מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי פיצוייםאוראל ניקוה06/11/2007
שלום,
עבדתי במקום עבודה יחד עם חופשת הלידה כשנה, הודעתי להם שאינני חוזרת לעבודה מכיוון ששעות העבודה אינן מתאימות לי עם גידול הילדה. נאמר לי ממנהלת המקום שמגיע לי פיצויים, לאחר חודש שוחחתי עם המנהלת חשבונות ונאמר לי שמכיוון שלא עבדתי שנה לא מגיע לי פיצויים. שאלתי היא כזאת: האם חופשת הלידה נחשבת כזמן עבודה? האם מגיע לי פיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים וותק
עו"ד זיוה אופק06/11/2007אין תשובה מפורשת לשאלתך בחוק. עם זאת להערכתי מגיעים לך פיצויים שכן חוק עבודת נשים קובע מפורשות שחופשת לידה לא תפגע בזכויות הנובעות מוותק ובעיני הזכות לפיצויי פיטורין היא זכות כזאת (מאידך ניתן לטעון שהיא רק לא פוגעת ברצף הדרוש לותק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורי אשה הרה עקב סגירת חברהאריק04/11/2007
שלום, אשתי בחודש שמיני והחברה בה היא מועסקת צפויה להיסגר ב-31 לדצמבר 2007 (כשבועיים לאחר תאריך הלידה הצפוי). מנהל הכספים בחברה הודיע לאשתי כי בכוונתו לפנות לממונה על העסקת נשים לבקש היתר לפיטורין. שאלתי היא כיצד מחושבים פיצויי הפיטורין במקרה כזה? האם על החברה לשלם מראש את תקופת חופשת הלידה? האם על החברה לשלם מראש גם את תקופת 60 הימים שלאחר הלידה בהם אסורים פיטורים? האם בנוסף לפיצויים אלה יש טעם לתבוע גם פיצויים בגין העובדה שלאחר חופשת הלידה תצטרך לחפש עבודה והקריירה שלה עלולה להיפגע?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי אישה עקב סגירת חברה
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007אני מבין כי מנהל הכספים הודיע שבכוונתו לפנות לממונה על העסקת נשים ולבקש היתר לפיטורין. לפיכך יש להמתין להחלטתו ובמידה ולא ינתן היתר יהיה על המעסיק לשלם שכר עד לאחר 60 יום מתום חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות או פיטוריןקרן04/11/2007
הנני נמצאת לאחר חופשת לידה ואיני מעוניינת לחזור למקום עבודתי, כי אני רוצה להישאר עם התינוקת שלי בבית ולטפל בה עוד מס' חודשים.
שאלתי היא האם אני יכולה להתפטר ולקבל זכות לחתום אבטלה על מנת לקבל דמי אבטלה? או שאני חייבת להציג מכתב פיטורין ממקום עבודתי? (על אף שאסור להם לפטר אותי למשך 45 ימים)
שאלה נוספת היא האם יש למעסיק סיבת פיטורין שהוא יכול לפטר אותי בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין והתפטרות
עו"ד זיוה אופק06/11/20071. את יכולה להתפטר וזכותך לחתום אבטלה אולם תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום.
2. למקום עבודתך אסור לפטר אותך במשך 60 יום (ולא 45) ומכל מקום אם הוא מעוניין לפטר אותך עליו לבקש אישור ממשרד העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותהילה03/11/2007
שלום , אני הודעתי שאני חוזרת לאחר חופשת לידה אבל החלטתי להתפטר בדקה ה90 .
אם אני מודיעה שאני מתפטרת ,אבל הייתי צריכה לתת חודש ימים מראש כי אני שנה וחצי שם?
את הפיצויים אני מניחה שאני לא אקבל כבר ...אבל אם אני לא נותנת להם הודעה מראש , אז במה אני מפצה אותם? ... איך זה הולך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו"ד זיוה אופק06/11/2007בעיקרון ההודעה המוקדמת היא כחודש משכורתך אולם כמובן שלמעסיק עלולים להיות נזקים כבדים יותר מכך שלא הודעת בזמן ואת עלולה להתחייב בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהשירי02/11/2007
מקום עבודתי בת"א ואני מתגוררת בחיפה. בתום חופשת הלידה אינני מתכוונת לשוב למקום עבודתי.
האם אוכל לקבל דמי אבטלה באופן מיידי ללא המתנה של 90 יום שכן מקום העבודה מרוחק מעל 60 ק"מ ממקום מגוריי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה
עו"ד זיוה אופק06/11/2007לפי לשון החוק לא יגיעו לך דמי אבטלה אם כי מתוך היקש ניתן לעמוד על זכאותך בכל זאת. להערכתי יש לך סיכוי לקבל דמי אבטלה באופן מיידי אולם רק לאחר מאבק משפטי. הייתי מציעה לך להתקשר למוסד לביטוח לאומי ולברר איתם בכל זאת ואז להחליט האם את מעוניינת בכלל להיכנס למאבק משפטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכללת פיצויי פיטורים בדמי לידהמיבן02/11/2007
האם פיצויי פיטורים נכללים לצורך חישוב דמי לידה ? ( בהנחה שמדובר בפיטורים מרצון עקב הרעת תנאים).
האם הפרשות לקרן השתלמות וביטוח מנהלים גם נכללים בדמי הלידה או רק הסכום הסופי לאחר הניכויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו"ד זיוה אופק06/11/2007בדמי לידה מחושבים רק שכר העבודה הרגיל ולפיכך אינם כוללים פיצויי פיטורין.
שכר העבודה הרגיל הוא השכר שלפיו מחושבים ההפרשות לצורך התשלומים לביטוח לאומי ולפיכך ככל שמדובר על הפרשות מהמשכורת הפטורים מדמי ביטוח הם גם אינם מחושבים לצורך חופשת לידה הפרשות אחרות נכללות בחישוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהיונה01/11/2007
מלבד עבודתי כשכירה במקום עיקרי אחד אני גם עובדת במקום נוסף שמשלם עבורי 3% מהמשכורת למס הכנסה והשאר אליי בצ'ק. אני לא עצמאית ולא נותת קבלות אלא מוכרת במס הכנסה כמועסקת ב2 מקומות ומהשני משלמת 3%. המקום השני לא מפריש לביטוח לאומי שום דבר האם יש טעם להגיש בקשה שיכללו את המשכורת מהמקום השני לדמי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישרה שניה
עו"ד זיוה אופק06/11/2007בשאלה זו כדאי להתייעץ עם רו"ח שכן ייתכן שדמי הלידה שיגיעו לך (גם אם יגיעו לך) יהיו קטנים מדמי הביטוח שיתברר שעלייך לשלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת דמי אבטלהענת31/10/2007
שלום,
עבדתי כשנתיים במקום עבודה ויצאתי לחופשת לידה. החלטתי לא לחזור לאחר החופשה ולהתפטר. לאחר קבלת הפיצויים ניגשתי למוסד לביטוח לאומי על מנת לתבוע דמי אבטלה ושם נאמר לי שיש סיכוי שלא יאשרו לי מכיוון שעזבתי מקום עבודה מסודר ללא כל סיבה הנראית לעין. האם זה נכון ויש מצב שלא יאשרו לי דמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת דמי אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007אם התפטרת מהעבודה תקבלי דמי אבטלה רק לאחר 90 יום ולא באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת דמי אבטלה-המשך
ענת06/11/2007גם אם התפטרתי מפני שהעבודה היתה במשמרות שאינן קבועות? שהרי באופן עבודה שכזה בלתי אפשרי להשיג מטפלת (כל שבוע משמרות שונות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה המשך
עו"ד זיוה אופק06/11/2007ייתכן ששווה לנסות להיאבק על כך בביה"ד לעבודה. מכל מקום התפטרות לצורך טיפול בילדים אינה נחשבת "התפטרות מוצדקת" שבעטיה לא מחכים 90 יום ע"פ תקנות הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה לשעות שילובפנינה31/10/2007
אני מחנכת בביה"ס לכיתות נמוכות וחוזרת בקרוב מחופשת לידה. המנהל רוצה לשלב אותי כמורה לשעות שילוב. שאלתי: האם אני חייבת לקבל זאת ובאיזה תנאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה לשעות שילוב
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007בהנחה ולא חלה פגיעה בשכרך ובהיקף המשרה, נראה כי אין מניעה להעסיק אותך כמורה לשעות שילוב. יחד עם זאת מומלץ לבדוק נושא זה עם הסתדרות המורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ופיצוייםשרית30/10/2007
שלום בימים אלו נגמרת לי חופשת הלידה (ילדתי בסוף יולי 07). לפני חודש הודעתי למעסיקי כי אני חוזרת לעבודה לאחר חל"ת של חודשיים מתום חופשת הלידה היינו לקראת ינואר והוא הסכים.
בנתיים עולה על הפרק מקום עבודה חדש ואני רוצה להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי.שאלותיי כדלקמן:
האם הנני זכאית לפיצויי פיטורין?
האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת תוך כדי החל"ת ורק בתם התקופה להתחיל במקום העבודה החדש? ל (עובדת חודשית למעלה משנה).
ועוד שאלה קטנה . מה קורה אם אני מודיעה לו כי אני מתפטרת לטובת מקום עבודה חדש ולפני שאני מתחילה לעבוד במקום החדש משהו משתבש ואני נשארת בבית עם התינוק . מה דין הפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ופיצויים
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007על מנת שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים עלייך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד. בהנחה ואת מתפטרת מהעבודה לצורך מעבר לעבודה אחרת נשללת זכאותך לתשלום פיצויים.
את ההודעה המוקדמת לפני ההתפטרות את יכולה לתת גם בתקופת החל"ת.
לגבי ה"שאלה הקטנה" - נראה כי מועד הפיטורים הינו המועד הקובע לגבי זכאותך לפיצויי פיטורים. אם במועד הפיטורים תודיעי על התפטרות לצורך מעבר למקום עבודה אחר ולא לצורך טיפול בילד, תשלל זכאותך לפיצויים. יחד עם זאת אני לא מכיר פסיקה בנושא זה והמילה האחרונה תהיה לבית הדין לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ויקי25/11/2007לפי המוסד לביטוח לאומי - האם אינה חייבת להשאר בבית ולגדל את הילד על מנת לקבל פיצויים.
היא יכולה לעבוד בעבודה אחרת שבה קל יותר לאם לטפל בילד מבחינת שעות עבודה נוחות יותר, מרחק מהבית קרוב יותר וכו'.
שווה לבדוק לעומק עם ביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה עובדים יוצאים לחופשת לידה בסמנגל30/10/2007
שלום בחברתנו 3 עובדים לוקחים חופשת לידה בזמן הקרוב
בעבר רכבי החברה נשארו אצל העובדים וקוזזה עלות הדלק
בזמן הקרוב מקום העבודה מתעתד להחליף את הרכבים של אלו שיוצאים לחופשת הלידה לליסינג המעניין זה שהם מחליפים לפי סדר היציאה (מי שיוצא ראשון הוחלף ראשון וכו')
ואז מודיעים לעוןבד: אם אתה מעוניין להשאיר את הרכב תשלם 2500 ש"ח בנוסף לדלק עבור הליסינג
הרכב הנוכחי הוא בעיקר לצורכי עבודה אך אינו מגולם (שלמנו כ 1300 ש"ח מס)
גם אם עבודתי 50% במשרד אין אפשרות הגעה אחרת
מדובר על תפקידי ניהול ומכירות של העובדים
שאלתי:
1. האם מותר להם להחליט לשנות נוהל מכיוון שהחברה גדלה ?
(2 מהעובדות יצאו בעבר לחופשת לידה והחברה השאירה את הרכב אצלן ושילמו רק
דלק)
2. האם מותר לי להתנגד להחלפת הרכב לליסינג? או לנצל זאת לחתימת חוזה במהלך
הריוני המתקדם?
3. מה היא המלצתכם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב בחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007החוק אינו מחייב כלל ליתן רכב לעובדת והדבר קבוע בהסכמי עבודה אישיים או קיבוציים.
לפיכך יש לבחון אם ישנה התייחסות לנושא הרכב בהסכם העבודה.
בעקרון מעביד אינו מחוייב להשאיר רכב ברשות העובדת בתקופת חופשת הלידה אלא אם קיים נוהג אחר.
ניתן להתקשר למשרדי בעניין בטל: 02-6253156 (שלוחה 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעבר נהגו להשאיר עם חיוב רק בדלק
נגל09/11/2007אין חוזים אישיים
מנסים לשנות נוהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרעת תנאים?רוני30/10/2007
אני עובדת במקום עבודתי מזה שנתיים וחצי. בסוף חודש יולי יצאתי לחופשת לידה עד לאמצע חודש נובמבר. בשבוע הלפני אחרון של חודש אוקטובר ביקשתי ממעסיקיי להאריך את חופשת הלידה בשלושה חודשים. מעסיקיי הודיעו לי כי הארכת חופשתי בשלושה חודשים מאושרת, אולם כאשר אחזור לעבוד, לא אוכל לחזור באותם תנאים. בשנה האחרונה אני עובדת שני ערבים בשבוע, והובטח לי לפני יציאתי לחופשה, שאוכל לחזור לעבודה באותם התנאים. כעת, מעסיקיי הודיעו לי כי אצטרך לעבוד שלושה ערבים בשבוע. שאלותיי: האם זה נחשב "הרעת תנאים"? ואם כן, האם אוכל לקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון להתפטרותי?
כמו כן, ידוע לי שעל מנת לקבל פיצויי פיטורין למרות התפטרות עקב טיפול בילד, עלי להודיע חודש מראש. האם תקופת חופשת הלידה ללא תשלום המוארכת הנ"ל, נחשבת כזמן בו אני יכולה לתת הודעה מראש של חודש ימים על מנת לקבל פיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007רוני שלום,
שינוי מספר המשמרות עשוי להיחשב בנסיבות מסויימות הרעה בתנאי העבודה. יחד עם זאת לא בכל מקרה שינוי מספר המשמרות מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ויש לבחון את נסיבות המקרה ובכלל זה חוזה העבודה, תקופת העבודה, הסיבות בגללן עבדת 2 משמרות ועוד.
לגבי התפטרות לצורך טיפול בילד וקבלת פיצוים - את זכאית לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד. הנך זכאית להודיע למעביד גם בחופשת הלידה המוארכת על כוונתך להתפטר מהעבודה לצורך לטיפול בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות להארכת חופשת לידהגלי30/10/2007
שלום רב!
אני עובדת פחות משנתיים במקום עבודתי לפני חופשת הלידה ביקשתי להאריך את החופשה
ללא תשלום ואושר לי, כיום המעסיק מבקש ממני לחזור לעבודה בתום 14 שבועות
האם יש דרך להאריך את חופשתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות להארכת חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי05/11/2007בהתאם לחוק, זכאותה של עובדת להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום מותנית בכך שהעובדת עבדה אצל המעביד לפחות עשרים וארבעה חודשים רצופים.
יחד עם זאת במידה והמעביד אישר באופן ברור את הארכת חופשת הלידה קיימת עילה לחוזית לקיום ההתחייבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי השאלה של לימור -זכויות חל"תחגית29/10/2007
לעו"ד אילן קמינצקי שלום,
במענה לשאלה של לימור, ביום 28.10.07 (10:05), השבת כי איסור הפיטורין משתרע על התקופה של 60 יום לאחר תום חופשת הלידה המוארכת, כלומר החופשה ההסכמית (חל"ת).
אבקש לדעת כיצד תשובתך מתיישבת עם פסיקת בין הדין האזורי לעבודה, בת"א: ד"מ 8783/02 לעניין סמדר קרוואני נגד אמירים סוכנות לביטוח ואחרים?
אודה לתשובתך המהירה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות חל"ת
עו"ד זיוה אופק06/11/2007מאז פסק הדין השתנה החוק (ראי סע' 9(ג)(2) לחוק עבודת נשים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהיעל229/10/2007
ילדתי ב-27/05/07.
יש לי ותק של 24 חודשים רצופים.
עד מתי אני יכולה לקחת חלת ללא בקשת אישור מהמעביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות החוק לגבי חל"ת
עו"ד זיוה אופק06/11/2007חוק עבודת נשים קובע מפורשות: "עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות עשרים וארבעה חדשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מראשית השבוע השביעי שאחרי הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים-עשר חדשים וחלק של חודש לא יבוא במנין"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)