מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הארכת חופשת לידה מעבר ל- 6 חודשיםאוסנת27/06/2011
אני עובדת מינואר 2010 במקום עבודה. ילדתי ב- 21.2.2011 האם זה אומר שעלי לחזור ב 21.8.2011? אם כן מה הדין אם ברצוני להאריך עוד קצת את חופשת הלידה עד 05.09.2011 האם המעסיק עדיין יהיה מחויב להחזיר אותי לעבודה לאותו תפקיד?
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה מעבר ל- 6 חודשים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין28/06/2011ענת שלום,
ככל שיש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה עד ליום הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
בתום החופשה, על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לתקופה בה תהיי מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על מתן תשובה קונקרטית
אוסנת29/06/2011אם התחלתי לעבודה ב- 18/1/2010 ילדתי ב 22/2/2011 עד איזה תאריך אני יכולה לחזור לעבודה ללא צורך באישור המעסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם כך המעסיק חייב להחזיר אותי או לאאושרת27/06/2011
מתשובתך לא הבנתי אם המעסיק חייב להחזיר אותי לעבודה או לא?
ולמה זה התפטרות? ולא פיטורים?
תודה רבה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011אושרת,
כפי שהסברתי- על המעסיק החובה להחזיר אותך לאותה המשרה ובאותם התנאים.
ככל שאת לא תהיי מעוניינת לעבוד כך, ותרצי התאמות והפחתת המשרה, הרי שזו לא זכות שמגיעה לך מכח חוק, ולכן המעסיק לא חייב להסכים.
אם תבחרי שלא לחזור בגלל זה, הרי שזו התפטרות, כי את זו שיוזמת את השינוי במה שהיה, ולא המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידת תינוק שמתהיפא26/06/2011
שלום רציתי לברר על הזכויות שלי אחרי לידת תינוק חיי בשבוע 22 התינוק חיי כמה שעות ומת קיבלתי תעודת פטירה ממשרד הבריאות את חופשת הלידה אמרו שמגיע לי כי יש חוק לידת תינוק חיי לא חשוב באיזה שבוע נחשב ללידה אבל רציתי לברר אם מגיע לי מענק/ דמי פטירה מהביטוח הלאומי ואם מגיע לי מה עליי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידת תינוק שמת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011שלום לך,
השבתי לך ארוכות אתמול לאחר שפנית אלי טלפונית בעניין.
אני מקווה שקיבלת את מלוא התשובות.
ככל שיתעוררו בעיות נוספות, ראי עצמך חופשייה לשוב ולפנות בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר לידהשושי26/06/2011
שלום רב.
לפני הלידה עבדתי בעיר אחרת. אני מעוניינת להתתפטר ולחפש עבודה קרובה יותר לבית בגלל התינוקת, או להפוך מאותה סיבה לעצמאית.
האם אני זכאית לפיצויים? או רק אם אני מתפטרת במיוחד בשביל הטיפול בתינוקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011שושי שלום,
הדבר הינו מאוד ספציפי ומשתנה ממקרה למקרה.
באתר הבית שלי תוכלי למצוא מאמר פרי עטי בדיוק על סוגיה זו וכיצד המקרה ההוא נבחן ע"י בית הדין לעבודה, ואני מקווה שזה יסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהליאת26/06/2011
אני מתפטרת ממקום העבודה שלי לאחר שהערכתי את חופשת הלידה בעוד 3 חודשים (שזה ללא תשלום) כלומר הייתי בחופשת לידה חצי שנה....
אני מתפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד כלומר-אני לא רוצה לשלוח אותו לשום מעון ואני זאת שרוצה לגדל אותו ואני מניקה אותו בהנקה מלאה....שזה חשוב לי....
הבנתי שאני זכאית לדמי אבטלה אבל זאת אחרי שאני צריכה לחכות 90 יום ולחתום חודש שלם פעם בשבוע בלשכת העבודה...
בזמן שאני חותמת בלשכת התעסוקה אני למעשה נקראת כ- "מחפשת עבודה" והם מחפשים לי עבודה ושולחים אותי לראיונות עבודה ורק לאחר 30 יום אם לא ימצאו לי עבודה אני פונה לביטוח לאומי לדרוש "דמי אבטלה".....
השאלות שלי הם:
אם אני אמא שמוכנה להתפטר מהעובדה לצורך טיפול בילד ולטפל ולגדל את הילד שלי למה צריכים לחפש לי עבודה???? אי אפשר לדלג על השלב של החיפוש? ויש לקבל דמי אבטלה?
והאם אפשר לקבל דמי אבטלה פחות מ90 יום?
וכמה חודשים אני זכאית לדמי אבטלה? חודש? חודשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011ליאת שלום,
אני מבינה את התהיות שלך בעניין הראציונל של החוק, אבל זה תפקיד המחוקק...
אנחנו מנסים למתוא פתרונות לפי הדין הקיים - וזהו הדין הקיים כעת.
רק במקרים חריגים ניתן לבטל את תקופת ההמתנה (אם ניתן להוכיח שההתפטרות היתה עקב עבודה בשעות נוספות רבות, מרחק בלתי סביר ממקום המגורים, וכו').
תקופת הזכאות לדמי אבטלה משתנה בהתאם לנתונים ספציפיים רבים (גיל, מס' ילדים, מצבו התעסוקתי של בן הזוג, וכדומה). תוכלו לקבל מידע רחב בעניין זה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בהריוןשלי26/06/2011
שלום,
אני בהריון בשבוע 7, עובדת במשרד כחצי שנה. אני מעוניינת להתפטר ולעבוד בעסק המשפחתי עד הלידה (ושם יוציאו לי תלושי משכורת לצורך דמי ביטוח לאומי). האם יש חשש שאני לא יקבל את הכסף מב"ל מאחר וזו קרבה משפחתית, או מאחר ואני יעבוד בעסק המשפחתי פחות משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011שלי שלום,
בהחלט יש סכנה במעבר לעסק המשפחתי, שכן המוסד לביטוח לאומי עלול לראות בכך עזרה משפחתית ולא עבודה, ומשכך לא להכיר בדמי הלידה.
אני מציעה לך לפנות אליהם באופן מתועד מבעוד מועד בעניין זה, על מנת לא להשאיר אי בהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי משרה לאחר חופשת לידהאושרת25/06/2011
שלום רציתי לדעת אני צריכה ללדת בע"ה בעוד כחודש ושאחזור אני רוצה ללמוד יומיים כך שאני רוצה להוריד את אחוזי המשרה שלי. האם המעסיק יכול לפטר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי משרה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011אושרת שלום,
עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה בה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה, והמעסיק לא חייב לבצע התאמות לפי צרכייך.
אם תבחרי שלא לשוב אם לא יבוצעו התאמות, הרי שיהיה מדובר בהתפטרות ולא פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת עבודה חדשה במהלך הריוןטובה24/06/2011
שלום רב,
לפני כארבעה חודשים התקבלתי לעבודה במשרד גדול. לא נקבע תאריך מדויק לתחילת ההעסקה, אולם בטוח שתחילת ההעסקה תהיה בחודש אוגוסט 2011. בזמן ראיון העבודה טרם הייתי בהריון. בינתיים נקלטתי להריון. כיום אני בשבוע ה-15 להריון. עם תחילת העבודה אהיה בשבוע 22+.
בהינתן הנ"ל אין עדיין קשרי עובד מעביד, אם כי חתמתי כבר על חוזה העסקה (רק אני חתומה, המעסיק לא חתום... ככל הנראה זה הנוהל אצלו).
1. אילו חובות דיווח חלות עליי אם בכלל?
2. במידה ואני נדרשת להודיע כבר היום למעסיק, האם יש למעסיק זכות לבטל את העסקתי או שמא אני מוגנת מבחינה חוקית? להזכירכם, טרם נקבע תאריך תחילת העסקה מדויק.
אודה לתשובתכם בהקדם כיצד עליי לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת עבודה חדשה במהלך הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/06/2011טובה שלום,
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אגב, אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אקבל שמירת הריון מביטוח לאומי?הריונית22/06/2011
שלום רב,
בשבוע 32+1 הגעתי למיון עם צירים ,אשר בעקבותם אושפזתי למשך יומיים ושוחררתי הביתה.רופא הנשים שלי יכול לראות אותי רק מחר כשאהיה בשבוע 31+4.
בהנחה שהרופא ירשום שמירת הריון האם אני זכאית לקבלם עד הלידה?האם ביטוח לאומי משלם רק עד שבוע 36 ומכאן שאין בידי 30 ימים מלאים ,ואינני זכאית?
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אקבל שמירת הריון מביטוח לאומי? - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011נעה שלום,
שמירת הריון תהיי זכאית לקבל לפי המלצת רופא הנשים (בכפוף לאישורה ע"י רופא המוסד לביטוח לאומי), ולכן עלייך לבדוק עימו עד מתי המלצתו תקפה לגבי השמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לגבי דמי לידהקרן22/06/2011
עוד שאלה לי
אני עצמאית ובעלי שכיר כשפתחתי את העסק קיבלנו הודעה על "פתיחת תיק לזוג נשוי " איזה השלכה יש לזה על דמי הלידה שאקבל ? האם אקבל פחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה לגבי דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011קרן שלום,
שאלה זו עלייך להפנות לרו"ח, אך עקרונית אין בזה כדי לפגוע בדמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חישוב של דמי לידהקרן22/06/2011
שלום וברכה!
אני עצמאית ואמורה ללדת בתחילת השנה הבאה בחודש ינואר 2012 ,כפי שהבנתי בתחילה אקבל דמי לידה ע"פ המקדמות שאני משלמת ובסוף השנה יעשו חישוב מחדש ע"פ ההצהרה שלי על הכנסותיי.
השאלה שלי היא - נניח שאני יולדת בינואר 2012 ואהיה בחופשה 3.5 חודשים ואחרי כמה חודשים אסגור את העסק או פשוט ארוויח פחות כי הייתי בחופשת לידה שלוש וחצי חודשים
אז יעשו חשבון מחדש ויחלקו את השכר השנתי שאצהיר עליו ל 12 ויכפילו ב3.5 וזה מה שאקבל? הרי לפני הלידה עבדתי שנה תמימה והשתכרתי ושילמתי ביטוח עבור שכר שנתי גבוהה יותר או שאני טועה ומשלמים לפי השנה הקודמת 2011?
אודה מאוד אם תבהירו לי את דברים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חישוב של דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011קרן שלום,
עקרונית התשלום הינו לפי הדו"ח השנתי של 2011.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיל של הבוסאביב22/06/2011
שלום,
במאי חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה ושמירת הריון.
חשוב לציין כי במהלך כל תוקפת ההריון והלידה הקשר נותק ורק ביוזמתי קבענו פגישה והודעתי על חזרתי לעבודה מיד בתום התקופה ללא הארכת החופשה.
עם חזרתי מצאתי כי הבוס "משבית" אותי ומתפקיד של מנהלת אדמינ' אני רק עושה תיוקים אם יש או עוזרת להנהלת חשבונות ברישום הצ'קים, אפילו מחשב או פינה משלי אין לי.
לאחר שיחה שנהלתי עם הבוס ואמרתי כי אני מעוננינת לחזור לתפקיד ולהמשיך בעבודה. לדבריו "הוא לא יכול לסמוך עליי שמא אני יניח את העט והעלם" כפי שקרה כשיצאתי לשמירת הריון. בנוסף, אני צריכה להרוויח את האמון שלו בעבודה בכך שלא העדר (כמו חיסון שהיה לילדה או התפתחות של הילד) ואנסה "לשכנע" אותו בכך שאראה נכונות לעבודה. (ללא אמצעים כמו שולחן, מחשב וכדו').
בתחילת השבוע אמרתי לבוס לא עוד לעבודות מסוג זה ואולי כדאי שנגיע להסכם שיסיים את הסיפור יפה.
ההסכם הוא: שאני ארשום מכתב התפטרות שמודיע על סיום יחסים ב 31.8.2011 ויכלול תשלום על ימי חופשה, הבראה, הודעה מוקדמת וקבלת מכתב לשחרור כספים ופיצויים.
את המכתב רשמתי רק שהחשבת שכר אמרה כי חל טעות והתאריך בנכון הוא 31.7.2011 ולא כפי שנקבע. אני בתמימותי חתמתי על שינוי התאריך ואמרתי לה שאבדוק זאת במקביל. היא אמרה שאין כל בעיה והיא לא תעשה משהו שלא במסגרת החוק ושאני יכולה לסמוך עליה.
היום גליתי כי התאריך של אוגוסט הוא הנכון שהוא: 60 יום לאחר לידה, מסתיים ביולי, ועוד 30 יום הודעה מוקדמת.
דבר ראשון כתבתי מייל לחשבת שכר ולבוס כי מבחינתי המכתב בטל ומבוטל וטרם קיבלתי תשובה.
מה עליי לעשות עכשיו, האם המכתב תקף? האם נכון שאני מסיימת את עבודתי באוגוסט ולא ביולי?
לגבי אבטלה אני מודעת להשלכות של המכתב אבל לא הייתה לי ברירה כי מכתב סיום העסקה הוא לא רצה לתת לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל של הבוס - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011אביב שלום,
אכן מצב בעייתי ולא נעים.
עלייך לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת ופרטנית על מנת לגבש את הפתרון המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףשלי22/06/2011
שלום,
פיטרו אותי בזמן הריון מחברה מסויימת ימים בודדים לפני וותק של חצי שנה לאחר שהודעתי להם על ההריון.
כעת אני חותמת אבטלה אבל מקבלת אותה דווקא ע"פ העבודה הקודמת (עבדתי שם שנתיים) ולא לפי העבודה שפיטרו אותי בזמן הריון.
אנחנו מנהלים נגדם תביעה ,הם מכחישים הכל.
אני רוצה להגיש טפסים לדמי לידה אבל יש שם סעיף שהמעסיק בזמן הריון צריך לחתום.
איך אני אבקש מהם לחתום?יש דרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011שולי שלום,
ניתן לבקש שהעו"ד שמטפל יעביר להם את המסמכים, ובכלל רצוי להפנות שאלות מסוג זה לעורך הדין המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף: שמירת הריון או חופשת לידה?שירה21/06/2011
שלום, המקרה שלי קצת מורכב, אשמח לקבל עצה:
1. אני בשבוע 26 להריון עם תאומים והרופאה שלי המליצה שאצא לשמירת הריון. היא אמרה לי שיש אפשרות שביטוח לאומי לא ייאשר לי את השמירה ושאלה אותי אם יש לי מספיק ימי מחלה עד סוף ההריון.
2. צברתי 40 ימי מחלה?+ 7 ימי חופשה, מה שמכסה אותי רק עד שבוע 35.
3. לאחר הלידה בכוונתי להתפטר מהעבודה עקב מעבר לחו"ל בעקבות עבודתו של בעלי.
4. אני מעוניינת למקסם את הזכויות המגיעות לי ממקום העבודה.
שאלותי:
1. האם זה נכון שמרגע בקשת השמירה אני לא מקבלת משכורת מהחברה, לא מפרישים לי ביטוח מנהלים, קרן השתלמות ואני לא צוברת ימי מחלה וחופשה?
2. אם אני יוצאת לשמירה - האם אני זכאית לקבל דמי הבראה וממי?
3. כמה ימי מחלה רצופים אני יכולה לנצל, מבלי שמקום העבודה שלי יכריח אותי לצאת לשמירה על חשבון ביטוח לאומי? האם ניתן להכריח אותי לצאת לשמירה?
4. האם ביטוח לאומי ישלם לי את אותה משכורת שאני מרוויחה כיום? (מעל 10,000 ש"ח ברוטו לחודש)
5. מתי עלי להודיע על התפטרותי ממקום העבודה? לפני או אחרי הלידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף: שמירת הריון או חופשת לידה? - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011שירה שלום,
אין מדובר בשאלה משפטית, אלא אסטרטגית.
עקרונית, ייתכן והדבר הנכון עבורך הינו למצות ראשית את מלוא ימי המחלה, ואז להגיש זאת כשמירת הריון, אך עלייך לשים לב ששמירת ההריון חייבת להיות מעל 30 ימים רצופים כתנאי בסיסי.
ההחלטה מה לממש ומתי - היא שלך בלבד.
שימי לב שבשמירת הריון הגמלה המקסימאלית היא השכר הממוצע במשק (כ 8,200 ש"ח נכון להיום), ומנגד - דמי המחלה משולמים בחלקם בימים הראשונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, לא קיבלתי תשובהרינת21/06/2011
שלום, יצאתי לחופשת לידה ב 1.3 והארכתי עד ה 1.9 אני צריכה להחזיר תשובה למנהלת שלי עד אוגוסט אם אני חוזרת. שאלתי היא האם אני יכולה לשאול אם יקבלו אותי חזרה לחצי משרה (באותה משכורת) ובמידה ולא יסכימו אומר שאני לא חוזרת בכדי לטפל בתינוק ובמצב כזה לקבל את הפיצויים?
אני יודעת שאני זכאית לפיצויים אם אני נשארת בבית כדי לטפל בילד והעניין שאולי לחצי יום יהיה לי סידור
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב, לא קיבלתי תשובה - תגובה
עו``ד חן שטיין23/06/2011רינת שלום,
את יכולה להציע, אך המעסיק לא חייב לקבל.
תיזהרי עם שיחות בעניין השכר - זה עלול לסכל את הזכאות לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)