מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקלסיון11/03/2010
שלום,
גובהי 1.68 והתחלתי את ההיריון במשקל 70 (לפני הטיפולים ההורמונליים שקלתי 63 ק').
כיום בשבוע 20+5 אני שוקלת 77 קילו.
האם העלייה תקינה?
וכמה מומלץ לי לעלות עד סוף ההיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ14/03/2010העלייה קצת מעל הנורמה בפרט לעובדה שעלית במשקל עוד לפני ההריון. על אף העלייה במשקל לפני ההריון התחלת את ההריון במשקל המוגדר כמשקל תקין ולא עודף משקל, עלייה תקינה במקרה זה נעה בין 11-16 חשוב לנסות לשמור עד כמה שאפשר על מנת לא לעלות מעבר למקסימום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירב11/03/2010
אני בשבוע 5
אכלתי צהרים במסעדה וכנראה שהשמנת היתה מקולקלת
האם יכול להגרם נזק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
נועה הופ11/03/2010אנא פני לרואפ הנשים שלך על מנת שיבדוק שהכל בסדר. אם את חשה בטוב ומרגישה טוב אני מאמינה שאין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אני בהריון, שבוע 8, שאלתי:טל11/03/2010
האם מותר לצרוך אומגה 3 + חומצה פולית יחד אחרי הארוחה, או האם להפריד בין 2 התרופות במרווחים מסויימים?
האם בכלל מותר לצרוך את 2 התרופות יחד?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: ברצוני לציין שאני
טל11/03/2010אני בריאה
ללא לחץ דם
או בעיה בריאותית כלשהי
השתמשתי באומגה 3 לפני ההריון והרגשתי ממש עם כוחות
וכשהפסקתי הרגשתי חולשה ועייפות
זאת הסיבה לצריכת האומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
נועה הופ11/03/2010אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמייקי11/03/2010
אשמח לדעת האם יש מניעה לאכול נקניקיות (של טירת צבי או זוגלובק) בהריון?
ובכלל, איפה ניתן לקרוא מה מותר ומה אסור מבחינת תזונה בהריון..
ידוע לי רק על סושי שזו כבר "אבידה גדולה" מבחינתי.. :)
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייקי שלום
נועה הופ11/03/2010אין מניעה לאכול נקניקיות בהריון אם הן מבושלות היטב. באופן כללי זה לא הדבר האיכותי ביותר מבחינה תזונתית ולכן לא מומלץ להגזים בזה.
לגבי מה מותר ואסור בהריון יש הרבה כתבות בנושא באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בעניין ברזלמורן10/03/2010
היי
אני לוקחת חומצה פולית ופרנטל ( לפי מרשם של הרופא)
אשמח לדעת באיזה מאכלים מהטבע אני יכולה להשלים לי ברזל
אני לא רוצה לקחת עוד כדורים
מעדיפה לאכול דברים בריאים
אשמח לקבל עזרה מה המאכלים שעשירים בברזל וב B12
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
נועה הופ11/03/2010ויטמין B12 נמצא אך ורק בחי ולכן נמצא בבשר אדום (בכמות הגדולה ביותר ), בכבד יש כמות גדולה אך הוא לא מומלץ בהריון, ובעוף, דגים, הודו ביצים ומוצרי חלב.
המקורות לברזל הכי טובים הם גם מהחי נמצא בכמות גדולה בבקר ובהודו וגם נמצא בעוף, דגים וביצים. מהצומח נמצא במוצרים מועשרים כגון דגני בוקר, טבעול.
קטניות, אגוזים, טחינה משומשום מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקללי10/03/2010
שלום ,
הריון ראשון , גובה 1.68 משקל לפני הריון 63 שבוע 11 66 האם זה תקין , או שאני חייבת להרגע...
ושאלה נוספת מה כמות הפירות המומלצת ליום?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
נועה הופ11/03/2010עליית המשקל היא קצת מעבר לנורמה הרצויה. בגדול בטרימסטר הראשון אין חובה לעלות במשקל טווח העלייה הוא 0-2 קילו. יתכן וכמויות האוכל גדלו ובנוסף יש גם צבירת נוזלים בגלל שינויים הרומונאלים של הגוף.
יש צורך לשים לב לכמויות האוכל או לשינויים בהרגלי האכילה על מנת לא לעלות בצורה מוגזמת במשקל.
כמות פירות מומלצת ביום היא 2-3 פירות ליום. הפירות מכילים סוכר ולכן לא מומלץ להגזים בהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יונתן16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשירלי09/03/2010
אני בשבוע 13 ולוקחת ברזל של פריפול . בהתחלת ההריון לא עשה לי עצירות אך בשבועים האחרונים התחיל.האם ברזל של "דרך חיים" יותר עדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי שלום
נועה הופ11/03/2010יש כל מיני חברות של ברזל עדין. בברזל העדין המינון של הברזל יותר נמוך התייעצי עם הרופא הנשים שלך האם להמשיך וליטול כמוסה אחת ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאלה08/03/2010
שלום רב ,
אני בת 29.7 גובהי 1.69 כרגע בשבוע 17 ויומים , הנושא העיקרי שדי מציק לי הוא נושא המשקל .
כרגע שוקלת 80 קילו כבר בעליה של 9 קילו ב-17 שבועות , התאבון שלי בימים אלו מאוד מפותח אולי פסיכולוגית , אני רעבה כל הזמן וכל היום שלי סובב סביב האוכל .
מנסיון של הריונות קודמים מעלה במשקל יחיסית גבוהה , 24 קילו ו-15 קילו .
ומאוד קשה לי בחודשים הגבוהיים .
האם ניתן לעשות דיאטה בהריון ואיזו דיאטה הכי מומלצת ? , אני מעונינת לא רק בשמירה על המשקל אלא גם בהשלת משקל , מהו הטווח התקין להורדת משקל בהריון ? כבר נורא קשה לי מבחינה גופנית , במיוחד בשינה .
עזרתכן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
נועה הופ09/03/2010אין המלצה להורדת במשקל במהלך ההריון ולכן אין טווח תקין כזה. אם תחשבי על זה במידה ואת מצליחה לשמור משקל עד סוף ההריון מה שכרגע את חייבת לעשות כי כבר עלית 9 קילו, את לא תעלי במשקל אחרי ההריון ואולי אף תרדי מעט.
בכל מקרה את חייבת לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית לצורך להרכבה של תפריט וכמובן ולהמשיך ולעשות בקרה.
יתכן וכן תרדי מעט במשקל מכיוון שתפחתי כמויות אוכל אך בכל מקרה לא מדובר על הורדת משקל אגרסיבית כי את חייבת לאכול מינימום מסוים על מנת לספק לתינוק שלך את כל הדרוש.
אשמח לייעץ ולעזור לך במידה ותרצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה3לימור02/03/2010
ד"ר שלום
רציתי לדעת אם אומגה 3 של אלספה הרגיל אפשר לקחת בהריון אם הוא עוזר לאיזון לחץ הדם?
נאי יודעת שיש במיוחד להריון אך אני לוקחת חומצה פולית באופן קבוע 5 מ"ג ולכן אינ לא רוצה בזה עוד תוספת
כל כמוסה מכילה DHA120מ"ג
EPA 180 מ"ג
אומגה 3 300 מ"ג
ויטמין E 1 מ"ג
רשום לקחת 2-3 כמוסות ביום לפני ארוחה
אשמח לחוות דעת??? האם זה מספק??
כבר התחלתי לקחת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
נועה הופ09/03/2010לאיזה צורך את רוצה לקחת אומגה 3 האם את סובלת מיתר לחץ דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב B12 בהריוןמיכל01/03/2010
אני בשבוע 20 בבדיקת דם לפני כ 10 ימים נמצאו ערכים נמוכים של B12 - 153 PMOL/L
וערכים די גבוהים של חומצה פולית 54 NMOL/L (תחום הנורמה ע 36
האם זה מצב "מסוכן" מבחינת תזונה בהריון? אני לא לוקחת תוספי תזונה פרט לחומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וB12
רויטל בן שושן02/03/2010מיכל שלום,
הערך של ויטמין B12 שציינת הוא נמוך ולכן ממליצה לך להתחיל לקחת תוסף של הויטמין- מגיע כטבליות למציצה מתחת ללשון- כדור אחד ליום.
חומצה פולית משתייכת לקבוצת הויטמינים המסיסים ועודף של הויטמין לא מצטבר בגוף ולכן אין לך מה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לפני תקופת ההריוןאנונימית27/02/2010
שלום
אני מתעמלת במכון כושר כבר 4 שנים. ברצוני לדעת איך גוף בכושר ובעל שרירים חזקים משפיעים במהלך ולאחר ההריון. כלומר איך זה ישפיע על החזרה של הגוף לקדמותו לאחר לידה ( האם זה ימנע צניחת אגן ובטן וכדומה).
שבוע קסום לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהריון
רויטל בן שושן28/02/2010שלום לך,
לפעילות גופנית יתרונות רבים וגם בתקופת ההריון.במידה ומהלך ההריון תקין מאוד מומלץ להמשיך ולבצע פעילות גופנית כמובן על פי ההנחיות בהריון. מלבד היתרונות הבריאותיים המשך הספורט בהריון יעזור לך לעלות במשקל באופן יותר מתון ובכך גם להשפיע על החזרה של הגוף למשקלו. בנוסף יוכל להקטין את הלחץ שנוצר על המפרקים בהריון במיוחד בגב התחתון. בכל הקשור לרצפת האגן, זה תלוי בחיזוק של השריר עצמו. לגבי הבטן אני משערת שאם את עובדת גם על שרירים אלו לא תהייה לך בעייה בחזרה לפעילות גופנית לאחר הלידה להחזיר את הבטן לקדמותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים מלכותייםרגינה26/02/2010
קניתי קורנפלס "קרנצ'ים" מחיטה מלאה + שיבולת שועל מלאה.
כתוב ללא תוספת סוכר.
ברכבים הופיע:
ממתקים: איזומלט ו- קרבונט
ובהמשך גם כתוב: ממתיק סוכרלוז.
אני בשבוע 14, מעולם (וביחוד עכשיו) לא אכלתי ממתיקים מלכותיים.
האם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים מלאכותיים
רויטל בן שושן28/02/2010רגינה שלום,
את יכולה להמשיך לאכול את הקורנפלקס. גם איזומלט וגם סוכלרוז הם ממתיקים בטוחים לאכילה בהריון אך רצוי לא להגזים עם הכמויות. קרבונט זה מלח ולכן אין לך ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלליבי25/02/2010
שלום ,
התחלתי את ההריון עם משקל 69 אני בגובה 1.62, בתחילת ההריון הייתה ירידה במשקל ל-65 ק"ג
אח"כ עליה של ל-67 ירידה וכו' .
כרגע אני בשבוע 30 שוקלת 73
האם זה נורמלי ובסדר????וכמה צריך לעלות בכל שבוע ???
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן28/02/2010לי שלום,
את ההריון התחלת על פי ההגדרה בעודף משקל אך אם אני לוקחת בחשבון את הירידה שלך במשקל בתחילת ההריון עד למשקל של 65 ק"ג, אני יכולה להתייחס למשקלך ההתחלתי כתקין ולפיכך העלייה שלך במשקל עד כה היא תקינה. ההמלצה להמשך העלייה במשקל סך הכל בהריון היא 11.5-16 ק"ג, כ400 גר' לשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלגל24/02/2010
שלום,
מקווה שזה המקום הנכון לשאול...
בבדיקות בתחילת ההריון המוגלובין שלי היה תקין (12.8).
כיום, חודשיים אחרי, אני מניחה שיתחיל לרדת. הומלץ לי לקחת פלורדיקס.
בדקתי באינטרנט טראיתי שאכן מתאים לנשים הרות.
ברכיבים של הסירופ רשום אצות ים....האם עדיין מותר לנשים בהריון?
אני רוצה להמנע מהברזל הניתן בכדור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
נועה הופ24/02/2010אני חושבת שעלייך להתקשר לחברה עצמה ולשאול האם הוא מותאם גם לנשים הרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלליליאור24/02/2010
שלום רב,
נמצאת בשבוע 32, התחלתי את ההריון במשקל 88.6 וכעת שוקלת 94, גובהי 1,68 האם תקין?
שותה כ- 4 כוסות נס קפה - 1/2 כפית נס עם 1 סוכרזית , ולפעמים גם תה צמחים שגם בו אני שמה 1 סוכרזית , כמה סוכרזית ביום מותר לי לצרוך?
ראיתי שעניית פה לסנות כי מותר לשתות משקאות דירט אולם לי אמרה הדיאטנית כי הם אסורים מכיוון שיש בהם אספרטיים ופנילאנין, אז מה נכון???
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור שלום
נועה הופ24/02/2010מומלץ להמעיט במשקאות דיאט ובסוכרזית בהריון. אך בגדול אספרטיים וסוכרלוז יותר בטוחים לשימוש כי אינם עוברים את השליה.
טווח העלייה במשקל באישה אשר התחילה את ההריון בהשמנה (BMI מעל 30 ) הוא 5-9 קילו. עלייך להמשיך לשמור על עצמך על מנת לא לעלות מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)