מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמנים בהריוןטלי27/06/2010
שלום,
אני בשבועות הראשונית של ההריון 6-5.
מטופלת בתטיפול נתורופתי הכולל תזונה (נטולת סוכרים) ותוספי מזון הבאים:(ההרכב של כל טבליה מפורט בהמשך:
האם זה מסוכן לעובר?
• פרוביוטיקה – 2 טבליות ביום
• D3ויטמין – 2000 יח - פעם ביום
• ברזל עדין - 1 טבליה ביום
• אומגה 3 - 4 טבליות ביום
• B קומפלקס - 1 טבליה ביום
• ויטמין C - טבליות 2 ביום
• קלציום מגנזיום – 2 כפיות אבקה ליום
ברזל עדין - לכל טבליה:
ברזל עדין 36mg
חומצה פולית 400 mcg
ויטמין C 60mg
ויטמין B12 50mcg
אומגה 3 - לכל טבליה:
אומגה 3 650 מ"ג
מתוכם: EPA 375 מ"ג
DHA 275 מ"ג
אומגה 9 oleic acid 100 מ"ג
ויטמין E 2.8 מ"ג
B קומפלקס - לכל טבליה:
B1 50mg
B2 25mg
B3 25mg
B5 50mg
B6 50mg
Folic acid 400mcg
B12 100mcg
Paba 50mg
ביוטן 100mcg
ויטמין C 50mg
מגנזיום אוקסיד 50mg
אבץ גליקולט 10mg
ויטמין C - לכל טבליה:
קלציום אסקורבט 1000mg
ביופלבנואידים 50mg
קלציום מגנזיום - לכל 2 כפיות:
סידן 400mg
מגנזיום 200mg
ויטמין C 500mg
רכיבי האבקה: קלציום גלוקונאט, קלציום אסקורבאט, חומצה ציטרית, מגנזיום קרבונט, מגנזיום אסקורבאט,
חומצה אסקורבית,
אבקת מיץ לימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר I lijke tthe valuable information yyou rovide in y...
uqe04/10/2022I lijke tthe valuable information yyou rovide in your articles.
I wilkl bookmark your blogg annd check again here regularly.
I'm quiite certain I wwill learn many new stuff riight here!
Goodd luck forr tthe next!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום
נועה הופ28/06/2010נתת רשימה ארוכה של תוספי תזונה. אני חושבת שעלייך להיוועץ כעת עם הרופא המטפל שלך האם להמשיך וליטול כל כך הרבה תוספים במינוניה כה גבוהים. האם עשית בדיקות וראית לדוג' חסרים של ויטמין D? חסרים של ברזל ? ...
מינון הויטמין D , ויטמין C ( לא ציינת מה המינון אך אני מתארת לעצמי שבכל כמוסה יש 500 מ"ג ) וגם אומגה 3, 4 כמוסות ביום..זה נשמע מינונים גבוהים... ולכן אל תקלי ראש ובדקי זאת עם הרופא נשים. לגבי קלציום מגנזיום אין לי ידע בנושא ...
התסתכלי בשאלה בעמוד הזה על אומגה 3 שם כתבתי מינונים המותאמים להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בהריוןטלאור27/06/2010
שלום,
שלום, אני בשובע 9 ולוקחת כבר שנים אומגה 3.
רציתי לדעת מה המינון המומלץ בהריון (כמה כפסולות לקחת). ברשותי אומגה של טריו-גארד שכל כפסולה מכילה:
אומגה 3 650מ"ג
מתוכה EPA מ"ג 375
DHA מ"ג 275
אומגה 9 100 מ"ג
תודה רבה,
טלאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלאור שלום
נועה הופ28/06/2010כיום אין המלצה רישמית ללקיחת תוסף אומגה 3 בהריון. לגבי המינונים של החומצות בהריון יש לשים לב שמינון ה- DHA נע בין 200-300 לגבי EPA וכ- 200 מ"ג EPA . במידה ואת מעונינית להמשיך ליטול את התוסף אני ממליצה לך לרכוש תוסף המותאם במינוניו להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןדורית27/06/2010
שלום רב,
אני ב"ה בשבוע 19+2.
הגובה שלי: 1.61 מטרים
משקלי לפני תחילת ההריון: 50 קילו
משקלי הנוכחי: 53 קילו.
האם העליה במשקל תקינה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר שרציתי לציין
דורית27/06/2010רציתי עוד לציין שאני בהריוני הראשון העלתי 24 קילו. הורדתי את כולם בעזרת ספורט אחרי חודשיים וחצי בלבד. יחד עם זאת, בדיעבד אין ספק שזאת היתה עליה מיותרת לגמרי!
הפעם אני רוצה לעשות את זה שונה ולכן חשוב לי לדעת אם העליה הינה תקינה ואיך כדאי לי להמשיך?
עוד דבר, למרות שהעלתי 3 קילו, אין לי מושג למה... אתן לך תפריט יומי (הממרחים משתנים מעט)
בבוקר אני אוכלת: סנדוויץ מלחם דגנים קל + כף גבינה לבנה 5% + עגבניה
ביניים: פרי כמו תפוח או 2 משמשים או 2 עוגיות
צהריים: סנדוויץ מלחם קל + גבינה צהובה 9% + כף סלט כרוס סגול במיונז
כשמגיעה הביתה אז מנשנשת פרי או פרוסת עוגה
בערב: אני אוכלת טוסט / חביתה+ סלט / פתיתים עם שניצל.
זאת אומרת התפריט שלי כמעט רגיל לזה שהיה לפני ההריון ובכל זאת העלתי 3 קילו?!
איך מסבירים זאת??
עוד דבר , אני מתחילה בסטודיו C ספורט לנשים בהריון. איך זה יכול לתרום לי בזמן ההריון באמת? או שיש נטיה לעשות על זה כסף...?
אשמח מאוד מאוד לשמוע את דעתך המקצועית בנושאים שהעלתי...
רינת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם עניתן לי- מחכה לתשובתכן :)))
דורית28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום
נועה הופ28/06/2010לשאלתך.. למה עלית עד כה... ? התשובה היא כי את בהריון ! בכל זאת יש שם עובר, מי שפיר, עלייה בנפח דם , צבירה של מעט ריקמת שומן ...
בכל מקרה עליית המשקל היא תקינה ואף נמוכה מעט. מהתפריט שאת מתארת נראה שכמויות האוכל לפעמיים נמוכות ושאולי את לא תמיד מגיעה לכמות הקלוריות המומלצת בהריון.
אני מבינה את הפחד שלך לא לעלות במשקל באופן קיצוני כפי שעלית בהריון הראשון אך חשוב לא לקחת זאת לקיצוניות השנייה שגם לא בריאה גם לך וגם לעובר.
חשוב שיהיה לך בכל יום מנה בשרית בתפריט וגם לפחות 3 מוצרי חלב.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה :)
דורית29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני26/06/2010
האם מותר לאכול אננס בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אננס
רויטל בן שושן27/06/2010כן אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיפריןhagar25/06/2010
שלום רב,
האם תקין שהאקטיפרין (ברזל) צובע את צואתי בצבע כהה מאד?
האם תקין והאם מעיד משהו על ספיגה לא תקינה של הברזל
אני סובלת מחוסר ברזל ולכן נוטלת אקטיפרין בהמלצת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיפרין
רויטל בן שושן27/06/2010נועה שלום,
תוסף ברזל אכן צובע את הצואה בצבע כהה וזה תקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםלורן24/06/2010
אני ורצה לדעת האם מותר לי לאכול ספגטי שאני הכנתי אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספגטי
רויטל בן שושן27/06/2010לורן שלום,
בודאי- אין שום בעייה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ללא מוצרי חלבשני24/06/2010
שלום רב!
אני בהריון שבוע 17 הפסקתי לצרוך מוצרי חלב בשבועות האחרונים עקב אקנה ופצעי זיעה שהתפתחו בהריון. מאז שהפסקתי עם החלב יש הטבה משמעותית עם הפצעים אך איני יודעת האם אני מספקת לגוף את הסידן שהוא צריך וכמובן לעובר.
אני מקפידה על אכילת טחינה, שקדים, כרוב ופירות יבשים אך איני יודעת באילו כמויות וגם איני רוצה להפריז באכילתם בשל תכולת השומן הגבוהה שבהם..כמו כן איני אוכלת דגים וסויה
האם תוכלי לרשום לי כמויות של מזונות שעליי לאכול ביום על מנת לספק את כמות הסידן הנחוצה..כמו כן אני נוטלת פראנטל של חברת ויטה הלת'
תודה מראש שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
רויטל בן שושן27/06/2010שני שלום,
סידן מהצומח מגיע גם מברוקולי, תפוז ובמיה אם את אוהבת.
בנוסף את לא חייבתלהוריד באופן גורף את מוצרי החלב ולנסות אולי מוצרי חלב עיזים. גם יוגורט רקוטג' את יכולה לנסות בהדרגה.
בכל אופן אקנה בשליש הראשון מאוד נפוץ בהריון ועובר בשליש השני כך שלא חייב להיות קשר בין השניים. אני לא יודעתעל הקשר כזה.
מייעצתלך לחזור בהדרגה עם היוגורט ביו והקוטג' וגבינות העיזים ואם הכל בסדר מה שאני מאמינה שיהיה את יכולה לחזור לאכול הכל.
אשמח אם תעדכני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כמות המים המומלצת ביום, בהריון?רוני24/06/2010
כמה ליטרים עליי לשתות?האם מעל הליטרים האלו, זה נחשב למסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה על מים ועוד..
מייקי27/06/2010אני שותה בערך 3 ליטר מים ביום.
רציתי לדעת גם אם מסוכן לשתות מעבר לזה ומדוע זה כה חשוב בזמן הריון בפרט..
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתן על השאלה שלי...
רוני29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון ואני בודקת כל יום..
מייקי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני שלום רב,
נועה הופ02/07/2010כמות המים המומלצת היא בין 2-3 ליטר ליום. באופן כללי תידעי ששתית מספיק אם צבע השתן בהיר.
בכל מקרה מומלץ לשתות מים ולא שתייה עם קפאין שמשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא המים
מייקי06/07/2010יכול להיות שלא שמתן לב אבל שאלתי גם מתוך התעניינות מדוע חשוב כ"כ שתיית מים בהריון בפרט? פשוט מעניין אותי לדעת.
ואם אני שותה יותר מ- 3 ליטר בערך 4 ליטר האם זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייקי שלום
נועה הופ06/07/2010באופן כללי את צריכה להיות קשובה לצרכי הצמא של הגוף. כמות של 4 ליטר נשמעת כמות גדולה מידי של מים אני לא יודעת אם זה יכול להזיק את מוזמנת לשאול את הרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזון- דחוף !מיכאלה21/06/2010
אני לפני שבוע 12, ואני מאוד מפחדת שאני לא אוכלת מספיק ולא מגוון .
הרגלי התזונה שלי השתנו מלפני ההריון ולא דווקא לטובה .
אני לא מסוגלת להסתכל או לחשוב על אכילת בשר, דבר שבעבר מאוד אהבתי .
אני מנסה אבל לא מצליחה לאכול בשר . אז אני אוכלת הרבה מוצרי חלב, הוספי בבוקר פרוסת לחם עם גבינה .
בצהריים אני אוכלת שניצלונים מוכנים או שניצל דג מוכן עם ירקות וטחינה שהכנתי בבית .
אחה"צ אני אוכלת פרוסת לחם עם משהו מתוק- ריבה, ממרח תמרים..
ובערב אני משתדלת לאכול 2 פרוסות לחם עם גבינה, ביצה, או קצת פתיתים, אבל חוסר התאבון משתלט עליי מהר מאוד ואני לעתים לא מסיימת את מה שבצלחת .
נראה לי שאני לא אוכלת מספיק כי עד עכשיו לא עליתי במשקל וזה מאוד מדאיג אותי...
אני אשמח לעיצה מה אני יכולה להוסיף לתפריט במהלך היום על מנת להתחיל לעלות .
הנושא מאוד מדאיג אותי, אשמח למעט עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
רויטל בן שושן24/06/2010קודם בכדי להרגיע אותך אין זה חובה לעלות במשקל בהריון עד השבוע ה13. אם תהייה עלייה השבועות אלה זה ב1-2 ק"ג. למעשה העלייה במשקל מתחילה מתחילת השבוע ה14 ואילך.
לגבי האוכל, נשים רבות בהריון סולדות מהבשר אך מכיוון שהוא מאוד נחוץ בשל תכולת הברזל והB12 שבו, את כן צריכה להקפיד. אם קשה לך לאכול מבושל את יכולה לאכול קר- אולי רצועות חזה עוף בסלט, אולי טונה (לא יותר מ2-3 מנות דג לשבוע. קופסה= מנה),אולי על האש, תנסי לחשוב על דרכים שאולי כן מסתדר לך לאכול.
בנוגע לתפריט שלך את יכולה להוסיף ביצה,פירות שחסר לך וגם קטניות בשילוב הדגנים שאת אוכלת לדוגמה אורז עם עדשים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר כושר בהריון
חגה25/06/2010הי,
אני ממש בתחילת ההריון (עוד ממש לפני אולטרסאונד ראשון). לפני ההריון הייתי מתאמנת בקביעות בשיעורי עיצוב ובשעורי קיקבוקס. האם עלי לשנות את האימונים או שאני יכולה להמשיך לרוץ, לעשות קיקבוקס ועיצוב כרגיל (עד שאני פשוט לא אוכל). עוד דבר, איזה מכשירים בחדר כושר כן מתאימים לנשים בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר כושר בהריון
רויטל בן שושן27/06/2010נועה שלום,
בהחלט אפשר ואפילו רצוי לשלב פע"ג גם בהריון בתנאי שמהלך ההריון תקין.
באופן עקרוני אם עד כה התאמנת בקביעות את בהחלט יכולה להמשיך אך באופן מתון יותר (עד דופק של 60-70% מהדופק המקסימלי שלך (220- הגיל שלך))
שיעורי עיצוב וקיקבוקס נחשבים לבסדר אם כי בשלבים מתקדמים יותר של ההריון כדאי להמנע משכיבה ממושכת על הגב וזהירות מאביזרים שיכולים לפגוע בבטן. גם ריצה נחשבת לבטוחה בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות של כבד קצוץגלי20/06/2010
אני בשבוע 15 (כמעט 16) להריון.
בחודש האחרון יצא לי לאכול כבד קצוץ בערך 3 פעמים (בשלוש ארוחות שונות)ֿ
זה נורא? מבטיחה לא לאכול יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד קצוץ
רויטל בן שושן21/06/2010גלי שלום,
הבעייה עם ממרח כבד היא גם זה שעשוי מכבד ולא כדאי להגזים איתו וגם בגלל שבמקרר ובדרך כלל מתקלקל מאוד מהר.
את יכולה לאכול את הכבד עצמו בתדירות נמוכה של פעם ב3-4 שבועות בכמות קטנה של 2 חתיכות
ואת הכבד הקצוץ אפשר רק אם תוצרת בית וטרי מאוד או קנית משומר ועם תוקף רחוק בכמות של כ3 כפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהדנה20/06/2010
הי,
האם זה בסדר לשתות כוס אחת של דיאט קולה ביום ? ( אני שותה רק כוס קפה אחת ביום).
אני בשבוע 26 + 2.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה
רויטל בן שושן21/06/2010דנה שלום,
כן את יכולה בכמות שציינת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונית בשבוע 28 מותשת הזקוקה להכווsha141020/06/2010
שלום וברכה,
שמי שרונה, אני בת 38, אמא לילד מקסים ופעלתן מאד בן 1.8, הריונית על עוברית נפלאה מקסימה שבוע 28.
באדירי, בני הבכור, זכינו תודות לבורא עולם, לאחר 4 שנות המתנה וטיפולים, הוא נולד באוקטובר 08' לאחר הריון מדהים, ללא תופעות לוואי כלל וכלל, להוציא מ- 3 בחילות!!! הריון אותו מאחלת לכל אחת (כמובן בסייג שיהיה טבעי וללא טיפולי הפרייה).
רגע לפני שהתנענו מהלך של סדרת טיפולים חדשה, גילינו כי אנחנו בשבוע 13+ בהריון ספוטני וטבעי תודה לאל.
להריון הזה נכנסתי אחרי דלקת ריאות, חיידק A+ בגרון, סדרת הקאות שהביאה עד לכדי התייבשות ועוד כהנה וכהנה תופעות חולשה אחרות שהצריכו טיפול אנטיביטי. ההריון החל בדימום והתאריך שוערך בהסתמך על המידות ב- US.
היום רכונה על המחשב, נטולת כוחות פיזיולוגיים לחלוטין, זאת לאחר שנעדרתי מהעבודה:
01-05/06 - חופשת מחלה בגין כאבי גב תחתון עזים (אשר אובחנו כצירונים).
13/06 - חופשת בדיקות בגין בדיקת המסת סוכר (עלפון ותשישות).
15-17/06 - חופשת מחלה בגין תשישות וחוסר תפקוד
(16/06 כאבים עזים בבטן התחתונה מצד ימין + אישפוז בבית החולים, 18/06 כאבים עזים בבית החזה עד לכדי קושי בנשימה.)
היום ה- 20 בביקורי במרפאת רופא המשפחה הוא לא יכל לעזור מעבר לביצוע בדיקת AKG והמלצה בעל-פה על מנוחה בתקווה כי הכאבים התוקפים כל פעם למשך כ- 36-48 שעות לא ישנו.
הוא המליץ לפנות אל רופאת הנשים ולהתניע מהלך של 'שמירת הריון'.
אשמח להתעדכן במה המדובר, יש לי תור לרופאה ב- 22/06 (מעקב הריון).
אני אובדת עיצות ומייחלת לישועות בעזרת השם, לא מצליחה לתפקד, אני אפילו לא מסוגלת להרים את ילדי הפעוט בבית, מחשש שרגע לאחר מכן אתמוטט מחולשה.
יודעת כי כל הריון שונה מקודמו, אך תופעות הלוואי של:
1. לחץ דם נמוך
2. בצקות ברגלים בפרט כף רגל ימין
3. כאבים תכופים באזור צד ימין (בטן תחתונה/חזה)
4. חולשה ותשישות
5. חוסר תאבון
6. צרבות תכופות
7. בחילות
8. טחורים
9. שלשולים
10. הקאת נוזלים
זרות לי לחלוטין מההריון הקודם.
אני מייחלת ומתפללת להצלחת ההריון המקסים הזה, בתקווה לסיימו בעזרת השם בבריאות ובהנאה בתאריך המשוערך ה- 12/09, ועד אז לא יודעת מה עלי לעשות.
אני מפרנסת חיונית בבית, מקום העבודה שנמצאת בו כיום הוא מתוך אילוצים להיות קרובה לבית (בני סבל לא אחת מהתקפי קוצר נשימה) ואני ביצעתי ויתורים הן מקצועיים והן כלכליים בכדי לאפשר נגישות אליו.
אני עובדת 9.5 במקום עבודה שהתנאים הבסיסים בו לא נוחים, לדוגמא התניידות יומית מעמדה לעמדה, הדבקות למסגרת הפסקות קצובה ומוגבלת (יודעת כי חייבת להסדיר שתיה בשל הצירונים אך מתקשה להרבות בשתיה בידיעה שאתקשה לקום להתפנות בכל עת שאחפוץ).
פניתי הן בעל-פה והן בכתב אל הנהלת המקום בבקשה לשנות את התנאים, לנוכח מצבי הרפואי אך 'המלצתם' היתה להמציא שמירת הריון.
בברכת בריאות איתנה בעזרת השם,
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריאות והמשךהריון קל
רויטל בן שושן21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני19/06/2010
האם מותר להוסיף עלי רוזמרין לאוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
רויטל בן שושן21/06/2010כן, אין בעייה לבשל עם עלי רוזמרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטיבים נגד בחילותדקלה17/06/2010
שלום רב, תודה על הפורום המקסים והחשוב.
אני בשבוע 9 והתחלתי לאכול קרטיבים כשאני לא מרגישה טוב וזה עוזר לי, אני יודעת שיש בזה הרבה צבע מאכל, האם אני מזיקה לעובר?
דבר נוסף, אני לא אוכלת כמעט בשר, נוטלת כדורי ברזל מסוג פריפול+כמעט בכל יום B12, כמה חומצה פולית לקחת בנוסף?
עוד שאלה, האם מותר לקחת פרוביוטיק פמינה כי יש לי פטריה בנרתיק? האם מותר עם כל מאכל והאם מותר בכלל?
דבר אחרון, אומגה שלוש של הריון האם לקחת? רופא הנשים שלי אמר שזה מיותר, אני לא אוכלת דגים, מה דעתכן? תודה דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה שלום
נועה הופ18/06/2010לגבי הקרטיבים אין בעייה יש גם קרטיבים עם צבעי מאכל טבעיים.
לגבי חומצה פולית נהוג רצוי שתבדקי יתכן ואת כבר לוקחת חומצה פולית אולי בתוך הויטמין B12 ואולי בתוך הפיריפול ואם אין שם תמיד יש כדורים משולבים (מינון מקובל הוא 400 מיקרוגרם) עם חומצה פולית. לגבי פרוביוטיק פמינה ואומגה 3 יש לשאול את הרופא נשים. לגבי אומגה 3 אין המלצה רישמית לתוסף אומגה 3 בהריון אך נהוג להוסיף תוסף בתחילת הטרימסטר האחרון שבו יש התפתחות מואצת של המוח של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף עזרהההמייקי16/06/2010
כבר מיואשת לגמרי, שבוע 24+3 מתחילת ההריון יש לי בצקות ברגליים וזה הגיע לכפות הידיים וזה גורם להרדמות של 3 אצבעות בכל כף יד למשך כל היום, ז"א הידיים לא מתעוררות לי כבר מזה כמה חודשים.
הרגליים? נראות כמו סוג של מוטציה, ממש מפלצתי.. לא נרדמות אבל נפוחות מאוד מאוד...
עשיתי כבר כמה פעמים בדיקת חלבון בשתן + לחץ דם וכל הפרמטרים תקינים.
שאלתי היא: האם עלי להגביל את עצמי במשהו מבחינת תזונתית? מלח וכדומה? אנ 1.75 שוקלת 91 ק"ג......
מה אפשר לעשות? לארועים אני צריכה ללכת עם נעלי טבע מגושמות והכל למען הבייבי שציפיתי כ"כ
אבל עזרתכן אולי בכל זאת איך בכל זאת אפשר למנוע.....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייקי שלום
נועה הופ17/06/2010למיטב ידיעתי אין המלצה להפחתת מלח בעקבות בצקות. יש להיוועץ עם הרופא נשים. בכל מקרה לא מומלץ להגזים בצריכת מלח ובמזונות המרוכזים בו, מנוזות מעובדים ומשומרים, אבקות מרק גבינות מלוחות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)