מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"ת להארכת חל"דאור03/03/2013
ברשותי ימי חופשת האם המעביד יכול לדרוש לפני קבלת חל"ת (12 השבועות הנוספים מתוך 26 )
לפדות את ימי החופש אשר ברשותי ?
אני מעוניינת לשמור את ימי החופש שלי לפחות את חלקם
האם ניתן לפדות חלקית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת להארכת חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/03/2013אור שלום,
המעסיק לא יכול לדרוש זאת - החוק עקרונית קובע חופשת לידה בת 26 שבועות (חלק בתשלום ביטוח לאומי וחלק כחל"ת), וניתן רק לקצר זאת, אם תרצי, אך ודאי שלא להכריח אותך לנצל ימי חופשה בין לבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה-דחוףג'סיקה03/03/2013
בוקר טוב
ילדתי תאומים וחופשת הלידה שלי מסתיימת 6.3 אני מתכוונת להיתפטר בגלל הסיבה המוכרת, טיפול בילדים.
אני כבר יודעת שמגיעים לי הפיצויים.
להלן מספר שאלות.
1-האם זה נכון שיכולתי להיתפטר אחרי הלידה ולהגיש את המכתב ללשכת העבודה וככה 90 הימים של המתנה היו מתחילים להיחשב?
2-ברגע שאני מעבירה את המכתב למעסיק, אני יכולה להתייצב בלשכת העבודה?
3- מתי אלי לפנות לביטוח הלאומי?
4-שאלה אחרונה: אני מחוייבת ב 30 יום הודעה מראש?
תודה רבה על העזרה מראש, זאת הפעם הראשונה שאני מתפטרת ואין לי מושג בכלל מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה-דחוף - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/03/2013ג'סיקה שלום,
1. לא, היות ולא ניתן לחפוף את תקופת ההמתנה עם תקופת הזכאות לדמי הלידה, כך שאין לך על מה להצטער...
2. את צריכה להתייצב בלשכה עם סיום יחסי עובד-מעביד.
3. לביטוח לאומי ניתן לפנות מיום תחילת החתימה ועד למקסימום שנה לאחר מכן.
4. עקרונית כן, תלוי בותק.
5. שמחתי לעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-ג'סיקה
ג'סיקה03/03/2013קודם כל תודה רבה על המענה המהיר והאדיבות
לגבי ההתייצבות בלשכת העבודה, מחר אחרי שאני מעבירה במייל את המכתב למקום העבודה אני יכולה ללכת ישר?.
לביטוח הלאומי לא הבנתי האם גם לגשת ישר או רק אחרי תקופת ההמתנה של 90 יום.
ושאלה אחרונה לגבי 30 יום הודעה מוקדמת, למעשה את אומרת שאני צריכה לחזור למרות ההתפטרות למקום העבודה לחודש ימים? קראתי שעד גיל 9 חודשים של התינוקות התקופה נכללת כביכול בחופשה.
שוב תודה רבה מראש
ג'סיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-ג'סיקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין05/03/2013ג'סיקה שלום,
בשמחה :-)
1. עקרונית המועד הוא רק ביום סיום יחסי עובד - מעביד (תום ההודעה המוקדמת)
2. אחרי תום תקופת ההמתנה, ועד מקסימום שנה.
3. חובה לתת הודעה מוקדמת. ייתכן ותוכלי לחפוף אותה לחופשת הלידה (חל"ת) ולא להגיע בפועל, או להגיע להסכמה עם המעסיק על ויתור הדדי על תקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןאמא27/02/2013
שלום,
מקום העבודה שלי נסגר עקב קשיים כלכליים כשהייתי בחודש שמיני להריון. אני תובעת כרגע פיצויים מאחר ולא הפרישו לנו קרנות פנסיה ותגמולים, אבל השאלה היא אם כדאי להרחיב את התביעה בגלל שפוטרתי כביכול במהלך ההריון.
עו"ד שמטפל בנו כתביעה קולקטיבית לא מוכן להעמיק את התביעה עבורי ואמר שזה ידרוש ממני כסף רב, הרבה מעבר לדמי התביעה שאני משלמת עכשיו במסגרת התביעה הקולקטיבית.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין27/02/2013שלום לך,
שאלתך אינה משפטית, אלא טקטית.
יש לבחון עלות-תועלת של הרחבת התביעה, שכן על פניו קיימת לך זכאות בגין תקופה זו, לרבות מספר חודשים לאחר הלידה, ועקרונית חבל לוותר על זה מראש.
יש לבדוק את הדברים לעומקם לצורך קבלת החלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהטלי18/02/2013
שלום ,
במידה ועבדתי משרה מלאה ולאחר חופשת הלידה מאפשרים לי לחזור לעבוד 3 ימים במקום משרה מלאה לתקופה זמנית של כמה חודשים . האם במקרה שבו הורדת שעות העבודה היא זמנית למספר חודשים ואחרי אני חוזרת למשרה מלאה האם במצב כזה אני עשויה לאבד את שעת ההנקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/02/2013טלי שלום,
התשובה היא חיובית.
רק מי שעובת משרה מלאה זכאית לשעת הנקה, ואין זה משנה אם זה לתקופה קצרה רק לא משרה מלאה.
יחד עם זאת, היות וזה תלוי ברצונו הטוב של המעסיק, נסי להסדיר עניין זה איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר גבוה באופן חריג לפני הלידהליטל17/02/2013
שלום
אני מרוויחה בחודש כ5200 שקלים.
נוצרה לי אפשרות לעשות עבודות נוספות במקום עבודתי בשלשת החודשים הקודמים ללידה, כך שהשכר יהיה גבוה יותר משמעותית ויעמוד על כ7500 שקלים בחודש, ואולי אף יותר (עד 9000). השאלה היא האם בביטוח לאומי יכולים לעשות לי בעיות לגבי זה, ולהחליט שהם משלמים לי דמי לידה לפי השכר הרגיל שלי, ללא התוספות החריגות הללו.
אני שואלת כמובן כי זה חלק מהשיקול שלי האם משתלם לי לקחת על עצמי את העבודות הללו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר גבוה באופן חריג לפני הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/02/2013ליטל שלום,
ביטוח לאומי עלולים לחשוב שמדובר בתשלום פיקטיבי ולהערים קשיים. הם רשאים לשלוח חוקר מטעמם למעסיק על מנת לבדוק את אמיתות התשלום - לא ניתן לדעת מראש מה תהיה הכרעתם כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר לידהאביב14/02/2013
שלום, אשתי עובדת במקום העבודה שלה 4 שנים לפני חודשיים היא ילדה
וכנראה שהיא רוצה לעזוב את מקום העבודה בחלוף חופשת הלידה.. השאלה שלנו היא כזאת. אם היא מודיעה למקום העבודה שהיא מאריכה לעוד 3 חודשים את החופשה ואז אחרי זה היא תודיע להם שהיא מתפטרת היא תקבל את הפיצויים שמגיעים לה ??? או שישר שמסתיימת החופשת לידה הרגילה ללא הארכה היא צריכה להודיע זאת?? גם מגיעים לה קרוב לחודשיים ימי מחלה שהיא צברה במהלך עבודתה שם וגם ימי חופשה רגילה.. האם שהיא מתפטרת גם את ימי המחלה והחופשה צריכים לפדות לה?? או שהם לא חייבים יחד עם הפיצויים לשלם לה גם על ימי מחלה וימי חופשה??
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/02/2013אביב שלום,
עקרונית, ככל שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מהלידה, הרי שתהייה זכאות לפיצויי הפיטורים, בין אם חופשת הלידה הוארכה ובין אם לא.
ימי חופשה צבורים נפדים בכסף, ימי מחלה לא, אלא רק ניתנים לניצול בתקופת העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- צמצום שעות עבודהמירי13/02/2013
אני עובדת משרה מלאה . יש לי קביעות וותק של קרוב לעשר שנים. זה היריון שלישי
יש לי סכרת היריון והיום קיבלתי אישור להורדה בשעות העבודה לארבע שעות שאלתי היא מהיכן יירד השכר האם מסיק או חופשה. ? האם דמי הלידה ייפגעו עקב כך ? האם השכר יישאר אתו הדבר? האם אני בסכנת פיטורים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- צמצום שעות עבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/02/2013מירי שלום,
ביטוח לאומי לא מכיר בשמירת הריון חלקית, ולכן עקרונית מקום העבודה שלך רשאי לשלם לך רק עבור שעות העבודה שתעבדי בפועל.
לגבי ההשפעה של הפחתה זו על דמי הלידה - יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וחל"תורד12/02/2013
שלום רב.
אני בהשבוע ה25 להריון.
הרופא שלי המליץ על שמירת הריון. על מנת להגיש את הבקשה על המעסיק לחתום גם הוא על הטופס.
נתבקשתי ע"י המעביד לחתום על בקשה לחל"ת ולהחזיר את הטלפון הנייד שברשותי וכן את המחשב ע"מ שיחתמו לי על טופס של שמירת הריון.
האם זו בקשה לגיטימית?
האם זה ייפגע לי לאחר מכן בדמי הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וחל"ת - תגובה
עו``ד חן שטיין13/02/2013ורד שלום,
ככל שהנייד והסלולרי ניתנו לך לצורך עבודתך, נראה כי בקשת המעסיק להשיבם לגיטימית.
על פניו לא סביר כי יהיה בכך כדי לפגוע לך בדמי הלידה.
לגבי החתימה על חל"ת - לא מומלץ, היות ואין מדובר בחל"ת, אלא מחלה שאם תאושר על ידי ביטוח לאומי תוכר כשמירת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון וחל"ת.
ורד13/02/2013המון תודה על התשובה.
רציתי לדעת האם המעסיק מחוייב לחתום על טופס של שמירת הריון. האם הוא יכול להתנות שאת בחתימתי על חל"ת.
במידה ואחתום על חל"ת זנ עלול לפגוע לי בדמי הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי חופשת לידהעינב12/02/2013
שלום,
עבדתי בחברת ביטוח שנה ו4 חודשים חזרתימחופשת לידה ב3.12.12 והודיעו לי על פיטורי ב7.2.13,לפי החישוב שלי של 9 שבועות*5ימים בשבוע=45 יום פיטורים אחרי חזרתי מחופשת לידה שאני יודעת שהחוק הוא 60 יום לאחר חופשת לידה
האם יש עילה לתבוע אותם?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/02/2013עינב שלום,
נראה כי פוטרת כמה ימים לאחר חלוף התקופה המוגנת בת 60 הימים, כך שעקרונית אין בעיה של אי חוקיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהמוריה11/02/2013
שלום רב,
אני אמורה לשוב בקרוב לעבודתי לאחר חופשת לידה.
התבשרתי כי התקן של התפקיד בו עבדתי בוטל עקב שינויים ארגוניים.
הייתי שמחה לדעת כיצד החברה אמורה לנהוג כלפי במקרה כזה?
בתפקידי הקודם מעבר לשכר הקבוע הרווחתי עמלות בהתאם לתפוקות חודשיות של המחלקה. האם במצב בו אקבל תפקיד אחר שאיננו כולל עמלות חודשיות עדיין אהיה זכאית לדרוש אותן לאור העובדה שאלו היו תנאיי לפני הלידה?
תודה מראש מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/02/2013שלום מוריה,
על פי ההלכות על מקום העבודה להשיבך לאותו התפקיד ובאותו השכר בו עבדת טרם לידתך.
יש לבדוק מדוע זה בוטל תפקידך, והאם מקום העבודה לאחר חזרתך ישבצך בתפקיד שווה לתפקידך הקודם.
שוב, מעסיקך לאחר הלידה, אינו יכול לפגוע בתנאי עבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותג'סיקה06/02/2013
שלום רב
ב 6.3 מסתיימת תקופת חופשת הלידה שלי (תאומים) באפריל הקודם כשאני בתחילת ההריון יצאתי לשמירת הריון וטרם חזרתי, כמובן שעדכנתי את המעביד אבל מאז (כמעט שנה) אין לי שום קשר. אני רוצה להפסיק לעבוד כי יש לי 3 ילדים קטנים.
במידה ואני מתפטרת אני מבינה שאני זכאית לדמי אבטלה אחרי 90 יום.
תוכלו בבקשה להסביר לי בדיוק את החוקים, מה קורה עם חודש התראה מראש והאם אני זכאית ל100% פיצויים במידה ואני מתפטרת בשל סיבה של טיפול בילדים.
ממתינה דלתשובתכם, רוצה לדעת איך לפנות אליהם צוכנה כשאלך
תודה מראד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/02/2013שלום רב,
על פי החוק, עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך זכאית להתפטר בעית טיפול בילד, כשהתפטרות זו, תזכה אותך בתשלום פיצוייפיטורים מלאים. היה ולא חזרת לעבודה, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.
בנושא דמי אבטלה - אכן, רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה, ממליצה לך מייד עם סיום הודעתך לפנות ללשכת העבודה, על מנת שהימים יחושבו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות להפרשות לפנסיה בחופשת לידההודיה06/02/2013
שלום,
עבדתי אצל המעסיק שנה לפני שיצאתי לחופשת לידה, כלומר בערך 3 חודשים לפני שנכנסתי להריון.
המעסיק ציין שלא מגיע לי הפרשות לפנסיה ולקהל בגלל זה. האם נכון ?
כמו כן, ילדתי ב אמצע המחודש, אז צריך להפריש לי יחסית על החודש בו ילדתי, או שלא מגיע לי בכלל על החודש הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות להפרשות לפנסיה בחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/02/2013הודיה שלום,
הזכאות נתונה למי אשר עבדה אצל המעסיק לפחות 6 חודשים לפני תחילת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם ילדתי באמצע החודש,
הודיה13/02/2013מגיע לי על החודש הזה יחסי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם ילדתי באמצע החודש, - תגובה
עו``ד חן שטיין13/02/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהיעלי06/02/2013
האם דמי הלידה מחושבים לפי 'ברוטו לביטוח לאומי' או לפי 'ברוטו למס הכנסה' ומדוע יש הבדל ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/02/2013יעלי שלום,
שאלה זו יש להפנות לביטוח לאומי או לרו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונוס בחופשת לידההילה30/01/2013
שלום רב,
אני נמצאת בחופשת לידה. במקום עבודה מחלקים בונוס על ביצועים של 2012.
(משולם במשכורת פברואר לכלל העובדים בחברה). חופשת לידה שלי מסתיימת ב19.3 (14 שבועות שבגינם קיבלתי תשלום בביטוח לאומי) ובכוונתי להאריך עוד 12 שבועות חל"ת.
אני יודעת שאסור למעסיק שלי לשלם לי במהלך חופשת לידה. האם תשלום בתקופת חל"ת הוא חוקי? או שכדאי לא להסתבך איתם ולקבל את הבונוס ברגע שאני אחזור לעבודה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונוס בחופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין31/01/2013הילה שלום,
המעסיק ככל הנראה ידחה את מועד התשלום לאחר תום חופשת הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).
זאת ועוד, כדאי שתדעי שקבלת הבונוס יכולה אף להביא לתשלום הפרשים של דמי הלידה לאחר שנה (מביטוח לאומי - פני אליהם בעניין כשיהיה רלוונטי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי גבר לפני חופשת לידהגדעון30/01/2013
שלום,
בכוונתי לקחת חלק מחופשת הלידה במקום אישתי. הודעתי למעביד שלי על כך. האם הוא יכול לפטר אותי לפני החופשת לידה, תוך כדי או מיד אחריה?
תודה,
גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי גבר לפני חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין31/01/2013גדעון שלום,
לפני חופשת הלידה - אין מניעה לפיטורים.
בזמן חופשת הלידה ואחריה, ככל שאתה יוצא לחופשה זו, הרי שיש מניעה על הפיטורים עד 60 ימים מיום שובך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)