מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קלוריות...?דורית08/07/2010
בוקר אור
חיפשתי בהמון מחשבוני דיאטה וערכי מזון ולא מצאתי..
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בנתח של דג מושט שהוכן בתנור עם טיפת שמן+שום ותבלינים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג- קלוריות
רויטל בן שושן08/07/2010נתח של 150 גר' יהיה בערך 250 קלוריות
חפשי בשם דג אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלדורית08/07/2010
היי,
אני בשבוע ה- 21 להריוני (השני אם יש בכך חשיבות :) ) .
הגובה שלי הינו - 1.61 והתחלתי את ההריון במשקל של - 50 קילו.
העלתי עד כה בערך 4 קילו (קצת פחות מ- 4).
ברור לי כי הקילוגרמים הנ"ל כוללים גם נוזלים, נפח דם, חזה שגדל, עובר, שיליה וכל העסק...
אני משתדלת מאוד לאכול נכון ועושה פעמיים בשבוע התעמלות בסטודיו C לנשים בהריון (בעיקרון לא מרגישה שאני שורפת קלוריות בספורט כי זה יותר חיזוק שרירים...) ועדיין לא מצליחה להבין איך העלתי 4 קילו עד שבוע 21!
בעיניי, זה הרבה כי אני אוכלת סה"כ אותו הדבר כמו לפני ההריון (חוץ מאולי עוד פרוסת לחם קל בבוקר) ולפני ההריון, מה שהייתי אוכלת כלל לא היה משפיע על המשקל שלי! היום ישר אני מרגישה עליה במשקל!
הייתי רוצה לתת לך תפריט יומי שכמובן משתנה לפה ושם כדי שתראי שבאמת אני אוכלת מאוזן ובכל זאת עולה....
בוקר: לפעמים עוגיה אחת ולפעמים נס קפה בלבד מחלב 1%.
ביניים: סנדוויץ מלחם דגנים קל + ממרח גבינה 5%
צהריים: סנדוויץ מלחם דגנים קל + ממרח כלשהו... (חומוס, גבינה..) + פרי אחד.
אחה"צ: מנשנשת "בקטנה" (יכול להיות פרי, עוגיה, חופן דגנים..)
ערב: לרוב זה חביתה+ סלט / טוסט / ביצה קשה+סלט / פתיתים/ דג אפוי...
אני לא אוכלת בשר באמצע השבוע ולעיתים ממש רחוקותת אוכלתת דגים.
עכשיו, אני מודעת לכך שאני בהריון וברור שישנה עליה במשקל ובאמת לא זאת הבעיה. רק שאני מאז ומתמיד מאוד מודעת למה שאני אוכלת ולמשקלי ואני מנסה להבין מדוע אם זה התפריט שלי, למה יש עליה כזאת במשקל? אני פשוט מרגישה שלמרות שאני משלבת תזונה נגיד סבירה + ספורט
העליה במשקל בלפחות בחלקה, אינה בשלטתי!
אשמח לקרוא את דעתך ואשמח עוד יותר לטיפים לתזונה שתביא לעלית משקל מתונה ומומלצת בהריון.
תודה רבה לך,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן08/07/2010נעמה שלום,
העלייה שלך במשקל היא תקינה ובדיוק על פי ההמלצות. עלייה במשקל כמו שאת כבר יודעת מההריון הראשון היא חלק בלתי נפרד מההריון. התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן עלייה תקינה במשקל במהלך ההריון עבורך היא בין 11.5-16 ק"ג.
בקשר לתזונה הקפידי על מנה בשרית כל יום יכולה גם טונה (עד 3 מנות דג לשבוע) בנוסף הקפידי על מוצרי חלב לפחות 3 פעמים ביום לדוגמה כוס חלב/ יוגורט/ חצי גביע גבינה/ פרוסת גבינה צהובה.
את יכולה לשלב יותר דגנים וקטניות במהלך השבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעני לי בבקשה פליזזזזזזזזזזזלורן06/07/2010
יש לי שאלה אני בשבוע 25+4 היום קניתי לי טוסט כזה עם גבינה צהובה האם זה יכול להפריע לעובר שלי משהו יכול להיות כי אחרי הטוסט בקושי הרגשתי תנועות אודה לך מאוד
או הרוטב שלהם של הטוסט
אני ממש חוששת בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורן
דורית07/07/2010אכלת נשמתי טוסט... מה כבר יכול להזיק לך בלחם, עגבניה וגבינה צהובה???
אכלת שבוע שעבר ספגטי.. מה יכול להזיק להריון או לעובר ספגטי?!!??!!
אם את אוכלת אוכל טרי (כזה שלא מקולקל), אוכלת מזין, שותה טוב הכל בסדר!
תשתחררי מותק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורן שלום,
רויטל בן שושן08/07/2010טוסט הוא מאכל מותר לאכילה בהריון. נכון שבמהלך ההריון חשוב לשמור על הגיינת האוכל ולאכול במקומות נקיים אך גם לא צריך לחשוש מכל מזון שאוכלים. סביר להניח כי אם את מרגישה בטוב הכל בסדר גם אם העובר לא זז באותו הרגע. ובקיצור את יכולה להיות רגועה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה אורז יש הכי הרבה ברזל?Viki06/07/2010
שלום!
רציתי לדעת באיזה אורז יש הכי הרבה ברזל?
שחור בר? אדום? או אורז אחר? והאם כדאי לאכול אותו עם עדשים מסויימים כדי שיספג יותר ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
רויטל בן שושן08/07/2010ויקי שלום,
אורז הוא לא מאכל המכיל כמות נכבדת של ברזל על כל סוגיו. ברזל בעיקר נמצא במזונות מהחי כמו בשר בקר, הודו, עוף ודגים- ממקורות אלה הברזל נספג הכי טוב. מקורות נוספים מהצומח הם הקטניות כולן כולל עדשים, ירקות ירוקי עלים, טחינה, אגוזים, פירות יבשים ודגני בוקר מועשרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקליעל05/07/2010
שלום רב,
אני נמצאת היום בשבוע 14 להריון. גובה 1.55 התחלתי את ההריון במשקל 43 ק"ג.
יש לציין כי אני משתדלת לאכול בריא וטוב ומקפידה על ספורט אירובי (הליכה ולעיתים ריצה).
נשקלתי הבוקר וראיתי עליה של כ- 2.5 ק"ג.
מבדיקה בפורום ובכלל בספרי הדרכה והריון ראיתי כי אין סיבה לעלות תחילת ההריון ועל כן אני לא מבינה ממה העליה הזו נובעת.
חשוב לי לציין כי יש ימים שאני לא מקפידה על תזונה נכונה אבל מאזנת או חוזרת למוטב ביום שלמחרת.
שאלתי היא ממה מורכבת כעת העליה במשקל? ומדוע אינה תקינה לפי הספרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דלגתם עלי...?
יעל05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
רויטל בן שושן05/07/2010שלום לך,
נכון שעל פי ההמלצות לא חייבת להיות עלייה במשקל בשליש הראשון להריון ( עד לשבוע 13) אך רוב הנשים כן עולות וזה בסדר. עלייה תקינה בשבועות אלה נחשבת עד ל1.8 ק"ג. החל מהשבוע ה14 כן ישנה עלייה במשקל ומכיוון שהתחלת את ההריון בתת משקל הקצב עבורך צריך להיות כ-500 גר' לשבוע.
כלומר העלייה שלך מאוד מסתדרת עם ההמלצות.
נכון שהעובר מאוד קטן כרגע אך עיקר העלייה עד כה היא בנפח הדם, הרחם, החזה ואיברים נוספים שגדלים במהלך ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לנשים בהריון- כמה שאלותדורית05/07/2010
היי,
אני בשבוע 21+ ומתעמלת בסטודיו לספורט ידוע בחוג התעמלות לנשים בהריון (ממש מיוחד לנשים בהריון).
רציתי לדעת חוץ ממה שהם מפרסמים באתרים שלהם, מה התעמלות לנשים בהריון תורם לאישה ולהריונה - האם :
1. האם התעמלות בהריון שורף קלוריות ?
2. האם התעמלות בהריון מצליחה לאזן את העליה במשקל (כל עוד אוכלים במקביל נכון גם..) ?
3. האם התעמלות בהריון יכולה למנוע בצקות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות הפע"ג לנשים בהריון
רויטל בן שושן05/07/2010הדר שלום,
לספורט בהריון אכן יתרונות ולשאלותייך
למעשה כל פעילות גופנית שורפת קלוריות חלקן יותר וחלקן פחות.פעילות גופנית קבועה בהריון כמובן שבשילוב נכון של התזונה, מאוד עוזרת לעלייה מאוזנת במשקל וגם על החזרה למשקלך לאחר הלידה. לגבי הבצקות לא בטוח מכיוון שזה לא תלוי רק בזה אך יכול לעזור. בנוסף פע"ג המיועדת לנשים בהריון עובדת גם על רצפת האגן שמאוד חשוב לחזק במהלך ההריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים ובחילותמור04/07/2010
שלום
אני בשבוע 13+0 הריון תאומים, הבחילות אינן פוחתות, הן רק מחמירות.
יחד עם זאת מתחילת ההריון ירדתי במשקל 3.5 קילו
האם זה תקין?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בהריון תאומים
רויטל בן שושן05/07/2010מורן שלום,
ישנן נשים שאכן יורדות במשקל במהלך השליש הראשון להריון בעקבות הבחילות. לא ציינת האם ישנן גם הקאות. באופן כללי הבחילות נעלמות לאחר שבוע 14 לערך אך גם יתכן שימשיכו.
לא ציינת באיזה משקל התחלת את ההריון אך בכדי למנוע ירידה נוספת הקפידי לאכול.
בכדי להקל על תחושת הבחילות כדאי לאכול ארוחות קטנות במהלך כל היום. לשתותולאכול בנפרד. לא לשכב לאחר האוכל. להמנע ממאכלים מטוגנים ושומניים. להמנע מעישון או מקרבת מעשנים, להמנע מקפאין או טעם מנטה. גם מטעמים חזקים באוכל כמו חריף מתוק מידי וכ' ובכלל כל מה שלא עושה לך טוב. כדאי להתמקד במאכלים יבשים בטעמים נטרליים כמו צנימים, פריכיות, אורז, קורנפלקס ירקות, יוגרט. הקפידי על שתייה מרובה. אם את רואה שלמרות הכל הירידה ממשיכה התייעצי עם דיאטנית לגבי התזונה היומית שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וויטמיניםאפרת04/07/2010
שלום, אני בהריון בשבוע 25. אני לוקחת באופן קבוע פרנטל של סולגאר, 3 כדורים ביום. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה בגלל סינוסיטיס חמור. רציתי לדעת אם יש מניעה לקחת את הפרנטל יחד עם האנטיביוטיקה, או שכדאי להפריד ביניהם - ואם כן כמה זמן. אני לוקחת בנוסף גם פרוביוטיקה, ומקפידה על הפרדה של שעתיים מהאנטיביוטיקה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל ופרוביוטיקה
רויטל בן שושן05/07/2010אפרת שלום,
באופן כללי לא ידוע לי על איזו בעייה בנטילת הפרנטל עם האנטיביוטיקה אך למען הסר ספק הייתי מפרידה ביניהם לפחות לשעה
לגבי מינון הפרנטל את צריכה לבדוק את המינונים- לא כדאי בהריון ליטול את המולטיויטמין במינונים גבוהים. למיטב ידיעתי 1-2 מספיקים ליום בידקי זאת אפילו מול חברת סולגאר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים שהורתחו עם פטרוזיליה- יש מניעה?רינת04/07/2010
יש מניעה לשתות מים מורתחים עם פטרוזיליה בזמן הריון?
אני בשבוע ה10 להריון ובבדיקות שתן שערכו לי מצאו דלקת
התחלתי אנטיביוטיקה אך במקביל רציתי לשתות מים שהורתחו עם פטרוזיליה
מתוך ידיעה כי זה עוזר לניקוי הכליות (על אף הטעם המזוויע)
יש מניעה לשתות מים כאלו או לאכול פטרוזיליה לצורך העניין?
ובכל מקרה, יש המלצה לתרופה טבעית אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים ופטרוזליה
רויטל בן שושן05/07/2010רינת שלום,
אין בעייה בהריון עם המים והפטרוזיליה
לדלקת בדרכי השתן מאוד כדאי להוסיף מעט חמוציות לתפריט היומי 6-10 יחידות
כמו כן, כדורי פרוביוטיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים לא מבושלות בהריוןמיכל03/07/2010
שלום,
אני בשבוע 25 ורציתי לשאול אם מותר לאכול בזמן ההריון ביצים לא מבושלות (בצורת מוס) כאשר הוא קפוא בפריזר.
אני יודעת שחייבים לבשל ולהרתיח, אבל האם החיידקים מתים גם בהקפאה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמי בקשר לשאלה שלך אני יודעת שאסור
לורן03/07/2010מאמי אני יודעת שאסור אבל תשאלי רופא מאמי בהצלחה בהריון מאמי אני גם בשבעו שלך טיפה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים לא מבושלות בהריון
רויטל בן שושן05/07/2010אכן כמו שכבר הבנת אסור לאכול בהריון ביצים שהן לא מבושלות ועשויות היטב
החשש הוא בגלל המצאות של חיידק הסלמונלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לדיאטת בזק!טל01/07/2010
שלום! אני אחרי טיפול פוריות ועדיין לא יודעת האם נקלט והאם אני בהריון.
בכל מקרה, עצם המחשבה שבע"ה אני אשמע בשורות טובות, נתקפתי חרדה בכל הקשור למשקל שלי.
בחודשים האחרונים עליתי הרבה במשקל וכעת אני שוקלת 104 קילו. יש לי אסטמה וכבר כעת קשה לי לנשום.
אני מאד רוצה לרדת במשקל דחוף כדי שאוכל להכנס להריון בצורה יותר סבירה. מה עלי לעשות? האם אפשר במצב שאני נמצאת בו להתחיל דיאטה? הליכה בקצב מהיר ?
זקוקה לתשובה דחוף!
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום רב,
נועה הופ02/07/2010אני מבינה את החששות שמלווים אותך. אם זאת דיאטת בזק לא תענה על הפיתרון, כי בסופו של דבר דיאטות אילו גורמות לירידה מהירה במשקל שרובה נובעה מפירוק רקמת שריר, ובנוסף במידה ואת אכן בהריון אסור לך לבצע שיאטה קיצונית מישום שאת עלולה לסכן את בריאות העובר שלך.
אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית שתלווה אותך באופן אישי תוך כדי תהליך של ירידה במשקל אבל בצורה בריאה ונכונה שלא תסכן את הגופך שלך ולא את העובר. מקווה בישבילך שאת בהריון אך במידה ולא עכשיו זה הזמן לטפל בעצמך. את יכולה לרדת במשקל בהחלט גם במצב הנוכחי אך לעשות זאת בצורה מבוקרת.
אשמח לייעץ ולעזור לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמיכאלה30/06/2010
שלום לכן,
אני שבוע 13 , ואתמול נשקלתי בבית וראיתי כי כלל לא עליתי במשקל.
לפני יומיים גם הייתי אצל הרופא, ולא רק שלא עליתי אלא אפילו ירדתי קילו.
הדבר מאוד מדאיג אותי, הרי הייתי אמורה לעלות עד עכשיו לפחות קילו שניים...
זה מדאיג אותי מפני שאני מפחדת על העובר, ודואגת האם הוא מקבל את כל הרכיבים הנחוצים..
אשמח להתייעצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
נועה הופ02/07/2010העלייה המומלצת לטרימסטר ראשון (במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין ) נעה בין 0-2 קילו.
יתכן וצריכת האוכל ירדה בתקופה האחרונה בעקבות תופעות לוואי של ההריון (ככגון בחילות.. סלידה ממזונות מסוימים.. ) ירידה של קילו היא לא ירידה גדולה ומדאיגה אך במידה והמגמה ממשיכה יש לפנות לייעוץ מקצועי על מנת לוודא שאת אוכלת מספיק קלוריות ואת כל רכיבי התזונה הדרושים.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת עלי פטל ועלייה במשקלמלי29/06/2010
שלום!
1) בגלל היסטוריה של צירים מוקדמים בשבוע 33, התחלתי רק עכשיו (שבוע 37) לשתות חליטה מעלי פטל אדום. החליטה שאני עושה: כף עלי פטל+ כף עלי סרפד בכוס מים רותחים אחת גדולה. התחלתי עם כוס אחת ליום.
מכיוון שהתחלתי רק עכשיו, באיזה קצב עלי להעלות את המינון של הכוסות ליום?
(כמובן, אני רוצה שזה יהיה כמה שיותר אפקטיבי).
מתי ובאיזה קצב מותר להגיע לכמות של- 4-5 כוסות ליום?
2) עד עכשיו (שבוע 37) עליתי 16.5 ק"ג. הגובה שלי 160 ס"מ. משקל לפני הריון- 53 ק"ג. האם זה בגדר התקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
נועה הופ02/07/2010תחום הצמחים הוא אינו התחום שלי ולכן אני ממליצה שאול מישהו אחר המתחמה בתחום.
לגבי העלייה היא תקינה על הגבול העליון של הנורמה. יש לך עוד 3 שבועות בהנחה שתסחבי עד הסוף ולכן יתכן ותעלי גם בהם. עלייה מומלצת להריון המתחיל במשקל תקין נע בין 11-16 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נספג שאוכלים כבד עם גבינה?!Viki28/06/2010
רציתי לדעת האם כשאוכלים כבד עם מוצרי חלב כמו שמנת חמוצה או גבינה לבנה, הברזל נספג טוב? כלומר האם הספיגה היא באותה רמה כמו לאכול כבד ללא מוצרי חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ28/06/2010ברזל וסידן מתחרים בגוף על אותם אתרי ספיגה ולכן תהיה הפרעה בספיגה של הברזל ברגע שאוכלים מזון עתיר בברזל עם מוצרי חלב.
קשה לדעת כמה יספג אבל בהחלט זה מוריד את שיעור הספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרין בחודש תשיעימלי28/06/2010
שלום!
בשבוע 36+ אכלתי בלי לדעת קופסא שלמה של קוביות אננס בסירופ דיאט המכיל סכרין.
האם גם בשלב הזה של הריון הממתיק נשאר ברקמות העובר?
האם במינון כזה נגרם נזק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
נועה הופ28/06/2010זה נכון שסכרין אינו מומלץ לשימוש בהריון זאת מישום שהוא עובר את השילייה. בטיחות השימוש בממתקים מלאכותיים כולל סכרין נעשתה במחקרים על בעלי חיים. ממחקרים אילו הסיקו שכן בטיחותי להשתמש בממתיקים מלאכותיים בהריון במסגרת הצריכה היומית המקובלת, מכיוון שמחקרים אילו נעשו רק בבעלי חיים ולא בבני אדם, כיום לא ממליצים להשתמש בממתיקים מאכותיים בהריון.
גם אם אכלת פעם אחת אני לא חושבת שזה נורא ... פעם באה תבדקי לפני שאת אוכלת אם יש במוצר סכרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)