מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשר נא חלקיתהרה214/08/2010
שלום, אני ממש בתחילת ההריון (שבוע 4 או 5).
לצערי אכלתי בשר בקר מדיום רייר (מבושל למחצה).
האם הדבר עלול להיות מסוכן?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר נא
רויטל בן שושן18/08/2010שלום לך,
ההמלצה להמנע מאכילת בשר שלא בושל היטב היא מהחשש לזיהום מהמזון אך לא בהכרח
אם את מרגישה בטוב סביר להניח שהכל בסדר ואין לך ממה לחשוש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענת11/08/2010
אני בשבוע 28
עד שבוע 26 נטלתי ברזל ופרנטל
מאחר והיתה לי פריחה איומה בגוף הפסקתי ליטול תוספים אלו בהוראת הרופא.
ההמוגלובין עומד על 10.9 ופריטין על 13
האם תוכלי לתת לי המלצות תזונה לגבי השלמות תוספים אלו דרך ארוחות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
נועה הופ12/08/2010לגבי תוסף אחר אינני יכולה להמליץ לך חשוב שרופא הנשים ימליץ על מינון וסוג אחר של כדור.
מבחינה תזונתית חשוב להקפיד כל יום על מנה בשרית - בקר/ עוף / הודו / דג - בקר והודו הכי מועשרים בברזל.
לא מומלץ לאכול כבד (שיש בו הרבה ברזל) כי יש בו הרבה ויטמין A שמסוכן לעובר.
ניתן לשלב אגוזים, שקדים, קטניות (עדשים, אפונה, אדממה,גרגרי חומוס ), טחינה משומשום מלא, ירקות עליים ירוקים המכילים ברזל מן מצומח.
הברזל מן החי נספג בצורה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת פרוביוטיק בהיריון?גילי11/08/2010
יש לשאול את רופא הנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לשאול את רופא הנשים.
נועה הופ12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל האם ומשקל העובריםאילנה10/08/2010
שלום רב
אני בשבוע 18 הריון תאומים.
התחלתי את ההריון במשקל 85 ק"ג בשבועות הראשונים ירדתי למשקל 80 בשל בחילות קשות וחוסר תאבון.
מאז לא העלתי, נשארתי 80 ק"ג, הבחילות עדיין לא עברו, אני משתדלת לאכול, אבל שובעת מאוד מהר, יש לי חשק עז לשוקולד כל הזמן...
האם העובדה שאני כבר בשבוע 18 (תאומים) ועדיין לא עולה במשקל צריכה להדאיג בהקשר למשקל העוברים.
בסקירה מוקדמת, שבוע 16+5 משקלם היה 128 ג' ו 125 ג'
אני לוקחת פרנטל פעם ביום, מה עוד ביכולתי לעשות?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום,
נועה הופ12/08/2010אני מביאה לפניך ציטוט ממאמר שכתבה טובה קראוזה דיאטנית קלינית
"בהריון עם תאומים ברור שהחישובים משתנים, אולם עדיין לא הצטברו מספיק נתונים ממחקרים על מנת לבסס המלצות קבועות. אי לכך, ההמלצות המובאות להלן הוגדרו כזמניות בלבד. על פי ההמלצות הזמניות, נשים במשקל תקין צריכות להעלות 17-25 ק"ג במהלך ההיריון, נשים בעודף משקל צריכות להעלות 14-23 ק"ג ונשים שמנות צריכות להעלות 11-19 ק"ג בלבד. לגבי נשים בתת משקל אין די נתונים."
במידה וה- BMI שלך מעל 30 (את יכולה לקחת את המשקל שלך בק"ג ולחלק אותו לגובה במטרים בריבוע ) זה מוגדר כהשמנה ולכן רצוי כן לעלות בטווח הקילוגרמים 11-19 ק"ג.
חשוב לפנות לדיאטנית בכדי לבדוק אם את אוכלת בצורה נכונה מקבלת את כל אבות המזון, הויטמינים המינראלים ומספיק קלוריות.
טוב שאת לוקחת פרנטל פעם ביום זה נותן לך גיבוי לויטמינים והמינראלים שאולי את לא מקבלת תמיד מהמזון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוס שוקולדגילי09/08/2010
שלום רב,
האם חשוב להימנע בהיריון מכל סוגי המוסים בגלל קציפת החלבון (ביצה לא מבושלת)? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
נועה הופ11/08/2010רצוי להימנע ממוסים אכן בגלל הביצה שלא עברה תהליך של חימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל אחרי לידהמלי08/08/2010
שלום!
ילדתי לפני שבועיים.
בבית חולים הדביקו אותי בשפעת, והנזלת הפכה לסינוסיטיס. בגלל הנקה נמנעתי מתרופות וההחלמה היתה איטית מאוד (רק בעזרת מי מלח) ורק היום אני מרגישה יותר טוב אך עוד לא החלמתי לחלוטין מהסינוסיטיס. כל התקופה הזאת לא היה לי תיאבון ואכלתי בכוח.
לפני הריון היתי 53 ק"ג. גובה 160 ס"מ. בהריון העלתי 20 ק"ג ובסוף הריון שקלתי 73 ק"ג. (אם כי היו לי המון בצקות).
מייד אחרי לידה השלתי מעצמי 6 ק"ג ובמהלך השבועיים האלו עוד 5 ק"ג.
לפי מה שקראתי הקצב אמור להיות עד 2 ק"ג בחודש.
האם הירידה מהירה מדי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
נועה הופ11/08/2010הרבה מזל טוב, נשמע שעברה עליך תקופה לא פשוטה ואכן לא תמיד ניתן לתכנן שאחרי הלידה הכל ילך כשורה ואכן יש דברים לא צפויים כמו המחלה שעברת שהשפיעה על התיאבון שלך ועל הקצב המהיר במשקל. לא הייתי מוטרדת מאוד מזה מכיוון שגם אחרי הלידה הירידה היא מהירה בגלל שהגוף מוציא גם הרבה נוזלים שאגר במהלך ההריון. מעכשיו שהחלמת הקפידי לאכול בריא לא פחות מ- 1800 קלוריות ביום מה שיתרום לירידה אבל לא מהירה מאוד.
ממליצה לך ללכת לדיאטנית לבניית תפריט ומעקב,
אשמח לייעץ ולעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל והמוגלוביןרינת08/08/2010
שלום,
רציתי לדעת האם 9 שקדים קלויים ביום נותנים כמות מספקת של ברזל.
בתוצאות בדיקות דם לפני שבוע וחצי יצאו התוצאות: hb- 11.7 hct- 34.6 rbc- 420
b12 לעומת זאת יצא תקין- 304.
אני בשבוע תשיעי ועדיין לא לוקחת כדורי ברזל, אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
נועה הופ08/08/2010המקור הטוב ביותר לברזל הוא מהחי, בשר בקר ובשר הודו וגם עוף ודגים. בכל שאר המזונות מהצומח הברזל גם אם נמצא בכמות גדולה אינו נספג בצורה אופטימאלית.
בכל מקרה שקדים אינם מכילים כמות גדולה של ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםפנינה08/08/2010
שלום רב, שבוע 28 להריון. רציתי לדעת האם ישנה בעיה באכילת ביצי דג שיבוט / כבד דג שיבוט שנמכרים בסופרים בקופסאות שימורים? תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה שלום
נועה הופ08/08/2010לגבי הביצי דגים בשימורים אני מניחה שאפשר מכיוון שמדובר מצור ארוז היטב ואינו חשוף לזיהום
לגבי כבד הדג , כבד הוא מקור לכמות גדולה של ויטמין A שאינו מומלץ בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום אוכלהילה03/08/2010
ערב טוב
נמצאת באמצע שמיני ומאוד משתדלת לא לאכול אוכל קנוי מחשש להרעלת מזון ..
רציתי לשאול כמה זמן צריך לחמם אוכל ובאיזו טמפרטורה על מנת לקטול חיידקים פתוגניים במידה והם נמצאים במזון
אני מדברת כמובן על חימום במיקרו וגם בתנור,אשמח מאוד לקבל מידע בנושא
אגב,האם עדיף להימנע מלקנות קוראסונים ודברי מאפה ממאפיות?,כי בדרך כלל המאפים נמצאים שעות רבות בחוץ ללא קירור
ובמידה ויעברו חימום בבית האם יהיו בטוחים לאכילה?
בתודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיינת אוכל
רויטל בן שושן06/08/2010הילה שלום,
כל האיסור באכילת מזונות שונים הוא בשל החשש להמצאות חיידקים. ישנם מזונות החשופים יותר לזיהומים כמו ביצים, בשר ודגים לא מבושלים.
עצם הבישול של המזון נחשב לבטוח לאכילה- חשוב כשעה לאחר מכן להכניסו למקרר במיוחד בימים חמים כמו עכשיו.
חימום של אוכל מוכן שהוצא מהמקרר יש לחמם (במיקרוגל או בסיר) עד לעליית אדים ממנו.
מאפים אין צורך לחמם- גם לא חייבים קירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגבהנ.ש03/08/2010
האם שימוש בסירופ אגבה כממתיק מותר לנשים בהריון? האם יש להגביל צריכתו, או ניתן לצרוך אותו כמו סוכר למשל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגבה
רויטל בן שושן06/08/2010שלום לך,
באופן כללי ממתיקים מלאכותיים פרט לסכרין בטוחים לשימוש כמובן במינון המצויין עליהם.
את האגבה אני לא מכירה באופן אישי ולמיטב ידיעתי אין מספיק מידע התומך או לא בשימוש בו בכלל ובהריון. זה לא בהכרח שהוא מסוכן אך למען הסר ספק לא הייתי משתמשת בו בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50עדי02/08/2010
בשבוע 24, עשיתי היום העמסת סוכר ראשונה, הטווח התקיון הוא בין 65 ל-140 ויצא לי 123, אני יודעת שאם זה מעל המקסימום עושים העמסה של 100 אבל האם לא כדאי לעשות בכל זאת של 100 בגלל שזה קרוב לגבול העליון?
אם יצא בטווח אז בטוח לא תתפתח מאוחר יותר סוכרת הריון בשבוע מאוחר יותר?
האם יש צורך להמעיט במאכלים מתוקים עקב כך? אני אוכלת הרבה פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50
רויטל בן שושן06/08/2010עדי שלום,
כאמור כשבדיקת ה50 יוצאת תקינה אין צורך לעשות גם את ה100
באופן כללי לא כדאי להגזים עם מתוקים ופירות אך אינך צריכה להמנע לחלוטין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בהריוןדנה29/07/2010
שלום,
בכל מקום קראתי שמותר עד כוס יין אחת בשבוע, אך מה לגבי משקאות אחרים? האם מותר להחליף את כוס היין בכוס שמפניה למשל? האם השליש הראשון בהריון דווקא יותר או פחות מסוכן עם אלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ31/07/2010לא יודעת היכן קראת אבל צריכת אלכוהול בהריון בכל שליש לא מומלצת גם אם זה יין ומשקה עם אחוזי אלכוהול נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיום סכרים וסודיום ציקלמטאבישג26/07/2010
שלום אני נמצאת בהריון בשבוע 10 ויש לנו כמויות מאוד גדולות של טרופיות בבית ולהפתעתי הסתכלתי ממש סתם וראיתי שיש בהם את הממתיקים האלו שזה נקרא סוכרזית לכל דבר וגם נתתי המון לתינוק שלי שבן שנה... אני ממש בשוק... זה אכן אסור לתינוקות ולנשים בהריון האם זה נקרא סוכרזית מאלה שאסור... וגם הבתי שהייתה כתבה בחדשות על זה שזה אסור מאוד בהריון ושזה מזרז לידה ואסור לשתות אפילו לא כוס אחת... אני חייבת תשובה מדוייקת האם באמת אסור? וגם לגבי הילד .... ואם כן איך מייצרים כזה דבר שנועד לילדים כם כאלה ממתיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרין*
אבישג26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבישג שלום
נועה הופ28/07/2010אינני יודעת באיזה משקה מדובר.
במידה והמשקה הוא ללא סוכר צריך להיות מסומן עליו את המילה "דיאט" ! ממתיקים מלאכותיים לא מומלצים לשימוש בהריון מישום שאין עדיין מספיק מחקרים שחקרו את הנושא. סכריון הוא ממתיק שעובר את השילייה אך לא ברור מה השפעתו על העובר. אל תילחצי אם שתית באופן חד פעמי משקה דיאט אך להבא שימי לב והשתדלי להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 לא מסוגלת לאכול בשר ודגיםשרית26/07/2010
אני בשבוע 7 להריון
ומתחילת השבוע הזה אינני יכולה לאכול ואפילו לא לראות בשר ודגים
וגם לא בישולים.
בכלל התאבון שלי ירד פלאים, מה שלא היה קודם, אני אוכלת ממש מעט ומתמלאת
אני אוכלת רק מוצרי חלב , פרות וקצת ירקות.
האם זה בסדר או שאני צריכה להוסיף תוסף כלשהו? או שיש תחליפים לכל הנ"ל
אשמח לעצתכם
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
נועה הופ28/07/2010בשר כגון- בקר, הודו וגם עוף והודו הם מקור לברזל וויטמין B12 במוצרי חלב ובביצים יש את ה- B12 אך כמעט ואין ברזל. במידה וההימנעות מהבשר (וכפי שאני מבינה משאלתך גם ביצים ) נמשכת לאורך זמן ניתן לגבות את עצמך במולטיוויטמין אחד ליום כזה המתאים להריון.
במידה ואת כן אוכלת ביצים זה מצוין, נסי לשלב גם קטניות, ירקות עליים ירוקים, פירות יבשים, אגוזים, דגני בוקר, שגם הם מהווים מקור לברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוכן/ קפוא בהריוןי26/07/2010
שלום רב
אני בשבוע 11 + 5 ימים ,
ובעבודתי עליי להביא אוכל מהבית אך לאחרונה בגלל רגישות לריחות איני יכולה למאכלים שנהגתי לאכול עד כה.
רציתי לדעת האם אני יכולה לאכול באופן יומיומי מוצרי מזון קפואים- כגון: קציצות עוף / שניצלים של מאמא עוף וקציצות ירק של סנפרוסט ואחרים?
האם זה בסדר לצרוך מזון מסוג זה בהריון?
תודה
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ27/07/2010את יכולה לשלב מוצרים קפואים אך באמת חשוב לבחור את המוצרים האיכותיים. לדוג' לבחור שניצל מחזה עוף אמיתי ולא מעובד, (לדוג' כל השניצלים צורות זה מעובד ), אין בעייה לשלב גם קציצות ירק קפואות רק שוב נסי בכל זאת לשלב גם בתפריט מזונות ביתיים מישום שכל המוצרים הקפואים מכילים כמות גבוהה של נתרן וגם יש לעיתים מזונות עם תוספות של חלבון סויה שאומנם זה חלבון טוב אבל לא מומלץ להגזים בצריכתו בהריון בגלל הפיטואסטרוגנים. נסי להכין בבית מתוכנים זריזים כמו עוף בשקית קוקי , פשטידת ירקות עם עם שקית ירקות קפואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)