פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל בהריון
    לינה
    01/09/2008

שלום רב התחלתי את ההריון בעודף משקל גדול (BMI 30). כיום אני בשבוע 24 וטרם עליתי במשקל, זאת למרות שאני אוכלת ושותה מסודר והכל על פניו בסדר. האם תקין? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל בהריון

הוספת תגובה

• תוספת...

לינה
    01/09/2008

ברצוני להוסיף כי לא סובלת ולא סבלתי מתחילת ההריון מבחילות, הקאות או סלידות ממאכלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שהגוף שלך מאזן את עצמו

ורד לב
    02/09/2008

אם עוד אין עלייה במשקל אחרי אמצע ההריון...
    מאמינה שאם תקפידי על תזונה מאוזנת ומגוונת ועל פעילות גופנית, תוכלי להגיע למצב בו עודף המשקל לא יגדל יותר מדיי.
    האם את במעקב? פיקוח כלשהו?
    אולי זו הזדמנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה שלום

נועה הופ
    03/09/2008

אני מסכימה עם ורד שמומלץ שתיהיה במעקב כלשהו לראות שאת אוכלת טוב ובריא. בכל מקרה במידה והערכות המשקל של העובר תקינות והתפתחותו תקינה ותואמת לגיל ההריון אז הכל בסדר. נשים המתחילות עם עודף משקל כמו שלך יכולות לעלות 5-7 קילו במהלך ההריון. אני מאמינה שתעלי קצת במשקל כי החודשים הקשים עוד לפניך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לא מאוזנת בהריון
    אודי
    30/08/2008

שלום רב, אני בחודש 16 בהריון מרובה עוברים. עד לפני שבוע לערך סבלתי מהקאות כמעט בכל יום. עדיין יש לי בחילות כל הזמן וכל מה שאני יכולה לאכול זה לחם לבן ופיתות, מעט פירות וירקות, אני לא יכולה לאכול אף חלבון, הריח ישר מעורר בי בחילה, ואני מודאגת מתזונה לא מאוזנת. ניסיתי לקחת מולטי ויטמין אולם הקאתי תוך מספר דקות. אני לוקחת חומצה פולית ובזאת מסתיימת התזונה שלי בהריון. האם יש עצות.....מה לעשות? בברכה, אודי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לא מאוזנת בהריון

הוספת תגובה

• האם ניסית התאמת אישית של תפריט?

ורד לב
    31/08/2008

נשמע לי שיש פה צורך במעקב אישי עם אשת מקצוע.
    בינתיים, הייתי מנסה לעבור ללחמים מלאים למיניהם, כמו לחם שיפון או כוסמין שהם קצת יותר כבדים ואין צורך לאכול מהם בכמויות גדולות. הם גם מזינים יותר מלחם לבן (אגב, יש פיתות מקמח מלא...).

אם את חשה פתיחות גדולה יותר לטעמים כרגע, תוכלי לנסות ולהרחיב את התפריט שלך ולכלו בו עוד קבוצות מזונות. לאט...לאט...
    לתחושתי, כדאי להתמקד באוכל ולא בתוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודי שלום

נועה הופ
    31/08/2008

נסי עם כל המגבלות הקיימות לאכול תזונה מגוונת ככל שאפשר. נשים רבות סובלות מבחילות והקאות אך בסופו של דבר הן עוברות והתזונה מסתדרת. מקור לחלבונים אינו חייב להיות רק בשר אלא ניתן לקבל חלבונים גם ממוצרי חלב , ביצים, דגים, קטניות כגון אפונה, שעועית לבנה, פול, עדשים וכל מיני אגוזים. אם הפחמימות שאת יכולה לאכול כרגע הן לחם לבן ופיתות זה גם בסדר אך השתדלתי למעט בצריכת המתוקים שכן הם מקפיצים בצורה גבוהה את רמת הסוכר בדם והם חסרי ערך תזונתי השתדלי לאכול פירות וירקות עם קליפתם שמהם את מקבלת סיבים, ויטמינים ומינראלים. במידה ואת רואה שהתזונה הלא מאוזנת נמשכת בעקבות ההקאות ו/או את יורדת במשקל בצורה קיצונית ערבי את הרופא ובקשי את דעתו אולי יפנה אותך לדיאטנית.
    בהחלט יש להיות עם אצבע על הדופק ולבדוק שזה לא נמשך לאורך זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טאמס נגד צרבות
    דקלה
    29/08/2008

שלום רב, אני בשבוע 22 ונוטלת כמה כדורי טאמס ביום נגד צרבות. הבנתי שעדיף להמנע מממתיקים מלאכותיים הזמן ההריון, אולם הטאמס מותרים בהריון אף על פי שהם מכילים ממתיק מלאכותי- הייתכן וגרמתי לנזק כלשהו לעובר?? האם תמלצנה לי להפסיק את השימוש בטאמס? אם כן, אז מה התחליף המומלץ???? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טאמס נגד צרבות

הוספת תגובה

• אולי אפשר לנסות ולמצוא פתרון אחר

ורד לב
    31/08/2008

מתחום הרפואה הסינית, התאמת המזונות, הומיאופטיה וכו'.
    לאו דווקא פתרון מקומי שצריך לחזור עליו כל הזמן...שהרי זה מראה שזה אינו פתרון אמיתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    שני
    29/08/2008

אני מניקה כבר שבועיים. מה מומלץ לאכול כדי שהחלב יהיה עשיר וטעים ומאידך ממה כדאי להימנע?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• החלב שלך עשיר וטעים כפי שהוא

ורד לב
    31/08/2008

אין צורך לאכול משהו מסויים, או לחלופין שלא לאכול משהו מסויים בכדי להניק.
    הנקה היא פעולה טבעית, כהמשך של ההריון. מרבית הנשים מסוגלות להניק ללא בעיה מיוחדת, מעטות נתקלות בבעיות שהן ברות פתרון ומעטות עוד יותר נתקלות בבעיות שאין להן פתרון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שלום

נועה הופ
    31/08/2008

בגדול צריך לאכול מגוון ומאוזן מכל אבות המזון. יש להעדיף אכילת מזונות מלאים כגון דגנים מלאים, אורז מלא, בורגול, קינואה, דגני בוקר מלאים, לחם מלא. פירות וירקות עם קליפתם, אגוזים, שקדים, קטניות. להקפיד על אכילת חלבונים מן החי כל יום ביצה, דג, בשר, מוצרי חלב על מנת לקבל מהם את ה- B12 ואת הברזל. יש למעט בצריכת מזונות מעובדים ולהעדיף תמיד את המזונות הטריים. מזונות מעובדים כגון ממתקים, עוגות, עוגיות בעלי ערך קלורי רב וחסרי כל ערך תזונתי ולכן יש למעט בהם. יש להעדיף צריכת שומנים בריאים כגון אגוזים, שקדים, טחינה מלאה, שמן זית, שמן קנולה להעדיף פחות שומנים כגון חמאה מרגרינה וכל המזונות המבוססי על שומנים אילו.
    בהנקה יש לשתות הרבהההההההה!!!! חוסר שתיה יכול להוביל לייצור מופחת של חלב. יש לשתות לפחות 3 ליטר ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אוכלים?
    לילי
    28/08/2008

הי אני כרגע בסוף שבוע עשירי- הריון ראשון. אחרי שכתבתי כאן על ההקאות שלי אני יכולה לומר שב"ה הן נפסקו. כרגע אני סובלת קצת מעצירות- ולכן אוכלת רק לחם מקמח מלא. בקשר לשאר המאכלים: מה מומלץ לי לאכול עכשיו? בכדי להשלים את מה שעד עכשיו לא אכלתי? יש מאכלים ספציפים שעדיף לצרוך? או שפשוט לאכול הכל?

לקביעת תור
    סגירה
    מה אוכלים?

הוספת תגובה

• לא צריך לאכול הרבה!

ורד לב
    31/08/2008

אפשר להרגע, ולאכול לפי תחושות הרעב שלך.
    כדאי לנסות ולהקפיד על תפריט מגוון ומאוזן ככל הניתן, עם מזונות הקרובים למקורם ככל האפשר- כלומר, שאינם מעובדים.
    אם תרצי יעוץ ספציפי, את מוזמנת ליצור אתי קשר.

פרופורציות- יש לך עוד 30 שבועות...יש מספיק זמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי שלום

נועה הופ
    31/08/2008

קל יותר להנחות מה לא צריך לאכול לעומת מה כן צריך לאכול.
    בגדול צריך לאכול מגוון ומאוזן מכל אבות המזון. יש להעדיף אכילת מזונות מלאים כגון דגנים מלאים, אורז מלא, בורגול, קינואה, דגני בוקר מלאים, לחם מלא. פירות וירקות עם קליפתם, אגוזים, שקדים, קטניות. להקפיד על אכילת חלבונים מן החי כל יום ביצה, דג, בשר, מוצרי חלב על מנת לקבל מהם את ה- B12 ואת הברזל. יש למעט בצריכת מזונות מעובדים ולהעדיף תמיד את המזונות הטריים. מזונות מעובדים כגון ממתקים, עוגות, עוגיות בעלי ערך קלורי רב וחסרי כל ערך תזונתי ולכן יש למעט בהם. יש להעדיף צריכת שומנים בריאים כגון אגוזים, שקדים, טחינה מלאה, שמן זית, שמן קנולה להעדיף פחות שומנים כגון חמאה מרגרינה וכל המזונות המבוססי על שומנים אילו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלי ים בהריון
    אירית
    28/08/2008

שלום האם יש בעיה לאכול מאכלי ים בהריון כמו צדפות / שרימפסים / קלמרי / לובסטרים וכדומה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלי ים בהריון

הוספת תגובה

• הבעיה היחידה שיכולה להיות

ורד לב
    31/08/2008

היא עם מזונות שלא עברו בישול כמו שצריך והם נאים- חיים- טריים.
    כך שיש להקפיד על אכילת מאכלי ים שעברו בישול (רלוונטי במיוחד לצדפות), אם כי גם באוכל יפני וכו' יש שרימפס/ קלאמרי נאים.

זה מה שידוע לי, בכל אופן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בחוץ
    מיקה
    26/08/2008

רציתי לשאול לגבי אכילה בחוץ(מסעדות ובתי קפה), האם באופן כללי ניתן לומר כי אם אפשר להימנע אז רצוי? בנוסף - שמעתי כי יש נשים הנמנעות מאכילת סלט במסעדות, האם זה נחוץ? תודה רבה מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בחוץ

הוספת תגובה

• צריך לשמור על פרופורציות

ורד לב
    26/08/2008

ברור שאוכל ביתי הוא איכותי יותר. יש לך שליטה מלאה על החומרים והרכיבים של המנות, את יודעת בדיוק מה הכנסת לשם!
    במסעדה את פחות יודעת באיזה שמן השתמשו, עד כמה נקי המטבח, עד כמה טריים המצרכים וכו'. ובכ"ז יש לא מעט מסעדות ובתי קפה איכותיים שיש בהם תנועה של אנשים וכולם יוצאים מרוצים ללא מכאובי בטן וקשיי עיכול כאלה ואחרים.

הריון אינו סיבה להמנעות מחיי חברה פעילים ומלקיחת חלק באורח החיים התרבותי שלך. נהפוך הוא, נשים רבות אוהבות להיות "מפונקות" ו"מטופלות" שהריון ומסעדה זה גם יופי של בילוי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

מיקה
    26/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומוס בהריון
    מיקה
    26/08/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם יש סכנה באכילת חומוס מחוץ לבית (בחומוסיות מיניהן)? בתודה מראש מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    חומוס בהריון

הוספת תגובה

• לא שידוע לי

ורד לב
    26/08/2008

כמובן שחשוב להקפיד שהמקום נקי ושיש בו תנועה של לקוחות ואינו נידח כזה (אני קוראת לזה 'חוק דוכן הפלאפל').
    חומוס בחומוסיות יכול להיות מאד איכותי, כי ברוב המקומות לא משתמשים בחומרים משמרים, כך שאפשר לאכול ולא לחשוש מכך.

ממליצה לאכול עם סלט ירקות ובכף ולא עם הפיתה, אלא אם כן הפיתות מקמח מלא- אפשר לבקש, יש כבר הרבה חומוסיות שמגישות פיתות מקמח מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה להקפיד

נועה הופ
    27/08/2008

לאכול במקומות שאת סומכת עליהם, שיש בהם תחלופה גבוהה של אנשים. חומוס יכול בקלות להחמיץ ולהתקלקל אם לא שומרים/ מכינים אותו בצורה הייגנית ובתנאי קירור טובים. אם תעשי חומוס ביתי הוא יחמיץ תוך מספר ימים במקרר. המטרה היא למנוע כמובן הרעלת מזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה לבנה בהריון
    כלנית
    25/08/2008

אני בשבוע 31. יש לי סכרת הריון. כחלק מתפריט הדיאטה נאמר לי ע"י הדיאנטנית כי אני יכולה לאכול גבינה לבנה ללא הגבלה. בגלל תחושת אי השובע יוצא שאני אוכלת כמות די גדולה של גבינה לבנה מידי יום (אני אוכלת כ-250 גרם גבינה לבנה כל יום). השאלה שלי היא: בגבינה לבנה יש חלבון. האם כמות כזאת של חלבון מידי יום לא יכולה להזיק לעובר? יש לציין שבנוסף אני אוכלת בשר בקר 5 ימים בשבוע (עקב ברזל נמוך) וכן ביצה כ-4 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה
    גבינה לבנה בהריון

הוספת תגובה

• כמובן שזה תלוי את מי את שואלת :-)

ורד לב
    25/08/2008

אני לא מצדדת בהרבה מוצרי חלב ואם כבר, עדיפים מוצרי עזים וכבשים ע"פ אלה של חלב פרה בעיניי.
    לגישתי, חבילת גבינה ליום נשמע המון. משערת שדיאטנית תאמר לך אחרת.
    את צריכה להחליט מה מתאים ונכון לך.
    יש לא מעט חומר על מוצרי חלב באינטרנט, מציעה לך לקרוא.

אגב, מדוע יש לך תחושת אי שובע? האם אינך אוכלת מספיק? אנחנו לא נהיים שבעים רק ממתוק...
    מציעה לך לבסס את תזונתך על דגנים מלאים, בעלי אינדקס גליקמי נמוך 0חפשי את הטבלאות של האינדקס הגליקמי והתאימי את מזונותייך).
    שפע של ירקות, עדיף בקליפתם. אגוזים וזרעים שאינם קלויים.
    טחינה מלאה היא תחליף מצויין לגבינה וגם עשירה מאד בברזל (כתבת שיש לך בעיה עם ברזל).
    בקיצור, יש עוד לא מעט התאמות שאפשר לעשות לתפריט שלך (וזה רק מהמעט שכתבת פה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלנית שלום

נועה הופ
    27/08/2008

קופסת גבינה לבנה ביום לעניות דעתי זה בסדר. מה שכן בכל זאת את צריכה לדעת שגם בגבינה לבנה ובמוצרי חלב אחרים ( בעיקר מוצרי חלב ניגרים כגון חלב ) יש פחמימות לכן במידה ויש לך מכשיר לניטור סוכר הייתי ממליצה לך לבדוק את רמות הסוכר אחרי שאת אוכלת גבינה לבנה ולראות כיצד זה משפיע על עליית הסוכר בדם. רוב האנשים שחיים בעולם המערבי אוכלים כמות גבוהה של חלבון הרבה מעבר לנורמה. ההמלצה היא לאכול כ- 20% חלבון מסך הצריכה הקלורית היומית שלנו. הגוף מפרק את עודפי החלבון ומפריש אותם דרך הכליות בשתן.
    לגבי בקר - מומלץ להעדיף את החלקים הרזים של הבקר כגון חלקי כתף, פילה, סינטה שייטל וכו' ולהסיר שומן נגלה לעין מכיוון שהשומן של הבדר הוא שומן רווי שאינו בריא. במידה ורמות הברזל מאוד נמוכות יש להיעזר בתוסף ! כי לפעמים דרך האוכל זה לא מספיק. את יכולה לגוון מידי פעם עם בשר הודו שהוא יותר דל בשומן ויש בו יחסית הרבה ברזל.
    לגבי ביצים - ניתן לאכול ביצה כל יום אם אין בעית כולסטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיק מלאכותי
    אני
    23/08/2008

היום יצא לי לאכול פרוסת עוגה ללא סוכר. הסתבר לי שהעוגה הומתקה על ידי "דיאטיפ". מבדיקה שערכתי הדיאטיפ מכיל ציקלאמט וסכרין. האם אלו מותרים לאישה הרה? אם לא, האם ייתכן שגרמתי לנזק כלשהו לעובר? אני בשבוע 23. בתודה מראש, אני

לקביעת תור
    סגירה
    ממתיק מלאכותי

הוספת תגובה

• בלי לחץ ...

נועה הופ
    23/08/2008

בסך הכל אכלת פרוסה עוגה קטנה... עדיף להימנע ממתיקים מלאכותיים בכלל במהלך ההריון אך מפעם אחת אני לא חושבת שיש מקום לדאגה, ובכלל אין עדיין מחקרים חד משמעיים המוכחים כי אכן הממתיקים גורמים לנזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלה
    checkup
    23/08/2008

הבנתי ממגוון מקורות כי לאחר שימוש של שנים בגלולות למניעת הריון רצוי לחכות מחזור אחד לפני ניסיונות כניסה להריון, רציתי לדעת האם הדבר נכון גם לגבי בחורה עם שחלה פוליציסטית? מכיוון שיש סיכוי טוב לביוץ בחודש הראשון האם לא אפספס אותו באם אחכה חודש? והאם התשובה משתנה עבור בחורה עם בעיה קלה של שחלה פוליציסטית, לעומת בחורה עם בעיה קשה יותר ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שחלה

הוספת תגובה

• התשובה משתנה ממש מאישה לאישה

ורד לב
    23/08/2008

ולו רק בגלל שרב הנסתר על הגלוי, אי אפשר לדעת מה קורה.
    כבר שמעתי על כמה נשים עם שחלות פוליציסטיות שדווקא זה שהן היו על גלולות הרבה שנים עזר להן להקלט מהר להריון ואילו בהמשך הם נתקלו בקשיים (בהריונות הבאים).
    לטעמי, כדאי לנסות ולא צריכים לפספס את הביוץ הראשון ללא הגלולות.
    אם זה יהיה נכון לגוף שלך, ההריון יקלט ואם לא, תמשיכי הלאה.

עם שחלות פוליציבטיות כדאי מאד להפחית משמעותית סוכרים ולהתמקד בשמנים איכותיים, אומגה 3 וכו'.
    פעילות גופנית חשובה גם היא מאד.
    זה על קצה המזלג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    23/08/2008

נראה לי שיהיה רצוי אם תפני את השאלה לפורום מתאים יותר. אני חושבת שהדעה היום שאין צורך להמתין ולחכות ( בין אם את פוליציסטית ובין אם לא )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    גלית
    22/08/2008

שלום רב! אני בהריון שבוע 31+4 אני לוקחת פרטנל בהמלצת הרופא+תוספי ברזל (פעם בחודש גם מקבלת זריקת ברזל). התחלתי קורס הכנה ללידה ושם הומלץ על תוספת אומגה 3 וזרעי פשתן. בעלי קנה לי גם אלספה וגם פשתן טחון. הבנתי שבפשתן טחון יש הרבה אומגה 3. האם מומלץ לקחת את הפשתן הטחון בנוסף לאומגה 3 או שזה יגרום למינון יתר של אומגה 3?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• גלית הי

נועה הופ
    22/08/2008

האומגה 3 הנמצא בכמוסות מקורו בחומצות שומן הנקראות DHA ו- EPA שהן למעשה חומצות שומן ארוכות שרשרת שמקורן אך ורק מדגי ים צפוני כגון מקרל, הליבוט, הרינג, טונה טרייה וכו'.
    לעומת זאת מקור האומגה 3 בזרעי פישתן הוא מחומצה אלפא-לינולנית (ALA ) שהיא חומצה קצרה יותר. מי שלמעשה משפיע לטובה על הגוף ועל העובר הן יותר החומצות הארוכות EPA ו- DHA . בגדול הגוף יודע להפוך את חומצת ה- ALA לחומצות EPA ו- DHA רק שבפועל זה לא תמיד קורה ולכן גם אם תקחי זרעי פשתן תקבלי מהן את ה- ALA אך לא בטוח את ה- EPA ו - DHA . זרעי פישתן יכולים להיות טובים גם לכל מיני דברים אחרים כגון עצירות כי הם מכילים סיבים.
    אני לא רואה בעייה מסוימת לקחת גם וגם רק כמובן הכל שאלה של מינון וכמות.
    לגבי הכמוסת - לאומגה 3 באופן כללי יש לו נטייה להשפיע על דילול הדם ולכן אם את לוקחת תרופות מדללות דם מומלץ לך להתייעץ עם הרופא לפני לקיחת האומגה 3
    לגבי הזרעי פשתן- לא מדובר שתגמרי שקית של זרעי פשתן ביום אלא מקסימום תוסיפי כפית או שתיים במהלך היום. לחברת אלטמן נוטרלייף ישנו תוסף של אומגה 3 מיוחד להריון של זה נקרא אלספה 9 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל וחברים...
    שירה
    21/08/2008

שלום רב ורד ונועה שבוע 33. הייתי צמחונית לפני ההריון. 4 חודשים ראשונים הרגשתי כה רע שלא לקחתי ברזל . עם זאת הקפדתי ועודני הקפדה יתרה על תזונה מגוונת, עשירה בבשר ודגים. עשיתי כעת בדיקות, תוצאות הברזל טובות. אך האם יתכן שב"מחסנים" חסר? האם יש צורך לקחת בכל זאת כדורי ברזל? ובכלל האם אפשר להסתדר כל ההריון מבלי לקחת את הכדור השחור? חוצמזה, מה אפשר לעשות עם עצירות? כאמור המזון שלי מגוון בריא, נטול שומן, טחינה, חסה אגוזים ושאר טובין ועדיין הבטן מתעקשת על עצירות. הלפ! תודות

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וחברים...

הוספת תגובה

• ממש לא חובה לקחת תוספים של ברזל

ורד לב
    22/08/2008

אם מצבך טוב, מעולה!
    מאגרי ברזל קל מאד לבדוק בבדיקת דם. בקשי שיבדקו לך פריטין וכך תדעי מה מצבך.

לגבי העצירות, צריך לברר יותר לעומק מה המצב שלך.
    האם את פעילה גופנית? האם סבלת מעצירויות עדו לפני ההריון? ידוע שבהריון עשויה להיות האטה בפעולות המעיים, אולם זה ממש לא צריך להגיע למצב של עצירויות.
    אפשר להעזר בדיקור, או בצמחים מתאימים, לפי מצבך. אפשר לברר מה עוד ניתן לעשות מהבחינה התזונתית- האם את אוכלת מספיק מזונות עם סיבים תזונתיים (דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות, עלים ונבטים, אגוזים?) כי בבשר ודגים אין סיבים.
    מה מצב השתייה שלך- האם את שותה מספיק? בעיקר מים?

לעצירות יש גם קשר הדוק עם המצב הרגשי שלנו- האם את טיפוס ששומר דברים בבטן? שלא משחרר/ משתף/ נעזר/ נתמך? הריון זה זמן מעולה להתבונן בדפוסים הללו ולפתוח אותם בעדינות, כי כשיש לנו ילדים אנחנו זקוקות להרבה עזרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירה הי

נועה הופ
    22/08/2008

על מנת לבדוק האם מחסני הברזל מרוקנים יש לבדוק את ה"פריטין" בבדיקות הדם. המוגלובין בלבד וגם בדיקת ה- iron משקפים רק חלק מהתמונה לאנמיה על רקע ברזל ( אנמיה יכולה להיגרם גם ממחזור של חומצה פולית ו- B12 נמוך לידע כללי )
    בכל מקרה את לא חייבת לקחת תוסף של ברזל במידה והכל בסדר. לגבי עצירות - אכן מצב לא נעים קורה גם בגלל שינויים הורמונאלים. הקפידי על תזונה עתירת סיבים תזונתיים הנמצאים בדגנים מלאים, קטניות פירות וירקות עם קליפה, ניתן להיעזר במוצרי ביו, שזיפים שחורים, סלק, עגבנייה מגורדת עם שמן זית חוצמזה להקפיד למצוא זמן פנוי מסוים במהלך היום ללכת לשירותים ולא לדחות זאת לאחר כך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון בגלל בחילות
    שרון
    19/08/2008

אני בשבוע שביעי. יש לי בחילות כל שעתיים בערך וכשאני נמצאת ליד בשר מבושל הן ממש גוברות. בעבר הייתי אוכלת בשר כל ארוחה. אני מרגישה שאני בקושי אוכלת, כשבשר אני בכלל לא אוכלת. ביצה קשה אני אוכלת פעם בכמה ימים. אני משתדלת לאכול סלט עם ירקות פעם ביום- יומיים, לשתות קולה- שתיים (זה קצת עוזר אבל לטווח קצר בלבד של שתיית הקולה), וכמה סוכריות ללא סוכר (עם אספרטם) ואוכלת סנדביץ עם גבינה פעם ביום, קצת פתיתים לפעמים דגנים/ קרקרים וזהו פחות או יותר. האם זה נורא וזה יכול לפגוע בתינוק? או שזה יעבור עוד כמה שבועות ולא נורא?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תיאבון בגלל בחילות

הוספת תגובה

• אנחנו ממש לא חייבים

ורד לב
    19/08/2008

לאכול בשר בכל יום ובטח שלא בכל ארוחה!
    בשר הוא מזון מאד מרוכז ואין לגוף שלנו צורך בכ"כ הרבה רכיבים בבת אחת. מה גם שהוא לא קל לעיכול ולוקח לגוף זמן לטפל בו. כך שאכילת בשר בכל ארוחה, 7 פעמים בשבוע ממש ממש אינה מומלצת.

כנראה שההריון הזה בא להראות לך שאפשר גם אחרת :-)

נשמע שאת בסה"כ מצליחה לאזן את המזון שלך לבינתיים. וההמלצות במצבך הן באמת על ארוחות קטנות ויחסית תכופות, כדי לא להעמיס על מערכת העיכול.
    חפשי פה בקישורים למטה את המאמר שלי בנושא (יש לא מעט פוסטים בנושא הבחילות, כפי שאת יכולה לתאר לעצמך).

רוב הנשים שסובלות מכך עוברות זאת אחרי מספר שבועות ובהחלט יש מה לעשות כדי לנסות ולהקל (קיראי את המאמר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נענע בהריון
    koko
    18/08/2008

שלום רציתי לדעת אם זה נכון שאי אפשר לשתות נענע בהריון ואם כן למה אי אפשר? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נענע בהריון

הוספת תגובה

• הנהנ מידע על מנטה/ נענע

ורד לב
    19/08/2008

מומלץ שלא להשתמש בנענע בהריון.
    אינני יודעת מספיק לגבי המניעים לכך. כדאי להתייעץ עם מי שמתמחה בצמחי מרפא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה