מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרטנלחגה24/07/2010
אני נוטלת בהמלצת הרופא שלי מולטי וויטמין שנקרא "פרטנל". השבוע שכחתי לקחת את הכדורים למשך שלושה ימים וכשחזרתי לקחת, שמתי לב שחזרו לי הבחילות. האם הגיוני שפרטנל עושה לי בחילות, או שמא מדובר סתם בצירוף מקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגה שלום
נועה הופ25/07/2010קשה להגיד, ישנם מקרים שהכדורים עושים בחילה, ובמידה וזה ממשיך הפסיקי ותראי מה ההשפעה. ניתן לקחת גם את הכדור בלילה לפני השינה ואז אולי זה יכול להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יעל21/07/2010
שלום
הנני בהריון שבוע 30
הנני נוטלת מולטיויטמין פרנטל של "דרך חיים" לנשים הרות ומניקות המכיל ויטמינים שונים וחומצה פולית ועוד
בשבוע 20 הוספתי כדורי ברזל פריפול אחד ליום
מרכיבים פעילים של הפריפול -
כל טבליה מכילה Iron [as Iron (III) Hydroxide Polymaltose Complex] 100mg
כל טבליה מכילה גם Folic Acid 0.40 mg
חומרים בלתי פעילים
Dextrates, Peg 6000, Talc, Magnesium Stearate, Flavour, Aspartame 1.5mg
כלומר כיום אני נוטלת פריפול אחד יום ומולטיויטמין פרנטל אחד ליום.
קראתי כי מומלץ להוסיף אומגה 3 בשליש האחרון
שאלותי הם-
*האם מומלץ להוסיף אומגה 3 ובאיזה כמות ?
*האם קיים סיכון להוסיף אומגה 3 ?
*האם אין מניעה להוסיף בנוסף ל 2 הכדורים שאני נוטלת?
*בחלק מהאומגות המוצעות לנשים בהריון יש גם חומצה פולית ואני חוששת שאעבור את הכמות המותרת מאחר ויש כבר חומצה פולית בויטמין ובפריפול- מהי הכמות המותרת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
רויטל בן שושן22/07/2010יעל שלום,
באופן כללי מכיוון שאומגה 3 חסרה בתפריט היומי של רוב האוכלוסייה מומלץ לקחת תוסף. בהריון אפשר לקחת מתחילתו אך מומלץ יותר בשליש האחרון שזהו השלב בו רוב ההתפתחות של המוח של העובר. חשוב לציין שאין הנחייה מפורשת ללקיחת אומגה 3 בהריון. המינון המומלץ בהריון הוא 1.4 גר' ולא יותר מ3 גר'. הדגש הוא יותר על ה DHA- חומצת שומן האחראית להתפתחות המוח וגם הראייה של העובר. המינון המומלץ הוא לפחות 300 מ"ג ביום. אני יודעת שזה בעייה עם החומצה הפולית אך יש גם תוספים ללא ח. פולית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה בהריוןשיר19/07/2010
הי
אני סובלת מזה שנים רבות מאנורקסיה אושפזתי בתה"ש פעמיים.
יש לי בבית 2 ילדים שנולדו במשקל תקין ובמועד.
כעט אני הריון 3 שבוע 27+ גובהי 1.67 ומשקלי עומד על 56 ק"ג. בתחילת ההריון שקלתי 46ק"ג.
האם העליה עד כה תקינה? כמה נותר לי לעלות? האם בהכרח שכל אשה עולה 500גר' בשבוע בשליש האחרון?
אני אוכלת כרגע כ 1000 קלוריות ביום האם זה מספיק?
תודה רבה מאד על הסבלנות. והמענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
רויטל בן שושן20/07/2010העלייה שלך עד כה במשקל תקינה וזה מאוד מעודד וטוב.
מכיוון שהתחלת את ההריון בתת משקל את אמורה לעלות לפחות בין 12.5-18 ק"ג ואפילו יותר קרוב לגבול העליון שלו.
העלייה במשקל שונה מאשה לאשה אך במקרה שלך הייתי מצפה לעלייה של לפחות 500 גר' לשבוע.
מצד שני ואני בטוחה שאת יודעת זאת 1000 קלוריות ליום אינן מספיקות עבורך ועבור העובר. הצריכה היומית בהריון עומדת על כ1800 קלוריות לפחות.
אני שמחה ששני הילדים שלך נולדו במשקל תקין. ממליצה לך כבר כעת אולי לפנות לאיש מקצוע שיוכל לעזור לך בכל ההתייחסות לאוכל ולדימוי הגוף. אני יודעת כמה זה קשה אך אפשרי אם תרצי.
ילדים וגם הקטנים מאוד מבינים ומחקים אותנו הגדולים. אני יודעת שלא לשם כך שלחת את השאלה אך את חייבת זאת אם לא לך אז לילדים ולזה שבדרך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענת19/07/2010
מאחר ואני סובלת מעצירות-שבוע 25
אני שותה בבוקר ובערב מיץ שזיפים מוכן בבקבוק
האם הכמות בסדר או שמא זה יותר מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
רויטל בן שושן19/07/2010אם זה עוזר לך זה לא נורא אך את יכולה להשתמש בשזיפים מיובשים להשרות 2 כאלה במיים ולשתות ולאכול אותם לאחר מכן. גם יוגורט יכול לעזור.
האם את לוקחת תוסף ברזל. לפעמים כדאי לשנות את החברה וזה מסתדר (רצוי לקחת עדין או רך)
באופן כללי את צריכה לשתות הרבה מיים ולאכול גם מזונות המכילים סיבים תזונתיים כמו ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות מוגזיםמעין19/07/2010
האם יש בעיה עם משקאות מוגזים לא דיאטטים
תודה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות מוגזים
רויטל בן שושן19/07/2010מעיין שלום,
באופן כללי עם ההריון לא אך עם הבריאות והעלייה במשקל כן
את יכולה לשלב (עדיף לא ליד מוצרי חלב- מונע את הספיגה של הסידן) וכמובן שלא מומלץ להפריז- עד כוס ליום של שתייה ממותקת זה עוד סביר אך רצוי לוותר על זה בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים בהריוןיעל18/07/2010
שלום
מה עלי לאכול כדי להגיע לרמת החלבונים היומית בהריון? אני לא אוכלת מוצרי בשר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים בהריון
רויטל בן שושן19/07/2010יעל שלום,
מקורות נוספים לחלבון איכותי פרט לבשר הודו ועוף הם דגים, טונה, ביצים ומוצרי חלב.
מהצומח יש יותר חלבון בקטניות. שילוב של דגנים עם קטניות כמו לדוגמה אורז עם עדשים הוא שילוב של חלבון מלא. גם באגוזים וזרעים יש חלבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וויטמניםמיטל17/07/2010
שלום,
בבדיקת דם לפני יומיים ראיתי שאני בהריון.(ראשון..)
שאלתי איזה ויטמנים כדאי לקחת?
לוקחת ברזל+ויטמים די בגלל חוסר +חומצה פולית 400 מקג ביום??
1. האם המינון שלוקחת חומצה פולית מספיק?
2. האם יש עוד משהו שכדאי לקחת? או לבדוק שאין לי חוסר?
3. אני רואה שבנות לוקחות אומגה 3, זה מומלץ בהריון?באיזה מינון?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
רויטל בן שושן19/07/2010מיטל שלום,
לשאלותייך,
1. המינון של החומצה הפולית מספיק זו ההמלצה 400 מק"ג
2. יש מולטי ויטמין לנשים בהריון שנקרא פרנטל שאת יכולה לקחת
בדרך כלל עושים בדיקות דם בתחילת ההריון ואפשר לבדוק בהם חסרים
3. אין המלצה מפורשת לקחת אומגה 3 בהריון אך את יכולה במידה ואת רוצה- יותר חשוב בשליש האחרון של ההריון. בכל אופן יש גם תוסף המותאם לנשים בהריון.
בדרך כלל תוספים המותאמים להריון מכילים גם חוצה פולית ככה שאת לא חייבת לקחת במקביל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהחגה16/07/2010
הי,
אני בשבוע 7 ואני כבר מרגישה שעליתי מאד במשקל. הסיבות לכך הם גם הפסקת העישון הפיתאומית, גם הפסקת ספורט שנהגתי לעשות ואסור בהריון (קיקבוקס) , גם הפסקת צריכת מוצרי דיאט (כמעט כל מה שאכלתי לפני ההריון היו מוצרי דיאט והיום אני אוכלת אותו דבר רק לא דיאט וזה גם משמעותי) וגם כמובן הסיבה שאני בהריון (לא ברור לי אם זה פסיכולוגי או לא...)
אני שוקלת 65.5 וגובהי הוא 1.70. אני מעריכה שעליתי כבר קילו וחצי שניים וממש לא רוצה לעלות עוד.
האם יש אפשרות לקבל המלצה לתפריט צימחוני לתקופת ההריון?
זה ממש חשוב וממש דחוף לי, אני מרגישה שאני מאבדת שליטה....
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ16/07/2010מזל טוב.
הפורום אינו מקום לקבל המלצות אישיות לתפריט מכיוון שאז זה יהיה מאוד כוללני ולא מקצועי. על מנת להרכיב תפריט מקצועי המתאים לצרכייך מומלץ לפנות באופן אישי לדיאטנית ואף לפגוש אותה מספר פעמים למעקב. את מתארת שינויים רבים שאכן משפיעים על הרגלי האכילה ועל תנודות המשקל הריון, הפסקת עישון, הפסקת ספורט, שינוי בהרגלי האכילה, בנוסף את גם צימחונית לכן חשוב מאוד שמישהי תכוון אותך באופן אישי יותר.
אשמח לייעץ במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמינים ואכילת מוצרי חלבליאת16/07/2010
אני בשבוע 21, נוטלת מולטי ויטמין,B12, סידן וברזל.
הרופא המליץ להוסיף כדור ברזל נוסף, עקב תוצאות בדיקות הדם.
כיוון שאני נוטלת גם אלטרוקסין(בלוטת התריס)נוצר מצב, שעליי לחכות בין לקיחת כדורים מסויימים, כדי שתהיה ספיגה.
נאמר לי לקחת כדור ברזל בבוקר, ואחד בערב...אבל כיוון שעליי לקחת אלטרוקסין, ולהמתין לפחות כשעתיים עד לקיחת ויטמין מהרשימה, נוצר מצב שבגלל כל זמן "ההמתנה" אין לי אפשרות לאכול מספיק מוצרי חלב במהלך היום...מה עושים במקרה כזה?!
אני מרגישה שבזמן שאני לוקחת את כל הכדורים האלו, אני מפספסת את מוצרי החלב הכ"כ חשובים.
האם מותר לקחת 2 כדורי ברזל בפעם אחת?במידה ולא-מה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ16/07/2010באופן עקרוני את יכולה ליטול 2 כדורים בבת אחת, ההגיון לפצל אותם היא בכדי ליצור ספיגה מירבית, במידה ותיקחי את שניהם יחד הספיגה תהיה פחות טובה כי יש הגוף לא יוכל לספוג הכל בבת אחת. מכיוון שהמצב אצלך יותר מורכב את יכולה ליטול את שניהם יחד על מנת שזה יפתור לך את הבעייה של המוצרי חלב שאכן חשוב לא לוותר עליהם.
אם תוכלי בין כדור ברזל בבוקר לכדור ברזל בערב לשלב את מוצרי החלב זה יהיה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמין בהריוןשירה16/07/2010
שלום
אני בתחילת הריון ראשון.
מאחר ויש לי בעיה לבלוע כדורים התחלתי להשתמש בתא חמצני 2 (נוזל) של טבעוני שכתוב שהוא מומלץ לנשים בהריון מכיל ויטמינים וכו'.
האם התכשיר מומלץ?
האם יש משהו אחר מומלץ באבקה או כמוסה שאפשר לפתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
נועה הופ16/07/2010אינני מכירה את התכשיר, עלייך ליצור קשר עם החברה. בכל מקרה יש חברות שגם משווקות כדורי מולטיויטמין למציצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהולהמייקי15/07/2010
אני ממש מבוהלת עכשיו....
קראתי באיזה מאמר שאסור לאכול דגים המכילים כספית מאחר וזה גורם לנזקים במח העובר...
מדי יום שישי באופן קבוע אני אוכלת עם המשפחה דג דניס.
אני מכורה לדג הזה וחייבת אותו ולעיתים אף יוצא לי לאכול את העור שלו שבתחתית הדג..
האם בדניס יש כספית?
אשמח ביותר לדעת באלו דגים יש כספית באופן כללי? כי אכלתי גם נסיכה ובקלה ומושט ואוף אני מפחדדדת...
תודה לכן מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים בהריון
רויטל בן שושן16/07/2010מייקי שלום,
דגים נחשבים למאוד בריאים ומאוד מומלץ לשלב בתפריט השבועי
בגלל שמכילים גם כספית צריך ובמיוחד בהריון לשמור על מינון שבועי של עד 340 גרם סך הכל
דווקא בדגים שהזכרת אין הרבה כספית יחסית.
אין לך מה לפחד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםדנה15/07/2010
היי !
אני בתחילת ההריון
נוטלת חומצה פולית 800 מג ואומגה 3
מס' שאלות :
האם האומגה 3 מכילה חומצה פולית ?
האם 800 מג חומצה פולית זה טו מאץ' ?
ובלי שום קשר....האם עדיף לוותר בהריון על קפה בכלל ? אם לא כמה מותר ?
תודה וברכות
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
רויטל בן שושן16/07/2010דנה שלום,
חומצה פולית במינון של עד 1000 מק"ג נחשב לבטוח- כדור אחד של 400 מספיק.
לא ציינת איזו אומגה 3 את לוקחת אם להריון סביר להניח שכן בד"כ 400 מק"ג
בכל אופן זה מאוד פשוט הסתכלי על המארז ותראי מה מכיל
לא צריך לוותר על קפה בהריון רק לשמור על המינון הנכון
כלומר עד 300 מ"ג קפאין ליום זה בסדר בערך 3 כוסות
מה שכן צריכה לקחת בחשבון מקורות נוספים של קפאין כמו תה, קולה/ דיאט קולה, אייס תה
כוס של כל אחד מאלה היא בערך חצי כוס קפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןאפרת11/07/2010
שלום, אני בשבוע 26. ההמוגלובין שלי ירד ל-9.8. רציתי לדעת מה בדיוק המינון היומי של ברזל שאני אמורה לקחת? האחות בקופ"ח אמרה לי 200 מ"ג אבל זה נראה לי מוגזם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
נועה הופ12/07/2010תפקידו של רופא הנשים שלך להגיד לך כמה מינון ברזל לקחת (וגם לא תפקידה של האחות להגיד זאת )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלקרן11/07/2010
שלום,
אני בשבוע 14 של ההריון.
גובה 1.69 ומשקל לפני ההריון ע"פי המשקל הביתי היה 56 ק"ג.
בשבוע שעבר הייתה לי שקילה הקופת חולים והמשקל היה 61 ק"ג.
האחות אמרה לי שהמשקל הביתי אינו משקף ולכן אני לא באמת יכולה לדעת מה היה המשקל שלי לפני ההריון.
האם זה בסדר?
האם העלייה הזו היא הגיונית?
תודה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
נועה הופ12/07/2010מאין לאחות לדעת שהמשקל הביתי לא משקף ? האם הוא משקל אנאלוגי ישן ? או דיגיטאלי ?
יתכן והאחות התכוונה להגיד שלכל משקל יש סטייה קטנה ולכן חשוב להישקל כל הזמן באותו משקל לכן הייתי בודקת את המשקל שלך כיום באותו משקל ביתי על מנת לראות את העלייה האמיתית.
העלייה הזו יכולה להיות הגיונית בהחלט. את צריכה לבדוק עם עצמך האם כמויות האוכל גדלו, כמות הנישנושנים עלתה, כמות הממתקים וכו'... במידה וצריכת המזון נשארה בדוק אותו דבר אין הצדקה לעלייה של 5 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- taanu li bevakashaaaatami11/07/2010
ani beshavua 17
lifnei heraion shakalti beerex 63-64
gova sheli 1.71
karega ani shokelet 69
aliti beerex 5-6 kilo
haim ze beseder??? haemet shelo oxelet arbe miragil
bevakasha taanu li* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
נועה הופ12/07/2010נהוג לחלק את עליית המשקל בהריון: טרימסטר ראשון בין 0-2 ק"ג החל מטרימסטר שני יש לעלות בממוצע כל שבוע 400 גרם. העלייה היא קצת מעבר לקצב התקין אבל עדיין לא הייתי מוטרדת מכך כי היא יכולה להתאזן. יש לשים לב שלא אוכלים קלוריות ריקות ומיותרות כגון ממתקים, שתייה מתוקה, חטיפים ויש להשתדל לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום + מספר ארוחות ביניים קטנות. להקפדי על אוכל מזין ועל תזונה המכילה את כל אבות המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)