מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירות בהריוןעדי25/05/2010
היי, אני בסוף חודש 7, ואני אוכלת המון פירות, זה יכול להגיע ל-6 ביום, ובנוסף אני אוכלת מתוק, לא המון אבל אוכלת לפחות 2 עוגיות ביום. בדיקת הסוכר שעשיתי היתה תקינה. אני לא העלתי כמעט במשקל, חוץ מהבטן (הענקית שלי), ואני מתאמנת בערך 4 פעמים בשבוע. האם אני צריכה לדאוג בקשר לסוכר או אפשר להמשיך לאכול בנחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות בהריון
רויטל בן שושן27/05/2010עדי שלום,
אכילה של המון פירות אינה אומרת שבהכרח בדיקת הסוכר לא תצא תקינה וסוכר נמצא גם בלחם, דגנים ועוד. 2 עוגיות ליום זה בסדר ואם את שומרת על עלייה בקצב תקין בהריון אז גם לא צריכה להיות בעייה.
יכולה להיות בעייה במידה ואת אוכלת פירות במקום מזונות אחרים שאת צריכה: מוצרי חלב, בשר, ביצים, דגנים, ירקות וכ'
בנוסף לא כדאי להגזים עם שום מזון וכדאי לא לאכול יותר מפרי אחד בכל פעם או שניים קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף יעוץקארין 3023/05/2010
שלום שמי קרולין בת 32
גובה: 172
משקל:85 ק"ג
נכנסתי להריון ואני בחודש ה-1(עם עודף משקל) האם יש מצב לרדת ולשמור על משקל תקין במהלך ההריון? פוחדת שיעלה הרבה יש סיכוי לרדת אם אני משלבת ספורט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוליין שלום,
רויטל בן שושן24/05/2010אני מבינה את החששות שלך מהעלייה במשקל במהלך ההריון כשאת מתחילה אותו בעודף משקל. מצד שני, מאוד לא מומלץ לרדת במשקל בזמן ההריון וזאת מכיוון שהחסר התזונתי והקלורי יכוללפגוע בהתפתחות העובר. אפשר לשלב פעילות גופנית בהריון (בתנאי שמהלך ההריון תקין) ובהחלט למתן את העלייה. אם את מאוד חוששת את יכולה להתייעץ עם דיאטנית קלינית שתוכל להתאים עבורך תפריט לעלייה נכונה ומתונה במשקל. אשמח לייעץ לך במידה ותירצי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
קארין 3026/05/2010שלום ותודה על עזרתך
אני לא רוצה להגיע ל-100 ק"ג זה המון האם דרך דיאטנית קלינית אצליח לשמור ממש ואני לא יעלה הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
רויטל בן שושן27/05/2010שלום שוב,
על פי המשקל ההתחלתי שלך סך העלייה שלך במשקל צריכה להיות 7-11.5 ק"ג כלומר עד למשקל 92- 96.5 ק"ג. דיאטנית יכולה לעזור לך בכך שתתאים עבורך תפריט לעלייה מתונה במשקל על פי ההמלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העלייה תקינה ושאלהמילה20/05/2010
היי,
אני שבוע 28+4, התחלתי את ההיריון במשקל 69.5, והיום אני 80.5, אני חושבת שעליתי קצת מעל המותר, האם אכן העלייה גבוהה מידי?
ודבר נוסף, האם יכול לקרות מצב שאני עכשיו שבועיים לא אעלה במשקל ואז העלייה תהיה בטווח תקין ?
תודה מילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה שלום
נועה הופ20/05/2010עליית המשקל היא אכן גבוהה מעט. לא ציינת מה גובהך במקרה זה גם חשוב לבדוק האם התחלת את ההריון ב BMI תקין או בעודף משקל. בהחלט יכול להיות מצב שבו בשבועיים הקרובים המשקל לא יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה
מילה20/05/2010היי נועה, תודה על תשובתך המהירה
לשאלתך גובהי הוא 1.60 והתחלתי עם 69.5 .
אם בשבועיים הקרובים לא אעלה במשקל אזי הטווח עלייה שלי יהיה תקין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילה שלום
נועה הופ23/05/2010יתכן וזה יכנס לטווח התקין של הנורמה אך עדיין אני מאמינה שכן תמשיכי לעלות במשקל עד סוף ההריון לכן לא בטוח שזה ישאר בטווח התקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוביוטיק פמינה בהריוןדקלה18/05/2010
שלום רב, תודה רבה על הפורום ועל התגובה המהירה שלכן לשאלה הקודמת.
שאלתי היא, אני סובלת מפטריה בנרתיק והבנתי מהרופא שעדיף לא לקחת אגיסטן, בקיצור, האם אפשר ליטול פרוביוטיק פמינה שמיועד נגד דלקות אלו ? אולי עדיף פרוביוטיקה רגילה, ? אנ י בשבוע 4 כאמור, תודה וחג שמח מדקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה שלום
נועה הופ20/05/2010אין לי ידע בנושא עלייך לשאול את הרופא המטפל מה מומלץ לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץאורנית18/05/2010
האם אפשר להשתמש בהריון בחומץ בלסמי (חומץ בן-יין) או שהוא מכיל אלכוהול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
נועה הופ20/05/2010למיטב ידיעתי לא צריכה להיות בעייה מישום שהאלכוהול מתפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה מספקת בהריון?דורית18/05/2010
אני בשליש שלישי (שבוע 33) ובשבועיים האחרונים לא עליתי במשקל - לפי המדידה אצל הרופאה ירדתי פאונד (אני גרה בארה"ב). בסה"כ עד כה עליתי 17 פאונד, או כמעט 8 קילו. האם זה תקין? הרופאה חושבת שאין מה לדאוג כי הבטן גדלה בקצב הנכון והתינוק מאד פעיל אבל אני קצת דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
נועה הופ20/05/2010סה"כ אם הפרמטרים שקשורים לעובר תקינים והערכת המשקל שלו תקינה אז אני מאמינה שזה בסדר סה"כ גם עליית המשקל שלך תקינה בגבול התחתון של הנורמה. אני מתארת לעצמי שעד תום שבוע 40 תתרחש עלייה נוספת במשקל וזה לא יישאר 8 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וויטמינים בהריוןדקלה16/05/2010
בהמשך להודעה הקודמת,
לא הרופא המליץ על 5מ"ג חומצה פולית אלא האחות אמרה שזה מה שצריך, האם זה נכון? אני בריאה ללא בעיות,
האם מומלץ להתחיל מולטיויטמין לנשים בהריון בנוסף? אם כן אז להפסיק חומצה פולית כי אצרוך זאת דרך המולטיויטמין? איזה מולטיויטמין מומלץ?
אני כאמור בשבוע 4 ונלחצתי כשקראתי שהמינון של חומצה פולית שלקחתי גבוה, לא רופא אמר לי לצרוך זאת וחשבתי שהאחות יודעת.
האם עשיתי נזק כלשהו? תענו לי במהירה, תודה רבה, דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דקלה
נועה הופ17/05/2010כפי שאמרתי קודם עלייך להתייעץ עם הרופא לגבי המינון. חומצה פולית נימנת עם קבוצת הויטמיני B שנחשבים מסיסים במים ולכן בעודף יוצאים בשתן. בכל מקרה עודף של חומצה פולית יכול למסך בבידקות דם על חוסר בויטמין B12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להריוןשיר16/05/2010
כמה זמן לפני כניסה אפשרית להריון יש להפסיק לאכול מזון לא מבושל כגון רוסט ביף והמבורגרים לא עשויים לגמרי? בטיפולים כך שיודעת בדיוק מתי תזמון אפשרי להפריה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
נועה הופ17/05/2010אם את כבר בטיפולים אז מומלץ כבר ליישם את ההמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול במזוןשיר16/05/2010
מאכלים כגון צלי או רוטב בולונז המבושלים עם כחצי ליטר יין לסיר בינוני של בשר - האם יש חשש? האם האלכוהול מתפרק לגמרי בבישול או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
נועה הופ17/05/2010חצי ליטר יין זו כמות גדולה. קשה להגיד אם האלכוהול מתפרק לגמרי ולכן הייתי נמנעת מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים חמוציםשני16/05/2010
אני שבוע 7 ומה שבא לי לאכול זה עגבניות מרוסקות עם לימונים ואוכל חמוץ אני אוכלת כל יום 5 לימונים מוסיפה לשתיה.. לאכול להכל...בנוסף אני מחסלת כל יום 6 עגבניות ... וזה בנוסף למיץ אשכוליות .. פשוט שיגעון שאף פעם לא היה לי.. האם זה נורמלי??? האם זה מסוכן להכניס כמויות של חומציות כזאת לגוף.. ואיך שולטים בזה..??..
שאלה נוספת האם מותר לקחת כדורי פרוביוטיקה פעילים בהריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ17/05/2010לא ידוע לי על בעייה של אכילת מזונות חמוצים. לגבי הפרוביוטיקה ככל הידוע לי אין בעיה אבל עלייך לשאול את הרופא קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית 5 מ"ג בהריוןדקלה16/05/2010
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 4 להריון ולוקחת לפי המלצה של האחות באסותא (הייתי בטפולי פריון-זריקות, מחזור אחד), כמות של כדור של 5 מ"ג חומצה פולית אך כשאני קוראת באינטרנט כתוב לקחת 400 מק"ג, אני מבולבלת, האם אני עושה נכון, אני לוקחת את הכמות הזו כ2 חודשיים אך לא מסודר, בשבוע האחרון כשגיליתי ,אני לוקחת מסודר מדי יום, האם הכמות תקינה.
אגב, האם גם לקחת מולטיויטמין ? לקחתי לפעמים אך בו יש גם 400 מק"ג ,לקחתי יחד עם 5 מק"ג לפעמים, לא קבוע,
האם להמשיך במולטיויטמין בלבד, או בכדור 5 מק"ג, או בכלל, מה לעשות, תודה רבה
בקיצור, אשמח לתשובה
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה שלום
נועה הופ16/05/2010עלייך לשאול את הרופא המטפל שלך כיצד להמשיך. מינון של 5 מ"ג חומצה פולית נחשב כמינון גבוה והוא בד"כ ניתן לנשים שנמצאות בסיכון לעוברים עם מומים הקשורים למערכת העצבים ולעמוד השידרה (היסטוריה משפחתית או היסטוריה אישית... ) צריך לשאול את הרופא כיצד להמשיך. במולטיויטמין של הריון יש 1 מ"ג חומצה פולית יתכן ותוכלי להמשיך רק עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה דלת קלוריות - אספרטייםמיכל15/05/2010
שלום
נמצאת בתחילת הריון
ורציתי לדת מה המגבלה לשתית נס קפה, ולשתית משקאות דלי קלוריות (דיאט ספרייט / דיאט קולה (נטול) בשל האספרטיים, ובכלל לגבי שימוש בסוכרזית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וממתיקים
רויטל בן שושן16/05/2010מיכל שלום,
1. רצוי להגביל את צריכת הקפאין בזמן ההריון עד לכמות של 300 מ"ג ליום כלומר 3 כוסות של נס קפה. עם זאת יש קפאין גם בתה 50 מ"ג לכוס לערך ובקולה ודיאט קולה- 30 מ"ג לכוס ולכן יש לקחת זאת בחשבון היומי.
2. רוב הממתיקים בטוחים לשימוש בהריון אך כמובן גם באופן כללי לא כדאי להגזים בצריכתם. אספרטיים נחשב בטוח לשימוש. יש להמנע מהממתיק סכרין אשר חודר את השלייה ויכול להזיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה שחורדנה14/05/2010
שלום
האם מותר לשתות חליטת תה שחור?
רכיבים:
תערובת סוגי תה שחור מובחרים ושמן ברגמוט איטלקי, בעלת גוון ענבר עם נגיעה של פרחי לבנדר צרפתי. מכיל קפאין
אשמח אם תוכלו לפרטי לי איזה סוגי תה מומלץ לשתות בהריון
תודה רבה, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה שחור
רויטל בן שושן16/05/2010מורן שלום,
מומלץ להמנע מחליטות ותערובות של צמחים בהריון וזאת משום שלא ידוע בוודאות על הבטיחות שלהן בזמן ההריון וההנקה. מומלץ להמנע גם ממרווה ונענע ואפשר לשתות את התה הנמכר בשקיות אך גם בכמות של 2 כוסות ליום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאדר13/05/2010
שלום,גובהי 1.58 והתחלתי את ההריון במשקל 46.5
אני בשבוע 25+3 ומשקלי הנוכחי 50.7
האם העליה שלי במשקל תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן16/05/2010אדר שלום, כן העלייה שלך היא בגדר ההמלצות. הקצב המומלץ עבורך הוא כ400 גר' לשבוע. סך הכל 11.5-16 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןאורית13/05/2010
שלום רב,
אני בשבוע 11 וכבר 3 שבועות אני לא רוצה לאכול. זה כאילו אני לא רעבה בכלל.
גם שאני מכריחה את עצמי לאכול - מהביסים הראשונים אני מרגישה מלאה לגמרי.
אני מודאגת מכך האם מגיעים לעובר רכיבים הדרושים להתפתחותו והאם העניין לא פוגע בעובר
אודה לכן מאוד על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
נועה הופ13/05/2010השליש הראשון להריון הוא השליש הקריטי ביותר להתפתחותו התקינה של העובר ולכן מכאן חשוב לאכול טוב הן מההיבט הקלורי והן מבחינת טיב האוכל ואיכותי התזונתית.
אומנם חוסר התיאבון יכולה להיות חלק מתופעות הלוואי של תחילת הריון אבל חשוב לשים לב שאת לא מחסירה לאורך זמן ריכיבי תזונה חשובים מגופך ומהעובר. עקבי אחרי המשקל גוף ותראי אם הוא יורד זה אינדיקציה לכך שאת לא אוכלת מספיק. נסי לאכול מזונות קלילים כגון פירות, ירקות, יוגורטים, חלב עם דגני בוקר, גבינות, פשטידות, קרקרים מלאים, לחם מלא ... כמובן חשוב גם בשר, עוף, דגים אבל אם קשה נסי להתמקד במזונות היותר קלילים.
במידה ולא עוברת התחושה ואת יורדת במשקל גשי לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)