מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירה על מקום עבודה לאחר הארכת חל"דנילי16/09/2007
שלום
רב,
יצאתי לחופשת לידה בסוף מרץ 2007. כיום אני נמצאת בחופשה ללא תשלום ומעוניינת להאריכה עד
לשנים עשר חודשים מיום הלידה.
האם התיקון לחוק 7 (ד) (1) חל גם עלי, למרות שחופשתי החלה לפני פרסום התיקון לחוק (באוגוסט 2007)?
כלומר האם עומדת לי הזכאות לחופשה של שנים עשר חודשים מיום הלידה?
תודה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על מקום עבודה לאחר הארכת חל"ד
עו"ד אילן קמינצקי17/09/2007אם עבדת באותו מקום עבודה 4 שנים , תהיי זכאית להאריך את חופשת הלידה ל 12 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגרז16/09/2007
מה התחייסות החוק ומה מגיע לי בתור אמא לפג? אחרי הלידה הוא נותר בפגיה מעל שבועיים ורק אחרי זה הגיע הביתה, אני מקבלת על זה הארכה בחופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג שאושפז
עו"ד זיוה אופק16/09/2007סעיף 6 לחוק עבודת נשים קובע שאם הילד היה מאושפז לפחות שבועיים במהלך חופשת הלידה ניתן להאריך את חופשת הלידה למשך תקופת האישפוז אולם לא ליותר מ16 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהרינה10/09/2007
דבר ראשון ברצוני להודות לך על העזרה
ברצוני לשאול התפטרתי מעבודתי אתמול החלת שלי מסתיים ב15.10 האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה
ואם כן מאיזה תאריך
ודבר נוסף המרכזיה שבה אני עובדת נסגרת ב 9.10 האם זה פוגע לי בפיצויים כי התפטרתי בלי 30 יום למרות שלא ידעתי על תאריך הסגירה ואף אחת במרכזיה עדין לא קיבלה הודעת פיטורין או הודעה על העברה למחלקה החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רינה10/09/2007אני לא יודעת בעצם אם זה נחשב 30 יום מראש או לא ולא הסבירו לי כלום במקום עבודתי כמו כן לא הצלחתי לקבל מידע במשרד התמת שם אני אמורה לקבל אינפורמציה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה והודעה מוקדמת
עו"ד זיוה אופק11/09/2007מהיום שאת מובטלת בין אם התפטרת ובין אם פוטרת את רשאית לחפש תעסוקה בלשכת התעסוקה אלא שאם התפטרת תוכלי לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום.
לגבי ההודעה המוקדמת: את חייבת לתת למעסיק הודעה מוקדמת של 30 יום אולם הוא אינו חייב להשתמש במלוא הימים הללו כך שאין זה משנה מבחינתך האם המעסיק יבקשך להגיע לעבודה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות שנה מיום הלידהגלית10/09/2007
שלום רב,
בעבר שמעתי כי שנה מיום חזרתי לעבודה מחופשת הלידה אני זכאית לפיצויים.
אציין כי חזרתי לעבודה לוותה בירידה בשכר וירידה באחוזה המשרה, בהסכמתי.
האם זה נכון שמגיעים לי דמי פיצויים?
והאם מגיעים לי דמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות שנה מיום הלידה
עו"ד אילן קמינצקי11/09/2007עובדת זכאית להתפטר מעבודתה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ובמקרה תהיה זכאית לפיצויי פיטורין.
בהנחה והתפטרת במועד זה תהיי זכאית לפיצויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני עוברת עיר במהלך חופשת הלידהמירה09/09/2007
שלום אני גרה בת"א כיום ואני חושבת לעבור לירושלים במהלך חופשת הלידהרציתי לדעת מה הן הזכויות שלי לגבי קבלת פיצויים ולגבי אם אני יכולה להחתים לאחר תום חופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר איר במהלך חופשת הלידה
עו"ד אילן קמינצקי09/09/2007העובדה שאת עוברת עיר במהלך חופשת הלידה אינה מזכה בתשלום פיצויים (אלא אם עברת דירה עקב חתונה או נסיבות אחרות הקבועות בחוק).
במידה ותעזבי את העבודה לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לקבלת פיצויי פיטורין.
בכל מקרה של התפטרות מהעבודה תתחילי לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון וזכאותרינת08/09/2007
אני בת 41, עצמאית.
בחודש השישי להריוני נאלצתי לעבור הפסקת הריון בגלל מציאת מום בעובר.
עברתי גרידה (לא הסכמתי לעבור לידה).
האם אני זכאית לדמי לידה או מענק לידה ?
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון וזכאות
עו"ד אילן קמינצקי09/09/2007ס 39 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר "לידה" כלידת ולד חי או לידה אחרי עשרים וששה שבועות של הריון. במידה ותנאים אלו מתקיימים כי אז זכאית העובדת לחופשת לידה (בדומה ליולדת).
לא ידוע לי שישנה התייחסות שונה לגרידה יחד עם זאת אשתדל לבדוק זאת בזמן הקרוב ובמידה ותהיה לי תשובה אודיעך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלתרינה07/09/2007
אני נמצאת בחלת כ 8 חודשים מקום עבודתי עומד להיסגר
ומעבירים את כולם למחלקה שונה שם השעות אינן מתאימות לי יש עוד חודש עד הסגירה אבל אז הילד שלי יעבור את ה9 חודשים מנהל העבודה שלי לא יכול להבטיח לי כי אפוטר בתום החודש אני לא יודעת אם עדיף לי להתפטר עכשיו ולקבל פיצויים או לחזור לעבוד חודש ואז לא יגיע לי כלום אים אתפטר תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלת
עו"ד אילן קמינצקי07/09/2007מהאמור בשאלתך נראה כי עדיף לך להתפטר עכשיו לצורך טיפול בילד, כך שתהיי זכאית לפיצויי פיטורין. חשוב לציין כי על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך לא לצאת לעבודה אלא להשאר בבית לצורך הטיפול בילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רינה09/09/2007מה קורה אים אני מגלה עכשיו שאני שוב בהריון
הוא לא יכול בכלל לפתר אותי
רציתי לחזור לעבודה לכן רשמתי את הילד למעון והוא שם כבר שבוע
האים זה פוגע בזכויות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עו"ד אילן קמינצקי09/09/2007את את שוב בהריון המעביד לא יוכל לפטר אותך אלא אם יתקבל אישור לפיטורין (היות ואת עובדת למעלה מ 6 חודשים במקום העבודה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות עובדת בשל תנאי העבודהענת06/09/2007
האם תנאי עבודה שאינם מתאימים לטיפול בילדים (לצורך קבלת פיצויים מהיום הראשון) יכולים להיות גם מרחק רב מהעבודה (29 ק"מ עם כיוון הפקקים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות עובדת בשל תנאי העובדה
עו"ד אילן קמינצקי06/09/2007לא הבנתי את שאלתך.
מה הכוונה ל"קבלת פיצויים מהיום הראשון"? האם חל שינוי במקום עבודתך?
אם את מתפטרת מעבודתך בתוך 9 חודשים מיום הלידה תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
במידה ואת לא לאחר לידה ולא חל שינוי במקום עבודתך הרי שבאופן כללי התפטרות מהעבודה אינה מזכה בתשלום פיצויים (אלא בהתאם לחריגים הקבועים בחוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,התכוונתי לדמי אבטלה
ענת06/09/2007מייד ולא רק לאחר 90 יום
כן, אני ארבעה חודשים אחרי הלידה ונמצאת בחופשה ללא תשלום.
בכוונתי להתפטר לצורך גידול הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי07/09/2007במקרה בו את מתפטרת לצורך טיפול בילד תתחילי לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום מהיום בו הפסקת את העבודה.
במקרים מסויימים בהם עובדת עוזבת את העבודה עקב תנאי עבודה שאינם מתאימים לטיפול בילד כגון שעות עבודה ארוכות, משמרות לילה מרחק רב מהעבודה עשוייה להיות מוכרת כהתפטרות מוצדקת המזכה בדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
לא ידוע לי על מקרה של עובדת שהתפטרה בנסיבות דומות לשלך וקיבלה דמי אבטלה החל מהיום הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל05/09/2007
שלום!
אני בשבוע 28 (חודש שביעי)
ואני עובדת הן בתור עצמאית והן בתור שכירה בחדר כושר. לנוכח אילוצים של חוסר אישורים מהערייה הבוס שלי סגר את החדר כושר והעביר את כל המנויים וחלק מהמדריכים לסניף אחר של החדר כושר. עימי הוא לא דיבר- מה שמתפרש בעייני כחוסר תעסוקה. יש לי שתי שאלות:
א. האם אני עדיין זכאית לחופשת לידה- למרות שאני לא עובדת כרגע (עבדתי בחדר הכושר מאז דצמבר 05) ולא התפטרתי אלא פוטרתי בעצם, ככל הידוע לי.
ב. האם בתור היותי עצמאית אני זכאית לחופשת לידה כלשהיא?
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו"ד אילן קמינצקי05/09/2007עובדת שכירה או עצמאית זכאית לדמי לידה ובתנאי שצברה מינימום חודשי ביטוח בהתאם לפירוט הבא:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שעבדה 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לדמי הלידהמיכל מלמד04/09/2007
שלום, לפני מ"ס חודשים קיבלתי כתבה מעיתון שבה מצוין כי התוספת ( לדמי הלידה ) תינתן על תשלומים כמו בונוסים ,דמי הבראה ומענקים שונים רציתי לדעת למי עליי לפנות וכמה זמן לפני הלידה מחשיבים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו"ד זיוה אופק04/09/2007דמי הלידה מחושבים על בסיס הכנסותייך משכר עבודה ברבע השנה האחרונה לעבודתך (בערך 3 החודשים האחרונים לפני שהתחלת חופשת לידה או שמירת הריון).
כל הכנסה שמובאת בחשבון לצורך החיוב בדמי ביטוח לאומי מובאת בחשבון גם לדמי לידה.
כדי לממש את הזכות לדמי לידה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי.
שיהיה בשעה טובה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד בעבודהשרית04/09/2007
שלום רב,
אני כרגע נמצאת בחופשת לידה אותה הארכתי ב-חודש וחצי.
מקום עבודתי לא שמרו לי על תפקידי האחרון והציעו לי תפקיד שאין אני יודעת עם יתאים לי (זהו תפקיד חדש בחברה וקשה לי לדעת אם אלו הרעת תנאים)
האם הם יכולים לפי החוק לשנות את תפקידי ללא הסכמתי?
האם הם יכולים לפטר אותי אם אני לא מסכימה לקבל את התפקיד בתום 60 יום?
אנא ענה לי בפירוט מה הם זכויותי.
בתודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד בעבודה
עו"ד אילן קמינצקי04/09/2007יש לבחון מהו התפקיד החדש שהוצע לך.
אם מדובר בתפקיד דומה ללא שינוי בשכר ו/או בשעות העבודה הרי שאין מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה והמעביד רשאי להציע לך תפקיד זה.
אם מדובר בתפקיד אחר שיש בו הרעה מוחשית בתנאי העבודה הרי שהמעביד אינו רשאי לעשות כן לפחות ב60 יום שלאחר חופשת הלידה.
לפיכך מומלץ לפנות אל המעביד ולקבל פרטים לגבי התפקיד החדש שהוצע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמתתמר03/09/2007
יצאתי לחופשת לידה ב14/05-ביום בו ילדתי. לפני כן סיכמתי עם מעבידי שאאריך את חופשת הלידה שלי לחצי שנה (חופשת הלידה + 3 חודשים נוספים), הכל סוכם בע"פ.
את ההודעה בע"פ נתתי למעביד בתאריך 16/08/07- למעשה 3 חודשים לפני מועד חזרתי לעבודה(עפ"י הסיכום שבע"פ). המעביד שלי נתן לי עכשיו תשובה שלא מגיע לי הודעה מוקדמת כי בגלל שאני מתפטרת הרי ש(ציטוט):
מאחר והחלטת להתפטר, הרי שאין מקום ולהאריך את חופשת הלידה שלך בתקופת "חופשה ללא תשלום" ורק אז להפסיק את יחסי העבודה.
לפיכך, לאור החלטתך להתפטר ומאחר והחלטת שלא לשוב לעבודה, הרי שיחסי העבודה הסתיימו במועד מתן הודעת ההתפטרות שלך ואינך זכאית לדמי הודעה מוקדמת.
האם הוא צודק? הרי הודעתי לו 3 חודשים מראש? הוא טוען שהיה עלי לחזור לעבודה ולעבוד 30 יום - שרק אז זה נחשב להודעה מוקדמת. ושוב, האם זה נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו"ד אילן קמינצקי03/09/2007תמר שלום,
אם הבנתי נכון משאלתך ישנם חילוקי דעות בינך לבין המעביד אם החלטת להתפטר מהעבודה או רק להאריך את חופשת הלידה.
בנסיבות אלו רצוי להוציא מכתב תשובה למעביד (רצוי מאוד בהקדם) כי בתאריך 16.8.07 הודעת לו על הארכת חופשת הלידה ועל כוונתך לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה. עלייך להדגיש כי מעולם לא היה בכוונתך להתפטר או לעזוב את מקום העבודה ולפיכך ובהתאם לסיכום עם המעביד, בתום חופשת הלידה בכוונתך לחזור לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסברתי את עצמי נכון
תמר04/09/2007אני אכן החלטתי להתפטר מהעבודה. מראש סיכמנו שאחזור כעבור חצי שנה - למעשה הארכה של 3 חודשים חל"ת, אך החלטתי במהלך החופשה להתפטר לצורך גידול ילדתי והודעתי לו 3 חודשים לפני מועד החזרה שעליו סיכמנו בתחילה.
כאמור חופשת הלידה בתשלום הסתיימה ב14/08 ואני הודעתי למעביד ב16/08. אני החשבתי זאת כהודעה מוקדמת משום שהוא6 ידע שאני חוזרת לעבודה ב14/11.
אין הוא רוצה לשלם לי דמי הודעה מוקדמת כאמור לפי ההודעה הראשונה שכתבתי בפורום,
ושוב האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר שלום,
עו"ד אילן קמינצקי04/09/2007במידה והתפטרת מעבודתך הרי שהמעביד צודק ואינך זכאית להודעה מוקדמת, רק עובד שמפוטר מעבודתו זכאי להודעה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהשני03/09/2007
אני עובדת מזה שנתיים במשרד נסיעות ,ילדתי את ילדי השני לפני כ 3 חודשים ועוד מעט אחזור
ברצוני לצמצם את המשרה במקום לעבוד עד 3 וחצי לעבוד עד 1 בצהריים ומן הסתם ובהסכמתי שכרי ייפגע וגם היקף המשרה
שאלתי:
כשהיקף המשרה הוא חצי מה עוד נפע בעתיד? תשלום של פיצויים זה ברור אך האם אקבל גם פחות בעת חתימה בלשכה?
אשמח אם תפרטו מה ההפסד הנוסף למי שעובדת בחצי משרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
עו"ד אילן קמינצקי03/09/2007באם תעבדי בהיקף של חצי משרה אז כל זכויותייך יהיו בהתאם להיקף חצי משרה - כך למשל דמי ההבראה יהיו בהיקף של 50% , ההפרשות לפנסיה יקטנו וכו'.
בנוסף לכך דמי האבטלה מחושבים ביחס למשכורות האחרונות ולפיכך דמי האבטלה יהיו נמוכים מאלו שתקבלי אם תעבדי בהיקף משרה מלאה.
יחד עם זאת אני מעריך שיהיה לך הרבה יותר זמן לטיפול בילדים , בבעל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון...וזה יותר חשוב לי בשלב הזה
שני04/09/2007תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטיתהילה03/09/2007
שאלה קטנה נוספת ..
לא הוספתי בשאלתי הקודמת שאני סטודנטית..ובאוקטובר אצטרך לחזור ללימודים ולא אוכל לחזור לעבוד..
האם עדיין בעלי יוכל לקחת חופשת לידה בתשלום? בהתחשב בכך שעבדתי רק כ-9 חודשים לפני החופשת לידה, ולא אוכל להמשיך לעבוד ברגע שאחזור ללימודים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטית
עו"ד אילן קמינצקי03/09/2007אחד התנאים שבעלך יוכל לקבל חלק מחופשת הלידה הינו שתחזרי לעבודה.
לפיכך ובמידה ולא תחזרי לעבוד בעלך לא יהיה זכאי להחליף אותך בחלק מחופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה בתשלום לגברהילה03/09/2007
שלום,
רציתי לברר לגבי חופשת לידה- אם עבדתי טרם הלידה כ- 9-10 חודשים האם מגיעה לי חופשת לידה בתשלום ולאיזה פרק זמן, כמו כן גם במידה ובעלי רוצה לקחת חופשת לידה של 3 חודשים, כמה זמן אני הייתי אמורה לעבוד טרם הלידה על מנק שיוכל לצאת לחופשה כזאת בתשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה בתשלום לגבר
עו"ד אילן קמינצקי03/09/2007על מנת שתהיי זכאית לדמי לידה מירביים – עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) – עלייך לעבוד לפני הלידה את התקופה המפורטת להלן:
10 חודשים מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע (הלידה) או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו לך אם עבדתך ושולמו עבורך דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.
לכן אם עבדת 10 חודשים לפני חופשת הלידה תהיי זכאית לדמי לידה.
בעלך יוכל לקבל חופשת לידה חלקית בהנחה ואת זכאית לחופשת לידה אך זאת רק לאחר ששה שבועות מיום הלידה ובתנאי שחזרת לעבודתך ונתת את הסכמתך בכתב לוותר על החלק היחסי של חופשת הלידה שנותרה לזכותך לטובת בעלך.
יצויין כי דמי הלידה בגין הימים להם זכאי הבעל יחושבו בהתאם למשכורתו ודמי הלידה להם זכאית האם יחושבו בהתאם לשכרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)