מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשלום דמי לידהאורית29/11/2007
שלום רב,
האם ביטוח לאומי מחויב לשלם (עפ"י חוק או תקנה) תוך זמן מסוים מרגע קבלת הטפסים עבור דמי הלידה? במידה וכן, תוך כמה זמן?
תודה מראש וסופשבוע נעים
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
עו"ד זיוה אופק29/11/2007אבל הוא משלם צמוד למדד + ריבית של 4% לשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
אורית29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מיד אחרי חופשת לידהלירן28/11/2007
אני בחודש שביעי ועתידה ללדת במרץ.על מנת למנוע את פיטורי הצפויים אני רוצה לחזור מחופשת הלידה בהריון נוסף.האם ניתן יהיה לפטר אותי אם אשוב בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מיד אחרי חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.
במידה ואת בהריון ועובדת למעלה מ6 חודשים באותו מקום עבודה המעביד אינו רשאי לפטרך אלא אם יתקבל היתר ממשרד התמ"ת.
יחד עם זאת לא נראה לי שיש לשקול הריון על מנת למנוע פיטורים מהעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים אחרי חופשת לידהעדי עלמני28/11/2007
שלום רב,
לפני כארבע שנים התחלתי לעבוד במלצרות, כעט אני שלושה חודשיים לאחר לידה ונראה לי כי לא אחזור עוד למלצר במקום העבודה האמור היות ולא משתלם לי להעסיק מטפלת כאשר שכר העבודה שלי נמוך יותר. אני מעוניינת להישאר בבית עם הילד.
ידוע לי כי על-פי חוק אני זכאית לפיצויי פיטורין מלאים.
כל שנות העבודה קיבלתי מהמעסיק תלושי שכר פקיבים, משמע, השכר שצויין בתלוש לעולם לא הגיע לידי והוא מבוסס על שכר מינימום.
מה שדווח בתלוש אינו הסכום האמיתי אותו הרווחתי, שכר העבודה שלי היה טיפים ( אני מכירה את הפסיקה בנושא ואת התנאים שבהם טיפ יוכר כשכר עבודה).
ברצוני לדעת אם אני יכולה לדרוש מהמעסיק את כל הזכויות שלי שלא שולמו לי כל הארבע שנים כגון: נסיעות, ימי חופשה, הבראה, מחלה וכו' והאם אני יכולה לדרוש ממנו שהפיצויים יהיו מבוססים על השכר האמיתי שהרווחתי בכל חודש ( רצוי לציין שיש לי תיעוד לכל הארבע שנים בדבר שעות העבודה והשכר החודשי).
לעניין השאלות שלי אני לא מכירה פסיקה, אשמח אם תעדכנו אותי בפסיקה הרלוונטית, אם קיימת.
אל מי אני יכולה לפנות כדי שיחשב לי את המגיע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים אחרי חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007בהחלט יש מקום לתביעה שתלוש המשכורת ישקף את שכרך האמיתי.
ניתן להתקשר למשרדי בעניין בטל: 02-6253156 (שלוחה 3) ואשתדל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו (מה-25.11.07)ויקי28/11/2007
בוקר טוב
אני ילדתי לפני 4 חודשים וחזרתי השבוע לעבודה. אני עובדת במשרה מלאה באותו מקום עבודה כבר 11 שנה ואמרו לי שליולדת מגיע פיצויים מוגדלים.
מאחר ואצלנו במשכורת יש בברוטו 2 סעיפים:
1.משכורת בסיס (שממנה מופרשים כל חודש סכומים לביטוח מנהלים, קרן השתלמות וכו')
2. כל שאר התוספות (נסיעות, שעות נוספות, ארוחות וכו').
שאלתי היא האם סכום הפיצויים, באם אתפטר לפני שבני יהיה בן 9 חודשים, נקבע על פי הברוטו כולו כפול מספר השנים שעבדתי או רק מהבסיס כפול מספר השנים שעבדתי
והאם באמת הפיצויים מוגדלים?
3. אנא פרטו את השלבים של ההתפטרות על מנת שהמעביד יפגע כמה שפחות מעזיבתי ולמנוע בעיות בקבלת הפיצויים. (מתי להגיש מכתב התפטרות, האם להסתיר בהתחלה שאני עוברת לעבודה חדשה, מה צריך להיות רשום במכתב ההתפטרות וכו').
4. אם אני מתפטרת בשל עבודה חדשה האם אני עדיין זכאית לפיצויי פיטורין?
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי שלום
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007בעקרון הרכיבים של פיצויים פיטורים הינם שכר בסיס (ברוטו) ללא תוספת שעות נוספות , נסיעות וארוחות.
החוק אינו קובע חובת תשלום פיצויים מוגדלים ויש לבחון אם ישנו הסכם קיבוצי או אישי החל עלייך, הקובע זאת.
בהנחה ואת עוזבת לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויים בהנחה ותעזבי בתוך 9 חודשים מיום הלידה.
במקרה זה עלייך לכתוב מכתב שכותרתו הינה "התפטרות לצורך טיפול בילד". במכתב יש לציין את מועד ההתפטרות ואת העובדה כי את מתפטרת לצורך טיפול בילד.
בהנחה ואת מתפטרת לצורך עבודה חדשה ולא לצורך טיפול בילד לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
ויקי02/12/2007
שלום ותודה שענית לי בפירוט.
אבקש רק להתייחס לגבי תשובתך שבה נאמר כי אם אני עובדת במקום אחר אינני זכאית לפיצויים.
נאמר לי כי אמנם יש לציין בהודעה כי ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד אולם החוק אינו מפרש מהו מועד החזרה לעבודה לאחר התפטרות.
נאמר לי שגם אם אשוב מידית לעבודה לא תישלל זכותי לפיצויים ובלבד שבמקום החדש יש לרשותי זמן רב יותר לטפל בילד, נגישות גדולה יותר לילד, מרחק נסיעה קטן יותר למקום העבודה ושעות עבודה מועטות יותר לעומת המקום הקודם, וכד'
אנא בדוק את הנ"ל.
מחכה לתשובתך,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
עו"ד זיוה אופק02/12/2007ובלבד שההבדל משמעותי ועל כך יש לבחון כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חל תשלום על טלפון נייד בחופשת לאיילת אגם27/11/2007
שלום,
יש לי טלפון נייד מהחברה עם תקציב גבוה של 400ש"ח לחודש.
כשילדתי הטלפון הנייד כמובן נשאר אצלי אך לא נאמר לי כי מחופשת הלידה אצטרך לשלם על החשבון.
כשחזרתי לעבודה נוכחתי לגלות כי מתלוש בשכר ניקו לי סכום של מעל ל 1500 ש"ח על שמוש בנייד.
האם בזמן חופשת לידה לא מגיעים לי אותם תנאים בזמן העבודה?
הטלפון הוא הטבה שאני מקבלת מהעבודה ולא רק לצורכי עבודה.
אם יש חוק שמגן עלי אשמח אם תפנו אותי אליו או שתצרפו אותו לתגובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון נייד בחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007נושא טלפון בחופשת לידה אינו מוסדר בחוק והדבר תלוי בהסכם בינך לבין המעביד. לפיכך יש לבחון האם הייתה התייחסות כלשהי לעניין הטלפון ו/או אם קיים נוהג בעניין ( עובדות אחרות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על חל"ת למעבידהריונית26/11/2007
מתי עלי להודיע למעביד על רצוני לצאת לחל"ת לאחר חופשת לידה?
מה המועד המאושר על פי חוק והאם ניתן להודיע על כך בתום 14 השבועות של חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על חל"ת למעביד
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007רצוי להודיע למעביד מוקדם ככול שניתן על מנת לאפשר לו להיערך בהתאם.
בכל מקרה הזכות להארכת חופשת לידה הינה מכוח החוק ולפיכך ובהנחה ואת זכאית לכך, על המעביד לאפשר לך לצאת לחופשת לידה ללא תשלום גם אם תודיעי על כך בתום 14 השבועות של חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשה שנותרויעל225/11/2007
אני מעוניינת להתפטר "לצורך טיפול בילד".
נצברו לזכותי 20 ימי חופש, שזה כמעט חודש עבודה.
מאחר שעל פדיון ימי חופש, משלמים הרבה מס, שאלתי היא:
האם אני יכולה לבקש לחזור לעבוד לחודש, ולהיות למעשה בחודש זה בחופש. חודש זה יהיה למעשה חודש ה"הודעה המוקדמת"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה שנותרו
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007המעביד הוא זה הקובע את מועדי החופשה של העובדים. לפיכך בהנחה ותגיעי להסכמה בעניין עם המעביד הדבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידה ללא אזרחות ישראליתנ.אמ25/11/2007
שלום, מפאת חוסר זמן לא בדקתי האם נשאלה השאלה בעבר, אני אצא מנקודת הנחה שלא כיוון שהפורום דובר עברית:
האם לאישה הרה הנשואה לישראלי, מחזיקה אשרת עבודה ישראלית ובדרכה להוצאת ת.ז זמנית (חודש לפני הלידה הצפויה) ישנן זכויות לאחר הלידה במקום עבודתה?
לתשובתכם המהירה אודה.
נ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את
עו"ד זיוה אופק29/11/2007עובדת בישראל אז את זכאית לדמי לידה אם את או בעלך תושבי ישראל לפחות 6 חודשים לפני הלידה את זכאית גם למענק אישפוז. ישנם תנאים נוספים אך זה מה שנראה לי רלוונטי לעניינך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר התפטרותויקי25/11/2007
בוקר טוב
אני ילדתי לפני 4 חודשים וחזרתי השבוע לעבודה. אני עובדת במשרה מלאה באותו מקום עבודה כבר 11 שנה ואמרו לי שליולדת מגיע פיצויים מוגדלים.
מאחר ואצלנו במשכורת יש בברוטו 2 סעיפים:
1.משכורת בסיס (שממנה מופרשים כל חודש סכומים לביטוח מנהלים, קרן השתלמות וכו')
2. כל שאר התוספות (נסיעות, שעות נוספות, ארוחות וכו').
שאלתי היא האם סכום הפיצויים, באם אתפטר לפני שבני יהיה בן 9 חודשים, נקבע על פי הברוטו כולו כפול מספר השנים שעבדתי או רק מהבסיס כפול מספר השנים שעבדתי
והאם באמת הפיצויים מוגדלים?
3. אנא פרטו את השלבים של ההתפטרות על מנת שהמעביד יפגע כמה שפחות מעזיבתי ולמנוע בעיות בקבלת הפיצויים. (מתי להגיש מכתב התפטרות, האם להסתיר בהתחלה שאני עוברת לעבודה חדשה, מה צריך להיות רשום במכתב ההתפטרות וכו').
4. אם אני מתפטרת בשל עבודה חדשה האם אני עדיין זכאית לפיצויי פיטורין?
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים לאחר התפטרות
עו"ד אילן קמינצקי28/11/2007השאלה נענתה (ראי 3 שאלות מתחת לשאלה זו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה \ פיטורים- נא עזרתכם בתשובותאוסנת24/11/2007
שלום
2 דברים
1. אם חזרתי למקום העבודה לאחר חופשת לידה ואני לא עובדת שם כל יום בסיכום איתם ,
אלא משהו כמו 3 פעמים במקום 5 בשבוע - ונניח אני מחליטה להתפטר אחרי חודשיים של עבודה בתנאים כאילו, האם זה יכול לפגוע לי בדמי אבטלה ? מה הפרוצדורה עם דמי אבטלה ? לפי מה קובעים את הסכום . ואם אני לא עובדת במשרה במלאה בחודשיים האחרונים , האם זכאותי לדמי אבטלה עלולה להיפגע ? או שבכל מקרה מגיע לי?
2. אם מרגע שילדתי עד לרגע שאני מודיעה על התפטרות עברו 9 חודשים מלאים בדיוק , האם עדיין מגיעים לי פיצויים? כי בכל זאת צריכה לתת חודש מראש ואז זה כאילו 10 חודשים...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה / פיטורים
עו"ד אילן קמינצקי24/11/2007גובה דמי אבטלה נקבע בהתאם לשכר ב 3 חודשים האחרונים בעבודה ולפיכך יש חשיבות לגובה השכר בחודשים אלו.
על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה. יתכן ובנסיבות מסויימות עדיף לך לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לקבל פיצויים אף כי יתכן והמעביד יוכל לדרוש תשלום תמורת הודעה מוקדמת בגין אי מתן הודעה מוקדמת (השכר הינו השכר אותו היית אמורה להשתכר בתקופת ההודעה המוקדמת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד אילן - ב רשותך משהו נוסף
אוסנת25/11/2007ראשית תודה על המענה המהיר.
אבל אם אני עובדת 3 ימים בגלל שאין לי סידור לילד אבל בכל זאת הראתי רצון שאני רוצה לחזור ,אבל לא הלך ולכן התפטרתי .
שכרי נפגע במהלך החודש חודשיים הללו - ביטוח לאומי לא מתחשב בכך? יש מקרים מיוחדים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידה במקרה של התפטרותמיטל23/11/2007
אני שוקלת להתפטר לאחר לידה לצורך גידול הילדה מהחברה בה עבדתי שנתיים .
כרגע אני בחל"ת.האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? ואם כן תוך כמה זמן מרגע ההודעה למעסיק?
האם יש מגבלה בעניין אם קיבלתי דמי אבטלה לפני 3-4 שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה במקרה של התפטרות
עו"ד אילן קמינצקי24/11/2007במידה והתפטרת מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום ולא באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים ..דקלה21/11/2007
עו"ד קמינצקי שלום.
בעבר התייעצתי עימך בנוגע לזכאות בדבר קבלת פיצויים.
התפטרתי מהעבודה לצורך טיפול בילד. עבדתי במקום עבודה שנה וחצי עם הפסקה של חודש וחצי ללא תשלום(שהיתי בחו"ל) ילדתי לאחר מכן והתפטרתי עם סיות חל"ד.
כתבתי מכתב התפטרות, ושלחתי לחברה. אישרו את קבלתו אך מאז ועד היום(שבועיים) לא נאמר לי דבר על קבלת הפיצוייום. בכל פעם שאני מתקשרת, מפנים אותי לגורם אחר בחברה.
המנהל הישיר שלי עבר תפקיד וכשאני מדברת איתו הוא מתפלא למה אני כלל פונה אליו????
אין מענה מאף אחד בחברה כולל מנהלת חשבונות!!!!!!!!!!!! נראה כי הפיצויים לא יגיעו בחודש הקרוב, ואם בכלל אם לא אתעקש. מה ניתן לעשות במצב שכזה?
איך ניתן "להוציא" את מה שמגיע לי???
(בסיור דומה של חברתי לאותו מקום עבודה היא בשלב שמתרתרים אותה עם חברת הביטוח שבו הופרש הכסף....)
איך ניתן לפעולכדי לקדם ת הנושא?
תודה רבה על המענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים
עו"ד אילן קמינצקי21/11/2007דקלה שלום,
בנסיבות אלו הייתי ממליץ להוציא (רצוי באמצעות עו"ד) מכתב שכותרתו הינה "התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים".
במידה והמעביד יתעלם גם ממכתב זה נראה כי אין מנוס מהגשת תביעה לבית הדין לעבודה.
את יכולה להתקשר למשרדי בטל: 02-6253156 (שלוחה 3) ואשתדל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, רק תוספת"קטנה"
דקלה22/11/2007בשיחה נוספת שקיימתי עם המנהל הקודם שלי, נאמר לי ע"י כי חלק מהכסף אקבל ישירות מהחברה, ואת החלק היחסי אקבל מחברת הביטוח אליה אני משוייכת(הופרש לי ביטוח מנהלים רק חצי שנה)
המקום הזה לחלוטין לא מסודר, וספק אם לפי החוק.(לא קיבלתי דמי נסיעות בשנה הראשונה, אלא רק לאחר מכן, דבר שלא היה באסכמתי, וכהנה וכהנה.......
בכול אופן, האם אני צריכה לתקשר לחברת הביטוח בחודש הבא על מנת לבקש מהם את כספי?
האם כך מקבלים פיצויים? בשלבים? ושבכל חלק אני צריכה להניע?
אודה על תשובתך.יום נעים שיהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת "קטנה"
עו"ד אילן קמינצקי24/11/2007על מנת שתקבלי את כספי הפיצויים שהופקדו בחברת הביטוח, המעביד אמור להעביר טופס בעניין לחברת הביטוח בדבר פיטורייך והעברת כספי הפיצוייים אלייך. לפיכך את יכולה לפנות לחברת הביטוח ולברר אם אכן המעביד העביר הודעה על פיטורייך ומתי יועברו אלייך הכספים.
מובהר כי במידה ואת זכאית לפיצויים, גם אם ישנם כספים בחברת הביטוח המעביד אמור לשלם, עם סיום יחסי עובד מעביד, את יתרת כספי הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"תסיגל21/11/2007
לידתי צפויה לחודש פברואר. אני שוקלת לבקש חל"ת. השנה התחלתי את שנתי הרביעית כמורה. האם בי"הס חייב לאפשר לי חל"ת אם אבקש זאת?
מתי עליי להודיע על רצוני לצאת לחל"ת? האם גם אחרי קיסרי החל"ת נספר החל מהשבוע ה 7 שאחרי הלידה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי21/11/2007בית הספר חייב לאשר לכך חל"ת היות ואת עובדת למעלה משנתיים באותו מקום עבודה.
בהתאם לחוק עובדת שעבדה אצל מעביד או באותו מקום עבודה ה 24 חודשים לפחות עד תחילת הלידה, רשאית לצאת לאחר הלידה – החל מהשבוע השביעי שלאחר הלידה- לחופשה ללא תשלום.
משך החופשה הוא רבע ממספר החודשים שעבדה אצל המעביד או באותו מקום עבודה, אך בסך הכל לא יותר מ 12 חודשים.
את יכולה להודיע על יציאתך לחל"ת במהלך חופשת הלידה.
בעקרון החל"ת מתחיל עם תום חופשת הלידה - לאחר 14 שבועות. אולם במידה והעובדת החלה את חופשת הלידה לפני הלידה (בהתאם לקבוע בחוק) ניתן לצאת לחל"ת החל מהשבוע השביעי שלאחר הלידה (כך גם לגבי לידה בניתוח קיסרי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות טרום לידהלילי21/11/2007
אני בת 35 רווקה. החלטתי שאני רוצה היריון.
אני עובדת בחברה פרטית.
האם יש לי זכויות (ככל שישנן כאלה) כפי שיש לאישה נשואה המנסה להיכנס להיריון? (הזרעות, בדיקות וכו'??)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות טרום לידה
עו"ד אילן קמינצקי21/11/2007בהתאם לחוק, עובדת רשאית להיעדר מעבודתה בתקופה שבה היא עוברת טיפולי פוריות, לרבות הפריה חוץ-גופית, אם אישר הרופא המטפל בכתב כי הטיפול מחייב זאת ובמידה שאישר, ובלבד שהודיעה על כך למעבידה מראש.
תקופת היעדרותה של עובדת, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים בהפריה חוץ גופית (בין באשפוז ובין בטיפול אמבולטורי לרבות ימי מנוחה הכרוכים בסדרה זו) על:
1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של 5 ימים - 16 ימים.
2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של 6 ימים - 20 ימים.
בכל אופן, לא יהיו יותר מ- 4 סדרות טיפוליות בשנה.
דינה של היעדרות בשל טיפולי פוריות, לרבות הפריה חוץ-גופית, כדין היעדרות מפאת מחלה, דהיינו העובדת תהיה זכאית לדמי מחלה בגין תקופת ההעדרות (במסגרת ימי המחלה שצברה עפ"י חוק דמי מחלה).
בהקשר זה יודגש גם כי, חל איסור על מעסיק לפטר עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה לפי החוק לשם כך, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם היעדרות כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריוןסיגל19/11/2007
שלום לך.
אני עובדת בחברה פרטית מתאריך 17/6/2007 נכנסתי להריון בתאריך 10/9/2007 והודעתי לבוס שלי כבר ממש בתחילת ההריון, רציתי לבדוק האם מותר לו לפטר אותי ? ומה הן הזכויות שלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007החוק קובע כי מעביד המעוניין לפטר עובדת שעבדה אצלו למעלה מ 6 חודשים חייב לקבלת היתר לפיטורין ממשרד התמ"ת. לפיכך ובאם תמשיכי בעבודה עד 17.12.07 המעביד יהיה מנוע מלפטרך אלא אם יקבל היתר לפיטורין.
בכל מקרה בו יחליט המעביד לפטר אותך לפני 6 חודשים מיום תחילת העבודה אין צורך בהיתר לפיטורין יחד עם זאת במקרים מסויימים ובאם סיבת הפיטורין הינה בגלל ההריון ניתן להגיש תביעה בגין אפלייה (בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)