מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום- קפאין והריוןמיכל18/03/2010
שלום
מה הצריכה המותרת בהריון של קפאין?
האם קפה הפוך גדול על מים
3 כוסות נס טי אננס
ו4 קוביות שוקולד מריר ביום זה מותר?
חחחח אני יודעת שזה לא נשמע דיאטטי אבל זה כל מה שהתחשק לי היום ואני בלחץ כי זה תחיל הריון שבוע שישי
האם זה יכול לפגוע בעובר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין בהריון
רויטל בן שושן21/03/2010מיכל שלום,
הצריכה המומלצת בהריון היא עד 300 מ"ג ליום. מה שציינת לא עובר את ההמלצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליה במשקלענבל18/03/2010
לפני ההריון שקלתי 57 ק"ג,גובהי 1.52 ,פעילות גופנית סדירה (שחיה+ריצה)
מתחילת ההריון בשמירה חלקית ולכן לא עוסקת בפעילות גופנית,כאשר בשבועיים האחרונים ובהמשך ההריון בשמירה מלאה (שכיבה מוחלטת למעט שירותים-מקלחת).
קצב עליה במשקל:
שבוע 16- 58 ק"ג
שבוע 20- 58.8 ק"ג
שבוע 24 - 59.6 ק"ג
אחות המעקב אומרת שהעליה במשקל מתונה מדי,הרופא אומר שתקין.
מי צודק? וכמה אני אמורה באמת לעלות בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עלייה במשקל
רויטל בן שושן21/03/2010ענבל שלום,
קצב העלייה שלך המשקל מעט איטי. בשלב זה של ההריון את אמורה לעלות בקצב של כ-400 גר' לשבוע כלומר לפחות עוד 6.5 ק"ג עד לסוף ההריון ובמיוחד אם את במצב של מנוחה. ההמלצה היא עבורך 11.5-16 ק"ג סך הכל. אם הקצב ממשיך להיות איטי שווה לבחון את התפריט שלך ולראות שלא חסר בו כלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שאלה על אוכל..מייקי18/03/2010
סורי, אבל אני חרדה לכל מה שנכנס לי לפה ולגוף..
שאלתי היא האם יש סיכון באכילת חילבה בהריון וגם בפלפל חריף, סחוג או כל חריף בכלל...
אודה אודה לתשובתכם.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילבה וחריף בהריון
רויטל בן שושן21/03/2010מייקי שלום,
אין בעייה באכילת שניהם בהריון. אין לך מה להיות חרדה, האיסור או המניעה לאכול מאכלים מסויימים הוא בשל החשש לזיהום במזון ולא בהכרח אם אכלת אז את בסיכון. הסתכלי באחת התשובות האחרונות ישנה הרשימה המלאה של המזונות מהם צריך להמנע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרויטל תודהלורין17/03/2010
ממש הרגעת אותי להגיד ך את האמת אני ממש חוששת בגלל מה שעברתי פעמים לצערי השאלה שלי ואני מצטערת שאני ככה כי יש לי ממש פחדים מאוכל היום אכלית שווארמה קניתי כי היה לי ממש בא לאכול ממש אבל ביקשתי ממנה שתכין לי ממש טוב את הבשר הודו למה אני אומרת לך בפעם הקודמת ממש אכלתי שווארמה ואחרי בדיקה תקינה ולא הרגשתי טוב בכלל
בגלל זה עכשיו אני עם פחדים מוות מקוה שכול בסדר
ויש לי תור רק 24 לחודש
ממש אחרי בתיקנה תקינה לגמרי הכול וסתם ירדתי לאכול ואז אחרי כמה דקות של כאבי בטן עזים העובר לצערי מת לי בבטן לצערי
ואמרו לי העובר נראה לי נחנק משהו ואז ישר חשבתי על זה
בגלל זה הפחד הגדול שלי עכשיו אני מאוד יודה לך ואני ורצה גם לאחל לך חג שמח וכשר והמון תודה שאת כאן עוזרת ותומכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשמחה
רויטל בן שושן18/03/2010אני שמחה שהצלחתי להרגיע אותך. בנוסף גם כשאת אוכלת בחוץ רצוי לוודא שהמקום שומר על תנאי נקיון והגיינה טובים. נתקלתי במקרים דומים לשלך ולבסוף הכל מסתדר. שימרי על אופטימיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המשקל תקיןימית17/03/2010
הפעם האחרונה שנשקלתי הייתה בשבוע 20 ונשקלתי 71.5
היום אני בשבוע 29 ושוקלת 77 האם זו עלייה תקינה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן18/03/2010ימית שלום,
רישמי לי את הגובה שלך והמשקל בו התחלת את ההריון ואז אוכל לענות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר על האש בהריוןנעמי17/03/2010
שלום,
אני בשבוע 11 להריוני. הוזמנתי לערב שבו המארחים יכינו בשרים "על האש".
רציתי לשאול בבקשה האם מותר לי להשתתף בחגיגה ולאכול עם כולם...?
האם ישנם סיכונים הטמונים באכילת בשרים על האש בהריון?
המון תודה,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר על האש בהריון
רויטל בן שושן17/03/2010נעמי שלום,
את בהחלט יכולה להשתתף בחגיגה אבל צריכה להקפיד שהבשר עשוי היטב היטב. גם הסטייק צריך להיות עשוי לגמרי ולא מדיום. אם יש גם כבד רצוי שלא לאכול ממנו יותר מ2 חתיכות קטנות ואותו עדיף גם באופן כללי בתדירות נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה רויטל !
נעמי18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקניקיות
רויטל בן שושן21/03/2010היי נעמי,
שכחתי מהנקניקיות שגם רצוי להמנע מהם בהריון (אם לא בושלו או חוממו היטב) וגם על האש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקניקיות?
מייקי21/03/2010כתבתי כאן שאלה מפורשת בנוגע לנקניקיות וקילבתי תשובה מאחת מכן שאין בעיה עם זה...
קצת מבולבלת עכשיו..
אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ"ב תשובתה של נועה הופ
מייקי21/03/2010"אין מניעה לאכול נקניקיות בהריון אם הן מבושלות היטב. באופן כללי זה לא הדבר האיכותי ביותר מבחינה תזונתית ולכן לא מומלץ להגזים בזה"
אבל עדיין אין מניעה כמו סושי לדוג'...... האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקניקיות
רויטל בן שושן21/03/2010מייקי שלום,
אכן אפשר לאכול נקניקיות בתנאי שבושלו או חוממו היטב כך גם נקניקים, פסטרמה וסלמון מעושן.
בדרך כלל על האש הנקניקיות לא מתבשלות לגמרי מבפנים בגלל שנעשות מהר מבחוץ ולכן זו הסיבה. כך גם עם קציצות או קבב על האש- צריך לשים לב שעשויות היטב גם מבפנים.
מקווה שעכשיו יותר מובן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון שבוע 9לורין16/03/2010
אני בהריון שבוע 9 להריוני אני פענים לצערי נפל לי העובר לפני כמה חודש נפטר לי העובר בתוך הרחם לצערי ואני אני ממש חוששתת מכול דבר מה כדאי לאכול מה אסור מה ומה ומה אולי מישהי כאן יכולה לעזור לי מישהי אם ניסיון רב
אני מאוד אשמח לקבל עצות וכול דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותזונה
רויטל בן שושן17/03/2010הודית שלום,
אני מבינה את החששות שלך אך מאוד חשוב כרגע דווקא שתשמרי על רוגע ואופטימיות. מצב בו העובר מפסיק להתפתח יכול להיות מהרבה סיבות ולא דווקא מהאוכל. בכל זאת ישנם כמה מאכלים שרצוי להמנע מהם כשאת בהריון:
1. בשר שלא מבושל לגמרי.
2. ביצים שלא מבושלות לגמרי- החלמון צריך להיות לגמרי עשוי. גם מוסים וקצף של ביצים. גם מיונז ביתי אסור. מינוז קנויאפשר
3. דגים ופירות ים שלא בושלו היטב- גם סושי ואפילו צמחוני כי עשוי על אותו משטח עבודה
4. מוצרי חלב ומיצי פירות וירקות שלא עברו פיסטור
5. נקניקים, פסטרמה ודגים מעושנים- אפשר בתנאי שבושלו או חוממו היטב.
6. נבטים- רק אם בושלו היטב
7. אלכוהול- אסור לחלוטין
8. הממתיק המלאכותי סכרין- כל השאר על פי ההגבלה על גבי אריזת המזון.
ישנם כמה מאכלים שרצוי להפחית בצריכה שלהם כמו הדגים מהשאלה הקודמת שלך ועוד:
1. קפאין- עד 300 מ"ג ביום 2-3 כוסות קפה
2.כבד- כמות קטנה מאוד לעיתים רחוקות
בנוסף רצוי לשמור על תנאי הגיינה במזון כמו להקפיד לשטוף ידיים, את משטח העבודה, את הפירות והירקות במיים וסבון, לשמור מזון שבושל בקירור ולא בחוץ.
ניסיתי להכיל את כל ההנחיות בקצרה אך את יכולה לחפש עוד חומר באינטרנט ולקרוא על כך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול טונה בהריוןלורין16/03/2010
שלום לכולם אני בהריון ואני רוצה לשאול האם מותר לאכול טונה תירס
בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה
רויטל בן שושן17/03/2010הודית שלום,
אכן אין כל חשש לאכול תירס וטונה בהריון. אלה שאת הטונה ודגים בכלל יש לצרוך בכמות מוגבלת בשל הכספית שמכילים- הכמות המומלצת היא עד ל300 גר' לשבוע כלומר 3 קופסאות טונה או 1-2 מנות של דג- תלוי בגודל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויי מה זה תודה לך רויטל
לורין17/03/2010ממש הרגעת אותי להגיד ך את האמת אני ממש חוששת בגלל מה שעברתי פעמים לצערי השאלה שלי ואני מצטערת שאני ככה כי יש לי ממש פחדים מאוכל היום אכלית שווארמה קניתי כי היה לי ממש בא לאכול ממש אבל ביקשתי ממנה שתכין לי ממש טוב את הבשר הודו למה אני אומרת לך בפעם הקודמת ממש אכלתי שווארמה ואחרי בדיקה תקינה ולא הרגשתי טוב בכלל
בגלל זה עכשיו אני עם פחדים מוות מקוה שכול בסדר
ויש לי תור רק 24 לחודש
ממש אחרי בתיקנה תקינה לגמרי הכול וסתם ירדתי לאכול ואז אחרי כמה דקות של כאבי בטן עזים העובר לצערי מת לי בבטן לצערי
ואמרו לי העובר נראה לי נחנק משהו ואז ישר חשבתי על זה
בגלל זה הפחד הגדול שלי עכשיו אני מאוד יודה לך ואני ורצה גם לאחל לך חג שמח וכשר והמון תודה שאת כאן עוזרת ותומכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונה
מוטי03/06/2010כתבת שבטונה יש הרבה כספית ולכן לנשים בהריון לא טוב לצרוך אותה בכמויות גדולות.
מה באשר למי שאינו אישה ואינו בהריון.
אני לדוג',אוכל 2 קופסאות טונה אחרי אימון.סה"כ 6 בשבוע - האם זה לא בריא?
תודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי שלום
נועה הופ04/06/2010גם נשים שאינן בהריון או גברים לא רצוי שיאכלו כזאת כמות גדולה של טונה במהלך השבוע בגלל סוגית המתכות. ההמלצה היא 2-3 מנות בשבוע דייהנו 2-3 קופסאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ויטמיניםרגינה16/03/2010
שלום (שוב :-)),
הפעם שאלה על ויטמינים.
אני לוקחת רק פרנטל (שיש בפנים חומצה פולית, ברזל ומינרלים). למה חשוב לקחת אחרי האוכל?
אני לוקחת לפני השניה (הרבה אחרי ארוחת הערב). האם זה לא תקין?
שאלה נוספת, האם היית ממליצה לקחת משהו נוסף, או שזה מספיק?
(ההמוגלובין: 11.7), שבוע 16
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל
רויטל בן שושן16/03/2010רגינה שלום,
את הפרנטל צריך לקחת יחד עם האוכל בכדי לאפשר ספיגה טובה יותר של הויטמינים. את יכולה להקדים ולקחת עם ארוחת הערב.
רמת ההמוגלובין בדרך כלל עוד יורדת במהלך ההריון. מכיוון שאת עדיין בתחילת ההריון וההמוגלובין שלך גבולי הייתי מציעה לך להוסיף ברזל- כדור אחד ליום גם עם האוכל לא ליד מוצרי חלב וקפאין.
שמחה תמיד לענות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמין, ברזל וחומצה פוליתשיר16/03/2010
מתי זמן הנטילה האידאלי למולטיויטמין , ברזל, וחומצה פולית ביחד? לחוד? אחרי האוכל? וכמה זמן אחרי קפה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים בהריון
רויטל בן שושן16/03/2010שרונה שלום,
את המולטיויטמין- בידקי שמתאים להריון- את צריכה לקחת עם האוכל. בדרך כלל גם מכיל חומצה פולית כך שאת לא חייבת לקחת במקביל. רצוי להפריד אותו מהברזל
את הברזל- קחי עם הארוחה אך לא ליד מוצרי חלב, קפאין ודגנים מלאים - לפחות שעתיים מהם. בנוסף רצוי לקחת אותו עם ויטמין C, כמו פרי הדר, תותים, קיווי, גמבה ועוד'. ברזל מסתדר הכי טוה עם ארוחה בשרית.
במידה ולמרות שיש חומצה פולית במולטי ויטמין החלטת לקחת גם בנפרד שימי לב שהמינון היומי לא עובר את ה1000 מק"ג. (יש תוספי ברזל גם עם חומצה פולית). בכל מקרה אין הגבלות בנטילת החומצה הפולית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית, מתוסכלת.....מייקי15/03/2010
שלום,
אני בשבוע 11 לאחר טיפול IVF. עדיין לוקחת תמיכות הורמונליות וקצת איבדתי צורה כבר לגוף היפה שהיה לי לפני הטיפולים..
לפני הטיפולים לא עסקתי בספורט בכלל. כלום.
רציתי לדעת האם עכשיו שאני בהריון אפשר לעסוק קצת בפעילות גופנית על אף שהגוף אינו מורגל לכך כבר המון המון זמן...
חשוב לי לדעת גם מבחינת סיכון העובר וגם מבחינת עזרה לעצמי כי אני מרגישה מנוונת ועייפה וגם שמנה ולא רק בגלל ההריון..
מקווה שלא בילבלתי, אודה לתשובתכם אם אוכל להתחיל לזוז קצת........
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בהריון
רויטל בן שושן15/03/2010מייקי שלום,
מבינה את התסכול שלך אבל שמחה שהטיפול הצליח ואת בהריון.
פעילות גופנית מאוד מומלצת בזמן ההריון וגם אם לא עשית לפני אפשר להתחיל אך זאת בתנאי שמהלך ההריון תקין והתייעצת עם הרופא המטפל שלך. באופן אישי הייתי ממליצה לך לחכות עד לתחילת השליש השני להריון - שבוע 14 ורק אז בתנאי שהכל בסדר להתחיל. השליש הראשון רגיש יותר לשינויים. חשוב שתדעי שישנם פעילויות שאסור לעסוק בהן בהריון כמו כאלה שיש חשש בהם מנפילה או מאמץ גופני עצים אך הייתי מציעה לך להתחיל בהליכות. אשמח לייעץ לך אם יש לך שאלות נוספות בנושא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלונת קטנה אם אפשר...
מייקי15/03/2010תודה רבה על התשובה.
קצת עשה לי טוב, אחכה בסבלנות כפי שהמלצת לשבוע 14 ולאחר התייעצות את הרופא.
אשמח לדעת כמה פעמים בשבוע אצטרך / אוכל לעשות פעילות כגון הליכה... וכמה זמן כל פעם..
מודה, מודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית בהריון
רויטל בן שושן16/03/2010מייקי שלום,
באופן כללי את יכולה לעשות פעילות כמו הליכה בהריון כל יום כ 30-40 דקות. ממליצה לך להתחיל בקצב שלך כל יום 15-20 דקות או יום כן יום לא. שימי לב שאת לא מתאמצת יתר על המידה, הפעילות צריכה להיות מתונה. כמובן זיכרי לשתות יותר ביום כזה.
בנוסף, בידקי בקופת החולים שלך לגבי פעילות גופנית לנשים בהריון- זו גם אופצייה שיכולה לעזור בחיזוק השרירים ורצפת האגן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולרגינה15/03/2010
שלום,
אני בשבוע 16, כל הבדיקות יצאו בתוך הסוגריים, למעט כולסטרול שיצא 236.
מה ממולץ לאכול על מנת להוריד את הכולסטרול או מאילו מאכלים כדאי להמנע?
(חוץ ממטוגן שאני נמנעת מכך).
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
רויטל בן שושן15/03/2010רגינה שלום,
למעשה את צריכה לבדוק לא רק את הכולסטרול הכללי אלה יותר חשוב לוודא שהכולסטרול הרע LDL לא יעבור את הערך 130. יכול להיות שהכולסטרול הטוב שלך HDL גבוה ולכן סך הכולסטרול יצא גבוה.
אם בכל זאת הכולסטרול יצא גבוהה, חפשי באינטרנט יש הרבה בנושא מה לאכול ומה לא כשיש כולסטרול. אשמח לענות על שאלות אם יהיו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
רגינה15/03/20101. את יכולה לכתוב לי מה הערך של הכולסטרול הטוב שנחשב גבוה?
2. באינטרנט כתוב הרבה מה לאכול - על מנת להוריד את הכולסטרול. אני מבקשת להבין ממך מה כדאי לאכול (עם ההגבלה של הכולסטרול) לנשים בהריון (!), יש קצת הבדל, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות HDL ו- LDL
רגינה15/03/2010HDL: 74.9
non- HDL: 162
LDL: 130
כולסטרול כללי: 237
טרגליצרידים: 158
מה דעתך על התוצאות? האם ה HDL גבוה? זה מה שהעלה את הכולסטרול הכללי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
רויטל בן שושן16/03/2010רגינה שלום,
ה HDL שלך- הכולסטרול הטוב מצויין. הערך של סך הכולסטרול כמובן נגזר גם מתוצאה זו.
ה LDL שלך גבולי אך לא נורא. גם לא תמיד הבדיקות מדוייקות. אם יש במשפחה היסטוריה של מחלות לב או את בעודף משקל או סובלת ממחלות אחרות כמו לחץ דם, הייתי ממליצה לך להפחית את הכולסטרול בתפריט ואפילו להוסיף פעילות גופנית במידה ומהלך ההריון תקין והרופא שלך אישר. אם את כבר עושה כמובן המשיכי. בכל מקרה כדאי לעקוב אחר הערכים ולראות שלא עולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך :-)
רגינה16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה מהירה במשקל בהריוןשרון14/03/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 23. לפני ההריון שקלתי משקל תקין של 54 ק"ג וגובהי 1.60, מבנה גוף קטן. כעת אני שוקלת 67 ק"ג, שזו עלייה של 13 ק"ג. אציין כי מעולם לא הייתי שמנה או בעודף משקל, מלבד עכשיו. אני רוצה לבלום את העלייה אך לא מצליחה, אין לי תחושת שובע לעולם ואני יכולה לאכול ולאכול. אציין כי גם הפסקתי לעשן בהריון. מה אני יכולה לעשות על מנת לעצור את העלייה? האם אפשר להוריד במשקל בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן15/03/2010שרון שלום,
אכן העלייה שלך מהירה מידי ומעל להמלצות לשבוע זה. מצד שני האופצייה לירידה במשקל לא רצוייה בהריון בשל החשש לפגיעה בהתפתחות העובר. ממליצה לך להגיע לדיאטנית שתוכל לבחון עבורך את התפריט והכמויות בו. ואפילו למעקב שיאפשר מינימום עלייה בשבועות שנותרו לך עד הלידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מגיעה לדיאטנית שמתמחה בהריו
שרון15/03/2010בקופת חולים זה רק לפי הפניה ואני לא רוצה לחכות לתור בהא שלי כי זה רק עוד חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מגיעה לדיאטנית שמתמחה בהריו
שרון15/03/2010בקופת חולים זה רק לפי הפניה ואני לא רוצה לחכות לתור בהא שלי כי זה רק עוד חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
רויטל בן שושן16/03/2010אני אשמח לעזור לך, הקליניקה בה אני יושבת נקראת מדיקס ונמצאת בתל אביב בהדר יוסף אם תרצי את יכולה לקבוע תור דרך המספר המופיע בפורום. את יכולה גם לשלוח לי מייל ולהשאיר מספר טלפון במידה ותרצי לדבר קודם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלנס13/03/2010
הי,
אני בהריון ראשון- 175 ס"מ שוקלת 104! האם מותר לי לרדת במשקל במהלך ההריון? אם אוכל 1800 קלוריות האם יש סיכוי שאזיק לעובר? אני בשבוע שישי.
האם נכון לשאוף לא לעלות כלל במשקל? האם מותר לרזות?
תודה
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס שלום
נועה הופ14/03/2010הצריכה הקלורית המינימאלית בהריון היא 1800 קלוריות כאשר במידה ואת אוכלת כך חשוב לבנות תפריט מגוון המכיל את כל אבות המזון בדגש על מזונות איכותים ומזינים על מנת שלא יחסר שום דבר לעובר.
יתכן ו"תופעת הלוואי" כתוצאה מכך שתאכלי 1800 קלוריות היא ירידה קלה במשקל. ההמלצה היא לא לרדת ולא לעשות דיאטה במהלך ההריון אבל גם אם תרדי מעט במשקל תוך כדאי פיקוח של דיאטנית המשגיחה שאת אוכלת כראוי זה יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהטלטל 11613/03/2010
שלום,
שלום אני בת 32 הריון ראשון שבוע 16.... רציתי לדעת כמה כוסות אני צריכה לשתות.לפני מספר ימים היו לי כאבי בטן בצד ימין האם זה יכול להיות קשור או שמא זה התרחבות של הרחם??
מאוד קשה לי לשתות מים אני יכולה ביום לשתות כמעט 8 כוסות, שאלתי היא האם אני יכולה לעשות לי לימונדה ולשתות ....????
אני שמעתי שרצוי לקחת אומגה 3 משום שאיני אוכלת דגים בקביעות. מתי יש לצרוך את האומגה??
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות המכילים סידן
טלטל 11613/03/2010שלום,
רציתי לדעת אני לא צורכת מוצרי חלב פרה.... אני צורכת גבינות עיזים, חלב אורז , טחינה ואבוקדו
רציתי לדעת אילו מוצרים אני יכולה לצרוך אשר מכילים כמות סידן מספקת בהריון....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב,
נועה הופ14/03/2010במוצרי עיזים וגם כבשים ניתן לקבל סידן כמו במוצרי חלב על בסיס פרה. ניתן גם לאכול מעדן סויה (עד פעמיים בשבוע כולל מוצרי סויה אחרים בתפריט ). סרדינים, כרוב, ברוקולי, טחינה משומשום מלא, שקדים וקטניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ14/03/2010יתכן מאוד שהכאבים הם כתוצאה מהתרחבות הרחם. במידה ואין בעייה של עודף משקל ו/או סוכר בדם אין מניעה לשתות לימונדה. כמובן שהמשקה האופטימאלי הוא מים את יכולה לשלב בין לימונדה ומים מישום שאם תשתי רק לימונדה זה יהיה הרבה קלוריות.
לגבי האומגה 3 במידה ואת לא אוכלת דגים ניתן להיעזר בתוסף אומגה 3 יש כזה המותאם באופן מיוחד להריון אך לפני שאת לוקחת התייעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)