פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• B וגם LDL
    SiteMap
    17/11/2008

שלום, 1. בשנת 2002-2003 עשיתי חיסון נגד הפטיטיס B כחלק מהכנות לנסיעה לחו"ל (את כל שלושת הזריקה), החיסון הינו לעשר שנים. היום במסגרת הכנות להריון נבדקתי לנוכחות נוגדנים ולא נמצא נוגדנים בדמי להפטיטיס B, האם זהו מצב תקין ? הכיצד ? 2. רמת ה-LDL בדמי היתה ביולי 163 עשיתי הרבה ספורט ואכלתי נכון על מנת להוריד את הרמה לנורמה (יש לציין כי התזונה הנורמלית שלי לא עשירה בשומנים רווים), היום עשיתי בדיקות שוב ונמצא כי הרמה ירדה ל-139 (עדיין טעון שיפור, אבל יש התקדמות) לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, האם יתכן כי השיפור ברמת ה-LDL נעוץ בעיקר בהפסקת הגלולות ? האם יתכן שיפור שכזה לאחר שבועיים בלבד? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    B וגם LDL

הוספת תגובה

• צהבת B ו-LDL

ורד לב
    18/11/2008

1. לא יודעת מה לענות לך על שאלתך, מאחר ואינני רופאה או מתמחה בתחום החיסונים.
    אני כן יכולה לומר לך שכבר שמעתי על מקרים כאלה בעבר. כך שזה כנראה קיים.

2. קשה לי להאמין שהשינוי חל עקב הפסקת הגלולות. נשמע שיש פה קשר לייצור הפנימי של הכולסטרול שאינו מאוזן. קושי של הכבד, או עומס עליו.
    אין ספק שכדאי להמשיך ולעקוב באופן קבוע אחרי המצב.
    אפשר גם לחשוב על איזון הכבד, אם בעזרת תזונה מתאימה, צמחים, דיקור ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,

נועה הופ
    18/11/2008

המצב התקין הוא דווקא אם כן היו נוגדנים לחיסון כי אז זה היה אומר שאת מחוסנת להפטיטיס B אך באופן כללי לא כל מי שעושה את החיסון יפתח אליו נוגדנים כך שתופעה זאת בהחלט יכולה לקרות.
    לגבי הכולסטרול, אני יודעת שיש קשר בין עליית כולסטרול לבין גלולות אך יתכן והירידה ברמתו קשורה לשינוי באורח החיים שעשית. עלייך לעקוב אחר הרמות כל הזמן, ולהמשיך כמובן את אורח החיים הבריא שזה פעילות גופנית והקפדה על תזונה נכונה עם הפחתה בשומנים רוויים, שומני טרנס שמקורם במרגרינה ולהימנע ממזונות עתירי כולסטרול.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה ביותר. תודה.
    חסוי
    16/11/2008

שלום רב. אני בשבוע 20 וארבעה ימים. הבוקר התעוררתי עם שילשולים ובחילות. הקפדתי לשתות כל היום ובשלב מסויים אף אכלתי 2 צנימים יבשים....(ממש אילצתי את עצמי). כחצי שעה לאחר שאכלתי ושתיתי תה, הקאתי את נשמתי. מניחה שכל מה ששתיתי ואכלתי יצא.... בנפרד העברתי שאלה לרופאים בפורום הריון ולידה לגבי המשך טיפול, והשלכות על העובר, אך חשוב לי לשאול בפורום פה לגבי ענין התזונה: עכשיו שוב התחלתי לשתות....אני מנסה..לאט לאט.... אך לא נראה לי שאצליח לאכול. האם אני עלולה להתייבש? האם זה נורא אם לא אוכל כל היום ורק אשתה? אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא הצטברות אציטון כאשר לא אוכלים. ועוד שאלה: התחשק לי זה עתה לאגול מנדרינה (להפתעתי!) . זה הדבר היחיד שאני מסוגלת. האם מותר? או שזה עלול לעודד שוב הקאה? וגם שאלה לגבי כדור הברזל - האם לוותר עליו היום? או להיפך-חשוב ליטול אותו יותר דווקא היום? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה ביותר. תודה.

הוספת תגובה

• יכול להיות שמדובר בוירוס?

ורד לב
    16/11/2008

זה מאד הגיוני.
    לא יקרה דבר אם לא תאכלי, או תאכלי רק מעט.
    שתי במנות קטנות ואיכלי רק מעט את מה שאת מסוגלת.
    לא הייתי לוקחת תוספים במצב כזה...

הריון אינו מחלה, הגוף שלך יצליח להתמודד עם מה שעובר עליו! ביטחי בו, הוא חזק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ורד. הרגעת אותי!

חסוי
    16/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    דנה
    16/11/2008

אני בשבוע 17 להריון גובה 1.67 התחלתי את ההריון במשקל 50 וכעת אני שוקלת 55 העלייה נראית לי מאוד גדולה ואינני מעוניינת לעלות 20 קילו שיכולים מאוד להכביד ולהקשות, אוכלת אוכל בריא מאוד ללא מזון שמן או ממותק אך יותר מהרגיל,האם להפחית מעט בכמות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• דנה שלום

נועה הופ
    16/11/2008

התחלת את ההריון ב- BMI תקין ואף נמוך מהנורמה. אני מבינה את הפחד של עלייה מוגזמת במשקלך, ואני מבינה לחלוטין את זה שאינך רוצה לסיים את ההריון בעודף משקל רב. אם זאת העלייה שאת מתארת כרגע היא תקינה ביחס למשקל שבו התחלת את ההריון והשבוע שאת נמצאת.
    במידה ואת אוכלת בריא זה דבר מצוין אך מכיוון שאין לי היכרות אישית עם הרגלי האכילה שלך אני לא יכולה להגיד לך האם את צריכה לשנות בהם משהו.
    במידה והדבר מאוד חשוב לך הייתי ממליצה בחום להגיע לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית לצורך בנייה והרכבת תפריט איכותי ובריא, ולדון איתה גם על עיניין כמויות האוכל והקלוריות המומלצות לך. באופן כללי בהריון אין לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ביום.
    אשמח לייעץ ולעזור לך אם תרצי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 ואספירין
    רוית
    13/11/2008

שלום, בהנחיית הרופא שלי אני נוטלת אספירין באופן קבוע מתחילת ההריון (ואצטרך ליטול עד סופו), בשל בעיית גדילה ברחם שהיתה לי בהריון הקודם, ולמרות שנשללה בעיית קרישיות יתר לאחר הלידה הקודמת. התחלתי לקמת אומגה 3 כי אני כלל לא אוכלת דגים, אבל לאור כתבה שקראתי - הפסקתי , כי הבנתי שזה מדלל את הדם בנוסף על האספירין, ואסור ליטול יחד. האם תוכלו לייעץ לי מה אוכל לעשות במקום - אני ממש לא אוהבת דגים... האם ניתן ליטול כמות מופחתת של אומגה 3? אם כן - כמה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3 ואספירין

הוספת תגובה

• אומגה 3 אכן מדלל דם

ורד לב
    13/11/2008

במצב בו נוטלים תרופות לדילול דם אין לקחת גם אומגה 3 כתוסף.
    תוכלי להגביר צריכתו דרך המזון, אז זה פחות מרוכז.
    מצוי, כמובן, בדגי ים צפוני (גם מעושנים), פשתן, עלים ירוקים למיניהם (ריג'לה ורוקט חזקים מאד), אגוזים (מלך, ברזיל). גם במוצרי בשר איכותיים, כאלה שלא אכלו תערובות, אלא ניזונו מעשב. אפשר לנסות לברר לגבי מקור הבשר אותו את קונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוית שלום,

נועה הופ
    15/11/2008

זה נכון שאומגה 3 בין שאר תפקודיו הרבים הוא גם מדלל דם אם כי לא באותה עוצמה כפי שעושה האספירין. בכל תוסף תזונה שאת רוצה לקחת בין אם בהריון ובין אם לא, חשוב להיוועץ קודם עם רופא על מנת לשלול אינטרקציה בין התרופה לבין התוסף.
    לגבי מקורות לאומגה 3 , אכן המקור הטוב ביותר הוא דגי ים מישום ששם מקבלים את החומצת DHA ו- EPA שלא כמו מהמקורות הצמחיים שם מקבלים את החומצה הלינולנית. באופן תיאורתי הגוף יודע להפוך את החומצה הלינולנית ל-EPA ו-DHA אך בפועל זה לא תמיד קורה.
    מקורות צמחיים: פשתן, שמן פשתן, שמן קנולה, אגוזי מלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    SiteMap
    12/11/2008

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3

ורד לב
    13/11/2008

1. ההמלצה היא על פעמיים בשבוע, מאחר והדגים המומלצים עשויים להכיל גם שאריות של מתכות כבדות ולא מומלץ שאלה יצטברו בגוף, במיוחד בהריון.
    2. דגים מהים הצפוני, ממים קרים" סלמון, סול, הליבוט, מקרל, טונה, סרדינים וכו'.
    3. לתפיסתי, גם אם אוכלים דגים, פשתן, עלים ירוקים ואגוזים, לא תמיד מקבלים את כל הכמות לה זקוק הגוף, במיוחד בהריון. לכן כדאי לתמוך בתוסף. כמובן שכמותו, במצב של אכילת המזונות הללו, תהיה נמוכה יותר לעומת מצב בו לא אוכלים את המזונות הללו.
    4. אכן כדאי תוסף שעבר סינון למתכות ורעלים. רוב הסוגים הנחשבים הם כאלה. אישית, ממליצה על "אומגה 3 גליל" הוא הכי איכותי שאני נתקלתי בו, עם בקרת איכות מעולה ויחס נכון בין הסוגים השונים של האומגה 3. ניתן להשיג דרך האתר שלהם ואינו נמכר בחנויות. צריך להשמר בקרור (כמו כל אומגה 3, אגב, אם כי הם היחידים שבאמת מקפידים על כך...). ואין לי % בחברה :-)
    5. הכמות הנדרשת תלויה במשקל גוף, מה שמן הסתם משתנה בהריון. מקובל להתייחס לצריכה של 1 גרם אומגה 3 על כל 30 ק"ג משקל גוף. שוב, יש לקחת בחשבון את האומגה 3 המתקבלת דרך המזון.
    6. התייחסתי לזה בתשובותיי הקודמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא קיראי גם תשובה על אומגה 3 מעל

ורד לב
    13/11/2008

התייחסתי שם לנושא דילול הדם שהיא אחת מהתכונות של אומגה 3. כך שאם את זקוקה לכך, או סובלת מבעיה כזו, לא כדאי לקחת תוסף.
    בכל מקרה, מומלץ לקחת תוספים עם התייעצות ספציפית המתאימה למצבך ולצרכייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בחודש שביעי ועליתי 8 קילו
    ורד אמויאל
    11/11/2008

היי שמי ורד, ואני בהריון בחודש שביעי ושבוע ואני ממש לא מרגישה טוב בימים האחרונים הבטן שלי נורא נפוחה שקשה לי לינשום ממש ואפילו מופיע לי קוצר נשימה זה ממש מטריד, ובימים האחרונים אני רוצה לאכול רק מתוק ולא מסוגלת לאכול יותר מידי ישר אני נהיית נפוחה ממש הרגשה מוזרה. מחר יש לי המסת סוכר מקווה רק לטוב, בכול אופן רציתי לדעת האים המתוק גורם לכבדות הזאת או זה שאני מיתקרבת לשמיני?

הוספת תגובה

• זה שווה בדיקה

ורד לב
    13/11/2008

המצב שאת מתארת אכן שווה בדיקה. גשי לרופא המטפל בך וראי מה יש לו לומר על הסימפטומים שאת מתארת.
    יתכן וקשה לך עם העוס, גם אם לא עלית הרבה במשקל, זה בכ"ז אחרת כשזה בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר כדוריות דם אדומות מתחת לנורמה
    אירית
    10/11/2008

שלום רב, אני בשבוע 16.4 בבדיקות דם קיבלתי את התוצאות הבאות: 5.40- 4.20 3.96 RBC 47.0- 37.0 % 35.5 HCT כלומר, מתחת לנורמה. האם זה מעיד על אנמיה? מה ניתן לאכול כדי להעלות את מספר כדוריות הדם האדומות ואת הנפח שלהן? תודה רבה, אירית

הוספת תגובה

• אירית שלום

נועה הופ
    10/11/2008

הסתכלי על רמת ההמוגלובין HB ועל רמת ה- MCV במידה וההמוגלובין נמוך ומדד ה- MCV נמוך יתכן וזה מרמז על אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל. במקרה כזה יש לבדוק את מאגר הברזל בגוף שהוא הפריטין, במידה ונמוך יש להיעזר בתוסף בהמלצת הרופא ולהגביר אכילה של מזונות עתירים בברזל ( בעיקר מזונות מן החי כגון בקר, כבד, הודו, עוף, דגים, ביצים ) גם בצומח יש ברזל ( קטניות, אגוזים, עלים ירוקים ) אך ספיגתו פחות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי לאכול בגלל הצרבת - עזרההההה
    מירי
    10/11/2008

אני בשבוע 14 וקשה לי לאכול בגלל הצרבת הנוראה שיש לי , יש איזה שהיא תרופה טבעית שיכולה לעזור . קשה לי מאוד אפילו מים קשה לי לשתות בגלל הצרבת.

הוספת תגובה

• צרבת

ורד לב
    10/11/2008

אולי כדאי להעזר בפתרון מתחום ההומיאופטיה או ברפואה הסינית, כדי להקל על המצב.

מה שכן, כדאי לאכול במינונים קטנים עד כמה שניתן, כדי שלא להעמיס על הקיבה ולהעצים את הצרבת.

נסית מאכלים שונים שיכולים לסייע?
    יש נשים שג'ינג'ר עוזר להן בתה, או בצורה המיובשת שלו.
    יש נשים שיעזור להן למצוץ סוכריית צמחים, או משהו שמשתחרר לאט. או לשתות תה צמחים בלגימות קטנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירי שלום,

נועה הופ
    10/11/2008

צרבת היא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של הריון והיא מתרחשת בעיקר בגלל הורמונים הגורמים להרפיה של הסוגר השרירי המצוי בין צינור הבליעה (וושט), ובין הקיבה.
    כפי שורד אמרה ג'ינג'ר יכול לעזור, עוד דברים שאת יכולה לנסות זה אכילת מלפפון , שקדים לא קלויים. נסי לא לאכול ארוחות כבדות, שומניות, מתובלות יתר על המידה. אחרי ארוחה אל תשכבי מיד מכיוון שאז האוכל יעלה חזרה לוושט. מזונות שיכולים להגביר את תחושת הצרבת הם עגבניות, פירות הדר, מזונות המחלישים את הסוגר גם עלולים לגביר את הצרבת והם שוקולד, קפאין, מנטה, אלכוהול (שגם ככה אסור לשתות ). ניתן להיעזר בכדורי טאמס המותרים לבליעה בהריון ( יש להיוועץ קודם עם הרופא לפני הלקיחה )
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה גדולה במשקל
    דניאל
    09/11/2008

מחר אתחיל את שבוע 29 להריוני. בחודש וחצי האחרונים אני מרגישה שאין לי שליטה על העלייה במשקל שלי. גובהי 1.65 מטר. התחלתי את ההריון במשקל 53 ק"ג. נחשבתי לרזה. כעת אני שוקלת כמעט 63 ק"ג. יש לציין שאני מאוד מקפידה על התזונה שלי. לדוגמא ביום אני אוכלת: בוקר- שני שליש קערית ברנפלקס, ארוחת עשר: יוגורט ביו 1.5% ולפעמים בתוספת בננה אחת. צהריים- ארוחה חמה על בסיס עוף עם אורז או פסטה וירק (כמות ממש סבירה ולא גדולה) ב-17:00 אני אוכלת חטיף אנרג'י של 86 קלוריות ואח"כ עוד פרי. ערב: סנדוויץ מלחמניה אחת או סלט ירקות עם ביצה קשה וטונה (ללא כל רוטב). לילה: מעדן שוקולד 3% שומן. אני לא "מנשנשת" בין הארוחות הללו. יש לציין שדווקא בחודשי ההריון הראשונים אכלתי יותר ולא מאוזן עקב הבחילות וכמעט ולא עליתי במשקל. מה עליי לעשות? אני לא רוצה להמשיך עם העלייה המטורפת הזו אבל ברור שתזונת העובר שלי חשובה יותר ממני- אני לא מעוניינת להרעיב אותו. כל פעם שאני עולה על המשקל אני עולה בקילו ...:-( סליחה על השאלה הארוכה ובתודה מראש על תשובתך, המיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    עליה גדולה במשקל

הוספת תגובה

• אמנם משקלים מדוייקים הם התחום של

ורד לב
    09/11/2008

נועה הדיאטנית, אולם אני חייבת גם להתייחס ולתת מזווית הראייה שלי.

אנחנו חיות בעולם בו מאד חשוב איך אנחנו נראות, מה אנחנו לובשות ו...עד כמה שזה מגוחך...כמה אנחנו עולות בהריון.
    איך שאני רואה את הדברים, הריון הוא ממש לא הזמן לעשות דיאטה, להכנס למשטר נוקשה ולהרגיש אשמה על מזונות כאלה ואחרים.
    העלייה הממוצעת של נשים בהריון נעה בין 8-15 ק"ג. יש פה משתנים גנטיים, נטיות פיזיות, המצב הגופני -רגשי- נפשי- אנרגטי שהיה לפני הכניסה להריון ועוד- כל אלה ישפיעו על מידת העלייה שלך במשקל בהריון, על התחושות שלך ועל התופעות שתחווי במהלך ההריון.

מה שאת מתארת היא תזונה סבירה בהחלט, בגדר הנורמה (אם כי תמיד אפשר לשפר עוד, זה ברור. למשל, הייתי מתמקדת בדגנים מלאים ובמזונות לא מעובדים כמו קורנפלקס, אלא גרנולה או דייסת קוואקר וכד'). אני ממש לא רואה סיבה בה תחשבי שאת עולה בצורה "מטורפת" ושמה שאת עושה אינו בסדר.
    נשים רבות עולות לא מעט בהריון ואח"כ גם יורדות את זה.
    הגוף שלנו חכם ויודע מה נכון לו. אולי הייתי רזה מדיי לפני ההריון והגוף היה זקוק ליותר כדי למלא את מחסוריו ומאגריו?

זה ממש לא נכון, בעיניי, להתייחס נקודתית לעניין המשקל. כאילו שאין פה עבר ועתיד, נטיות וצרכים מיוחדים.

ממליצה לך ללכת עם התחושה שבטאת יפה של: "שתזונת העובר שלי חשובה יותר ממני- אני לא מעוניינת להרעיב אותו" וללמוד לסמוך על הגוף שלו ועל הצרכים שלו. במידה, כמובן, הכל במידה.
    זה לא שאני אומרת לך, 'יאללה, שחררי כל רסן ואיכלי כל מה שזז'. לא!
    את עושה טוב מה שאת עושה עכשיו. המשיכי כך!
    היי קלה ואוהבת כלפי עצמך. אולי התינוק הזה בא ללמד אותך את המקום הזה של ההקשבה העצמית, הקבלה העצמית, לוותר על ההלקאות העצמיות האלה ועל ההתחשבנויות....ללמוד יותר להינות ולהיות!

בהצלחה והמשך הריון מהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאל,

נועה הופ
    10/11/2008

ראשית אני מזדהה עם התחושות ואני מבינה את הפחד של עלייה יתרה במשקל בהריון. מנתוני המשקל והגובה שלך לפני ההריון וכעת, התחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך ולכן טווח עליית המשקל התקין במקרה שלך יכול לנוע בין 12.5 קילו ועד 18 קילו !!
    על אף שעלית כבר 10 קילו, עדיין העליה נחשבת בגדר התקין (הכל ביחס למשקל ממנו התחלת את ההריון ). ממה שתיארת לא נשמע שאת מפריזה באכילה ולכן אם את עושה את המקסימום כדי לשמור, יותר מזה את לא יכולה לעשות !!
    בסוף ההריון מאוד יתכן שמתוך העליית משקל , לפחות 12 קילו יהיו בעקבות עליה פיזיולוגית (עובר,שיליה, נפח דם, מי שפיר וכו' )
    המשיכי להקפיד על תזונה נכונה כפי שאת עושה, בדקי את האכילה בסוף שבוע יתכן ושם את חורגת מעט בכמויות, בדקי האם אין צבירת נוזלים (בצקות),
    אם תרצי ייעוץ מעמיק יותר הכולל בניית תפריט ומעקב על המשקל את מוזמנת ליצור קשר עימי
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר בתוצאה 149
    להלה
    05/11/2008

הרופא שולח אותי להעמסת 100 גר' סוכר. נכון לבינתיים יש משהו שאוכל לעזור לעצמי בתפריט היומי?אשמח לכל טיפ :)

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר בתוצאה 149

הוספת תגובה

• הילהלה שלום

נועה הופ
    08/11/2008

דווקא בימים שלפני הבדיקה של המעסת 100 גרם רצוי לאכול רגיל כפי שנהגת מקום על מנת לא לגרום להטייה בתוצאות הבדיקה. בלי קשר אפילו אם הבדיקה חורגת מערך הנורמה זה עדיין לא אומר שאת סכרתית. חכי לתוצאות ה- 100 במידה וערך אחד או שני ערכים חורגים מהנורמה אז עליך להיכנס למשטר של דיאטה דלת סוכרים. במקרה כזה עליך לפנות לדיאטנית באופן אישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בברזל ?
    טלטל
    03/11/2008

היי, קצת ארוך אבל .... אני בשבוע 9, בד"כ על גבול אנמיה . בבדיקת דם לפני שבועיים יצא המוגלובין 11.9 וזאת לאחת נטילת פרנטל למשך כ- 4 חודשים לפני ההריון. הרופא טוען שזה תקין ואין צורך לקחת תוסף ברזל מעבר למה שיש בפרנטל. הבעיה היא שעד לפני מס' ימים לקחתי את הכדורים בבוקר אך הם גרמו לי לצרבות ובחילות לאורך כל היום עד כדי מצב שלא הצלחתי לאכול כלום כי לכל דבר היה טעם לוואי. העברתי את נטילת התוסף ללילה (לפני השינה) וזה עזר לעניין הטעם והאוכל אבל אני מרגישה חלשה יותר במשך היום. אני מרגישה פחות חשק לבשר וחלק מסוגי הבשר אפילו מגעילים אותי עכשיו, כך שאני לא ממש משלימה ברזל מהמזון... 1. האם עפ"י הבדיקות המוגלובין תקין או שיש צורך בתוספת ? 2. איזה מזונות אני יכולה לאכול כדי בכל זאת להגדיל את הברזל בגוף ? 3. מה ניתן לעשות עם עניין החולשה והעייפות בבוקר, או לחילופין- איך למנוע את טעם הלוואי של הפרנטל ? (עד לפני מס שבועות לקחתי את הכדור כל בוקר והרגשתי איתו בסדר גמור ...) תודה טלטל

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בברזל ?

הוספת תגובה

• ברזל

ורד לב
    03/11/2008

תראי הטווח הנורמלי לאישה הוא 12-14. את כבר נמצאת מעט מתחת לטווח הנורמה ואת רק בתחילת ההריון.
    באופן אישי אינני בעד מתן גורף של ברזל לכל הריונית, אולם במצב בו את מתארת כדאי שתהיי מאד בקונטרול על מה שקורה איתך בתחום הזה.
    אני מצרפת לך מאמר שלי בנושא הברזל ומקורותיו בתזונה
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624

לעתים אם יש צורך במתן תוסף הספציפי לברזל ולא משהו משולב.
    אולי תוכלי לשלב שתיית פלורדיקס/ פלוריויטל ביומיום שלך. יש גם תוספים המיועדים להגברת ספיגת הברזל, שאינם ממש ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מעקב

טלטל
    03/11/2008

היי ורד, תודה על עזרתך. בשבוע האחרון אני באמת סובלת מכאבי ראש המלווים את העייפות המוגברת. מה מומלץ יותר מבין שני המוצרים ? אני רואה שאחד מהם מועשר בויטמינים מסוג B ו- C וביניהם גם חומצה פולית. אם אני לוקחת כבר 400 מ"ג חומצה פולית ביום לא יווצר עודף בגוף ? לפי הגישה של הרופא שלי הוא לא מתרגש מהעניין למרות שאני מרגישה את החוסר בגוף ... האם כדאי להתייעץ איתו בכל זאת ולבקש הפניה לבדיקת דם נוספת? תוך כמה זמן רואים שינוי בערכים ? עשיתי את בדיקת הדם האחרונה לפני שבועיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלטל שלום רב

נועה הופ
    04/11/2008

חשוב לציין דבר חשוב לגבי ההמוגלובין הנמוך. בהריון נפח הדם עולה ולכן זה יוצר מצב הרבה פעמים של אנמיה מדומה ולכן מצב של 11.9 זה אכן לא נורא. העייפות לא בהכרח קשורה לברזל אלא אני חושבת להריון הטרי הגוזל ממך הרבה מאוד אנרגיות מה שמאוד שכיח בשליש הראשון של ההריון.
    אני חושבת שאין בעיה להמשיך ליטול את הפרנטל ועדיף ליטול בערב מאשר לא ליטול בכלל.
    אני מסכימה עם ורד שהגישה כיום היא לא לרוץ ולקחת תוספי ברזל אבל מידי חודש חשוב לעשות ספירת דם ולראות מה מצב ההמוגלובין , במידה ויורד ניתן להוסיף תוסף .
    בפרנטל כמות הברזל נמוכה יחסית לתוספים אחרים ( 60 מ"ג ) ולכן אם יהיה חוסר משמעותי יהיה ניתן לקחת תוסף המכיל מינון גבוה יותר של ברזל ( כגון 100 מ"ג ).
    מזונות המכילים ברזל יש גם בחי וגם בצומח אם כי הברזל נספג בצורה טובה יותר מהחי
    מהחי: כל סוגי הבשר ודגים במיוחד הודו, בקר וכבד. ניתן לקבל גם מביצים. מהצומח הברזל נמצא בירקות עליים ירוקים, קטניות, סוגי אגוזים, טחינה משומשום מלא, דגני בוקר מועשרים.
    עוד דבר חשוב: מה שמשקף את רמת הברזל בגוף בצורה המהימנה ביותר זה הפריטין מאגר הברזל וניתן לבדוק זאת בבדיקת דם פשוטה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה מצמח הרויבוש בהריון
    פנינה
    01/11/2008

שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לשתות בהריון תה מצמח הרויבוש? תה של ויסוצקי בתוסםת קינמון ווניל כתוב שאינו מכיל קפאין. אודה על התשובה פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    תה מצמח הרויבוש בהריון

הוספת תגובה

• לא ידועה לי בעיה עם רויבוש בהריון

ורד לב
    02/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנ"ל

נועה הופ
    04/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12 נמוך
    שירה
    29/10/2008

שלום, אני בשבוע 36 ובחודש האחרון כנראה שירד לי ערך ה B12 ל150 (כך ראיתי בבדיקות האחרונות), אני מתחילה לקחת במציצה מתחת ללשון אבל האם יש נזק שיכל להגרם לעובר מהערך הנמוך? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    B12 נמוך

הוספת תגובה

• B12

ורד לב
    29/10/2008

זה לא ירד בחודש האחרון...כי ל 12-B לוקח שנים עד שמגיע המחסור.
    זה ויטמין הדרוש לגוף בכמויות מזעריות ממש ולהגיע למצב של מחסור שכזה, זה בהחלט עניין של שנים.

בכל מקרה, טוב ששמת לב לזה, כי זה בהחלט מצב הדורש טיפול.

הכדורים מתחת ללשון הם דרך מעולה לאזן את המצב בשלב ראשון.
    בשלב הבא, כדאי להבין מדוע נגרם המצב הזה- האם את צמחונית/ טבעונית? כמה זמן כבר?
    האם יש לך בעיות ספיגה במערכת העיכול? כי זהו ויטמין שכל תהליך הספיגה שלו מאד ארוך ומסובך, כך שאם שלב אחד לא קורה, זה פוגע בכל התהליך.
    חשוב להבין, כדי שלא להגיע למצב שזכה שוב ולדעת לתחזק את גופך בצורה נכונה מכאן והלאה!

העובר לא אמור להנזק מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    חן
    28/10/2008

האם הפורום הזה מתייחס גם לתזונה בהנקה או רק בהריון ? במידה וכן , אילו המלצות ניתן לקבל בהקשר לתזונה בהנקה הן במטרה לספק את כל הנדרש לגוף האם ולגוף התינוק והן במטרה של דיאטה ? אשמח לקבל טיפים/ תפריטים וכולה תודה , חן

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה

ורד לב
    28/10/2008

בהחלט אפשר לקבל פה גם מיד על תזונה בהנקה.
    תפריטים לא כ"כ יכולה לתת לך כי זה משהו מאד אישי, אם כי מצרפת לך 2 מאמרים שלי בנושא:

תזונת נשים מניקות
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4728
    על הנקה וירידה במשקל
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4479

ואם את רוצה להאזין לזה, אפשר גם פה
    http://www.bekol.co.il/index.php?page=item&item_id=33&lec_id=15&cat_id=48
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן שלום

נועה הופ
    29/10/2008

הפורום בהחלט מתייחס לתזונה בזמן הנקה ואם תדפדפי אחורה תוכלי לראות הרבה שאלות בנושא.
    בזמן הנקה הגוף דורש יותר קלוריות מישום שייצור החלב גוזל מהגוף כ- 500 קלוריות. בנוסף רכיבי תזונה חשובים כגון ויטמינים, מינראלים וחומצות שומן כגון אומגה 3 ו-6 הם רכיבים חיוניים לגוף ולתינוק מכיוון שהאדם אינו יכול לייצר אותם בעצמו ותלוי במזון כדי לקבלם.
    אי לכך עליך להקפיד על תזונה טובה, לאכול את כל אבות המזון פחמימות, חלבונים מן החי והצומח, שומנים בריאים ולהעשיר את התזונה שלך בירקות ופירות זאת בכדי להבטיח גם צריכה נאותה של קלוריות וגם על מנת שהתזונה שלך תהיה עשירה בויטמינים ומינראלים ותביא לחלב איכותי. הקפידי על אכילת פחמימות מורכבות מלאות כגון לחם מלא, אורז מלא, קינואה, בורגול, כוסמת גריסים, שיבולת שועל.... הקפידי על אכילת חלבונים מהחי המספקים חלבון איכותי בעל ערך ביולוגי גבוה והקפידי על אכילת שומנים בריאים כגון שמן זית, קנולה, טחינה, אבוקדו, וכל סוגי האגוזים. בכדי לקבל אומגה 3 יש לשלב בתפריט דגי ים כגון מקרל הליבוט, סרדינים, סלמון וגם ניתן להיעזר בתוסף.
    לגבי ירידה במשקל - לא מומלץ לאכול פחות מ- 1800 קלוריות בהנקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולסה
    שרון
    28/10/2008

שלום, 1. האם מולסה (לא מגופרתת) מומלצת לצריכה בהריון כממתיק? 2. אם כן, האם יש הגבלה במינון? 3. מה עדיף מבחינה תזונתית : דבש או מולסה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מולסה

הוספת תגובה

• מולסה

ורד לב
    28/10/2008

אין כל בעיה לצרוך מולסה בהריון ובכלל.
    זה ממתיק טוב בסה"F וגם עשיר בברזל ובמינרלים.
    מצרפת לך מאמר שלי בנוגע לממתיקים באופן כללי
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3518

ההגבלה היא כמובן במקום של לא לצרוך הרבה סוכרים, ואם יש צורך בכך מהבחינה הבריאותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה