מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי הבראה בתקופת שמירת הריוןעדי11/06/2013
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי שנה ושלושה חודשים. יצאתי לשמירת הריון לפני כחודש.
שנה שעברה בחודש יולי לא קיבלתי דמי הבראה ונמסר לי כי השנה אקבל על כל התקופה אחורה.
מכיוון שביטוח לאומי אמורים לשלם לי את המשכורות הבאות עד הלידה, אני לא יודעת אם אני בכלל זכאית לדמי הבראה?
אם כן מי משלם לי אותם המעסיק או ביטוח לאומי?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה בתקופת שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013עדי שלום,
על המעסיק לשלם לך את דמי ההבראה, ללא קשר לעובדת היותך בשמירת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת עבודה בחודש חמישיהודיה09/06/2013
שלום,
אני בשבוע 20 והתקבלתי לעבודה, מתחילה לעבוד השבוע.
בחוזה שחתמתי עליו כתוב שאעבור קורס בן 3 שבועות ואם לא אעבוד שנה אצטרך לשלם את עלות הקורס 1500 שח.
הודעתי להם שאני בהריון בעת חתימת החוזה, אמרו שאין בעיה, שזה לא נחשה הפסקת עבודה.
שאלתי היא, האם כשאצא לחופשת לידה בעזרת
ה , אהיה חייבת לחזור אחרי 14 שבועות ויהיה אסור לי להאריך ל ,26 שבועות?
האם אהיה חייבת לחזור למקום העבודה, יהיה אסור לי להחליט להשאר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת עבודה בחודש חמישי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013הודיה שלום,
הארכת חופשת לידה אין דינה התפטרות.
התפטרות אחרי חופשת הלידה לצורך טיפול בילד הינה "התפטרות בדין מפוטר", ועלייך לבחון מה קורה בסיטואציה כזו, שדומה למעשה לפיטורים.
ממליצה לך לא להשאיר את הדברים פתוחים, אלא מעכשיו להסדיר את הניסוח המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשני08/06/2013
שלום רב!!
אני בחודש שמיני ורופא הנשים שלי אישר לי שמירת הריון. (לאחר המלצה של הרופאה התעסוקתית וחוות דעת נוספת של פרופ' מומחה להריון בסיכון). רציתי לשאול האם יתכן מצב שביטוח לאומי לא יאשר לי את השמירה? האם ישנן וועדות או רופאים בביטוח לאומי שאמורים לתת גושפנקה סופית? איך הדבר מתבצע מבחינת תשלום?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013שני שלום,
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי. אם וככל שזה מאושר - המוסד לביטוח לאומי משלם לך את הגמלה, בדר"כ תוך זמן קצר יחסית מההכרה.
לפרטים נוספים תוכלי לפנות אליהם ישירות בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ציטוט שפניה קודמת...מודאגת מאוד08/06/2013
שלום עו"ד יקרים,
לאחר קריאה באחת הפניות אליכם, רציתי לדעת מהי המשמעות של תגובת עו"ד חן שטיין.
כותבת מישהי כי מרגישה את "חרב הפיטורין מעל ראשה..." אודה לתגובה מהי המשמעות. כיצד ניתן "להקדים תרופה למכה.."
..."שלום לך,
ראשית - כל טיפול מתחיל את מניין הימים מחדש.
במקרה שתארת, היות ואת מרגישה את חרב הפיטורים, מומלץ לנקוט בטקטיקה של להקדים תרופה למכה, ולפעול מול המעסיק באקט מקדים, אשר ילין על ההתנכלות ועל ההתנהלות הפסולה, על מנת לנסות ולשמוט את הקרקע תחת האפשרות לפיטורים עתידיים.
זאת ניתן לעשות במסגרת מכתב מעו"ד, אשר םעמים רבות יש בו כדי לסיים את ההתנכלות. בחינה זו והתאמת הטיפול הנדרש אנו בוחנים במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית ומסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ציטוט שפניה קודמת... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013שלום לך,
התשובה נמצאת בציטוט עצמו.
בנוסף, כל מקרה לגופו, כאשר רוב עולם המשפט בנוי על הקדמת תרופה למכה (אלו הם כלל ההסכמים שנעשים בין צדדים, למשל), וזאת ניתן להבין לעומק במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית בהתאם למקרה ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןמודאגת מאוד08/06/2013
שלום ליאת שטיין,
אודה לך אם תוכלי לייעץ לי מה עליי לעשות ולמה אני זכאית.
אני עובדת כ- 15 שנה בחברה גדולה ומוכרת.
לפני כשנה וחצי, עקב התייעלות החברה וצימצומים, הודיעו לי כי אני מפוטרת.
מאחר והודעתי מראש כי אני בטיפולי פוריות, נשארתי בעבודה, אך במשאבי אנוש הודיעו לי כי אני מוגנת רק לשנתיים, ואם לא אהיה בהריון - כנראה לא אשאר..
(תלוי במצב החברה באותה תקופה, כך הגדירו זאת..)
אני לא צריכה להסביר לך, עד כמה לא נוח לי לעבוד שם מאז המקרה (פשוט כי אין ברירה), ולצערי נקלטתי להריון לפני כחצי שנה, אך עברתי הפלה לדאבוני..
ואני בטוחה שלא אקלט שוב להריון בחמישה חודשי עבודה שעוד נותרו לי..
המצב הזה , מן הסתם, גם מעיב על היכולת להיקלט במהרה, כי אני כל הזמן בחששות
לגבי פרנסתי..
אני כל הזמן דואגת, שאוטוטו עומדת להסתיים התקופה שלי, ואז אמצא את עצמי ללא פרנסה..
האם באמת אני מוגנת רק שנתיים? ואם לא אהיה בהריון אכן ניתן "לזרוק" אותי אוטומטית?
מהן הזכויות שלי במקרה הזה חוץ מקבלת הפיצויים שהינם משכורת על כל שנת עבודה
האם משכורת ברוטו או נטו?
תודה והערכה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013מאי שלום,
אכן תחושתך מובנת ומוכרת - רבות מלקוחותיי נמצאו בשלב כזה או אחר במצב דומה...
ואכן, החוק מחיל את ההגנה רק למקסימום שנתיים. כמובן שבתום תקופה זו ככל וירצו לפטר אותך, עליהם להצדיק זאת בסיבה ראויה ולא בגלל תום ההגנה, ואולי בדרך זו ניתן יהיה להילחם - אינני מקרה את נסיבותייך האישיות ומשכך קשה לי לייעץ, אך אם וכאשר יעלה הצורך בתום התקופה, ניתן יהיה לקיים פגישה פרטנית ולבחון את העניין.
בכל אופן, תשלום הפיצויים הינו בערכי שכר היסוד ברוטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה וכעת הריון לא בהפתעהפזית06/06/2013
שלום ,
אני חותמת בלשכה כחצי שנה וכעת נכנסתי להריון.
אני אשמח לדעת את זכויותיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה וכעת הריון לא בהפתעה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/06/2013שלום לך,
עקרונית, עצם כניסתך להריון לא משנה דבר בזכויותייך מול המוסד לביטוח לאומי. אם את זכאית לתקופה נוספת של אבטלה - תוכלי להמשיך ולקבל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבולבלת מחפשת תשובה ברורהמירב05/06/2013
בוקר טוב. אני בשבוע 26 להריון שלישי . מזה שלושה שבועות בחופשת מחלה מהעבודה( עובדת משרד ) ויש לי אישור רפואי עד חודש נכון לרגע זה. הבעיה שלי היא שיש לי כאבים חזקים והתכווציות הבאות והולכות לסרוגין באזור האגן , בטן תחתונה ומפשעות, דבר זה מקשה עלי בישיבה במשרד , בהליכה ובכלל בתפקוד היומיומי. בעת כאב אני נשכבת . הרופא ממליץ על מנוחה ואף על שמירה , אך מתוך הבנתי בכתוב באינטרנט אין ביטוח לאומי מאשר שמירת הריון במקרים שאין סיכון לעובר או לאם. מבקשת להבין מה האפשרויות שלי כרגע על מנת להמשיך לנוח בבית ואו חשבתי עלאופציה להפחתת שעות עבודה . האם במקרה זה ביטוח לאומי יאשר זאת וישלים הכנסה ? ברתצוני להדגיש שעל אף שאין מדובר בסיכון לעובר וכל בדיקות הגיניקולוגיה יצאו תקינות לחלוטין הכאב פשוט משתק ואינו מאפשר להתנהל כהרגליבביום יום. תודה רבה ובציפייה לתשובה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבולבלת מחפשת תשובה ברורה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/06/2013מירב שלום,
הפחתת שעות העבודה או המלצה לאי עבודה כלל - שניהם נשענים ממילא על המצב הרפואי שלך, שאותו יש לבחון אם ניתן להגדיר כשמירת הריון.
שמירת הריון חלקית (הפחתת שעות) ממילא אינה מוכרת על ידי ביטוח לאומי, כך שאופציה זו אינה רלוונטית.
הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לנסות ולראות אם ביטוח לאומי מאשר את זה כשמירת הריון (אני כבר נתקלתי במקרים שמצב דומה לשלך הוכר).
אם לא - תוכלי לנצל ימי מחלה בגין זה (אם יש לך צבורים), והחל משבוע 33 לערך - תוכלי לצאת לחופשת לידה מוקדמת אם תרצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירב07/06/2013תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בשל הורדת אחוז משרהעינת05/06/2013
שאלה לי -האם יכולים לפטר אותי אם אני מוכנה לחזור לעבודה לאחר 7 חודשים-רק אם אחוזי המשרה ירדו?
עבדתי 75 אחוז ואני רוצה לרדת לבערך 40, מותר להם לפטר אותי אם הרעיון לא יתאים להם?אקבל פיצויים?
איך מוגדר מצב כזה,מי נגד מי ,מה הזכויות והחובות שלי אם זו התכנית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בשל הורדת אחוז משרה - תגובה
עו``ד חן שטיין06/06/2013שלום לך,
שינוי אחוז משרה את יכולה לבקש, ולא לדרוש, וודאי שהמעסיק לא חייב להסכים.
ככל שלא תסכימי לשוב למשרתך כפי שהיתה ערב הלידה, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות.
אם תציגי את השינוי כמחוייב לצורך טיפול בילד, ולא תתקבל בקשתך, תוכלי להודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד, תוך שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים (ככל שזה ייעשה עד 9 חודשים מיום הלידה), אך לא בהכרח דמי אבטלה מידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהנוי04/06/2013
שלום.
אני אמורה בע"ה ללדת כל יום. ויש לי 2 שאלות.
עד הלידה כולל החודש יהיו לי 10 תלושי משכורת. אבל ליפני הלידה לא עבדתי בכלל. האם אקבל את כל הסכום? אפילו שיש לי רק 10 תלושים ולא 14?
ודבר שני, בגלל שאני אמורה ללדת בתחילת החודש אז התלוש יהיה נמוך יותר. יש אפשרות לצרף איזושהי בקשה שיחשו את תלושים שלפני שבהם עבדתי חודש מלא.?
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/06/2013נוי שלום,
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
כמו כן, החודש בו תלדי לא יבוא בחישוב לצורך התשלום, שכן נלקחים רק חודשים מלאים, בדיוק מהסיבה שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהריקי01/06/2013
לפני הלידה עבדתי 3 שנים במשרד ולקחתי חופשת לידה של 25 שבועות. בתום 25 שבועות, הודעתי שאני מתפטרת. ביקשו ממני לכתוב מכתב התפטרות כשתאריך ההתפטרות הוא לאחר 14 שבועות. האם זה מותר ומה ההשלכות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/06/2013ריקי שלום,
עקרונית לא ניתן לעשות זאת "רטרואקטיבית" כפי שהם מבקשים, ובכל מקרה לפני שאת עושה צעד כזה, כדאי שתבדקי מול ביטוח לאומי שלא נפגעות זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לפני התפטרותאלה28/05/2013
שלום רב,
האם שמירת הריון נספר לוותק העסקה?
האם חופשת לידה וחופשה שהארכתי נספר לוותק?
אני מתכננת להתפטר מעבודה כשבתי תהיה בת 8.5 חודשים במטרה לטפל בתינוקת.
כמה זמן לאחר התפטרות אני יוכל להתחיל לעבוד במקום עבודה אחר?
תודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לפני התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/06/2013אלה שלום,
1. כן.
2. חופשת לידה שבתשלום - כן. חל"ת - לא, למעט השבועיים הראשונים שלה שכן נצברים לותק.
3. כדאי את ההתפטרות להשלים עד 9 חודשים כולל ההודעה המוקדמת, כדי לא לקחת סיכונים מיותרים מבחינת המועדים. לעניין עבודה במקום אחר לאחר ההתפטרות - אין קביעה מדוייקת בחוק לגבי משך הזמן, אולם נדרש כי יהיה מדובר ב"זמן סביר" (מושג הנתון לפרשנות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהנוי27/05/2013
בוקר טוב,
הנני בשבוע 39 ואמורה ללדת ב 2/6 ברצוני לברר האם מגיע לי דמי חופשת לידה אם יהיו לי 9- 10 תלושי משכורת בלבד, ואיך זה יחושב?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/05/2013נוי שלום,
ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויתור על חופשת לידהנטע פירסל24/05/2013
שלום,
יש לי שאלה בנוגע לוויתור על חופשת לידה.
אני עובדת בשני מקומות עבודה, משרה חלקית בכל אחד מהם.
האם אני יכולה לוותר על חופשת לידה במקום עבודה אחד, ובשני לקחת אותה ולקבל את הזכויות המגיעות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור על חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/05/2013נטע שלום,
עקרונית לא ניתן לותר על חופשת לידה - על המעסיק חל איסור להעסיק עובדת בזמן חושפת לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני מקומות תעסוקה - דמי אבטלהורד22/05/2013
שלום . יש לי שני מעסיקים . הראשי מהווה שמונים וחמש אחוז מפרנסתי. השני הוא התמחות בפסיכולוגיה שם אני מועסקת קרוב לשכר מינימום.
המקום הראשי תובעני ואינו מתאים לאם. אני מתכוונת לכן להתפטק ממנו . להתמחות אני חייבת לחזור אחרת אאבד פזם שצברתי.
האם אהיה זכאית לדמי אבטלה ?
תודה !
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני מקומות תעסוקה - דמי אבטלה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/05/2013ורד שלום,
ככל שתתפטרי ממקום עבודה אחד לצורך הפחתת שעות, על מנת להיות יותר עם הילד, הרי שזה עשוי להחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד, גם אם תמשיכי לעבוד במקומות אחרים.
כמובן שזה צריך להעשות במקום בו יש לך ותק העולה על שנה, וטרם ימלאו לילד 9 חודשים.
לעניין דמי האבטלה - ככל הנראה לא תהיי זכאית, היות ובמצב זה לא תעני על הדרישה הבסיסית - להיות מובטלת... תוכלי לבדוק עניין זה באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ורד26/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שעות עבודה בהריוןשני19/05/2013
ערב טוב לכולם.
אני בשבוע 30 להריון. אני עובדת כגננת בגן פרטי בשעות 8:00-13:30 ויום אחד ארוך עד 17:00. בחודש האחרון אני סובלת מכאבי גב חמורים ואחרי שעתיים של עמידה ממושכת הרגליים מתחילות להתנפח לי וכו'. רופא הנשים שלי הפנה אותי לרופא תעסוקתי וכתב לי מכתב בו הוא ממליץ על 4 שעות עבודה ביום ובמידה והמצב מחמיר יש לשקול שמירת הריון.
שאלתי היא: במידה והרופא התעסוקתי אכן מאשר לי 4 שעות עבודה ביום, מי משלם את ההפרש? המעסיק או ביטוח לאומי? האם התשלום הוא 100% עבור השעות ש"החסרתי"?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שעות עבודה בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין20/05/2013שני שלום,
היות ואין שמירת הריון חלקית, הרי שאם תעבדי פחות שעות ביום, תקבלי שכר בהתאם לשעות שתבצעי בפועל, כך ששכרך ככל הנראה ייפגע, ואין גוף שנושא בתשלום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שני20/05/2013היי.
קודם כל תודה לך על תשובתך. לצערי לא כל כך הבנתי את התשובה..הרי אם מפנים אותי לרופא תעסוקתי, שמחליט להפחית לי שעות עבודה, הדבר לא אמור להיות באחריות איזה שהוא גוף? הרי אם שכרי נפגע, הייתי יכולה להפחית את שעות עבודתי ללא כל עזרה שלו. שאלה נוספת: מהי שמירת הריון חלקית? האם הרופא התעסוקתי יכול להחליט על כך? מהו אחוז השכר במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
עו``ד חן שטיין21/05/2013הי,
לצערי לא, אין גוף שצריך לשלם לך בגין זה, ובאופן רגיל לא היית יכולה להפחית שעות ללא הסכמת המעסיק, אלא בהתאם לאישור רפואי.
אין שמירת הריון חלקית (פעם המוסד לביטוח לאומי הכיר בזה, עד אשר השתנה המצב, וכיום אין זכאות בגין שמירת הריון חלקית, כלומר כל מה שאינו שמירת הריון מלאה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)