מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכלים חריפיםמלי18/08/2008
שלום לך,אני נמצאת בשבוע ה-20 להריוני ואינני מצליחה להיפטר מהרגלי האכילה שלי מרבית המאכלים אני אוהבת אותם חריפים מאוד ומתובלים הרבה האם זה מזיק לעובר או שהנזק הוא רק לגופי??ומה עם משקאות מוגזים אפשר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
נועה הופ18/08/2008מורת לאכול חריף בהריון. לגבי משקאות מוגזים גם מותר , לגבי שתייה קלה כמו קולה בלי קשר מומלץ להמעיט בשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל חריף- מקובל בכל העולם
ורד לב19/08/2008חישבי על כך שמרבית אוכלוסיית העולם אוכלת חריף- במזרח אסיה, ובאסיה בכלל, במרכז ודרום אמריקה, באפריקה.
אף הריונית שם לא תשנה את המנהגים המסורתיים שלה בגלל ההריון.
להפך, העובר ילמד ככה להכיר את הטעמים המשפחתיים וזה יקל עליו בהמשך להשתלב בארוחות המשפחתיות שלכם.
גם בהנקה הטעמים עוברים ונמצא שזה הקל על המעבר למוצקים בטעמים המקובלים באזור.
תהני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות17/08/2008
האם הגיוני שכשאני מכינה כוס קוואקר מבושל עם כוס חלב 1% אני מכניסה לגופי כ-600 קלוריות?! אנא ענו לי זה די דחוף כי רני אוהבת קוואקר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את אוכלת כוס קוואקר מבושל שלמה בעצמ
ורד לב17/08/2008אני שואלת כי זו מנה מאד גדולה בד"כ.
החישוב בגדול הוא כוס של קוואקר יבש (או כל דגן, לצורך העניין) = 2-3 מנות. כך שכוס קוואקר מבושל יכולה בהחלט להיות מנה גדולה עבור אדם אחד.
לפי חישוב שאני רואה כוס קוואקר מבושל במים= 166 קלוריות
כוס חלב 1%= בערך 85 קלוריות כך שהחישבו שלי מראה על אזור ה 250 קלוריות. אלא אם כן יש רכיבים נוספים, כמובן, שלא כתבת אותם, כמו סוכר/ דבש וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקויה בהריון ראשוןלילי14/08/2008
אני כרגע בשבוע שמיני- הריון ראשון. גובה: 1.50. משקל:43. מתחילת ההריון אני סובלת מבחילות והקאות ובעקבות זה כמעט ולא אוכלת. אני יודעת שזה לא בריא- פשוט כל מה שאני אוכלת עושה לי רע. בנוסף קיבלתי תוספת ויטמינים מהרופא- פרנטאל- וכל פעם אחרי בליעת הכדור אני מקיאה אותו. תוכלי בבקשה להמליץ לי על מאכלים שיהוו תוספת ויטמינים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
נועה הופ16/08/2008בגדול על מנת לקבל את מירב הויטמינים והמינראלים מהמזון עליך לאכול מגוון, מכל אבות המזון בשר, עוף, דגים ,ביצים מהווים מקור לאבץ, B12 וברזל, מוצרי חלב המהווים מקור לסידן וויטמין D, מגוון פירות וירקות עם קליפתם , מוצרי דגנים מלאים וקטניות מהווים מקור לשלל ויטמינים ומינראלים נוספים. מזונות כגון דגנים לא מלאים כמו פיתות, לחם לבן וכו' מכילים אומנם קלוריות אך הם ריקים מערך תזונתי. קצת קשה להגיד לך מה לאכול מצב זה מכיוון שאת מקיאה כל דבר. לכן השתדלי לעשות את הבחירות הנכונות וגם אם הגוף כרגע מעדיף דברים קלים לעיכול כמו לחם לבן או להימנע מבשר וכו' זה בסדר וזה מובן.. את לא יכולה להכריח את הגוף לאכול דברים שגורמים לך לבחילה. נסי מתוך מגוון המזונות להעדיף את הבריאים. המון נשים מוצאות שפירות קלים לעיכול בתקופת ההקאות שמהם תוכלי לקבל ויטמינים ומינראלים. פשוט עשי על עצמך ניסיונות ותראי מה עושה לך טוב. במידה והמצב כל כך קשה התייעצי עם הרופא ובקשי תכשיר נגד בחילות והקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמר בנושא בחילות והקאות
ורד לב17/08/2008ישנו כמה הודעות מתחתייך.
אם את מזהה שהתוסף מעורר בך בחילה כרגע, הגיוני יותר להפסיק לנטול אותו כרגע. אולי בהמשך תוכלי לחזור אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןנילי13/08/2008
שלום, אני גיליתי היןום שאני בהריון לאחר איחור במחזור של 3 ימים. אומנם זו ההתחלה אך חשוב לי מאוד לא לעלות במשקל ובמקביל לשמור על תזונה בריאה. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מזונות ספציפים המומלצים בזמן ההריון. הערה נוספת, בחודש האחרון הגוף שלי הגיב בצורה לא טובה והיה לי רעב אינסופי....משמע: אכילה מוגזמת של מתוקים ובכלל.בעקבות כך עליתי, לצערי, 1.5 ק"ג. הייתי בטוחה שזה לקראת המחזור רק שהפעם זה היה שונה. היום כבר האכילה יותר מאוזנת ובנוסף אני מאוד עובדת על עצמי נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת לך מאמר בנושא
ורד לב13/08/2008אין ספק שחשוב לאכול נכון ומאוזן בהריון, הנה מאמר בנושא:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6583* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפפונים חמוצים, זיתים וכבד בהריוןטלי12/08/2008
אני בהריון בשליש הראשון. ממש בהתחלה אכלתי פעמיים כמות גדולה של כבד עוף. האם זה עשוי להזיק? האם מותר לאכול כבד במהלך ההריון? ומה לגבי מלפפונים חמוצים במלח וזיתים - האם יש חיידקים מסוכנים במים שבהם הם נשמרים? האם מותר לאכול מלפפונים חמוצים במלח וזיתים, כמובן בהגבלה? ועוד שאלה אחרונה לגבי נקניק סלמי, האם מותר לאכול אותו כמו שהוא? המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתן לא עונות??
טלי16/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפספס כנראה...
ורד לב17/08/2008אפשר לאכול כבד, אם כי כדאי לדעת שהוא מכיל כמויות גבוהות של ויטמין A ולכן ההמלצות הן לצרוך ממנו לא הרבה.
מצד שני, הוא גם עשיר בברזל ובמינרלים, כך שיש בו הרבה ערך תזונתי.
מצד שלישי- כבד הוא איבר אגירת הפסולת בגוף ולכן, אם כבר אוכלים, כדאי שהוא יהיה ממקור אורגני, או לפחות טבע עוף, כדי לא לקבל את כל הרעלים שדחפו לפרה/ תרנגולת.
לגבי חמוצים במלח, אין כל בעיה איתם. נהפוך הוא, בתהליך ההחמצה נוצרות בתסיסה הבקטריות הידידותיות לנו (אטסידופילוס וחבר מרעיהן) ולכן אלה מזונות שעשויים להיטיב מאד אתנו.
לגבי נקניקים למיניהם- מדובר במזון מאד מעובד, עם הרבה פסולת בתוכו (קיראי פעם מה מכיל הנקניק הזה...). אישית, לא ממליצה על זה כמזון כבלל. אם את חייבת, כדאי למעט ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על סוג נקניק
חסוי18/08/2008אני מניחה שסלמי הוא נקניק פחות טוב (פי שתיארת). אך עם פסטרמה לא אמורה להיות בעיה...נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אכן כנראה התפספס
נועה הופ18/08/2008לגבי כבד מסכימה עם המלצותיה של ורד. בגדול לא מומלץ להרבות באכילת כבד במהלך ההריון בגלל כמויות גדולות של ויטמין A ובגלל כל הסיבות שורד פירטה. לגבי החמוצים, מביחנת חיידקים אין בעיה רק מבחינת כמות המלח שיש שם שזו כמות מלח מאוד גדולה ולכן גם בזה לא מומלץ להגזים. לגבי הנקניק פסטרמה וסלמי. סלמי בלי קשר נקניק לא בריא מכיל כמות גבוה של שומן רווי ואכן מאוד מעובד פסטרמה יותר טובה בגלל שהיא יותר דלה בשומן. לגבי כל סוגי הנקניקים מומלץ בהריון להפחית את השימוש משש לזיהום של חיידקים ( חשש מחיידק הליסטריה שמסוכן בזמן הריון ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמיכל11/08/2008
שלום בת 26 הריון ראשון שבוע 20 גובהי 1.61 ומשקלי לפני ההריון 55 כרגע שוקלת 57.5 (עלייה של 2.5 ק"ג ) בעיקרון מנסה לאכול בריא לא זוללת וללא גחמות האם עלייה זו תקינה כי יש לי הרגשה שזה מעט מידי... תודה מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את אוכלת באופן מסודר?
ורד לב11/08/20085-6 ארוחות ביום? כלומר כל שעתיים- שלוש אוכלת משהו?
אני בהחלט חושבת שאפשר לאכול בריא ומאוזן, ללא גחמות ולקבל את כל מה שהגוף צריך בהריון ובכלל.
זה שכווווולם רגילים לכך שנשים בהריון אמורות לזלול ולאכול ימבה, לא אומר שזה אכן כך.
חשוב שתקפידי על תפריט מאוזן המכיל מזונות הקורבים ככל הניתן למקורם, מלאים למיניהם עם: דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים שאינם קלויים, טחינה מלאה, פירות וירקות, עלים ונבטים, מוצרים מהחי לפי בחירה.
זהו תפריט מאד מאוזן ומזין.
לפעמים שוכחים לאכול...במיוחד כשעובדים...או עסוקים...
האם את כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מיכל11/08/2008תודה על התשובה המהירה אני לא שוכחת לאכול, רב היום אני בבית ( כרגע לא עובדת) הבעיה היא שמטבעי אני לא רגילה לאכול הרבה ארוחות ביום ולאכול הרבה בכלל ואני לא מצליחה להכריח את עצמי לאכול יותר. תפריט לדוגמא: א.בוקר- פרוסה עם חמאת בוטנים או קורנפלקס א.צהריים- מנת בשר עם מנת פחמימה ומנת ירקות א. בינים- פרי או עוגייה וקפה א. ערב- ביצה עם פרוסת לחם וסלט וקצת גבינה האם זהו תפריט מספק ביום ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
נועה הופ12/08/2008ראשית עד שבוע 12 אין חובה לעלות במשקל. משבוע 12 ואילך במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין ממולץ לעלות בקצב של 0.4 בשבוע עד סוף ההריון. העלייה היא קצת פחות מהנורמה אך לא הייתי ממש מוטרדת מכך. ממליצה לך להמשיך ולעקוב אחרי העלייה ולראות שחלילה אין ירידה ושאת ממשיכה לעלות בקצב כמו שציינתי. אכן ממליצה גם לבדוק את הרגלי התזונה כי יתכן ואת אוכלת מעט מידי מומלץ באמת שתאכלי מסודר,נצלי את זה שאת בבית ובשלי לך מאכלים תזונתיים טובים כגון בשר, קטניות , פחמימות ,דגים. שלבי ירקות ופירות ותשתי הרבה מים.
אם המגמה ממשיכה אנא יידעי רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע על פניו הגיוני בהחלט
ורד לב12/08/2008אולם, אם את מראש עם נטייה גנטית למשקל נמוך ודאי תרווחי מלהוסיף אגוזים וזרעים לארוחותייך באופן חופשי ולשלב טחינה משומשום מלא בארוחות וכמובן שכדאי שהדגנים והלחם יהיו מלאים למיניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להתחיל לשמור?לימור10/08/2008
יש סיכוי שאני בהיריון ממש בתחילתו, ואכלתי סושי, ושתיתי אלכוהול. כמה זה נורא? זה מדאיג אותי עד כדי כך שאני מפחדת לעשות בדיקה ולדעת שאני באמת בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי פאניקה
ורד לב10/08/2008גם אם את בהריון, יש סיכוי נמוך ביותר שמה שאכלת ושתית יגרום לאיזשהו נזק.
קצת פרופורציות- מטרתו של הגוף לשמור על עצמו ולא לאפשר לפגיעה על ימין ועל שמאל. יש מנגנונים טובים וחזקים של הגוף- אנחנו קצת התרגלנו שלא לסמוך על הגוף שלנו וזו טעות בעיניי.
עשי בדיקה, בררי מה מצבך ומכאן והלאה נהגי לפי שיקול הדעת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות ביוםנטע06/08/2008
אני בת 27, בשבוע 27, הריון ראשון. משתדלת לאכול מאוזן וכמו כן לצרוך מזונות בריאים עד כמה שניתן (לא אוכל ג'אנק, אבל אחת לחודש-חודש וחצי, מרשה לעצמי מנת פלאפל או משולש פיצה...) רציתי לדעת כמה קלוריות ביום מומלץ לצרוך במשך ההריון על מנת לשמור על עליה מתונה ומבוקרת במשקל ולא למצוא את עצמי עם עודף של 25 ק"ג בסוף....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
נועה הופ07/08/2008את מספר הקלוריות נהוג לקבוע באופן אינדבדואלי על פי משקלך, כמה נהגת לאכול לפני ההריון, האם התחלת את ההריון בעודף משקל או חוסר משקל וכו'. בגדול אין לאכול פחות מ- 1800 קלוריות בהריון. בהריון הגוף צריך תוספת יומית של כ- 300 קלוריות המתווספים לצורכי האנרגיה של הגוף.
(לדוגמא אם הגוף שלך הוציא ביום 1900 ביום קלוריות במצב רגיל, בהריון הוא צריך 2200 קלוריות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןשרון05/08/2008
אני בהריון, שבוע 21+2 1. משקל התחלתי 56 משקל נוכחי 62 (6 קילו עלייה), האם תקין? (1.68מ'). 2.אודה לך באם תוכלי לפרט לי את העלייה הרצויה במשקל עפ"י החודשים ו/או שבועות ההריון. בכל מקור מידע רשום משהו אחר. אז אנא דעתך. 3. עד להריון רצתי כ - 9 ק"מ ביום. היום, מן הסתם, אני עושה כ -30% - 25% מהפעילות הגופנית שנהגתי לעשות בעבר (הליכה של כשעה- 5.5 ק"מ- אחת ליומיים). בתודה מראש שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה....
שרון05/08/2008כאמור, כיום אני עושה 25% - 30% מהפעילות הגופנית שעשיתי בעבר, האם אני צריכה להוסיף אוכל? או אולי אפילו להפחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
נועה הופ07/08/2008עליית משקל תקינה. התחלת את ההריון במשקל תקין. עד סוף הטרימסטר הראשון אין חובה לעלות במשקל אם כי ניתן לעלות עד 2 קילו ולהמשיך לעלות בקצב ממוצע של כ- 400 גרם לשבוע. המסה הגדולה של עליית המשקל מתרחשת בטרימסטר האחרון בו ניתן לעלות כ- 6 קילו נוספים.
לגבי הוספה או הורדה של אוכל מהתפריט קצת קשה לי לענות על כך מישום שאינני מכירה את הרגלי האכילה שלך. אל תשכחי שלא מדובר כאן רק על כמות קלוריות יומית אלא גם על טיב המזון שאת אוכלת ! לגבי הפעילות זה מצוין שאת פעילה אם זה לא קשה לך אז המשיכי כך רק תשמרי על עצמך ותקשיבי לגוף שלך. אם הוא מאותת לך בשלב מסוים שהמאמץ קשה לו אז תפסיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהאפרת04/08/2008
שלום לכולן אני 7 שבועות לאחר לידה. גובהי 1.60. לפני ההריון שקלתי 65 קילו וכעת שוקלת 70 קילו. לא מצליחה להוריד את ה- 5 הנוספים. יש לציין כי אני מניקה מלא ואמרו לי שזה שורף קלוריות. אני גם לא מפריזה באכילה. מדוע אני לא חוזרת לעצמי. תוכלו לתת לי טיפים? אני פוחדת שהשומן לא יירד ממני.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את רק 7 שבועות אחרי הלידה
ורד לב05/08/2008כמה זמן לקח לך להעלות את המשקל הזה?
הרצון לחזור כ"כ מהר למשקל מלפני ההריון, למי שהייתי קודם וכו' הוא תלוי תרבות, כמובן.
החברה בה אנחנו חיים יוצרת אצלנו ציפייה ששום דבר לא ישתנה- היינו בהריון, ילדנו, יש לנו ילד- אז מה? מי אמר שהדברים השתנו, הכל אותו הדבר...
זה ממש לא נכון בעיניי וחשוב להבין שלגוף יש את המקצבים הפרטיים שלו ועלינו לכבד אותם.
מה יקרה אם תיצרי מצב של ירידה מהירה מדיי במשקל? איך זה ישפיע על הבריאות שלך קודם כל, לפני עניין החלב והתינוק...
תני לגוף שלך לעשות את העבודה שהוא יודע- הכי טוב- לעשות.
המשיכי בהרגלייך הבריאים ואם יש מה לשפר (ותמיד יש מה :-) ) זו ההזדמנות שלך לעשות זאת.
הנקה אכן שורפת כ-500 קלוריות ביום. זה לא אומר שאנחנו צריכות להגדיל את נפח המזון שאנחנו אוכלות באופן מלאכותי, מנגנון הרעב שלנו בהחלט דואג לזה.
אנחנו כן צריכות לדאוג לבחירה נכונה של המזונות שלנו ולהתמקד במזונות מזינים.
בשלב זה את בהחלט יכולה לחזור לפעילות גופנית מתונה, לפי הקצב הנכון לגוף שלך. זה יעזור לתנועתיות שלך, למניעת כאבים ומיחושים וגם לתמיכה בתהליך החזרה למשקל הרצוי שלך.
נשמע שאת לגמרי הכיוון הנכון, המשיכי כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת שלום
נועה הופ07/08/2008אני מסכימה עם ורד את באמת מעט זמן אחרי לידה !!! לפעמים הורדת העודפים לוקחת זמן בייחוד אם את מניקה. הנקה יכולה לגרום לרעב ולתיאבון. זה לא אומר שלא ניתן לרדת במשקל תוך כדי הנקה, ניתן בהחלט לרדת אך רצוי שהקצב הירידה יהיה מאוד איטי על מנת שזה לא יפגע בייצור החלב ועל מנת שהחלב יהיה משובח ויכיל את כל הנוטריאנטים הדרושים לתינוק. לגבי התפריט היומי שלך ייתכן וישנם דברים קטנים בתפריט שלך שעושים את ההבדל וגורמים לך לא לרדת במשקל כמו נישנושים קטנים בין הארוחות, כמויות של שמן בבישול / בתיבול, אכילה בסוף שבוע, אכילה בחוץ. לפעמים אנחנו שומרים ממש טוב על התזונה אבל ישנם דברים קטנים כפי שציינתי בפנייך שיכולים לתרום לצריכת קלוריות נוספות מה שגורם בסופו של דבר לאיזון המשקל ולאי ירידה. תני לעצמך צ'אנס ועיקבי אחר המשקל. במידה ואת רואה שזה עדיין תקוע את תמיד יכולה להיעזר בייעוץ מקצועי כדי לראות האם יש משהו שבכל זאת מפריע לירידה. אבל אני שוב חוזרת ואומרת, אל תצפי לרדת את מה שעלית מהר !! הקצב ירידה במשקל צריך להיות מתון ואיטי בערך של חצי קילו בשבוע ולא יותר.
אמשח לעזור ולייעץ לך במידה ותרצי ובהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי דיאט בהריוןנועה03/08/2008
הי, האם זה בסדר לצרוך פעם פעמיים ביום מוצרי דיאט כדוגמת סוכרדייאט, סוכרלייט וגלידיאט בהריון או שהממתיקים המלאכותיים עשויים להיות מזיקים? תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב, יש פה הבדלי גישות :-)
ורד לב03/08/2008כנטורופתית, אני מייצגת את הצד הטבעי בסקאלה. זה הממליץ על אכילת מזונות הקרובים ככל הניתן למקורם, שלא עברו עיבודים ותיסופים למיניהם.
ממתיקים מלאכותיים ומזון מעובד אינם נחשבים ממש מזון לפי הראייה הזו ואינם משמשים להזנת הגוף בכל הרמות.
המלצתי היא להמנע מהם באופן כללי, ללא כל קשר להריון.
על אחת כמה וכמה בהריון, כאשר אנחנו אחראים להתפתחותו של אדם נוסף.
משערת שנועה תענה מתוך הגישה שהיא מייצגת.
אני מתארת לעצמי שזה מבלבל, אולם ההחלטה היא בסופו של דבר שלך- עלייך לבחון מה חשוב לך יותר, מה יותר נכון לך באורח חייך ולפי זה להחליט.
אף אחד לא יוכל לומר לך מה לעשות, בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה שלום
נועה הופ03/08/2008אני מסכימה עם דבריה של ורד שמומלץ להמעיט בשימוש בממתיקים מלאכותים בהריון, אם כי ישנם ממתיקים שהנחשבים לבטוחים לשימוש בזמן ההריון כגון ממתיקים על בסיס סוכרלוז ( נמצא בשקיות, חומות או צהובות ובמשקאות מסויימים כגון בירה שחורה לייט, תה קר, מסטיקים וסוכריות ללא סוכר, יתכן אף בגלידה ). סכרין הוא ההמתיק הגרוע מכל ולא מומלץ כלל לשימוש כי הוא עובר את השלייה ( נמצא בשקיות ורודות או בטבליות ) , אספרטם ( נמצא בשקיות לבנות או במשקאות, יוגורטים ) אומנם לא עובר את השילייה אך גם בו לא מומלץ להגזים. ממליצה לך לפני השימוש להסתכל האיזה סוג של ממתיק החברה משתמשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה, חודשcheckup02/08/2008
1. האם יש מאכלים כלשהו שמונעים את הספיגה של החומצה הפולית, ועדיף להמנע מלאכול אותן בסמוך לבליעת הכדור ? 2. שמעתי שהסיכון למומים כלשהם גדולים יותר בחודש הראשון שלאחר הפסקת הגלולות, האם כדאי להמתין חודש אחד לאחר הפסקת הגלולות, לפני שמנסים להכנס להריון ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שידוע לי
ורד לב03/08/2008לגבי מניעת הספיגה של חומצה פולית, או לגבי עניין המומים לאחר הגלולות.
לגבי גלולות, יש טענות שהגוף צריך להתנקות מהן לתקופת מה. במיוחד הכבד. מאידך, מכירה לא מעט זוגות שנכנסו להריון מייד עם הפסקת הגלולות. במיוחד כנראה עוזר במצבים של חוסר איזון הורמונלי, כמו בשחלות פוליציסטיות ועוד.
זה, כמובן, לפי ההרגשה שלך.
אני מאמינה שצריך לשמור על פרופורציות עם עניין תכנון ההריון ולזכור שבסה"F מדובר בתהליך בריא וטבעי, האמור להגיע בדרך של חיי מין פעילים ומהנים ולא כ"כ עם הרבה תכנונים וחישובים למיניהם. במיוחד, כאשר הכל תקין ואין בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי לא ידוע
נועה הופ03/08/2008לגבי הגלולות ממליצה לשאול רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומס' ביצים ביוםמורן02/08/2008
שלום רב, רציתי לשאול באם מותר לאכול שתי ביצים ביום במהלך ההריון. ובאיזו צורה מומלץ לבשלן. מהי כמות הביצים המירבית הממולצת לאכילה ביום בתקופת ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידועה לי המלצה על הגבלה
ורד לב03/08/2008במספר הביצים לאכילה.
אם יש איזו רגישות בנושא כולסטרול וכד' אפשר לאכול פחות, אולם ככה לא רואה סיבה מיוחדת להפחית בכמות.
יש בהחלט גישות תזונתיות הטוענות שביצים אינן מיטיבות עמניו וכו'. זה, כמובן, לשיקולך האישי וללימודייך הפרטיים בנושא.
בהחלט ממליצה על ביצי חופש אורגניות, במיוחד אם את צורכת כ"כ הרבה מהן..., זה ממש משמעותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן שלום
נועה הופ03/08/2008ביצה מכילה חלבון מאוד איכותי ובעל זמינות גבוהה לגוף אך הצהוב של הביצה ( החלמון ) מכיל כמות גבוהה של כולסטרול לכן נוטים להגביל את כמות הביצים לאחת ליום ולאילו הסובלים מכולסטרול גבוה בדם אף ל- 3 ביצים בשבוע.
יותר נכון להגיד שמומלץ לאכול עד חלמון אחד ליום אך החלק הלבן ( חלבון) מותר בלי הגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלח.02/08/2008
היי. לפני ההריון שקלתי 53 קילו. גובהי 1.52 כעת אני בשבוע 19 ועד כה עליתי... תחזיקי חזק!!! 7 קילו. אני מרגישה זוועה עם עצמי. ידוע לי כי בהריון לא עושים דיאטה אבל גם לא צריך להפריז. בהריון הראשון שלי עליתי כ 11 קילו וכעת שאני רק במחציתו של ההריון אני מרגישה ואף חוששת שאעבור את ה 15 קילו..... הייתי שמחה אם תוכלי לייעץ לי מה כדאי לי לאכול במהלך היום. אכתוב לך את התפריט היומי שלי פחות או יותר על מנת שיהיה לך יותר קל.. צורכת המון לחם ושות'.. כי "לא הולך" לי עם שום דבר אחר... לא מצליחה לאכול אוכל מבושל כי עדיין נרתעת. שותה פחות מ 10 כוסות מים..... עובדת עם ילדים קטנים... כך שאני יחסית די פעילה גופנית.... בקיצור.... תאבחני עד כמה מצבי קשה... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח' שלום
נועה הופ03/08/2008אני מצטערת לאכזב אותך אך הפורום הוא אינו מקום לכתיבת תפריטים אישיים. הרכבת תפריט חייבת לקחת משתנים רבים בחשבון ולכן הייתי ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ של דיאטנית באופן אישי גם לצורך הרכבת תפריט התואם לסדר יומך, קלוריות, ויטמינים, מינראלים והעדפות מזון וגם ללכת לצורך מעקב ובקרה על עליית המשקל שאכן גבוה לשבוע ההריון שבו את נמצאת.
אשמח לייעץ ולעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ח.03/08/2008כשקראתי שוב את מה שכתבתי שמתי לב שטעיתי בבקשתי לתפריט. למעשה התכוונתי שתסטרו לי על פניי ותאמרו לי כי אכן עליתי יותר מדיי במשקל. עכשיו שזה כתוב אני אכן אעשה משהו עם עצמי ומשקלי במקום לבכות כל הזמן. אז אני מבינה שממש חרגתי והגזמתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל בהנקהלינוי01/08/2008
האם רדוקטיל מותר כאשר מניקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום
נועה הופ02/08/2008http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catId=150
התקשרי לייעוץ טרטולוגי לגבי זה או שאלי את רופא הנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)