מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי אבטלהגלית19/11/2007
שלום,
יצאתי לפני כחצי שנה לחופשת לידה לאחר שעבדתי במשך כשנה במקום עבודה בחצי משרה.
לאחר חופשת הלידה של 3 חודשים אישר לי המעסיק חופשה ללא תשלום לעוד 3 חודשים.
מכיוון שלא מצאתי מטפלת לילד סיקשתי מהמעסיק חודש נוסף של חופשה ללא תשלום , המעסיק סירב ומסר לי שהוא מפשטר אותי עקב כך.
ברצוני לשאול את השאלות הבאות :
1. מה הם זכוייתי לגבי הפיטורים ? האם מגיע לי שכר בגין הודעה מוקדמת ? פיצויים ? האם למעביד מותר לפטר במקרה כזה?
2. במידה ואכן אפוטר ואחתום בלשכת האבטלה איזה סכום דמי אבטלה אקבל ? מכיוון שעבדתי חצי משרה לפני ההריון האם אקבל כשכר של חצי משרה או משרה מלאה?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007היות ועבדת רק שנה במקום העבודה המעביד לא חייב כלל לאשר לך חופשה שלא בתשלום ואם סירבת להגיע לעבודה בתום חופשת הלידה (ולאחר שאושרה לך חופשה שלא תשלום של 3 חודשים) המעביד יכול לראות בכך התפטרות מהעבודה ובמקרה זה לא מוטלת עליו החובה לשלם לך פיצויי פיטורין.
יחד עם זאת את רשאית לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ובאם תודיעי למעביד בכתב על התפטרות לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
גובה דמי האבטלה נגזר משכרך בתקופה שלפני ההתפטרות/פיטורים. בכל מקרה חשוב לציין כי במידה ותתפטרי מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת פלאפון בחופשת לידהעידית18/11/2007
שלום,
כשהתחלתי לעבוד בחברה לפני שנה, קיבלתי פלאפון. הדבר כתוב בחוזה עליו חתמתי.
ילדתי לפני חודש והשבוע התבקשתי להחזיר את הפלאפון לחברה מכיוון שאני בחופשת לידה.
האם אני חייבת להחזיר את הפלאפון ע"פ חוק?
אם כן, האם נטל התשלומים עבור השימוש במכשיר בחודש בו הייתי בחל"ד מוטל עליי או על החברה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזקת פלאפון בחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007החוק אינו מחייב מעביד לתת לעובד פלאפון בעבודה והדבר נקבע בהסכם עבודה אישי. לפיכך יש לבחון אם ישנה התייחסות לנושא הפלאפון בחופשת הלידה בהסכם העבודה.
בדרך כלל פלאפון ניתן לעובדת לצורך העבודה ובזמן שהיא נמצאת בפועל בעבודה ולפיכך הגיוני שהעובדת תתבקש להחזיר את הפלאפון בחופשת הלידה כאשר מובן שבתקופה זו המעביד ישא בעלויות השונות של הפלאפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לשם טיפול בילדשיר17/11/2007
שלום רב,
סליחה על הבורות אך ברצוני להבין את החוק אחת ולתמיד.
במידה והסתיימו 14 השבועות של חופשת הלידה שלי ואנני מעוניינת לחזור למקום עבודתי ובמקום זאת להישאר בבית ולהמשיך לטפל בילדתי עוד מספר חודשים....
לפי הבנתי אישה לאחר לידה המתפטרת לשם טיפול בילד זכאית לדמי אבטלה רק לאחר תקופת המתנה של 90 יום. שאלותיי הן:
א. 90 יום המתנה- האם הכוונה שעלי לחתום בלשכה מרגע בו הסתיימה חופשת הלידה של 14 השבועות ואקבל את הכסף רק לאחר 90 יום בצורה רטרואקטיבית? או שהכוונה שרק אחרי 90 יום אוכל לגשת ולחתום בלשכה ועל 90 יום שקדמו לכך לא אקבל תשלום בכלל?
ב. הבנתי שפיטורים מוצדקים לשם טיפול בילד כן מזכאים אותי בדמי אבטלה במיידית. האם מקום עבודה בו עובדים מתשע עד שש( ושרק בשבע חוזרים הבייתה) אינה סיבה מספקת להתפטרות מוצדקת?
בתודה מראש,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לשם טיפול בילד
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007שיר שלום,
עובדת המעוניינת לקבלדמי אבטלה צריכה לחתום בלשכה. במידה והעובדת התפטרה מהעבודה לא תקבל דמי אבטלה עבור 90 הימים הראשונים.
בעקרון עובדת המתפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד אינה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי היות והיא אינה מעוניינת לעבוד. יחד עם זאת במידה והעובדת מחפשת מקום עבודה אחר והשעות במקום העבודה הקודם אינם אפשריות לצורך טיפול וגידול הילד בנסיבות מסויימות תהיה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי כך למשל התפטרות עובדת בשל תנאי העבודה שאינם מתאימים לטיפול בילד כגון שעות עבודה ארוכות , משמרות לילה מרחק רב מהעבודה עשוייה להיות מוכרת כהתפטרות מוצדקת המזכה בדמי אבטלה החל מהיום הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר התפטרותשרית17/11/2007
שלום רב,
היית רוצה לדעת בבקשה באיזה נסיבות ישולמו לי דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום במידה ואחליט שלא לחזור לעבודה מייד לאחר תום חופשת הלידה.
ידוע לי שעלי לחזור לעבודה למשך 60 יום רק אז יוכל הבוס שלי לפטר אותי כך שאקבל דמי אבטלה ללא המתנה. האם חובה עליו לשלם לי בנוסף דמי הודעה מראש של 30 יום נוספים (בהם בודאי יבק שאהיה נוכחת במקוןם העבודה) או שלאחר 60 יום נוכל לסיים יחסי עובד מעביד באופן מיידי ועדיין זה יחשב חוקי מבחינתו. (אינני מעונינית להשאר שם מעבר ל-60 יום אלה)
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה לאחר התפטרות
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007איסור הפיטורין הינו 60 יום לאחר חופשת הלידה ובנוסף לכך על המעביד לתת לך הודעה מוקדמת לפני הפיטורין. במידה ותחליטי לעזוב מיוזמתך עלייך לתת למעביד הודעה מוקדמת לפני ההתפטרות.
דמי אבטלה משולמים ללא המתנה של 90 יום במקרה בו פוטרת מעבודתך. במקרה בו תתפטרי מעבודתך (ובכלל זה התפטרות לצורך טיפול בילד) , תהיי זכאי לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות הבעל בגין טיפול בילדמורן15/11/2007
האים בעלי יוכל להתפטר מעבודתו ולהיחשב כמפוטר לצורך טיפול בילד.
אני אמורה לחזור לעבודה מחופשת הלידה בעוד 12 שבועות ובעלי מעוניין להתפטר בפרק זמן זה כדי לטפל בילד.
יש לציין שאני עובדת 4 שנים עד למועד הלידה במקום עבודתי,ובעלי גם כן עובד 4 שנים במקום עבודותו.
אני מעוניינת בתשובה מהירה ,מפני שלא מצאתי תשובה מדוייקת בפורום.
שאלה קצרה נוספת: כמה ימי חופשה לבעל מקבלים כמתנה ממקום העבודה בזמן הלידה.
האים יש חוק בנושא או שכל חברה נותנת מספר ימים שונה. ?
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות הבעל לצורך טיפול בילד
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007גם אב המתפטר מעבודתו לצורך טיפול בילדו עד תשעה חודשים מיום הלידה, זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר, במידה ועבד למעלה משנה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, ובלבד שבת זוגו לא ניצלה זכות זו.
בנוסף לאמור לעיל, זכאות האב לפיצויי פיטורים מותנית בהתקיימות אחד התנאים הבאים:
בת הזוג הועסקה במשך לפחות 6 חודשים רצופים בסמוך ליום ההתפטרות של העובד (עבודה - גם תקופת הפסקה בעבודה שבה נמשכו יחסי עובד-מעביד).
הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית, או בטיפולו הבלעדי מחמת נכות או מחלה של בת זוגו.
בת זוגו של העובד הייתה עובדת עצמאית במשך 12 חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני יום הלידה או בסמוך לפני קבלת הילד לאימוץ ולא הפסיקה את עיסוקה לצורך טיפול בילד.
לגבי ימי חופשה כמתנה לאחר הלידה - הדבר אינו קבוע בחוק ותלוי בנוהג/הסכם קיבוצי או אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין בזמן חופשת לידה
יעל03/11/2010שלום רב, עשיתי קצת בירורים והבנתי שאין סיכוי כי מקום העבודה שלי יפטר אותי בזמן חופשת הלידה, מחשש לתביעות. הם אמרו לי שאני יכולה להתפטר, ואז הבנתי לא מזמן יצא חוק שאומר שאם אני עובדת במקום עבודה מעל שנה וחצי, בין אם אני מפוטרת או מתפטרת, זו זכותי לקבל פיצויים ולחתום אבטלה. האם לא כך הדבר במידה ואני מתפטרת בזמן חופשת לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים ודמי אבטלהאלכס13/11/2007
השאלה שלי אני נמצאת בסיום חופשת לידה ויגעתנו להסכמה משותפת עם המעביד שלי והוא נותן לי מכתב פיטורים לפני ה45 יום. העם אני זכאית לאבטלה ללא המתנה של 90 יום? העזיבת העבודה לצורך טיפול בתינוק! השמח לתשובה מהירה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים ודמי אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007בהנחה ופוטרת מעבודתך (וקיבלת מכתב פיטורים) תהיי זכאית לדמי אבטלה החל מהיום הראשון. בהנחה והתפטרת מעבודתך לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים וחתימת אבטלה מיד לאחר חופשת
יעל13/10/2010שלום רב!
אני כרגע בהריון בשלבים מתקדמים. אני כמובן מתכוונת להשתמש בחופשת הלידה שמגיעה לי. יחד עם זאת, נכון להיום, אין בתוכניותיי לשוב למקום עבודתי הנוכחי בו אני עובדת כבר מס' שנים... היות ומצבי הכלכלי אינו מאפשר לי להמתין לאחר חופשת הלידה כ- 90 יום ורק אז לחתום אבטלה, רציתי לבדוק כיצד ניתן להגיע למצב בו מיד אחרי חופשת הלידה אוכל לחתום אבטלה, בהנחה שאקבל מכתב פיטורין... (א ני יכולה לבקש ממקום העבודה, הם יבואו לקראתי, השאלה מה צריך להיות כתוב בו...).
מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי בשאלה זו, כך שיתאפשר מצב בו אוכל להישאר עם התינוק העתיד להיוולד יותר משלושה חודשים אך גם לעמוד בזה כלכלית...
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים וחתימת אבטלה מיד לאחר חופשת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/10/2010שלום לך,
אם תקבלי מכתב פיטורים (עיקר הנדרש כי יהיה כתוב בו כי מדובר בפיטורים) - דינך כמפוטרת, ותהיי זכאית לחתום מייד ולקבל דמי אבטלה ללא תקופה המתנה.
אם לא תקבלי מכתב פיטורים ותתפטרי מיוזמתך - יהיה עלייך להמתין 90 ימים מיום החתימה הראשונה על מנת שתקום הזכאות לקבל דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה לאחר לידהאינה13/11/2007
שלום, אני ילדתי במאי ולא חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה. בעבודה זו עבדתי תקופה של 9 חודשים במשרה מלאה. האם חופשת הלידה נחשבת כתקופת עבודה ואני מגיעה ל360 ימי עבודה הדרושים להשלמת תקופת אכשרה או שאני צריכה לצרף אישור גם ממעסיק הקודם שלי על תקופת ההעסקה והשכר? האם אני יכולה לתבוע דמי אבטלה 6 חודשים לאחר הלידה ולאיזו תקופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007תקופת אכשרה הינה תקופה בה שולמו עבורך דמי ביטוח אבטלה ולאו דווקא עבודה בפועל. לעובד בשכר חודשי תקופת האכשרה הינה 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה במספר גורמים ובינהם גילך ומספר התלויים בך.
את התביעה יש להגיש בתוך 12 חודשים מהיום, שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה אחרי חופשת לידהתמר12/11/2007
ילדתי ביוני ומאז אני בחופשת לידה. לאחרונה הודעתי למעביד שאינני מתכננת לחזור.האם אני זכאית לדמי אבטלה ואם כן מה עלי לעשות.תודה.תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה אחרי חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007במקרה בו את מתפטרת מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.
בהתאם לכך עלייך לגשת ללשכת התעסוקה ולחתום שאינך עובדת (יתכן ויציעו לך עבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר חל"תחגית12/11/2007
שלום, אני חצי שנה לאחר לידה. בחודש הראשון לאחר חזרתי מחופשת לידה עשיתי עבודה קטנה מהבית (שכר של כמאתיים ש"ח) ומאז אני בחל"ת. כעת סוכם עם הבוס שלי שלא אחזור לעבודה וברצוני לקבל דמי אבטלה. כיצד יחושבו דמי האבטלה לאור זה שבחודשים האחרונים לא קיבלתי משכורת? האם המשכורת הזעומה שקיבלתי תכנס לשקלול? האם משנה לצורך קבלת דמי האבטלה אם אני מפוטרת או מתפטרת? (אם זה לא משנה אני מעדיפה שלא לקבל מכתב פיטורין...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
חגית12/11/2007וסליחה על האורך. בעקבות דברים שקראתי כאן בפורום רציתי לשאול - האם כדאי לי שהמעביד יכתוב שסוף עבודתי היה לפני 90 יום? האם אז אוכל לקבל דמי אבטלה גם אם אומר שאיני מעוניינת בעבודה אלא רוצה לטפל בבני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007התפטרות מהעבודה לצורך טיפול בילד כמוה כהתפטרות המזכה בדמי אבטלה רק לאחר 90 יום. מובן שישנה חשיבות למועד ההתפטרות מהעבודה יחד עם זאת אינני יכול לייעץ לך לכתוב תאריך שאינו נכון ובהתאם לחוק יש לכתוב את מועד סיום העבודה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה לאחר חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי19/11/2007בהנחה ופוטרת מעבודתך תקבלי דמי אבטלה החל מהיום הראשון. במידה והתפטרת מעבודתך תקבלי דמי אבטלה רק לאחר 90 יום.
לגבי חישוב דמי אבטלה - ישנו פירוט באתר של המוסד לביטוח לאומי לגבי הסכומים להם תהיי זכאית בכתובת /www.btl.gov.il/NR/exeres* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת משמרות לאחר חופשת לידהמלכה11/11/2007
שלום,
ברצוני לדעת האם ישנן איזשהן מגבלות על עובדת שחזרה מחופשת לידה ועובדת בעבודת משמרות.
האם עד גיל מסויים של התינוק החוק מאפשר לעבוד רק בשעות הבוקר או שאין התייחסות לשעות העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת לילה
עו"ד זיוה אופק11/11/2007חוק עבודת נשים קובע:
לא יסרב מעביד לקבל אשה לעבודה בשל כך בלבד שהיא הודיעה עם קבלתה לעבודה שאינה מסכימה מטעמים משפחתיים לעבוד בלילה; הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על סוגי מקומות עבודה שקבע שר העבודה והרווחה בתקנות וכן על שירותים, מקומות, עבודה ותפקידים המפורטים להלן:
(1) בשירותי המדינה שפירט שר העבודה בתקנות, לאחר שנוכח, כי עבודת לילה של עובדת בשירותים אלא היא חיונית למדינה ואינה עלולה לפגוע במיוחד בבריאות האשה;
(2) במקום שמטפלים בחולים או בנכים, במוסדות החלמה ובמוסדות לטיפול בזקנים או בילדים;
(3) בעתונות, להוציא הדפסת עתונים;
(4) בבתי אוכל, בבתי מלון, בבתי קפה ובבתי עינוג כמשמעות שעשועים ציבוריים בפקודת השעשועים הציבוריים, 1935;
(5) בעבודה הקשורה במישרין לטיפול בבעלי-חיים;
(6) בתפקידי הנהלה, אין בתפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, כשאין העבודה עבודת כפיים;
(7) כשתנאי העבודה ונסיבותיה אינם מאפשרים למעבידה כל פיקוח על הזמן שבו נעשית העבודה;
(8) בשירותי תעופה וים;
(9) בסוכנויות נסיעות או תיירות שבנמלי תעופה וים או בועידות בין-לאומיות.
אין התייחסות מיוחדת בחוק דווקא לתקופה שבה אשה היא אחרי חופשת לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חזרה מחל"דלין11/11/2007
האם ניתן להעביר עובדת שחזרה מחופשת לידה למשרד אחר באותו היקף משרה (מבחינת שעות) ושכר?
האם זה נחשב להרעת תנאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד
עו"ד זיוה אופק11/11/2007אם המשרד החדש מרוחק יותר ממקום מגורי העובדת באופן ניכר או שהתפקיד הוא פחות יוקרתי באופן ניכר ואובייקטיבי (למשל שהתפקיד הקודם היה ניהולי והתפקיד הנוכחי אינו כזה) הרי זה "הרעת תנאים מוחשית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חל"תאיילה09/11/2007
אחר הצריים טובים,
אתמול הודיעו לי על פיטורי מהחברה בה עבדתי שנה וחצי לפני שיצאתי לחופשת לידה,
הארכתי חל"ת בשלושה חודשים ואצמול הודיעו לי על פיטוריי...
שאלתי היא מה לפי החוק המעביד מחוייב לתת לי....
והאם אני זכאית לחתום בלשכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנןסף אם קיבלו הבראה בזמן שהייתי
איילה09/11/2007בחופשת לידה האם מחובתו לשם לי גם הבראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי הבראה בחופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי10/11/2007סעיף 6(ה) לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש, קובע כי "לקביעת תקופת הזכאות לענין תשלום דמי הבראה תובא בחשבון תקופת חופשת הלידה עפ"י החוק".
על כן, על תקופת חופשת הלידה להימנות באופן מלא לצורך קביעת הזכאות לדמי הבראה, וכן לצורך חישובם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי10/11/2007מעביד מחוייב לשלם לעובדת תשלום של 60 יום לאחר חופשת לידה + הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק שלך בעבודה).
עובד שפוטר זכאי לחתום בלשכה (בהנחה ועבד תקופה מספיקה לצורך תשלום דמי אבטלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ודמי אבטלהקרן08/11/2007
שלום שוב,
במידה ואני מודיעה למעסיק על התפטרותי מיד לאחר הלידה, האם דמי האבטלה יכנסו לתוקף 90 יום לאחר ההודעה, מהי הפרוצדורה?האם דמי הלידה ישולמו כרגיל? ומה לגבי הפיצויים?
תודה מראש-קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה והתפטרות
עו"ד זיוה אופק08/11/2007דמי הלידה ישולמו כרגיל ואם התפטרת לצורך טיפול בילד את זכאית לפיצויים. לדמי אבטלה את זכאית 90 יום מיום הפסקת העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם הפסקת העבודה היא בתום חופשת ה
ילנה09/11/2007האם הפסקת העבודה מיד בתום חופשת הלידה לצורך טיפול בילד עדיין יאפשרו לי זכאות לדמי אבטלה למשך 90 יום ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
עו"ד זיוה אופק10/11/2007אינך זכאית לדמי אבטלה במשך 90 יום. הימים בהם את זכאית לדמי אבטלה הם פונקציה של גיל ותנאים נוספים. עלייך להמתין 90 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חזרה מחל"ת /לידהאולגה07/11/2007
שלום ,
סיימתי את חופשת הלידה שלי בתחילת נובמבר .
שאלתי - במידה ואני לוקחת 3 חודשי חופשה ללא תשלום , ואז חוזרת למקום עבודתי . האם יוכלו לפטר אותי או שאסור להם לפטר אותי למשך 60 יום, מיום חזרתי מהחופשה .
תודה,
אולגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חל"ת
עו"ד זיוה אופק08/11/2007בהנחה שאת זכאית חלל"ת ע"פ החוק אסור לפטר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאיםנוגה06/11/2007
שלום,
האם זה נכון שלאחר הארכת חופשת הלידה המעסיק יכול לשנות את תנאי עבודתך כגון סוג תפקיד ..וזה לא ייחשב להרעת תנאים? ולהבדיל מזה אם חזרתי מייד בתום החופשה אז אינו רשאי לכך וזה ייחשב להרעת תנאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו"ד זיוה אופק08/11/2007אין קשר בין הרעת תנאים לחופשת לידה חל"ת או כל חופשה אחרת. למעסיק מותר לשנות את תפקידך לפי צרכיו בין אם עבדת רצוף והין אם חזרת מחופשה אלא שהרעת תנאים מזכה בפיצויי פיטורין אם החלטת להתפטר.
ייתכן ששינוי תפקידך בשל חופשת הלידה ייחשב אפליה ואז ייתכן שזה ייאסר על המעסיק כמו כל אפליה מטעמי מין או/ו הורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)