מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סידן ואומגה 3גלית01/04/2010
אני בשבוע 15 להריוני (לאחר טיפולים) ואני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג (בעקבות PCR MTHFR הטרוזיגוט), ברזל אקטיפרין שמכיל 0.5 מ"ג חומצה פולית ו- B12 בעקבות חוסר גדול בויטמין.
רציתי לדעת האם יש צורך בשלב זה לקחת סידן ואומגה 3 (שמכיל 0.4 מ"ג חומצה פולית) בכדורים.
הרופא הקודם שלי המליץ לי על כך והרופא הנוכחי לא רואה בכך כל צורך.
והאם זה לא יותר מידי חומצה פולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן ואומגה 3
רויטל בן שושן04/04/2010גלית שלום,
סידן במידה ואת אוכלת מוצרי חלב, אין בעייה לקבל מהתזונה בכמות מספקת- הקפידי לאכול כל יום לפחות 4 מנות (לדוגמה: מנה= כוס חלב, פרוסת גבינה צהובה, חצי גביע גבינה, יוגורט)
לגבי המינון של החומצה הפולית: 5 מ"ג זהו המינון הגבוהה ביותר ולכן גם אני הייתי נזהרת מלהוסיף עוד חומצה פולית. אומגה 3 חשובה יותר במהלך המתקדם של ההריון ולכן את יכולה לחכות איתה קצת- יש גם ללא החומצה הפולית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dנס01/04/2010
הי
קיבלתי תצאות בדיקות דם. בלט במיוחד חוסר ביטמין D - ערך 25 הרבה מתחת לטווח
אני בהריון שבוע 9
מה לעשות?
תודה:)
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
רויטל בן שושן04/04/2010שלום לך,
התוצאה מתחת לנורמה אך לא חמורה, התייעצי עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלהילה31/03/2010
אני נוטלת פולקס המכיל חומצה פולית וברזל כבר שנה. לפני כן נטלתי רק חומצה פולית אך לאחר שהריתי ועברתי הפלה ומאגר הברזל שלי ירד הממממון התחלתי לקחת פולקס שמכיל גם ברזל ומאז הוא עלה לטווח הנורמה ולא מתחת למינימום כפי שהיה לאחר ההפלה.
מאז אני נוטלת את הכדורים הצואה שלי נעשתה בצבע ירוק שחור (סליחה על הטיהור) ונאמר לי שזה מהברזל וזה בסדר אבל בחודש האחרון היא חזרה להיות חומה, האם זה אומר שזה לא נספג בגוף ?
אני בשבוע 6 ויומיים היריון תאומים, האם יתכן שבגלל ההריון יש צורך להעלות ת המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
רויטל בן שושן04/04/2010הילה שלום,
אכן תוסף הברזל משנה את צבע הצואה לכהה יותר אך הצבע מושפע גם מהאוכל שאת אוכלת ואולי זה מה שגרם לשינוי. בכל אופן לא נראה לי שאת צריכה לדאוג לגבי הספיגה. המינון נקבע על פי תוצאות בדיקות הדם ולכן אם הכל תקין כרגע אין צורך להעלות את המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרג בהריון-מותר או אסור?מיכל25/03/2010
אמנם שאלה שקצת תמוהה ברור לי אבל אני סקפטית
האם מותר לאכול פרג בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ27/03/2010לא ידוע לי על המלצה להימנע מפרג בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה הגיונימילה25/03/2010
שלום רב
אני בהיריון שבוע 20, לפני יומיים נשקלתי והייתי במשקל מסויים היום אחרי יומיים שנשקלתי אני רואה שעליתי 2 קילו, אני לא מצליחה להבין איך זה הגיוני.
יכול להיות שהגוף שלי קצת נפוח ?
אני כל כך חרדה מלהשמין בהיריון שאני נשקלת כל יומיים כמעט.
וכל בוקר כמעט בשבוע האחרון זה מראה לי עוד חצי קילו ואני מקפידה לאכול נכון
איך זה הגיוני
נעמהלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמהלי שלום
נועה הופ27/03/2010בהחלט ביום מסוים יכולה להיות צבירת נוזלים, יתכן ולא התפנת לשירותים, אולי יום לפני אכלת ארוחה כבדה שגרמה לעלייה, יתכן כי הגברת גם את צריכת הקלוריות. בכל מקרה צריך לבדוק את עיניין צבירת הנוזלים שאין לך בצקות לשם כך עלייך לגשת לאחות המלווה אותך ולרופא נשים.
אני מבינה את הפחד להשמין אבל אל תשכחי שהשמנה בגדר הנורמה כמובן, היא חלק בלתי נפרד מההריון ולפעמים צריך גם לקבל אותה באהבה.
בכל מקרה יתכן ויעזור לנהל למספר ימים רישום אכילה לאמוד את כמויות האוכל ואת מספר הקלוריות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוקולי בהריוןעינת25/03/2010
קראתי שאסור לצרוך ביום יותר מ- 750 מק"ג של ויטמין A.
אני בשבועות הראשונים של ההריון והבנתי שהכי חשוב בתקופה הזו לא לצרוך יותר מידי ויטמין A.
אני אוכלת ברוקולי כתוספת פעמיים בשבוע וראיתי בטבלת קלוריות שב- 100 גרם יש 1388 מק"ג ובמנה יש לפחות 100 גרם אז האם עדיף להפחית למנה קטנה יותר או לא לאכול בכלל ברוקולי בהריון?
האם זה שמותר 750 מק"ג ביום ואני אוכלת אומנם יותר ליום אבל רק פעמיים בשבוע ולא כל יום זה מאזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
נועה הופ25/03/2010ויטמין A שמגיע מן הצומח נקרא גם פרוויטמין A קארטנואיד ורק חלק הופך בגוף לויטמין A הנקרא רטינול. אין בעייה להמשיך לאכול את כמות הברוקולי שאת אוכלת מידי שבוע, בלי קשר ברוקולי מהווה מקור להרבה חומרי תזונה מאוד בריאים ולכן מומלץ לשלבו בתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיפרין ופרנאטלמיכל24/03/2010
שלום,
אני בשבוע שמיני הריון לתאומים.
לוקחת כל יום גם אקטיפרין וגם פרנאטל. האם זה לא יותר מידי חומצה פולית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ24/03/2010ככל הידוע לי המינון של חומצה פולית באקטיפרין הוא 500 מק"ג ובנוסף בפרנטל יש 1 מ"ג חומצה פולית. הגבול העליון המומלץ לצריכה של חומצה פולית הוא 1000 מק"ג או 1 מ"ג ביום( לא ידוע לי על המלצה שונה להריון עם תאומים ). רמות גבוהות של חומצה פולית עלולות למסך חוסר בוויטמין B12. לכן היה מומלץ אם היית לוקחת ברזל ללא חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתחילת הריוןנעמה24/03/2010
אני בשבוע 2 + 5 אוכלת מאוד בריא, מגוון ומסודר ללא קשר להריון ונכנסת לשירותים כל יום ללא כל קושי.
ללא קשר להריון אני אוכלת רק דגנים מלאים, קוסקוס/אורז/פסטה/לחם מלאים וכל ערב סלט המכיל לפחות 5 סוגים שונים של ירקות וכל יום לפחות 2 פירות ושותה משבועיים לפני תחילת ההריון כ-3 ליטר מים ביום לאורך כל היום ולמרות זאת כבר כמה ימים שלא נכנסתי לשירותים ואני גם לא מרגישה צורך ואני חוששת שאגירת המזון בקיבה תעשה נזק לעובר המתפתח.
אף "תרופת סבתא" לא עוזרת לי, ניסיתי הכל אז מה כן לעשות, אני מניחה שאם אחכה עוד כמה ימים בסוף זה יתחיל לצאת אבל אז יהיה קשה (סליחה על הפירוט) וכואב וגם מפחדת שאצטרך להתאמץ.
אני יודעת שאם מנסים לאט ובסבלנות כשזה מגיע זה עשוי לעזור אבל כשמרגישים עצירות אבל כרגע לא מרגישה שצריכה אפילו.
מה לעשות? מה מותר לקחת? גליצרין או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
נועה הופ24/03/2010ראשית דעי שהעצירות יכולה גם להיגרם בגלל ההריון הטרי והשינויים החלים בגופך.
אני יכולה לייעץ לך רק בתרופות סבתא כגון שזיפים, הרבה מים כ- 2 ליטר ביום, הליכה מתונה, סלק אדום, סיבים תזונתיים כגון ברנפלקס או זרעי פשתן, קוואקר, מיץ שזיפים מרוכז, יוגורט, אקטימיל
לגבי כל תרופה אחרת עלייך לשאול את הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה בהיריוןמילה23/03/2010
שלום
אני בשבוע 20 בהיריון, לוקחת כבר חודש כדורי פרנטאל, משתדלת מאוד לאכול נכון ובריא בתפריט שלי יש המון ירקות ומקפידה לשתות המון מים.
עד עכשיו עליתי 5 קילו.
ראשית רציתי לדעת אם העלייה תקינה כמו כן, האם מעבר לכדורי הפרנטאל יש צורך לשתות כדורים נוספים שתורמים להתפתחות התינוק וההיריון עצמו.
תודה מילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ24/03/2010במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין, עלייה של 5 קילו נחשבת לתקינה לחלוטין.
לגבי כדורים נוספים - ראשית אין צורך לקחת במקביל גם פרנטל וגם חומצה פולית במידה ואת עושה זאת... כי פרנטאל מכיל כבר חומצה פולית. ניתן להוסיף כדור של אומגה 3 בהתייעצות הרופא המטפל במידה ואת לא אוכלת פעמיים בשבוע דגי ים כגון סלמון, טונה, סרדינים , מרקל, הליבוט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירה שחורה בהריון מותרת?מיכל22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין בעייה.
נועה הופ23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מכיל קפאין?
מיכל23/03/2010סודה מותר ללא הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
נועה הופ24/03/2010בירה שחורה לא מכילה קפאין
וסודה אין בעיה לשתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרויטל בן שושןלורין21/03/2010
רציתי לומר מילה קטנה,
מילה שאומרת המון,
ועטופה כל כך באהבה,
מילה שמעלה חיוך על הפנים,
וגורמת טוב בלב להרבה אנשים,
מילה ששומעים לפעמים,
מילה בת 4 אתיות,
שעל הלב חורטת...
מילה אחרת מכל המילים
מילה שונה
שאומרת-
ת-ו-ד-ה-!
ונוסף גם חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
רויטל בן שושן21/03/2010שמחה שיכלתי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף
לורין22/03/2010בכייף מגיע לך באמת את ממש מקסימה ועוזרת לו לכול שאר הבנות פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקיםר.21/03/2010
אני בשבוע 5, ולא אוכלת או שותה מוצרי דיאט בלי קשר להריון למעט יוגורט 0% שהייתי בטוחה שזה רק 0% מבחינת אחוזי שומן אבל לא דייאט והבוקר גיליתי שזה דייאט ויש בו ממתיקים כמו אספרטם והשני (משהו עם K) וקראתי שאסור בכלל לאכול משהו שמכיל את הממתיקים האלו.
האם זה נכון שאסור כלל או שפשוט צריך להמעיט?
האם זה הזיק לעובר שלי או להתפתחותו? כמובן שלא אקנה אותו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים
רויטל בן שושן21/03/2010שלום שוב,
נכון שרצוי להמעיט בצריכה של ממתיקים מלאכותיים אך זה גם באופן כללי ולא רק בגלל ההריון, ההגבלה מפורטת על גבי האריזה של המוצר.
אספרטיים ואצסולפאם K בטוחים לצריכה בהריון. הבעייה היא עם הממתיק סכרין שעלול לחדור את השלייה ולכן רצוי להמנע ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינטו חומצה פוליתנעמה19/03/2010
אני בשבוע ארבע פלוס ארבע ימים, לוקחת טבליה אחת של פולקב עוד הרבה לפני ההריון המכילה ברזל וחומצה פולית.
1. כמות החומצה הפולית היא 400, האם יש צורך להעלות אותה ולכמה?
2. מה לגבי תוספים של ויטמינים לנשים בהריון? מתי בעצם מומלץ ללכת לרופא ולמי בעצם הולכים על מנת לעשות את כל הבדיקות הרצויות ולהתאים תוספים? האם זה רפופא משפחה או מקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי, אודה על תשובתכם.
ר.21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל וחומצה פולית
רויטל בן שושן21/03/2010שלום לך,
1. חומצה פולית במינון 400 מתאים גם לתקופת ההריון
2. ישנו מולטי ויטמין הנקרא פרנטל המיועד לנשים בהריון שרצוי לשלב בכל המלך ההריון וגם לאחריו. בדרך כלל מכיל גם חומצה פולית וברזל אך אפשר לקחת גם במקביל
3. משאלתך אני מבינה שזהו הריון ראשון- מזל טוב וזה מאוד פשוט- קיבעי תור בקופת החולים שלך לרופא/ה נשים והוא ינחה אותך לגבי המעקב בהריון אצלו, אצל האחות ולכל הבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריון תאומיםשרון19/03/2010
שלום רב,
אני בת 27 באמצע שבוע שמיני בהריון תאומים מבקשת לדעת מה קצב העלייה הנורמאלית במשקל בהריון מסוג זה וכמה סה"כ בממוצע עולים.
התיאבון שלי גדל ואני מעוניינת לדעת האם עלי לאכול יותר ובכמה קלוריות בממוצע ביום מעבר לרגיל.
משקלי ההתחלתי היה 57 ק"ג וגובהי 1.71.
בתודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון תאומים
רויטל בן שושן21/03/2010שרון שלום,
עלייה במשקל בהריון תאומים היא בהחלט מעל להמלצות בהריון עם עובר אחד. למעשה בשונה מהריון עם עובר אחד כבר מהשבוע בו את נמצאת צריכה להיות עלייה והקצב הוא של כ700 גר לשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרי לי בבקשה רושמת לך ובוכהלורין18/03/2010
שאלה סורי שאני ככה כי אני מאוד חרדה הריון מאוד
השאלה שלי אילו מוצרים למשל גבינה לבנה שאני אוכלת כול בוקר אם לחם פרוס וביצה או חביתה ועל הגבינה לא רשום משהו מפוסטר ואני אוכלת אותה אמאלה
ועוד שאלה לגבי דג בורי כולם מכירים אותו האם מותר לי לאכול אותו
עוד שלאה יש אצלנו בחג בשר של עז ואני מאוד חוששת לאכול אותו אנימ אוד חוששת מכול דבר באמת
מפחיד אתוי כול דבר מפחיד אותי
אסור אמרו לי עדשים אמרו לי מרקים עסור ואסור ואסור אז בבקשה תני לי מה באמת מותר לי לאכול פליז תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודית שלום,
רויטל בן שושן21/03/2010אני מבינה אותך אך אין לך מה לחשוש ולהיות חרדה כבר רשמתי לך את כל המאכלים מהם צריך להמנע. למעשה הגבינות של החברות המוכרות בארץ מותרות לאכילה כך שאת יכולה להמשיך ולאכול את הגבינה. אין בעייה עם דגים אפויים או מבושלים בכמות שכבר רשמתי לך. וגם בשר של עז בתנאי שבושל היטב את יכולה לאכול. וגם עדשים מותרים לאכילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)