מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות לאחר חופשת לידהליאורה06/01/2013
שלום,
חזרתי לעבודה לאחר 6 חודשי חופשת לידה. אני שוקלת להתפטר לאחר 7 שנות עבודה.
האם במכתב ההתפטרות אני צריכה לציין בפירוש שאני מתפטרת כדי לטפל בילד על-מנת לוודא שאני אקבל את הפיצויים?
האם אסור עליי להתחיל בעבודה חדשה אם קיבלתי את הפיצויים עקב התפטרות למען טיפול בילד?
מתי אוכל להתחיל לעבוד בעבודה חדשה?
כמו כן, כיצד מחושבים הפיצויים, כי במהלך 7 שנות העבודה עבדתי באחוזי משרה שונים, וכרגע ירדתי משרה (כשלפני הלידה הייתי משרה מלאה)?
תודה רבה על המענה,
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2013ליאורה שלום,
א. כן - זהו התנאי לקבלת הפיצויים.
ב. נכון. אין זמן מוגדר בחוק כמה זמן עלייך לשבת בבית בפועל, אלא נדרש כי יהיה זה "זמן סביר".
ג. אם היו שינויים באחוזי המשרה - כל תקופה יש לחשב בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהריוןאלה03/01/2013
שלום רב
אני אחות עובדת בבית חולים מזה 4 שנים וחצי אני עדיין נחשבת לעבדת זמנית..נכנסתי להריון לאחר טיפולים..כעת אני בשבוע 12 להריוני .. קיבלתי 30 יום מחלה (לא ברצף) ..ואני עדיין מרגישה שאני לא מסוגלת לעבוד ..בהתחלה זה היה בגלל דימומים אבל עכשיו אני כל הזמן עייפה וסובלת מסחרחורות והעבודה שלי מאוד קשה ופעילה ..
בעלי מתכנן לעבור מקום עבודה בצפון ואנחנו בנתיים עובדים במרכז .. אני חושבת להתפטר כי לא בטוחה שאוכל ל השיג שמירת הריון.
השאלה שלי .. אם אני מתפטרת עכשיו בחודש שלישי האם מגיע לי דמי לידה ? ולפי מה יחושב?? והאם אקבל פיצויים כרגיל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2013אלה שלום,
הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן הזכאות לדמי אבטלה.
ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה ושינוי אחוז משרהעובדת עצות03/01/2013
שלום
אני עובדת מעל לחמש שנים במקום עבודה ואמורה לחזור מחופשת לידה בסביבות מרץ.
החלטתי ללכת ללמוד - הלימודים מתקיימים פעם בשבוע ואני מעוניינת להציע למעסיק שלי שאני אחזור לעבודה משרדית (יש ירידה בדרגה כי עד הלידה היה לי רכב ותנאים) כלומר אני אוותר על התנאים שהיו לי שבנתיים נתפסו על ידיי עובד אחר ואני אציע לו לאפשר לי לעבוד 4 ימים במקום חמישה. אני אוהבת את מקום העבודה והלימודים שלי קשורים ולכן אני רוצה להמשיך ולעבוד שם גם כמזכירה עד לסיום לימודיי.. השאלה שלי - האם עצם ההצעה שאני מציעה למעסיק יכולה לפגוע בפיצויים שלי במידה והוא לא יסכים?? האם הוא יכול לטעון שאני שיניתי את תנאיי העסקה ואחוז המשרה ולא הוא זה שפיטר אותי? האם הוא יכול להשתמש בהצעה שלי נגדי? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה ושינוי אחוז משרה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2013שלום לך,
ככל שמדובר בהצעה, הרי שאין ולא יכול להיות בכך שימוש כנגדך, שכן זהו מו"מ בלבד, ולא הודעה מטעמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחתום בלשכה לאחר שמירת הריוןרוזית02/01/2013
אני נמצאת רגע בסיום חופשת לידה, לפני התפטרות, רציתי לדעת האם מותר לי לחתום בלשכה לאחר שהייתי בשמירת הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחתום בלשכה לאחר שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2013רוזית שלום,
אין סתירה בין שמירת הריון ודמי אבטלה - שמירת ההריון נחשבת כחלק מתקופת עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה עוסקת פטורהחן ס02/01/2013
שלום רב,
חברתי עוסקת פטורה, לאחרונה ילדה וקיבלה דמי לידה מביטוח לאומי.
1. האם עליה לדווח על דמי לידה אלו במסגרת הכנסותיה השנתיות? ואם כן, כיצד?
2. אם סך הכנסתיה מהעסק יחד עם הכנסותיה מביטוח לאומי עולות על התקרה המותרת לעוסק פטור-האם זה יכול לגרום לביטול מעמדה כעוסקת פטורה?
תודה מראש,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה עוסקת פטורה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/01/2013חן שלום,
שאלות אלה יש להפנות לרואה החשבון אשר מחזיק במידע רלוונטי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולידההילה30/12/2012
שלום רב, ישנם כמה שאלות שאשמח לקבל תשובות.
בחודש מאי 2012 ילדתי בת וקיבלתי את דמי הלידה מביטוח לאומי.
חזרתי לעבודה לחודש ואז החלטתי שלא מתאים לי לעבוד בשעות העבודה המבוקשות והתפטרתי בספטמבר 2012 לאחר 3 שנות עבודה.
באוקטובר 2012 התחלתי לחתום בלשכה אמרו לי שמגיע לי 110 ימים ואני מקבלת דמי אבטלה.
בדיוק שהתחלתי לחתום בלשכה גיליתי שאני בהריון נוסף (כעת בשבוע 13).
ברצוני לדעת האם מגיע לי דמי אבטלה?
ובמידה ואני יכולה לחזור לעבודתי הקודמת כבר החודש האם אקבל דמי לידה ?
כמה תלושי שכר צרך על מנת לקבל דמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ולידה - תגובה
עו``ד חן שטיין01/01/2013הילה שלום,
אין רלוונטיות לעובדת היותך בהריון כעת ולזכאותך לדמי האבטלה - דינך כדין כל עובד אחר.
לגבי דמי הלידה - אלה הן ההוראות המחייבות:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידההודיה27/12/2012
שלום,
לפני כחודש פוטרתי, וכעת אני חותמת אבטלה, לפי מה שהבנתי מגיע לי 138 ימים בשנה.
כעת, אני מתכננת להכנס להריון (אני בטיפולים), על מנת להיות זכאית לדמי לידה, אני צריכה להיות מועסקת כשאני נכנסת להריון, או שאני צריכה להיות מועסקת כשאני יולדת? כלומר אם עכשיו אמצא עבודה זמנית לחודשיים ובחודשיים האלו אכנס להריון, ואח"כ אמשיך לחתום אבטלה (זה מותר, שאלתי בלשכת תעסוקה), האם כשאלד אהיה זכאית לדמי לידה כי בעת שנכנסתי להריון הייתי מועסקת?<
או שאני צריכה לדאוג לעבוד בזמן סוף ההריון כך שכשאלד יהיה מועסקת וזה לא משנה שכשנכנסתי להריון הייתי מובטלת.
זה חשוב לי מאד כי מבחינה כלכלית אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לוותר על הדמי לידה ואני רוצה לדעת אם להפסיק את הטיפולים עכשיו או להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/12/2012הודיה שלום,
ישנם תנאים ברורים לזכאות לדמי לידה:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהיוליה26/12/2012
שלום!!!!תודה רבה על תשובה מהירה.יש לי עוד שאלה אחת-הרי אני נתפטרתי בעצמי עם אילו מסמכים אני צריכה לגשת ללשכה? ולא הבנתי נכון-אני צריכה ללכת ללשכה עד ששחופשת לידה שלי מסתיימת(4 לינואר)?סליחה אל השאלות פשוט זה פעם ראשונה שאני מתעסקת עם לשכה ואני ממש עובדת עצות ואבודה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/12/2012יוליה שלום,
ראשית - בשמחה.
עלייך לפנות ללשכה עם מכתב ההתפטרות ותלושי שכר.
עלייך להתייצב שם מייד עם סיום יחסי עובד מעביד, ואת יתר ההנחיות לרבות לגבי מועדי ההתייצבות - תקבלי מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה וקבלת פיצוייםסבט25/12/2012
שלום, ילדתי בתאריך 30.11 אני מעוניינת לחזור לעבודה בעוד כ4-5 חודשים ואז להתפטר בסביבות חודש אוגוסט ספטמבר בכדי להישאר ולטפל בבת שלי.
שאלתי העיקרית היא: לפי מה שהבנתי יש לי 9 חודשים מיום הלידה להתפטר בשיל להיות זכאית לפיצויים ולפי התאריך שלי מהו התאריך האחרון בו עליי להתפטר (בהתחשב בכך שאגיש מכתב כחודש לפני יום העזיבה)
תוך כמה זמן אוכל לחזור לעבוד? בהתחשב בכך שזו עבודה נוחה יותר שאוכל לשלב טיפול בבת שלי
והאם זה יכול להשפיע על הפיצויים שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה וקבלת פיצויים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/12/2012סבט שלום,
המועד האחרון המומלץ הינו עד שמונה חודשים מיום הלידה, על מנת לאפשר חודש הודעה מוקדמת.
לעניין שובך לעבודה - החוק והפסיקה לא מדברים על מועד מדוייק, אלא על "זמן סביר" - נראה כי צריכים לעבור לפחות מעל חודשיים-שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה ועבודה בפיצוליםאנה25/12/2012
שלום רב,
אני עובדת בקופת חולים במשרה מלאה. חלק מימי העבודה הם מפוצלים (8-13, 16-19). האם מגיעה שעת הנקה גם בימים אלה או רק בימים שבהם אעבוד רצוף (8-16)?
תודה, אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה ועבודה בפיצולים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/12/2012אנה שלום,
באם הינך עובדת במשרה מלאה - עקרונית קמה לך הזכאות לשעת הנקה, ללא הבדל בימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות ??נילי25/12/2012
כרגע אני בחופשת לידה איך אני רוצה לעזוב מקום עבודה שעבדתי 5.5 שנים בערך.
יש לי כמה שאלות
1.מתי ואיך מודיעים להם שאני עוזבת ?
2.תוך כמה זמן מקבלים את הפיצויים , האם מגיע לי הכול גם חופשות גם בית הבראה וגם ימי מחלה שלי ?
3.יש לי גם מנורה שאני משלמת האם מקבלים את זה ביחד או לחוד ?
אחרי כמה זמן חותמים אבטלה ומתי מתחילים לקבל אחרי כמה זמן ?
כמה זמן מגיע לי אבטלה בת 28 ויש לי שתי ילדים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות ?? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/12/2012שלום לך,
על העזיבה מומלץ להודיע בכתב. את הפיצויים יש לשלם תוך 15 ימים מסיום יחסי העבודה.
גמר חשבון הכולל יתרות הבראה, חופשה וכו - חובה גם כן על המעסיק לשלם לך, כמו גם שחרור הקרנות לטובתך.
הזכאות לפיצויים - ככל שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות. תקופת הזכאות לחתום אבטלה - משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים - מספר תלוים, האם בן הזוג עובד, גיל, וכדומה - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדוק זאת באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
נילי26/12/2012כמה זמן להודיע להם בכתב על ההתפטרות
שלי ?
האם יש נוסך מכתב שצריך להיות או רק לרשום שזה לטיפול בילדים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין29/12/2012יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי עובד מעביד בתקופת ח.לידהיולדת24/12/2012
שלום רב, רציתי לברר היכן בדיוק כתוב בחוק שבזמן חופשת הלידה עדיין מתקיימים יחסי עובד מעביד? (משום שהמעסיק שלי מתכחש לכך ואני רוצה להפנות אותו לחקיקה). תודה מראש!
ועוד שאלה: במקרה שהתפטרתי, מתי זה נחשב ל"הפסקת עבודה"- ביום כניסת התפטרותי לתוקף או שמא ביום שילדתי? (מבחינת מס הכנסה למשל) ומכל הבחינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי עובד מעביד בתקופת ח.לידה - תגובה
הגדרת חופשת הלידה כחלק מהותק מצויה במספר חוקים ותקנות, כאשר הרלוונטי ביותר ממנו אף מבצעים גזירות מתאימות הוא חוק פיצויי פיטורים.
הפסקת עבודה הינו מועד אותו מגדירים הצדדים - לפי המועד בו הודעת כי תסתיים עבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהיוליה24/12/2012
שלום!אני כרגע נימצאת בחופשת לידה ולא מתכוונת לחזור לעבודה בה עבדתי שלוש שנים עד ליום אחרון , שלחתי כבר מכתב התפטרות ואני רוצה לדעת האם אני זכאית לדמי אבטלה בתום חופשת לידה(שמסתיימת ב 3 לינואר)?ואם כן מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/12/2012יוליה שלום,
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהמיכל24/12/2012
שלום רב,
אני עובדת כוח אדם שהתקבלתי למשרה מלאה.
בפועל אינני משלימה את השעות שלי וצוברת כ30 שעות חסרות בחודש. (מקבלת משכורת פר שעת עבודה)
חזרתי כרגע מחופשת לידה (בזמן) ושאלתי האם אני זכאית לשעת הנקה ?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/12/2012מיכל שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
כשלב ראשון יש לבחון אם הינך עובדת משרה מלאה, המוגדרת בחוק כ 186 שעות בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע לשמירת הריוןמרב24/12/2012
שלום! רציתי לשאול האם קיים פתרון למצבי בביטוח לאומי או כל סיוע אחר..
אז המצב הוא כזה- אני כיום בשבוע 26 להריון עם תאומים, אני נמצאת בשמירת הריון ע"פ הנחיות רופא ולאחר אשפוז בעקבות קיצור צואר רחם מזה כ6 שבועות.
מבחינה תעסוקתית- בחודש ספטמבר סיימתי את לימודי לתואר ראשון ועד אז לא עבדתי בעבודה רשמית אלא רק דרך מלגות. בחודש אוקטובר מצאתי עבודה מסודרת ותכננתי לעבוד בשישה החודשים שלאחריו על מנת להיות זכאית למחצית מסכום חופשת הלידה, רצה הגורל ולאחר השבוע הראשון בחודש נובמבר התאשפזתי בבי"ח ומאז אני מרותקת למיטה ונאסר עליי לקום בתקופה הקרובה.
כשבדקתי את זכאותי לשמירת הריון מצאתי כי משום שלא עבדתי 6 חודשים אני לא זכאית.
רציתי לשאול האם קיימת דרך שבה אהיה זכאית או שאוכל לקבל סיוע מביטוח לאומי? <בעלי סטודנט ועובד במשרה חלקית ואנו אובדי עצות לגביי עתידנו הקרוב מבחינה כלכלית עם זוג תאומים..>
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע לשמירת הריון - תגובה
לצערך, היות ואינך עונה על תנאי הסף על מנת להיות זכאית לגמלה, הרי שלא תוכלי לקבל גמלה זו מהמוסד לביטוח לאומי, ואין גמלה חלופית אחרת.
נסי לבדוק אם בפוליסת ביטוח (אם יש לך) ישנו רכיב של אובדן כושר עבודה, והאם את עונה על התנאים שם על מנת להיות זכאית לפיצוי כלשהו מהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)