פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    סתם שואלת
    17/05/2013

הייתי רוצה לברר משהו אחת ולתמיד:
    אני יודעת שחופשת הלידה הינה 26 שבועות עפ"י חוק.
    מתוכם 14 שבועות ראשונים הינם בתשלום,וה-12 הנותרים אינם בתשלום.

בהנחה שלעובדת יש מספיק ותק במקום העבודה, האם המעסיק חייב לקח בחשבון שכשאר היא יולדת היא תיעדר ל-26 שבועות, והיא מחוייבת להודיע במידה והיא מחליטה לחזור לפני כן?

ועוד שאלה-האם העובדה שה-12 שבועות הנותרים אינם בתשלום-זה נחשב חל"ת??האם חל"ת זה לא מעבר ל-26 שבועות של חופשת הלידה?

תודה לעונים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/05/2013

שלום לך,
    12 השבועות נחשבים חל"ד ללא תשלום, שזה חל"ת.
    מי שיש לה ותק מעל שנה אוטומטית חופשת הלידה שלה היא 26 שבועות, ואם היא חפצה בקיצור - עליה ליידע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאית ושכירה בהריון
    סטפני
    16/05/2013

שלום.
    אני בשליש הראשון להריון ויש לי מדי פעם דימומים. הרופא כל פעם נותן לי יום-יומיים לנוח ואז אומר לי להמשיך כרגיל. בינתיים זה לא מפסיק, אז ייתכן ויהיה צורך בשמירת הריון.
    שאלתי היא כזו: אני גם עובדת שכירה וגם עצמאית. העבודה העצמאית שלי היא פיזית מאוד ועל כן הרופא ציווה עליי להפסיקה. העבודה כשכירה מעט יותר רגועה ואותה המשכתי.
    1) האם יש לי זכויות על אובדן ימי עבודה כעצמאית?
    2) האם יש שמירת הריון חלקית (רק עבור עבודתי כעצמאית שכן היא יותר מסכנת אותי ואת ההריון)? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצמאית ושכירה בהריון

הוספת תגובה

• עצמאית ושכירה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/05/2013

סטפני שלום,
    גם כעצמאית את יכולה להיות זכאית לגמלת שמירת הריון.
    אולם, אין דבר כזה שמירת הריון חלקית, ולכן אם תעבדי כשכירה - עקרונית לא תהיי זכאית לגמלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים אישה בהריון
    ילנה
    13/05/2013

שלום,אני עובדת בחברה כשנה .כרגע אני בהריון בשבוע 23.לפני שבועיים מעביד שלי עשה לי שימוע ואמרו שאני לא עושה את התפקיד שלי כמו שצריך.לאחר כמה ימים של שימוע הגיע מנהל אזור לסניף עם טענה שהנהלה החליטה לפטר אותי אבל בגלל שהוא כל כך מכבד אותי הוא ביקש מהם שישאירו אותי בעבודה אבל לא כמנהלת סניף אלה כאשת מכירות .לגבי תנאים הוא אמר שהם ישאירו לי את אותו הבסיס אך יכניסו בתוכו 5 מוצרים שאני מתחייבת למכור.כמובן שרכב הם לקחו ממני.בגלל הלחץ להשאר בכלל בלי עבודה ויש לי עוד ילד אחד בבית שאני צריכה לפרנס הסכמתי לכל זה רק לא להשאר בלי עבודה.כרגע לא מביאים לי את התנאים המינימלים כדי למכור כמו לכל האנשי המכירות.אני יושבת בעמדה מבודדת ולא יכולה למכור כמות של מוצרים ששמו לי כתנאי אפילו.אני מגיע לעבודה כרגיל אבל כל המצב הזה מתיש אותי ואני מרגישה שניצלו אותי ובטוח יפטרו אותי אחרי לידה.מה עליי לעשות ?ואיך להתנהג?מה הזכויות שלי?בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    הרעת תנאים אישה בהריון

הוספת תגובה

• הרעת תנאים אישה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/05/2013

ילנה שלום,
    ככל שההרעה נעשתה תוך כדי היותך בהריון, הרי שמדובר בהרעה אסורה, ובהחלט יש מה לעשות בעניין, מה שהכרח ישליך גם על מצבך לאחר שובך מחופשת הלידה.
    על מנת להבין יותר את הדברים ומשמעותם, יש צורך בייעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לימי מחלה
    דורית
    12/05/2013

שלום אני בהיריון בשבוע 18 ויש לי שליה קדמית כמה פעמים היו לי דימומים הלכתי למיון נשים קיבלתי מנוחה 5 ימים ואחר 5 ימים היתי אצל הרופא נשים שלי והוא בדק אותי ואמר שהשליה הקדמית עושה רושם להיפרדות קרומית ואמר לי לעשות אולטרסנט יותר מקיף והביא לי שבועיים מחלה השאלה שלי האם בעבודה אני אקבל על ימי המחלה אציין שאני עובדת במעון ילדים ושמה לא קל זה גם פיזי ומגיע לי בשנה 18 ימי מחלה אם וילד ביחד ואצלנו כל חודש מגיע יום וחצי מחלה למשרה שלי לא יודעת כמה ניצלתי אבל שאלתי כאשר רופא מביא לי מחלה עקב משהו שאני בהיריון וזקוקה למנוחה בעבודה ישלמו או לא אשמח לתשובה כמה שיותר מהר תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לימי מחלה

הוספת תגובה

• זכאות לימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/05/2013

דורית שלום,
    ככל שמדובר באישור רפואי, הרי שחובה על המעסיק לשלם בגין ימים אלה, כקבוע בחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

דורית
    14/05/2013

שלום! ואם נשאר לי רק 5 ימי מחלה האם הם צריכים לי מחלה גם אם יש לי אישור מרופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

דורית
    14/05/2013

שלום! ואם נשאר לי רק 5 ימי מחלה האם הם צריכים לי מחלה גם אם יש לי אישור מרופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/05/2013

דורית שלום,
    אם יהיו לך ימי מחלה החופפים את הזכאות שלך, או עולים אליהם, הרי שרק הימים הצבורים שלך (שבזכאות) יהיו בתשלום. היתר - ללא תשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

דורית
    17/05/2013

תודה על תשובתך ! היום היתי בבדיקה והרופא אמר לי שאני נכנסת לשמירת היריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגיע לך עוד 40 שעות לבדיקות הריון

רוז
    26/05/2013

בלי שום קשר לימי המחלה. ומצויין שקיבלת שמירת הריון. תשמרי על עצמך בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי היעדרות בטיפולי פוריות
    גליה
    12/05/2013

האם אני זכאית לימי היעדרות בזמן טיפולי פוריות, שהם מעבר ל-18 ימי המחלה שעומדים לזכותי עפ"י חוק?

הוספת תגובה

• ימי היעדרות בטיפולי פוריות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/05/2013

גליה שלום,
    תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון) תשנ"א-1990, קובעות כי תקופת היעדרותה של עובדת, לענין סעיף 7(ג)(4) לחוק, המוגבת למקסימום ארבע סדרות בשנה, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים -שישה עשר ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים -עשרים ימים.

היעדרויות אלה זהות מבחינת משמעותן להיעדרות מפאת מחלה, כך שישנה זכאות לדמי מחלה בגין ימים אלה, בכפוף לזכאות ולצבירת ימי המחלה על פי חוק, ולא מעבר לכך (אין ימים בנוסף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת אחרי חל"ד
    טל
    08/05/2013

שלום, ותודה מראש על התשובה

התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בתאריך 23.3.2010.
    ילדתי את בתי בתאריך 6.11.2012 (כלומר - עד הלידה עבדתי קצת פחות מ-32 חודשים).
    לפי החוק הייתי אמורה לחזור לעבודה אחרי 26 שבועות, היינו - בתאריך 1.5.2013.
    ביקשתי להאריך. הסכימו רק עד תאריך 2.7.2013, בתואנה שלפי החוק מגיע לי להיות בחל"ת רק במשך רבע מהתקופה שאני עובדת בחברה, עד היום שבו ילדתי.

1. לדעתי, החל"ת שלי התחיל רק בשבוע ה-15 של חופשת הלידה ולא ביום שילדתי, ולפיכך, החוק מאפשר לי להיות בחל"ת עד תחילת אוקטובר (בערך) ולא עד תחילת יולי, כפי שמקום העבודה מציג זאת.

2. לדעתי, גם 14 השבועות של חופשת הלידה נכללים בסה"כ התקופה שאני עובדת באותו מקום (כי יש יחסי עובד-מעביד), ולפי חישוב זה, החל"ת יכול לארוך אפילו יותר זמן מאשר מה שציינתי בסעיף 1 (כלומר, חל"ת שיימשך עד סוף אוקטובר ולא עד תחילת אוקטובר)

האם אני צודקת בשני הסעיפים?

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת אחרי חל"ד

הוספת תגובה

• חל"ת אחרי חל"ד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/05/2013

טל שלום,
    יש לך טעות.
    מועד ההעסקה מחושב עד ליום הלידה, וכל הזכויות הנגזרות בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי סעיף 1? האם אני צודקת?

טל
    08/05/2013

תודה עבור התשובה, אבל לא הבנתי מתשובתך.
    אם עבדתי 32 חודשים באותו מקום העבודה, ילדתי ב 6.11.2012 ואני רוצה להאריך את החל"ת שבא אחרי החל"ד, האם שמונת החודשים של החל"ת יתחילו מתאריך הלידה, או שהם יתחילו 14 שבועות לאחר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי סעיף 1? האם אני צודקת? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/05/2013

טל שלום,
    לא אוכל להתייחס לנתונים הפרטניים, אלא לומר באופן כללי כי המועד הקובע הוא מועד הלידה, והחל"ת מתחילה כמובן מתום אותם 14 השבועות שהם חל"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    ליאה
    07/05/2013

שלום !
    הייתי רוצה לקבל הסבר - אני נמצאת בחל"ת , אך שוקלת לא לחזור ולהתפטר .
    ידוע לי שלא אהיה זכאית במשך 90 יום לדמי אבטלה , אך מה קורה במשך התקופה זו ?
    הכוונה - באתי והצהרתי בלשכת תעסוקה שאני מובטלת ואז ממתינה 90 יום וחוזרת או שהם מחייבים אותי להגיע ולחתום כל התקופה הזו , למרות שאני לא זכאית לדמי אבטלה באותה תקופה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• התפטרות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/05/2013

ליאה שלום,
    בתקופת ההמתנה את חותמת אך לא מקבלת גמלה. בחלק מלשכות התעסוקה מוותרים על חתימות במועד זה, אך עלייך לפעול בהתאם להנחיות הלשכה אליה את שייכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי מגיעה שעת הנקה
    דין
    06/05/2013

שלום וברכה,

לכשיחלפו 6.5 חודשים אחזור לעבודתי שלפני הלידה היקף משרה היה 8-17.
    לקראת חזרתי ציינה המנהלת שלי בשיחת טלפון :
    כי כאשר אהיה בתק' זו של שעת ההנקה ואסיים את יום עבודתי ב-16:00 ,חישוב שעות נוספות יחל רק החל מן השעה 17:00 וזאת בטענה כי יום עבודה של 8-16 איננו נחשב משרה מלאה בנוסף לעובדה כי איננו עובדים ביום שישי.

תשובה זו נשמעת לי מופרכת וכזו שלא באמת נאמרת מפי החוק ,אלא פרי דימיון.
    מה באמת הוא הנכון ?
    קראתי היכן שהוא כי שעת הנקה מגיעה עד 7 חודשים מיום הלידה :
    כלומר עד 7 חודשים אני יכולה לקחת 4 חודשים או שבתום 7 חודשים מיום הלידה לא ניתן להשתמש יותר בשעת ההנקה ?
    תודה רבה על תשומת הלב

לקביעת תור
    סגירה
    למי מגיעה שעת הנקה

הוספת תגובה

• למי מגיעה שעת הנקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/05/2013

דין שלום,
    שעת הנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת במשרה מלאה.
    בין השעה 16:00 ל 17:00 אכן אין מדובר בשעה נוספת, אלא בשעה עודפת, ורק מעבר לשעות אלה מדובר בשעות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה
    מור
    06/05/2013

שלום,
    התפטרתי ממקום העבודה שלי בזמן חופשת הלידה במהלך חודש מרץ האחרון.
    כמה ימים לאחר ההתפטרות התייצבתי בלשכת התעסוקה (בירושלים) ופתחו לי כרטיס, ואמרו לי להתייצב שוב פעם ביום ראשון לאחר סיום חופשת הלידה וכאשר אקבל את מכתב ההפסקת עבודה מהמעסיק.
    קיבלתי רק היום את המכתב מהמעסיק, ובו כתוב שעבודתי הופסקה בתאריך ה-25.4.13 (היום בו נגמרה חופשת הלידה) ולא בתאריך שבו הגשתי את התפטרותי.
    ידוע ליש עליי להמתין 90 יום עד לקבלת דמי האבטלה. שאלתי היא האם ה-90 יום נספרים לי החל מהתאריך שבו התייצבתי בלשכת התעסוקה בפעם הראשונה, או החל מהתאריך שכתוב במכתב הפסקת העבודה (25.4)?
    לציין, שבביטוח לאומי, כל נציג שרות אומר משהו אחר ואף פעם לא מקבלים תשובה אחידה מכולם.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/05/2013

מור שלום,
    90 ימים נמנים החל מיום סיום יחסי עובד-מעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות הריון ולידה במקום עבודה חדש
    רעותת
    03/05/2013

שלום, אם אני מבינה נכון כל זכויות מביטוח לאומי תקפות רק לאישה בעלת ותק של 6 חודשים במקום העבודה? מענק לידה, דמי לידה. אם עבדתי במקום עבודה אחד 10 שנים ולאחר מכן הייתי בבית חודשיים ואז התחלתי לעבוד במקום חדש שם נכנסתי להריון לאחר 3 חודשי עבודה, זכויות ביטוח לאומי לא תקפות לגביי?

הוספת תגובה

• זכויות הריון ולידה במקום עבודה חדש - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/05/2013

רעות שלום,
    תשמחי לשמוע שאת טועה...
    ההגנה מכח החוק כנגד פיטורים והרעת תנאים תלויה בותק של 6 חודשים באותו מקום העבודה.
    דמי לידה ואבטלה לא, אלא מתייחסים לכלל הותק בכל מקומות העבודה.
    ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רעות
    07/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    20/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה- שאלת המשך
    לנה ן
    02/05/2013

שלום ! תודה על תשובתכם המהירה ... שאלה נוספת : בבדיקה באתר של לשכת תעסוקה , היה כתוב : לאחר גיל 35 , אקדמאי - חייבים לשלוח לעבודה לפי ההשכלה . לעומת מי שבין 28-35 , לאחר חודשיים יכולים לשלוח לכל עבודה . האם הבנתי נכון ? אשמח לקבל הסבר לגבי היבט זה . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה- שאלת המשך

הוספת תגובה

• אבטלה- שאלת המשך - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/05/2013

לנה שלום,
    האמור די מבדר בעד עצמו.
    יחד עם זאת, להסברים נוספים בעניין והתאמה למקרה הספציפי שלך, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי לשם כך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה
    ליאה
    01/05/2013

שלום ! אבקש את עזרתכם לעשות סדר .
    אקדמאית , בת 35 , לאחר חל"ד וחודש חל"ת הודעתי למעסיק שאיני חוזרת .
    מס' שאלות :
    1] האם עלי להתייצב בלשכת תעסוקה ביום הודעתי למעסיק או לחכות את החודש [של ההודעה ] ואז לגשת ? האם נגשים קודם ללישכה או לביטוח לאומי ?
    2] ידוע לי שישנם 90 יום שלא משולמים לי דמי אבטלה - האם אצטרך בכל כל זאת להתייצב פעם בשבוע במהלך הימים האלה או מספיק להתייצב בפעם הראשונה ואז רק כעבור 90 יום ?
    3] אני אקדמאית ומלאו 35 לפני חודש , אמא ל-3 ילדים- האם ישנה זכות לפקיד לשלוח אותי לכל עבודה ? אם כן - כעבור איזו תקופה ?
    תודה על עבודתכם הנפלאה בפורום

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

לינה שלום,
    בלשכה יש להתייצב עם הפסקת יחסי עובד-מעביד (תלוי איך הגדרתם את זה ביניכם).
    ניגשים קודם ללשכה - לצורך הקמת הזכאות. היות ומדובר בהתפטרות, עקרונית חלה עלייך תקופת המתנה בת 90 ימים טרם הזכאות לדמי אבטלה. לגבי ההתייצבות בתקופה זו - עלייך לפעול על פי הנחיות לשכת התעסוקה הספציפית (זה משתנה ממקום למקום).
    עקרונית ניתן לשלוח אותך לכל עבודה ראויה, אך כמובן שכאשר המעסיק הפוטנציאלי ישמע על מצבך, יש סיכוי שיאבד עניין...
    תודה על ההערכה על תרומתנו בפורום. זה נעים תמיד לשמוע :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    ג'ולי
    01/05/2013

שלום, אני כימאית ועובדת במקצועי כ-3 שנים ברצף.
    בחודש אוגוסט האחרון התקבלתי למפעל אחר ובדיוק באותה תופה נקלטתי להריון.
    כעת אני בשבוע 37.
    1. האם מגיע לי להאריך את חופשת הלידה מעבר ל-14 השבועות שמגיעים לי כחוק?
    אני רוצה לצאת לחופשת לידה בימים אלה ולחזור בתחילת ספטמבר שזה יוצא בערך 4 חודשי חופש מלאים.
    יש לציין כי האנשים במפעל מאוד טובי לב וגמישים ולא נראה לי שהם "סופרים" לי את הימים....
    2. במידה ואני אכן יוצאת מיום ראשון לחופשת לידה האם בטפסים של ביטוח לאומי ממלאים לפי תאריך זה או לפי תאריך הלידה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

ג'ולי שלום,
    הזכאות להארכת חופשת הלידה תלויה בותק שלך - ככל שמלאה לך לפחות שנה, חופשת הלידה היא אוטומטית שישה חודשים, עם זכות לארכתה לפי רבע מהותק שלך, ועד מקסימום שנה.
    אם את יוצאת לפני הלידה, תוכלי לבחור אם להגדיר זאת כחופשת לידה מוקדמת, או כימי חופשה (אם המעסיק יסכים), או חופשת מחלה, אם יש הצדקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה-חתימה בלשכה
    ענת
    01/05/2013

שלום,

אני בחופשת לידה כשבוע. רציתי לדעת מה הפרוצדורה בדיוק עם דמי האבטלה. במידה ואני מתפטרת ממקום העבודה בגלל מרחק (מגורים בנתניה והעבודה בחיפה) האם זה נחשב פיטורים או התפטרות? מתי אוכל להתחיל לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה (צריך להמתין 90 מיום ההתפטרות עד שניתן לחתום בלשכה או שניתן מיד אחרי חופשת הלידה להתפטר ולהתחיל לחתום בלשכה?)? כמה זמן ניתן לחתום בלשכה במידה ועבדתי לפני ההתפטרות כנדרש?

תודה רבה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה-חתימה בלשכה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה-חתימה בלשכה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

ענת שלום,

דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. ייתכן ותיכנסי בגדר אחד החריגים נוכח המרחק - סיכוי נמוך, אך כדאי לבדוק זאת מול ביטוח לאומי.
    תקופת הזכאות לאבטלה משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים שלך (גיל, מס תלויים, האם יש בן זוג, האם מועסק, וכו). משכך, עלייך לבדוק זאת ספציפית מול המוסד ליבטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה למחלקה
    מירי
    30/04/2013

שלום,אני אחות בכללית,כשאחזור מחופשת לידה עדיין לא תהיה לי קביעות במחלקה,אך שמתי לב שלאחיות ללא קביעות יש נטייה "להתנייד"למחלקות למחלקות אחרות כאשר החופשה מסתיימת.אני מאד רוצה לחזור למחלקה שלי ולא להגיע למחלקה פנימית למשל.האם יש לי זכות לדרוש את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה למחלקה

הוספת תגובה

• חזרה למחלקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

מירי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עלול להיות הפלייה אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה