מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות לגביי חלתלימור28/10/2007
אני חוזרת מחופשת לידה לאחר 10 חודשים(ילדתי בדצבמר 2006)החלת אושר ע"י המעסיק.
1.האם המעסיק יכול לפטר אותי מיד עם חזרתי לעבודה?
2.נניח ואין עבורי מישרה ותנאי החוזה שלי מחייבים חודשיים הודעה מוקדמת,מהם זכויותייי בהנתן המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לגבי חלת
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007המעביד לא רשאי לפטר אותך 60 יום לאחר תום חופשת הלידה (המוארכת).
תקופת ההודעה המוקדמת נגזרת מתקופת העבודה- אם את עובדת על בסיס חודשי ועבדת למעלה משנה הרי שהמעביד מחוייב לתת לך (בנוסף ל 60 יום) הודעה מוקדמת של 30 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןליאת27/10/2007
מעסיקי פנה לבקש היתר על מנת לפטר אותי מאחר ואני בהריון. לדעתי הוא ידע שאני בהריון
לאחר עבודה של שנתיים וחצי, בפנייתו לתמ"ת נימק את החלטתו לפטרי עקב התנהגות לא הולמת כלפי עובדת וכלפי לקוחותיו. הוא לא הביא הוכחות לנימוקיו ובחקירתי בתמ"ת הכחשתי מכל וכל את טענותיו.
שאלתי היא במידה ויקבל היתר האם אוכל לערער על החלטה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהריון
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007קודם כל מהנתונים שהובאו בשאלתך ספק בעיני אם המעביד יקבל היתר לפיטורין.
על החלטת התמ"ת ניתן לערער לבית הדין לעבודה אף שבמרבית המקרים בתי הדין לעבודה לא מתערבים בהחלטת הממונה על חוק עבודה נשים (משרד התמ"ת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לגבר-מספר שאלותנועה27/10/2007
1. כמה זמן מראש יש להודיע על יציאה לחופשת הלידה.
2. האם זכויות היולדת להגנה מפני פיטורין בחזרתה לעבודה חלות גם על גבר?
3. האם בעת חזרה מחופשת הלידה במקרה של התפטרותו, זכאי לפיצויי פיטורין כמו האישה.
4. האם יש תנאים נוספים החילם על גבר שיוצא לחופשת לידה השונים מאלו שחלים על היולדת?
5. 6. מה מקסימום הזמן שהוא יכול לצאת (קח בחשבון לידת תאומים + 15 יום נוספים על האשפוז של אחד מהם)
6. האם המעביד רשאי לסרב לאשר חופשת הלידה לגבר?
האם ניתן לפטרו בין הזמן שהוא מגיש את המכתב ותחילת חופשת הלידה המיועדת?
7. האם האישה יכולה לקחת ממקום עבודתה חופשה בתשלום, על חשבון ימי מחלה שצברה בזמן חופשת הלידה של הגבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לגבר
יניב08/10/2008היי האם קיבלת תשובות לשאלות אלה? תודה יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורי גבר במהלך חופשת הלידה - דחוף
אילן03/12/2008שלום
החוק אוסר על פיטורי אישה במהלך חופשת הלידה וב-60 יום שלאחריה. האם חוק זה ושאר הזכויות של אישה בחופשת לידה תקפים גם עבור גבר שלקח חופשת לידה?
האם יש מינימום זמן של חופשת לידה לגבר בו הזכויות מקבלות תוקף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורי גבר
עו``ד ליאת שטיין05/12/2008אילן שלום,
נא להקפיד בעתיד לא להוסיף שאלה חדשה לשרשור ישן, כי שאלתך עלולה להיבלע, אלא לפתוח נושא חדש.
לשאלתך - הגבר אינו מוגן ע"י חוקים אלה (איסור פיטורים וכדומה), והזכות היחידה העומדת לו הינה התפטרות בדין מפוטר לצורך טיפול בילד, בכפוף לתנאי החוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה לגבר - מספר שאלות
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007הערה כללית - הפורום נותן מידע כללי בעניין זכויות נשים לאחר לידה והכמות הרבה של שאלותייך חורגת ממסגרת הפורום.
יחד עם זאת באופן כללי אענה לגבי שאלותייך בעניין חופשת לידה לגבר:
בן הזוג יוכל לקבל חופשת לידה חלקית בכפוף לתנאים הבאים:
א. בני הזוג צברו תקופת ביטוח כעובדים המזכה בדמי לידה.
ב.חלפו לפחות ששה שבועות מיום הלידה.
ג. בת הזוג חזרה לעבודתה ונתנה את הסכמתה בכתב לוותר על החלק היחסי של חופשת הלידה שנותרה לזכותה, לטובת בן זוג.
ד. בן הזוג הפסיק את העבודה לצורך חופשת הלידה ונטל חופשה של 21 ימים רצופים לפחות.
יצויין כי דמי הלידה בגין הימים להם זכאי הבעל יחושבו בהתאם למשכורתו ודמי הלידה להם זכאית האם יחושבו בהתאם לשכרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במהלך 45 יום לאחר חזרה מחופשת הלידהשירי26/10/2007
במהלך 45 יום לאחר חזרה מחופשת הלידה היתה יוזמה מצידו של המעביד להביא לסיום פיטוריי,כגון שיחות,הודעות בכתב וכן זימון לשימוע,הליך הנהוג בארגון כקדם לפני פיטורין.אף נאמר באחת ההזדמנויות כי עליי לנקוב בתאריך עזיבה שנוח לי.למרות מחאותיי כי הדבר נוגד את החוק היתה התעלמות גמורה ולמצער קיבלתי זחמון לשימוע לפני פיטורין (משחק מכור מראש) .
לאור הפגיעה האישית הודעתי כי בכוונתי לסיים את תפקידי ,האם כשלתי בכך? האם אני יכולה לשבת בבית ?האם הוא יכול לפגוע בשל כך בפיצויים שלי?מה עליי לעשות?האם אני חייבת לחזור בי כדי לגרום למעסיק לפטר אותי למרות ששהות במקום העבודה גורמת לי לסבל נפשי אמיתי?יצויין כי אני עובדת שנתיים במקום עבודה זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במהלך 45 יום לאחר חזרה מחופשת הלידה
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007ראשית אציין כי מעביד אינו רשאי לפטר אותך 60 יום לאחר חופשת הלידה.
על מנת שתהיי זכאית לפיצויים (וכן לדמי אבטלה ללא צורך בהמתנה של 90 יום) יש צורך בפיטורין על ידי המעביד או כי התפטרותך הייתה בנסיבות המצדיקות קבלת פיצויי פיטורין.
מהנתונים בשאלתך אני מבין כי קיבלת זמימון לשימוע לפני פיטורין וכי המעביד מעוניין לפטר אותך - נסיבות המצביעות על כך כי המעביד הוא זה שהודיע לך על הפיטורין.
יחד עם זאת והיות ולא ברורות לי במדוייק נסיבות הפסקת העבודה (בהנחה והפסקת להגיע לעבודה) מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ פרטני לגבי המשך הצעדים.
ניתן להתקשר למשרדי בעניין בטל: 02-6253156 (שלוחה 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה ועבודה חדשהקרן25/10/2007
שלום עבדתי במשך שנה וחצי במקום עבודה מסויים, אני בתחילת ההריון ובחודש הבא אני מתחילה עבודה חדשה- במקום אחר
האם דבר זה משפיע על דמי הלידה? קראתי את כל מה שקשור בביטוח הלאומי ועדיין לא הצלחתי להבין...
אשמח לקבל כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה ועבודה חדשה
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007גובה דמי לידה נגזר מהשכר שלך בחודשים לפני הלידה (ממוצע 3 החודשים לפני הלידה). לפיכך ובהנחה והשכר שלך במקום העבודה החדש (בו תעבדי לפני הלידה) יעלה, הרי שדמי הלידה יהיו גבוהים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחויבות האירגון בתום החל"תלימור25/10/2007
מהי מחויבות האירגון כלפיי עובדת בחל"ת לאחר חופשת לידה?
עד כמה זמן מחויבות זו בתוקף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוייבות הארגון בתום החל"ת
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007בהנחה ו"הארגון" הינו המעסיק הרי שמעביד אינו רשאי לפטר אותך מהעבודה עד 60 יום מתום חופשת הלידה (בנוסף לכך על המעביד לתת לך הודעה מוקדמת לפני הפיטורין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתקרן24/10/2007
אני נכנסתי להריון ועברתי הפלה בגרידה, הגעתי עד חודש שלישי. ההריון היה לא רצוי ויצא שההפלה הייתה מתקיימת בכל מקרה כי לא התפתח עובר והיה צפוי הפלה טבעית. בכל סידורי ההפלה והבדיקות הנחוצות נעדרתי כשבועיים מהעבודה שאלתי האם מגיעים לי ימים אלה בתשלום למרות שאין לי ימי מחלה? ומה הם הזכויות מבחינת היעדרות לבדיקות בזמן היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בהפלה
עו"ד זיוה אופק06/11/2007לפי חוק אם היפלת את רשאית להיעדר מעבודתך שבוע ולפי קביעת רופא גם יותר מכך עד 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות בדבר קבלת פיצוייםאורלי24/10/2007
שלום רב,
רציתי לבקש ייעוץ בנוגע לזכאותי בדבר קבלת פיצויים.
חזרתי לעבודתי לפני כשבוע (הנני עובדת 6 שנים), לאחר חופשת לידה, ברצוני לדעת לפי החוק כמה דברים:
א. אם הנני מתפטרת לצורך טיפול בילד ונשארת 2 / 3 חודשים בבית (לצורך הנקה), ולאחר זמן זה אעבוד במקום עבודה אחר, באותן מספר שעות שהייתי עובדת במקום הקודם (כיוון שכך נוח לי), האם הנני זכאית לפיצויים.
ב. האם רק לאחר 90 יום הנני זכאית לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה, כמו כן, כמה זמן הנני יכולה לחתום בלשכה.
אודה לך על תשובה מהירה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות בדבר קבלת פיצויים
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007בהנחה וההתפטרות שלך נעשתה לצורך טיפול בילד עלייך להודיע על כך בכתב למעביד ובהתאם לחוק הנך זכאית לקבלת פיצויי פיטורין.
החוק לא קובע תקופת מינימום בה עלייך להישאר בבית ולטפל בילד. יחד עם זאת נראה כי במידה ולאחר מספר חודשים בהם היית בבית, תחליטי לחזור לעבוד - לא תשלל זכאותך לפיצוים.
עובדת המתפטרת לאחר לידה (בדומה לכל עובד אחר המתפטר) זכאית לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום. משך הזמן בו הנך זכאית לחתום תלוי בגורמים שונים ולפיכך מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ולברר באופן פרטני את תקופת זכאותך לדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורלי28/10/2007תודה רבה על העזרה והתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופש לבעלנעמה24/10/2007
מה אומר החוק לגבי חופשה לעובד שאשתו ילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לבעל
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007
בן הזוג יוכל לקבל חופשת לידה חלקית בכפוף לתנאים הבאים:
א. בני הזוג צברו תקופת ביטוח כעובדים המזכה בדמי לידה.
ב.חלפו לפחות ששה שבועות מיום הלידה.
ג. בת הזוג חזרה לעבודתה ונתנה את הסכמתה בכתב לוותר על החלק היחסי של חופשת הלידה שנותרה לזכותה, לטובת בן זוג.
ד. בן הזוג הפסיק את העבודה לצורך חופשת הלידה ונטל חופשה של 21 ימים רצופים לפחות.
יצויין כי דמי הלידה בגין הימים להם זכאי הבעל יחושבו בהתאם למשכורתו ודמי הלידה להם זכאית האם יחושבו בהתאם לשכרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופש לבעל בנוסף על זו של האישה?
חיימון21/06/2009האם לא מגיע לבעל ימי חופשה/מחלה בתקופת הלידה? אפילו לא עבור הימים בהם האישה בבה"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב שאישה מוותרת לחלוטין על ח.לידה?
גיל18/12/2009שלום עו"ד ליאת,
מה במקרה שהאישה מוותרת לגמרי על חופשת הלידה? האם אז הגבר יכול לצאת לחופשת לידה מייד עם הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
עו``ד חן שטיין21/12/2009גיל שלום,
על פי החוק לא מתאפשרת יציאת הבעל לחופשת לידה מהיום הראשון, אלא על פי התנאים שצויינו לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה?דקלה24/10/2007
בוקר טוב, רציתי בבקשה לקבל ייעוץ בנוגע לזכאות בדבר קבלת דמי אבטלה והאם ש סיכוי שאקבל לפי נתנונים אלו.
בחודש ינואר לשנת 06 התחלת מקום עבודה חדש.
עבדתי ברציפות עד חודש נובמבר לשנת 07 ובו טסתי לארה"ב לחודש וחצי(ללא תשלום)
ז"א עבדתי יומיים בחודש נובמבר, ולאחר מכן חזרתי לעבודה ביואר. עד אוגוסט עבדתי ויצאתי לחופשת לידה(ילדתי ב 12.8.07) הסיכום מול המעביד היה חופשה ללא תשלום אך לכשחזרתי לרץ הבנתי כי הוא "פיטר" אותי והחזיר אותי לעבודה... לא היה לי ברירה אלא לחזור(מכיון שהייתי בהריון ולא היה מצב למצוא משהוא חלופי. שאלותי הן:
1. האם יש לי סיכוי כי דמי אבטלה במשל שלושה חודשים ? אין לי אפשרות לחזור לעבודה מכיון שהחברה בה עבדתי עברה מקום(כיום הרבה יותר רחוק ממקום מגוריי,שגם אני עברתי דירה,
ואני רוצה להיות עוד עם בני(עד גיל חצי שנה) בשל ההנקה.
2. אם כן מה עליי לעשות? לבקש מהמעביד מכתב פיטורים? ואז מה לעשות? איך בכלל חותמים בלשכה? אני ממש לא מבינה בעניינים אלו. והייתי שמחה לקבל הכוונה.
לפי התאריך שציינתי מתי עלי לגשת ולהתחיל עם התהליך? שווה להאמץ ולכתוב מכתבים במדת הצורך או שאין סיכוי?
תודה על התשובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007הפסקה של חודש וחצי אינה פוגשת ברצף בעבודה
לפיכך ובמידה ותקבלי מכתב פיטורין מהמעביד תהיי זכאית הן לפיצויי פיטורין והן לדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
גם במידה ותתפטרי מעבודתך לצורך טיפול בילד תהיה זכאית לפיצויים אף כי דמי אבטלה תקבלי רק לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה...
דקלה28/10/2007ראשית תודה רבה על המענה המהיר!
1.בכל אופן לפני שאני מבצעת שיחה עם הבוס, עלי לבקש ממנו לפתר אותי ואם לא יסכים אז להתפתר מעצמי? במידה ויאלץ להתפטר עלי לציין במכתב כי אני לא אשוב לעבודה מכיון שאני מעוניינת להשאר עם הילד?או לטעון כי המרחק לעבודה מקשה עלי...(כפי שציינתי הם וגם אני התרחקנו).
2.לגבי הפיצויים, עלי להודיע להם כי אני זכאית לפיצויים או שהם יודעים???יש סיכוי שלא יסכים לתת לי פיצויים?
זו באמת שאלה מוזרה מכיון שהמנהל שלי בשיחה אחרונה טען כי חתמתי על התפטרות ולפיכך
החלתי לעבוד בחברה כעבדת חדשה בעלת זכויות שונות,כשל עובדת חדשה.ולא ותיקה.
בכל זאת עבדתי במקום העבודה שנה וחצי.....
תודה רבה על הסבלנות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת דמי לידה בעקבות השביתהענת24/10/2007
אני מורה, חברת אירגון המורים אשר אמורה ללדת בחודש ינואר. האם אי קבלת שכר מלא בחלק או בשלושת החודשים אשר קודמים ללידה (אוק', נוב', דצ') עקב השביתה בתיכונים ולא בגלל סיבה התלויה בי, תשפיע על קבלת דמי לידה נמוכים? האם אוכל לבקש שיעשו ממוצע של 3 חודשים אחרים בהם לא היתה שביתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת דמי לידה בעקבות השביתה
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007דמי הלידה מחושבים לפי השכר הממוצע ב 3 חודשים לפני חופשת הלידה ולפיכך ממוצע השכר עלול להפגע עקב שביתה. יחד עם זאת תקנות הביטוח לאומי (אמהות) קובעות כי במקרה של הפחתה בשכר עקב שביתה השבתה או סיבה אחרת שאינה תלויה בעובדת, יחושבו דמי הלידה לפי השכר שהעובדת הייתה מקבלת אם לא הייתה נעדרת מעבודתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר לידהשלי24/10/2007
עבדתי שנתיים וחצי במקום עבודה. אני כבר 4 חדשים בחופשת לידה ואינני מתכוונת לחזור
בשל המרחק והמשמרות ובשל רצוני לגדל את בני. ביקשתי שיפטרוני משום שאני זקוקה לדמי האבטלהמבלי לחכות 90 יוםאך סרבו ואני יודעת שאין הם חייבים. שאלתי מה כדאי לעשות?
לכתוב שאני רוצה להתפטר? לבקש הארכת החופשה כדי שזו תחשב לשם קבלת הפיצויים?
או אם ישנה עצה טובה יותר?
האם לאם לא נשואה ישנה זכות בכל הנוגע לזרוז הפיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים לאחר לידה
עו"ד זיוה אופק24/10/2007הדרך הטובה ביותר היא להבהיר למעסיק שאת מתפטרת לצורך טיפול בילדך. במצב זה הוא חייב ממילא בתשלום פיצויי פיטורין ובמקרה שלך זה כמעט מכסה את 90 הימים שאת צריכה.
בנוסף ייתכן שהמעסיק לא יסרב לתת לך מכתב פיטורין אם הוא ידע שממילא הוא חייב לך פיצויי פיטורין.
לגבי אם לא נשואה: אין זכאויות מיוחדות לאם לא נשואה בענייני פיצויי פיטורין אולם אם מדובר באם חד הורית (שאין לה ידוע בציבור) לילד עד גיל שנתיים, הרי שהיא זכאית להבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי אף ללא נסיון למצוא עבודה (בהנחה שהיא עומדת בתנאי הזכאות האחרים). ייתכן ששווה לשקול להגיש תביעה כזאת בנוסף לתביעה לדמי אבטלה אם רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב למעביד על מועד חזרה לעבודהאורית23/10/2007
שלום רב,
ילדתי לפני כשישה שבועות. אני מתכננת להוסיף עוד כשבועיים, ע"ח ימי חופש, לחופשת הלידה לה אני זכאית עפ"י חוק. המנהלת שלי ביקשה ממני מכתב התחייבות לזרה לעבודה ובו עלי לציין את תאריך חזרתי לעבודה. היא ציינה כי עלי להעביר מכצב זה תוך שבועיים (עד כחודשיים לאחר הלידה)
יש לציין כי אני עובדת באותו המקום מזה שנתיים וחצי ובעלת קביעות (עובדת מדינה). אין לי בעיה לכתוב את המכתב אך ברצוני לדעת האם הוא חוקי.
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב על מועד חזרה לעבודה
עו"ד זיוה אופק24/10/2007אין הוראה חוקית המחייבת או שוללת מכתב כזה. נראה לי מתקבל על הדעת שהמעסיק ירצה לדעת לאן פני הדברים מועדים ויבקש, ויקבל את המידע.
עם זאת חשוב לציין במכתב כזה שאין בעצם המכתב כדי לוותר על כל זכות חוקית שיש לך.
לפי החוק אם ברצונך להתפטר עלייך להודיע למעסיק רק חודש מראש וכך גם לגבי חל"ת. אין סיבה לוותר על הזכות החוקית הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
אורית24/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי חזרה מחל"תלימור23/10/2007
אני נמצאת בחלת 10חודשים,לפני כחודש הציע המנכ"ל קידום בעבודה,בעודי מתכוונת להשיב חיובי מסר לי שלא יוכל לעמוד בהבטחתו מכוון שהוא מסיים את תפקידו.1.מהי חובת האירגון כלפיי?אם אין באפשרותם להשיב אותי לתפקיד הקודם מהי המשמעות עבורי?האירגון כולו מחליף הנהלה בימים אלו אני מועסקת 14 שנים בחברה לפי החוזה מגיע לי 2 חודשים התראה האם זהו המקסימום לפי הסיטואציה החדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קידום בעבודה
עו"ד זיוה אופק24/10/20071. בעיקרון הארגון כמו כולנו מחוייב להבטחות ככל שאלו היו חוזה מחייב ונראה שכדאי להתייעץ עם עו"ד מה בדיוק משמעות הקידום והאם נוצר הסכם מחייב.
2. בכל מקרה מעסיק רשאי לפטר עובדים או לשנות את תנאי עבודתם ותפקידיהם כל עוד הדבר נעשה בתום לב בהתאם לצורכי הארגון. עם זאת, אם ישנה הרעת תנאים מוחשית בתפקידך לאחר החזרה לעבודה את זכאית להתפטר והדבר ייחשב כפיטורין על המשתמע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגביי חלת
לימור24/10/2007עד כמה זמן (אחריי חופשת לידה)המעביד מחויב להחזיר אותי לעבודה ולהעסיק אותי 60 יום ? להודעת הפיטורים והודעה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי חלת
עו"ד אילן קמינצקי28/10/2007אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.
חל איסור פיטורין 60 יום לאחר חופשת הלידה ובנוסף לכך על המעביד לתת לך הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק בעבודה / הסכם עבודה אישי או קיבוצי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקים לגבי פיצויי פיטוריםאורלי23/10/2007
היום חזרתי לעבודתי, לאחר חופשת לידה (הנני עובדת כ - 7 שנים באותו מקום עבודה). ברצוני לדעת אם הנני מתפטרת ונשארת חודש אחד בבית ולאחר מכן עובדת במקום עבודה אחר עם אותן השעות, האם מגיע לי פיצויי הפיטורין ? במידה ולא מהם החוקים לקבלת פיצויי פיטורין.
אשמח לקבל את תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין
עו"ד זיוה אופק24/10/2007פיצויי פיטורין מגיעים לך כשההתפטרות היא לצורך טיפול בילד. מובן שאם המעסיק יגלה שלא לשם כך התפטרת ולמעשה התפטרת שלא בתום לב הוא יהיה זכאי להשבת הפיצויים ואולי אף לפיצוי מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)