פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל שבוע 24
    יהלי
    15/12/2008

שלום בנות, גובה 1.70 משקל לפני הריון 56 ק"ג משקל נוכחי 57.5 שבוע 24 (לפני ההריון זהו משקלי הקבוע ללא עליות וירידות זה מס' שנים) כפי שציינתי מתחילת ההריון עליתי 1.5 ק"ג אותם העלתי בשלושה שבועות האחרונים. כאשר התזונה שלי מורכבת משתי ארוחות מלאות ביום +פירות ו"נשנושים" במהלך היום (כמו כן נמנעת משתיה מתוקה, עוגות למניהן וחטיפים), משקלו של העובר תקין לפי שבוע ההריון. כששאלתי את רופא הנשים האם יש סיכון בעליה נמוכה במשקל ציין כי כל עוד העובר מתפתח במשקל הרצוי אין שום בעיה... האם נכון או שחלילה אני יכולה לפגוע בהתפתחותו? שוב הציין כי איני שומרת על דיאטה או משהו כזה פשוט אין נטיה לעלות במשקל. בנוסף כמה עוד עלי לעלות עד סוף ההריון? תודה רבה מראש, יהלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל שבוע 24

הוספת תגובה

• יהלי שלום

נועה הופ
    16/12/2008

אכן העליית משקל היא נמוכה יחסית מאוד יתכן שאינך אוכלת מספיק ולכן עלית מעט. מחקרים מראים שעלייה מועטה במשקל כן יכולה להשפיע על משקל העובר ובריאותו בפרט אם התחלת את ההריון במשקל נמוך יחסית.בנוסף חשוב לראות שאת אוכלת נכון ומספקת לך ולעובר את כל אבות המזון ואת הויטמינים והמינראלים הדרושים, חשוב לעקוב אחרי בדיקות הדם ולראות האם יש מקום להוסיף ברזל ותוספי תזונה אחרים במידה וחסר לך. עלייה המינימאלית במשקל צריכה להיות לפחות של 10 קילו לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ לצורך בניית תפריט המכיל מספיק קלוריות עבורך ובנוסף שיכיל מזונות בריאים.
    נסי להגביר יותר בתפריט את השומנים הבריאים כגון אבוקדו, טחינה, חומוס, אגוזי מלך, שקדים, פיצוחים ( ללא מלח ), זיתים, שמן זית.
    אשמח לעזור ולייעץ לך אם תרצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר באבץ ושומנים בעודף...
    חן
    10/12/2008

אני בחודש שביעי ובבדיקות דם התגלה אבץ נמוך (48) וכולסטרול- 235 טריגליצרידים- 260 טרנספרין- 389 פוספט- 123 כל הנל בערכים גבוהים... אני בעייתית באוכל (לא אוכלת דגעם ומוצרי חלב) ולפעמים אוכלת גאנק-פוד... עד כמה זה נורא? באילו מאכלים יש אבץ?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר באבץ ושומנים בעודף...

הוספת תגובה

• חן שלום

נועה הופ
    11/12/2008

עליך לפנות עם הבדיקות הללו להתייעצות עם רופא המשפחה במהרה. לגבי פרופיל השומנים בדם אני ממליצה להגיע לייעוץ אישי אצל דיאטנית לצורך הרכבת תפריט נכון, יתכן אף ותקבלי הפנייה מרופא המשפחה לאור הבדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון + מיונז
    דנה
    09/12/2008

שלום רב, אשמח מאוד למספר הבהרות בנושא המיונז. אני יודעת שאסור לאכול מיונז שהוכן בבית או במסעדות, ושאם כבר אוכלים אז שיהיה כתוב שהוא הוכן מביצים מפוסטרות. לא מצאתי אחד כזה. יש לי מיונז 5% משמןו קנולה בבית ויש לו תוקף רחוק, אבל במרכיבים כתוב חלבון ביצה, אותו הדבר מצויין על הממרחים של חברת היינץ. אז מותר או אסור? התחלתי לקרוא את המרכיבים על כל דבר כנ"ל לגבי סויה- אני יודעת שזה גם מאכל שהוא לא מומלץ אבל כמעט בכל דבר יש שמן סויה, חלבון סויה או כל מרכיב אחר מסויה. כמו כן האם יש בעיה לצורך על בסיס קבוע פרוביוטיק וכשיש כאב גרון סוכריות לגרון פרופלנטוס פלוס (מכיל אכיניתיאה ואבץ)? יום טוב, דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    היריון + מיונז

הוספת תגובה

• דנה שלום

נועה הופ
    09/12/2008

לגבי המיונז - במידה ואת קונה מחברה מוכרת כפי שציינת אז אין בעיה לאכול כי הביצים מפוסטרות.
    לגבי סויה - סויה זה לא דבר רע כל עוד אוכלים את זה במידה.
    זה נכון שהיום בתעשייה משתמשים הרבה עם חלבון סויה אבל הגבלת הכמות צריכה להיעשות במזונות המכילים כמות גבוהה של סויה כמו מוצרים מן הצומח, טופו, מוצרי חלב על בסיס סויה וכו'....עד ל- 2 מנות בשבוע ( 200 גרם ). לגבי פרוביוטיקה ופרופוליס עליך להיוועץ עם הרופא נשים או עם המרכז הטטרולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיונז

דנה
    10/12/2008

מצטערת שאני קצת "מתעקשת" אבל זה בסדר שכתוב על המיונז שהוא מכיל חלבון ביצה ולא כתוב בשום אופן שהוא מכיל ביצים מפוסטרות??? תודה על העזרה, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אורנית

נועה הופ
    11/12/2008

אז שוב... במידה ומדובר בחברה מוכרת אני לא חושבת שיש בעיה.. וגם אם כתוב רק חלבון ביצה הוא מפוסטר. אבל אם את כל כך מוטרדת את מוזמנת תמיד להתקשר לחברה עצמה ולשאול...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא חלבון חי, זה אלבומין

יואל
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    ענת
    08/12/2008

שלום רב, אני בשבוע 20.4 להריון. לצערי כבר העלתי 7.8 ק"ג מתחילת ההריון. אני מקפידה לאכול בריא ולא לעבור אף פעם את ה-1800 קלוריות. אני כמעט ולא אוכלת עוגות, מאפים ומתוקים למיניהם. חשוב לציין שאני שותה המון: בערך 3 ליטר מים ביום. האם יתכן שהעלייה במשקל נובעת מהצטברות נוזלים בגוף? איך יודעים שיש כזו? אני באמת לא יודעת איך למתן את העלייה במשקל. אני רק בחצי הדרך... אשמח לתגובה, ענת

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• ענת שלום

נועה הופ
    09/12/2008

לגבי העלייה במשקל- לא ציינת באיזה משקל התחלת את ההריון שכן ההמלצה לעליית משקל משתנה בין אם התחלת את ההריון בתת משקל, משקל תקין או עודף משקל. לאור העליה הנוכחית יתכן ועלית מעל הנורמה. יתכן והעליית משקל נובעת בחלקה מצבירת נוזלים, עליך ללכת ולעשות מעקב בטיפת חלב שם האחות בוקדת האם יש לך בצקות (על אף שהבצקות מתחילות בשלב מאוחר יותר ). זה טוב שאת מקפידה ומודעת לאכילתך. יתכן והערכה של 1800 קלוריות מוטעת ואת אוכלת יותר , או שאולי בסופי שבוע חורגת יותר... קשה להגיד מה גורם לכך. לצורך הערכה מדויקת הייתי ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ ובנייה של תפריט מסודר אצל דיאטנית. כמובן שלא רק מספר הקלוריות חשוב אלא גם טיב הקלוריות.
    אמשח לעזור לך ולייעץ במידה ותרצי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענת
    10/12/2008

היי, תודה על תגובתך. התחלתי את ההריון במשקל 51 (גובה 1.62).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת

נועה הופ
    11/12/2008

התחלת את ההריון ב- BMI נמוך ולכן עליית משקל תקינה עבורך יכולה להיות גם עד 18 קילו. אני בטוחה שהשאיפה שלך זה לא לעלות הרבה ( בטווח הנורמה לדוג' 12 קילו ) ולחזור לגיזרה אחרי ההריון. ניתן גם למתן מעט את העלייה במשקל על ידי מודעות נכונה למה שאת אוכלת לשם כך עלייך לפנות לאיש מקצוע לצורך מעקב על המשקל והתאמת תפריט איכותי ובריא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    07/12/2008

היום גיליתי שאני בהריון (-: ביום שישי הייתי במסיבה ושתיתי אלכוהול לשוכרה. האם הסיכונים לעובר ממשיים? כמו כן, בחודש האחרון התחלתי להתעמל בהתעמלות מאומצת לטובת ירידת במשקל [ספינינג, אירובי], האם אני יכולה להמשיך כרגיל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מזל טוב !

נועה הופ
    07/12/2008

כמו כל אישה אחרת, אנחנו לא יכולות לדעת בכל רגע נתון האם אנחנו בהריון לכן מה שהיה היה, וכעת את צריכה לשמור ולשים לב לתזונה שלך, לשתייה שלך, לדאוג ללקיחת ויטמינים ומינראלים מתאימים. לגבי הפעילות הגופנית התייעצי עם הרופא המטפל , בכל מקרה בהריון המטרה היא לא לרדת במשקל. במידה והתחלת את ההריון בעודף משקל משמעותי המטרה היא לשמור על המשקל תוך כדי עלייה מתונה. מה שכן אין זה הכרחי לעלות במשקל בטרימסטר הראשון להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בהריון
    חסוי
    04/12/2008

לפני כחודש וחצי התחלתי בלקיחת כדורי פריפול. החל מהפעם הראשונה השתנה צבע הצואה לכהה מאד (כמעט שחור). בשלושה ימים האחרונים חזר צבע הצואה לרגיל לגמרי. מה זה אומר? האם יש מצב שהגוף כבר לא סופג את הברזל או משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל בהריון

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    07/12/2008

ככל הידוע לי אין זה אומר שהכדור אינו נספג. זו תופעה נפוצה. מה שצריך להנחות אותך זה העלייה ברמת ההמוגלובין והפריטין ( מאגר הברזל בגוף ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה: ירידה במשקל בהריון
    רחלי
    03/12/2008

שלום, אני בת 34, גובהי 1.73, הריון ראשון, ב"ה תקין. המשקל שלי כרגע הוא 98, התחלתי את ההריון במשקל 94 ואני בשבוע 13. אין לי כוח ללכת לדיאטנית, הייתי מספיק גם ככה בימי חלדי אצל דיאטנים ובכל מיני סוגי דיאטות, וזה לא עובד אצלי, מה שכן עובד זוהי שמירה עצמית והרבה מוטיבציה - שעכשיו יש לי המון :). מזה שבוע שאני שומרת על מה שנכנס לפי, אתן לכן דוגמא למה שאני אוכלת ביממה, זה פחות או יותר ככה כל יום, קצת משתנה כמובן, אבל בגדול - זה מה אני אוכלת: בוקר: פרוסה או שתיים מלחם מקמח מלא+שכבה דקיקה של ריבה דיאט+כוס תה עם חלב עם ממתיק. צהריים: שניצל סויה לא מטוגן או מנת בשר בתנור + ירקות מבושלים/סלט ירקות / לפעמים אני מרשה לעצמי 5 כפות של אורז/פתיתים. ביניים: גמבה עם קוטג'. ערב: סלט ירקות גדול/טונה או חזה עוף אפוי. לילה: שתיה וירקות/ יוגורט. נראה לי שזה לא מספיק מבחינת העובר, לי אישית זה מספיק, אני 'מתה' לרדת במשקל, מפחיד אותי להיות שמנה דובה.... (גם ככה אני לא רזה..). אני נמנעת ממתוקים / עוגות ועוגיות / נמנעת מקמח לבן וסוכרים, נמנעת ממטוגן. מה הייתן מוסיפות לי לתפריט? או שאולי זה בסדר? אשמח לתשובה, תודה! רחלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה: ירידה במשקל בהריון

הוספת תגובה

• רחלי שלום

נועה הופ
    04/12/2008

ניכר כי את כן צריכה הכוונה מקצועית לצורך בנייה של תפריט שלא תעלי איתו הרבה במשקל ומאידך יספק לך ולכל העובר את הצרכים התזונתיים. הפורום הוא אינו מקום לייעץ לתפריטים אישיים מכיוון שזה לא מקצועי. מהסתכלות ראשונית על מה שאת אוכלת התפריט אינו מכיל מספיק קלוריות, מוצרי חלב ועוד כל מיני דברים אחרים. מלבד זה קשה לי להאמין שתפריט זה ילווה אותך כל יום מרגע זה ועד סוף ההריון מכיוון שדברים משתנים, תפריט אינוצריך להיות מקובע אלא דינאמי ולכן קשה לחוות דעה על זה.
    לגבי ירידת משקל בהריון, גם כאשר מתחילים את ההריון במשקל עודף , עדיין ההמלצות הן לא לרדת במשקל במהלך ההריון אלא לשמור שלא לעלות הרבה, הטווח נע בין 5- 7 קילו בכל ההריון. אני מתארת לעצמי ששמעת והיית כבר אצל הרבה מטפלים אבל כעת המצב הוא קצת שונה ואת צריכה לדאוג לעוד מישהו קטן שגדל בתוכך והדבר הכי טוב לעשות זה לקבל הכוונה כמו שצריך בפגישה אישית.

אשמח לייעץ ולעזור אם תרצי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    30/11/2008

בתקופה האחרונה, כשיותר קר לי, אני חשה שאני יותר רעבה מאשר כשחם. אני לא רוצה לחרוג מ-1400 הקל' היומיות. אז מה אוכלים כדי לחוש שבעים ליותר זמן, בלי לעלות במשקל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    01/12/2008

אני לא יודעת אם הפנת את השאלה לפורום המתאים, בכל מקרה בהריון לא מומלץ לאכול פחות מ- 1800 קלוריות. 1400 קלוריות זה מעט אפילו אם את לא בהריון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות מטרידות..
    SiteMap
    27/11/2008

אשמח לקבל כל מידע : 1. באיזה קרמים לפנים ולגוף אסור להשתמש בזמן הריון ? 2. הבנתי כי החומצה אלפא הידרוקסית והחומצה הגליקולית הן בעיתיות, האם זה נכון ואם כן מה הסימון שלהם על המוצרים מכיוון שראיתי על אחד הקרמים שלי כמה חומרים עם glycol. 3. האם יש המלצה על קרמים ספציפיים לתקופת ההריון באופן כללי ועל קרמים למניעת סימני מתיחה ? 4. אני משתמשת בסדרת שלושת השלבים של קליניק ובסרום שלהם, בקרם פנים של ניוואה וכן בקרמים להפחתת סימני צלוליט של ניוואה האם ידועה בעיה ספציפית איתם ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות מטרידות..

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    01/12/2008

כלל שלי ידוע לא מומלץ למרוח קרמים המכילים ויטמין A בכל דבר אחר אין לי מידע אולי ורד תדע לענות לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירה לבנה בהריון
    הדס
    27/11/2008

האם מותר לשתות בירה לבנה בהריון?לא משהו קבוע אלא פעם בשבוע

לקביעת תור
    סגירה
    בירה לבנה בהריון

הוספת תגובה

• הי הדס

נועה הופ
    01/12/2008

שתיית אלכוהול אינה מומלצת בהריון בכלל אפילו לא בתדירות נמוכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יין באוכל בהריון
    לונה
    27/11/2008

האם קיים חשש מאכילת מאכלים שבושלו ביין אדום בהריון. לא ברור לי זמן הבישול ביין במסעדות...?

לקביעת תור
    סגירה
    יין באוכל בהריון

הוספת תגובה

• הי לונה,

נועה הופ
    01/12/2008

אלכוהול אמור להתנדף בחום, בכל מקרה היתיי ממליצה אם את לא יודעת כיצד זה בושל וכמה זמן לא להזמין מנות עם אלכוהול במסעדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עליתי במשקל בחודש האחרון
    חני כהן
    27/11/2008

שלום רב, שמי חני ואני בשבוע ה-32 להריון, לפני חודש הייתי במעקב שקילה ועליתי 1 ק"ג. אתמול הייתי שוב בשקילה והתברר שלא עליתי בכלל, אפילו לא 100 גרם. האם זה בסדר? כי אין לי בחילות ואני אוכלת ממש רגיל, יצויין שהעובר שוקל כבר 2 קילו. אודה לך על תשובתך

הוספת תגובה

• חני שלום

נועה הופ
    01/12/2008

קשה להתייחס לנתונים נקודתיים שציינת, לא ציינת כמה עלית מתחילת ההריון והאם משקלך תקין או התחלת את ההריון בעודף משקל. אין זה מחייב כל שבוע לעלות במשקל. יש שבועות שעולים יותר ויש שפחות או לא עולים בכלל.
    אם משקל העובר בהערכת המשקל תקינה אז אני מניחה שהכל בסדר ואין ממה לחשוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית משקל בהריון
    ליאת
    25/11/2008

שלום, לפני כ-6 שנים (לאחר הולדת ביתי) התחלתי לחיות לפי אורח חיים מסודר של שומרי משקל וממשקל של 72 ירדתי ל-52-53. בשנה האחרונה עליתי 2 ק"ג בערך ונעמדתי על 54.5-55 ק"ג. עסקתי בפעילות גופנית רצופה מאז 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם. אציין שכל הריון שלי בעבר הסתיים בתוספת של 30 ק"ג שחלקם דבקו בי עד לקבלת השינוי בסגנון החיים. אני נמצאת בשבוע 14 - הריון שלישי. מיותר לציין עד כמה אני חוששת מעליה לא מבוקרת ושומרת באדיקות. לא אשקר ואומר שעם ההריון הופיעו חשקים מוזרים לכל מיני דברים - אבל גם מהם אכלתי במידה ובחשש. לצערי שלושת החודשים הראשונים גרמו לי לעצלנות ועייפות שלא מאפיינת אותי כבר שנים. אני מכורה לספורט ולשיעורי עיצוב אבל לצערי הפסקתי עם כל פעילות גופנית ואני פשוט מרגישה רע רע רע לגבי זה ומה שמנחם אותי שאני רק בתחילת הדרך ושעדיין לא מאוחר. אני צריכה רק דחיפה קלה. בכל מקרה, נכון להיום משקלי 57.2 - זו נראית לי עליה מופרזת וזאת לאחר שהבנתי שבשליש ראשון לא אמורים לעלות ואם כן אז בין 0 ל-2 ק"ג. בתור אחת עם מודעות ורצון - לא יודעת איך הגעתי למצב הזה. הכי הכי נורא זה הספורט שהפסקתי לעשות. אני פשוט לא יודעת איך לחזור אליו, מאיפה לשאוב את החשק, במה להתחיל? השאלה שלי - האם אני יכולה לחזור לפעילות גופנית רצינית כמו שהייתה לי לפני ההריון - עיצוב דינאמי+עיצוב גוף+פילאטיס או שעדיף לי להסתפק בהליכה מהירה מאוד של 8-9 ק"מ בשעה שעה ורבע לפחות 3 פעמים בשבוע? אני אובדת עצות, יודעת שאסור לי להילחץ כי לחץ גורם לי לעשות שטויות וביום אחד אני פשוט יכולה להרעיב את עצמי ולחיות מירקות בלבד... אציין שאני לא מרבה לאכול פחמימות - מאז תחילת השינוי אני ממעטת בהם - אבל משתדלת לאכול את כל אבות המזון. יש לי חוסר ברזל ואני לוקחת תוסף, הבשר היומי שלי הוא גרון עוף לכל היותר 2 ביום וזהו. אני יודעת שלא מספיק אבל אני לא אוהבת בשר. איפה אני יכולה להרכיב תפריט מאוזן ובריא לחודשי ההריון כדי לא לעלות הרבה במשקל? סליחה על האורך, שוטטתי בהרבה פורומים והתלהבתי מאוד מהתשובות המפורטות שלכן.

לקביעת תור
    סגירה
    עליית משקל בהריון

הוספת תגובה

• הי לי

נועה הופ
    26/11/2008

אני מורידה בפניך את הכובע על כך שהצלחת לרדת במשקל ולאמץ אורח חיים בריא ופעיל !!
    אני יכולה להבין את החששות שלך במיוחד שהיית במקום הזה של העודף משקל ולאחר שציינת שבהריונות הקודמים עלית המון. אני חושבת שאת חייבת לקחת החלטה שההריון הזה יהיה שונה מההריונות האחרים ושבשום פנים ואופן לא תאפשרי לעצמך לעלות בצורה כל כך קיצונית במשקל. נשמע שאת מאוד מודעת להרגלי האכילה שלך ולכן את בטח יודעת שהריון זה לא תירוץ לאכול בשביל 2 ולכן זה לא נותן לגיטימציה בשום פנים ואופן להפוך למגרסת אוכל ואל תעשי לעצמך הנחות !! כמובן שבשום פנים ואופן אסור לך לקחת זאת למקומות קיצוניים כמו חלילה להרעיב את עצמך ( לא בהריון ולא באף מצב בחיים ). הריון זה גם לא זמן לעשות דיאטה, בפרט שהתחלת את ההריון שלך במשקל תקין. לגבי הספורט קשה לי לחוות דעה בנושא כי זה מאוד אינדוודואלי. את מתארת שהיית עושה פעילות גופנית לפני ההריון ולכן אני לא רואה סיבה למה לא להמשיך ולהיות פעילה, אבל קשה לי להגיד כי יתכן וזה באמת קשה כי כל גוף עובד בצורה אחרת ושונה.
    אני חושבת שבגלל כל ההיסטוריה של משקלך ובגלל הלחץ הרב שאת נמצאת בו מהעתיד שהולך לבוא ומהעליית משקל הנוכחית, כדי ומומלץ מאוד להגיע לייעוץ ומעקב אישי. הייעוץ כמובן חשוב על מנת לבנות תפריט המותאם להריון והליווי מאוד חשוב על מנת לפקח ולבקר על העלייה במשקל.
    אשמח להיות לך לעזר אם תרצי הכוונה מקצועית

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם בהריון
    טל
    19/11/2008

שלום אני בת 35 בהריון שבוע 23 יש לציין שאני שמנה שלום הרופא שלך אותי לבדיקות דם בעקבות חולשה דפיקות לב מהירות הוא גם רצה לבדוק תפקוד בלוטה והיו מס בדיקות עם ערכים חרגים HB 10.6 HTC 34 MCH 25.1 MCHC 31.2 MEUT 76 LYM 17.9HYPO 21 B12 163 CHORLESTEROL 249.3 TRIGLYCERIDES 412 האם אני יוכלה לעשות משהו בהריון כדי לשפר את התוצאות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם בהריון

הוספת תגובה

• בודאי שיש מה לעשות

ורד לב
    19/11/2008

תמונת הדם שלך נמוכה: כדוריות דם, המוגלובין, ברזל ו 12-B
    כך גם רמות הכולסטרול שלך- גבוהות, גם הטריגליצרידים.

יש בהחלט מה לעשות מבחינת תזונה, תסופים, פעילות גופנית, שינוי באורח החיים.
    יש פה צורך בתכנית אישית. ממליצה לך מאד לפנות כמה שיותר מהר לייעוץ אישי אצל נטורופת/ית או אצל דיאטן/ית.

הנה כמה מאמרים שיוכלו לעזור קצת בינתיים:

תכולת ברזל במזון
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624
    המלצות תזונתיות לסובלים מכולסטרול גבוה
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5722

לא כדאי להזניח את המצב, גם בהריון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל שלום

נועה הופ
    20/11/2008

אני מסכימה עם ורד... בהחלט יש מקום לשיפורים !!
    אמת B12 מאוד נמוכה במקרים כאילו נעזרים בתוסף ואפילו אולי זריקות הכל תלוי בשיקול דעתו של הרופא...
    המוגלובין נמוך
    טריגליצרידים מאוד גבוהים !!! קשור יתכן לנטייה גנטית, לעודף משקל, חוסר פעילות גופנית ודיאטה עשירה בשומנים, סוכרים פשוטים ופחמימות
    רמת כולסטרול כללי גבוהות, יתכן ורמת הכולסטרול הרע LDL גם כן מעל הנורמה.
    לא ציינת ערכי בלוטה התריס TSH .
    בכל מקרה כפי שורד ייעצה לך יש מקום לפנות לאיש מקצוע על מנת לקבל הדרכה אישית ולבנות תפריט מתאים למצב הרפואי וגם על מנת לעקוב שלא תהיה עליה קיצונית במשקלך מכיוון שהתחלת את ההריון בעודף משקל.

אשמח לייעץ לך במידה ותרצי

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חלבון מי גבינה
    meshi12
    18/11/2008

שלום אני בשבוע 14, צמחונית. חשבתי להעשיר את תזונתי בחלבונים שמקורם באבקת חלבון מי גבינה שמשמשת בד"כ ספורטאים. האם מותר? האם יש חברות מומלצות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת חלבון מי גבינה

הוספת תגובה

• למה לך לעשות את זה בעצם?

ורד לב
    18/11/2008

מדובר במשהו מאד תעשייתי ולא טבעי.
    אין לנו כלל בעיה להשיג חלבון, גם מהצומח...
    זה שאת צמחונית לא אומר שחסר לך חלבון.
    חלבון מצוי ב:
    מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות למיניהן, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים שאינם קלויים, טחינה (עדיף משומשום מלא).
    אין כל בעיה לדאוג שהתפריט שלך יכיל את כל החלבון הנדרש לך עכשיו ובהמשך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    18/11/2008

כמו ורד, אני גם חושבת שזה די מיותר. גם אם את צמחונית את יכולה לאכול ביום מספיק מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות, דגנים כגון קינואה, כל מיני אגוזים וכו' ומהם לקבל את החלבון.
    הייתי יותר דואגת לרמת הויטמין B12 ולברזל ופחות דואגת לחלבון אותו את יכולה לקבל בשפע מהמזונות שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה