאית לדמי לידה, ועל פי מה יחושב הסכום?
    תודה רבה.
    אילה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה אחרי תקופת אבטלה

הוספת תגובה

• דמי לידה אחרי תקופת אבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2013

אילה שלום,
    ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

בתקופת קבלת דמי אבטלה ממשיכים להיות משולמים דמי ביטוח, ומשכך עקרונית ייתכן ותהיה לך זכאות, אם כי כבר היו מקרים בהם הביטוח הלאומי הערים קשיים, ומומלץ לבדוק זאת מולם מראש ולתעד.
    כמן כן, עקרונית דמי הלידה אמורים להיות משולמים לפי השכר הקודם, ולא לפי גובה דמי האבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילה
    19/08/2013

עבדתי ב15 החודשים האחרונים. השאלה הייתה כיוון שהפסקתי לעבוד כחמישה וחצי חודשים לפני תאריך הלידה המשוער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדמי אבטלה
    orly
    15/08/2013

שלום,
    ילדתי בתחילת מאי והתפטרתי חודש לפני שחופשת הלידה שלי הסתיימה.
    אתמול הסתיימה לי חופשת הלידה. התפטרתי כי אני רוצה להיות עם הילדה שלי בבית.
    היום ניגשתי ללשכת התעסוקה כדי לברר בעניין האבטלה. אמרו לי שאני צריכה לחתום בלשכה כל שבוע ואם יציעו לי אז אסור לי לסרב. האם אני חייבת להתחיל לחתום בלשכה על מנת לקבל את דמי האבטלה? או שיש ליזכויות לקבל דמי אבטלה בלי לחתום בלשכה. הרי התפטרתי כדי לשבת עם התינוקת בבית.
    אשמח להבין את הזכויות המגיעות לי
    בברכה אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לדמי אבטלה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדמי אבטלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2013

שלום לך,
    ההתפטרות לצורך הטיפול בילד הינה מול המעסיק - מקנה זכאות לפיצויי פיטורים, אך אינה רלוונטית מול ביטוח לאומי, היות ודמי אבטלה מקבל רק מבקש עבודה, ולכן את חייבת להיות בסטטוס זה.
    עלייך לחתום בלשכה ולגשת למשרות שיציעו לך אם ברצונך לקבל דמי אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה =פיצויי פיטורין
    יוחנן
    14/08/2013

בהמשך לשאלתי בנושא תשלומים פרוסים לפיצויי פיטורין

על מנת להמנע מהליך משפטי האם אוכל להציע למנהל שלי לשלם ב 5

תשלומים -הוא רצה לשלם את הפיצויים ב 10 צ'קים כי החברה בקשיים

ולבקש ערבות אישית שלו ?

איך זה מתבצע ? יש מסמך של ערבות אישית או שהוא חותם מאחורי הצ'ק שהוא ערב לו ?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה =פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• המשך שאלה =פיצויי פיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2013

דנה שלום,
    ערבות אישית ניתן לעשות גם בגב השיק וגם במסמך נפרד - לבחירתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם עבודה, הריון וחל"ת
    סיגל
    14/08/2013

תמתי על הסכם עבודה כעובדת זמנית ב9/2012. כמפעילה בגני עיריה,בחוזה נרשם שאין המעביד מתחייב לספק עבודה בתקופת החופש והחגים.

בפועל בתקופת החגים עבדתי חלקית, מאחר וילדים בבוקר יצאו לחופשה לדוגמא בחנוכה, שהילדים יצאו לחופשת החג, לא היו גנים בוקר, צהרונים לעומת זאת היו פועלים מהבוקר, ולכן עבדתי בבוקר בצהרונים, לפי המערכת הקיימת אצלי, שני צהרונים ביום.
    בפסח שבוע וחצי לפני החג לא עבדתי לא בגנים בבוקר ולא בצהרונים. אחרי החג, עדין לא היו גני בוקר, אבל עבדתי שבוע אחרי החג בצהרונים שחזרו לפעילות.....
    נוסף לכך בחודש יולי שבו לא היו גני עיריה, ולמעסיק שלי לא היו לקוחות, עבודתי הצטמצמה לכדי קייטנות בלבד, מה שאומר שעשיתי בכל יום שני קייטנות בלבד. לא היתה לי מערכת מלאה.

בחודשים אוגוסט ספטמבר, המעסיק טוען שאין לו עבודה, ידוע לי שעובדים קיבלו אישור ליציאה לחל"ת. אני כרגע בהריון חודש 6, והמעסיק לא נותן לי אישור לחלת.
    האם החוזה שחתמתי עליו חוקי, והאם זה חלוונטי למקרה שלי שאני בהריון, האם לא קיימת כאן אפלייה והרעת תנאים. רוצה לציין שאני עובדת לפי שעות ולא גלובלית
    האם ניתן לקבל שכר במצב זה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסכם עבודה, הריון וחל"ת

הוספת תגובה

• הסכם עבודה, הריון וחל"ת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2013

סיגל שלום,
    את מדברת על מקרה מאוד ספציפי.
    לצורך בחינת המצב יש לבדוק את ההסכם עליו את חתומה ואת הנעשה אצל עובדים אחרים - זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה דחופה -תשלומי פיצויים
    יוחנן
    14/08/2013

סיימתי 12 שנות עבודה בחברה קטנה ליבוא מחשבים

2 עובדות כולל אותי

התפטרתי לאחר לידה והמנהל טוען שאין לחברה כסף לשלם לי את הפיצויים

מדובר בסכום של 79000 ₪

הוא אמר שישלם ב 10 תשלומים -7900 ש"ל כל חודש בחודשו ב10 חודשים הקרובים מתזרים החברה

אני חוששת שהחברה תסגר או לא יהיה כסף בחודשים ואז יבקש שוב לדחות תשלום

ברצוני להשאר ב"יחסים טובים " איתו כדאי לקבל בעתיד המלצה והצעתי 3 תשלומים שווים

הוא אמר לפחות 8 תשלומים כי לחברה אין כסף לשלם לי

אני חוששת שאם אתעקש על 3 תשלומים בלבד הוא יגיד - טוב אז תתבעי כי פשוט לחברה אין כסף

הצעתי שיבקש מהבנק הלוואה-הוא התעלם מבקשתי

אני יודעת שהחוק לצידי אבל לא רוצה להסחב לבית דין לעבודה -גם אם יפסקו לטובתי ובאמת אין כסף לחברה אזה מה אעשה ??.?

מה אתה ממליץ לרשום לו?

הוספת תגובה

• דילמה דחופה -תשלומי פיצויים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/08/2013

ראי תשובתי הקודמת אלייך בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת באבטחה בהריון עם חשש לפיטורים
    נדיה
    13/08/2013

שלום.
    אני עובדת כמאבטחת 8 חודשים במשרה מלאה.
    לאחרונה גיליתי שאני בהריון חודש 3 , לאחר שסיפרתי לאחראית בעבודה על ההריון היא הודיע לי שבקרוב היא תפטר אותי.
    וממה שידוע לי אסור לה לפטר אותי.
    ובנוסף אני חד הורית.
    האם יש איזה חוק שיכול להגן עליי מהפיטורים?
    או להקל עליי בעבודתי בכל תקופת הריוני?

הוספת תגובה

• עובדת באבטחה בהריון עם חשש לפיטורים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/08/2013

נדיה שלום,
    חוק עבודת נשים מגן עלייך בסיטואציה הזאת, ואוסר על פיטורייך, אלא אם יינתן היתר של משרד התמ"ת.
    תדאגי רק לתעוד העובדה שהודעת על ההריון - זה חשוב להמשך, ואם יהיו בעיות, תוכלי לפנות לייעוץ פרטני ואשמח לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד הגשת תביעה לאבטלה
    יוחנן
    12/08/2013

התייצבתי בלשכת תעסוקה יום לאחר מועד התפטרותי (בגין טיפול בילד )

אמרו לי לחזור לחתום אחרי 90 יום אך להגיש תביעה לביטוח לאומי

יש לי בעיות מול המעסיק,עברו 25 ימים לאחר סיום יחסי עובדמעביד והוא מתחמק מתשלומי גמר חשבון וכן לא הכין לי אישור סיום העסקה שאני צריכה לטפסים של אבטלה לביטוח לאומי

הוא אמר למנה,ח ששלח מכתב שחרור הפנסיה שלי אך מבירור שעשיתי הוא לא שלח,אמר שדיבר עם הסוכנת ביטוח אך לא רק שלא דיבר איתה הוא אינו עונה לה בטלפון ולא חוזר להודעות שלה

שאלות:1. האם אוכל להגיש תביעה לאבטלה רק בתום 90 ימי המתנה או שזה יעכב לי תשלומי אבטלה ?

בתקווה שעד אז אצליח לקבל ממנו לפחות אישור סיום העסקה

2. שלחתי לו מייל וביקשתי שיטפל בנושא גמר חשבון . הוא כן דיבר עם מנה,ח ולדבריה היא העבירה לו את כל החומר אך הוא לא יצר איתי קשר ומתעלם מהמייל שלי ,בו ביקשתי גן שישלח לי חישוב גמר חשבון שהמנה,ח ערכה

3. מה לדעתך לעשות ? כמה זמן לוקחת תביעה בבית דין לעבודה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מועד הגשת תביעה לאבטלה

הוספת תגובה

• מועד הגשת תביעה לאבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/08/2013

רונה שלום,
    ככל שלא יהיה לך אישור על מועד סיום העסקה - הביטוח הלאומי גם נוהג לפנות למעסיק בעניין זה, וייתכן שמכאן תבוא לך הישועה.

כדאי לך בנסיבות אלה להוציא למעסיק מכתב מפורט ובו הבהרה כי העיכובים גורמים לך נזקים, וכי הם מנוגדים לחוק, ואם זה ימשיך תאלצי להגיש תביעה. סביר להניח שזה יעשה את העבודה.

תביעה בבית הדין לעבודה משתנה ממקרה למקרה, ויש לבחון זאת פרטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי טפסי אבטלה לאחר לידה
    יוחנן
    12/08/2013

שלום,

התפטרתי לאחר לידת תאומים ,בן ובת מקסימים

בן זוגי,אב התאומים,ואני מתגוררים ביחד מזה כשנתיים בשכירות אך אין לנו רכוש משותף ולא חשבון בנק משותף

באישור לידה שנשלח לביטוח לאומי רשום בן זוגי כאב התאומים=קיבלתי דמי לידה

בטפסים לאבטלה יש לציין פרטי בן זוג ומשכורתו למי שמתחת לגיל 45

אני רווקה בת 42,לא רוצה להתחיל בהליך הכרת ידועה בציבור

האם אני יכולה לציין בטפסים רווקה ולהתעלם מסעיף בן זוג למרות שבאישור לידה הוא רשום כאבי התאומות ?

הרי ביטוח לאומי ירצה שנמלא טפסים לידועים בציבור ואין לי עניין בכך

אשמח לעצתך בנושא

לא ארצה להסתבך עם ביטוח לאומי אך אני לא מבקשת זכויות כמו חד הורית אלא דמי אבטלה

האם יש קשר לגובה דמי האבטלה ביחס לשכר של בן הזוג ?

הוספת תגובה

• מילוי טפסי אבטלה לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/08/2013

רונה שלום,
    כבר השבתי על שאלתך זו, ואין לי אלא לשוב על הדברים:
    עקרונית לא ניתן להצהיר על סטטוס אחד בטופס אחד, ועל סטטוס אחר בטופס שני - זה מתכון לבעיות בהמשך, ועלול לסבך אותך. מומלץ לשמור על אחידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי הבראה בחופשת לידה
    ג׳ולי
    07/08/2013

שלום ילדתי במאי ואני נמצאת כרגע בחופשת לידה. אני מתכננת לחזור לעבודה בראשון לספטמבר. אני עובדת במפעל תרופות בדרום והחודש יהיה לי שנה של וותק במפעל. ידוע לי כי בימים אלה משולמים דמי הבראה . אני יודעת בוודאות שמגיע לי לפי הוותק כי אנשים שנקלטו יחד איתי לעבודה קיבלו דמי הבראה בערך בסך 1000 ש״ח. שאלתי היא האם בגלל שאני נמצאת בתקופה זו בחופשת לידה לא ישולמו לי דמי ההבראה? הרי אסור לפגוע בזכויות שלי. אם לא אקבל האם עליי לפנות למעסיק ולדרוש אותם? מה עושים במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה בחופשת לידה

הוספת תגובה

• דמי הבראה בחופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/08/2013

ג'ולי שלום,
    דמי ההבראה נצברים לך, אך ניתן לדחות את התשלום בפועל לשובך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה באוגוסט- בזמן החופשה השנתית
    הריונית
    05/08/2013

שלום,

אני עובדת בגן ילדים, ובשבוע האחרון נסתיימה שנת הלימודים, ובקרוב אני אמורה ללדת.

כחלק מהעבודה בגן ימי החופשה ניתנים במרוכז בחופשת הקיץ באוגוסט, כשאין אפשרות לקבל דמי חופשה במהלך השנה.

כך שלמרות שימי העבודה באוגוסט ספורים, המשכורת של אוגוסט מבוססת על דיווח ימים ושעות בהם אני עובדת לאורך השנה.

שאלתי: באם אלד במהלך אוגוסט, האם לצורך דו"ח השעות עליי להתייחס לכך שביום כך וכך ילדתי ועל כן לא לדווח החל מיום זה ואילך למשכורת- כיוון שהחל מהיום בו אני בחופשת לידה אני לא אמורה לקבל על כך משכורת.

או שכיוון שמדובר בימי חופשה- ניתן לדווח, כדי לא לפגוע בזכאותי לימי חופשה בגין כל השנה?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• לידה באוגוסט- בזמן החופשה השנתית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2013

שלום לך,
    על מנת שלא תהיה ולו האפשרות הקלושה של פגיעה בדמי הלידה, מוטב שלא לדווח עבודה החל מיום הלידה.
    אם מדובר בתשלום בגין ימי חופשה לא אמורה להתעורר בעיה.
    בכל מקרה הייתי מציעה לבחון זאת קודם לביצוע פעולה כלשהי - ישירות מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה