פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויי פיטורים
    לירון
    29/01/2013

שלום רב,
    אני התפטרתי מעבודתי לאחר 4 שנים בשל טיפול בבני (הוא בן 8 חודשים) בתאריך 6/12/12 ,לאחר שנתתי חודש וחצי הודעה מוקדמת,עד היום לא קיבלתי את הפיצויי פיטורים שלי,תוך כמה זמן העבודה צריכה להעביר אליי לבנק את הפיצויים? חשוב לציין,שאת הזכויות הסוציאליות שלי (דמי הבראה,חופשה וכו') קיבלתי בתאריך 9/1/12.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורים

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/01/2013

לירון שלום,
    עקרונית יש לשלם פיצויי פיטורים תוך 15 ימים ממועד סיום יחסי עובד-מעביד, אם כי רוב המעסיקים לא משלמים לפני תום 30 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום תואר שני חודש לפני הלידה
    דפי
    28/01/2013

שלום
    כעת אני סטודנטית לתואר שני ומקבלת מלגה מלאה ממוסד הלימודים אני בהריון וצפוייה ללדת כחודש לאחר סיום התואר.
    הבעייה לפי הבנתי היא שהמצב הזה הוא "בין הכיסאות" - אם הייתי סטודנטית הייתי זכאית להמשיך לקבל מלגה ואם הייתי שכירה הייתי מקבלת שכר.
    אבל רצה הגורל ולקראת סוף הלימודים אני בהריון מתקדם ולכן לא אוכל להתחיל לעבוד במקום חדש וגם אם כן לא יהיה לי ותק של 3 משכורות.
    מה קורה במצב כזה האם זה נכון שלא מגיע לי כלום מביטוח לאומי ולא מהמוסד בו למדתי?
    מי יכול להאיר את עיני למה אני זכאית אם בכלל?
    תודה מראש,

הוספת תגובה

• סיום תואר שני חודש לפני הלידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/01/2013

דפי שלום,
    ככל שלא עבדת, לא הופרשו עבורך דמי ביטוח לאומי, ולא צברת את תקופת האכשרה הנדרשת, הרי שלא תהיי זכאית לדמי אבטלה, עם כמה שזה מתסכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

דפי
    28/01/2013

המלגה שציינתי קודם התחלקה.
    3900 מלגה 500 משכורת על התירגולים.
    מן המשכורת ירד לי חודש בחודשו ביטוח לאומי ומס בריאות.
    כלומר שמין הסתם לאורך כל לימודי שילמתי ביטוח לאומי.
    האם תשובתך משתנה בעקבות הבהרתי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/01/2013

על החלק של המשכורת ייתכן ותהיי זכאית - פני למוסד לביטוח לאומי על מנת לבחון זאת פרטנית ובאופן ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרב פיטורין בזמן טיפולי פוריות
    אופטימיסטית
    25/01/2013

שלום רב,
    עובדת מעל שלוש שנים בארגון. עם תחילת הטיפולים הודעתי למעסיק שלי.
    והעברתי מסמך מרופא פוריות שאומר כי אני נמצאת בטיפולי פוריות ונדרשת להיעדר בשל כך מהעבודה. נראה כי ישנם צימצומים קלים יש לומר והארגון בכל זאת רוצה לפטר אותי.
    וכך הודיעו לי ש150 יום מיום המצאת האישור אני עתידה להיות מפוטרת. כמו כן נדרשתי לציין מתי התחלתי סדרת טיפולים מתי אני עתידה לסיימה ולהתחיל סדרה נוספת.
    אני נמצאת בשלב הראשוני קרי, מעקב זקיקים ותמיכה כאשר הטיפול נזיל ומשתנה בהתאם להחלטת הרופא.
    שאלותיי: האם המכתב מהרופא אמור לספק את המעסיק מבחינת החוק - לא צוין בדבר מסמכים מפורטים שיש להציג. האם אני צריכה לפרט את הטיפולים וזמנם? נראה כי הם מחפשים חלון הזדמנויות לפטר אותי.. ולהקדים תרופה למכה..
    למה הכוונה סדרת טיפולים? בניגוד להפריה חוץ גופית במעקב והזרעה אין הפסקה, הטיפול נעשה בכל חודש מחדש. האם המעסיק יתחיל לספור לי 150 יום כל חודש? האם חובתי לעדכן אותו? התחושה שחרב הפיטורין מונחת על ראשי..
    האם בכל נסיון לפטר עובדת בזמן טיפולי פוריות צריך לפנות לשר התמ"ת?
    מתנצלת על האורך.. אין ספק שאתם עושים עבודה חשובה יישר כח!

הוספת תגובה

• היי אני במצבך..

עדנצ'ו 28
    26/01/2013

לי קראו לשיחה בכוח אדם ואמרו לי להביא להם מכתב שמצויין בו מתי אני בהפסקה מטיפולים (הבנתי שזה בשביל חלון ההזדמנות להעיף אותי) אז הבאתי להם ההפך מכתב שמעיד על התחלת טיפול חדש..אני מטופלת בהפריות ואין שם כול חודש טיפול זה נגיד טיפול נכשל מחכים חודשיים ואז לטיפול החדש..אז אני פשוט משחקת אותה שגם עם אני בהפסקה ונותנת לגוף לצבור כוחות לטיפול הבא אני מתנהגת כאילו אני עדיין בטיפולים..קיצור מתוקה העיקר על תעשי את הטעות הזו על תביאי שום מכתב שכתוב בו שאת בהפסקה גם עם תחליטי לתת לגופך לנוח אף אחד לא חייב לדעת כלום..העיקר רק שידעו שאת בטיפולים וזהו ומה את תעשי ב 150 הימים שאת מוגנת בהם זה כבר בעיה שלך..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה..

אופטימיסטית
    27/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרב פיטורין בזמן טיפולי פוריות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/01/2013

שלום לך,
    ראשית - כל טיפול מתחיל את מניין הימים מחדש.
    במקרה שתארת, היות ואת מרגישה את חרב הפיטורים, מומלץ לנקוט בטקטיקה של להקדים תרופה למכה, ולפעול מול המעסיק באקט מקדים, אשר ילין על ההתנכלות ועל ההתנהלות הפסולה, על מנת לנסות ולשמוט את הקרקע תחת האפשרות לפיטורים עתידיים.
    זאת ניתן לעשות במסגרת מכתב מעו"ד, אשר םעמים רבות יש בו כדי לסיים את ההתנכלות. בחינה זו והתאמת הטיפול הנדרש אנו בוחנים במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית ומסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובד משלם למעסיק
    איה
    23/01/2013

שלום רב,
    לפני כחודש וקצת בעקבות המלצת הרופא יצאתי לשמירת הריון.
    לפני כמה ימים נמסר לי מחשבת השכר של החברה בה אני עובדת כי אני חייבת להסדיר תשלומים לחברה בגין דברים ששולמו לי מראש ובגין סכום עתידי שאמור יהיה לרדת לי מהמשכורת לטובת חופשת הלידה.
    נאמר לי שאני צריכה לשלם עכשיו קרוב ל 7,000 שקל.

אינני מבינה את העניין כלל ונושא התשלום מאוד לא הגיוני בעיני ואשמח להבהרה נוספת בנוגע לזכויותי.

לקביעת תור
    סגירה
    עובד משלם למעסיק

הוספת תגובה

• עובד משלם למעסיק - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2013

איה שלום,
    אכן נשמע תמוה.
    על מנת להבין את מקור הדרישה על מנת להתמודד עימה בהתאם, יש צורך לבחון את העניין לעומק - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים בזמן עבודה
    ל
    22/01/2013

אני עובדת במקום עבודתי קרוב לשנה.
    התחלתי לפני כ5 חודשים בדיקות ומעקבים לי ולבעלי אחרי ניסיונות להיכנס להריון טבעי.
    בעבודה התחלתי לחוש שמרגישים עליי שאני מדוכאת מאז ושיתפתי שאני עוברת בדיקות כרגע בלי לעדכן בנוגע למה ושאני מודאגת.
    לפני כמעט חודשיים עברתי לטיפול של רופא אחר מומחה פיריון והתחלתי טיפול בהורמונים והזרעות דרכו, אחרי שבמהלך התקופה האחרונה עברתי כבר צילום רחם ובעלי עשה בדיקת וזרע ואנחנו במעקבים כבר 4 חודשים.
    הרגשתי כי היחס מהבוסית שלי הפך לקריר מאוד בתקופה האחרונה וכבר קיבלתי הערות על כך שאני ניראת עסוקה בדברים אחרים מלבד העבודה במהלך היום.
    לפני כמעט חודשיים שיתפתי את הקולגה שלי לעבודה ואת ראש הצוות שלי שאני עוברת טיפולים וגם שהיה לי הריון כימי לפני 3 חודשים וכל הנושא גרם לי למצב רוח מאוד ירוד ולקחתי את זה מאוד קשה.
    הייתי גם מאוד הורמונלית והיסטרית ומשהו באינסטיקט שלי אמר לי שאני על הכוונת של הבוסית לפיטורים וראש הצוות שלי הרגיעה אותי ואמרה שלא, אבל שאני חייבת להתאפס על עצמי ולא לתת לסיטואציה לשבש אותי לחלוטין.
    התיעצתי עם ראש הצוות שלי האם לספר לבוסית והיא אמרה לי לחכות עם זה כי אנחנו לקראת סוף שנה והיא עכשיו בלחץ ומצב רוח כועס.
    בראשון לחודש הבוסית שלי הקדימה אותי וביקשה אותי לשיחה, והודיעה לי שלאור התפקוד שלי לאחרונה היא לא רואה אותי מתאימה לה לצוות מקצועית.
    הודעתי לה באותה שיחה על הטיפולים ושאני נכנסתי לאינטנסיביות מסויימת שמשפיעה עליי ואני מבטיחה לעשות הכל בשביל לשנות את ההשפעה של זה עליי כי גם לי לא טוב שאני ככה וזה גם פוגע בי ובטיפולים.
    היא סיכמה איתי שתתן לי 3 חודשים להישאר (שלדעתי היא הציעה את זה לא מתוך התחשבות בי אלא במערכת ושהיא צריכה אותי)
    ואני ביקשתי שבמשך התקופה הזו תיתן לי להוכיח את עצמי מחדש ואני כבר יכולה להעיד שמאז אני נותנת את כולי והראש צוות שלי יודעת את זה ורואה את זה.
    מספר ימים אחרי השיחה הבוסית קראה לי ונתנה לי מכתב פיטורים ואמרה שלפי החוק היא צריכה לתת לי חודש התראה בכתוב.
    אני אמרתי שלפי החוק אני בטיפולים ואני רוצה לברר קודם מה החוק אומר לגבי באמת לפני שאני חותמת לה על מכתב כזה כי אני באמצע טיפול.
    היא כעסה עליי מאוד טענה שאני עושה לה מהלך וטענה עוד כל מיני דברים כאילו אני מניפולטיבית ולא בסדר שלא סיפרתי לה קודם להחלטה שלה.
    לא קיבלתי ממנה את המכתב וגם לא חתמתי עליו.
    הבאתי לה מספר ימים אחר כך מכתב מסודר מהרופא שלי וגם הראתי לה באופן כללי דפים של בדיקות מתאריכים שונים כהוכחה.
    עכשיו אני נמצאת במקום שאני נותנת בו יום יום את הנשמה כשאני נמצאת על הכוונת וכל דבר שאני עושה מסתכלים עליו בזכוכית מגדלת והנושא כאילו הושתק לבנתיים ואין לי מושג כרגע איפה הדברים עומדים.
    אני רוצה לדעת מה החוק בדיוק אומר ואיך הוא מגן עליי במקרה כזה אם בכלל ומה עליי לעשות עכשיו בכדי שלא אהיה מופתעת בהמשך מהבוסית שלי שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים בזמן עבודה

הוספת תגובה

• טיפולים בזמן עבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2013

שלום לך,
    שאלתך כללית מאוד...
    עקרונית, את מוגנת בסטיואציה שכזו מפיטורים והרעת תנאים, ואם בכל זאת יחפצו במהלך כזה, יהיה עליהם לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    למלוא הזכויות המגיעות לך - תוכלי לקרוא באתר שלי את המאמר בדבר זכויות עובדים בטיפולי פוריות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שאולי קשורה לפורום הזה..
    עדנצ'ו 28
    21/01/2013

אני בטיפולי פוריות (ivf) כבר יותר משנה ובטיפול ה -5 שלי כבר..אני עובדת בעבודתי כבר שנתיים וחצי, הבנתי שהזכויות שלי שוות לזכויות של אשה בהריון ביחס לפיטורים, אך רציתי לברר עם אני מתפטרת לבד (קשה לי לתמרן בין זריקות פעמיים ביום לעבודה של 12 שעות ביום) עם אני מתפטרת לבד העם מגיעים לי הפיצויים שצברתי בשנתיים וחצי האלו? והעם אני יכולה להוציא גם את קרן הפנסיה שהצתברה בנתיים?

הוספת תגובה

• שאלה שאולי קשורה לפורום הזה.. - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2013

שלום לך,
    זה בהחלט הפורום הנכון :-)

ההגנה הניתנת לך הינה מפני פיטורים ו/או הרעת תנאים, אך אם את מתפטרת מיוזמתך, לא תקום לך הזכאות לפיצויי פיטורים בגין כך.
    קרן הפנסיה כן שייכת לך, ואותה יהיה על המעסיק לשחרר עקרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    1
    19/01/2013

שלום,
    אני 6 חודשים לאחר לידה , לפני כחודשיים ביקשתי להתפטר (אני משרתת בצה"ל ולכן הייתי צריכה לעבור ראיונות...) לפני כשבוע הודיעו לי שאני משתחררת בשבוע הבא.
    רציתי לדעת-
    א. האם אני זכאית לפיצויים? (אני עובדת כ-4 שנים בצבא ללא שירות סדיר.
    ב. האם אוכל להתחיל לעבוד? הכוונה למשרה הרבה פחות תובענית ממה שעשיתי בצבא עד היום...
    ג. מתי אקבל את הפיצויים? במידה ומגיע לי...
    בנוסף אציין כי החלטתי להתפטר בגלל טיפול בתינוק + העובדה שהבסיס עובר בסוףךהשנה למקום רחוק מאוד ואימהות לילדים מעל גיל שנה מתחילות לבצע תורנויות לילה...

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• טיפולים ופיטורים

ל
    21/01/2013

אני עובדת במקום עבודתי קרוב לשנה.
    התחלתי לפני כ5 חודשים בדיקות ומעקבים לי ולבעלי אחרי ניסיונות להיכנס להריון טבעי.
    בעבודה התחלתי לחוש שמרגישים עליי שאני מדוכאת מאז ושיתפתי שאני עוברת בדיקות כרגע בלי לעדכן בנוגע למה ושאני מודאגת.
    לפני כמעט חודשיים עברתי לטיפול של רופא אחר מומחה פיריון והתחלתי טיפול בהורמונים והזרעות דרכו, אחרי שבמהלך התקופה האחרונה עברתי כבר צילום רחם ובעלי עשה בדיקת וזרע ואנחנו במעקבים כבר 4 חודשים.
    הרגשתי כי היחס מהבוסית שלי הפך לקריר מאוד בתקופה האחרונה וכבר קיבלתי הערות על כך שאני ניראת עסוקה בדברים אחרים מלבד העבודה במהלך היום.
    לפני כמעט חודשיים שיתפתי את הקולגה שלי לעבודה ואת ראש הצוות שלי שאני עוברת טיפולים וגם שהיה לי הריון כימי לפני 3 חודשים וכל הנושא גרם לי למצב רוח מאוד ירוד ולקחתי את זה מאוד קשה.
    הייתי גם מאוד הורמונלית והיסטרית ומשהו באינסטיקט שלי אמר לי שאני על הכוונת של הבוסית לפיטורים וראש הצוות שלי הרגיעה אותי ואמרה שלא, אבל שאני חייבת להתאפס על עצמי ולא לתת לסיטואציה לשבש אותי לחלוטין.
    התיעצתי עם ראש הצוות שלי האם לספר לבוסית והיא אמרה לי לחכות עם זה כי אנחנו לקראת סוף שנה והיא עכשיו בלחץ ומצב רוח כועס.
    בראשון לחודש הבוסית שלי הקדימה אותי וביקשה אותי לשיחה, והודיעה לי שלאור התפקוד שלי לאחרונה היא לא רואה אותי מתאימה לה לצוות מקצועית.
    הודעתי לה באותה שיחה על הטיפולים ושאני נכנסתי לאינטנסיביות מסויימת שמשפיעה עליי ואני מבטיחה לעשות הכל בשביל לשנות את ההשפעה של זה עליי כי גם לי לא טוב שאני ככה וזה גם פוגע בי ובטיפולים.
    היא סיכמה איתי שתתן לי 3 חודשים להישאר (שלדעתי היא הציעה את זה לא מתוך התחשבות בי אלא במערכת ושהיא צריכה אותי)
    ואני ביקשתי שבמשך התקופה הזו תיתן לי להוכיח את עצמי מחדש ואני כבר יכולה להעיד שמאז אני נותנת את כולי והראש צוות שלי יודעת את זה ורואה את זה.
    מספר ימים אחרי השיחה הבוסית קראה לי ונתנה לי מכתב פיטורים ואמרה שלפי החוק היא צריכה לתת לי חודש התראה בכתוב.
    אני אמרתי שלפי החוק אני בטיפולים ואני רוצה לברר קודם מה החוק אומר לגבי באמת לפני שאני חותמת לה על מכתב כזה כי אני באמצע טיפול.
    היא כעסה עליי מאוד טענה שאני עושה לה מהלך וטענה עוד כל מיני דברים כאילו אני מניפולטיבית ולא בסדר שלא סיפרתי לה קודם להחלטה שלה.
    לא קיבלתי ממנה את המכתב וגם לא חתמתי עליו.
    הבאתי לה מספר ימים אחר כך מכתב מסודר מהרופא שלי וגם הראתי לה באופן כללי דפים של בדיקות מתאריכים שונים כהוכחה.
    עכשיו אני נמצאת במקום שאני נותנת בו יום יום את הנשמה כשאני נמצאת על הכוונת וכל דבר שאני עושה מסתכלים עליו בזכוכית מגדלת והנושא כאילו הושתק לבנתיים ואין לי מושג כרגע איפה הדברים עומדים.
    אני רוצה לדעת מה החוק בדיוק אומר ואיך הוא מגן עליי במקרה כזה אם בכלל ומה עליי לעשות עכשיו בכדי שלא אהיה מופתעת בהמשך מהבוסית שלי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה..

עדנצ'ו 28
    21/01/2013

חמודה לפי הידוע לי עם עבדת באותו מקום העבודה מעל 6 חודשים והודעת בכתב למעסיק שלך על תחילת טיפולים המעסיק איננו רשאי לפטר אותך ללא אישור פיטורים ממשרד התמ''ת..כול מכתב פיטורים ללא אישור ממשרד התמ''ת לא נחשב לאמיתי ואת יכולה להמשיך לעבוד או לתבוע את המעסיק ולקבל אחלה כסף..אבל שוב פעם אך ורק עם הודעת למעסיקך בכתב על תחילת הטיפולים, אני למשל מטופלת ב ivf וכול תחילת טיפול שזה כול חודשיים שלוש אני מביאה אישור חתום מרופא ביחידה שאני מתחילה טיפול חדש וככה מוגנת מפיטורים 150 יום מהמועד בו התחלתי טיפול חדש..זה שכולם מסתכלים בעין לא יפה זה גם אני כבר רגילה לזה ומצידי שילכו לחפש..זה החיים הפרטיים שלי ואני עושה איתם מה שבא לי ואף אחד לא יגיד לי מתי הזמן הנכון להביא עוד ילד..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

1
    21/01/2013

אודה לקבלת תשובה על השאלה שלי..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2013

שלום לך,
    ככל שהתפטרת לצורך טיפול בילד טרם מלאו לו תשעה חודשים, הרי שעקרונית את זכאית לפיצויי הפיטורים.
    את פיצויי הפיטורים יש לשלם לפי החוק היבש תוך 15 ימים, אך לרוב זה מתעכב מעט.
    לגבי עבודה חדשה - עקרונית תוכלי, ככל שיש בתנאיה כדי להקל עלייך את הטיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון ורוצה לחתום בלישכה
    דנה
    13/01/2013

שלום שמי דנה ורציתי לברר האם אני זכאית לחתום בלישכה למרות שקני בהריון
    ברצוני להוסיף שפוטרתי לאחר 3 שנות עבודה .
    אודה לתשובה דחופה.

הוספת תגובה

• בהריון ורוצה לחתום בלישכה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/01/2013

דנה שלום,
    אין ההריון גורע מזכויותייך.
    בא יש לך את תקופה האכשרה הנדרשת (ונראה שכן אם עבדת שלוש שנים רצוף), ופוטרת, הרי שאת אמורה להיות זכאית לדמי אבטלה.
    פני לביטוח לאומי על מנת לברר זכויותייך באופן ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    נילי
    13/01/2013

אני כרגע נמצאת בחופשת לידה אני רוצה להתפטר כדי לטפל בילדי .
    הבנתי שאבטלה יתחילו לשלם לי רק אחרי 90 יום
    איך יש לי כמה שאלות האם לשכת עבודה יכולים לשלוח אותי לעבודה לא במקצוע שלי
    והאם יכולים להציע לי עבודה שלא מתאימא לי נגיד לילה או שעות לא נוחות כי אין לי סידור לילדי

תודה מראש 85

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/01/2013

נילי שלום,
    עקרונית אין דינך שונה מכל עובד אחר.
    אם תסרבי לעבודותשיוצעו לך - תישלל ממך הקצבה. יחד עם זאת, כאשר תצייני בפני מעסיק שזקוק לעבודות לילה כי את אמא לילדים, יש סיכוי סביר שהוא עצמו לא ירצה בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה חודשים מגיע לי לחתום בלידכה
    אורלי
    11/01/2013

שלום רב
    אני שנה אחרי לידה אחרי חצי שנה של חל"ד חזרתי לעבודה.
    במידה והמעסיק כעת מפטר אותי האם מגיע לי לחתום בלישכה ולכמה חודשים?

תודה
    אורלי

הוספת תגובה

• כמה חודשים מגיע לי לחתום בלידכה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/01/2013

אורלי שלום,
    אם יש לך התנאים הנדרשים מבחינת תקופת האכשרה, הרי שתהיי זכאית, ועל פניו נראה שכן, אך עלייך לבדוק זאת במדוייק מול ביטוח לאומי.
    תקופת הזכאות לאבטלה משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים שלך (גיל, מס תלויים, האם יש בן זוג, האם מועסק, וכו). משכך, עלייך לבדוק זאת ספציפית מול המוסד ליבטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטרו אותי בהריון
    חנה
    10/01/2013

הועסקתי בחוזה של שנה ואחרי 10 חודשים פוטרתי. אני בחודש שלישי להריוני ומחפשת עבודה נואשות ולא מוצאת עקב מצבי.

רציתי לדעת, מקצועית, האם יש לי איזה שהן זכויות להמשך עבודתי.

החברה שעבדתי בה היא חברה שמבצעת פרויקטים. פיטוריי נגרמו עקב סגירת פרויקט שבו עבדתי ואיתי פוטרו עוד 3 עובדות. כמו כן יש לחברה עוד פרוייקטים נוספים במקומות אחרים בארץ.

באם יש לי זכות להישאר בעבודה, האם יכול המעסיק לדרוש ממני להמשיך לעבוד בפרויקטים מרוחקים ממקום מגוריי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטרו אותי בהריון

הוספת תגובה

• פיטרו אותי בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/01/2013

חנה שלום,
    העניין מורכב בנסיבות שציינת, ויש לבחון זאת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה לעובדת סוציאלית??? דחוף
    ליאת
    10/01/2013

אני עובדת 168 שעות בשבוע, זו ההגדרה אצלנו בעבודה... כעובדת סוציאלית מקבלת שכר גלובלי.
    5 ימים בשבוע 8-16. האם אני זכאית לשעת הנקה? המעסיק טוען שאיני עובדת משרה מלאה ולכן לא... אבל כל העובדות הסוציאליות עובדות כך....יש עוד עובדים בחברה שעובדים לפי 186 שעות בחודש...

אשמח לתשובה במהירות!
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שעת הנקה לעובדת סוציאלית??? דחוף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    10/01/2013

שלום לך,
    לצערך, נראה כי אינך עומדת בתנאי החוק.
    לצורך עמידה בזכאות לשעת הנקה עלייך לעבוד משרה מלאה.
    הגדרת משרה מלאה בחוק הינה 186 שעות בחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה .. תעזרו לי דחוף

גאבר
    23/12/2014

אני עובדת סוציאלית בשני מקומות עבודה .. אחד מהם 70% והשני 50% ..האם מגיע לי שעת הנקה ?????
    כלומר אני עובדת מעל למשרה אבל בשני מקומות ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה .. תעזרו לי דחוף - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/01/2015

גאבר שלום,
    ההסתכלות היא אצל אותו מעסיק.
    משכך, נראה שעקרונית לא תהיה לך זכאות לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    כרמלה אירמייב
    09/01/2013

אני רוצה לדעת עם אני יכולה להתפטר אחרי חודשים בחופש לידה ולא אחרי 3 חודשים ולקבל את כל התנאים שלי והפיצויים שלי בלי בעיות ומתי אני יהיה זכאית לחתום אבטלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/01/2013

כרמלה שלום,
    את רשאית להתפטר לאחר חודשיים, כאשר תקופת ההודעה המוקדמת תחפוף את החודש האחרון - רבות מהנשים בוחרות לעשות כן.
    עקרונית במצב כזה אין פגיעה בזכויותייך (ככל שההתפטרות היא לצורך טיפול בילד).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה מייד עם תום יחסי העבודה, על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה בזמן חל"ד
    אני
    09/01/2013

שלום,

אני אמורה לעבור ניתוח בבלוטת התריס כחודש לאחר הלידה

ככל הנראה אהיה שבוע בבי"ח אולי אפילו פחות ואחר כך החלמה בבית.

רציתי לדעת האם בשבועות הניתוח והאחלמה, בעלי יוכל לצאת לחופשת הלידה, ז" אני אהיה חודש , אח"כ הוא 3 שבועות לערך ואח"כ שוב אני.

שאלה נוספת היא האם ניתן להאריך ת חופשת הלידה בתשלום עקב מצב רפואי שכזה.

לצערי הרב אני לא יכולה לדחות את הניתוח עד תום חופשת הלידה, הרופא אומר שזה יותר מידיי זמן

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה בזמן חל"ד

הוספת תגובה

• מחלה בזמן חל"ד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/01/2013

שלום לך,
    עקרונית, היות והניתוח אינו קשור ללידה, הרי שלא בהכרח ביטוח לאומי יכיר בכך כהארכת חופשת לידה בתשלום, אם כי לא מזיק לנסות ולברר זאת מולו.
    לגבי חופשת הלידה, להלן התנאים לחלוקת חופשת הלידה עם הגבר:
    על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופה מקסימלית לקבלת דמי אבטלה
    דןדן
    07/01/2013

שלום רב,

אשמח לדעת מהי תקופת זכאות מקסימלית לקבלת דמי אבטלה לאקדמאית שמתפטרת לאחר תום חופשת לידה כדי לטפל בילד.

ידוע לי שישנה תקופת אכשרה של 90 יום.

תודה מראש,
    דןדן

הוספת תגובה

• תקופה מקסימלית לקבלת דמי אבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/01/2013

שלום לך,
    הזכאות לדמי אבטלה משתנה בהתאם לנתונים ספציפיים רבים (גיל, מס' לדים, מצבו התעסוקתי של בן הזוג, וכדומה). תוכלו לקבל מידע רחב בעניין זה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה