פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניצול ימי מחלה
    סיגל
    20/12/2012

שלום רב,
    ילדתי בשעה טובה תאומים לפני חודש. כשלושה שבועות לפני הלידה חשתי ברע והרופא המליץ להיות בשמירת הריון ואכן כך עשיתי. שבועיים וחצי מתוך השמירה הייתי בבית ועוד 5 ימי אשפוז בבית חולים עד ללידה. מכיוון שהלידה הייתה מוקדמת, לא נצברו 30 ימי שמירה (חסרים כמה ימים) ולכן לפי ביטוח לאומי לא מגיע לי תשלום.. לאחר הלידה התינוקות היו מאושפזים עוד כשלושה שבועות כך שרק עכשיו התפנתי לברר את הזכויות. האם אני יכולה לפנות עכשיו- חודש אחרי הלידה, וכמעט חודשיים אחרי הפסקת העבודה- למקום עבודתי בבקשה לנצל ימי מחלה? האם זה כולל את האשפוז לפני הלידה? עבדתי במקום העבודה שנתיים, בהיקף של חצי משרה, 4 ימים בשבוע. כמה ימי מחלה מגיעים לי ע"פ חוק? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניצול ימי מחלה

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    26/12/2012

סיגל שלום,
    הזכאות לימי מחלה הינה עקרונית 1.5 כל חודש, עד צבירה של 90 ימים לפי החוק.
    ככל שלא אושרה לך השמירה, היות ולא הגעת ל 30 ימים המחוייבים, יש בכוחך לפנות למעסיק למימוש ימי המחלה בגין תקופה זו, לרבות האשפוז לפני הלידה.
    אשפוז הילודים מהלידה ואילך, יהנה כבר בגדר הארכת חופשת הלידה, כקבוע בחוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון או חופשת מחלה
    אורי
    19/12/2012

שלום
    אני בשבוע 33+4 עם הריון תאומים
    ביום ראשון האחרון הרופאה הוציאה אותי לשמירת הריון עקב סכרת והריון תאומים
    הבנתי שאת הטפסים לביטוח לאומי ניתן להעביר רק אחרי 30 יום
    יש לי 15 ימי מחלה שהצטברו
    השאלה שלי היא:
    מי משלם לי על ה30 יום עד שאני מגישה את הטפסים? האים אני משתמשת ב15 ימי מחלה שיש לי ואת ההפרש ישלם ביטוח לאומי בבו העת ?

אני ממש חוששת לצאת לשמירת ההריון מכיוון שחבל לי לאבד את הזכויות המגיעות לי ושכר עבודה.
    האים ההמלצה היא להשתמש בשבועיים מחלה ואז לחזור לעבודה עד הלידה? או לצאת לשמירה? במידה וכן מתי אני מקבלת את השכר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון או חופשת מחלה

הוספת תגובה

• שמירת הריון או חופשת מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    26/12/2012

אורי שלום,
    אם מאושרת שמירת הריון - היא מאושרת רטרואקטיבית למועד יציאתך בפועל לשמירה.
    עקרונית בשמירת הריון אינך מאבדת זכויות.
    העדיפות לנצל ימי מחלה עשויה לעלות כאשר שכרך הינו גבוה משמעותית מהשכר הממוצע במשק (שזהו בערך גובה הגמלה החודשית), אולם כאשר יש לך רק 15 ימי מחלה, ותקופת שמירה ארוכה יותר, גם זה שיקול לנצל את שמירת ההריון ולא ימי מחלה - אך זה נתון לשיקולי הכדאיות שלך, כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת והתפטרות
    rot
    19/12/2012

הייתי רוצה לקבל חידוד לגבי חל"ת ותהפטרות לצורך גידול בתינוק
    ילדתי ב-15.6 אני בחלת עד 30.3
    אני מבקשת לדעת האם אני מתפטרת במהלך החלת עפ חוק מגיע לי פיצויים

מה לגבי חוק דמי אבטלה מתי מתחילים לספור את 90 הימים?

בנוסף אנו שוקלים מעבר דירה האם בהתפטרות אני צריכה לציין זאת או רק לצורך טיפול בתינוק,

כמה זמן לפני אני צריכה להגיש מכתב האם חודש מספיק זה מקום עבודה שבו אני עובדת כ- 4 שנים,
    האם יש לאם שנשארת עם תינוק הטבה בביטוח לאומי?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת והתפטרות

הוספת תגובה

• חל"ת והתפטרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    26/12/2012

שלום לך,
    ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    מעבר מקום המגורים הוא חלופה אחרת להתפטרות, אשר לעיתים מזכה בפיצויים כשלעצמה (תלוי בנסיבות).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. דווקא פה, אם המעבר הוא מעל מרחק מסויים, ייתכן והדבר יקנה לך זכאות מיידית לדמי אבטלה - עלייך לבדוק את הזכאות לפי הנתונים המדוייקים מול ביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה
    עפרה
    08/12/2012

שלום
    אני מסיימת בימים אלה את חופשת הלידה (14 שבועות) ומעוניינת להישאר בבית עוד כמה שבועות ולאחר מכן להתפטר.
    רציתי לדעת האם שבועות אלה (המשך החופשה מעבר ל 14 שבועות) יחושבו לי כוותק בעבודה בפיצויי הפיטורין שישולמו לאחר שאתפטר?
    כלומר אם היום (בתום 14 שבועות של חופשה) אני עובדת בחברה 3 שנים ו 6 חודשים ואחליט להתפטר עוד 3 חודשים (בהם כאמוראשאר בבית) - האם הוותק שיחושב יהיה שלוש שנים ו 9 חודשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

שלום עפרה,

אכן, על פי החוק ולאור תקופת עבודתך, החל"ת יחשב לצורך וותק בעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך חל"ת
    מתלבטת
    06/12/2012

שלום,
    אני נמצאת כעת בחל"ת שלאחר לידה וצפויה לחזור לעבוד בסוף החודש (לפני תום המועד לו אני רשאית עפ"י החוק).
    אם אני בוחרת להתפטר כיום - האם ניתן להתחיל מיידית לעבוד במקום אחר או שלא אוכל לעשות זאת במהלך תקופת ההודעה המוקדמת? האם אצטרך לשוב לעבודה הנוכחית?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות במהלך חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות במהלך חל"ת - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

שלום,

ההתפטרות לאחר לידה, הינה לצורך טיפול בילד. היה ותעבדי במקום אחר לאחר ההתפטרות, לא תהיי זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתלבטת
    09/12/2012

תודה, אבל כפי ששאלתי - האם באפשרותי להתחיל מיידית במקום אחר?
    (עלי לתת הודעה מוקדמת אבל תקופת החל"ת טרם הסתיימה על פי חוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    דניאלה
    04/12/2012

שלום רב,
    עד חודש יולי השנה עבדתי כשכירה ברצף ולעולם לא חתמתי דמי אבטלה .
    החל מחודש יולי חתמתי אבטלה והשבוע סיימתי לחתום ואני מתחילה לעבוד כעצמאית (עוסק פטור). שאלתי היא כזו :
    אני מתכננת להכנס להריון ורוצה לדעת באם ובמידה אני אשלם מקדמות כל חודש לביטוח לאומי אהיה זכאית לדמי חופשת לידה?
    כמו כן האם עליי לחכות תקופה מסויימת עד שאני נכנסת להריון בגלל שבתקופת האבטלה קיבלתי דמי אבטלה ולא שולמו בעבורי תשלומים לביטוח לאומי או שאין כל קשר ומרגע שאני מפרישה מקדמות לביטוח לאומי יכולה להיכנס להריון מבלי חשש לזכאותי לחופשת לידה של 14 שבועות.

בנוסף במידה ואכן אני זכאית לדמי חופשת לידה כעוסק פטור כיצד אני פועלת לקבלם כשמגיע הזמן?

אשמח לתשובה

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

שלום דניאלה,

גם עצמאית זכאית לדמי לידה, כך שאין אני רואה בעייתיות בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה

דניאלה
    13/12/2012

תודה על התשובה אבל לא ענית לי האם זכאית למרות שעד עכשיו הייתי מובטלת 4 חודשים וקיבלתי דמי אבטלה או שאין קשר ולא צריכה לחכות תקופה כלשהי עד כניסתי להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות
    שיראל
    04/12/2012

היי..לא מזמן התחתנתי ואני בהיריון ואני ובעלי שכרנו דירה אני לא עובדת והלכתי לבדוק את זכויותי בביטוח לאומי אם אוכל לקבל עזרה. בעלי לא מרוויח הרבה בעבודתו הוא מרוויח פחות מארבע וחצי ואני כמובן חודש 7 ולא עובדת בביטוח לאומי אמרו לי שאם בעלי מרוויח ברוטו את הארבע אנחנו לא זכאים להשלמה רק לאחרהלידה וגם זה רק מאתיים שקל. אני מפחדת שלא יהיה לנו מספיק כדי להיתפרנס. יש דרך להוציא מביטוח לאומי ? מהם זכויותי בתור אישה שלא עובדת עם שכר מינימום וילדה אוטוטו? בבקשה תעזרו לי אני חייבת עזרא וצריכה להיות בתקופה הזאת יותר חכמה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות

הוספת תגובה

• זכויות - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

שלום רב,

לצערי, אין אנו יכולים לעזור לך בפורום זה. מאחלת לך ולבעלך הצלחה. ממליצה לך לחפש עבודה ולו עבודה זמנית דרך חברות כוח אדם, בכדי להקל על מצבכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה ודמי אבטלה
    יאנה
    03/12/2012

שלום,
    אני עובדת בחברה מזה 3 שנים.
    כיום אני 5 חודשים בבית מאז הלידה והשבוע הודעתי על התפטרותי.
    במהלך חופשת הלידה קיבלתי תלושים כל חודש, פעם שולם לי משכורת י"ג, פעם שולמה לי הבראה ובכל תלוש הורידו לי תשלום לקרן פניסה.
    בנוסף חייבו אותי בכל ה 5 חודשים בתשלום דמי ביטוח לאומי + בריאות.
    בדמי הלידה מביטוח לאומי כבר הוריד לי גם דמי ביטוח לאומי + בריאות.

א. האם המעסיק יכול להוריד לי גם במקביל דמי ביטוח לאומי +בריאות בחופשת הלידה, מה שמייצר כפילות?
    ב. בחישוב גמר החשבון של המעסיק מולי, האם מגיע לי סכום יחסי של הבראה ומשכורת י"ג על ה - 5 חודשים שאני בבית בחופשת לידה?
    ג.כיצד נרשמים בלשכת התעסוקה או במוסד הביטוח הלאומי לצורך קבלת האבטלה?
    ד. האם עליי לגשת עכשיו או לאחר 3 חודשים של זמן ההמתנה?
    ה. אילו טפסים נדרשים על מנת להרשם לדמי האבטלה?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה ודמי אבטלה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

בחופשת הלידה, המעסיק לא אמור לקזזלך סכומים בגין ביטוח לאומי+ בריאות, אלא בגין ביטוח פנסיוני - סכום שגם את חייבת להפריש, קרי את חלקך.

בגין משכורת 13 - יש לראות את ההסכם עליו הנך חתומה, אך בכל אופן לטעמי הנך זכאית.

דמי אבטלה - תהיי זכאית לאחר 90 ימי המתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה לעובדת זמנית
    לילי
    28/11/2012

שלום

אני התחלתי בעבודה שבה אני מוגדרת כעובדת ארעית להחלפת עובדת אחרת שיצאה לחופשת לידה.
    התחלתי לעבוד כשהבן שלי היה בן 7 חודשים.
    אף אחד לא דיבר איתי על שעת הנקה ולא אמר שיש לי זכאות לשעה זו. יש לציין שמדובר בילד ראשון ואני לא הכרתי את החוק.
    אני עובדת 9 שעות ביום.
    האם הייתי זכאית לשעת הנקה? אם לא עודכנתי ולא ניצלתי את הזכאות- מה ניתן לעשות בנידון? האם החברה מחוייבת לשלם לי על השעות האלו או לפצות אותי בתקופה נוספת על השעות האלו? כלומר שבחודשים הקרובים אנצל את שעת ההנקה שלא ניצלתי?

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה לעובדת זמנית

הוספת תגובה

• שעת הנקה לעובדת זמנית - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/11/2012

לילי שלום,
    שעת הנקה שלא נוצלה בפועל - אין בגינה פיצוי שניתן לתבוע.
    ממילא, זכות זו הינה ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה - מה שלא בטוח שהיית עומדת בו מראש, היות והתחלת לעבוד כשבנך היה בן 7 חודשים לדברייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

לילי
    29/11/2012

מה ההגדרה של תום חופשת הלידה בחוק? כלומר, ממתי סופרים 4 חודשים עבור שעת הנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לשמירת הריון
    abb
    22/11/2012

בוקר טוב ,
    אשתי בשבוע 35 קיבלה חופש מחלה והמלצה לשמירת הריון מהרופא נשים שלה למשך 35 יום.. רצינו לדעת מה הפרוצדורה של הגשת הבקשה לביטוח לאומי לקבל שמירת הריון?
    לפי מה שהבנו צריך להגיש את הבקשה רק לאחר שעברו 30 ימים שאשתי בחופש מחלה??
    האם המעסיק של אשתי צריך לשלם לה בנתיים על הימים של החופש מחלה??
    והאם זה שהיא יצאה לחופש מחלה מעכשיו ייחשב לה כבר לחופשת לידה?? איך זה עובד נשמח לקבל תשובות ופרטים לגבי הנושא

תודה רבה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לשמירת הריון

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לשמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    25/11/2012

שלום לך,
    עקרונית, ממתינים לראות אם תאושר שמירת ההריון.
    אם מאושרת - מה טוב.
    אם לא - מגישים את ימי המחלה לתשלום על ידי המעסיק.
    אם המעסיק ישלם כעת ימי מחלה, הדבר עלול ליצור סיבוך מיותר מול המוסד חלביטוח לאומי, בטענה כי לא נצברו 30 הימים המחוייבים, נוכח ניצול ימי מחלה - לתשומת ליבכם.
    בכל מקרה, זה לא נחשב לחופשת לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

abb
    25/11/2012

תודה רבה על הצתגובה יש לי עוד שאלה קטנה..
    דמי לידה מחושבים לפי 3 המשכורות האחרונים.. בגלל שאשתי יצאה לחופש באמצע נובמבר.. אנחנו לא רוצים שהחודש האחרון יחשב בשכלול של ביטוח לאומי כי היא לא מקבלת עבור הימים האלה כלום כרגע כי אנחנו מחכים עד שיאושר לה השמירת הריון.. מה עלינו לעשות כדי שלא יחשיבו את זה כחודש מתוך ה3 חודשים ושיקחו 3 חודשים אחורה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/11/2012

שלום לכם,
    אם יכירו בשמירת ההריון, הרי שממילא החישוב נעשה לפי חודשים מלאים בלבד, עד ליום בו יצאה אשתך לשמירת ההריון, כך שאם נובמבר היה חודש חלקי - הוא לא אמור להיות חלק מחודשי החישוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    or
    19/11/2012

שלום

אני בהריון 3 וצפויה ללדת בסוף דצמבר 2012

יש לי וותק של 8 שנים בעבודה.

לפני שנה וארבעה חודשים ילדתי והארכתי את חופשת הלידה ל 9 חודשים, חזרתי לעבודה באפריל כשאני בתחילת ההריון הנוכחי, כלומר יוצא לי לעבוד 9 חודשים ושוב חופשת לידה.

שאלתי היא:
    כפי שהבנתי עפ"י החוק אני צריכה לעבוד 10 חודשים מתוך ה15 האחרונים אבל יהיו לי בעצם רק 9 חודשי עבודה מ-אפריל עד דצמבר.

או שצריך 15 חודשים מתוך ה22 האחרונים וגם כאן יחסר לי חודש אחד בגלל החופשה הארוכה לאחר ההריון הקודם.

חוץ מזה יש לציין כי אני נעדרת הרבה לאחרונה בגלל מחלות(בעיקר של הילדים) ונגמרו לי כל ימי המחלה והחופשה ,כתוצאה המשכורת שלי בחודשיים האחרונים להריון: נוב' - דצמבר
    קטנה.
    איך כל הנתונים הללו אמורים להשפיע על חישוב דמי הלידה? האם צפוייה פגיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2012

אור שלום,
    הנתונים שציינת עקרונית נכונים, אבל היות ודי בכך שעבדת יום אחד בחודש מסויים כדי שהוא יבוא בחשבון במניין המועדים, הרי שהכי חכם מבחינתך יהיה לפנות לביטוח לאומי ולברר עימם באופן ברור וספציפי את הזכאות שלך.
    לגבי הירידה בשכר בשל ההריון - גם זאת עלייך להסביר לביטוח לאומי ולבקש שלא יחשיבו חודשים אלה בחישוב, היות וההפחתה נבעה ממצב רפואי הקשור בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמלה לשמירת הריון ודמי לידה
    שלי
    19/11/2012

האם זה נכון שהגמלה לשמירת הריון מקוזזת מדמי הלידה? או שאין קשר בין השניים

הוספת תגובה

• גמלה לשמירת הריון ודמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2012

שלי שלום,
    ממש לא.
    אין קשר בין שני הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בזמן הריון
    אליאנה
    17/11/2012

שלום, אני ספרית כלבים (שכירה) את השכר אני מקבלת לפי תפוקה והספק שלי ולא לפי שעה. אני בהריון בשבוע 13. העבודה היא פיזית ודורשת מאמץ. בגלל תופעות ההריון בחילות,מיגרנות,ועוד המון בעיות..) אינני מסוגלת להגיע לתפוקה שהייתי לפני ההריון והדבר פוגע בצורה משמעותית בשכר שלי (פחות כ 30%!) כמו כן אני לא יכולה לספר כלבים גדולים בגלל הסכנה לקבל מכה והקושי להרים אותם, התגמול על תספורת של כלב גדול גבוהה יותר לכן גם כאן השכר שלי נפגע. המעסיקה שלי לא הורידה לי את הכמות של העבודה, אני פשוט לא יכולה לעשות את אותה עבודה שעשיתי קודם והדבר פוגע בי כלכלית בצורה קשה. האם יש משהו שאוכל לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בזמן הריון

הוספת תגובה

• עבודה בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2012

אליאנה שלום,
    לצערי לא.
    דומה מצבך לעובדת אשר בשל מצבה קיבלה שמירת הריון חלקית - אין מי שמפצה אותה עבור השעות שהיא מפחיתה בשל מצבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום עבודה עובדת זמנית בזמן הריון
    גליה
    17/11/2012

שלום

בהתאם לחוזה שהיה לי ,עבדתי 9 חודשים דרך כוח אדם באחת העיריות בארץ.

לאחר 9 חודשים ,סיימתי את עבודתי עקב סיום התקופה.

בדיעבד היום (לאחר חודש וחצי), מסתבר שבשבוע האחרון שלי שם, הייתי בהריון ולכן היום איני מצליחה למצוא עבודה.

מה עושים במקרה כזה?

האם אני יכולה לדרוש להחזיר אותי לעבודה או פיצוי?

מי הכתובת מבחינתי כוח האדם או העיריה?

עד מתי אני רשאית לדרוש מאותו הגוף להחזיר אותי?

אודה לתשובה מפורטת, גליה

הוספת תגובה

• סיום עבודה עובדת זמנית בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2012

גליה שלום,
    היות ולא את ובוודאי שלא המעסיק ידעתם על ההריון, הרי שאין התנהלות לא תקינה מבחינתו.
    למרבה הצער, לא ניתן לעשות דבר לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירב
    15/11/2012

האם יש התייחסות לזמן בחודש החמישי (התחלה/אמצע/סוף) שעד אליו צריך להודיע למעסיק על ההריון?

כלומר האם עליי להודיע עד תחילת חודש חמישי או עד סופו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    15/11/2012

עקרונית - בתחילתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה