פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים לאחר לידה
    גלית
    27/09/2007

לאחר הארכת חופשת הלידה בחודשיים נוספים מעבר למגיע כחוק התפטרתי. האם אוכל לקבל את דמי האבטלה רק בעוד 90 יום מיום ההתפטרות, או מיום תום 12 השבועות של חופשת הלידה?
    וכנ"ל לגבי הפיצויים, האם תקופת הארכת חופשת הלידה נכללת בחישוב דמי הפיצויים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    28/09/2007

עובדת המתפטרת מעבודתה תהיה זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום מהיום בו הפסיקה את עבודתה.
    בהתאם לס' 2 לחוק פיצויי פיטורין, חופשת הלידה וכן חופשה שלא בשכר שניתנו לעובדת בהסכמת המעביד אינה פוגעת ברציפות בעבודה לצורך פיצויי פיטורין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין ליולדת (דחוף)
    מיכל
    27/09/2007

האם יש הכרח לחזור לעבודה ולו לזמן מוגבל אחרי חופשת לידה על מנת להודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד על מנת לקבל פיצויי פיטורין.
    וכמה זמן מראש יש להודיע למעסיק, (אם בכלל) על כוונתי להתפטר לצורך טיפול בילד. בכדי שהמעסיק לא ינסה להבנות מכך ולא ישלם פיצויי פיטורין.

בתודה
    מיכל

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין ליולדת

עו"ד אילן קמינצקי
    28/09/2007

החוק אינו מתנה את הזכאות לפיצויים לאחר הלידה בחזרה לעבודה.
    על העובדת להודיע למעביד מראש (אפשרי אפילו בחופשת הלידה), רצוי בכתב, על כוונתה להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד.
    במכתב יש לציין כי ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד וכן את מועד ההתפטרות.
    באופן כללי זמן ההודעה מראש לפני התפטרות תלוי בתקופת העבודה ובאם הדבר אפשרי מבחינתך רצוי להודיע 30 יום לפני ההתפטרות על כוונתך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לפדות פיצויים לאחר לידה?
    אילנה
    27/09/2007

אני כעת כמעט 8 חודשים לאחר לידה. חזרתי לעבודתי לאחר חופשת לידה. כעת קיבלתי תפקיד ניהולי בחברה מתחרה. ההתלבטות שלי האם כדאי להתפטר ממקום עבודתי בטענה "התפטרות לצורך טיפול בילד" ולפדות את הפיצויים המגיעים לי על-פי חוק (5 שנות עבודה) או לצאת לחל"ת ולשמור את מה שצברתי למקרה שארצה לחזור לעבודתי? מאנשים שעובדים עמי כעת שמעתי כי כאשר חזרו לעבודתם כעבור תקופה, הם היו צריכים לקנות את שנות הותק שעליהם קיבלי פיצויים בעבר על מנת לצבור שנות ותק לפנסיה. אם תוכלו לפרט קצת בנושא או להפנות לגורמים שאפשר להתייעץ איתם, אודה לכם.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• פדיון פיצויים לאחר לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    28/09/2007

שאלתך חורגת מתחום האתר ומומלץ לפנות לאתרים הדנים ביעוץ פנסיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר חופשת לידה
    דרורי דני
    25/09/2007

האם מגיע לעובדת שעבדה מעל 8 חודשים וילדה פיצויים עבור שנה היות ועבודתה + חופשת לידה 3 חודשים הינם מעל 11 חודש.
    ואם כן האם אני יכול לקבל למייל שלי את נוסח החוק בכדי שנוכל להעבירו למעביד.
    המייל שלי הוא: [email protected]

בתודה מראש
    דני

הוספת תגובה

• סליחה, היתה לי טעות

מיכל
    27/09/2007

סליחה, היתה לי טעות העובדת עבדה 10 ולא 8 חודשים כפי שכתבתי.

ב ב ר כ ה
    דני דרורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    28/09/2007

עובדת שילדה תהיה זכאית לפיצויי פיטורין אם עבדה למעלה משנה ועזבה את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד.
    סעיף 2(5) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי יראו רציפות בעבודה לענין הזכות לפיצויי פיטורים, אפילו חלה בה הפסקה מחמת חופשה או פגרה שלא בשכר, שניתנו לעובד על פי חוק או בהסכמת המעביד.
    תקופת חופשת הלידה היא בגדר פגרה שלא בשכר שניתנה לעובדת עפ"י חוק, ולפיכך יציאת עובדת לחופשת לידה אינה מנתקת את הרציפות בעבודה לענין הזכאות לפיצויי פיטורים.

לפיכך, אם העובדת תעזוב את העבודה לצורך טיפול בילד, תהיה זכאית לפיצויי פיטורין (היות ועבדה - כולל חופשת הלידה- למעלה משנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחות מחצי שנה בעבודה
    מרים
    25/09/2007

שלום רב,

אני בחודש השלישי, בשבוע ה-12 להריוני. מתחילה לעבוד ב-8 באוקטובר וחוששת מכך שאולי לא אהיה מועסקת די זמן על מנת שאוכל להיעזר במענק הלידה ובזכויות חופשת הלידה.
    זהו הריון ראשון וידיעותיי בנושא דלות, לכן אשמח מאד להתוודע לזכויות אלה או להעדר זכויותיי.

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    פחות מחצי שנה בעבודה

הוספת תגובה

• פחות מחצי שנה בעבודה

עו"ד אילן קמינצקי
    28/09/2007

דמי לידה מירביים – עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) – ישולמו לעובדת שהפסיקה את עבודתה בזמן הריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע לפי הפירוט הבא:

10 חודשים מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע או

15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע

מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לגבי זכויות נוספות אפנה אותך לאתר www.d-avoda.co.il (מצד ימין ישנה קטגוריה "זכויות נשים בהריון").

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות אחרי חופשת לידה
    טופז
    24/09/2007

שלום
    חזרתי לעבודה מחופשת הלידה וברצוני להתפטר לשם מעבר לעבודה אחרת אשר קרובה יותר למקום מגורי ואחוז המשרה בה קטן יותר.
    האם אוכל להתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורין כמו במקרה של התפטרות לצורך גידול הילדות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות אחרי חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    25/09/2007

על מנת שתהיי זכאית לפיצויי פיטורין עלייך להתפטר עקב כוונה לטפל בילד. במידה ואכן בעבודה החדשה שעות העבודה מתאימות יותר לטיפול בילד (הן מבחינת היקף המשרה והן מבחינת מקום העבודה) הדבר בהחלט יכול להיחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד.
    במקרה זה עלייך להודיע למעביד בכתב על "התפטרות לצורך טיפול בילד" ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזי המשרה
    תמר
    23/09/2007

עד יציאתי לחופשת הלידה הועסקתי במשרה מלאה, בפגישה שערכה לי המעסיקה היא הבהירה כי לא תוכל לשוב ולהעסיק אותי במשרה מלאה כי אם בכ-50% בלבד.
    חופשת הלידה מסתיימת ב17.10 ועם ניצול מעט ימי החופשה שברשותי אני עתידה לחזור לעבודה בתחילת נובמבר.
    יש לציין כי אני עובדת בעבודתי החל מה1.1.07 , פחות משנה
    ולשאלות:
    1.האם המעסיקה רשאית להפחית את אחוזי המשרה?
    2. האם אני זכאית לפיצוי במקרה של התפטרות שלי?
    3. האם אני זכאית לדמי אבטלה?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה באחוזי המשרה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזי משרה

עו"ד אילן קמינצקי
    25/09/2007

1. מעביד אינו רשאי לפטר עובדת 60 יום מתום חופשת הלידה. הפחתת היקף המשרה ממשרה מלאה לחצי משרה מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה שנחשבת כפיטורין. לפיכך המעביד אינו להקטין את היקף משרתך עד ל 60 יום מתום חופשת הלידה.

2. במידה ותתפטרי לצורך טיפול בילד , תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.

3. במידה ותתפטרי מעבודתך , תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום. אם תפוטרי מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה בעת הריון
    קרן
    23/09/2007

שלום,

אני בשבוע 32 להריון.

צברתי עד כה כ 21 ימי מחלה. ברצוני לנצלם כאשר אכנס לשבוע 36 למטרת מנוחה.

אינני מתכוונת לחזור למקום עבודתי לאחר חופשת הלידה.

ברצוני לדעת האם אוכל לממש את ימי המחלה ללא בעיה, האם יש הגבלות כלשהן, כיצד להודיע למעביד ומתי?

תודה מראש--קרן

לקביעת תור
    סגירה
    ניצול ימי מחלה בעת הריון

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה בעת הריון

עו"ד אילן קמינצקי
    25/09/2007

חופשת מחלה אינה "חופשה" אותה בוחר העובד לנצלה בהתאם לשיקול דעתו.
    עובד יהיה זכאי לתשלום דמי מחלה בהנחה ואכן נבצר ממנו להגיע לעבודה עקב מחלתו. היעדרות בגין מחלה צריכה להיות מלווה באישור רפואי עדכני.
    לפיכך ובאם לא תוכלי להגיע לעבודה עקב המחלה, יהיה עלייך להודיע על כך למעביד (בסמוך למועד ההיעדרות) ולהמציא אישור רפואי כנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    דנה
    22/09/2007

הבוס שלי נותן לי אישור לחופשה של חצי שנה האם אני אמורה לקבל מביטוח לאומי תשלום על כל התקופה או רק על 3 וחצי חודשים?
    מה גם אני מקבלת קצבת נכות 75% אני אמורה לקבל תוספת כל שהיא עבור הילד או בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה וקיצבת נכות

עו"ד זיוה אופק
    23/09/2007

לגבי חופשת הלידה: המוסד לביטוח לאומי משלם עבור חופשת לידה של 14 שבועות. היתר זו חופשה ללא תשלום.

לגבי קיצבת הנכות: קיצבת נכותך אמורה לגדול ב- 10% מהרגע שיש לך ילד שתלוי בך כלכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמהות חד הוריות
    שירי
    20/09/2007

היכן ניתן להתעדכן בכל ההטבות אשר אפשר לקבל כאם חד הורית מול הרשויות, פעוטונים ושאר ירקות? תודה ושנה וטובה

לקביעת תור
    סגירה
    אמהות חד הוריות

הוספת תגובה

• אמהות חד הוריות

עו"ד זיוה אופק
    23/09/2007

ישנו פורום של חד הוריות בפורטל "תפוז" וייתכן ששם ידעו מנסיון היכן אפשר להתעדכן במדוייק.

מבחינה חוקית משפחה חד הורית זכאית להנחה וקדימות בהרשמה למעונות יום לילדים, להנחות בגני ילדים, למענק לימודים שנתי לילדים בגיל בית הספר מהמוסד לביטוח לאומי, להגדלה בהבטחת הכנסה אם יש זכאות ולקדימות בשיקום מקצועי, להטבות בהלוואות זכאות לרכישת דירה ולסיוע בשכר דירה (לפי זכאות כלכלית). ברוב הרשויות המוניציפליות, אם לא בכולן, ישנה גם הנחה בארנונה. בנוסף ישנן זכאות ב"נקודות" למס הכנסה.

כדי לממש זכויות אלו יש לפנות לכל מקום בנפרד: כך למשל במעון לילדים ידעו להנחות אותך בדבר ההנחה שם, בבנקים למשכנתאות בדבר הסיוע לרכישת דירה, בעיריה / במועצה המקומית בדבר ההנחה בארנונה ובמוסד לביטוח לאומי בדבר זכויותייך שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתיבת מכתב להארכת חופשת לידה!
    אורלי
    18/09/2007

שלום!
    אני צריכה עזרה בכתיבת מכתב למקום עבודתי על הארכת חופשת לידה,
    ואני לא יודעת מה לרשום במכתב!
    אשמח מאוד אם תעזרו לי!

אורלי....

הוספת תגובה

• כתיבת מכתב להארכת חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    18/09/2007

אורלי שלום

ניתן לכתוב מכתב בנוסח דומה למכתב הבא

לכבוד
    ____

הנדון: הודעה על הארכת חופשת לידה

1. כפי שידוע לך בתאריך _____ ילדתי בן/בת ואני נמצאת בחופשת לידה עד לתאריך _____.

2. בכוונתי להאריך את חופשת הלידה בהתאם לחוק.

3. לפיכך הריני להודיעך כי אאריך את חופשת הלידה (ללא תשלום) החל מיום ____ ועד ליום ____

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - דחוף!
    אלה
    18/09/2007

שלום,
    התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב- 01.06.04. ילדתי ביום 01.06.07. ב- 08.08.07 הודעתי למעביד שלי שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד. חופשת הלידה הרשמית שלי נגמרה בימים אלו והבנתי שצריך לשלוח מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד כדי לקבל פיצויי פטורים ושאר הזכויות. יש לי מספר שאלות:
    1. מה צריך להיות כתוב במכתב (אלו זכויות לפרט, מועד העזיבה וכו')? נוסח יעזור.
    2. מה בדיוק הזכויות המגיעות לי ושאותם אני צריכה לדרוש? איך מחשבים?
    3.מה נחשב מועד הפיטורים ומתי אני צריכה לקבל את הפיצויים?
    4. האם אני צריכה במקרה כזה לקבל מכתב פיטורים מהמעביד?
    5. ממתי אפשר לחתום אבטלה והאם צריך להציג מכתב כלשהו?
    המון תודה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו"ד אילן קמינצקי
    18/09/2007

לאור השאלות הרבות בשאלתך אענה בקצרה על כל אחת מהשאלות:

נוסח מכתב-
    לכבוד
    ____

הנדון: התפטרות מהעבודה לצורך טיפול בילד

בהמשך לשיחתנו, הריני להודיעך כי בתאריך ____ אתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד.
    להזכירך כי בהתאם לחוק, עליך לשלם לי פיצויי פיטורין.

בברכה,
    ________

2. הזכויות שמגיעות לך הינם פיצויי פיטורין וכל יתר הזכויות המגיעות לך ושלא שולמו כגון - דמי הבראה, חופשה וכל זכות אחרת שהמעביד חייב לתת לך מכוח הסכם קיבוצי או אישי.

3. מועד הפיטורין הוא המועד האמור במכתבך. אם אין בכוונתך לשוב עם תום חופשת הלידה כי אז תום חופשת הלידה הינו מועד ההתפטרות.

4. לא. את צריכה לתת למעביד מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד בנוסח דומה למכתב בס' 1.

5. בדומה לעובד המתפטר מעבודתו - את תהיי זכאית לדמי אבטלה רק כעבור 90 יום ממועד ההתפטרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה וגמר חתימה טובה

אלה
    18/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות עקב מחלת ילד

שרון
    20/06/2010

אני נמצאת בשלביי ברורים לגביי מחלתו של בני לא שוללים ממצאים אונקולוגיים האם מגיע לי מימוש של חוק פיצויים , והאם התפטרותי נחשבת לפיטורין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מחמת מצב בריאותי

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

שרון שלום,
    לא ניתן לקבוע זאת ללא בחינת האישורים הרפואיים.
    ככל שהאישורים יהיו מתאימים לכך, הרי שייתכן וניתן יהיה לבסס התפטרות בדין מפוטר מפאת מחלה של בן משפחה לפי חוק פיצויי פיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת הלידה

משמש
    20/07/2010

שלום.
    התפטרתי במהלך חופשת הלידה כיוון ששעות העבודה במקום בו עבדתי הן שעות של בעיקר ערב ובמשמרות, כלומר סיום יום העבודה מינימום ב 18:00 ומקסימום ב 23:00 .
    לא אוכל להוציא את ביתי מהמטפלת בשעה 16:00 ואין לי סידור אחר.
    לכן התפטרתי ואני מתכוונת למצא עבודה עד השעה 15:00 כך שאוכל לגדל את ביתי.
    השאלה האם אני זכאית בנוסף לפיצויי פיטורים גם לדמי אבטלה ללא צורך לחכות 90 יום, שהרי הסיבה היא עבודה במשמרות מאוחרות?
    אני צריכה לכתוב את המכתב פיטורים אז אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בדין מפוטר

עו``ד ליאת שטיין
    20/07/2010

שלום לך,
    עקרונית עבודה במשמרות מהסוג שציינת מוכרות לרוב ע"י המוסד לביטוח לאומי כהתפטרות בדין פיטורים, והדבר פוטר מתקופת ההמתנה בת 90 הימים הקבועה למתפטר "רגיל". יחד עם זאת, אני ממליצה לך לוודא זאת ספציפית לגבייך מול המוסד לביטוח לאומי טרם נקיטת פעולות בלתי הפיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חזרה.התפטרות מהעבודה
    דבי
    17/09/2007

שלום!
    שאלה לי ברשותכם:
    האם אני יכולה לבקש (אחרי שתמו 3 חודשי חופשת הלידה) עוד 3 חודשים כחופשה ללא תשלום ואז, בתום שלושת החודשים האלו, אם יש צורך, להתפטר ועוד לקבל את דמי הפיטורין שמגיעים ליולדת - אם היא מתפטרת- אחרי 3 חודשי החופשה הרגילה?

תודה רבה מראש!
    דבי.

הוספת תגובה

• התפטרות מהעבודה

עו"ד אילן קמינצקי
    17/09/2007

כל עובדת לאחר לידה זכאית להתפטר מעבודתה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ובמקרה זה תהיה זכאית לפיצויי פיטורין.
    גם אם הארכת את חופשת הלידה ב 3 חודשים את זכאית להתפטר מעבודתך לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

דבי
    18/09/2007

תודה על התשובה הבהירה!
    דבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות ברשותך
    רחלי
    17/09/2007

שלום,
    יש לי שתי שאלות בבקשה:
    קראתי כי כאשר הרופא מצווה על עובדת הרה לעבוד פחות שעות אז המעביד אמור להקטין את המשכורת בהתאם. במקרה כזה, גם עובדת המקטינה את היקף משרתה, למשך תקופה העולה על 30 יום, זכאית לגימלה לשמירת הריון מן המוסד לביטוח לאומי. גובה הגמלה נקבע בהתאם לשיעור הקיצוץ. בביטוח לאומי נאמר לי כי הם לא משלימים את השכר גם אם זה באישור רופא. מה נכון?
    בנוסף, קראתי כי עובדת המתפטרת לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויי פיטורים - אך לא לדמי אבטלה. הבנתי מתשובות בפורום זה כי זה כן אפשרי לחתום אבטלה. מה נכון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות ברשותך

הוספת תגובה

• רחלי שלום,

עו"ד אילן קמינצקי
    17/09/2007

לגבי השאלה הראשונה - עו"ד זיוה אופק תענה עליה.
    לגבי השאהל השנייה - אכן עובדת המתפטרת מעבודתה לצורך טיפול ילבד זכאית לפיצויי פיטורין. לגבי דמי אבטלה- אישה שהתפטרה מהעבודה לפני הלידה או לאחריה יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה ולפיכך תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום מהיום בו הפסיקה את העבודה.
    יצויין כי התפטרות עובדת בשל תנאי העבודה שאינם מתאימים לטיפול בילד כגון שעות עבודה ארוכות , משמרות לילה מרחק רב מהעבודה עשוייה להיות מוכרת כהתפטרות מוצדקת המזכה בדמי אבטלה החל מהיום הראשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו"ד זיוה אופק
    17/09/2007

החוק קבע גימלה לשמירת הריון על הפסקה מלאה של העבודה אולם הפסיקה הרחיבה את הזכאות גם להפסקה חלקית ועל המוסד לביטוח לאומי (=המל"ל) לשלם לך באופן פרופורציונלי לפי ההפסד.

ייתכן שיהיה צורך בפניה לביה"ד לעבודה לצורך כך אולם הפסיקה לטובתך.

עם זאת, יש לשים לב, כי האשה יכולה להסתמך על האישור הרפואי שניתן לה אולם לאחר מכן רופאי המל"ל או המומחה הרפואי בביה"ד לעבודה עלול לקבוע כי האשה או עוברה לא היו בסיכון או שהסיכון לא נגרם בשל ההריון ואז התביעה עלולה להידחות מטעם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    שרית
    16/09/2007

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה אותה הארכתי בחודש וחצי, כשאחזור לעבוד היקף המשרה שלי יהיה בין 35% ל 40% משרה(2 ימי עבודה בשבוע)
    האם אני זכאית לשעת הנקה למרות היקף המשרה הנמוך? ואם לא,מהם התנאים לקבלת שעת הנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• שעת הנקה

עו"ד אילן קמינצקי
    17/09/2007

בהתאם לחוק עבודת נשים עובדת שילדה רשאית להיעדר מעבודתה החל מתום חופשת הלידה ועד תום ארבעה חודשים מאותו יום – שעה אחת ביום , בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה.
    לפיכך אם אינך מועסקת בהיקף משרה מלאה אינך זכאית לשעת הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה