מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירותמירית06/01/2009
היי, יש לציין שלפני ההריון לא יכולתי לאכול פירות. היום אני אוכלת בערך 2-3 פירות השאלה שלי אם זה לא הרבה ואם יש הגבלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנת שלום
נועה הופ06/01/2009אם את בריאה ואין בעייה של סוכר או שומנים בדם או עודף משקל אז אין בעיה עם הכמות. יש לזכור שפירות אומנם בריאים אך מכילים הרבה סוכר והרבה קלוריות ולכן לא צריך להגזים בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותה רק סודה לשתיהמיכל04/01/2009
במהלך ההריון איני שותה מים כמעט בכלל בהתחלה זה עשה לי בחילות ועכשיו זה עושה לי צרבת נוראית, אני שותה המון סודה לשתייה וכמעט בלי נוזלים נוספים לפעמים כוס של מיץ אחר אבל בדרך כלל רק סודה. האם סודה משמשת תחליף מספיק למים? והאם אין בה חומרים אשר עלולים לסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ06/01/2009אני לא רואה בעיה מיוחדת עם סודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילים :-)Array03/01/2009
מתחילים... :-) שלום רב, התשובות בפורום לא מחייבות כמובן, ולא מהוות תחליף לפגישות עם רופא, האינטרט מלא במאמרים, פורומים ומידע, נפגש כמובן עם רופא ונקבל את כל ההנחיות, ההמלצות והמידע. אבל בינתיים, הייתי שמח לקבל מעט מידע לגבי תהליך ההריון, כדי להגיע מוכן יותר. אילו בדיקות צריך לבצע בכל שבוע, היכן מבצעים אותן, מה מטרת הבדיקה וסיכוניה, אלו בדיקות נוספות בתשלום (שלא ע"פ המלצת משרד הבריאות) קיימות וכדאי לפחות לשקול, וכו'. אשמח לכל תשובה / הסבר / לינק. תודה רבה ושבוע טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ04/01/2009אני שמחה בשבלך ומאחלת שיילך בקלות...
פנית לפורום של תזונת נשים בהריון והשאלות שאתה שואל לא קשורות לפורום הזה.
אשמח לעזור לך בכל מה שקשור לפורום הנוכחי.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנימיתArray31/12/2008
שאלה לגבי מישהי בתחילת הריון : "אני שלילית לנוגדני cmv. אני בתחילת הריון, ובשבועות הקרובים אהיה במחלקה פנימית בבית חולים למשך מספר חודשים במסגרת לימודי רפואה. רציתי לדעת כיצד נדבקים בוירוס זה ואיך אני יכולה להמנע מהדבקה. תודה מראש"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פני לפורום המתאים
נועה הופ02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת והריוןלילך30/12/2008
רציתי בבקשה לדעת מה התזונה המומלצת ביותר עבור נשים סכרתיות בהריון? ממה חשוב להמנע?ועל מה חשוב להקפיד? (אציין שימוש בלנטוס- אינסולין- הזקרה פעם ביום). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
נועה הופ02/01/2009את מוזמנת להתסכל בתשובותיך לבחורה בשם אליזבט בדף הנוכחי שגם פנתה בעקבות סכרת הריון. אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור.
באופן כללי הדבר הכי מומלץ הוא להיפגש באופן אישי אם דיאטנית לצורך הרכבת תפריט מתאים !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3רננה26/12/2008
רציתי לדעת האם ישנם מחקרים בנושא לקיחת אומגה 3 בהריון? האם קיים סיכון כלשהו בלקיחת כדור במינון הכי גבוה במשך כל יום במהלך ההריון משליש שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב
רננה29/12/2008לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרננה שלום.
נועה הופ29/12/2008נכון לכיום לא קיימת המלצה רישמית לנשים הרות/מניקות ליטול תוספים של אומגה 3. אם זאת קיימת עדות להשפעה מועילה של חומצת השומן DHA על ההתפתחות השכלית והקוגנטיבית של התינוק. עבור חומצת השומן DHA נקבעה המלצה ספציפית להריון ולהנקה שכמות של 300 מ"ג ביום. עליך לזוכר שלאומגה 3 השפעות נוספות כגון דילול הדם ולכן כל לקיחה של כדור זה או אחר והתייעצות על מינון זה או אחר את צריכה לשאול את רופא הנשים ולא להחליט על דעת עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזית ודיאט קולהמאיה25/12/2008
מדוע אסור לשתות דיאט קולה וסוכרזית בתה ? מה הכמות שמותרת ליום ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור
נועה הופ28/12/2008מכיוון שהשפעתם של ממתיקים מלאכותים כמו אספרטיים ( הנמצא בדיאט קולה ובמעדני 0% ועוד ) אינה ידוע בהריון.. רצוי להמעיט את השימוש כמה שאפשר.
אספטריים אינו עובר את השיליייה לעומת זאת סכרין כן עובר ולכן מומלץ להמינע לחלוטין מסכרין ( נמצא בשקיות ורודות, טבליות, תרכיזי מיץ או מיצי פירות דיאט. רצוי להסתכל על הסימון התזונתי לפני השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט פירות עם ליקררוני25/12/2008
שלום רב, אני בשליש הראשון של ההריון. אכלתי סלט פירות ממסעדה ואחר כך נזכרתי שיש שמכינים סלט פירות עם ליקר והרי אלכוהול מסוכן בהריון. האם יש סכנה בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
נועה הופ28/12/2008את הנעשה אין להשיב... לכן בפעם הבאה רצוי לשאול ... יש רופאים שיגידו שכמות קטנה של אלכוהול אינה מסוכנת אבל פי המחקרים רצוי להמעיט ואף להמינע לחלוטין גם מכמות קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב .את עזרתכם בבקשהאליזבט20/12/2008
אני נכנסת לשבוע 35 ויש לי סכרת הריונית,אני לא מאוזנת רק בעוד כמה ימים אני הולכת לדיאטנית ולרופא.בינתיים האחות נתנה לי מכשיר למדד את הסוכר 7 פעמים ביום ולרשום את התוצאות שבוע, אין לי שום תפריט מאוזן כרגע ועשיתי לי מהראש תפריט כזה בבוקר:פרוסת לחם מחיטה מלא, חמאה ,גבינה צהובה או גבינה לבנה, קלמנטינה בצהריים:אורז או תפוח אדמה מבושל,עוף מבושל או דג,סלט ירקות בערב:סלט,ביצה קשה,גבינה לבנה או קוטג,קלמנטינה הורדתי בכלל את כל העוגיות,הלחם הלבן והשתיה המתוקה אני שותה רק מים או קפה תה ללא סוכר עכשיו התוצאות של הבדיקות שלי הם:בצום מתחת ל-90 אחרי ארוחה צריך להיות 120 בבוקר אין לי שום בעיה להגיע לתוצאה אבל בצהריים ובערב הבעיה בצהריים היה לי לפני האוכל 94 ואחרי 133 זה הרבה סוכר? עכשיו עוד בעיה שאני בגללה בלחץ .אני צריכה לעובר ניתוח קיסרי.עקב ניתוח קיסרי חירום בעבר לאורך הבטן.אני נורא פוחדת שהניתוח לא יסגר בגלל הסכרת ומה יכול לקרות לעובר? אני מאוד מודאגת כי מצאו לי גם ריבוי מי שפיר.כנראה בגלל הסכרת לא מאוזנת תוכלו לעזור לי באיזה תפריט לבינתיים עד שאני רואה דיאטנית בעוד כמה ימים תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי משהו לכתוב
אליזבט20/12/2008אני מוסיפה לסלט שן שום.ואני לא יודעת אם זה בסדר קראתי ששום מדלל את הדם .זה בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אליזבט
נועה הופ21/12/2008שום, בצל, כרישה, סלק, וגזר הם ירקות שהמכילים יותר סוכר ...גם לימון שהוא פרי ויש לו סוכר (ובטעות מחשיבים אותו כירק )
הייתי עושה ניסיון למדוד את רמות הסוכר לאחר הארוחה עם ובלי השן שום ולראות האם משפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליזבט שלום
נועה הופ21/12/2008ראשית טוב שיש לך תור לדיאטנית מישום שאת זקוקה להכוונה אישית.
טוב עשית שהורדת את הסוכרים הפשוטים מהתפריט שלך ( כגון עוגות עוגיות, שוקולדים, דבש, ריבה, סוכר לבן , סוכר חום, משקאות ממתוקים והגבלה בפירות ל- 2 ביום שגם הם מכילים סוכרים פשוטים ).
חשוב להקפיד על כ- 6 ארוחות מסודרות בהפרשים של 3-4 שעות. בוקר צהריים ערב ו- 3 ארוחות ביניים עם דגש על ארוחת לילה.
חשוב להקפיד על שילוב של פחמימה עם חלבון/ שומן בכל ארוחה כולל ארוחת הלילה, לא מומלץ לאכול פחמימות לבד לדוג' לאכול רק ארוחה של פסטה או רק תפוח וכו' אלא לאכול
לדוג' ארוחת פסטה עם בשר לאכול פרי עם מנת שומן כגון אגוזים או שקדים יחד.
לגבי מדידות הסוכר יתכן ואת צריכה כמות קטנה יותר של פחמימה בצהריים או סוג אחר של פחמימה בצהריים אשר יאזן טוב יותר את הסוכר.
לדוג' במקום אורז רגיל אורז מלא, במקום תפו"א לקחת קינואה וכו'.
פחמימות הנחשבות טובות שלא מעלות גבוה את הסוכר הם קינואה, כוסמת, כל סוגי הקטניות, אורז מלא, לחם מלא, חיטה, בורגול, שיבולת שועל. (כל הפחמימות המכילות סיבים תזונתיים )
פחמימות פחות טובות : אורז לבן ותפוח אדמה.
את הפירות מומלץ להעביר לארוחות הביניים ולא לאכול יחד עם הארוחה ולשלב איתם שומן, יתכן ופה טמונה הבעיה במדידות גבוהות אחרי הארוחה.
לגבי הניתוח ממליצה לך לפנות לאחד מהפורמים הרפואיים ולשאול שם.
אשמח לעזור ולייעץ לך במידה ותרצי הכוונה יותר אישית.
בהצלחה ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וכמה שאלות
אליזבט22/12/2008קודם כל תודה מכל הלב על עזרתך.מחורתיים אני הולכת לדיאטנית עכשיו הערכים ירדו לי פלאים אתמול בצום 83,אחרי ארוחת בוקר 102 לפני צהריים 86 אחרי 106 ערב לפני 81 אחרי 113 ופני שינה 87 אכלתי כך בוקר:סלט,2 כפות קוטג גדולות,משולש גבינה מותכת,קפה ללא סוכר צהריים:מרק אטריות וחתיכת עוף,פרסת לחם מלא ביניים :קלמנטינה ערב :סלט,2 כפות קוטג גדולות ,כפית שמנת חמוצה ,ביצה,תה ללא סוכר ביניים :חצי אשכולית רציתי לדעת העם זה מספיק? ועכשיו קניתי מה שרשמת לי כוסמת ,קינואה,שיבולת שועל,אגוזי המלך,ואורז מלא רציתי לדעת כמה לאכול מהקינואה ומהכסומת? והאם אני יכולה לאכול יחד עם בשר פולי? כמה אגוזי מלך לאכול ואת מה מחליף את שמן הזית בסלט? סליחה שאני משגעת אותך. אבל עזרת לי מאוד לגבי הפירות .כאן הייתה כנראה הטעות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אליזבט
נועה הופ24/12/2008קודם כל , בבקשה !!
אני מציעה שאת כל השאלות תכיני לדיאטנית ומכיוון שהתור מאוד קרוב אז זה מצוין.
בגדול את צריכה לדעת שמה שמעלה את רמת הסוכר בדם הן הפחמימות כגון אורז, פסטה תפו"א וגם פחמימות מלאות כפי שציינתי כגון אורז מלא, כוסמת, קינואה אם כי הפחמימות המלאות מעלות בצורה מתונה יותר את רמת הסוכר בדם מאשר הפחמימות הרגילות ומהסוכרים הפשוטים. גם קטניות מעלות סווכר בדם (לדוג' פול, עדשים, שעועית לבנה, אפונה .. ) אבל גם במתינות כי הן עשירות בסיבים תזונתיים והן שילוב של חלבון ופחמימה יחד. וכמובן הסוכרים ( שמעלות בצורה גבוהה את הסוכר ) שזה סוכר לבן, חום, דבש, ריבה וכל מה שמבוסס על זה.. וכמובן פירות. מה שלא מעלה סוכר זה אגוזים, שמן, אבוקדו וכל מה שמשתייך לקבוצת השומן.
לכן אם אין עודף משקל השומן פחות צריך להטריד אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדתי בשלום
אליזבט29/12/2008בתאריך 23 הייתה לי ירידת מים.וילדתי.בשובוע 35 כך שלא הספקתי ללכת לדיאטנית ולרופא אני שמחה שהכל עבר בשלום למרות הסכרת הלא מאוזנת וריבוי מי שפיר וברוך השם הכל בסדר. בכל זאת תודה על לך על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מזל טוב
נועה הופ29/12/2008אני מאחלת לך רפואה שלמה מקווה שהסכרת תחלוף במהרה אל תשכחי לעשות בדיקת סוכר בצום + העמסת סוכר על מנת לבדוק שהכל חוזר להיות תקין וכמובן המון בריאות לילד/ה שיהיה לך בקלות .
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אליזבט31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעוללילך19/12/2008
האם בריא כדאי ומומלץ לאכול שניצל טבעול ומעדני טבעול במהלך הריון או שמדובר בעוד מזון מלאכותי ,מעובד ותעשיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
נועה הופ21/12/2008לא מומלץ לעבור את ה- 2 מנות בשבוע. זה אכן מזון מעובד המכיל הרבה מלח, גם לא מומלץ להגזים עם הסויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מספר...לילך19/12/2008
הי, 1. אני "מכורה" לדיאט קולה, ומוצאת את עצמי ,בצר לי, שותה לעיתים גם במהלך הריוני. האם זה מסוכן? 2. מה לגבי שוקולד? עוגות? חטיפים? האם יש להימנע מהם בכלל? האם עליי להתייסר על שקית הביסלי שאכלתי אתמול?אני משתדלת להימנע, אבל במהלך שמונת השבועות של הריוני יצא לי לאכול מדי פעם מתוקים וחטיפים. האם זה מסוכן? 3. בכל אתר כתוב משהו אחר לגבי גבינות- מה מבין הגבינות הבאות אסור לאכול בהריון:גבינה צהובה, חלומי, מוצרלה, בולגרית, צפתית, פטה,קוטג', גבינה לבנה, גבינת שמנת. 4. הבנתי שיש להימנע מצמחי תבלין. האם אסור לאכול בזיליקום ורטוב פסטו? כי אכלתי הרבה... 5. האם מומלץ לאכול דגים או שרצוי להימנע מאכילתם בשליש הראשון להריון? 6. שומר- מותר או אסור?בריא? מומלץ? 7. הבנתי שיש להימנע ממזונות שמכילים ויטמין A כגון כבד עוף וכבד אווז. ממה עוד להימנע? 8. הקרמה ברוטב שמנת- מותר? אסור? תודה מקרב לב, לילך.
נועה הופ21/12/2008חלק מהשאלות חוזרות על עצמן אני יענה על מה שכבר לא עניתי
לגבי חטיפים מלוחים, זה לא אסור אבל צריך לזכור שמכילים הרבה מלח, לעיתים צבעי מאכל, חומרים משמרים וכו' ומאוד משמינים ולכן מומלץ להמעיט.
הגבינות שאסורות בהריוןם הן גבינות עם עובשים כגון רוקפור ויש עוד כמה ( אצרף לך קישור למאמר ) וגבינות שלא עברו פיסטור, אני לא חושבת שבארץ שלנו יש גבינות של אעברו פיסוטר לכן כל מה שציינת אין בעיה.
לגבי צמחי תבלין ככל הידוע לי אין בעיה עם בזילים .. יש צמחים שאינם מומלצים כגון מרווה ונענע אבל זה לא התחום שאני בקיאה בו.
לגבי דגים - עד 2 מנות דג בשבוע זה בסדר. ההגבלה בגלל מחשש להמצאות מתכות רעילות, כמו כספית. בלי קשר דגים הם מקור טוב לחלבונים ודגי ים מקור לחומצת שומן אומגה 3 מומלת להימנע ממזונות כגון כבר בהריון בגלל תכולת ויטמין A גבוהה.
אין בעיה עם רוטב שמנת
יש הרבה כתבות בנושא עשי חיפוש בפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותלילך19/12/2008
הי , 1. האם מותר לשתות אייס תה בהריון או שהוא לא מומלץ בדיוק כמו התה ? 2. האם מומלץ לאכול שומר בהריון? אני יודעת שמומלץ לאכול ירקות, אבל מצד שני יודעת שמפיקים מהשומר ערק, ולא ברור לי אם הוא בריא ומומלץ בהריון. 3. קשה לי לשתות מים. האם מים ממותקים זה גם כן בסדר? 4. כמה כוסות דיאט קולה מותר לשתות ביום? כמה קוביות שוקולד? תודה רבה, לילך
נועה הופ21/12/20081. לגבי האייס תה את צריכה לבדוק האם מכיל קפאין ואם כן כמה מכיל ל- 100 מ"ל. במידה וכן לא מומלץ לחרוג מכמות של 300 מ"ג קפאין ליום.
2.אין שום בעיה עם שומר הבעיה היא עם אלכוהול
3. מים ממותקים זה בסדר אך הם מכילים קלוריות וסוכר ולכן יכולים לגרום לעששת ולהשמנה מה גם שהבנתי שמומלץ לשמור אותם בקירור אחרת הם מתקלקלים
4. מומלץ להפחית את השישמו בממתקים מלאכותיים בהריון כמה שאפשר
5. לגבי השוקולד - אותה תשובה כמו המים הממותקים, בנוסף מכילים הרבה שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון וסוכר בדםדנה17/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 7 ורמת הסוכר שלי בדם הייתה טיפה גבוהה. הרופא לא התרגש מזה- אבל אני מאוד!!! אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע, ואוכלת נכון- ואני ממש בלחץ- לא רוצה להסתבך עם סכרת. קראתי שיש כל מיני צמחים שניתן לאכול או לשתות והם מאזנים את רמות הסוכר בדם. אני לא רוצה להתחיל לקחת כדורים אלא להתחיל במשהו יותר מתון. שמעתי שחליטות מכורכום, חילבה ועוד צמח שנקרא שיבא יכולות לעזור. האם זה בטוח בהיריון? ואיפה אני קונה חליטות כאלה- בבית טבע? לתשובתך אודה, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ18/12/2008ראשית לא ציינת את רמת הסוכר... בדם. הייתי תמיד ממליצה לבדוק זאת שוב לפעמים יש טעות מעבדה ואולי לא הייתי בצום כראוי לפני הבדיקה ... שווה בדיקה נוספת.
בכל מקרה מעל 100 מ"ג - 125 מ"ג גלוקוז בצום נחשב כטרום סכרת.
מעל 126 בצום נחשב כבר סכרת. אני לא יודעת להמליץ לך על חליטות צמחים, יתכן ויש לצמחים מסוימים השפעה על הרחם ולכן הייתי מתייעצת עם אדם מומחה בתחום.
מה שכן במידה והסוכר יצא גבולי הדבר החשוב ביותר זה להקפיד על תזונה נכונה, הימנעות מסוכרים פשוטים, חלוקה נוכנה של הפחמימות לאורך היום, והקפדה על ארוחות מסודרות ממליצה לך להגיע לייעוץ אצל דיאטנית שתעזור לך על ידי הרכבת תפריט מתאים.
כדי לך לבקש מהרופא בדיקת העמסת סוכר כבר עכשיו ולא לחכות לשבוע מאוחר יותר.
בכל מקרה אף רופא לא ממהר לתת כדורים לסוכר בפרט שהסוכר גבולי ובפרט שאת בהריון.
אשמח לעזור ולייעץ לך אם תרצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דנה18/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם בהריון ותזונהחסוי16/12/2008
שלום רב. בבדיקת דם שעשיתי אתמול (שבוע 25), שלושת הערכים הבאים נמצאו מחוץ לתחום הנורמל (קצת , לא מאוד נמוכים , אך מחוץ לתחום: תאי דם אדומים (RBC) וגם המוגלובין (HGB) וכ\גם המטוקריט (HCT) מקריאה באינטרנט - הנ"ל מעידים על חוסר בברזל, אנמיה. נוטלת כבר ברזל מזה מס שבועות (פריפול). מה עוד ניתן לעשות בתחום התזונה כדי להתחזק? מה מומלץ לאכול? האם נכון שכדאי להקפיד על אכילת כבד פעם בשבוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
נועה הופ18/12/2008מוטב שתבדקי כמה מ"ג ברזל יש בפריפול אם אני לא טועה יש 100 מ"ג שזו כמות יפה. בכל מקרה לא רואים את השינוי בהמוגלובין מיד ולכן את צריכה להמשיך ולקחת את הברזל לפחות עד אשר תרגישי שיפור בהרגשה ועד אשר ההמוגלובין יעלה לנורמה. יתכן ורופא הנשים ימליץ על ברזל עד סוף ההריון כי גם בלידה ההמוגלובין יורד מאיבוד דם ולכן חשוב שההמוגלובין יהיה בטווח התקין לקראת הלידה. לגבי כבד לא כל כך מומלץ לאכול בגלל תכולת ויטמין A גבוהה... מה שכן את יכולה לאכול בשר בקר והודו שעשיר בברזל וכמובן גם עוף, דגים, ביצים שגם בהם יש ברזל אם כי פחות. אומנם גם בצומח יש ברזל ( קטניות, אגוזים, עלים ירוקים, פירות יבשים ) אבל משם הוא נספג םחות טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלונת
חסוי18/12/2008לגבי כבד - האם מדברייך עלי להבין שמומלץ לא לאכול? או שעדיף מינון קטן - ואיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוגי תה מומלצים?ליאה16/12/2008
שלום רב, ברצוני לדעת איזה סוגי תה מומלצים בהריון? אני מתכוונת יותר על איזה סוגי צמחים מותר? הבנתי שתה ירוק לא רצוי ,האם זה נכון? תודה וברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליאה
נועה הופ16/12/2008לגבי סוגי צמחים מותרים, אני לא מתמחה בנושא. ויש הרבה דעות בנושא הזה. ישנם צמחים מסוימים שלא מומלץ להשתמש בהם בזמן ההריון כגון נענע או מרווה. בגדול, במידה והתמצית תה היא לא מרוכזת יתר על המידה כגון שקיות תה שקונים בסופר לא צריכה להיות בעיה, במידה ומדובר בתה של חליטות פירות גם לא צריכה להיות בעיה. לגבי תה ירוק ההגבלה עליו היא רק בגלל שהוא מכיל קפאין ( אומנם במינון נמוך יותר מקפה ומתה רגיל ) ולכן גם בו אסור להגזים. אין בעיה לשתות כ- 2 ספלים ביום וכמובן יש לקחת בחשבון גם את הקפאין בקפה ובקולה ( אם את שותה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)