פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים
    צליל
    19/07/2011

שלום ברצוני לדעת הייתי בחופשת לידה מאפריל 2010 עד ספטמבר 2010, חזרתי לעבודה כרגיל, השנה ביולי 2011 פוטרתי,הייתי בלישכה, ובביטוח לאומי אמרו אולי יהווה בעיה כי אין לי תלושי משכורת של חודשים מאי,יולי, אוגוסט מה עושים?בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• פיטורים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    21/07/2011

טוהר שלום,
    פשוט מסבירים...
    אומנם קרוב לוודאי שתבזבזו אנרגיות רבות, אך שווה לנסות ולבחון את המוסד לביטוח לאומי בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון - הריון בסיכון גבוהה
    קרן
    19/07/2011

שלום
    אני נמצאת בשבוע ה 25 להריון כחודש כבר נמצאת בשמירת הריון עקב כאבים חזקים בדב שלא עוברים אשר מקרינים לרגל שמאל ואני לא יכולה ללכת (השאלה האם זה יספיק עבור ביטוח לאומי )בנ וסף יש לי הריון בסיכון גבוהה בגלל ITPהטרמבוציטים שלי סביבות 60000 וחשש להמוכרוטוזיס פריטין 570 .
    במידה וביטוח לא ומי לא יאשר לי את התביע מה עלי לעשות?אני עבדתי רצוף שנה .ובעבודה הנוכחית 4 חודשים כאשר לאחר 3 ימים שהוא קיבל אותי הודעתי לו שאני בהריון .מ י ישלם לי את התקופה שישבתי בביתבמידה ולא יאשרו ?לכמה ימי מחלה אנ י זכאית מה אוכל לעשות על מנת לא לחזור לעבודה האם זה יפגע לי במענק לידה ?או בחופשת לידה ?ועוד לאחר 3 חודשים אני לא רוצה לחזור לעבוד שם כי זה עבודה של 24 שעות בכוננות האם אוכל להישאר 6 חודשים בבית להתפטר ולקבל פיצויים ?או אבטלה
    סליחה על העומס בשאלות ומחכה לתשובה בהקדם .

הוספת תגובה

• שמירת הריון - הריון בסיכון גבוהה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    21/07/2011

קרן שלום,
    רק רופא נשים מוסמך לקבוע האם זה מצדיק שמירת הריון או לא.
    אם ביטוח לאומי לא יאשר את התביעה - כדאי לבחון האם הסירוב הגיוני ומוצדק, ואם לא - להילחם בכך, בהגשת תביעה כנגדם לבית הדין לעבודה.
    אם לא תאושר השמירה - תוכלי לנסות לנצל ימי מחלה בגין כך.
    לגבי חל"ת - תלוי כמה זמן את עובדת, והאם מלאה לך שנה.
    לגבי אבטלה - מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד כדאי לפנות ללשכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה החוק אומר?
    ח'
    19/07/2011

שלום רב,
    בהנחה שאני מתחילה לעבוד במקום מסויים בחודש X נניח ספטמבר, האם עלי לעבוד במקום עבודה חצי שנה ורק אז להכנס להריון (אם אני לא רוצה שיפטרו אותי במקרה) או שאני יכולה להכנס להריון בחודש X+2 (נניח נובמבר) ולהודיע במרץ, אחרי כמה חודשי הריון) על הריוני (מותר לי להודיע עד חודש חמישי, נכון?). או במילים אחרות - האם זה שאני נכנסת להריון באמצע החצי שנה הזו ומודיעה אחרי שישה חודשי עבודה במקום זה תופס לגבי אי היכולת לפטר אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה החוק אומר?

הוספת תגובה

• מה החוק אומר? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

שלום לך,
    האיסור הינו על פיטורי עובדת בהריון שמלאו לה 6 חודשים. המועד נבחן לפי מועד הפיטורים. אם במועד הפיטורים מלאו 6 חודשים - קמה הגנת חוק עבודת נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהקפאת הליכים
    יונת
    19/07/2011

שלום רב

אבקש לברר האם ניתן להגיש לי מכתב פיטורין ללא קבלת אישור מהתמת?
    נאמר לי שהאישור יתקבל רטרואקטיבית.
    בנוסף, בהנחה שצברתי את התקופה המבוקשת האם דמי הלידה מחושבים לפי משכורת של דמי האבטלה או המשכורת ממקום העבודה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהקפאת הליכים

הוספת תגובה

• פיטורין בהקפאת הליכים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

יונת שלום,
    לא רק לא חוקי - לפיטורים אין תוקף ללא החלטת הממונה.
    דמי הלידה לא מתייחסים, עקרונית, לשמירת ההריון, אלא לתקופה שקדמה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על כך שאני בהריון
    איימי
    18/07/2011

התחלתי לעבוד לפני כחודש במקום עבודה. העבודה היא על-פי שיבוץ בסניפים עד לקליטה לסניף קבוע (בבנק). בתחילת חודש מקבלים את הלו"ז החודשי לגבי השיבוצים.
    כשהתחלתי לעבוד: נאמר לי שיש קורס של שבוע על בסיס משרה מלאה. לאחר הקורס העבודה היא א-ה 8:00-14:00 ויומיים עם פיצול ב' וה' 16:00-19:00. התקבלתי לעבודה מתוך ידיעה ששעות העבודה האלה מתאימים לי ושאינני מעוניינת במשרה בעלת היקף שעות גדול יותר.
    כאמור: אני בהריון והודעתי מספר ימים לפני חודש חמישי למעסיקה שלי שאני בהריון. עד ההודעה: לא נדרשתי להישאר אחרי השעה 14:00 בעבודה פרט לפעם אחת (בסניף בנק ששעות העבודה שונות בו - ולא ידעו אותי לפני ההגעה שלי לסניף - ולא אעזוב באמצע היום - בגלל האופי שלי, ולכן נשארתי עד הסוף). כעט נוצר איזשהו "ויכוח" סביב להישאר אחרי השעה שתיים בעבודה. אמרתי שמשום שאני בהריון אחרי חודש חמישי אני לא מעוניינת לעשות שעות מעבר להסכם העבודה - אותם שעות שלא היו קיימים לפני הודעתי על ההריון. נשלחתי לסניף בנק, כשהשעה התקרבה לשעת סיום העבודה סגרתי קופה ובאתי ללכת והחל ויכוח לגבי העובדה שעליי להישאר (משום שאני כוח אדם לא שואלים אותי אומרים לי - אז אמרתי שהסכם העבודה שלי הוא עד השעה 14:00 ושלא הסכמתי לעבוד יותר לפני ההודעה על ההריון ואחרי ההודעה). התבקשתי להתקשר למעסיקה שלי (חברת כוח האדם) והתקשרתי והיא אמרה לי שאם אני לא מתכוונת להישאר אחרי 14:00 שאני אגיש מכתב התפטרות. אמרתי לה שאני לא מעוניינת להתפטר - שאני מעוניינת לעבוד לפי שעות העבודה שעבדתי עד כה ושהובטחו לי - וטו לא. השיחה לא נסתיימה בהלך רוח טוב. אני נשארתי עד 14:25 והלכתי הביתה.
    למחרת - אני מקבלת הודעה שכל שיבוצי העבודה שהיו לי עד סוף החודש (שבוע ויום) בוטלו מהסיבה שאינני מסכימה לעבוד עד השעה 14:00.
    כעט יווצר מצב שהמשכורת שלי תיפגע החודש בגלל קיצוץ שעות העבודה שלי, משום שאינני מסכימה להישאר מעבר לשעות שנקבעו לי בהסכם העבודה הראשוני. בנוסף: בסוף החודש אני אמורה לקבל קביעות בסניף מסויים - ואני מפחדת שהקביעות תבוטל לי משום שלא הסכמתי להגיש מכתב התפטרות - ושימשיכו לקצץ לי בשעות ולפגוע בסופו של דבר בשכר שלי (כי ככל שאני מקבלת פחות שיבוצים כך אני מקבלת פחות ימי עבודה ופחות שכר). אני מרגישה כאילו הדבר אינו הוגן כלפיי. פיזית קשה לי עם השעות, זה הריון ראשון וגם רופא הנשים שלי אמר לי שלמרות שההריון שלי תקין עד עכשיו ואין סיבוכים הוא לא ממליץ לעבוד יותר ממה שאני רגילה בתקופת ההריון. עד ההודעה שאני בהריון עבדתי עד 14:00 ולפעמים גם עד 13:30. אני מרגישה שזה בגלל שהודעתי שאני בהריון - למרות שהמעסיקה הגיבה בצורה מאוד נעימה ואמרה מזל טוב, וכו' - הבקשות להישאר מעבר לשעה 14:00 לא היו קיימות לפני ההודעה שאני בהריון.
    האם זה חוקי "להחזיר" לי או לבקש שאתפטר משום שאיני מסכימה לעבוד מעבר לשעות העבודה שסוכמו?
    אשמח לעצה משפטית בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה על כך שאני בהריון

הוספת תגובה

• תיקון

איימי
    18/07/2011

קיבתי הודעה שהשיבוצים שלי בוטלו בגלל שאינני מסכימה להישאר אחרי השעה 14:00. (כי עד 14:00 זה כחלק מהשעות שסוכמו עליהם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על כך שאני בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

איימי שלום,
    שאלתך ארוכה וספציפית מידי - ניתן לבחון את הסוגיה שתארת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מעביד יכול להתחרט על פיטורים?
    רווה
    18/07/2011

אני נמצאת בטיפולי פוריות וקיבלתי מכתב פיטורים בעקבות הטיפולים.
    לאחר כשבועיים המעביד גילה כי אסור לו לפטר אותי ובשיחה ביקש שאחזיר לו את המכתב ואשאר בעבודה.
    אני אינני מעוניינת להישאר במקום העבודה מאחר ודברים רבים השתנו בשבועיים אלה.
    האם אני חייבת להסכים לביטול הפיטורים, או שישנה אפשרות להשאיר את המכתב אצלי ולחתום בלשכת התעסוקה?
    המעביד טוען שאם לא אחזיר לו את המכתב הוא יוציא לי מכתב רשמי מעו"ד שמבטל את מכתב הפיטורים.
    יש לציין שללא המכתב לא אוכל לקבל דמי אבטלה...

הוספת תגובה

• האם מעביד יכול להתחרט על פיטורים? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

שלום לך,
    המקרה מתאר דילמה ברורה, כאשר יש לבחון את נסיבותיה הספציפיות, מטרתכם בסוגיה, והדרך הראויה להשגתה - כל זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, נפגשתי עם ליאת

רווית
    21/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    ארבל
    18/07/2011

חזרתי מחופשה לידה ב-1.7
    אני רוצה לסיים את עבודתי כאן ולהתחיל במקום חדש
    1-כמה זמן התראה אני צריכה לתת למקום העבודה הנוכחי?
    2-האם מגיעים לי פיצויים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

לגבי פיצויי פיטורים - ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. גם אם תעברי לעבודה במקום אחר- אם המשרה שם מאפשרת יותר את הטיפול בילד (למשל - היקף משרה קטן יותר, המקום קרוב יותר לבית, וכדומה), ייתכן ועדיין תהיי זכאית לפיצויים. יש לבחון כל מקרה לגופו.

תקופת ההודעה המוקדמת הינה לרוב 30 ימים, ככל שמלאה לך שנה, או אם הוארכה התקופה בהסכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון, דמי לידה
    אוסנת
    17/07/2011

שלום רב , אני בחודש שביעי, נמצאת בבית 21 יום כתוצאה מדמומים וצירים מוקדמים, הרופא המליץ על שמירת הריון , האם כתוצאה מכך שאכנס לשמירה או למשרה מופחתת בשעות העבודה , חשוב דמי הלידה יחושבו לפי קבלת הגמלא מבטוח לאומי לאותם חודשיים אלו או שהחשוב מתבסס על חודשים לפני השמירה ?
    אודה לתשובתכם .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון, דמי לידה

הוספת תגובה

• שמירת הריון, דמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

אוסנת שלום,
    ככל שתהיי בשמירת הריון, הרי שעקרונית, דמי הלידה יחושבו לפי שלושת חודשי השכר האחרון, בהתעלם מחודשי בגימלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והשלמת הכנסה
    טלי
    17/07/2011

שלום, אני בהריון, מועד ליעדה באמצע אוגוסט, עובדת, והחודש ירדו לי שעות העבודה בגלל החופש הגדול והמשכורת שלי תגיע בערך ל1500 ש"ח, שאלתי היא האם אני זכאית להשלמת הכנסה? ואם כן, איך זה נחשב בדמי לידה? (יש לי עד החודש 8 תלושים רצופים ו16 תלוש מתוך 22 חודשים ) בעלי עובד ויש לו משכורת יותר מ3000
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הריון והשלמת הכנסה

הוספת תגובה

• הריון והשלמת הכנסה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

טלי שלום,
    הבטחת הכנסה הינה עניין מאוד ייחודי, שאינו רלוונטי כלל להריון, וניתן בהתאם לקריטריונים, בהם יש לבחון אם את עומדת.
    פני לביטוח לאומי על מנת לברר זכאותך האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב פיצוים
    נטלי
    17/07/2011

שלום.
    אני רופאה במקצוע, עובדת כ7 שנים במקום אחד.
    רוצה להתפטר כדי לטפל בילד (אחרי לידה).
    איך מחשבים פיצוים: כולל תורנויות או רק לפי משרה (המשרה היא 5000 ש''ח אבל משכורת כולל תורנויות פי 2.5)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב פיצוים

הוספת תגובה

• חישוב פיצוים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

נטלי שלום,
    יש לראות את תלושי השכר לצורך מענה על עניין זה - ניתן לעשות זאת בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בגין טיפול בילד
    נטלי
    17/07/2011

שלום.
    אני כעת בחופשת לידה וברצוני להתפטר אחריה על מנת לטפל בילד.
    בשנים האחרונות נצברו לי כ50 ימי חופשה והייתי רוצה לנצל גם אותם לפני פיטורין.
    השאלה שלי : האם להודיע למעסיק על רצוני להתפטר לפני או אחרי ניצול ימי חופשה שנצברו ?
    האם יש זמן מוגדר שעליי לפנות לביטוח לאומי על מנת להרשם באבטלה, אם כן מה הוא זמן המקסימלי שאני יכולה להשאר בבית כדי לא לאבד זכאות?
    אני רופאה במקצוע (מומחית), עובדת בבית חולים ממשלתי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בגין טיפול בילד

הוספת תגובה

• פיטורין בגין טיפול בילד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/07/2011

נטלי שלום,
    ככל שברצונך לנצל ימים אלה בפועל, כחלק מהותק, יהיה עלייך קודם לנצלם (בכפוף לאישור המעסיק) ואז להתפטר.
    אם תתפטרי מבלי לנצלם קודם - על המעסיק יהיה לפדות אותם בתשלום, בכפוף לתקופות ההתיישנות של צבירתם.
    לביטוח הלאומי מומלץ לפנות מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת היקף משרה לאחר לידה
    דנה
    17/07/2011

חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה וכעת לאחר חודש, אני מעונינת לבקש הפחתה משמעותית בהיקף המשרה עד ל-50% לצורך טיפול בתינוק. אם לא יאשרו לי זאת, אני מתכוונת להתפטר.
    1. מהן הזכויות שלי מבחינת מקום העבודה?
    2.האם המעביד חייב להסכים?
    3. אם לא, האם הוא צריך לפטר אותי או שאני חייבת להתפטר בעצמי?
    4. אם כן יסכים, גובה המשכורת החדש יהיה בהתאם להפחתת השעות?
    5. אם אכן אתפטר, מהן הזכויות שלי הלאה מבחינת דמי אבטלה וכד'?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת היקף משרה לאחר לידה

הוספת תגובה

• הפחתת היקף משרה לאחר לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/07/2011

דנה שלום,
    את מבקשת למעשה את שינוי תנאי ההעסקה. בקשה זו כפופה לאישור והסכמת המעסיק, ואם יסכים - עניין השכר נתון למו"מ ביניכם.
    ככל שלא יסכים - תוכלי תוך מקסימום תשעה חודשים מיום הלידה להתפטר בדין מפוטר לצורך טיפול בילד, ולהיות זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום
    עדינה
    17/07/2011

שלום רב,

ראשית,אני מודה מקרב לב על המענה המהיר בפורום.
    במאי האחרון ילדתי את ביתי .
    מבין הזכויות העומדות לרשות אישה לאחר לידה שאלתי היא בנוגע ל:

במידה ואני מתפטרת בתקופה של תוך 9 חודשים מיום הלידה :
    1. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין
    2. האם עליי להמתין 90 יום עמ"נ להיות זכאית לדמי אבטלה .

ושוב תודה רבה מראש על המענה המקצועי והמהיר.
    שבוע מצוין!!!!!

הוספת תגובה

• דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/07/2011

עדינה שלום,
    ראשית - בשמחה.

לשאלותייך-
    1. ככל שמלאה לך לפחות שנת עבודה מלאה אחת, וההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד, התשובה חיובית.
    2. היות ואת מתפטרת - כן, אם כי חשוב לגשת ללשכה מייד עם סיום יחסי עובד-מעביד על מנת שהתקופה תחל להימנות.

שבוע מצוין גם לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם המעסיק מפטר אותי ??

עדינה
    17/07/2011

ואם המעביד מפטר אותי ?
    במקרה הזה מה קורה?

האם גם כאן עליי להמתין 90 יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם המעסיק מפטר אותי ?? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    21/07/2011

לא,
    בהתפטרות הזכאות הינה מיידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התאריך שאוכל לעזוב לקבל מהביטוח
    שקד
    15/07/2011

שלום , כיום עובדת בחברת בגדים כבר-8 חודשים , נמצאת כרגע בהריון בשבוע 32 ברצוני לדעת מה התאריך המדוייק שאוכל לעזוב ולקבל את כל התנאים קרי ביטוח לאומי .
    אני מעוניינת להודיע על עזיבה ב-1.8
    בנוסף האם מגיע לי גם פיצויים לאחר 90 יום ?

הוספת תגובה

• מה התאריך שאוכל לעזוב לקבל מהביטוח - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/07/2011

שקד שלום,
    שאלתך לא ברורה.
    אם כוונתך ליציאה לחופשת לידה מוקדמת - כדאי לוודא ראשית שאת עומדת בתנאי הסף לצורך קבלת דמי הלידה. מכל מקום, ניתן לצאת 7 שבועות טרם מועד הלידה המשוער לכל היותר.
    פיצויי פיטורים תהיי זכאית לקבל רק אם במועד סיום העבודה שלך תמלא לך יותר משנת עבודה מלאה.
    אני מציע לך לקרוא מעט על נושאים אלה טרם נקיטת פעולה כלשהי - באתר האינטרנט שלי קיים מידע רב בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה ביום ששי
    רינת
    15/07/2011

שלום רב,

אני עובדת במקום עבודה כ 7.5 חודשים. וממש לפני כשבועיים גיליתי שאני בתחילתו של הריון. (זהו ההריון השני שלי) אני עובדת במשרה מלאה 8-17 ויום ששי 8-12.
    האם בשלב כלשהוא בהריון יותר לי להפסיק לעבוד בימי ששי?
    אני מדגישה שאני בהריון בסיכון עקב מחלת אפילפסיה.
    והאם בכלל יש הקלות לנשים עם הריון בסיכון?
    במידה ורופא יתן הנחיה למשל להקל בשעות העבודה בששי מכיוון שאני אצטרך מנוחה רבה (כמובן שהדבר אמיתי!! לא שקרי!), האם המעביד מחוייב להנחיית הרופא? ובמידה וכן האם הוא רשאי להוריד משכרי בגין כך?
    תודה מראש על כל התשובות!!

רינת

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה ביום ששי

הוספת תגובה

• עבודה ביום ששי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/07/2011

רינת שלום,
    אין הוראה ספציפית לימי שישי כמובן.
    אם תינתן הוראת רופא להפחית בשעות, ברור שעל המעסיק תהיה חובה לכבד זאת, אולם קחי בחשבון כי גם השכר יופחת בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה