מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ןיטמנים לפני הריון ובזמן הריון?לידר01/11/2010
שלום רב,
בת 32 ללא מחלות, האם יש מולטי ויטמין שכדאי לצרוך לפני הכניסה להריון ובזמן ההריון, כזה שמכיל גם אומגה 3 ועוד ויטמינים חשובים אחרים?
אציין כי התחלתי אתמול ליטול בנפרד חומצה פולית 400 מ"ג.
אבץ הערך שנמצא אצלי הוא 65 כשהנורמה היא 68-121.
ניתנו לי כדורים לחודשיים ואני מסיימת את החפיסה השבוע. האם ממשיכים?
וויטמין D (התחלתי אתמול). הערך שנמצא אצלי הוא 49.2 כאשר הנורמה היא
בין 75-. 250. ע"פ מחשבון לחישוב D, עליי לצרוך 2000 יב"ל שזה 10 טיפות ביום (בהנחה ש 100 הוא הערך האופטימלי). האם זה הגיוני ?
אודה להמלצתך,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבכל טיפת ויטמין D
לידר01/11/2010יש 200 יב"ל.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים
נני02/11/2010לא נראה לי שיש גם מולטי וגם אומגה 3 ביחד
כל אחד הוא בפזה אחרת[שומנית ומימית.....]
אני לקחתי לפני ועדיין לוקחת פריג'נטלי מולטי להריון שמכיל 1000 מ"ג חומצה פולית
ו36 מ"ג ברזל עדין....ועוד
בבדיקות של הדי יצא לי 25 אז אני נוטלת 2000 יחבל לוקחת די של סופהרב כל טיפה היא 1000 יחבל ,[אפילו טעים :-)]
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהןיטמנים לפני הריון ובזמן הריון? - תגובה
נועה הופ03/11/2010את בהחלט יכולה לתגבר את הגוף עם מולטיויטמין כזה גם המותאם לנשים הרות עוד לפני ההריון. במידה ואת מחליטה לקחת אומגה 3 וגם מולטיויטמין, אין צורך לקנות אומגה 3 עם חומצה פולית. לגבי אבץ וויטמין D עלייך לשאול את הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שמיני +5 אחרי טיפול IVF הריוןקרן31/10/2010
ראשון. מתחילת ההריון אני סובלת מחולשה עזה, כלומר בהתחלה כל הזמן הלכתי לישון מוקדם כבר בשמונה הייתי הרוגה מעייפות למרות שלכ אחרי הצהריים לא עשיתי כלום חוץ מלשכב במיטה. בחודש הראשון כאב לי אזור הטוסיק בצד ולפעמים הקרין לגב ולרגל. לבסוף זה עבר. עכשיו יש לי חולשה כמעט כל היום ממתחת לבטן לרגליים ובעיקר באגן ובירכיים כל פעם הכאב במקום אחר כאילו כמו שהגוף נתפס כי עשה תנועה לא נכונה. אני גם טיפה הייתי מקוררת ויש לי קצת לחה בגרון, הרופאה לא נתנה לי כלום כי אמרה שאין מוגלה. אני כל היום אוכלת גם שטויות וגם אוכל אמיתי ומרגישה שאם לא אוכלת השפתיים מתייבשות ויש לי בחילה. אני שותה כל יום בערך 2 ליטר מייםבעיקר ותה צמחים. מה ניתן לעשות כנגד התופעות של הרגליים והאגן התפוסים? האם יש התעמלות מסויימת שאני יכולה לעשות? אציין שלפני זה גם לא עשיתי שום סוג של התעמלות.(לפני כחצי שנה עברתי ניתוח אפנדציט עם חתך באורך 10 ס"מ בגלל שהוא היה דבוק לבטן) לקח לי חודש וחצי להתואשש לגמרה. האם יש משהו ויטמינים אוכל מסויים שאני יכולה לקחת כדי להרגיש גופנית יותר טוב?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע שמיני +5 אחרי טיפול IVF הריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב31/10/2010בשעה טוב קודם כל!
בתקופת ההריון הגוף שלנו עובר שינויים רבים פיזיים והורמונליים אשר גורמים לעייפות קשה(!) (שלרוב עוברת בשליש השני).
כמו כן, יתכן ואת סובלת ממחסור בברזל, מחסור בברזל עלול גם כן לגרום לעייפות, אני מניחה שאת במעקב אצל גניקולוג אשר יקח בדיקות לבחינת הנושא וטיפול בהתאם באם יש צורך.
לגבי ויטמינים הייתי ממליצה , תוך התיעצות עם הגניקולוג, על נטילת פרנטל שהוא מולטיויטמין מותאם לנשים בהריון,
כמו כן עליך לדאוג לתזונה בריאה ונאותה עבורך ועבור עוברך. אכלי בצורה מאוזנת , הקפידי על ירקות וסיבים, 5-6 ארוחות קטנות מפוזרות על פני כל היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל שבוע 21נטלי ארד רשף30/10/2010
היי,
בת 29 ,הריון ראשון ,היום התחלתי שבוע 21 , גובה 1.60 לפני ההריון שקלתי 50קילו.
עד שבוע 15 עליתי במשקל 3 קילו. אבל, לפני יומים נשקלתי שוב ועליתי 4 קילו!!!
ב- 6 שבועות עליתי 4 קילו?! נראה לי לא הגיוני או שכן? אשמח לקבל תשובה.
והאם עלי לפנות לרופא לבדוק זאת?
תודה רבה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל שבוע 21 - תגובה
נועה הופ30/10/2010הי נטלי, בדרך כלל המשקל לא משקר :) אלא אם כן את נשקלת כל פעם במקום אחר ואז יכולות להיות סטיות של קילו, שניים
הייתי מציעה לך לבדוק זאת בכמה משקלים, כנסי לקופת חולים ותישקלי שם אצל האחות, דיאטנית רופא ותראי אם המשקל אותו דבר.
במידה ובאמת זה נכון, הייתי שוללת בצקות וגם בודקת את כמויות האוכל והקלוריות שיתכן ועלו בחודש האחרון. 4 קילו לחודש בשבוע שאת נמצאת זה באמת הרבה.
מומלץ להיוועץ עם דיאטנית באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוספי תזונהרינת27/10/2010
שלום,
התחלתי לקחת אומגה 3 ובנוסף אני לוקחת כדורי ברזל פריפול וגם פרנטל.
מה הכי טוב לספיגה של כל אלה: האם לפני האוכל, בזמן האוכל האם כדאי להפריד או לקחת שלושתם יחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תוספי תזונה - תגובה
נועה הופ27/10/2010התשובה היא רק לגבי הברזל שעלייך להפריד כשעתיים ממוצרי חלב. ממה שידוע לי שלספיגה אופטימאלית של הברזל מומלץ לקחת על בטן ריקה. לגבי האומגה 3 אין משמעות ולגבי הפרנטל פשוט נסי לאמץ שעה קבועה ללקיחה. יתכן ולא מומלץ לקחת את הפרנטל סמוך לכדורי ברזל מישום שגם בפרנטל יש ברזל ואז זה יהיה כבר יותר מידי בבת אחת ( והגוף גם ככה לא סופג את הכל ) לצורך ספיגה אופטימאלית היה מומלץ לפצל את הכדורים. ממליצה גם לשאול את הרופא האם יש צורך גם בפרנטל שם יש 60 מ"ג ברזל שזו כמות לא רעה, וגם בפריפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל בטן ריקה יכול להיות גם שעה לפני
רינת28/10/2010האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל בטן ריקה יכול להיות גם שעה לפני - תגובה
נועה הופ30/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלמרי26/10/2010
שלום ,
אני בת 21 הריון ראשון לפני ההריון שקלתי 55 ועכשיו אני בשבוע השמיני ומשקלי הוא 60
מה לעשות כדי לא להמשיך לעלות במשקל , אני אוכלת 3 ארוחות ביום ( לא גדולות) וביניהם מנשנשת משתדלת לא מתוקים , מה אני אמורה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
נועה הופ27/10/2010שלום, אכן העלייה היא די גדולה יחסית לשבוע הצעיר של ההריון. ככל הנראה הגדלת את הצריכה הקלורית שלך לא במעט. עליך להקפיד לאכול מסודר ואולי אף לנסות לבצע רישום אכילה למזון שאת מכניסה לפה על מנת לנסות לחשב ערכים קלוריים. אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית לצורך ייעוץ אשמח לעזור אם תרצי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תזונהרינת26/10/2010
שלום,
בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי הסוכר היה מאוד נמוך 68 (ואני אוכלת הרבה סוכרים) לפי כך האחות אמרה שרמת הסוכר אינה מאוזנת ולכן אני מרגישה הרבה פעמים שבא לי משהו מתוק. אני משלבת בתזונה דגנים ופירות, איזה עוד מאכלים אני צריכה לאכול כדי לאזן את רמת הסוכר?
שאלה נוספת האם מי פנים שמכיל ויטמין A בשימוש יומיומי מותר בהריון?
אני בחודש חמישי
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תזונה - תגובה
נועה הופ27/10/2010בהריון אכן רמות הסוכר בדם יכולות להיות עם תנודות ואף להיות יותר נמוכות בגלל שהחלק גדול מהסוכר עובר דרך השילייה לעובר. את פשוט צריכה להקפיד לאכול כל כמה שעות משהו פחמימתי רצוי לא בעל תכולת סוכרים גבוהה (אשר מקפיץ גבוה את הסוכר ואז יכול לגרום לירידה חדה ברמות הסוכר לאחר מכן ) כגון לחם, פסטה, אורז, דגני בוקר רצוי מלאים, קרקרים, בייגלה, חטיף אנרגיה, אפשר לשלב גם פירות בין הארוחות וכך תמנעי ירידות סוכר. במידה והסוכר יצא נמוך בבוקר יש להקפיד לאכול גם משהו פחמימתי לפני השינה כגון כמה קרקרים עם אבוקדו, טחינה , גבינה וכו'.
לגבי הקרם אינני יודעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן בהריוןנני22/10/2010
כמה סידן ניתן לקחת בהריון וכמה רצוי?
קראתי שממלץ לנשים עם רעלת הריון ליטול 1000 מ"ג סידן.
האם יש בעיה עם עודף?למה זה יכול לגרום?
אשמח לתשובות.....תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן בהריון - תגובה
נועה הופ22/10/2010הקצובה המומלצת לסידן בהריון עומדת על 1000 מ"ג . המקור עם תכולת הסידן הגבוהה והזמינה ביותר הוא מוצרי חלב. במוצרי חלב קשים אשר תכולת הסידן גבוהה יותר.
לגבי רעלת הריון נעשו מחקרים וראו כי יש קשר בין צריכת סידן נמוכה לבין עליית הסיכון לרעלת הריון ולכן חשוב להקפיד על קצובת הסידן ולא לאכול פחות. קצת קשה להגיע לעודף סידן מהמזון אלא אם כן את לוקחת תוסף סידן (שגם אז לא בהכרח ניתן להגיע לעודץ כי כמות הסידן בתוסף היא בד"כ 600 מ"ג) במידה ואת לוקחת סידן עליך לידע את הרופא בפרט אם היו בעיות של אבנים בכליות, או אם יש בעיות עם בלוטת הפרה- תירואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
נני22/10/2010תודה ,אין לי בעיות של אבנים וגם לא בבלוטת התריס....
מצאתי תוסף של סידן בנוזל עם מגנזיום וויטמין די ואבץ.....בשם קלמדין. 1200 מ"ג סידן ציטרט ב20 מ"ל.נראה לי שאקח 10 מ"ל [טעם פינה קולדה...טעים עם מיץ].
מפחדת מעצירות שהסידן קרבונט הברזל וההורמונים עושים.......ומצד שני לא אוכלת מספיק דברי חלב בשוטף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה פטלמורן21/10/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 27, סכרת הריון.
שמעתי שתה פטל מחזק את הרחם לפני הלידה, אך אני זוכרת שקראתי משהו שלא בריא בכל שלב בהריון.
האם אכן יש לו השפעות חיוביות על הרחם? מחזק, מונע צירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה פטל - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010לא ידועה לי השפעתו של תה פטל על חיזוק הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הוא אינו מזיק?
מורן22/10/2010תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הוא אינו מזיק? - תגובה
קרן גרינבלט רגב31/10/2010לא עד כמה שידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ותוזנה בהריוןSPORT20/10/2010
אני בהריון שני חודש שביעי+...עד חודש חמישי + היו לי בחילות+הקאות...ורק בחודש שישי חזרתי להתאמן 45 דק' קרוס 5 פע' בשבוע ומעט משקולות קטנים (2 ק"ג)
עלייה של 22 ק"ג..:(
*חשוב לציין שכל הבדיקות כולל לחץ דם תקינים ואין סכרת הריון ...ואני מרגישה טוב רק שאני מתאמנת
האם זה תקין שאני מתאמנת 4-5 פע' בשבוע קרוס? זה לא אמור להשפיע על העובר ח"ו?
ואיך אני יכולה אולי למנוע עוד עליה נוספת או לפחות לנסות?
אני אוכלת 5-6 ארוחות קטנות ביום מקפידה על פירות וירקות ומוצרים מחיטה מלאה...
ולפעמים פינוק פה ושם של משהו טעים
ושאלה נוספת נס על חלב פעם או פעמיים ביום האם מזיק?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ותוזנה בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010שלום לך מתאמנת יקרה,
לגבי האימונים, אנא התייעצי עם הגניקולוג המטפל.
מבחינת מזון לפי מה שאת רושמת אין סיבה לעליה רבה במשקל, תמשיכי להקפיד, שימי לב מה הפינוק וכמה יוצא לך "להתפנק" במהלך היום/שבוע;-). כמו כן, אינני יודעת מה היה מצבך לפני ההריון. ניתן כמובן לפנות לדיאטנית לבחינת נושא המשקל באם את מרגישה שיש צורך.
לגבי הנס על חלב, יכול להזיק בנושא המשקל, כוס חלב של כ-200 מל מכילה כ 110 קלוריות, ולכן יש לקחת את השתיה הזאת בחשבון. חוצמזה אין בעיה
בהצלחה והמשך קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומר בהריוןמירב19/10/2010
שלום
אני בהריון שבוע 6
אכלתי היום שומר שלם..והיו לי התכווצויותץ בדקתי באינטרנט וקראתי שאסור
אני מאוד לחוצה עכשיו
למה אסור שומר? אחד זה נורא?
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומר בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010לא ידועה שום בעיה באכילת שומר במהלך ההריון.
קשה לי להאמין שההתכווצויות שחשת הגיעו בעקבות השומר.
המשך הריון תקין וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקרינת19/10/2010
שלום,
תה ירוק בתוספת הדרים של וויסוצקי שמכיל: תה ירוק, קליפת תפוז, פרי לימון, תמציות הדרים טבעיות. האם מותר לשתות ללא הגבלה בהריון, היות והורדתי את כמות הנס לאחד ביום...מבחינת קפאין הבנתי שאין בו אך כל התמציות שמכיל אינן מזיקות?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010ברמה העקרונית לא אמורה להיות בעיה עם התה, אך מכיוון שאין מספיק מידע על השפעות צמחים שונים על העובר וההריון הייתי מגבילה את כמות השתיה לעד 3 כוסות לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל -הריון תאומיםרוני18/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע 25 בהריון תאומים והעלתי 10 קילו. בעיקר בטן.. בטן ענקית.
אך עדיין נראה לי שזה המון המון כי העוברים עדיין קטנים.
ביקשתי מהרופאה הפנייה לתזונאית והיא לא הסכימה לתת לי..
לפני ההריון שקלתי 52 קילו וגובהי 1.65 ס"מ
האם זה נראה עלייה במשקל תקינה???
עד עכשיו אכלתי המון המון המון ואני מנסה לשנות את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל -הריון תאומים - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010הי רוני,
את ההריון שלך התחלת במשקל נמוך יחסית.
הריון מרובה עוברים דורש תחזוקה יותר טובה של הגוף. להערכתי, לא רק שלא העלית הרבה העלית אפילו מעט. אל תשכחי שלא צריך לשקלל רק את משקל העוברים בהריון אלא גם את השיליה (במקרה שלך 2), רחם, נוזלים וגורמים נוספים הגורמים לעליה במשקל. מכאן שעליך לדאוג לאכול מספיק כדי לספק לגוף שלך ולעובריך מספיק רכיבי מזון כך שיוכלו לגדול ולהתפתח היטב, ושלך תמשיך להיות אנרגיה בתקופה הזאת ובתקופה הבאה עליך לטובה.
לכן, אל תחסכי מעצמך, השתדלי לאכול נכון, ובריא, ולא נשמע לי שאת צריכה להפחית כמויות אלא להפך.
ממליצה לך לשקול לפנות לדיאטנית להתיעצות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תוסף לקחת?דנה18/10/2010
היי, אני מקווה שאני בפורום המתאים..
אני בשבוע ה-17+5 להריון והחולשה והעייפות לא מפסיקים. אני נוטלת בדרך קבע פרנטל של אלטמן כשמינון הברזל הוא 25 מ"ג. לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם ויצא:
המוגלובין:10.6, המטוקריט: 30.7, כדוריות דם אדומות:3.36. מספר שאלות:
1. האם ייתכן כי החולשה והעייפות נובעים מהתוצאות הנ"ל?
2. האם זה נורמלי שלא בודקים את הערכים של הברזל, חומצה פולית וה-B12? (פשוט אין לי תוצאות שלהם וזה נראה לי מוזר). אולי זה בגלל שלוקח להם זמן להגיע?
3. הבנתי שעליי לקחת תוסף ברזל. איזה מינון של ברזל ממולץ להוסיף לפרנטל?
4. האם כדאי לקנות כדורים של ברזל בשילוב B12 או שזה מיותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תוסף לקחת? - תגובה
קרן גרינבלט רגב21/10/2010היי דנה,
אכן יתכן והעיפות והחולשה נובעים מתוצאות בדיקות הדם שלך.
לגבי בדיקות הדם, לא כל הרופאים בודקים באופן שגרתי את הערכים של ח' פולית ו B12 ואת יכולה לבקש מהרופא שלך הפניה לבדיקות אלה.
לגבי תוסף ברזל נוסף, הייתי מתיעצת עם רופא הנשים שלך לגבי המינון, בינתיים הייתי מנסה להגביר צריכת מזונות העשירים בברזל - בשר, עוף, קטניות (שעועית, עדשים, אפונה וכד'), טחינה ועוד - לא בטוח שיעזור אבל שווה נסיון, תאכלי את המזונות הללו בסמוך למזונות המכילים ויטמין C כמו - פלפל אדום, עגבניה, פרי הדר וכד' ולא ליד מזונות המכילים הרבה סידן כמו מוצרי חלב.
בהצלחה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בהריוןלטיסיה15/10/2010
שלום,
אני בת 29 בשבוע 21 כשנקלטתי להריון הייתי במשקל 60 היום אני כבר 72.
מה שאני רוצה זה תפריט בריא לבוקר צהריים וערב.
ככה שאוכל לרדת במשקל או למתן את עצמי.
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב17/10/2010מומלץ בהריון לאכול מכל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים.
מומלץ לאכול 5-6 ארוחות - 3 עיקריות 2-3 ארוחות ביניים.
נסי להמנע מחטיפים, מזונות שמנים או מלאי סוכר.
לא ניתן לתת תפריט דרך האתר, מומלץ להפגש עם דיאטנית ליעוץ אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אשמע בהצעתך
לטיסיה19/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןאתי13/10/2010
אני סיימתי היום הריון-הפלה בשבוע 7,כי הייתי עם התקן והיה חשש לעובר.
הגעתי לשבוע 7 ועליתי 2 קילו...אני לא יודעת אם זה מהאוכל כי די שמרתי או מצבירת הנוזלים.
מתי התסמינים של הרעב המטורף והבטן התפוחה יחלפו?
זהו היה הריון רביעי כך שהבטן תפוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב13/10/2010מצטערת לשמוע על מה שעבר עליך.
בכל מקרה, כבר בתחילת ההריון מתחילים שינויים הורמונליים, אשר אצל חלק מהנשים מתבטאים בתחושת רעב.
יקחו אני מאמינה מספר שבועות (להערכתי כשבועיים-שלושה) עד ש"הורמוני ההריון" והתחושות שבאות בעקבותיהם יעלמו (ערכי הבטא אמורים להתחיל לרדת עכשיו) .
תמשיכי לשמור על עצמך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו שהשבוע כל כך צעיר?
אתי14/10/2010על הרעב אני מאמינה שאשתלט בעזרת הרבה ירקות....אבל הבטן הרבה יותר מלחיצה אותי...
אפילו שההריון היה כה צעיר,הבטן תשאר נפוחה מספר שבועות?
ואיך בכל זאת אוכל לעזור לעצמי מבחינת אוכל? זה גורם לי לדכאון ולחשיבה של התנזרות מוחלטת מאוכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו שהשבוע כל כך צעיר? - תגובה
קרן גרינבלט רגב17/10/2010מאוד משתנה מאשה לאשה הנושא של הבטן, אבל כן יכול לקחת זמן מה.
לגבי אוכל, לא להתנזר כמובן, חזרי לתפריט הרגיל שאכלת לפני ההריון והכל אמור להסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)