פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    26/10/2008

שלום, אני בת 27 נמוכה ושקלתי 44 לפני ההריון.לפני 3 שבועות ילדתי ואני שוקלת 50. מה שמטריד אותי שכל יום אני לא מתאפקת ואוכלת עוגה או 2 בקלאוות וכו שאנשים הביאו לי ואני מפחדת שאעלה עוד במקום לרדת. רציתי לדעת כמה קלוריות יש בבקלאווה עוגה וכו ואיך לרדת במשקל אחרי ההריון.אני גם חוטפת פירות יבשים ואגוזים כשאני מניקה בלילה- כלומר יש לי פתאום "הרגלים רעים".אודה לכם על העצות כי זה באמת מדאיג אותי בנוסף- מתי ניתן לעשות הליכות וספורט אחרי הלידה ללא בעיות של הרחם וכו? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל לאחר הלידה

ורד לב
    27/10/2008

מזל טוב!
    מצרפת לך מאמר שלי בנוגע לירידה במשקל והנקה
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4479

מציעה לך למדר את מה שנכנס הבייתה. את בהחלט יכולה לבקש מאנשים בצורה מפורשת שלא להביא לך עוגות ומתוקים ושכן להביא לך אוכל אמיתי, כמו שצריך. זה מה שאישה לאחר לידה זקוקה לו.
    אם תהיי ספציפית בבקשותייך, אנשים ודאי ישמחו להכין לך תבשיל כזה או אחר, פשטידה, להביא לחם טוב, לחתוך סלט כשהם מגיעים. כווני אותם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חני שלום

נועה הופ
    27/10/2008

לא ציינת האם את מניקה. במידה וכן ההנקה יכולה להגביר את תחושת הרעב ולכן זה טבעי שתרגישי רעב גדול יותר ממה שאת רגילה מה שיביא אותך אף לאכילה לילית. מה שכן אנ י מסכימה עם ורד. השתדלי לא להכניס את ה"אויבים" הביתה במיוחד שכרגע יש לך ק"ג מיותרים אחרת באמת המשקל יכול לעלות. אין כל רע לאכול אגוזים ופירות יבשים השאלה באיזו כמות, ב- 100 גרם אגוזים מכל סוג (שזה חצי חבילה ) יש כ- 700 קלוריות. ובפירות יבשים יש הרבה סוכר. את בהחלט יכולה להקציב לך דבר טעים אחד ביום, ולהקפיד על תזונה דלת שומן, לא להגזים בצריכת סוכרים, מטוגנים להעשיר את התזונה בירקות חיים ומבושלים ולאכול ארוחות מסודרות אני בטוחה שזה יעשה את ההבדל. לגבי פעילות גופנית אני מניחה שאפשר להתחיל לאחר משכב לידה או אחרי שתעברי בדיקה אצל הגניקולוג שיאשר שזה בסדר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יין בבישול
    טובה
    23/10/2008

האם מותר בהריון לאכול תבשילים המכילים יין? שמעתי שהאלכוהול מתאדה ולכן זה בטוח. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    יין בבישול

הוספת תגובה

• חגית שלום

נועה הופ
    23/10/2008

אכן זה נכון, וזה מותר אך כמובן שלא צריך להגזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריון
    שירי
    23/10/2008

יש לי שאלה... אם אני מקפידה על אכילת פרוביוטיקה ואומגה 3- אז גם התינוק מקבל את זה ברחם? והאם זה נמצא גם בחלב אם?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• כן וכן

ורד לב
    23/10/2008

פרוביוטיקה ואומגה 3 בהחלט חוצים את השילייה ומצויים גם בחלב האם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אם מישהי לא מניקה...

רווית
    28/10/2008

אז איך התינוק מקבל את הפרוביוטיקה ואת האומגה 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתמ"ל

ורד לב
    28/10/2008

או כשהוא יתחיל לאכול בשלב יותר מאוחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת נתרן נמוכה בהריון
    טובה
    22/10/2008

שלום אני בתחילת הריון. בבדיקות דם שגרתיות נתגלתה רמת נתרן נמוכה (135). האם זה מסוכן? האם עליי להגביר את צריכת המלח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רמת נתרן נמוכה בהריון

הוספת תגובה

• חגית שלום

נועה הופ
    23/10/2008

עלייך להפנות זאת לתשומת ליבו של הרופא משפחה או נשים !
    ישנה חשיבות גדולה לרמת המינראלים בדם כגון נתרן , אשלגן וחשוב לראות שהם לא בעודף או חוסר. לפעמים קורה שמדובר גם בסטייה בבדיקות מעבדה ולכן מומלץ לחזור על בדיקה. במידה והבדיקה כן נכונה זה יכול להעיד דווקא על עודף מים. האם את מקיאה ? זה גם יכול לגרום לירידה ברמת הנתרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טובה
    23/10/2008

אני שותה בין 2.5-3 ליטרים מים ביום. האם זה הרבה מדי? רופאת המשפחה לא ייחסה חשיבות מיוחדת לתוצאה זו (היא רק אמרה שאני כנראה שותה יותר מדי). הבדיקות נערכו פעמיים אני לא מקיאה כלל, ואני אוכלת לא מעט מלח. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי חגית

נועה הופ
    23/10/2008

אם הרופאה לא ייחסה לכך חשיבות ולא הגבילה אותך בנוזלים אז אני מניחה שהיא יודעת, וזה בסדר. אני מציעה שבכל מקרה תראי זאת גם לרופא הנשים ותשאלי את חוות דעתו. האם התוצאה יצאה גם נמוכה יותר מ- 135 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, היא לא יצאה נמוכה יותר. תודה!

טובה
    25/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עמית
    22/10/2008

שלום רב, אני אם מניקה, ילדתי לפניי 4 חודשים ועליתי במשקל 20 ק"ג נוספים, כרגע אני שוקלת 72 ק"ג וגובהי 1.50 איזו דיאטה מומלצת לי והאם ישנם דברים שאסור לי לוותר בגלל ההנקה והשאיבה והאם במידה ואני יעשה דיאטה זה ישפיע על כמות ואיכות החלב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מצרפת לך מאמר שלי

ורד לב
    22/10/2008

בנושא הנקה וירידה במשקל
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4479
    ככלל, כדאי להקפיד על תפריט מאוזן, אולי לקבל עזרה בהרכבתו, כך שלא תמנעי מגופך רכיבי מזון חשובים במהלך התהליך.
    יש להקפיד, כמובן, גם על צריכה קלורית מתאימה שתספיק גם לייצור החלב שלך. 1800 קלוריות ליום זה בד"כ הסטנדרט וודאי שלא פחות מ-1500 קלוריות ליום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמית שלום

נועה הופ
    23/10/2008

ניתן בהחלט לרדת במשקל תוך כדי הנקה, לא הייתי קוראת לכך דיאטה מישום שחלילה לא מדובר על כאסח או המנעות ממזונות אלא ההפך ! את צריכה לאכול קלוריות ממקור איכותי הכוללות את כל אבות המזון, מומלץ לאכול לא פחות מ- 1800 קלוריות בהנקה. חשוב לאכול ארוחות מסודרות, לאכול מזונות עם פחמימות מורכבות, חלבון ממקור איכותי, צריכה נאותה של סידן, ברזל, B12 . מומלץ כל עוד את מניקה ניתן להמשיך ליטול מולטיויטמין. לצורך הכוונה, בנייה של תפריט ולא פחות חשוב, מעקב על הירידה במשקל, אני ממליצה לך לפחות לאיש / אשת מקצוע יחד תוכלו לבנות את התפריט המתאים לך ביותר מבחינה איכותית וגם המתחשב בסדר היום ובהעדפות תזונתיות. קצב ירידה הנחשב טוב תוך כדי הנקה, הוא עד חצי קילו לשבוע . קצב זה נותן לך אינדיקציה שאת לא גורעת מהגוף יותר מידי קלוריות ומזונות חשובים.

אשמח לעזור ולייעץ לך אם תרצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשיות למזון והריון - מתוסכלת...
    ענת
    19/10/2008

שלום, אני בת 30 בהריון ראשון באמצע שבוע 21, ההריון תקין לגמרי (טפו, טפו,טפו... :)) כבר 11 שנים אני מתמודדת עם בעיות בבטן, מערכת העיקול קיבה וכו כתוצאה מרגשיות למזון, גלוטן, שמרים, סוכרים. לפני שנכנסתי להיריון טופלתי אצל מומחה ברפואה סינית שמאוד עזר לי, בעזרת דיקור, כמוסות מצמחים ודיאטה דלת עמילנים וסוכרים הצלחתי להפחית את הנפחיות והבצקות וכמובן את כאבי הבטן הנוראיים שסבלתי מהם הרבה זמן. עם כניסתי להריון הפסקתי את הטיפול הדיאטתי והנחיות המומחה היתה להמשיך בתזונה כפי שהמליץ אולם לא לעשות דיאטה... עד לפני חודש לא היתה לי בעיה כיוון שתחושת הרעב לא היתה חזקה והצלחתי להתמודד עם קמיהות למאכלים שלא ממלצים לי, עם התקדמות ההריון הרעב גובר ואני מרגישה צורך עז יותר לגוון את התפריט שלי, הוספתי לאט לאט אורז, תירס, תפוחי אדמה וכן מתוקים, שוקולד וגלידה לפעמים, עוגיות אגוזים ושקדים וכו'. בנוסף לכך יכולת השתיה שלי ירדה מאוד, לפני ההריון הייתי שותה המון מים, בתחילת ההריון הרגשתי רע מאוד, היו לי בחילות והקאות כל הזמן, לא הייתי מסוגלת לשתות יותר מידי מים כי זה גרם לי ליותר בחילות, והיום למעשה, אני שותה פחות מים מלפני ההריון, אני יודעת שזה לא טוב ומשתדלת להכריח את עצמי לשתות, אני לא מצליחה לשתות יותר מ2 ליטר ליום וגם זה בחסד... בשבועיים האחרונים התחלתי שוב לסבול מכאבי בטן ומנפיחויות, בנוסף ישנה עליה משמעותית מאוד במשקל ואני פוחדת שאני עושה לעצמי נזק.... אני מתוסכלת כיוון שכרגע אני מרגישה שאין ביכולתי לשלוט על מצב האכילה שלי ואני פוחדת לסיים את ההריון עם דלקת במעיים, בצקות ועודף משקל רציני... האם ישנה איזה המלצה לתזונה לשנים בהריון שיש להן בעיות כמו שלי? לא הצלחתי למצוא כל מענה לבעיה שלי באף אתר, האם אני סתם פרנואידית וזה טבעי לחלוטין? כולם אומרים לי שזה טבעי להשמין ולהיות רעבה יותר אבל אני מרגישה בחוסר שליטה ובסחרור... אשמח לכל עזרה שהיא בנושא זה תודה מראש...

הוספת תגובה

• ענת שלום

נועה הופ
    22/10/2008

הפחדים שאת מתארת הם לגיטימים ואת ממש ממש לא פרנואידית.... אני חושבת שאחד הפחדים של כל אישה זה לעלות בצורה מופרזת בהריון ולפחד הזה תוסיפי את כל הבעיות התזונתיות שתיארת ולכן אני מאוד יכולה להבין אותך. דווקא במקרה כמו שלך שבו התזונה שלך לא כוללת הרבה מאוד מזונות הייתי הולכת לטיפול אישי ולא מסתפקת רק בהכוונה כללית בפורום. האם כל בעיותיך הרפואיות אובחנו על ידי הרפואה המערבית בבדיקות דם וגסטרו ? או האם את איבחנת את עצמך על פי ניסוי וטעייה? האם הממוחה ברפואה סינית אמר לך שאת רגישה ? אילו שאלות מאוד חשובות ועל פי שאלות אילו יהיה ניתן לבנות לך תוכנית אישית המתאימה לך ולסבילות שלך למזונות. בנוסף כיום את נמצאת במצב שבו צורכי הגוף השתנו את צריכה יותר קלוריות וחשוב שהן יהיו ממקור איכותי. מכל הסיבות הללו קשה לענות לך על רגל אחת. אני ממליצה לך בחום לפנות לאיש / אשת מקצוע על מנת לסדר את התזונה שלך גם על מנת להפחית את הסימפטומים של המערכת עיכול וגם לשמור שלא לעלות בצורה קיצונית במשקל. אשמח להיות לך לעזר במידה ותהיה מעונינית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם נועה ומוסיפה

ורד לב
    22/10/2008

אולי דווקא כדאי שתמשיכי להגיע לרופא הסיני שלך לטיפולים במהלך ההריון ואם הוא אינו עובד בהריון, לכי למישהו שמתמחה בטיפול בנשים בהריון.
    זה בהחלט יכול לאזן את התשוקה שלך למזונות מתוקים ולמזון שאינו בריא לך ולעזור, גם אם רק באופן אקוטי, עם כאבי הבטן וכל התופעות שמתעוררות כשאת משחררת את הרסן עם התפריט שנכון לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    19/10/2008

שלום רב, נכנסתי להריון ומענין אותי: האם יש ירק מהירקות המקובלים שאנו אוכלים כיום שמומלץ לנשים בהריון להימנע ממנו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• על מה, למשל, חשבת?

ורד לב
    19/10/2008

אם ידועה לך רגישות מסויימת למשהו- לא רק ירק, אגב- הייתי נמנעת ממנו.
    ככה סתם, לא רואה סיבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בהריון
    אירית
    16/10/2008

שלום רב! אני נמצאת כרגע בשבוע 13. גובהי 1.62 ומשקלי לפני ההריון היה 51 ק"ג. כעת אני שוקלת 54.7 , כלומר עליתי 3.7 ק"ג. בכל מקום שאני קוראת כתוב שטווח העלייה בשליש הראשון הוא :1-2 ק"ג. לי אין הקאות (תודה לאל..) ואני אוכלת בערך1700 -1500 קלוריות בכל יום. האם העלייה במשקל תקינה? אין לי מושג ממה היא נובעת, כי אני ממש משתדלת לאכול בריא..

לקביעת תור
    סגירה
    משקל בהריון

הוספת תגובה

• אלה שלום רב

נועה הופ
    19/10/2008

סה"כ העליה משקל תקינה. עליית המשקל המומלצת בהריון נקבעת על פי ה - BMI לפני ההריון ושלך כאמור תקין ואף נמצא בטווח הנורמה התחתונה. עלייה של 16 קילו , אפילו עד 18 קילו במקרה שלך תחשב תקינה. מהטרימסטר השני, עליה של 0.4-0.5 קילו בשבוע נחשבת תקינה.
    המשיכי להיות מודעת לתזונה נכונה ולמשקל , לאכול נכון ובריא עם דגש על כל אבות המזונות ועל מזונות בעלי ערך תזונתי רב. בהריון מומלץ לאכול מינימום 1800 קלוריות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    15/10/2008

1 אכילה כל יום של שניצל תירס לייט בריאה??? 2 כמה קלוריות יש בפיתה גדולה רגילה מקמח לבן?... וכמה קלוריות יש בלחמניה רגילה ארוכה גדולה כמו בגט??..... 3 יש ימים שאני לא רעב כל היום ואז אוכל ארוחה אחת שהיא מלא קלוריות זה טוב??.... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זהו פורום לתזונת נשים בהריון

ורד לב
    15/10/2008

לא יודעת אם שמת לב לזה.

אישית, אני בגישה של אכילת מזון טבעי, הקרוב ביותר למקורו ולא אכילה של מזונות מעובדים באופן קבוע- לחמים ומאפים מקמח לבן, אוכל תעשייתי (שניצלים מוכנים כאלה ואחרים וכו'), אוכל מעובד וכו'.

לגבי ספירת קלוריות, יש לא מעט אתרים ברשת המספקים מחשבוני קלוריות. חפש בגוגל.

באופן עקרוני יש לפרוש את הצריכה הקלורית על פני היום ולא לרכז אותה בבת אחת בזמן מסויים של היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשתן בהריון
    רחל
    11/10/2008

שלום, אני בשבוע 26 להריוני. בחודש וחצי האחרונים אני אוכלת כף וחצי פשתן טחון ליום, למניעת עצירות. כעת קראתי שפשתן מכיל פיטואסטרוגנים ולכן ממולץ להמעיט בצריכתו בהריון. האם הכמות שאני נוטלת גדולה מדי? מה יכולות להיות ההשפעות השליליות של כך? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פשתן בהריון

הוספת תגובה

• פשתן

ורד לב
    12/10/2008

אכן מכיל פיטואסטרוגנים, כמו מזונות אחרים: סויה ומוצריה, משפחת הירקות המצליבים- ברוקולי, כרוכב, כרובית וכו'.
    זו ממש לא סיבה להמנע מהם...
    מה גם שבפשתן ישנם הסיבים החשובים וחומצות שומן מסוג אומגה 3.
    בקיצור, אין לך מה לחשוש מאכילת השפתן, נהפוך הוא, את עושה ממש בסדר וזו כמות מצויינת לצריכה יומית.

המשך הריון מהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל שלום

נועה הופ
    12/10/2008

אכן זרעי פשתן מכילים פיטואסטרוגינים שהם חומרים פעילים המדמים את פעילות הורמון האסטרוגן בגוף. כיום אין המלצה מוגדרת לגבי מה שנחשב כמות גדולה מדי. סה"כ מדובר במזון מאוד בריא המהווה מקור לחומצה שומן אומגה 3 . מומלץ לא להגזים בצריכה בזמן ההריון, הכמות שאת מתארת לא נשמעת גדולה מידי. למניעת עצירות ישנם מוצרים אחרים / נוספים שאת יכולה לצרוך כגון דגני בוקר מלאים כדוגמת ברנפלקס או פייבר 1 , סובין ועוד כל מיני טיפים שיכולים לעזור לך כגון אכילת שזיפים שחורים, סלק, צריכת מוצרי חלב ביו, אכילת פירות וירקות בכמות הולמת עם קליפה.
    במקרה של אכילת זרעי פשתן בגלל עצירות, מומלץ לצרוך אותם שלמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    רחל
    08/10/2008

שלום, אני בשבוע 26 להריון. יש לי נטיה קלה לכולסטרול, אך לפני ההריון הגעתי לערכים תקינים לגמרי בעזרת תזונה. התוצאות האחרונות הראו עליה משמעותית: Cholesterol 253 Triglycerides 145 HDL-Cholesterol 80.1 LDL Cholesterol Calculat. 143.7 יש לציין שבגלל אנמיה אני אוכלת יותר בקר וביצים. האם עלי לעשות דבר מה בנידון? האם כולסטרול גבוה מסוכן להריון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול בהריון

ורד לב
    08/10/2008

אני משערת שאת מודעת לבעייתיות של כולסטרול גבוה.
    אולם בהריון צפוי בהחלט שכולסטרול יעלה.
    חשוב שתמשיכי במעקב וגם לאחר הלידה תוודאי שהרמות יורדות.
    בינתיים, חפשי לך מקורות נוספים לברזל. הוא קיים גם במקורות צמחיים.
    את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא:
    http://www.articles.co.il/article/6447/%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95%20%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%99%D7%A9%20%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרונה שלום

נועה הופ
    11/10/2008

ההריון הכולסטרול בדם אכן יכול לעלות בעקבות שינויים הורמונלים בגוף. כמובן יש לעקוב אחרי הרמות לאורך ההריון וגם לאחר ההריון ולראות שהן חוזרות לערכים תקינים. נזקי כולסטרול רע גבוה בדם נמדדים לאורך שנים לכן אם הרמות היו מאוזנות לפני ההריון בעזרת התזונה זה מצוין ואני לא מאמינה שרופאים ימהרו לטיפול תרופתי גם בגלל שאת בהריון, וגם בגלל שהצלחת להיות מאוזנת על ידי תזונה וגם בגלל שהרמה לא עד כדי כך גבוה. בכל מקרה ניתן לפנות לדיאטנית לצורך העלאת המודעות לתזונה נכונה. ניתן להגביר בתפריט מזונות כגון שומנים טובים כגון אגוזי מלך, שמן זית, שקדים, טחינה ולעלות הסיבים התזונתיים המסיסים כגון שיבול שועל, קטניות. על ידי תזונה ניתן לעלות הכולסטרול הטוב ( שאגב אצלך הוא גבוה וזה מצוין ) ולהוריד את הרע.

אשמח לייעץ ולעזור לך אם תרצי

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    מורן
    05/10/2008

אני בחודש שישי להריוני (שבוע 24). הריון ראשון. אני מאוד מודאגת בגלל העלייה הרבה במשקלי... אני בת 23, התחלתי את ההריון במשקל 62 (גובה 1.63) וכעת אני שוקלת כ-72, כלומר, עליתי בערך 10 קילו. חשוב לי מאוד לציין שאני מקפידה על פעילות גופנית (אירובי בחדר הכושר) כשלוש פעמים בשבוע, וגם אני לא אוכלת פחמימות (כתוספת, כמו: אורז,פסטה,תפו"א וכדו' כבר 5 שנים מאז הדיאטה האחרונה שבה הורדתי 15 קילו) אלא מסתפקת בתוספת של ירקות ומידי פעם לחם קל לארוחת הערב. בקיצור, ממש לא מפריזה באוכל... חלק מהעלייה הראשונית במשקל(2-3 קילו ראשונים) היו בגלל הבחילות עד חודש רביעי שאילצו אותי לאכול רק בייגלה ובסקווטים, אבל מאז שומרת ומקפידה. העניין הוא שהרבה אומרים שלא נראה שהעלתי כ"כ הרבה במשקל (במיוחד בעלי, שצוחק עליי כשאני אומרת לו שאני שמנה..) אבל אני עדיין מרגישה זאת בבגדים שכבר לא עולים עליי... מה לעשות? זה מצב שממש מדכא אותי... מפחדת כבר מהמשך ההריון וכמה עוד אעלה במשקל..

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• מורן שלום

נועה הופ
    11/10/2008

עליית המשקל היא אכן מעט מהמומלץ. נשמע שאכן את לא מפריזה באכילה ומנהלת אורח חיים בריא לגבי הפחמימות, לא מומלץ להימנע מהן בתפריט. הפחמימות מהוות את הדלק הזמין של הגוף. אם לא תאכלי מספיק פחמימה הגוף שלך יפרק את השריר לצורך קבלת אנרגיה. מומלץ לשים דגש על פחמימות מורכות מלאות כגון לחם מלא, אורז מלא, קינואה וכו'.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית לצורך מעקב על המשקל עד סוף ההריון ובנייה של תפריט מאוזן להריון אשר ימתן את העליה במשקל.

אשמח לייעץ ולעזור לך אם תרצי

בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 - מינון להריון
    נעה
    04/10/2008

שוב שלום אני בשבוע ה-13, לוקחת פרנטל, כדורי ברזל בהוראת הרופא ואומגה 3 (אלספה). שאלתי היא מה המינון היומי המומלץ לכדורי האומגה 3? אני כרגע לוקחת כדור אחד ליום במשקל נקי של 189 גרם. האם כדאי לקחת שני כדורים ליום? לא יוצא לי לאכול הרבה דגים ביומיום, רק טונה מקופסא לפעמים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3 - מינון להריון

הוספת תגובה

• זה תלוי את מי שואלים

ורד לב
    05/10/2008

אני דוגלת בכמויות גדולות יותר, בהתאם למשקל הגוף.
    לפי 1 גרם אומגה 3 (ולא משקל הכמוסה בגרמים, אלא כמות החומר הפעיל בה) לכל 30 ק"ג משקל גוף.
    אם אוכלים דגים, אפשר להפחית את מינון הכמוסות, כמובן, כי אין צורך ביותר מדיי.
    לא יודעת מה מינון האומגה 3 באלספה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה שלום

נועה הופ
    11/10/2008

אומגה 3 שמקורו מן הדגים נובע מ- 2 חומצות שומן והן: DHA ו - EPA .
    בהריון הדגש על חומצת ה- DHA חשובה יותר מכיוון שתפקידה לדאוג להתפתחות תקינה של המוח, מערכת העצבים והראיה בעובר. לכן אם תקחי כמוסת אומגה 3 שאינה ספציפית להריון מינון ה- DHA יהיה פחות מכמוסה של אומגה 3 המותאמת לצוכי ההריון. כיום המינון המומלץ עבור DHA הוא 300 מ"ג ביום ועבור EPA ההמלצה עומדת על 220 מ"ג בדיאטה של 2000 קלוריות.
    אכן לחברת אלספה יש מינון המותאם להריון וכמוסה אחת בהחלט מספיקה אין שום צורך לקחת יותר מזה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם פנים עם ויטמינים בזמן הריון
    נעה
    04/10/2008

שלום אני נמצאת בארה"ב כרגע ונאמר לי, על ידי אחות הריון, שישנה בעיה עם קרמים אשר מכילים ויטמינים מסויימים. האם אני יכולה להמשיך ולהשתמש בקרם יום אשר מכיל ויטמין E ? תודה

הוספת תגובה

• זה לא נשמע לי בעייתי באופן כללי

ורד לב
    05/10/2008

אם כי אפשר להתייעץ עם קוסמטיקאית בנושא.
    מאחר ומדובר על ספיגה על פני השטח, לא נראה לי שזה עשוי לגרום לבעיות.
    תהני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת
    לי
    25/09/2008

שלום אני בהריון שבוע 40 סובלת מסוכרת בדרך כלל מאוזנת רציתי לדעת האם מותר לי לאכול עוגיות ללא סוכר? ועם איזה ממתיק מותר?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

• אם את מאוזנת

ורד לב
    03/10/2008

אני מניחה שאת במעקב של דיאטנית.
    תוכלי לברר איתה לגבי העוגיות, לפי התכנית שניתנה לך.
    עד עכשיו לא אכלת מוצרים ללא סוכר?
    אני רק יכולה להניח שאם זה לא מכיל סוכר, ולא מעלה את ערכי הסוכר בדם, לא צריכה להיות עם זה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה