מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין עקב הריוןשרון13/10/2007
האם מעביד המעסיק 3 עובדים בלבד יכול לפטר עובדת עקב הריונה 3 חודשים לאחר שהתקבלה לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין ןמספר המועסקים
עו"ד זיוה אופק14/10/2007אין קשר בין מספר המועסקים להיתר לפיטורין.
אם מעסיק רוצה לפטר עובדת שהוא יודע שהיא בהריון עליו לבקש אישור ממשרד העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין לאחר לידהנועה11/10/2007
עבדתי מזה כ- 6 שנים במקום עבודה, בשנתיים האחרונות הועסקתי על ידו כעובדת אאוט סורסינג בחברה אחרת במשרה מלאה. לאחר שילדתי ביקשתי לחזור למקום העבודה, במשך זמן לא נמצא לי מקום (מכיוון שהתפקיד אותו מילאתי ניתפס על ידי מישהי אחרת). החלטתי להתפטר והגשתי הודעה על התפטרות לצורך טיפול בילדי. לאחר חודש וחצי מהודעת הפיטורים מצאתי עבודה במשרה חלקית בעיר מגורי מה שמאפשר לי גמישות רבה בטיפול בילדים.
כעתהודיע לי המעבדי כי אין בכוונתו לשלם לי את פיצויי הפיטורין מכיוון שמצאתי עבודה אחרת. לטענתו יכולתי לחזור לתפקיד אותו מילאתי לפני שנתיים- למרות שהדבר לא הוצע לי והיה מהווה פגיעה משמעותית בשכרי.
מה הן זכויותיי בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין
עו"ד זיוה אופק11/10/2007ייתכן שכדאי לבדוק את עובדות המקרה הספציפי בהתייעצות עם עו"ד מכל מקום אשה אינה אמורה להתחשב בתפקיד שלא הוצע בעת שחיפשה פיתרון ומכל מקום אם המעסיק היה מציע לך תפקיד שיש בו "הרעת תנאים מוחשית" היית זכאית להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין ממילא, כך שעל פניו, עמדת מעסיקך אינה על פי הדין.
(ראוי לציין כי איני יודעת מה ידעת על האפשרות הנ"ל ו/או מה ההבדל בין האפשרות שמעסיקך מדבר עליה לבין עבודתך כיום בפועל, עובדות רלוונטיות שיכולות להיות להן השלכה על הערכת המקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
נועה13/10/2007התפקיד אותו מילאתי בשנתיים האחרונות הוא תפקיד מקצועי, לפני כן מילאתי תפקיד סטודנטיאלי בעבודה לפי שעות אצל אותו מעסיק, הכוונה הייתה שיכולתי לחזור לתפקיד הסטודנטיאלי - וכך לעבוד לפי שעות- במשרה חלקית. אולם חזרה זו הייתה "הורדה" ברמה מבחינת התפקיד והמשכורת באופן משמעותי. כאמור אני מכירה את התפקיד המדובר - אך הדבר לא הוצע מפורשות על ידי המעסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןהילה11/10/2007
שלום,
רציתי לדעת אם בתום חל"ת אני מודיעה שאני מתפטרת (לאחר שנה וחצי של עבודה )
ולא נותנת חודש מראש , אז האם מגיע לי פיטורין?ובכלל מגיע לי משהו...?
ואם זה נעשה באמצע החל"ת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ללא הודעה
עו"ד זיוה אופק11/10/2007כעיקרון אם התפטרת לצורך טיפול בילדך / ילדתך את זכאית לפיצויי פיטורין.
מתוך פיצויי הפיטורין רשאי המעסיק לקזז את ההודעה המוקדמת שהיית חייבת לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאיםרינת10/10/2007
שאלה נוספת.
בזמן שאני בחופשת לידה הוחלט בעבודתי (שזו חברה גדולה) על הפסקת קבלת תגמולים ל 3 חודשים ולאחר מכן התגמולים היו קטנים מאוד לעומת התגמולים שהינו מקבלים (רק בסניף שלנו), זה לא נקרא הרעת תנאים?? לכלל העובדים שבסניף יקטן המשכורות.
שאלתי היא מה אפשרי לעשות, למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו"ד זיוה אופק11/10/2007ניתן לפנות להסתדרות לצורך עזרה בניהול המו"מ מול המעסיק ואם אתם נחושים בדעתכם לבדוק אפשרויות של שביתה ועיצומים.
עם זאת, ככלל, מותר למעסיק לשנות את תנאי העובד גם אם לרעה, אם צרכיו ויכולותיו השתנו, אלא שאז אם העובד מתפטר הוא זכאי לפיצויי פיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהרינת10/10/2007
שלום,
אני ילדתי ב 1/8/07 וברצוני לדעת מתי אני צריכה לחזור לעבודה ?(98 יום) זה כולל חגים ושבתות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חופשת לידה
עו"ד זיוה אופק11/10/2007חופשת לידה אינה נספרת בימים אלא בשבועות. מישכה 14 שבועות והיא כוללת שבתות וחגים. אם לא ניצלת חלק מהחופשה לפני הלידה הרי שעומדים לרשותך 14 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דמי אבטלההילה10/10/2007
שלום ,
לפי החוק אני יודעת שלאחר שאני מתפטרת מהעבודה , אני יכולה לחתום אבטלה לאחר 90 יום
אבל ציינתם כאן שלא מגיע לי . האם החוק השתנה ...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צודקת.
עו"ד זיוה אופק11/10/2007במצב הרגיל זהו אכן החוק. איני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת שציינו אחרת. ייתכן שמדובר בנסיבות ספציפיות, באי הבנה או בטעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרשמה לבית החוליםחגית10/10/2007
בטופס ההרשמה לבית החולים לפני לידה ביקשו את חשבון הבנק.
האם זה כדי להעביר לי את דמי הלידה או שעליי למלא את הטופס שנמצא באתר של הביטוח לאומי בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרשמה לבית חולים
עו"ד אילן קמינצקי10/10/2007בטופס התביעה לדמי לידה (שנמצא באתר הביטוח לאומי) יש למלא את חשבון הבנק אליו יועברו דמי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב למעביד לאחר חופשת לידהמאיה10/10/2007
שלום,
חופשת הלידה שלי הסתיימה בימים אלו והמעביד מתקשר אלי בכל יום ולוחץ שאשלח מכתב שאיני חוזרת לעבודה וטוען שאחרת יהיה מאוחר מדי ויתכן שלא ישוחררו לי כספים. בקרוב אתחיל לעבוד במשרה אחרת במשרה חלקית כדי שאוכל לטפל בתינוק, אולם איני רוצה שהזכויות שלי ממקום העבודה הקודם יפגעו. לפני ההריון עבדתי למעלה משנה במקום העבודה אך פחות משנתיים (בערך שנה וחצי). האם עלי לשלוח לו מכתב ואם כן מה עלי לציין במכתב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב התפטרות
עו"ד זיוה אופק11/10/2007אם את עוזבת את עבודתך לאחר שנת עבודה ויותר אכן עליך להודיע למעסיק חודש מראש (אלא אם יש ביניכם הסכם מפורש על תקופה אחרת להודעה מראש).
בהנחה שאצל מעסיקך הנוכחי לא היה ניתן לעבוד בחצי מישרה עדיף שתצייני במכתב כי את מתפטרת שכן תנאי העבודה אינם מאפשרים לך לשלב את העבודה עם טיפול בילדך / ילדתך.
בהצלחה בעבודה החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בנוסח מכתב התפטרות אחריאא10/10/2007
שלום רב,
חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשי חל"ד. עבדתי חודשיים ואני רוצה לעזוב. בבקשה עזרתכם:
1. האם במכתב התפטרות אני צריכה לציין את סעיפי החוק ולהדגיש שזה בעצם כמו פיטורין.
אני לא סומכת על החברה לכן אני מעדיפה כן להוסיף, השאלה - מה בדיוק שם החוק ואיך עדיף
לנסח?
2. במידה ואני מוצאת עבודה אחרת תוך פחות מ- 3 חודשים עם אותם תנאי עבודה, האם החברה יכולה לשלול ממני אוטומטית את הפיצויים או שזה לא חובה (רק אם המעסיק רוצה).
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בנוסח המכתב
עו"ד אילן קמינצקי10/10/2007להלן נוסח מוצע למכתב ההתפטרות
לכבוד
______
הנדון: התפטרות לצורך טיפול בילד
1. (כפי שידוע לך) בתאריך ___ ילדתי בן/בת.
2. בתאריך ____ בכוונתי לעזוב את העבודה לצורך טיפול בילד.
3. לפיכך ולאור התפטרותי לצורך טיפול בילד, אבקש להעביר אלי תשלום פיצויי פיטורין בהתאם לחוק.
בברכה,
החוק אינו קובע תקופה מסויימת בה עלייך להישאר בבית לצורך טיפול בילד אך נראה לי כי אם לאחר 3 חודשי עבודה ולאחר שקיבלת את תשלום פיצויי הפיטורין, תחליטי לשוב לעבודה , לא יהיה בכך כדי לשלול את זכאותך לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני נמצאת באותו מצב,
ממישחר12/03/2009אני לא מבינה איך המעסיק הנוכחי אמור לדעת על מצבי (עובדת או לא ) לאחר שהתפטרתי , ואם התפטרתי כי מצאתי עבודה שמאפשרת לי לטפל יותר טוב בילד כי היא קרובה יותר והשעות הן אחרות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה הזכאות לדמי לידהמאיה10/10/2007
שלום רב,
לאחרונה נכתב בעיתונות, כי נכנס חוק חדש לתוקף, לפיו גובה דמי הלידה יינתנו בהתאם להכנסת בן הזוג הגבוהה יותר, ללא קשר למי שלוקח את חופשת הלידה. האם אכן כך הדבר?
אני עובדת בחצי משרה ומשכורתי נטו 3,300 ש"ח לחודש, ואילו בעלי מרוויח כ-12,000 ש"ח נטו לחודש. האם דמי הלידה להם נהיה זכאים יהיו בהתאם להכנסתו הגבוהה יותר, על אף שאני אקח את חופשת הלידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה הזכאות לדמי לידה
עו"ד אילן קמינצקי10/10/2007לא ידוע לי על כניסתו לתוקף של החוק.
אם יוודע לך אחרת, אשמח לקבל פרטים נוספים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאי עבודהמאיה09/10/2007
לפני כ-3 חודשים קיבלתי תפקיד ניהולי,וההטבה היחידה שניתנה לי עם קבלת התפקיד היתה מכשיר טלפון נייד.לפני כשבוע ביקשו ממני לחזור לתפקידי הקודם עקב קריסת המחלקה מאז עזיבתי.
בהנחה שאני מקבלת את השינוי בתפקיד וחוזרת לתפקידי הקודם,האם אני זכאית להמשיך להחזיק בטלפון נייד שניתן לי בעת קבלת התפקיד הניהולי?האם החזרת הטלפון למעביד נחשבת במקרה זה הרעת תנאים?
בכל מקרה התפקיד הניהולי שניתן לי לפני 3 חודשים ניתן במטרה להיות קבוע,ולא על תקן של ממלאת מקום או זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאי עבודה
עו"ד אילן קמינצקי10/10/2007אין הגדרה חד משמעית מה מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה אולם על ההרעה להיות חמורה וקשה בעובד שעשוייה למנוע ממנו להמשיך בעבודה.
אני מסופק אם החזרת טלפון נייד למעביד שהיה אצלך 3 חודשים תהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה.
יחד עם זאת יש לבחון את מכלול הנסיבות ובעיקר אם בחוזה העבודה ישנה התייחסות לטלפון הנייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהמיטל09/10/2007
קןדם כל אני מודה לכם על התשובה המהירה (:
אך יש לי שאלה נוספת בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי שעות נוספות.
מסגרת העבודה שלי היא כל יום בין 8 ל 17 וימי שישי לסרוגין ופעם בשבוע תורנות עד 19 בערב
שאלתי האם במסגרת שעת ההנקה שמגיע לי המעביד יכול לקבוע לי שבאותו יום של תורנות להגיע למשרד יותר מאוחר וכך להשאר עד 19?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
עו"ד אילן קמינצקי09/10/2007כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת. מועד שעת ההנקה אינו קבוע בחוק ועל הצדדים להגיע להסכמה בעניין. מובן כי יש צורך ששעת ההנקה תהיה בשעה סבירה שתתאים , במידת האפשר, הן למעביד והן לעובדת.
נראה לי כי רצוי ליזום שיחה עם המעביד ולנסות להגיע למועד מוסכם של שעת ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל10/10/2007תודה רבה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הארכה ללא תשלוםהילה09/10/2007
שלום,
אני עובדת כשנה וחצי בחברה מסויימת .
הארכתי את חופשת הלידה בחודש , בהסכמת המעביד במסגרת פגישה (לא בכתב)
אני צריכה לחזור ב1 לנובמבר וכעת הגעתי להחלטה שאני לא מעוניינת לחזור , אלא להתפטר.
מה עלי לעשות על מנת שאני עדיין אוכל לקבל את פיצויי הפיטורין ? אני צריכה להודיע חודש
מראש , האם זה כולל את הזמן של החל"ת? האם אני יכולה להגיד להם שאני מתפטרת ושאם הם רוצים אני אתן להם את העבודה בפועל על ה"הודעה מוקדמת"? .... או שזה אבוד ואני כבר לא אקבל פיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
הילה09/10/2007האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה בתום 90 יום לאחר שאתפטר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
עו"ד אילן קמינצקי09/10/2007עובדת המתפטרת מעבודתה לצורך טיפול בילד ואינה מעוניינת למצוא עבודה, זכאית לפיצויי פיטורין אך לא לדמי אבטלה (אלא לאחר 90 יום כדין עובדת המתפטרת מעבודתה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר הארכה ללא תשלום
עו"ד אילן קמינצקי09/10/2007עובדת שילדה זכאית להתפטר מעבודתה בתוך 9 חודשים מיום הלידה.
יש להודיע למעביד (בכתב) על כוונתך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד. ההודעה המוקדמת לפני הפיטורין נקבעת בהתאם לתקופת העבודה אצל המעביד. ניתן להודיע למעביד על כוונתך להתפטר מהעבודה גם בזמן חופשה ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום חופשת לידהלימור08/10/2007
שלום,
ילדתי ב22.8.07 באיזה תאריך מסתיימת חופשת הלידה שלי עפ"י חוק?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורכה של חופשת לידה
עו"ד זיוה אופק08/10/2007חופשת לידה נמשכת 14 שבועות.
אגב, מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
רינת10/10/2007שלום,
אני ילדתי ב 1/8/07 וברצוני לדעת מתי אני צריכה לחזור לעבודה ?(98 יום) זה כולל חגים ושבתות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
עו"ד אילן קמינצקי11/10/2007את צריכה לחזור לעבודה לאחר 14 שבועות (98 יום) כולל חגים ושבתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהמיבן08/10/2007
אני צפויה ללדת במרץ, ואז ימלאו 13 חודשים לעבודתי במקום הנוכחי. הבנתי שמבחינת החוק אני לא זכאית להארכת החופשה ללא תשלום כיוון שאני לא עובדת 24 חודשים. במידה ואני רוצה להאריך את החופשה ( מה שכנראה אני אאלץ לעשות)- אילו זכויות, אם בכלל, יש לי? מתי מותר/אסור למעביד לפטר אותי? מתי עלי להודיע למעסיק על רצוני להאריך את החופשה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי08/10/2007זכאותה של עובדת להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום מותנית בכך שהעובדת עבדה אצל המעביד לפחות עשרים וארבעה חודשים רצופים ובמקרה זה תהיה רשאית העובדת להיעדר מהעבודה מראשית השבוע השביעי שאחרי הלידה, מספר חודשים כרבע ממספר החודשים שבהם עבדה אך לא יותר מ 12 חודשים.
היות ועבדת רק 13 חודשים אינך זכאית להאריך את חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)