פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתימה בלשכה
    יעל
    24/03/2013

נרשמתי בלשכה עכשיו אליי לחכות 90 יום עד שאהיה זכאית לדמי אבטלה הא אליי לחתום בזמו הזה ?
    הרי לא מקבלת עשיין כסף תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתימה בלשכה

הוספת תגובה

• חתימה בלשכה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/04/2013

נילי שלום,
    אם התפטרת ולא פוטרת, הרי שישנה תקופה המתנה כפי שציינת.
    עלייך לפעול לפי הנחיות הלשכה - זה משתנה ממקום למקום, אך עקרונית עלייך לחתום בתקופה זו, שכן הינך תחת ההגדרה של "דורשת עבודה" גם אם טרם החלה זכאותך לקבלת הגמלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום חוזה קצוב בהריון
    אסתי
    23/03/2013

שלום, אני עובדת בחברה ממשלתית מזה 9 חודשים. אני מחליפה מישהי שיצאה לחופשת לידה. החוזה היה קצוב ל6 חודשים אולם היא האריכה את החופשה שלה ולכן האריכו את החוזה הקצוב שלי בעוד 3 חודשים. עכשיו היא חוזרת לעבודה והחוזה שלי מגיע לסיומו. אולם אני בתחילת הריון ולא סיפרתי למעסיק על ההריון מכיוון שבדיוק התפנה תקן במחלקה ולא רציתי שהסיכוי שלי לקבל את התקן יפגע. יחד עם זאת פרסום המכרז לתקן מתעכב, ולא יקרה לפני תום החוזה שלי. ולכן לא אוכל להתמודד על התקן. האם במידה ואספר על ההריון המעסיק יהיה חייב ע''פ חוק להאריך את החוזה הקצוב שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    סיום חוזה קצוב בהריון

הוספת תגובה

• סיום חוזה קצוב בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/03/2013

אסתי שלום,
    עבודה קצובה בהריון הינה סוגייה מורכבת שעדיין לא הוסדרה באופן סופי וברור בפסיקה.
    באופן עקרוני, לפי החוק אם מדובר על עובדת לתקופה קצובה הפוחתת משנה אך היא הוארכה, הרי שחוק עבודת נשים, על פניו, חל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות משני מקומות עבודה לאחר חל"ד
    הגר
    22/03/2013

שלום רב,

אני בת 25, סיימתי תואר ראשון לפני מספר חודשים. חופשת הלידה שלי מסתיימת בעוד שבועיים, ולפני הלידה עבדתי בשני מקומות עבודה, האחד כלל עבודה פיזית לא פשוטה (ניקיון של גן ילדים) והשני היה בשעות אחר הצהריים (מ14:00 עד 22:00 5 ימים בשבוע).

1. רציתי לשאול האם אוכל לבקש לראות את התפטרותי מאחד המקומות כהתפטרות מוצדקת?

2. כמו כן, אם אחד מהם הינו התפטרות מוצדקת (המשרה של אחר הצהריים) והשני לא, האם אקבל דמי אבטלה מיד על משרה אחת, וכעבור 90 ימים אקבל דמי אבטלה על המשרה השנייה?
    או שאפסיד את זכאותי לקבל דמי אבטלה על המשרה השנייה משום שאמצה את ימי הזכאות שלי לאחר ההתפטרות מהמשרה הראשונה?

3. אם חופשת הלידה שלי מסתיימת ב4.4, האם אני יכולה להתייצב בלשכת התעסוקה באותו היום או רק לאחר יום זה?

תודה רבה, שבת שלום וחג שמח

הוספת תגובה

• התפטרות משני מקומות עבודה לאחר חל"ד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/03/2013

הגר שלום,
    1. עקרונית כן.
    2. ההתפטרות בדין מפוטר רלוונטית ממילא רק לעניין פיצויי הפיטורים ולא לאבטלה. זאת ועוד, לאבטלה תנאים שונים, וככל שיש לך הכנסה, אני בספק אם תהיי זכאית לדמי אבטלה, אבל עלייך לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.
    3. רק לאחר חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום בונוס לאחר חזרה מחופשת לידה
    אירית
    21/03/2013

שלום, אני מנהלת מכירות שמקבלת בונוסים על עסקאות שנסגרות. במהלך חופשת הלידה שלי המחליפה שלי קיבלה את הבונוסים גם על עסקאות שאני סגרתי והתבצעו בתקופה שהיא החליפה אותי. אנחנו מקבלים את הבונוסים בכל חודש על חודש אחורה, כלומר ב1.4 אני אמורה לקבל בונוס על הכנסות חודש פברואר והמעסיק מסרב לשלם לי בטענה שהמחליפה שלי אמורה לקבל את הבונוס על פברואר כיוון שהיא עבדה בפברואר, ומה שהיא סגרה למרץ אני אקבל (שזה כמעט כלום). האם הם חייבים לשלם לי בונוס ומה החוק ? יש לציין שהבונוס מהווה כמחצית מהשכר שלי בפועל . תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• תשלום בונוס לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/03/2013

אירית שלום,
    מדובר במקרה ספציפי ויש לבחון את תנאי החוזה שלך לעניין זה. החוק לא מדבר על סיטואציה כזו, היות והדבר מאוד פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מסמכים צריך ?
    יעל
    20/03/2013

התפטרתי מהעבודה עקב טיפול בביתי .
    קיבלתי מהמעסיק מכתב ובו רשום תקופת העסקה שלי ומה עשיתי .
    עכשיו אני רוצה ללכת ללשכת עבודה מה אליי להביא איתי איזה מסמכים לשם האם צריך גם תעודת מקצוע שלי תלושים .
    האם אליי לגשת גם לביטוח לאומי או שזה אוטומטית ירד מבעלי כבר ?
    תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    איזה מסמכים צריך ?

הוספת תגובה

• איזה מסמכים צריך ? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    21/03/2013

נילי שלום,
    הכי פשוט להפנות שאלה זו לביטוח לאומי או לשכת התעסוקה..
    עקרונית, יש להציג תלושים ומכתב על תקופת העסקה + מכתב התפטרות / פיטורים.
    יהיה עלייך גם להגיש תביעה מסודרת לביטוח לאומי כמובן.
    פני אליהם טלפונית על מנת לקבל את מלוא הפרטים.

חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה עם ליסינג
    ליטל
    18/03/2013

שלום רב,
    אני מתלבטת אם להחזיר את הרכב לחברה, האם זה ישפיע על ממוצע השכר וכך על דמי הלידה?

שכר היסוד שלי הוא 14900
    שווי רכב 1880
    שער חייב ב.ל 33066 (על ינואר, פברואר)

תודה!
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב דמי לידה עם ליסינג

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה עם ליסינג - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2013

שלום לך,
    עלייך להפנות שאלה זו למוסד לביטוח לאומי על מנת לדעת מה תהייה ההשפעה של זה, אם בכלל, על דמי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    אביב
    18/03/2013

אשתי עובדת מזה 4 שנים באותה חברה , החודש היא צריכה לחזור מחופשת לידה, אבל היא החליטה שהיא מתפטרת מהעבודה לטובת גידול הילד ,
    היא הגישה מכתב פיטורין שהיא מתפטרת לטובת גידול הילד אמרו לה בעבודה שמגיע לה את כל הפיצויים אבל 9 חודשים מאז תחילת העבודה , העבודה משלמת לה פיצויים ואת שאר השנים היא צריכה לפנות לחברה שבה היא הפרישה פנסיה והחברת פנסיה משלמת לה את הפרש הפיצויים .. האם זה נכון???

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2013

מה שקורה הוא שתשלום הפיצויים נעשה על דרך של שחרור רכיב הפיצויים מהקרן, והיתרה משלים המעסיק מכיסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    אנה
    14/03/2013

שלום רב!
    אני 8 חודשים אחרי לידה וחזרתי לעבודתי לפני כחודשיים, הכנסתי את בתי למשפחתון.
    אני מעוניינת לעזוב את עבודתי לפני תום 9 חודשים מהלידה ובכוונתי לדרוש פיצויים (לאחר 5 שנות עבודה).
    1. האם אני מחוייבת להוציא את בתי מהמשפחתון כדי להוכיח שבכוונתי לטפל בה?
    2. מתי אוכל להתחיל בעבודה חדשה?
    3. האם תהיה למקום עבודתי הנוכחי עילה לתביעה במידה ואתחיל בעבודה חדשה מיד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• פיצויים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    19/03/2013

אנה שלום,
    עקרונית אם בתך במשפחתון זה קצת שולל את הטענה שההתפטרות היא לצורך הטיפול בה.
    אין זמן מוגדר בחוק כמה זמן עלייך לשבת בבית בפועל, אלא נדרש כי יהיה זה "זמן סביר".
    אם תתחילי עבודה חדשה מייד, באותו היקף משרה, הרי שברור שגם בזה יהיה לשלול את הטענה שלך של התפטרות לצורך טיפול בילד, וזה מסכן את הפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה
    ליאת
    14/03/2013

אני עובדת קבועה, בתפקיד בכיר בארגון. לאחר שנות טיפולים נכנסתי להריון תאומים זהים. אני נמצאת כרגע בשמירת הריון( מנצלת ימי מחלה ולא את קצבת ביטוח לאומי). מייד כשהודעתי לחברה שאני יוצאת לשמירת הריון, הניחו המעסיקים שלי שאצא לחופשה של שנה לאחר הלידה, הבהרתי להם שבשלב הזה אין לי מושג לכמה זמן אצא, וכרגע אני רק מקווה ללדת בשלום, אולם אני בספק אם אצא לחופת לידה יותר מחצי שנה. למרות זאת, הוחלט על ידי המעסיק להתחיל ולחפש לי מחליף לתפקיד ( ולא ממלא מקום) ופורסמה לאחרונה מודעת דרושים לתפקיד בתקשורת.
    1. האם מותר למעסיק שלי להתחיל ולחפש מחליף לתפקיד כשאני בשמירת הריון?
    2. חופשת לידה מוגדרת בחוק כ- 26 שבועות אשר מתוכן 17 שבועות ( בתאומים) הינם בתשלום מביטוח לאומי. האם זה אומר שהזכות שלי לחזור לאותו תפקיד הינן למשך 26 שבועות לאחר הלידה או רק ל- 17 שבועות?
    3. באם אחליט להאריך את חופשת הלידה, מעבר לתקופה המוגדרת בחוק, האם המעסיק שלי עדיין מחוייב להחזיר אותי לתפקיד במעמד, שכר, דרג, אופק קידומי ומיקום גאוגרפי, דומים לתפקיד שעשיתי טרם חופשת הלידה? או שזכותו להציב אותי לכל תפקיד אשר ייראה בעיניו?

הוספת תגובה

• עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/03/2013

ליאת שלום,
    המעסיק רשאי לחפש לך מחליף החל מתחילת ההעדרות שלך (גם בשמירת הריון), וזה הגיוני ולגיטימי.
    בתום חופשת הלידה שלך (26 שבועות), או אף אם תאריכי אותה בחופשה ללא תשלום (אם את זכאית לפי החוק), יהיה על מעסיקך להשיב אותך לתפקידך ובאותם התנאים. אם לא יעשה כן וישאיר את המחליף שלך - הוא מסתכן בעבירה על הדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין וביטוח לאומי
    ענת
    11/03/2013

חברתי לאחר חופשת לידה , התפטרה כדאי לטפל בבנה
    עבדה 5 שנים בסוכנות תיירות קטנה ופרטית
    החברה בקשיים כלכליים אך הבעלים לא סוגר אותה / לא פושט רגל
    מצד שני , גם לא מעביר לה כסף לפיצויי פיטורין , טוען שאין לו כסף ולחברה אין הכנסות .
    הוא לא מתכנן לסגור / לפשוט רגל אלא משאיר אותה חיה עד להתאוששות מצב במשק

מה עליה לעשות ?

זוהי חברה של 2 עובדים בסה"כ - יעלה הרבה להגיש תביעה לפירוק חברה ....

האם ביטוח לאומי ישלם במקומו את הפיצויים במצב זה לאחר תביעה מעו"ד מול המעביד ?

זוהי חברה בע"מ אז הוא מוגן בעצם ?

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין וביטוח לאומי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/03/2013

ענת שלום,
    יש לבחון את העניין לאחר בדיקת הנתונים לעומק.
    יחד עם זאת, ככל שהחברה לא מחוסלת, הרי שחובת התשלום עליה.
    רק אם תפורק החברה, אז ביטוח לאומי נכנס לתמונה כרשת ביטחון לעובדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בשכר בזמן הריון
    עדי
    08/03/2013

שלום רב-אני עובדת בחברת תקשורת כבר 7 שנים,המשכורת בנויה על בסיס עמלות.ממוצע המשכורות הוא בערך7500שח.כעת אני בחודש שלישי להריון וחלו שינויים בחברה-נעשה מהלך של שינוי במחשבון העמלות במשכורות כך שכעת המשכורות יעמדו על ממצוע של 4000שח אפילו פחות.זהו מהלך כלל מערכתי לכול מחלקת המכירות שבחברה (ולא מעשה שבוצע ספיציפי אליי כמובן).העינין כמובן משפיע עליי לגבי דמי הלידה מיועדים לי וכמובן על דמי הפיצויים שאקבל(כי כמובן שאני יעזוב פה לאחר הלידה).האם יש לי עילה לתביעה?או בגלל שזה מהלך כלל מערכתי אין מה לעשות בנושא אלא רק לספוג?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בשכר בזמן הריון

הוספת תגובה

• שינוי בשכר בזמן הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/03/2013

עדי שלום,
    ברור שהדבר פוגע בסכומים להם את צפויה להיות זכאית.
    יש לבחון האם מדובר בהפחתת שכר או בשינוי תנאי העסקה אסור, המחייב היתר הממונה על חוק עבודת נשים או לא, כאשר גם ברור שעצם העובדה שהשינוי רוחבי ולא ספציפי לגבייך, מקילה את העניין על המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בתום חופשת לידה
    ענת
    06/03/2013

אנו בחודש שמיני , אמורה ללדת עוד 5 שבועות
    עובדת בעסק פרטי קטן כ - 10 שנים !
    6 ימי עבודה
    צברתי 46 ימי חופש . האם בתום חופשת לידה ( אם אתפטר ) אוכל לקבל פדיון כל 46 הימים ? או שחלילה חלק מהימים הולכים לאיבוד ?
    יש לציין שרק עכשיו נאות המעביד להוסיף לתלוש עוד 22 ימים בשל 6 ימי עבודה כל השנים , הוא חישב עד כה בטעות עפ"י 5 ימי עבודה
    האם עפ"י חוק ולאור הנסיבות אקבל את כל ה 46 ימים ?
    הוא אינו מוכן לתת לי פדיון חופשה .

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות בתום חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכויות בתום חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/03/2013

ענת שלום,
    עקרונית בתום תקופת ההעסקה, זכותך לקבל את ימי החופשה כפדיון, וזאת בכפוף לתקופת ההתישנות בחוק, שהינה 3 שנים, ונראה שאת עומדת בתנאי זה, כך שלא צפויה בעיה עקרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בהריון
    ויקי
    06/03/2013

שלום
    התקבלתי לעבודה חדשה וביום ראשון שיצאתי לעבוד גיליתי שאני בהריון.
    האם הם יכולים לפתר אותי?
    באיזה חודש לפי החוק אני חייבת להידיע להם?
    כמה זמן אני צריכה לעבוד במקום כדי להבטיח לי חופש לידה וחזרה לעבודה.
    כמה חודשים מקסימום ניתן להיות בחופשת הלידה במקרה שלי?
    המון תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות בהריון

הוספת תגובה

• זכויות בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/03/2013

ויקי שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
    עלייך ליידע על ההריון עד חודש חמישי.

זכאות לדמי לידה תהיה לך בתנאי שתעמדי בדרישות הבאות:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    מורן
    05/03/2013

היי,
    אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חל"ת ב7.4 הסברתי למעביד שלי את ענין שעת הנקה.
    לדבריו הוא לא יכול לתת לי לצאת שעה מוקדם יותר אלא להגיע שעה מאוחר יותר.
    השאלה שלי היא האם הוא יכול לעשות כזה דבר?הרי כל הענין הוא שאגיע לתינוקת שלי מוקדם יותר ולא מאוחר יותר....

תודה רבה,
    מורן.

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת הנקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/03/2013

מורן שלום,
    החוק לא קובע מ ת י יש לתת את שעת ההנקה, ואם המעסיק בוחר שזה יהיה דווקא בבוקר - זכותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת מקום עבודה בשלב הריון מתקדם
    גילה
    04/03/2013

שלום,
    ברור לי כי כאשר מקום עבודה נסגר, עליו לשלב לכל עובדיו פיצויי פיטורין (בכלל זה לעובדותיו אשר בשלבי הריון).
    אך מה קורה אם אני בחודש מתקדם (שישי למשל) כשזה קורה, מבחינת חופשת לידה? הרי לא אמצא מקום עבודה חליפי שיגייסני לשורותיו בשלב כ"כ מתקדם בו נראה לכל (ודווח לכל) שאני בהריון. האם הגיוני זכויות חופשת הלידה נעלמו במצב כזה? איך שומר עליי החוק, מה כן יתווסף לי?
    לעונים תודה מראש.
    בברכה,
    -גילה

הוספת תגובה

• סגירת מקום עבודה בשלב הריון מתקדם - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/03/2013

גילה שלום,
    בנסיבות אשר תיארת רוב הסיכויים שזכותך לדמי הלידה לא תיפגע - פני ישירות לביטוח לאומי ותבררי זאת פרטנית לפי נתונייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה