מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לחצי משרה לאחר חופשת לידהאור02/07/2013
שלום!
אני עובדת חמישה ימים בשבוע במקום עבודתי כבר 4 וחצי שנים.
14 שבועות של חופשת לידה תמו בתחילת השבוע.
לפני הלידה עדכנתי את מעסיקיי שאיני יודעת אם אשוב בתום 14 השבועות או אאריך את החופשה ללא תשלום משום שאין לי סידור לתינוק לכל ימות השבוע. הם הציעו אז (כאמור עוד בטרם הלידה) שאחזור ליומיים או שלושה בשבוע בימים בהם יש לי סידור לילד ואקבל שכר בהתאם באופן יחסי.
שאלתי הראשונה,
במידה ואכן אעשה זאת האם יש להם אפשרות להחליט שהיקף המשרה הזה מתאים להם באופן קבוע ואז להוריד לי את המשרה המלאה לחצי משרה?
במידה והחוק שומר על נשים לאחר לידה-לכמה זמן הוא תקף?
שאלה שנייה,
לכמה זמן אפשר להאריך חופשת לידה ללא תשלום? האם עד שנה במקרה שלי?
במידה והחוק שומר עלי - זה תקף רק אם אעבוד מבחירה חצי משרה רק בזמן התקופה הזו (בה ניתן להאריך את החופשה ללא תשלום)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנטנה בנושא..
אור02/07/2013אם אעבוד יומיים או שלושה בשבוע אז מגיעה לי בהם שעת הנקה??
אני עובדת 8.5 שעות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנטנה בנושא.. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013לשעת הנקה זכאית רק עובדת במשרה מלאה. ככל שלא תעבדי כך, לא תהיי זכאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לחצי משרה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013אור שלום,
ראשית, ככל שמוסכם על שינוי זמני נקודתי, הרי שכך זה מאור להיות, ולא שינוי היקף המשרה קבוע, ולא ניתן יהיה לפגוע בתנאייך - כדאי להסדיר הכל מראש.
חופשת לידה ניתן להאריך עד למקסימום שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בטיפול פוריות,הריון ופיטוריםשז02/07/2013
שלום, אני עובדת בחברה שמסיימת את המכרז שלה מול המדינה בסוף החודש ולכן כל העובדים מפוטרים ויומנו האחרון הוא ב 31/7/13 (גבר קבלנו מכתבי פיטורים). אני במהלך טיפולי פוריות (בעבודה אף אחד אינו יודע- למעט מישהי מהשכר). שאלתי היא האם מותר לפטר אותי במהלך טיפולים? (אין להם ברירה כי החוזה נגמר). עוד כשבוע אדע האם אני בהריון במידה וכן מה זה אומר לגבי הפיטורים? האם מותר להם לפטר אותי, האם יש פיצויים כלשהם מעבר לפיצוי רגיל של פיטורים? מה הזכויות שלי, מה קורה אם ההריון נופל? מה קורה אם אני כבר חותמת על חוזה עבודה חדש עם חברה אחרת?. מאוד מסובך הנושא, לא מצאתי תשובה ברשת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בטיפול פוריות,הריון ופיטורים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013שלום לך,
עקרונית על מנת לבחון את המקרה יש צורך בפגישה מסודרת, אך אשיב בכלליות:
אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות נוספות ודמי לידהמיה02/07/2013
שלום,
אני עובדת במקום עבודה מסודר.
המשכורת שלי מורכבת מכמה גורמים:
1. שכר בסיס - ממנו מופרשים גם זכויותיי הסוציאליות.
2. תוספות קבועות - כמו ארוחות, נסיעות, הבראה.
3. שעות נוספות - אני עושה שעות נוספות כל חודש.
שאלתי היא, האם שמי לידה מחושבים רק משכר הבסיס או מכל מרכיבי השכר? האם אקבל דמי לידה גם עבור השעות הנוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות נוספות ודמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013מיה שלום,
עקרונית הרכיבים הללו נחשבים, לרבות דמי הבראה, אולם על מנת לקבל תשובה מדוייקתבהתאם לרכיבי שכרך הספציפי - מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו- העברת בעלותאורית30/06/2013
התפטרתי לאחר 11 שנות עבודה עקב לידת בני
הסתבר לי שהבעלים הקודם העביר בעלות לבעלים חדשים במהלך חופשת הלידה שלי
מקווה שזה כדאי להמלט ממתן תשלום פיצויים
ממי עלי לתבוע פיצויים ? מהבעלים איתו עבדתי או מהבעלים החדשים אותו אני בכלל לא מכירה ואין לי את הפרטים שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו- העברת בעלות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013אורית שלום,
לא ניתן "להעביר בעלות" בעובדת...
יחד עם זאת, אם יש ספק, כדאי לפנות לשני הגורמים הרלוונטיים, או להתחיל עם אחד, ואם תתעורר בעיה - לצרף גם את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידה שניהאפרת27/06/2013
אני בחופשת לידה לאחר לידה ראשונה. אני עובדת בבי"ח ממשלתי עם קביעות ומתכננת להאריך את החופשה לחל"ת של עד שנה מהלידה.
השבוע גיליתי שאני בהריון (-: מעבר לשמחה, התעוררו השאלות:
1. אם אקח חל"ת לשנה (לידה ראשונה) האם אהיה זכאית לדמיי לידה ? האם אהיה זכאית לעוד שנה חל"ת לאחר הלידה השניה ? או שעליי לחזור לעבוד לפניי על מנת לממש חלק או את כל הזכויות ? (דמיי לידה פחות מעניין, יותר מעניין החל"ת הנוסף)
2. האם אני מסתכנת בפיטורין ? האם זו עילה לפיטורין או שאני מוגנת מהבחינה הזו ? מהקביעות או מהחוק לנשים בהריון ?
3. מתי עליי לעדכן על ההריון ? ומתי עליי לעדכן על רצוני לחל"ת נוסף ?
4. האם ישנה עוד איזשהי זכות או מגבלה שעליי לדעת עליה בנושא ?
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה שניה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/06/2013שלום לך,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם. כמובן שאם תהיי בחל"ת ארוכה מידי ולא תעמדי בדרישות הסף מבחינת התנאים לדמי לידה, לא תהיי זכאית לגמלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על קיצוץ מראש בשכר לאישה בהרינטע27/06/2013
שלום רב
אני עובדת 5 שנים בעמותה. 3 שנים אחרונות אני עובדת כמנהלת צוות, ומקבלת שכר זהה לצוות אותו אני מנהלת. הנהלת העמותה הודיעה כי המצב הכלכלי קשה ועקב נסיבות ראליות שונות, היא מבקשת לקצץ בשכרנו 15%!.
לפני שנתיים, חלק מהעובדים היו פרילנסרים, וקיצצו לנו 30$ בשעות לצורך העסקתם כשכירים. באותו זמן לא היה לנו חוזה, לאחר הקיצוץ חתמנו על חוזה.
ההנהלה הודיעה כי אינה יכולה לכפות עלי קיצוץ בגלל שאני בהריון, אך שהדבר תלוי ברצוני הטוב. האם זה חוקי להפעיל עלי לחץ כזה לפני כולם? בטענה שבמידה ואסכים זה יקטין את הקיצוץ לאחרים.
אני שוקלת לסרב לקיצוץ. השאלה היא היכן זה מותיר אותי לאחר הלידה בעזרת השם, כשארצה לחזור לעבודה, ברור לי שיתנו זאת בקיצוץ בשכרי.
יש לי מספר שאלות-
1. האם כשארצה לחזור לעבודה, ויודיעו לי כי אני מחויבת לקצץ בשכרי, אוכל להתפטר כדין מפוטרת ולקבל דמי אבטלה?
2. עם וותק של 5 שנים, מה פרק הדבר המירבי אותו אני יכולת לקחת כחופשת לידה ללא תשלום?
3.אם אחליט לעזור ישירות אחרי חופשת לידה ולחתום אבטלה- האם יש לי זכאות? הכוונה להתפטרות רגילה לצורך טיפול בתינוק או תינוקת. אם כן, במידה ואצא ל 3 חודשים בתשלום ועוד מספר חודשים ללא תשלום, האם אוכל להתייצב בלשכה כבר בתקופת החופש ללא תשלום כדי להתחיל את פרק ההמתנה של 3 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על קיצוץ מראש בשכר לאישה בהרי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/07/2013נטע שלום,
1. עקרונית כן.
2. עקרונית עד שנה מיום הלידה.
3. תוכלי להתייצב בלשכה רק עם תום יחסי עובד-מעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחופשה לפני לידה ע"ח ימי מחלהרין25/06/2013
שלום רב
אני בסכסוך עם הבוסית שלי. תאריך משוער 23.8 והייתי מעוניינת כבר לעזוב בתחילת יולי את העבודה.
הרופא מאשר לי מנוחה כמה שאצטרך אך יש ברשותי רק 13 ימי מחלה.
במידה ואני יוצאת כבר עכשיו לחופשה האם דמי הלידה נפגעים משמעותית? האם אחר כך מותר לי להודיע על התפטרותי ולקבל פיצויים?
אודה על תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחופשה לפני לידה ע"ח ימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/06/2013רין שלום,
עד 49 ימים טרם מועד הלידה המשוער, זכותך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, ואינך זקוקה לאישור המעסיק על כך או ליתן הודעה מראש. תוכלי לממש את ימי המחלה שברשותך ולאחריהם לצאת לחופשת הלידה המוקדמת, ככל שהמועדים מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ועזיבת עבודהרין25/06/2013
שלום רב
אני בהיריון חודש 7 אתמול הבוסית לקחה אותי לשיחה ואמרה שהביאה לי מחליפה לתקופה שלא אהיה.
במהלך השיחה שאלה אותי אם אפשר לדעת בכנות אם ני מתכוונת לחזור ואמרתי שכנראה שלא (היינו במריבות לאחרונה) אבל שמותר לי להחליט אחרי הלידה בעזרת השם.
היום בבוקר היא כינסה את כולם וגם שלחה לי כבר אתמול סיכום במייל והודיעה שבהחלטה משותפת הוחלט שאני לא חוזרת אחרי הלידה.
האם מותר לה לעשות זאת? מה עם פיצויים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון ועזיבת עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין25/06/2013רין שלום,
היא לא רשאית לעשות זאת, אלא בהסכמתך.
ככל שלא הסכמת לכך - שלחי לה מכתב חזרה בו תביעי את עמדתך בעניין.
עקרונית, גם את תתפטרי עד 9 חודשים אחרי לידה לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לחופשה לפני לידה עח ימי מחלה
רין25/06/2013תודה רבה האם מדובר ב49 ימים (כולל שישי/שבת) או בימי עבודה?
תאריך משוער שלי הינו 23.8.
ואז דמי הלידה מחושבים לי עבור 3 חודשים אחורנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה לחופשה לפני לידה עח ימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/06/2013מדובר בימים קלנדריים (כולל שישי שבת).
אכן, דמי הלידה מחושבים 3 חודשים אחורנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..רינת25/06/2013
בוקר אור אני אחות מוסמכת בבית חולים ממשלתי כרגע נמצאת בשמירת הריון ברצוני לדעת האם הבית חולים ישלם לי קרן השתלמות, ופנסיה בתקופה זו? כמו כן יש דמי הבראה האם אקבל או לא?בתודה מראש ויום טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
עו``ד חן שטיין25/06/2013רינת שלום,
עקרונית, ככל שאת עובדת לפחות שישה חודשים טרם ההריון, הרי שיש לך זכאות להמשך הפרשות לקרנות וכן את צוברת ותק לדמי הבראה, ללא שאלה נפגעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשים לדמי שמירת הריוןאלה24/06/2013
שלום ,
אני מקבלת גמלה לשמירת הריון יצאתי לשמירה ב 21.1
במשכורת של ספטמבר שולם לי מענק חד פעמי ..תמריץ תקופת ספטמבר 2012 עדספטמבר 2013 ..בסכום 5600 ש"ח..
כשיצאתי לשמירת הריון נודע לי שלא מגיע לי תמריץ על החודשים שבהם אני נמצאת בשמירה ובכן גבו (במקום עבודתי)ממני בחזרה סכום של 3600 - על הששה חודשים שבהם אני נמצאת בשמירה (מסוף ינואר עד יולי) .
השאלה שלי האם מגיע לי לתבוע לתשלום הפרשים ?? הסכום 3600 אכן עולה על רבע השכר החודשי .אבל אני לא בטוחה אם מגיע לי לתבוע לתשלום הפרשים כי יש סיכוי שהסכום המלא (5600) אולי נכלל בחישוב הקצבה לשמירת ההריון!!
תודה רבה .. ורציתי לברר אם מגיע לה מה עליי לשלוח על מנת לקבל את ההפרשים!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשים לדמי שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין25/06/2013שלום לך,
שאלתך אינה ברורה מספיק, אך ממילא עלייך לבדוק עניין ספציפי זה מול המוסד לביטוח לאומי.
אגב, לא בהכרח היה צריך לקחת ממך חזרה את התמריץ, היות והוא לא שולם לך בגין עבודה בתקופה בה היית בשמירה, אלא בגין תקופה קודמת - בדקי את העניין מול ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון..אבל
אלה25/06/2013האמת שאני בעצמי מבולבלת!!
אני נמצאת בשמירת הריון מ 21.1.2013 .. את הבונוס קיבלתי לפני הכניסה לשמירת הריון ב 1.9.2012 .. הסכום היה 5000 ש"ח ..
מיד כשיצאתי לשמירה נוכו ממני סכום של 3600 ש"ח בעבודה! כי לטענתם לא מגיע לי בונוס בזמן חלת (שמירת הריון) וזה על החודשים סוף ינואר עד סיום שמירת הריון ! הרי הסכום ששולם 5000 ש"ח זה היה לשנה הבאה ולא הקודמת ! ז"א עד ספטמבר 2013..
השאלה שלי .. האם במקרה שלי מגיע לי קבל את הבונוס או לא !!
והשאלה השנייה האם מגיע לי.לתבוע לקבלת הפרשים מהביטוח ..אני לא כלכך מבינה אבל לפי מה שהבנתי שתובעים על סכומים ששולמו אחרי השמירה ולא לפני!
למרות שהסכום ששולם הוא לשנה מלאה ז"א על כל חודש עד ספטמבר 2013
תודה ..מקווה שהייתי יותר ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון..אבל - תגובה
עו``ד חן שטיין26/06/2013לאור מורכבות העניין, יש לבחון זאת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת על מנת להגיע לתשובה מעמיקה ומקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה ..אלה22/06/2013
שלום..אני נמצאת בשמירת הריון מההתחלה ועד הסוף ומקבלת גמלה .. אני אמורה ללדת בסוף יולי ..הבנתי שדמי לידה מחושבים לפי שלושת החודשים שלפני היציאה לשמירת ההריון !?
אם כן .. אי יצאתי לשמירה ב 21.1 ז"א שמחשבים את דצמבר ואחורה .. רציתי לציין שבמשך חודש דצמבר אני כמעט ולא עבדתי והייתי במחלה 20 יום בערך ובכך המשכורת הייתה מאוד נמוכה ? האם בביטוח לאומי יגולים להתחשב בכך ולהתחיל את החישוב לפי נובמבר אוקטובר ספטמבר ? ולדלג על דצמבר ?
ואם כן .. מה עליי לעשות !!
תודה רבה ..
ועוד שאלה ..אני מתכוונת להתפטר חודש לפני סיום חופשת לידה ? האם זה משפיע על דמי הלידה או הפיצויים ??
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה .. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/06/2013אלה שלום,
באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב, הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אך יש לברר זאת ספציפית מול ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וימי מחלהשימי19/06/2013
שלום
אשתי יצאה לשמירת הריון ולאחר 3 שבועות התקשרו אליה ממקום עבודתה והציעו לה לשלם לה ימי מחלה.
הבנתי שזה לא ישנה כי את הבקשה לביטוח לאומי אפשר להגיש רק אחרי 30 יום ללא הכנסה ( לצורך זה , גם ימי מחלה הם הכנסה).
במצב כזה , בכל מקרה יהיה חודש ללא הכנסה .
במידה והשמירה לא תאושר , האם ניתן לבקש מהמעסיק להוריד ימי מחלה רטרואקטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וימי מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2013עקרונית כן.
כך גם נהוג לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימוש ימי מחלה אטרואקטיבית .יפעת18/06/2013
שלום .
אני בשבוע 22 ורופא הנשים המליץ על שמירת הריון עקב סימפיזיוליזיס קשה
הגשת התביעה לביטוח לאומי היא רק לאחר 30 יום שמירה .
שאלתי במידה והתביעה תדחה האם הנני יכולה לממש ראטרואקטיבית על התקופה שחלפה את ימי המחלה שברשותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימוש ימי מחלה אטרואקטיבית . - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/06/2013יפעת שלום,
עקרונית כן.
כך גם נהוג לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת קיטבג אבל-עינת13/06/2013
במהלך חופשת הלידה שלי החלטתי שאני מוכנה לחזור לעבודה רק לחצי משרה ולא 75 כבעבר, על מנת לעבוד במקום נוסף במהלך השבוע -בו ארוויח יותר מאשר אם אשאר שבוע שלם בעבודתי הקודמת.
המנהל התקשר אלי ואמר שהוא מסרב לרעיון. הוא אמר שאם אני לא מעוניינת לחזור למשרה הקודמת,עלי לכתוב לו מכתב בו אני מתארת את רצוני לעזוב ואת הסיבות לכך,וכך עשיתי. יש לציין שכל התהליך נעשה באווירה נעימה ובחשיבה משותפת.
היום קיבלתי מייל מהנהלת חשבונות בו הם אומרים לי שמגיעים לי פיצויים,
הופתעתי-(וכמובן מאוד שמחתי) ושאלת הקיטבג שלי היא-
למה? הרי לא פוטרתי,אלא ביקשתי לעזוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת קיטבג אבל- - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2013אכן שאלת קיטבג.
אם המעסיק החליט לשלם, מיותר לשאול מדוע...
יתכן שנחה עליו רוח הנדיבות, ייתכן שהוא סבור כי החוק מחייב אותו היות ואת לאחר לידה (מה שלא בהכרח נכון), או כל סיבה אחרת.
העיקר שקיבלת משהו שכלל לא ציפית לו, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לפנסיה בתקופת שמירת הריוןעדי11/06/2013
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם מעסיק חייב להפריש לי לביטוח מנהלים בתקופה בה אני נמצאת בשמירה?
אם כן, מאין נלקח החלק שלי להפרשה? ( 5% תגמולי עובד ).
שאלה נוספת, האם תקופת שמירת ההריון וחופשת הלידה נצברות לי לוותק בעבודה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לפנסיה בתקופת שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/06/2013עדי,
1. כן. חלקך משולם או בשוטף ישירות על ידך, או על ידי המעסיק אשר בהמשך מתקזז איתך על הסכומים (מוריד לך את מה ששולם מהשכר הראשון הבא).
2. כן, זה נחשב לותק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)