מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגים ועוד...שירה11/07/2008
שלום למנהלות הפורום! האם נכונה השמועה אודות תרומתם החיובית של הדגים בהריון? האם יש המלצה על דגים מסוימים וכמה פעמים בשבוע? שבוע 28 יש לי כמעט תדיר לאחרונה טעם לא טוב בפה תחושה שאני חייבת לאכול דבר מה על מנת להפיגו. יש פתרון? מה פשר הצרה הזו? מעולם לא סבלתי מתופעה דומה. רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים בהריון
ורד לב12/07/2008דגים הם אכן תוספת מזינה ביותר בתפריט שלנו, של כולנו, לא רק בהריון.
בהחלט כדאי ורצוי לשלב דגים המכילים אומגה 3 בתפריט, אלה הדגים שאינם מהאזור שלנו של העולם, אלא ממים עמוקים וקרירים (מה שתורם להתפתחות חומצת השומן הספציפית הזו בגופם).
מדובר על סלמון, טונה, סול, מקרלים, סרדינים וכו'.
מאחר ודגים אלה עשויים גם להכיל שאריות של כספית ומתכות רעילות ההמלצות מדברות על צריכה של כ-2 מנות דג בשבוע. אם מדובר בטונה וסרדינים מקופסא רצוי ביותר (!!!) לאכול את אלו שהם בשמן זית או במים ולא בשמן סויה וכו' למיניהם.
לגבי הטעם הרע בפה, במבחינת הרפואה הסינית יש בהחלט הסבר לתופעה זו וכדאי להקפיד על תפריט מאוזן של מזונות מזינים, לא ג'אנק, לא הרבה סוכר ומתוקים, דגנים מלאים ורכיבי מזון הקרובים ככל הניתן למקורם.
אפשר בהחלט להעזר ברפואה הסינית לאיזון במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
נועה הופ12/07/2008אני מסכימה עם המלצותיה של ורד. דגים הם אומנם מקור איכותי לחלבון ולחומצות שומן חיוניות כגון אומגה 3 ( שמקורם בעיקר מדגי ים כגון: מקרל, טונה טרייה, סלמון, סרדינים, הליבוט ) אך לאור העובדה שדגים מכילים מתכות כגון כספית מגבילים את כמותם בהריון. ניתן לאכול עד 2 מנות דג בשבוע
דגים שלא מומלץ לאכול בהריון הם בעיקר דגים גדולים, למשל - כריש, דג חרב, מקרל גדול, טונה לבנה, סטייק טונה, בהם מוגבר הסיכון להמצאות מתכות כמו כספית ברמה גבוהה.
לגבי הטעם בפה; זו גם אחת משלל התופעות שיכולות להיות בהריון. בלי קשר שווה לבדוק את החניכיים או השיניים אצל רופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי ענבים בהריוןתקוה09/07/2008
שלום, אני נוטלת קבוע קפסולות זרעי ענבים לחיזוק, האם מותר להמשיך איתם גם בהריון?? על הקופסה כמובן מצוין לנשים בהריון- להתייעץ עם הרופא, אך אני לא לוקחת אותם בהמלצת רופא, ולכן אני מנסה לקבל מיידע. וכן, האם יש בעיה לקחת אותם בתוספת לפרנטל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצי עם המרכז הטטרולוגי
נועה הופ09/07/2008מצרפת לך קישור
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catId=150&PageId=1117* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אמורה להיות בעיה עם שמן זריע ענב
ורד לב10/07/2008מדובר, אם אני מבינה נכון, בשמן המכיל אומגה 6 וויטמין E וכו'.
בסה"F זרעי ענבים הם סוג של מזון (שמרבית האנשים בוחרים לזרוק, אולם הוא דיי איכותי).
לא ידועה לי בעיה לנשים בהריון. תמיד צריך לכתוב על תוספים את האזהרה הזו, גם אם מדובר במוצר המיועד להריוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמוןק07/07/2008
שלום, רציתי לדעת אם ידועה אישזהי רגישות לקינמון לנשים בהריון. פעם שמעתי על זה משהו באיזשהו פורום,אבל מאז אף אחד לא יודע על מה אני מדברת. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמני לא שמעתי על זה
ורד לב08/07/2008יתכן ודובר על משהו ספציפי אצל מישהי.
כדאי לזכור שהמלצות ושיתופים בפורומים אינם דברים שבהכרח חלים על הכלל. הם מתאימים, כפי הנראה, למי ששאל את השאלה.
אני מציינת את זה, כי נתקלת לא מעט באנשים המאמצים המלצות שניתנו למישהו אחר באיזשהו פורום. זה לא מקצועי בכלל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידוע לי על משהו
נועה הופ09/07/2008נהפוך הוא... לקינמון יש הרבה סגולות רפואיות באופן כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלהדס06/07/2008
שלום! אני בשבוע 9 ולוקחת פרנטל של סולגאר. הבעיה- לקיחת הויטמינים עושה לי הרגשה כללית רעה מאד. עשיתי ניסוי ובימים שלא לקחתי פרנטל הרגשתי הרבה יותר טוב. אני מודעת לחשיבות הויטמינים ולא רוצה לוותר על לקיחתם. מה לעשות?? אולי לפנות לחברה אחרת? אתן מכירות חברה אחרת שאולי תופעות הלוואי יהיו פחות אגרסיביות?? תודה מראש, שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ויטמינים בהריון
ורד לב08/07/2008ויטמינים אינם תחליף למזון איכותי ומזין.
אם תקפידי לאזן את התפריט שלך ולבחור מזונות בריאים באמת ולהפחית במזיקים, תמצאי שאת פחות תלוייה בתוספי המזון למיניהם.
זו גישתי, אני יודעת שיש גישות אחרות.
בכל מקרה, אם כרגע הפרנטל לא עושה לך טוב, כדאי לשקול להפסיקו לזמן מה. אולי בהמשך זה יעבור טוב יותר.
את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא "תזונה בהריון"
http://www.articles.co.il/article/6361/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F
ולאמץ לך הרגלים בריאים ומאוזנים יותר, כמו גם להגיע לייעוץ תזונתי אישי במקום המתאים לך בכדי שלא תצטרכי להסתמך על תוספים למיניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
נועה הופ09/07/2008בגדול אין חובה לקחת תוסף פרנטל בהריון שהוא סוג של מולטיויטמין. יש נשים המסתפקות בלקיחת חומצה פולית עד סוף הטרימסטר הראשון ( למרות שאני חושבת שזה מומלץ ואפשרי לקחת עד סוף ההריון ) ובמידה ובדיקות הדם מראות שיש חוסר בברזל אז ניתן להוסיף גם תוסף ברזל. המולטיויטמין נועד פשוט למנוע תופעות חוסר, ובזמן הריון מן הסתם הגוף יותר רגיש לחוסרים.
האם המולטיויטמין עושה לך רע גם כשאת לוקחת אותו על קיבה מלאה ? נסי אולי לראות אם יש שעה ביום שזה עושה לך פחות רע... אולי החליפי מולטיויטמין לחברה אחרת ... ( ויש הרבה חברות בשוק ) אם כלום לא משפר את הרגשתך אולי חכי עם זה מעט... ונסי שוב עוד כמה שבועות לעיתים התחושות בזמן הריון יכולות להשתנות. בכל מקרה גם אם את מוותרת על הפרנטל הקפידי לקחת חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה שבוע 15הריון ראשון05/07/2008
בשבוע ה-15 יש לאשתי ולי יום נישואים האם אפשר לצאת להפלגה או שזה יכול להיות מסוכן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יהיו לה בחילות...
שני07/07/2008וגם ככה בטח יש לה בחילות לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו באמת הבעיה המשמעותית
ורד לב08/07/2008שגם אני רואה.
אחרת, לא צריכה להיות בעיה. אין בזה סכנה בסה"כ (אם אתה מבטיח להקפיד שהכל יתנהל כשורה :-) ).
תהנו ושיהיה מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתרחל04/07/2008
האם גם הוא יעיל למניעת סימני מתיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת
ורד לב05/07/2008שהשמנים היעילים ביותר הם אלה עם תכולת ויטמין E הגבוהה ביותר, כי לו יש השפעה משמעותית על העור.
אפשר גם לפתוח קפסולה של ויטמין E ולמהול במעט שמן זית לפני המריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה למניעת סימני מתיחהרחל04/07/2008
שלום, במקום מריחת שמן נבט חיטה או שמן שקדים, האם יש תזונה מסויימת שיכולה לעזור במניעת סימני מתיחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני המתיחה הם בעיקר משהו חיצוני
ורד לב04/07/2008לא ידוע לי על מזון כזה או אחר שהוא יעודי לאזור מסויים בגוף.
יש משחות, קרמים ושמנים ספציפיים למריחה. לא רק שמני בסיס, גם תוספות של שמנים אתריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן זית
רחל04/07/2008האם גם הוא יעיל למניעת סימני מתיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איה מנהלות הפורום?שירה03/07/2008
פורום לא רציני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודעת ששפת האינטרנט היא מהירה
ורד לב03/07/2008ובכ"ז יש עוד גורמים המשפיעים על התנהלותנו במרחב הזה...
עקב תקלות טכניות לא יכולנו לגשת לפורום ולענות על השאלו.
עמכן הסליחה!
מקווה שתגלו סבלנות והבנה למצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהלי02/07/2008
שלום עשיתי בדיקת עמסת סוכר 100 והערך של GTT120 יצאה 172 הלכתי לרופא הוא נתן לי הפנייה לדייטנית הלכתי היא נתנה לי תפרית כזה רזה שלא נשאר לי בעצם לאכול שום דבר סוכר ומה שקשור אליו אסור וגם פחמימות השאלה שלי מה באמת זה כזה קריטי שבגלל ערך אחד של הבדיקה אני אשמור דייטה שכזו.או אולי את תוכלי לבנות לי תפרית טוב ומזין ושלא אשאר רעבה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי, זה לא תחום שיש להזניחו
ורד לב03/07/2008יש לא מעט סיכונים במצב של סוכרת הריונית וזה בהחלט מצב שיכול להפתר בעזרת המלצות תזונתיות מתאימות.
ועם זאת, אם את מרגישה שהייעוץ שקיבלת אינו מתאים לך, כדאי לקבל ייעוץ פרטני יותר המתחשב באורח חייך, העדפותייך וסדר היום שלך.
אשמח לסייע לך אם תרצי, את מוזמנת ליצור קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
נועה הופ04/07/2008עניתי לך מס' פעמים בעבר. גם אם יש תוצאה אחת גבוהה עדיין מומלץ להקפיד על דיאטה דלת סוכר ופחמימות. הפורום הוא אינו מקום לבניית תפריטים במיוחד לא כאשר מדובר במצב בריאותי. אם ברצונך לקבל ייעוץ ואינך מרוצה מהתפריט הניתן בקופת חולים את מוזמנת לפנות באופן אישי ופרטי לדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגי יםדקלה02/07/2008
שלום רב, אני בשבוע ה14 להריוני ואני מודעת להגבלה על אכילת 340 גרם דגי ים בשבוע. ראשית אציין כי אינני אוכלת בשר וכי עד השבוע השביעי ובחודשים שלפני ההריון אין ספק כי עברתי על ההגבלה הזו, שלא הייתי מודעת אליה, באופן שבועי- האם יש בדיקה כלשהי שעלי לבקש מרופא הנשים שלי על מנת לבדוק את כמות הכספית המצוייה בגופי?? שאלה נוספת: האם ההגבלה הנ"ל חלה גם על "סרדיני כנרת" - האם גם בכנרת כמות גבוהה של מתכות??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכות רעילות
ורד לב03/07/2008בעקרון המתכות הרעילות מצטברות בימים עמוקים, באוקיינוסים ובעיקר בעומק. לכן דגי הים הצפוני, הבריאים כ"כ, אליה וקוץ בהם. כי מצד אחד הם מזינים מאד ומהצד השני מכילים את הכספית והמתכות הרעילות.
אינני סבורה שאם חרגת מההמלצות נגרם נזק, אם כי אפשר לנסות ולברר כמות כספית בכל מיני צורות. לא מאמינה שבדיקת דם רגילה תעשה את זה.
אפשר לברר עם קינסולוגיה ו IPEC ואני משערת שאפשר לערוך בידקות שיער למיניהן. לא יודעת אם עושים את זה בארץ.
מקשרת לך דף עם מידע דיי רדיקלי בנושא, את יכולה להתייעץ גם אם זו שפתחה אותו
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?הרעלת_כספית
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי בדיקת שיער באמריקה ובארץ
שושי17/07/2008בדיקת שיער באמת היא פתרון אפשרי לבדיקת רמות עודפות של מתכות רעילות . אני עשיתי בקליפורניה לפני 5 שנים ואחכ עשיתי שוב בארץ. יש אתר נחמד שנותן פרטים לקבי המתכות השונות www.analyzhair.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שיער-analyzhair
רונית ש.08/08/2008אני עשיתי גם בדיקת שיער ,לבן שלי היו כאבי רואש נוראים לא משנה מה עשינו לא עזר כלום. היה איזה ד"ר אחד שהציע פתרון מוזר עם קידוח בראש אבל הנושא הפחיד אותי מאוד. נכנסתי לאתר של חברת ד"ר נאוה שירותי רפואה,ANALYZHAIR TM עשיונו בדיקת שיער וקיבלנו מענה מצויין,כל הבעיות שהיו לילד באו מעודף במתכות רעילות. מסתבר שהוא היה אוכל ונושך את המפץחות של הבית. ד"ר נאוה עשתה לנו תוכנית ניקוי רעלים מצויינת והיום אין לילד כמעט בכלל כאבי ראש. פעם בשבועיים יש כאב ראש עדין מאוד וגם אז אנו באים לטיפול במרפאה שלה בהרצליה. רציתי להודות לד"ר נואה על כל היחס הנפלא וגילוי ההבנה. רונית ש. והילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך להיכנס לפאניקה
נועה הופ04/07/2008גם אם חרגת מהמינון המומלץ. עדיין לא שמעתי על בדיקה של כספית בדם ולכן אינני חושבת שיש צורך לבקש. ההגבלה חלה על כל הדגים כולל סרדינים. מתוך המינון השבועי של דגים המותר בהריון מומלץ לאכול דגי ים החיים במים עמוקים כגון: סלמון, מקרל, הליבוט, סרדינים. דגים אילו מכילים את חומצת השומן אומגה 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולה עולהשירה29/06/2008
נועה וורד היקרות! שבוע 26. לאחר שחלפו הבחילות שהיו מנת חלקי באדיקות מאלפת משך 24 שעות ביממה,4 חודשים, הגיע תורו של המזון לעלות. אין זה משנה מה אני אוכלת, הכל עולה! גיהוקים, גרפסים ושאר סימפטומים מבישים שלא סבלתי מהם מעולם. ואם לא עולה קיימת תחושה נוראית שהכל תקוע בגרון או במורד הגרון. כך ימים שלמים. יום אחרי יום. כמעט ואין יום ללא התופעות הללו. אציין שאיני נוגעת במוצרי חלב לחלוטין, נמנעת ממתוקים וקפה. וכמובן שכל שומן או טיגון אינו מתקרב לצלחתי המעודנת וכל זאת מתחילת ההריון. מה עושים לפני הייאוש? תודות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות
ורד לב03/07/2008בהחלט נשמע לא נעים.
כדאי לנסות לאכול ארוחות לא גדולות בכלל לאורך היום, 5-6 ואפילו 7 כאלה לאורך היום. לא להעמיס על הקיבה שלך שנשמעת לי מאד רגישה.
הייתי חושבת גם על עבודה ותמיכה של רפואה סינית- דיקור או שיאצו- כדי לנסות להקל על העומס הזה באזור הקיבה. אולי גם קראניו סאקרל יוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה שלום
נועה הופ04/07/2008אכן מתנצלת על העיכוב באמת בגלל בעיות טכניות !
להלן המלצות שיכולות לעזור :
-יש לאכול לאט וללעוס היטב.
-הגבהת הראש ב- 15 ס"מ לפחות יכולה למנוע מחומצה לזרום את הוושט בעת השינה.
-לא לאכול 3 שעות לפני השינה ( גם שנת צהריים וגם שנת לילה ).
-לשתות הרבה מים.
מזונות מעודדים צרבת:
אלכוהול, שוקולד, מזון שומני, מזון מטוגן, מזון מטובל מאוד, קפאין, ארוחה כבדה שנאכלת מאוחר בלילה, שום, קינמון, מנטה .כנ"ל: עישון אלכוהול וקפאין
מזונות חומציים היכולים להגביר את הצרבת
עגבנייה, כל פירות ההדר, פלפל אדום או כתום, חמוציות.
בעת הרגשת צרבת מלפפון או שקדים טריים יכולים לעזור גם טבליות טאמס שמותרות בזמן הריון.
בהצלחה ומתוך ניסיון אישי ... זה עובר בסופו של דבר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהלי27/06/2008
שלום. מה אני צריכה להכול כדי למנוע עצירות והתחורים שיצאו לי מתוצאה של עצירות וגם הפסקתי לקחת פרנטל האם זה יזיק לי? ומה יכול לעזור לי בטיפול תחורים הכואבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי חליטת שזיפים שחורים
שני29/06/2008וגם תאכלי הרבה חסה וגם קרקרים מחיטה מלאה וכל מה שיש בו סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקשרת לך מאמר בנושא
ורד לב03/07/2008http://2biz.co.il/bizArticle.asp/a/70/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%98%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים ומשקאות דיאטגלי25/06/2008
אני משתדלת לא לשתות דיאט קולה בכלל, ואת הקפה בלי סוכר - רק מים וסודה (שעוזרת להתגבר על בחילות), אבל מדי פעם פשוט חייבת דיאט קולה...
אני שותה בערך 3-4 כוסות דיאט קולה בשבוע, ועוד משהו כמו שקית של "ספלנדה" במשך שבוע (מדי פעם בקפה, כשהוא מר מדי).
האם הכמויות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
נועה הופ28/06/2008בגדול הכמות תקינה, אספרטיים ( הנמצא בדיאט קולה ) אינו עובר את השלייה, אם כי מומלץ להמעיט כמה שיותר את השימוש בממתיקים מלאכותיים בהריון ובהנקה. מומלץ לא לשתמש כלל בממתיקים על בסיס סכרין ( כתוב בסימון התזונתי ) כי הוא עובר את השלייה.
להמתקת קפה או תה בממתיק מלאכותי, עדיף להשתמש בממתיק על בסיס סוכרלוז שנחשב הכי בטיחותי כיום, כנ"ל לנשים הרות ומניקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויות ותזונהשני25/06/2008
שלום בנות
אני מרגישה שכפות הידיים והכפות הרגליים שלי מאוד נפוחות וכבדות.(כך ביום בהיר אחד זה קרה...)
האם זה בצקת?
מה אני עושה לא בסדר? האם מבחינת התזונה משהו לא בסדר?
שבוע 32.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
נועה הופ28/06/2008מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים וללכת לבדוק זאת אצל אחות טיפת חלב.
באופן כללי בצקות לא נגרמות מהתזונה אם כי מומלץ לך להימנע ממזונות מלוחים המכילים נתרן (סודיום) כגון: קופסאות שימורים כגון, זיתים, חמוצים, טונה, מזונות מעובדים ומוכנים לאכילה, קרקרים מלוחים, חטיפים, אבקות מרק, גבינות מלוחות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עלייה במשקלגלי23/06/2008
אני בשבוע 19+ 4. התחלתי את ההריון במשקל 50 ק"ג בערך (גובהי 1.64) וכעת עומדת על כ-53.5 -54 ק"ג - תוספת של כ-3.5-4 ק"ג.
האם מדובר בקצב סביר?
בחודשים הראשונים לא עליתי כלל (לא הקאתי אך גם לא היה לי תאבון), ומרבית העליה היא מהחודשיים האחרונים. האם מדובר בקצב סביר?
איך אמורה להתחלק העליה מעתה ועד סוף ההריון?
יצויין כי אני ממשיכה לעשות ספורט, לרבות פעילות אירובית השורפת קלוריות, כ- 4 פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ23/06/2008קצב העלייה בסדר גמור. בטרימסטר הראשון באמת לא חייבים לעלות במשקל. לאחר מכן הקצב הממוצע הוא כ- 400 גרם לשבוע. עלייה תקינה נעה בין 11.5-16 ק"ג ( התחלת את ההריון עם BMI יחסית נמוך 18.5 ולכן במקרה שלך גם אם תעלי 18 ק"ג זו עדין תחשב עלייה תקינה ) נהוג לחלק את העליית משקל שמחציתה מתרחשת בשני הטרימסטרים הראשונים ומחציתה השני מתרחשת בטרימסטר השלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)