פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרתי ביום חמישי מעבודתי
    אביבית
    02/07/2011

ניתנה הודעה מוקדמת למעביד. ביום 30.7 תיכנס ההתפטרות לתוקף. מתי עליי לגשת ללשכת התעסוקה?
    ומה עליי להגיד?
    עליי לציין כי התפטרתי לצורך טיפול בילדי, עבודתי היתה קרובה ולא היו שעות מרובות.
    מה בכל זאת עליי להגיד כשאני ניגשת ללשכה התעסוקה?
    ומתי עליי לגשת לביטוח לאומי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרתי ביום חמישי מעבודתי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

מירב שלום,
    עלייך לגשת מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד (30.07 במקרה שלך).
    עלייך לומר את האמת - שהתפטרת לצורך טיפול בילד. בעניין הזה זכויותייך לא שונות מכל מתפטר אחר, ותהיי זכאית לדמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים.
    לביטוח הלאומי יש להגיש את התביעה לדמי אבטלה רק לאחר תחילת הזכאות (בתום 90 הימים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר חל"ת
    מיכליי
    02/07/2011

שלום רב,
    חזרתי לעבודתי מחל"ת לפני כשלשה שבועות (הארכתי את חופשת הלידה ל-9 חודשים). גיליתי לא מזמן שאני שוב בהריון.
    אני עובדת מדינה קבועה.
    1) מתי כדאי לספר למעביד על הריון זה (כדי להיות מוגנת על פי חוק)?
    2) האם העובדה שאני עובדת מדינה קבועה מאפשרת לי להמתין מעט, ולספר למעביד אחרי השקיפות העורפית (שאדע שהכל בסדר), ועדיין להיות מוגנת מבחינת החוק, גם אם המעביד יגלה לפני שסיפרתי?
    3) מהי המלצתך המקצועית - בהתחשב בעובדה שאני עובדת מדינה קבועה.

תודות רבות.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• הריון לאחר חל"ת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

שלום לך,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, בכתב, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    עקרונית, אין רלוונטיות להיותך עובדת מדינה קבועה ולהגנה בתקופה ההריון במישור זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שטיין - ראשית, תודה!

מיכליי
    03/07/2011

אשמח אם רק תוכל להסביר לי בבקשה:
    רשמת בתשובתך אלי, שאני עדיין חוסה תחת הגנת החוק (אזכיר שחזרתי מחל"ת לאחר לידה, וגיליתי שאני שוב בהריון).
    1) על איזה חוק מדובר? מה אומר החוק? למה, וכמה זמן אני חוסה תחת הגנת אותו החוק?

כמו כן, רשמת, שמומלץ שאספר למעביד על ההריון השני כמה שיותר מוקדם, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    2)האם יש באפשרותך לפרט לי קצת יותר?

בכל אופן, הרבה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ד שטיין - ראשית, תודה! - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/07/2011

בשמחה:-)
    החוק המדובר - חוק עבודת נשים על הוראותיו השונות.
    כל זמן שאת בהריון, ועד 60 ימים לאחר שובך מהחופשה שלאחר הלידה, חלה עלייך ההגנה.
    הרחבה נוספת ופרטים ספציפיים - ניתן לקבל בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקבלתי לעבודה חדשה ואני בשבוע 18
    טלי
    01/07/2011

שלום

אבקש לדעת מה הדין לגבי קבלה לעבודה חדשה בזמן ההריון ?

לא ציינתי את העובדה שאני בשבוע 18 להריוני הראשון במהלך ראיון העבודה.

התקבלתי לעבודה מייד אחרי הראיון הראשוני ותחילת העסקה שלי הינו ביום א הקרוב.

התקבלתי דרך חבר כח אדם שדרכם אני אעבוד את החודש הראשון ולאחר מכן אם יהיו מרוצים ממני אז אני אהיה עובדת של החברה החדשה .

מה עליי לעשות ? לספר שאני בהריון כבר ביום הראשון לעבודתי ? או להמתין חודש נסיון ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התקבלתי לעבודה חדשה ואני בשבוע 18 - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

טלי שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
    על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
    כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    שני
    30/06/2011

אני רוצה להתפטר ממקום עבודתי למטרת טיפול בילדה ולקבל פיצויים אני 7 וחצי חודשים לאחר לידה ,מתי אני צריכה להודיע? אחרי שמונה חודשים או אחרי 9 חודשים(חזרתי לעבודה האם אני צריכה לקחת בחשבון את החודש מראש)

מורן

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

שני שלום,
    הפסיקה עדיין לא קבעה חד משמעית את המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר, ויש פתרונות לעניין זה גם אם התינוק כבר בן יותר משמונה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר חל"ת
    חגית
    30/06/2011

שלום,
    ברצוני לדעת האם החודשים בהם אני נמצאת בחל"ת נכללים בוותק כאשר מחשבים את פיצויי הפיטורין?

תודה,

חגית

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר חל"ת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/07/2011

חגית שלום,
    רק 14 הימים הראשונים של החל"ת באים במניין הותק לצורך חישוב פיצויי הפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ומעבר דירה
    יובל
    29/06/2011

אני בהריון בשבוע מוקדם (כבר הודעתי למעסיקים כי הבטן התחילה לבצבץ). יש לי ילד בן 4.
    עוברת דירה באוגוסט מאזור השרון למודיעין.

עובדת במקום העבודה למעלה משנתיים, כמעט משרה מלאה (8 שעות ביום).

הצעתי למעסיקים שמכיוון שהנסיעה לעבודה תהיה מאוד ארוכה (כשעה-שעה וחצי לכל כיוון בשעות העומס), לעבוד מהבית, לפחות מרבית השבוע. אין שום בעיה טכנית לעשות זאת (גרפיקאית, החברה גם כך מעסיקה פרילאנסים מדי פעם.

הם הודיעו לי שלא מקובל עליהם ושאתפטר.

מה האפשרויות העומדות בפני?
    האם הם מחוייבים לכל הפחות לשלם לי פיצויים?
    אני מבינה שלא רק שלא אמצא פרנסה בהריון, גם חישוב דמי חופשת הלידה שלי יפגע, זה נכון?
    האם אני חייבת לחכות 3 חודשים לפני קבלת דמי אבטלה?

סליחה על כמות השאלות....
    ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ומעבר דירה

הוספת תגובה

• הריון ומעבר דירה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

יובל שלום,
    ראשית - ברוכה הבאה למודיעין...

הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
    יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים (אלא אם את עונה על אחד החריגים בחוק - צריך לבחון זאת ספציפית).
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר עבודה במהלך הריון
    שירי
    29/06/2011

שלום,
    אני שכירה,עובדת מזה 10 חודשים והודעתי על התפטרות בעוד חודש, עקב מעבר עיר. אני בשבוע 13 ומחפשת עבודה ליד מקום מגוריי החדש.
    יש לי הצעת עבודה לתקופה שעד הלידה כשכירה, במקום עובדת של המשרד שיצאה לחופשת לידה, כאשר שוחחנו על האפשרות של הארכת העבודה לעבודה קבועה בעתיד.
    שאלתי היא האם יש בעיה עם עבודה זמנית שתופסק עם הלידה, מבחינת מענק לידה, תשלומים וכו. והאם יש משהו שעלי להתעקש עליו בחתימת החוזה שיכול לסייע לי בהמשך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר עבודה במהלך הריון

הוספת תגובה

• מעבר עבודה במהלך הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

שירי שלום,
    שאלתך מאוד ספציפית, וכדאי לשקול ייעוץ פרטני.
    מכל מקום, עבודה זמנית לא אמורה לפגוע עקרונית בדמי הלידה, שכן בעניין זה נדרשים מספר חודשים מסויים של עבודה כתנאי לזכאות, ללא קשר לעבודה זמנית או לא.

ראי את נוסח החוק:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cרצוני להתפטר מהן הזכיות שלי כאישה
    אתי
    29/06/2011

שלום אני רוצה בבקשה לברר מה הזכיות שלי במקום העבודה כאישה בהריון?
    אני עובדת במקום של משמרות שניגמרות ב 23:00 ולעיתים ב 1:30-3:00 כולל שיש שבת
    עקב מצבי קשה לי מאוד להיסתגל לשעות העבודה האלה גם מכיוון שהעבודה היא עבודה עם לקוחות מאוד קשים שלא פעם מגיעים למצב ריגשי ונפשי עייף.
    שאלתי האם אפשרי להתפטר ממקום העבודה ולקבל את הפיצויים של שנה וחצי של עבודה במקום?

הוספת תגובה

• cרצוני להתפטר מהן הזכיות שלי כאישה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

אתי שלום,
    הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
    יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים.
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכה
    אליה
    28/06/2011

שלום,
    ע''פ הבנתי ביום התפטרותי אני אמורה לגשת ללשכה להרשם ואז להמתין 90 יום. לפני יומיים התפטרותי נכנסה לתוקף וניגשתי ללשכה, שם היחס מהפקידה היה קר ולא ברור.היא אמרה לי שהיא לא מעדכנת אותי במחשב שלהם כרגע,אלא שאני אעשה את החישוב עוד 90 יום ואגיע. ע''פ מיטב הבנתי הם צריכים לעדכן נכון? אני חוששת שאני אגיע בעוד 90יום ואז יאמרו לי שאני לא זכאית כי לא ניגשתי (על סמך עידכונים שלמעשה אין להם במחשב) האם חששותיי מוצדקות? האם כדאי ללכת שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    לשכה

הוספת תגובה

• לשכה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

אליה שלום,
    לדעתי חששותייך מוצדקים, ומוטב כי תפני שוב, לפחות תקבלי אסמכתא כלשהי כי התייצבת במועד זה, על מנת למנוע בעיות עתידיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לגבי חופשה בחודש 9
    אביגיל
    28/06/2011

אני לא מצליחה לעשות השב על מה שענית לי,

אבל לא הבנתי מי משלם לי על הזמן עד הלידה
    בהנחה שיש לי אישור מר'
    המעסיק / בטל"א ?

הוספת תגובה

• המשך שאלה לגבי חופשה בחודש 9 - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

רותם,
    התשלום הינו ככל יום מחלה אחר - משולם ע"י המעסיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זכאות לחופשת לידה בתשלום
    איימי
    27/06/2011

שלום!
    תאריך לידה משוער 5/12/11.

בשנת 2010 מחודש ינואר עד אפריל עבדתי כשכירה (4 חודשים).
    החלק מחודש מאי 2010 ועד חודש פברואר 2011 עבדתי כעצמאי/פרילנסרית.
    בחודש יוני מצאתי עבודת כשכירה (עד לתאריך לידה 6 חודשים).

האם אני זכאית לחופשת לידה בתשלום? 12 שבועות שמגישים לביטוח לאומי את המשכורות ונעשה ממוצא משכורות? אם לא מהן זכויותיי?
    מתי אוכל לבקש לצאת לחופשת לידה בתשלום מביטוח לאומי?

אני כרגע בשבוע 17, לא ידעתי את מקום העבודה החדש שאני בהריון, האם זה נכון שעליי להודיע להם רק בחודש חמישי? במידה ואפוטר מהעבודה או שיחמירו בתנאי העבודה שלי - כיצד עליי להגיב?

תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זכאות לחופשת לידה בתשלום - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

איימי שלום,
    מצ"ב נוסח לשון החוק בעניין דמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לאור נסיבותייך הייחודיות - השילוב שבין שכירה ועצמאית, מוטב כי תפני מראש לביטוח לאומי על מנת לבחון את זכאותך הספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין עקב מקום עבודה קרוב יותר
    מירב
    27/06/2011

לכל הצוות המקצועי שלום רב.
    אני גננת במקצועי וחזרתי לעבודתי אחרי 4 חודשים של חופשת לידה. אני עובדת במרחק נסיעה של 40-50 דקות מהבית. אינני מעוניינת להמשיך לעבוד במקום עבודתי בשנה הבאה. עפ"י חוזה העבודה ביננו, אני מחויבת להודיע למעסיק עד ה-1/7 אם אינני ממשיכה לשנה הבאה, כלומר אני מתכוונת לתת מכתב פיטורין ב-1/7 ולסיים את עבודתי ב-31/8.(עדיין לא ימלאו 9 חודשים לבני),
    שאלותיי הן כאלה:
    1. האם אני יכולה לכתוב במכתב הפיטורין שאני עוזבת כיוון שמצאתי מקום עבודה קרוב יותר לבית, ולכן זה בעצם לטובת הילד? האם אני חייבת לכתוב- לטובת טיפול בילד אפילו שאני כן מתכוונת להכניס אותו לפעוטון ולא להישאר איתו בבית?
    2. מתי המעסיק צריך לשלם לי את הפיצויים? בחודש ספטמבר?
    3. האם הוא יכול לא לשלם לי את הפיצויים כיוון שגילה שאני התחלתי לעבוד במקום אחר ב- 1/9 ולא נשארתי בבית עם התינוק?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• פיטורין עקב מקום עבודה קרוב יותר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

מירב שלום,
    המונח "לצורך טיפול בילד" הינו רחב יותר ולא רק אם הילד לא נכנס למסגרת חינוכית, אך חשוב להבין כי זהו התנאי בחוק כדי לקבל פיצויים - שההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
    את הפיצויים יש לשלם לפי חוק תוך 15 ימים מיום סיום יחסי העבודה בפועל.
    אם המעסיק יגלה שהתחלת לעבוד במקום חדש - יהיה צורך לבחון האם יש בכך כדי לאפשר יותר טיפול בילד או לא, ולפי התשובה לשאלה זו יוכרע האם עלייך להשיב את הפיצויים או שיש לך זכאות להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היא חייבת לשלם תוך שבועיים

מירב
    28/06/2011

את הפיצויים? באיזו דרך? ישירות לחשבון הבנק או צ'ק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היא חייבת לשלם תוך שבועיים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

מירב שלום,
    15 ימים - זהו המועד הקבוע בחוק.
    בדרך כלל משולמים באותו האופן בו שולם השכר, אבל אין מגבלה בעניין - שתי הדרכים תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עובדת במקום עבודתי מעל 10 שנים
    אביבית
    27/06/2011

ילדתי באמצע מרץ והודעתי בעבודה שאני חוזרת בתחילת ספטמבר בגלל הגן.
    זאת אומרת לאני כרגע בחל"ת. התחרטתי ואני מעונינת להישאר בבית לגדל את התינוקת, מתי עליי להודיע על התפטרותי האם בתחילת אוגוסט? או האם אני יכולה כבר עכשיו. ועוד שאלה מתי אני אמורה לגשת לחתום אבטלה, לפי מה שהבנתי אני צריכה לגשת ללשכת התעסוקה לאחר 90 יום מיום התפטרותי.
    האם זה נכון?

הוספת תגובה

• אני עובדת במקום עבודתי מעל 10 שנים - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

אביבית שלום,
    ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים, ואין רלוונטיות האם הודעת על חזרה צפויה או לא - מותר לך לשנות את דעתך במגרת הזמן הקצוב.
    מובן כי חובה עלייך לתת הודעה מוקדמת למעסיק טרם סיום העבודה, לרוב מדובר ב 30 ימים אלא אם יש ביניכם הסכם שקובע תקופה ארוכה יותר.
    לגבי הודעה מוקדמת - רוב הנשים בוחרות את המועד הנכון כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת שתהא חפיפה מלאה לתקופת ההודעה המוקדמת. לשיקולך.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד ליאת שטיין, משהו לא מובן לי

אביבית
    28/06/2011

אני אצטרך לגשת ללשכת התעסוקה בסמוך למכתב התפטרות או לאחר 30 יום מהודעתי על ההתפטרות?
    והאם אני אצטרך לחתום 90 יום או רק לגשת ללשכת התעסוקה לפתוח כרטיס ולהגיע לחתום לאחר 90 יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד החתימה בלשכה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    30/06/2011

אביבית,
    כדי לא לאבד זכויות - מומלץ לפנות ללשכת התעסוקה עם סיום יחסי עובד מעביד בפועל (לרוב - לאחר תקופת ההודעה המוקדמת - תלוי בנסיבות).
    עקרונית החתימה בתקופה זו הינה פעם בחודש, אך זה משתנה ממקום למקום, ועלייך לפעול בהתאם להנחיות לשכת התעסוקה בפועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    יעל
    27/06/2011

שלום אני עובדת במשמרות בשכר בסיס לשעה בין 3-5 משמרות בשבוע
    יש לי כ30 ימי מחלה וכ26 ימי חופשה וברצוני לנצל את כולם לפני הלידה(איני מתכוונת לחזור למקום עבודתי לאחר הלידה)
    האם זה יפגע בדמי לידה שאני יקבל מביטוח לאומי והאם ישנה אפשרות שרופא יאשר לי כל כך הרבה ימי חופשה ללא סיבה רפואית מוצדקת
    בתודה מראש
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

יעל שלום,
    ראיתי כבר מקרים של אישור הרבה יותר ימי מחלה ממה שציינת ללא הצדקה ממשית, אבל מובן שזה תלוי ברופא.
    לעניין דמי הלידה - דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש 9 חופשה - דחוף !
    רותם
    27/06/2011

שלום,

בת 32.5 הריון ראשון.
    השבוע התחלתי חודש 9 ...
    אני עובדת במשרד פרטי כמזכירה, ורציתי לדעת
    האם יש איזה סעיף בחוק או משהו
    לגבי חופש בחודש 9 ?
    אני לא מתכוונת לחל"ד מוקדמת, אבל כבר מאוד קשה לי להגיע
    אני מלווה בהריון הזה עם בצקות, כאבי גב
    ואפילו עובדת שעה אחת פחות ביום מאמצע חודש 5 ....
    האם יש לי אפשרות לבקש מהרופא אישור או דרך ביטוח לאומי ?
    במידה וניצלתי את ימי החופש שלי איך אוכל להתארגן
    למצב שבו לא אעבוד את החודש ( או פחות ..) עד הלידה .

תודה רותם

לקביעת תור
    סגירה
    חודש 9 חופשה - דחוף !

הוספת תגובה

• חודש 9 חופשה - דחוף ! - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/06/2011

רותם שלום,
    ככל שאינך רוצה להקדים את חופשת הלידה, ואין לך ימי חופשה עוד, הרי שעקרונית האופציה היחידה להעדר הינה על פי אישור רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה