מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרתלי30/07/2008
שלום אני מתחילה חודש שמיני שבוע הבא ויש לי סכרת הריונית ז"א לא ממש סכרת פשוט בבדיקה של עמסת סוכר 100 ערך אחד לא היה תקין אז רופא שלח אותי לדייטנית והיא בנתה לי תפריט וכמוון אני במעקב סוכר ביתי ואת כל התוצאות אני רושמת. בתפריט שלי יש לי רק פרי אחד ביום שזה מאוד קשה לי ,ולפעמים אני אוכלת כמה פירות והתוצאות שלי קופצות עד 160 רציתי לדעת האם זה מסוכן לעובר שלי את כל הקפיצות בסוכר שלי ואם יש לי עכשיו סכרת זה אשאר לכל החיים? זה מאוד מדאיג אותי אין לי במשפחה אף אחד עם סכרת וגם לי לא היה למה זה קרה אולי בתחילת הריון אחלתי הרבה סוכרים ופחממות , מי יכול לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאחר ולא נותר לך עוד זמן רב
ורד לב30/07/2008ממליצה לך בחום רב להצמד לתפריט שקבלת ולא לחרוג ממנו.
תנודות בסוכר יכולות להשפיע על שניכם- עלייך ועל העובר.
אני משערת שקראת על הסיכונים של סכרת הריונית, כך שאני לא צריכה לחזור עליהם בפנייך.
החדשות הטובות הן שזה בהחלט יכול להיות תחת קונטרול ושלאחר הלידה יש סיכוי טוב מאד שהמצב יתאזן.
חשוב לי לציין שהנקה מעודדת את איזון משק הסוכר ושסכרתיות, גם מהסוג הראשון, יזדקקו לפחות אינסולין בעת ההנקה, כך שזו יכולה להיות דרך מעולה בשבילך לעזור לגוף שלך להתאזן מייד אחרי הלידה. וגם לילדך לאזן את משק הסוכר שלו עם צאתו לעולם.
למה זה קורה?
לעתים זו נטייה, לעתים אורח החיים המערבי הטיפוסי, עתיר הפחמימות והסוכר והעני בפעילות גופנית ואיזון.
ושוב, קחי את זה בפרופורציה ושימרי על עצמך. רק עוד חודשיים...אולי אפילו פחות...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת
לי31/07/2008ורד את רוצה לאגיד שלאחר לידה אני יצטרך לשמור על דייטה שוב עם אותו תפריט? אז איך יהיה לי חלב אם אני כמאת לא אוכל כלום? או שלאחר לידה יהיה לי תפריט חדש? מאוד קשה לי בלי פירות אתמול בלילה אכלתי 2 תאנים ו7 שקדים ובבבוקר בדיקה שלי היתה 102 במקום עד 90 מה אני אעשה לא אוכל פירות בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שאני יודעת..
שני31/07/2008רוב הסיכויים שסוכרת הריונית נעלמת אחרי הלידה. תאכלי פירות עם פחות סוכר כמו תפוח עץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
נועה הופ31/07/2008אני מאוד מבינה את חששותיך. לרוב סכרת הריונית חולפת ברגע שההריון מסתיים אם כי יש נשים שזה נשאר להן. אני חשובת שבמקום לחשוב על מה יהיה אחרי ההריון, ולמה הסכרת דווקא התפרצה, תתמדקי בהווה. הריון זה מצב שבו מופרשים הורמונים רבים שלעיתים משבשים את המנגנונים הבריאים של הגוף. כרגע ישנם איסורים רבים בתזונתך ולא לחינם. את צריכה להבין שפירות כמו שאר הסוכרים הפשוטים גורמים לקפיצות סוכר מאוד גבוהות בדם וכרגע לגוף שלך קשה להתמודד עם זה ( לגוף קשה להכניס את הסוכר לתוך התא, ולכן רמת הסוכר בדם יותר גבוהה מהנורמה. הסוכר עובר את השלייה ומגיע לעובר וגורם לו לגדול בקצב מהיר, לכן בהריונות עם סכרת נולדים עוברים מאוד גדולים) עלייך להקפיד מאוד על הנחיות שקיבלת מהדיאטנית ואף לבצע מעקב של מדידות סוכר. במידה ולא תשמרי יתכן ואף תצטרכי זריקות אינסולין.
את חייבת לחזור לדיאטנית להמשך מעקב ועל מנת שתענה על כל שאלותייך. במידה ואת אוכלת פרי שלבי אותו עם מספר שקדים או אגוזים, זה יאט את קצב ספיגת הסוכר לגוף ולא יגרום לקפיצה כה גבוהה ברמת הסוכר בדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם דבריה של נועה
ורד לב02/08/2008ומזכירה לך את עניין הפרופורציות.
לא אמרתי שגם אחרי הלידה תצטרכי להמשיך בתפריט הזה, אלא שאם לא תקפידי עכשיו ייתכן והמחלה לא תחלוף.
זו הפרופורציה בעיניי- כפי שאמרה נועה, להתמקד בהווה. במה שנכון לך עכשיו ולא רק במה שמתחשק. על החשקים אפשר לעבוד בעזרה של NLP, דמיון מודרך, טתא הילינג. כי הרי מדובר בהרגלים...ואותם אפשר בהחלט לשנות ולהתאים למצב.
גמני חושבת שטוב תעשי אם תחזרי למעקב צמוד, אפילו פעם בשבוע כדי שזה יעזור לך לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו העומדת בפנייך (במיוחד עם שפע פירות הקיץ, שמן הסתם מגרים אותך מאד...).
נסי להעזר בכל הכלים העומדים לרשותך. גם רפואה סינית יכולה לעזור פה מאד להפחתת החשק למתוק ולאיזון המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה בהריוןרונית30/07/2008
היי לפני כשנה לקחתי את עצמי בידיים, החלטתי שנמאס לי לחיות עם הפרעת האכילה שלי (אכילה כפיתיית, בולמוסים), ופניתי לעזרה, לדיאטנית ופסיכולוג. הטיפול עזר לי, למרות שלא נרפאתי לחלוטין, כי כנראה אף פעם לא אהיה ממש נורמלית, אבל המצב התשתפר מאוד. בנתים הפסקתי את הטיפול מטעמים כלכליים, וגם כי הרגשתי שהוא לא מתקדם לשום מקום- המצב נשאר תקוע. עכשו אני בהריון, בתחילת חודש רביעי והמצב מחמיר, אני מתדרדרת מיום ליום ומאבדת את השליטה שעוד הייתה לי, שהצלחתי בעבודה קשה להגיע אליה. קשה לי עם העלאת המשקל ועם חוסר היכולת לעשות דיאטה. בנוסף אני סובלת מצרבות נוראיות, שכלום לא מקל עלי כשהן תוקפות. שאלותי היא: האם רופא הנשים יכול לתת לי הפנייה לדיאטנית שמתמחה בתזונה בהריון? האם זה כרוך בתשלום (שאלה פחות קריטית, הבריאות שלי ושל העובר חשובה מכל...)? אולי עדיף לוותר על הדיאטנית ולנסות טיפול אלטרנטיבי כלשהו, מאחר ודיאטנית כבר ניסיתי (והיא לא עזרה לי להתמודד עם הבעיות כ"כ)....? המלצות? אני ממש מבקשת שתייעצו לי, אני כבר ממש במצוקה... תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
ורד לב30/07/2008אני קוראת את המצוקה שלך ושמחה לראות שאת מבינה שאת זקוקה לעזרה בכדי להתמודד עם מה שקורה כרגע בחייך, בגופך.
זו בהחלט החלטה נבונה להעזר באנשי מקצוע בתחומים הרלוונטיים לך.
לשאלותייך- יש בהחלט אפשרות של הפנייה לדיאטנית המתמחה בתזונה בהריון דרך קופ"ח, אם כי אני משערת שטיפול כזה יהיה מוגבל לדברים פיזיים בלבד ונשמע לי שהצורך שלך הוא גם של תמיכה רגשית בתהליך השינוי שאת זקוקה לו.
מאחר ואני מגיעה מהתחום של רפואה משלימה, אני יכולה להמליץ לך להעזר בתחומים כגון: דמיון מודרך ו NLP (כלים, אגב, שיוכלו לעזור לך רבות גם בהקשר של ההריון, הלידה וגידול הילדים). כמו גם תחומים של הומיאופטיה ותטא הילינג.
אלו אינם תחליף לעבודה התזונתית, כמובן, אם כי בהחלט יכולים להביאך למקום אחר מהבחינה הרגשית ולעזור לך לבחור נכון יותר את ההתנהלות היומיומית שלך מול הגוף שלך והמזון הנכנס אליו באופן קבוע.
מאחלת לך המון הצלחה בתהליך, גייסי את מירב כוחותייך לתהליך הזה- כי זה ממש שווה את זה!
אם את זקוקה להמלצות ספציפיות, את מוזמנת ליצור קשר דרך הפורום, או באופן פרטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה
רונית30/07/2008תודה רבה על התגובה המהירה, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מטפלים ברפואה משלימה, באזור מחדרה בדרום ועד חיפה בצפון... במיוחד אם יש כאלו שאת יודעת שהם בעלי ניסיון בתחום הפרעות אכילה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לך טוב :-)
ורד לב30/07/2008זה במקרה האזור שלי :-)
אני עובדת בכרכור, כך שמכירה מטפלים מהאזור הזה.
לגבי דמיון מודרך ו NLP, ממליצה על עדי ברן וחגית ספנסר (שהיא גם דולה, אולי יהיה רלוונטי לך גם בהמשך).
בנושא טתא הילינג ותמיכה רגשית, ממליצה על רונית נשר, שהיא גם פסיכולוגית והילרית.
לא תהיה לך בעיה למצוא כל אחת מהן ברשת ושלושתן יכולות מאד להתאים לך.
במידה ותזדקקי להנחיות גם בתחום התזונתי, את מאד מזומנת להיות אתי בקשר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית שלום
נועה הופ31/07/2008קראתי את דברייך ואני מסכימה עם ורד לגבי שאת עושה טוב שאת רוצה לפנות לאנשי מקצוע כדי להתגבר על הפחדים ועל הבעיה. אני גם חושבת שדיאטנית של קופת חולים זה אינו המקום עבורך מישום שאצלה הטיפול יותר יתמקד בנושא התזונתי ופחות בנושא הרגשי דבר שאינו טוב עבורך כי את צריכה בעיקר את התמיכה הנפשית בין היתר התורים גם מאוד ארוכים. אני חושבת שהתעוררות הפחדים והחששות ותחושת איבוד השליטה שאת מתארת מאוד לגיטימים במצבך מישום שהריון זה מצב חדש שבו צריכים לעלות במשקל וזאת התמודדות חדשה עבורך ( מאחר שאני מאמינה שרוב חייך התמודדת עם ירידת משקל ) אני חושבת שמה עובר לך בראש שרק מהפחד לעלות הרבה במשקל בהריון.. את כבר מתחילה לאכול יותר....
לא משנה לאיזה מטפל/ת תפני אני מאוד מאמינה בכימיה ! יתכן והכימיה והתמיכה שקיבלת מהדיאטנית הקודמת לא סיפקו אותך. אומנם תפקיד הדיאטנית זה לספק ידע במישור התזונתי אך ללא שום ספק גם תמיכה רבה במישור הנפשי. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא איזה כיוון טיפולי את כרגע מחפשת? אני מבינה מדברייך שאת רוצה לחזור להיות בשליטה על האוכל ולעצור את העליית משקל... השאלה היא מהי הדרך עליה חשבת בכדי לעצור זאת ? האם את צריכה גם הכוונה תזונתית בין היתר או צריכה רק תמיכה נפשית ? או צריכה שילוב ?
אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרמהלביא יעל28/07/2008
שלום אני בשבוע 19 וקראתי שבהריון לא צריכים לאכול פסטרמה - זה נשמע לי קצת קיצוני. האם יש לזה ביסוס אמיתי, האם זה לא גישה קצת קיצונית? האם מדובר רק על פסטרמה מעושנת או גם פסטרמה מחזה הודו ועוף. אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
נועה הופ29/07/2008בהריון מומלץ להימנע מפסטרמה מכל סוג. השיקולים העומדים מאחורי המלצה זו הם :
הקטנה ככל האפשר לחשיפה לחיידקים וכתוצאה מכך הרעלת מזון.
פסטרמה יכולה להכיל את חיידקי הליסטריה שמסוכנים בהריון ויכולים לגרום להפלה.
סוגי המזון היכולים להידבק בחיידק הם מוצרי דגים ובשר בעישון קר, מוצרי חלב שלא עברו פסטור, ירקות שלא נוקו כראוי, מזון שבא במגע עם מזון גולמי מזוהם ( לדוגמא אכילת מזון שהוכן על קרש חיתוך שבו היה דג חי, בשר חי וכו' )
בנוסף באופן כללי פסטרמה זה לא מזון איכותי היא מכילה ניטריטים וניטראטים כתוצאה מהעיבוד שהבשר עובר. חומרים אילו מסרטנים ואינם בריאים לא בהריון ולא בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר קושיות לפני כניסה להריוןcheckup28/07/2008
חומצה פולית : 1. האם יש סוגים שונים של חומצות פוליות ? במידה וכן, מה ההבדלים בינהם ומה מומלץ ? 2. קראתי שהכמות המומלצת עלתה (היתה 0.4 מ"ג ליום), האמנם ? 3. במידה ולוקחים כדור ברזל שמכיל גם 0.4 מ"ג חומצה פולית, האם האינטרקציה עם הברזל באותו כדור, בעייתית ? בדיקות גנטיות : 4. חלק מהבדיקות רלוונטיות רק למי שממוצא אשכנזי חלקי או מלא, אך באחד האתרים כתוב היה שגם מדינות הבלקן (למשל, תורכיה) רלוונטיות להגדרה של אשכנזי. האם אכן נותנים את הבדיקות הללו גם למי שאינו אשכנזי (למרות שהבדיקה היא רק לאשכנזים), מתורכיה (לדוגמא) ? 5. במידה ומוכנים לשלם ע"מ לבצע את כל הבדיקות הגנטיות המוכרות, האם זה אפשרי, או שיסרבו לבדוק אותנו ? 6. במידה ומישהו מבצע בדיקה שאינה מיועדת למוצאו, האם אפשר בכלל להסיק מסקנה לגבי תוצאת הבדיקה ? 7. שמעתי שיש בדיקות נרחבות ואמינות יותר שניתן לבצע ע"י שליחת בדיקת הדם לחו"ל, יש למישהו פרטים בנושא ? * קראתי שכף שמן פשתן ביום מספקת את הכמות הנדרשת לאומגה 3, וגם כוללת אומגה 6, לידיעתכם :-) Thanks !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות- לפני הריון
ורד לב28/07/20081. ישנן חברות שונות המייצרות את התוסף הזה.
ממליצה על נטילת תוספים- באופן כללי- ממקור טבעי ולא סינטטיים. אלו נספגים טוב יותר בגוף ובד"כ אינם יוצרים תופעות לוואי.
2. לא ידוע לי על כך.
3. לא רואה צורך ליטול ברזל לפני הריון, כך שאולי במהלך הריון, אם יהיה לך צורך בכך, תוכלי לשלב בין התוספים.
אינני מאמינה בנטילה גורפת של ברזל, חשוב לזכור שעודף ממנו אינו רצוי גם כן ושנשים רבות חוות תופעות לוואי של עצירויות ואי נעימויות בעקבות הנטילה שלו. כך שלא כדאי סתם להכניס את עצמך למיטה חולה.
באופן כללי, מאמינה גדולה בקבלת רכיבים תזונתיים מ...המזון שלנו ולא מכדורים כאלה ואחרים.
חומצה פולית דיי קל להשיג מהאוכל (אין לי כרגע זמן לקשר, אולם אם תערכי חיפוש פה בפורום או בגוגל עם "חומצה פולית" ושמי, תגיעי למאמר שלי בנושא המפרט גם רשימה ארוכה של מזונות המכילים את הויטמין.
אין לי ידע לגבי בדיקות גנטיות.
שמן פשתן אכן מכיל אומגה 3, אם כי לגוף קשה יותר להפיק את חומצת השומן ממנו בגלל שזה גורש ממנו תהליך ארוך ומסובך יותר. זה עשוי לההרס בדרך, באחד השלבים ולמנוע את ספיגת חומצת השומן בכללותה.
זה אכן פתרון שאמליץ לנשים (או לגברים) שאינם מוסגלים לצרוך מוצרים מהחי כלל, ממגוון של סיבות, אם כי- שוב- זו אינה ההעדפה הראשונה שלי למקור בלעדי לאומגה 3.
הריון קל ומהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעצור!!!!ל.28/07/2008
שלום, אני רוצה לשאול על המשקל שלי. אני בשבוע 30 כעת. שלקתי 50 ק"ג לפני הריון ועכשיו אני כבר 60 ק"ג. אני יודעת שזה נורמלי לתקופה שלי, העניין הוא שלאחרונה אני ממש מוסיפה במהירות משקל (3 ק"ג בחודש האחרון). אני מפחדת שאם אמשיך ככה, יש לי עוד 6 ק"ג לפי הקצב הזה, ואז אצא שאני אוסיף 16 ק"ג בהריון נורמלי, וזה קצת הרבה. אני יודעת שזאת התקופה שבה מעלים הכי הרבה, ואני לא אהיה במשטר כמובן, אבל מה כן אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל שלום
נועה הופ31/07/2008לא ציינת את גובהך, למרות שאני מתארת לעצמי שהתחלת את ההריון במשקל תקין. העלייה בזמן ההריון היא אינדבדואלית יש נשים העולות את המינימום ויש נשים העולות את המקסימום ואף יותר. במידה והתחלת את הריונך במשקל תקין המטרה היא לעלות עד 16 ק"ג. זה אכן נכון שבטרימסטר האחרון לפעמים העלייה היא בלתי נשלטת ולכן דווקא בתקופה זו השתדלי למעט באכילת מזונות שיכולים לתרום להשמנה מיותרת כגון ממתקים, חטיפים, אוכל שומני וכו'. איכלי ארוחות מסודרות ומזינות המכילות את כל אבות המזון, שלבי ירקות הדלים בערכם הקלורי ומכילים סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ופשוט תהיה מודעת לאכילתך. במידה ותרצי תמיד ניתן לפנות לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט המותאם להריון ולצורך מעקב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה בהריוןנועה24/07/2008
הי, היום אני בשבוע 27, גובהי 152 משקלי לפני ההריון 50 ק"ג. עד חודש רביעי כולל, עליתי עליה מאוד מבוקרת -כשני קילו. בחודש חמישי עליתי שלושה קילו ובחודש רביעי ארבעה קילו-לכל הדעות עליה מוגזמת שנובעת בעיקר מחשקים ומאכילת שטויות ולא אוכל מזין. לפני שבוע החלטתי לקחת את עצמי בידיים להוריד ממתקים וגלידות ולאכול מסודר במטרה לשמור ולמזער עלייה במשקל. תפריט יומי שלי נראה ככה:(אני צימחונית ) בוקר: קפה+צנים מלחם קל+ריבה, ביניים :פרי או קורנפלקס, צהריים-כוס וחצי אורז עם עדשים או קטנייה אחרת+ירקות חיים ומבושלים, ביניים פרי/ דגנים כ-20 גרם, ערב :ביצה, 100 גרם גבינה 5%, 3 פרוסות לחם קל, יוגורט 2%, סלט ירקות, לילה-גלידיאט, + מנת פרי. זהו תפריט מייצג שגרם לי לרדת קילו וחצי מאז שהתחלתי אותו-לפני שבוע. אני לא מרגישה רעבה ואוכלת את כל אבות המזון ולוקחת תוספי תזונה מתאימים לצמחונית-הריונית. השינוי העיקרי שעשיתי הוא בהורדת הג'אנק וירדתי במשקל. האם תקין? האם בעצם הירידה אני פוגעת בעובר? האם אני יכולה להמשיך לאכול כך? היום אני שוקלת 57 קילו. המון תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ26/07/2008הריון אינו זמן לדיאטות ולירידה במשקל. את בהחלט יכולה לאכול בריא ולא להגזים בצריכת קלוריות מיותרות ( התוספת הקלורית בהריון היא בסך הכל 300 קלוריות ליום ) אך לדעתי ירידה של קילו וחצי בשבוע מראה כי אכלת פחות ממה שהגוף צריך. חשוב שהירידה לא תהיה מגמתית מה שכן את בהחלט יכולה לנסות לשמור על המשקל לתקופה מסוימת. בגדול אין לאכול פחות מ- 1800 קלוריות בתקופת ההריון. מבחינה איכותית התפריט נראה בסדר במידה ואת אוכלת דגים חשוב לשלב עד 3 מנות דג בשבוע ולהקפיד לאכול את החלבונים הנוספים מן החי : ביצים ומוצרי חלב. ויטמין B12 נמצא אך ורק בחי ואינו נמצא בצומח, בנוסף ברזל נספג בצורה טובה יותר מהחי ופחות טוב מן הצומח. אכילת ויטמין C לצד מזון עשיר בברזל ( כמו קטניות ) שמקורו בצומח תגביר את ספיגתו. מומלץ להמיר את הדגנים הלבנים לדגנים מלאים שמהווים מקור לסיבים ויטמינים ומינראלים כמו כן את יכולה לשלב בתפריט אגוזים, שקדים ( לא קלויים) שגם הם מקור לברזל, ויטמינין ומינראלים וחלבון ולשלב שומן בריא כמו טחינה מלאה, שמן זית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב? לא בעונג רבשירה23/07/2008
לורד ונועה שלום רב! שבוע 30. טרום ההריון נהגתי לצרוך מוצרי חלב רבים. גבינה לבנה וקוטג' היו משמחים אותי עד מאד גם 3 פעמים ביום. מתחילתו של ההריון אני מסתייגת ממוצרי חלב ולא נוגעת בשום מוצר חלבי(כולל חמאה). קראתי כי מוצרי חלב חשובים ביותר בשליש האחרון של ההריון, האמנם? האם לאלץ את עצמי לאכול מוצרי חלב שלא יחסר סידן? מהם התחליפים מלבד תוספים שאיני מעוניינת לצרוך. רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשיבי לגופך
ורד לב23/07/2008זה אחד המסרים החשובים ביותר בעיניי עבור כל אחד ואחת בכל מצב.
הגוף שלנו כ"כ מדוייק ומסמן לנו מה הכיוון הנכון ללכת בו.
מצבים של הריון מדייקים מאד את התחושות הגופניות. גם תינוקות וילדים עשויים להיות מאד מדוייקים עם התחושות שלהם.
כדאי פשוט להקשיב ולכבד.
לא סתם גופך דוחה מוצרי חלב. אנחנו באמת לא כ"כ אמורים לצרוך אותם...אבל אין מה לעשות ההתנייה התרבותית שלנו חזקה מאד ועבור אנשים רבים לא מספיק לשמוע נתונים כאלה ואחרים וקשה להם לעמוד בפיתוי.
יש לא מעט חומר על אי אכילת מוצרי חלב,
הנה גם מאמר שלי בנושא סידן, בו תוכלי למצוא הרבה דרכים לשילוב מאכלים עתירי סידן בתפריט היומיומי שלך
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5376* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
נועה הופ26/07/2008סידן הוא מינראל חשוב וצריכתו עולה דווקא בתקופת הריון. בנק הסידן הגדול ביותר בגוף נמצא בעצמות ואם לגוף חסר סידן ו/או העובר דורש סידן לצורך התפתחותו גופך יתחיל לפרק את העצמות מה שיהפוך את עצמותיך בעתיד לחלשות ופגיעות יותר.
אומנם ישנם מזונות נוספים המכילים סידן אך הספיגה הטובה ביותר של הסידן היא ממוצרי חלב . במידה ומאוד קשה לך לאכול מוצרי חלב ניתן בהחלט לשלב מזונות כגון כרוב, ברוקולי, סרדינים, טחינה משומשום מלא, אך דעי שתמיד ישנה עדיפות למוצרי חלב לקבלת המקור הגדול ביותר והזמין ביותר לסידן.
אני מצרפת לך מאמר טוב שקראתי לאחרונה שיענה על שאלותיך
http://www.ifeel.co.il/page/3927* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת תה עם קופאין בהריוןזוהר22/07/2008
שלום רב, אני בהריון בשבוע 10. מתחילת ההריון נמנעתי מלשתות קפה והקפדתי יותר לשתות תה (זה גם עוזר לבחילות). לאחרונה ייעצו לי לבדוק אם התה מכיל גם קופאין, לאחר הבדיקה עם חברת ויסוצקי קיבלתי מהם תשובה לגבי התה שאני נוהגת לשתות (3-4 כוסות ביום). תגובת החברה: "קפאין הוא חומר טבעי המצוי במספר לא מבוטל של צמחים,כמו כן גם בצמח התה, Camellia Sinensis. אדם בריא יכול לצרוך בין 300-350 מ"ג קפאין ביום מבלי חשש. כוס תה צ'אי מסאלה/ורדים/ בדואי מכילה 40-50 מ"ג קפאין." האם זה יכול לסכן באיזשהי צורה את ההריון? אשמח לקבל כל מידע בנושא תודה זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין בהריון
ורד לב22/07/2008לא מעט נכתב בנושא זה פה בפורום, כך שאת יכולה גם לחפש.
בעקרון, לא כדאי להרבות בצריכת קפאין בכלל, ובהריון בפרט.
אני מהמחמירות בנושא ומעדיפה להמליץ שלא לשתות ולצרוך בכלל קפאין- הוא מצוי בקפה, תה שחור וגם ירוק (בכמויות קטנות יותר), בקקאו ולכן גם בכל מוצרי השוקולד למיניהם וגם בקולה ובמשקאות קלים למיניהם וכן במיני תרופות.
ההמלצות הרשמיות מדברות על כך שאפשר לצרוך כמות מסויימת של קפאין ביום, עד 300 מ"ג ביום. כך שאם אינך יכולה לוותר על הקפאין כלל, זו הכמות שאמורה להיות הרף העליון שלך. בספל תה רגיל, למשל, יש בין 40-70 מ"ג קפאין.
הצעתי היא, אם את אוהבת לשתות תה, מיצאי לך תה צמחים שאהוב עלייך, אולי תערובת של כמה צמחים שמותרים בהריון ושתי מזה כמה כוסות ביום (חם או קר). זה יכול להיות יופי של תחליף למשקה עם קפאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בהריון
נועה הופ22/07/2008המינון המקסימלי לקפאין בהריון הוא 300 מ"ג לכן שתייה של 3- 4 כוסות של תה היא בהחלט סבירה
ניתן לגלוש לתשובות קודמות על קפאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריון ועצירותלונה20/07/2008
שלום! אני בשבוע 12 ומכיוון שבשר הוא לא אהבתי הגדולה הרופאה שלי הוסיפה לי ברזל 400 מג בשם פולקס זה עושה לי עצירות מטורפת.... מה לעשות? אפשר פשוט לאכול מזונות שמכילים ברזל ולוותר על התוספת? תודה מראש לונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי הודעה מתחתייך
ורד לב21/07/2008בנושא ברזל.
יש שם קישור למאמר שלי בנושא מזונות המכילים ברזל.
אם חייבים, אפשר לנסות גם תוספים של ברזל ממקור טבעי שעושיים להשפיע טוב יותר, ללא תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה שלום
נועה הופ22/07/2008אינני מכירה את התוסף . נסי לראות כמה מ"ג יש בתוך התוסף ( האם המינון הוא 100 מ"ג ברזל ? ). את מינון הברזל אמור לקבוע רופא הנשים. במידה וההמוגלובין תקין ניתן לקחת מולטיויטמין של הריון המכיל כמות סבירה של ברזל ( כ- 60 מ"ג ) ולרוב התוסף הזה אינו עושה עצירות במידה ואת מחליטה לוותר על התוסף חשוב מידי חודש לנטר את רמת ההמוגלובין והברזל ובמידה וזה יורד להיעזר בתוסף המכיל מינון גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםשני20/07/2008
שבוע 36. מה עושים נגד טחורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ורד לב21/07/2008http://www.articles.co.il/article/6433/%D7%98%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-%20%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%94%20%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C
וגם כאן, אפשר להעזר בדיקור, צמחים ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
נועה הופ22/07/2008שתייה מרובה של מים, העשרה תזונתית של סיבים תזונתיים שמקורה בדגנים מלאים ( ישנם מוצרים המכילים כמות מרוכזת של סיבים כגון ברנפלקס, אול ברן וכו' ), אכילה של פירות וירקות עם קליפתם, אכילה של מוצרי חלב ביו כגון אקטימל, יוגורט אקטיביה, לקיחה של קפסולה של חיידקים פרוביוטים, אכילה של שזיפים שחורים ( מומלץ אף להשרות אותם במהלך הלילה ולשתות את המים ולאכול את השזיפים), אכילה של סלק.
ישנם תוספים הגורמים לריכוך הצואה כגון פגלקס את יכולה לשאול את הרופא אם זה מותר בהריון.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזללי19/07/2008
שלום אני בשבוע 30 לפני כחודש רופא אמר לי שיש לי חוסר בברזל אני התחלתי לקחת ברזל FOLIX 400 כ100 מ"ל ביום , לפני שבועיים עשיתי בדיקות ועוד פעם חסר לי ברזל וגם ויטמין B12 מה אני אעשה כמה אני צריכה לקחת ברזל ומה לאכול כדי שזה יסתדר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאמינה בברזל מהאוכל
ורד לב21/07/2008מתוספים לגוף מאד קשה לקבל את כל מה שהוא צריך, זה מגיע גם בכמות גדולה מדיי ובצורה שקשה יותר לספיגה (שלא נדבר על תופעות הלוואי...).
לגבי 12-B, כדאי לקחת את התוסף שעוקף את מערכת העיכול, זה שמניחים מתחת ללשון ונספג ישירות למערכת הדם.
הנה מאמר שלי בנוגע לברזל:
http://www.articles.co.il/article/6447/%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95%20%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%99%D7%A9%20%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
נועה הופ22/07/2008המלצה למינון ברזל מתוסף את אמורה לקבל מהרופא שלך. יש מגוון של תוספי תזונה המכילים ברזל. 100 מ"ג זה מינון יפה ( בהתחשב בעובדה שבהריון את זקוקה ל- 27 מ"ג ביום ) . לוקח מעט זמן עד אשר רואים את השינוי ברמת הברזל בדם בנוסף רמת ההמוגלובין יורדת גם מכיוון שנפח הדם עולה. הייתי ממליצה לשאול את הרופא האם המינון מספיק או לחכות עוד חודש לבדיקה הבאה ולראות אם יש שיפור. בינתיים עליך להקפיד על תזונה עשירה בברזל : ברזל נספג בצורה הטובה ביותר מן החי והוא נמצא בכמות גדולה בבשר בקר, בשר הודו, כבד, וגם בביצים ודגים.
ברזל נמצא גם בצומח בירקות עליים ירוקים, קטניות, טחינה מלאה, שקדים, אגוזים (במידה ואת רוצה להגדיל את הספיגה מומלץ לאכול ליד מזון עתיר בויטמין C כגון פלפל אדום, עגבניה )
עוד מספר דברים חשובים :
יש להפריד את לקיחת התוסף של הברזל ממוצרי חלב ( כנ"ל לגבי ארוחה עתירת ברזל , לא לאכול ביחד עם מוצרי חלב ) הספיגה הטובהביותר של תוסף הברזל הוא על קיבה ריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
לי30/07/2008עכשיו היתי אצל רופא והוא אמר לי לקחת 2 כדורי ברזל כלומר 200 מ"ל ליום האם זה לא הרבה ואם וגוך סופג הכל או שהוא סופג כמות שדרושה לו ואת כל השאר מוציא מהגוף? ולגבי ויטמין B12 מה המינון הדרוש ליום ואם זה משנה אם כדור שאני שמה בפה מתחת ללשון או מעל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי לך כבר
ורד לב30/07/2008את אמונותיי בנוגע לברזל.
לגבי 12-B, אם יש לך מחסור, כדאי להעלותו כרגע בעזרת הכדורים שמניחים מתחת ללשון. אלה עוקפים את מערכת העיכול ונספגים ישירות למערכת הדם.
בשלב מאוחר יותר, הייתי מנסה להבין למה את לא סופגת את הויטמין הזה מהאוכל ואיך לשקם את מערכת העיכול בצורה כזו שהיא תוכל לחזור לעבודתה התקינה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין B12
לי31/07/2008ובאיזה מאכלים נמצא ויטמין B12? ואני רוצה לציין שאני עם כברת ונמצאת במעקב סוכר ללא אינסולין אני בשבוע 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
לי31/07/2008הרופא שלי אמר לי לקחת 2 כדורי ברזל האם זה לא הגזמה כי אז אני אקח 200 מ"ל ברזל ליום תגידי לי אם זה יעזור חוץ מזה זה אעשה לי עצירות וטחורים שלאחרונה הם יוצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתשירה17/07/2008
לורד ונועה שלום! שבוע 28 לקח לי זמן להבין כי אני סובלת קשות מהצרבת. מעולם לא סבלתי לפני כן. הצרבת תוקפת אותי בשעות היום הערב והלילה. הוושט שורפת ובוערת לי כמו מדורה.ניסיתי למצוא קשר בין המאכלים השונים לצרבת לשוא. הצרבת יכולה להופיע מאבטיח/אפרסק או מים! אציין שאני אוכלת סופר בריא. לא נוגעת בקפה, שתיה מתוקה, מטוגנים, מתובלנים. האוכל שלי לא מעובד כלל. דגים/עוף ירקות. משתמשת אך ורק במלח ומעט שמן זית. מה יהיה, אני כבר פוחדת שהערב יגיע ואתו בת הלוויה הקבועה- הצרבת. תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להעזר
ורד לב18/07/2008ברפואה סינית וגם בקראניו סאקרל, מאחר ואני מבינה מדברייך שלא מדובר פה במשהו תזונתי, אלא במצב בו הגוף יוצא מאיזון בשל ההריון.
זו תופעה דיי נפוצה ואפשר לנסות להקל עליה.
ג'ינג'ר יכול להקל. אפשר לשלבו באוכל, או לאכול את סוכריות הג'ינג'ר המסוכרות (יש גם סוג שאינו מאד מתוק, ללא הסוכר בחוץ).
יש אנשים שהמנעות מאלכוהול, קפאין וניקוטין עושה עבורם פלאים. אם במקרה את משתמשת...
אני, מן הסתם, פחות בעד הפתרונות התרופתיים למיניהם, אם כי גם זו אופציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה שלום
נועה הופ19/07/2008צרבת היא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של הריון והיא מתרחשת בעיקר בגלל הורמונים הגורמים להרפיה של הסוגר השרירי המצוי בין צינור הבליעה (וושט), ובין הקיבה. לפעמים באמת לא ניתן למצוא קשר בין ההמזונות שאוכלים לבין הצרבת וזאת בגלל שהסיבה לצרבת היא בעיקרה בגלל שינויים הורמונלים. מה שמעודד הוא שזה יחלוף כמובן ברגע שתלדי ובמקרים הממש קשים אפשר להתייעץ עם הרופא ולשאול אילו תרופות מותרות ללקיחה בזמן ההריון, ניתן לקחת כדורי טאמס המותרים בזמן הריון ( במקרים קשים גם זה לא תמיד עוזר ) ו/או לפנות לרפואה האלטרנטיבית כפי שורד הציעה לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניקהאפרת14/07/2008
שלום אני חודש לאחר לידה ומניקה מלא. העליתי 13 קילו בהריון והצלחתי להוריד עד עכשיו רק 7 קילו. כעת אני שוקלת 70 כשמשקלי לפני ההריון הוא 64 גובה 1.60. מה לעשות אני לא מצליחה לרדת? עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את רק חודש אחרי הלידה...
ורד לב14/07/2008אנחנו לא אמורות להשיל 13 ק"ג בכלום זמן. חישבי כמה זמן לקח לך להעלות את הק"ג הללו...
אז נכון שמצפים מאישה בעולם המערבי להכנס מייד לסקיני ג'ינס שלה מלפני ההריון, ולהגיע לארוע של הילד חטובה ומתוקתקת, ואולי אנחנו גם מצפות לכך מעצמנו...
ובכ"ז יש מרחק עצום בין הציפיה והרצון הגלוי- סמוי הזה שלנו לבין מה שקרוה ושצריך באמת לקרות מהבחינה הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר בהיריון-המתוסכלתלינוי13/07/2008
אני נמצאת כרגע בהיריון שני בשבוע 23 עד כה עליתי לצערי כבר 10 קילו (בהיריון הראשון עלייה כזו היתה רק בחודש שמיני...-וזאת משום ששמרתי על תזונה נכונה) אני חייבת לציין שבלי שום קשר להיריון אני נמצאת במצב של אקורדיון תמידי עולה 10 יורדת 10 לפני ההיריון הייתי אצל דיאטן וירדתי 8 קילו מ-78 ל-70 (במטרה להגיע ל-60 כמו שהייתי פעם...) אך איך שנכנסתי להיריון חזרתי לאכול כמו פעם בלי לעשות חשבון, ועכשיו אני מרגישה רע מאוד עם זה... אפילו הרופא נשים שלי נתן לי הפנייה לדיאטנית. איך אני יוצאת מהתסבוכת הזאת בלי לעלות עוד הרבה במשקל? כי עדיין יש לי עוד כמעט 4 חודשים... המיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לינוי
נועה הופ13/07/2008אני מבינה את התיסכול שאת מתארת אבל אסור לך לשקוע בייאוש שיכול לגרום לך לאכול אף יותר. החליטי שאת משתלטת על המצב אחרת ישארו לך עודפים רבים להוריד וכמובן שאני לא צריכה לספר לך על הסיכונים של עליית משקל גדולה בהריון כגון לחץ דם גבוה, בצקות, רעלת הריון, סכרת.
עד סוף ההריון נותרו לך בקירוב עוד 17 שבועות שבמהלכם אני מציעה לך ללכת שוב לדיאטנ/ית
על מנת לעקוב אחר העלייה במשקל ובנוסף לבנות לך תפריט המתאים לצרכי ההריון, לסדר היום ולמזונות שאת אוהבת ואוכלת ( כמובן במינונים הנכונים ). בהחלט ניתן למתן את העלייה גם בשלב זה אך חשוב לעשות זאת עכשיו מישום שהחודשים האחרונים של ההריון עוד לפניך ובהם מתרחשת העלייה הפיזיולוגית המשמעותית ביותר.
אשמח לעזור לייעץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןעדי12/07/2008
אני נמצאת בשבוע 8 וכבר ארבעה שבועות שלא משנה מה אני אוכלת יש לי כאבים ברום הבטן. חשוב לי לציין שגם לפני ההריון היתה לי רגישות בקיבה. אני מתעוררת באמצע הלילה ולא מסוגלת להירדם. בחילות אין לי אך הכאבים הם לפעמים בלתי אפשריים. שאלה שנייה: האם מותר להכין סושי בבית מאצות,אורז וירקות?האם הדגים מסכונים או האצות? אם כך האם מותר במסעדה להזמין או רצוי שלא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדקת את זה אי פעם?
ורד לב12/07/2008מה שאת מתארת יכול להיות אולי ריפלוקס, אולי הרניה, אולי אולקוס, אולי איזו רגישות הקשורה לענייני חומציות בקיבה.
אפשר לברר בצורה קונבנציונלית, דרך הרופא המטפל בך וגם בעזרת אבחונים כמו אירידיולוגיה, רפואה סינית, קינסולוגיה, טתא הילינג ועוד.
כשתהיה לך אבחנה, אפשר יהיה לחשוב טוב יותר על סוגי הפתרון האפשריים.
לגבי הסושי- הבעיה איתו הם הדגים הנאים (החיים) שבו שעשויים להכיל מזהמים למיניהם. מסיבה זו, אכילת סושי צמחוני במסעדה אינה מומלצת, מאחר ובד"כ משתמשים באותם משטחי עבודה להכנת כל סוגי הסושי.
בבית בהחלט אפשר להכין סושי צמחוני עם ירקות, ביצים, טופו ואפילו עם עוף וכו'.
אין כל בעיה עם אצות, נהפוך הוא, זה מזון איכותי ומזין ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם המלצותיה של ורד
נועה הופ12/07/2008שווה לבדוק זאת. אולי מדובר בהפרשת יתר של חומצת הקיבה שיכולה לגרום לכיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן על אצות
נועה הופ13/07/2008הן מכילות כמות גבוהה של יוד ולכן לא מומלץ להפריז בצריכתן. אומנם צריכת היוד במהלך ההריון עולה אבל מומלץ לא להגזים במאכלים שמכילים כמות גבוהה של יוד בגלל שהוא יכול להשפיע על תפקוד בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי להאמין
ורד לב13/07/2008שבדיאטה המערבית הטיפוסית שלנו נראה הפרזה באצות :-)
תחשבי שבארצות השוכנות ליד הים אוכלים הרבה אצות ובד"כ אין עם זה בעיה כלשהי, נהפוך הוא.
כמובן שאם יש בעיה רפואית הקשורה לבלוטת התריס וכד' יש להתייחס לכך יותר ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)