מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשת לידה בזמן אבטלהמייקי08/10/2007
שלום רב,
אשתי התמחתה בפרקליטות כעורכת דין, ועזבה כחודש לפני סיום ההתמחות.
לאחר חודשיים נולד לנו בן, עכשיו הוא בן 3 שבועות.
רציתי לדעת אם היא זכאית לדמי אבטלה או חופשת לידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה בזמן אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי08/10/2007על מנת שאשתך תהיה זכאית לדמי לידה (חופשת לידה) עליה לעבוד לפני הלידה, תקופת זמן כמפורט להלן:
דמי לידה מירביים – עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) – ישולמו לעובדת שהפסיקה את עבודתה בזמן הריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע לפי הפירוט הבא:
10 חודשים מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
לגבי דמי אבטלה - בהנחה ואשתך התפטרה מעבודתה היא תהיה זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמיטל08/10/2007
האם המעביד יכול להגיד לי שאני צריכה להשאר שעות נוספות ( במסגרת שעת ההנקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
עו"ד אילן קמינצקי08/10/2007מעביד אינו רשאי להכריח עובדת לעבוד בשעות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל08/10/2007אני מודה לך מאוד על התשובה, אבל שאלה נוספת בהקשר של שעות נוספות
במסגרת עבודתי יש יום בשבוע שבו אני צריכה להשאר עד 19 בערב השאלה שלי האם במסגרת שעת ההנקה אני מחוייבת להשאר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהמיטל07/10/2007
ערב טוב
בשבוע הקרוב אני צריכה לחזור לעבודה לאחר לידה ( לאחר 3 חודשים) שאלתי היא כמה זמן מגיע לי שעת הנקה? והאם המעביד יכול לקבוע לי מתי אני אוכל לצאת?
מצפה לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
עו"ד אילן קמינצקי08/10/2007מיטל שלום.,
בהתאם לחוק עבודת נשים עובדת שילדה רשאית להיעדר מעבודתה החל מתום חופשת הלידה ועד תום ארבעה חודשים מאותו יום – שעה אחת ביום , בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה. יצויין כי המעביד אינו רשאי לנכות משכרך עקב היעדרות זו .
בד"כ מקובל שעובדת מסיימת את עבודתה שעה אחת קודם אך ניתן להגיע בהסכמה לכל שעה אחרת ביום כאשר יש להביא בחשבון את את אינטרס העובדת והן את אינטרס המעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת הלידהיעל207/10/2007
יש לי ותק של 24 חודש, כלומר אני יכולה להאריך בחצי שנה.
ממתי נספרת החצי שנה: מיום הלידה?
מתום 7 שבועות שלאחר הלידה?
מתום 14 השבועות שלאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת החל"ת
עו"ד זיוה אופק07/10/2007החל"ת (החופשה ללא תשלום) ייספר מתום חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנרתכנרת07/10/2007
שלום
אני עובדת כמנהלת סניף כארבע שנים כרגע אני בחופשת לידה ויש לי פלאפון של החברה
האם החברה רשאית לקחת לי אותו במהלך החופשה
אודה על תשובתכם
כנרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפון
עו"ד זיוה אופק07/10/2007ככלל לחברה מותר לקחת לך את הפלאפון אלא אם כן יש הסכם מפורש ביניכם הקובע אחרת.
הנימוק הוא שמניחים שפלאפון כמו הטבות אחרות ניתנות ע"י המעסיק על מנת שהעובד ישתמש בהם בעיקר לצורכי עבודתו ומשאינו עובד אין חובה על המעסיק לתת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר לידהרונית07/10/2007
שלום רב
אני עובדת במקום עבודתי כ- 3 שנים, אני לקראת תום חופשת הלידה שלי ומקום העבודה שלי נסגר (פירוק החברה).
האם המעביד אכן רשאי לא לשלם את 60 הימים הרלוונטיים לפיטורים לאחר חופשת לידה ?
האם זה משנה אם החברה נסגרת באופן של פשיטת רגל/כונס נכסים/פירוק ?
מהו משך העבודה הדרוש לשם קבלת אבטלה ? האם שמירת הריון וחופשת לידה נכללים בו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוק חברה
עו"ד זיוה אופק07/10/2007המעסיק חייב לשלם לך את כל הימים כמו בכל פיטורין ולא חשוב הרקע לפיטורין.
אם עבדת שלוש שנים הינך זכאית לאבטלה בכל מקרה. אולם שמירת הריון וחופשת לידה נכללים במניין חודשי העבודה לצורך חישוב הזכאות לאבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידהמאוכזבת06/10/2007
חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה שהוארכה, בתאום עם המנהל, לסה"כ 6 חודשים.
ביום חזרתי הודיעו לי שהחלק הניהולי של תפקידי יבוטל, עקב העדרותי הממושכת.
למעשה אהפוך לבעלתמעמד זהה לכפופי לפני הלידה.
האם דבר זה נחשב כהרעה מוחשית שדינה כפיטורין?
ואם כך - מהי תקופת ההודעה מראש שהמעסיק מחויב בה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי07/10/2007בעקרון שינוי תפקיד מתפקיד ניהולי לתפקיד שאינו ניהולי עשוי להיחשב כהרעה מוחשית בתנאי העבודה אף כי יש לבחון כל מקרה בהתאם לנסיבותיו ובכלל זה את תקופת העסקתך בתפקיד הניהולי, האם מדובר בשינוי זמני, האם ישנו שינוי בשכר וכו'.
הרעה מוחשית בתנאי העבודה כמוה כפיטורין ולפיכך יש ליתן הודעה מוקדמת בדומה להודעה המוקדמת הניתנת לפני פיטורין - אורכה של ההודעה המוקדמת נגזר מתקופת העבודה בעבודה. באם הנך עובדת למעלה משנה ומקבלת שכר חודשי על המעביד ליתן הודעה מוקדמת של 30 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליה? דחוףחן04/10/2007
אני עובדת בצבא ( לא כקצינה). לפני שנתיים סיימתי לימודי משפטים וביקשתי להתמחות בפרקליטות. נמסר לי כי ישנה ועדה שבודקת את הנושא וכי כרגע זה לא אפשרי. בתחילת לימודיי היה נהוג להתמחות בפרקליטות. במהך השנתיים , בתכתובות שהיו לי עם הפיקוד הבכיר נתנו לי להבין כי תהיה בקרוב אופציה אלטרנטיבית. לאחרונה התקבלה החלטה לאפשר את ההתמחות רק לקצינים. לי זה נראה מפלה ביותר. האם יש עילה להגיש בגץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליה
עו"ד אילן קמינצקי05/10/2007יש לבחון מהם השיקולים שעמדו בפני הצבא שקבעו כי ההתמחות תהיה רק לקצינים והאם מדובר בשיקולים רלבנטיים או בשיקולים מפלים.
אם אכן מדובר בשיקולים מפלים (מין, גיל וכו') יש מקום לשקול פנייה לבג"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חזרה לעבודה מחופשת לידעמליה ירימי04/10/2007
שלום, יש לי שאלה: יצאתי לחופשת לידה ב- 20.6.07 כשבתי נולדה. חופשת הלידה שלי כבר הסתיימה. אני עובדת אצל עו"ד כ- 8 שנים. עבדתי מ- 13:00-19:00. עכשיו כשאני רוצה לחזור לעבודה, ביקשתי לשנות את השעות לשנות הבוקר מ-9 עד 3 . (אציין שבבוקר יש 2 פקידות ואחת אחה"צ, ואחת מהפקידות של הבוקר עלתה לאחה"צ במקומי, וזאת אומרת שאני ארד לבוקר).
המעביד שלי לא רוצה להעלות אותי לבוקר, בטענה שהוא מסתדר עם אחת בבוקר ואחת אחה"צ.
הוא אומר שהוא חייב להחזיר אותי לעבודה לשעות שלי בלבד ולא לשעות אחרות. השאלה אם זה נכון? אם לא מה עלי לעשות? ואם זה אכן נכון, האם אקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי כולל 3 חודשי חופשת לידה?
תודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חזרה לעבודה מחל"ד
עו"ד אילן קמינצקי04/10/2007על המעביד להחזיר אותך לאותם שעות כפי שהיה לפני היציאה לחופשת לידה. בהנחה ואת מעוניינת לשנות את שעות העבודה , עלייך להגיע להסכמה בעניין עם המעביד.
לגבי פיצוי פיטורין - אם תעזבי את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה לאחר התפטרות מהעבוחגית01/10/2007
שלום רב,
כרגע אני עדיין בהריון ועובדת, וברצוני לקבל מידע כיצד עלי להתפטר בצורה נכונה כדי שאהיה זכאית הן לפיצויים והן לדמי אבטלה. אני עובדת 10 שנים במשרה מלאה ואני בהריון של תאומים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות מעבודה
עו"ד זיוה אופק01/10/2007כדי להיות זכאית לפיצויי פיטורין מעבודתך עלייך להודיע למעסיקך שאת מתפטרת לצורך טיפול בילדייך (כשאלו ייוולדו).
לגבי דמי אבטלה הרי שבכל מקרה תחשבי כמי שהתפטרה מרצונה ותהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום מיום הפסקת עבודתך.
תשומת לבך כי בתקופת חופשת הלידה הינך נחשבת כעובדת.
שיהיה בשעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חל"דlili01/10/2007
שלום רב,
אני מועסקת בחברת הי טק בתפקיד די בכיר כ- 7 שנים. כרגע מסיימת את החל"ד. נודע לי מפי הממונה הישיר שלי שהמעסיק מתכנן לפטר אותי בעוד 60 יום ( ומבחינתו היה מפטר אותי מיידית לו היה יכול ) בנוסף עוד בזמן ההריון הייתה לו כוונה לפטר אותי ברגע שאחזור מהחל"ד. כמובן שאין לו סיבה אמיתית לפיטורין אלא רק " צימצומים". האם התנהגותו חוקית? ידוע לי על פס"ד תקדימי שאוסר לפטר במקרה כמו שלי ללא שימוע הוגן ,וחייב מעסיק לשלם פיצויים גבוהים במקרה כזה כמו כן רציתי לדעת האם אני חייבת לחזור ל- 60 יום ?? מה הסיכוי בהגשת תביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חל"ד
עו"ד אילן קמינצקי01/10/2007החוק אוסר על פיטורין לאחר 60 יום מתום חופשת הלידה + הודעה מוקדמת לפני הפיטורין.
בשנים האחרונות קיימת נטייה בבתי הדין לעבודה לחייב גם מעסיקים פרטיים לקיים "שימוע". יחד עם זאת מהותו של השימוע ודרך עריכת השימוע אינם בהכרח דומים ל"שימוע" במגזר הציבורי.
מעסיקים רבים (ובינהם ציבוריים) מפטרים עובדים עקב צמצומים ומרבית המקרים העובדים לא מוחזרים לעבודה או מקבלים פיצויים גבוהים יותר, אף שהסיבה לפיטורין הינה צמצומים.
לסיכום - מהותו ואופיו של שימוע במגזר הפרטי אינו חד משמעי וקיים סיכוי סביר כי אם המעביד יוכיח שהפיטורין נעשו עקב צמצומים , לא יהיה בכך פסול ובכל מקרה המילה האחרונה תהיה של בית הדין לעבודה לאחר בחינת כלל נסיבות המקרה והרקע לפיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון - אודה על תשובתך בדחיפות
lili01/10/2007
נודע לי כי המעסיק רוצה למסור לי מכתב פיטורין מחר. למעשה אני נמצאת כעת בחל"ת ( החל"ד הסתיים אתמול ) עדיין לא קיבלתי את המכתב לידיי אך הבנתי שמדובר בכך שישלמו לי חודשיים שכר + רכב שהינו חלק מתנאי העסקתי ( חודשיים עבור 60 יום בחוק שאוסר פיטורין ? ) ומכיוון שבחוזה שלי ישנה הודעה מוקדמת של חודשיים , המעסיק רוצה לתת לי חלף הודעה מוקדמת לעוד חודשיים נוספים ( סה"כ 4 ) ובהם לשלם לי שכר ללא הרכב. לא ברור לי ההבדל בין הודעה מוקדמת לחלף הודעה מוקדמת, האם מותר למעסיק לקחת לי את הרכב שהוא חלק מתנאי העסקתי ואף מופיע בחוזה האישי שלי כמרכיב בתנאי ההעסקה ? האם יש לי עילה לתביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
עו"ד אילן קמינצקי02/10/2007בעקרון בהנחה ובתקופת ההודעה המוקדמת לא תצטרכי להגיע לעבודה, כי אז המעביד יהיה רשאי להורות לך להחזיר את הרכב (היות והרכב בד"כ נועד לצרכי הגעה לעבודה).
בהנחה ובחוזה העסקה נקבע כי בתקופת ההודעה המוקדמת על המעביד להשאיר ברשותך את הרכב, .יהיה על המעביד לנהוג בהתאם לחוזה ולהשאיר ברשותך את הרכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאי עבודהמאיה30/09/2007
ערב טוב,
אני עובדת במקום עבודתי כשנה ורבע.לפני כ-3 חודשים קודמתי לתפקיד ניהולי,אולם לא נחתם שום הסכם כתוב לגבי התפקיד החדש,ובנוסף לא היה עדיין שום שינוי בשכרי.
שאלתי היא האם לאור המצב הקיים יכול המעביד להחליט להחזיר אותי לתפקידי הקודם מבלי שזה ייחשב הרעת תנאים(שעות העבודה זהות בשני התפקידים).אני בהריון בחודש הרביעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו"ד זיוה אופק01/10/2007בהנחה שהתפקיד אינו זמני הרי שהשבתך לתפקידך הקודם הינה "הרעת תנאים" המזכה בפיצויי פיטורין. עם זאת, באם תהיה מחלוקת ביניכם תצטרכי להוכיח שאכן עסקת בתפקיד הזה והועברת אליו באופן קבוע (ולא למשל כממלאת מקום וכד'.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו עניין
מאיה07/10/2007תודה על תשובתך.
בהנחה שאני מקבלת את השינוי בתפקיד וחוזרת לתפקידי הקודם,האם אני זכאית להמשיך להחזיק בטלפון נייד שניתן לי בעת קבלת התפקיד הניהולי?האם החזרת הטלפון למעביד נחשבת במקרה זה הרעת תנאים?
בכל מקרה לא דובר על תפקיד זמני,המעביד מחזיר אותי לתפקידי הקודם עקב קריסה מוחלטת במחלקה אותה עזבתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד התפטרות לצורך טיפול בילד - דחףיהודית30/09/2007
שלום ,
ממש לאחר הלידה הודעתי למעסיק שאני מתפטרת .
הגשתי מכתב רשמי בנוסח המקובל .
כיום קרוב לחודשים אחרי המכתב מסתבר לי שהמעביד כולל את שלושת חודשי חופשת הלידה
כחודשים בהם אני עדיין בחופשה אך עובדת החברה (כאילו ההתפטרות נכנסת לתוקף רק בעוד חודש)
לדבר השפעה גדולה על היכולת שלי לקבל דמי אבטלה.
בנוסף , האם גרירת הטיפול בנושא מהווה הלנת שכר ?
תודה רבה
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו"ד זיוה אופק02/10/2007אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך לאשורה:
עם זאת אבהיר כמה כללים לבחינת השאלה: בכל מקרה שבו התפטרת את זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.
לפי חוק מי שזכאית לדמי לידה אינה זכאית לדמי אבטלה.
כיוון שחופשת הלידה היא פחותה מ-90 יום לא ברור לי כיצד זה משפיע עלייך.
חופשה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - הבהרה לשאלתי
יהודית02/10/2007תודה רבה על התשובה ,
אבהיר את שאלתי.
היות והזכאות לדמי אבטלה הינה אחרי 90 יום ישנה חשיבות למועד עזיבתי את החברה.
האם המעביד יכול לשנות את התאריך של מועד עזיבתי ? כייצד יכול להיות שבמכתב אותו הגשתי רשמתי תאריך אחד ואילו המעביד סיים את יחסי עובד מעביד שלושה חודשים לאחר מכאן ?
המטרה שלי היא להתקיים מהפיצויים למשך שלושה חודשים ואז לאחר 90 יום לקבל את האבטלה ללא צורך לחכות שלושה חודשים נוספים - כך יהיה רצף של הכנסה אם אקבל את עמדת המעביד ואזיז את תאריך סיום עבודתי אצטרך לחכות שלושה חודשים נוספים.
בנוסף המעביד שלי מבקש ממני אסמכתאות והפניות לחוק - אודה על עזרה גם בזה (כלומר לגבות את תשובתי למעסיק באסמכתה והפנייה לחוק)
מקווה ששאלתי ברורה עכשיו יותר
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עו"ד זיוה אופק03/10/2007במקרה שאת מתארת אני ממליצה להתייעץ באופן אישי עם עו"ד. ייתכן שכדאי במקרה זה מכתב מעו"ד ואולי מראש לסכם על הליכים כנגד המוסד לביטוח לאומי במקרה הצורך.
להבהרת הנושא ראי תשובתי להודעתה של שרון: התפטרות ואבטלה בחופשת לידה.
שלא מהבחינה המשפטית אוסיף שהשאלה האם את או מעסיקך צודקים היא שאלה מורכבת אולם לא ברור לי מה האינטרס שלו לציין את התאריך הזה דווקא. הייתי מנסה, דבר ראשון, לבדוק זאת שלא מהבחינה המשפטית אלא במו"מ מול המעסיק, להבין מדוע הוא עומד על דעתו ולראות אם ניתן להגיע לפשרה כלשהי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במסגרת חל"תמ30/09/2007
צהרים טובים,
רציתי לדעת האם במסגרת חל"ת שיולדת לוקחת לאחר תום חופשת הלידה,היא רשאית לעבוד במקום עבודה ,ולאחר מכן להחליט אם לחזור למקום עבודתה הקודם או להתפטר?
בכל מקרה מדובר בחברות פרטיות ולא ציבוריות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חוק שמונע זאת
עו"ד זיוה אופק01/10/2007אם כי כשאת מבקשת חל"ת לאחר לידה החוק מאפשר לך חל"ת לצורך טיפול בילד. לכן ייתכן שלגבי זכויות שונות יוכל מעסיקך לטעון שהיית חסרת תום לב כלפיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ואבטלה לאחר לידהשרון29/09/2007
שלום, יצאתי לחופשת לידה ב- 14.8 לפני הלידה עצמה, למעשה ילדתי ב- 1.9. אני מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילד, אם אני מודיעה לבוס שלי על התפטרות החל מעכשיו, האם אני זכאית לדמי אבטלה 90 יום מיום ההתפטרות?..או 90 יום מתום חופשת הלידה?
רציתי גם לשאול לגבי דמי הבראה- אני עובדת אצל המעביד מאפריל 2005 אבל קבלתי דמי הבראה רק מחודש אוגוסט 2005, האם מגיעים לי דמי הבראה גם עבור החודשים אפריל- יולי ? אם כן האם אני יכולה לדרוש אותם יחד עם הפיצויים?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר לידה
עו"ד זיוה אופק02/10/2007לא מצאתי לשאלה זו תשובה מפורשת.
החוק קובע ש"מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי שהיתה הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בעד 90 הימים הראשונים מיום הפסקת העבודה"
לכאורה הפסקת את עבודתך ביום 14.8 וזו שאלה מעניינת אם בחופשת הלידה את נחשבת כעובדת לצורך זה. התשובה בחוק אינה פשוטה.
בנוסף, שאלתך ותשובותינו מניחות כי מי שמתפטרת לצורך גידול הילד צריכה לחכות 90 ימים וכך נוהג המוסד לביטוח לאומי אולם לא בטוח שאכן להתפטרות כזו "אין הצדקה" וייתכן שמי שתילחם על קבלת דמי אבטלה באופן מיידי (אם כי רק לאחר חופשת הלידה שכן ישנו סעיף מפורש בחוק הקובע שעובדת שזכאית לדמי לידה אינה זכאית לדמי אבטלה) תנצח.
הייתי ממליצה להתייעץ בעניין זה עם עו"ד באופן אישי.
חופשה נעימה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)