מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון חדשסוזי12/06/2009
ערב טוב
אבקש עזרה
הגובה שלי 169
המשקל 67.7
אני בהריון חדש בחודש הראשון אני לא רוצה לעלות במשקל יותר מדי מה היא התזונה הנכונה לי ?????? כי אני בהריון הקודם עליתי כמעט 20 קילו ואחרי הלידה ירדתי אחרי שנה במשקל .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חדש
רויטל בן שושן13/06/2009סוזי שלום,
את ההריון את מתחילה במשקל תקין ולכן העלייה המומלצת עבורך בהריון היא בין 11.5 ל- 16 ק"ג. הקצב המומלץ משבוע 14 ואילך הוא כ-400 גר' לשבוע. ועד שבוע 13 בין 1-2 ק"ג.
הדרך הטובה ביותר לעלייה נכונה והדרגתית במשקל היא אכילה בריאה ונכונה. ארוחות קטנות המפוזרות על פני כל היום. המנעות מממתקים, חטיפים, מטוגנים, עוגות ושתייה מתוקה. שתייה מרובה של מיים.
התזונה הנכונה יותר עבורך היא כזאת שניתן להתאים לך רק במפגש אישי ולכן לא אוכל לעשות זאת דרך הפורום. אם המשקל מאוד מטריד אותך ואת לא מצליחה לאכול מסודר ובריא ממליצה לך להגיע לייעוץ אישי אצל דיאטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ושאלות לגבי הריון תאומיםאני11/06/2009
בס"ד
אני בשבוע 20+ .
,כי אני בחורה רזה מטבעי .ועם 2 עוברים כרגע,מה שמעניין אותי לאכול נכון--לפני חודשים היתי אצל דיאטנית--
השאלות הם:אני ממש לא אוהבת בשר אך אוכלת--גם אם איני אוהבת --לציין כי לפני ההריון היתי אוכלת הרבה בשר ,עכשיו ניגאלת אך אוכלת בכוח .
גם פעמים בשבוע מומלץ לאכול בשר בהריון תאומים ?כבד זה ניחשב?וטונה?
אני אוהבת אמבורגר וכבב- והרבה הרבה לבבות ,-
1)לגבי גזר:יש בו אם איני טועה ,ויטמנים שלא מומלץ,כי אני מאוד אוהבת ירקות אוכל כל יום קערת ירק--השאלה אם זה בסדר גזר לשלב 2 ביום?
ו2)ביצים?זה בסדר לאכול כל יום ביצה?או שזה המון--אני לא אוהבת את הצהוב של הביצה גם ככה
ושאלה אחרונה :
3)מתחילת ההריון עליתי רק 8 קילו זה בסדר?כי זה הריון תאומים,,אני יודעת שצריך הרבה יותר,,
אני אוכלת מסודר שעות קבועות ,ושותה 3 ליטר מים ביום,וכוס קולה אחת .ונס קפה אחד .
אני לוקחת אלפסה אומגה ל9 חודש.ברזל.חומצה פולית.,ופרנטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בשר התכוונתי,כמה?ולא גם
אני11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים- תשובות
רויטל בן שושן13/06/2009שלום לך,
1. מוצרי בשר מאוד חשובים בהריון ורצוי לשלב אותם כל יום בתפריט: טונה וכבד נחשבים אם כי יש להגביל את צריכת הדגים ל2-3 מנות לשבוע ואת הכבד בכמות קטנה (2 חתיכות קטנות) אחת ל3 שבועות לערך.
2. אין שום בעייה עם שני גזרים ליום
3. אין שום בעייה לאכול ביצה אחת כל יום אך חשוב שתהייה עשוייה היטב.
4. עלייה של 8 ק"ג היא לא מועטה לשבוע 20+ . לא ציינת את גובהך ובאיזה משקל התחלת את ההריון אך שימי לב כי את במחצית ההריון וכי העלייה המשמעותית במשקל היא בשליש האחרון להריון. הקצב המומלץ הוא כ- 700 גר' לשבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבוןלירון09/06/2009
שלום
אני בשבוע 27 להריוני הראשון. משקלי לפני ההריון 56 ועכשיו 62, גובה 164.
ולאחרונה חלה ירידה משמעותית בתאבון שלי עד כדי היגעלות מאוכל. אין לי בחילות, פשוט כמעט כל דבר שאני אוכלת או רוצה לאכול עושה לי רע מלבד דברים קרים כגון פירות, ארטיקים או פופאייסים... מה לעשות? לאכול בכח?
לפי חישוביי אני מגיעה לכ-1000 קקל ביום אך איני יורדת במשקל. האם מצב זה עלול לפגוע בעובר?
תודה רבה,שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
רויטל בן שושן10/06/2009שלום שני,
קורה בהריון שאין תיאבון ומעדיפים מאכלים כאלה על אחרים אך את צריכה לדאוג כי גופך מקבל את כל מה שהוא צריך גם עבורך וגם עבור התפתחות תקינה של העובר. עד כה העלייה במשקל תקינה אך תפריט של 1000 קלוריות ממתוקים ביום לא עונה על הצרכים התזונתיים שלך ושל תינוקך.
את חייבת לשלב במהלך היום גם דברי חלב- תנסי יוגורטים או קורנפלקס עם חלב, גבינות או כל דבר שיותר מסתדר לך. אם כבר גלידות אז עדחף לא יותר מפעם ביום ועדיף לבחור כאלה שעשירות יותר בסידן ופחות בשומן. אם יותר קל לך עם דברים קרים את יכולה לאכול סלט ירקות עם גבינות, טונה, ביצה, חזה עוף... האם את מקפידה לשתות- מים? חשוב לשים לב לכמות מספקת של מים בימים חמים שכאלה אך לא על חשבון האוכל.
למרות הקושי את חייבת להקפיד לאכול מאוזן ויותר מגוון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט שלי...
לירון10/06/2009אני שותה כ- 2.5-3 ליטר מים ביום ולגבי האוכל: בבוקר אני אוכלת פרוסת לחם מלא עם מריחה של גבינה, בצהריים אני משתדלת לאכול סלט עם גבינה בולגרית 5% (100 גרם בערך) או קופסאת טונה או ביצה ובערב שוב סלט קטן עם גבינה/ קוטג' ובין הארוחות פירות, 1-2 קרטיבים ביום ולעיתים רחוקות מנת גלידה. בערב שבת אני אוכלת בדרכ מנת דג וביום שבת מנת עוף. השאלה היא האם זה מספיק? אני אוכלת מעט פחמימות וחלבונים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב קלורילירן09/06/2009
היי, אני מנסה להפחית במשקל אך בגלל חישוב לא נכון של קלוריות יותר קשה לי לבקר את מה שאני מכניסה לפה אשמח לקבל דרך כדי לחשב קלוריות כי לרוב הקלוריות מופנות ל100 גרם אז אם אוכלים יותר או פחות אך לחשב זאת?
למשל כל בוקר אני אוכלת יוגורט 0% עם 2 כפות גדושות של גרנולה שעל השקית רשום ל100 גרם 400 קלוריות אז כמה בעצם זה שני כפות של גרנולה?...אני מדגישה כפות ולא כפיות.
אשמח לקבל תשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב קלורי
רויטל בן שושן09/06/2009שלום לירן,
הפורום עוסק בתזונת נשים בהריון אך אנסה לעזור לך בכל זאת...
הדרך הטובה לרדת במשקל היא לאכול בריא , מגוון ובכמות הנכונה לך
ישנם מחשבוניי קלוריות רבים ושונים באינטרנט וחלקם אף נותנים את הקלוריות לפי כף, כפית, כוס וכו' אבל ממליצה לך דווקא לא לספור קלוריות כי זה דורש התעסקות תמידית עם האוכל והכמויות.
בכל אופן בכדי שתוכלי לרדת במשקל נכון ובצורה מבוקרת ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתנחה אותך באופן אישי עם תפריט שמתאים עבורך.
אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ בהריוןדנה08/06/2009
שלום,
האם מותר לקחת תוסף אבץ בהריון ואם כן מאיזה סוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף אבץ בהריון
רויטל בן שושן09/06/2009שלום דנה,
ישנה סיבה מיוחדת שאת רוצה לקחת תוסף אבץ? את צמחונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבץ בהריון
דנה10/06/2009
שלום רויטל,
בתשובה לשאלתך-כן, אני צמחונית,
כמו כן בבדיקת דם שביצעתי נמצאה רמת אבץ נמוכה,
{ ביצעתי את הבדיקה עקב נשירת שיער}
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבץ בהריון
רויטל בן שושן11/06/2009דנה שלום,
בבדיקת דם לא ניתן לאבחן מחסור באבץ משום שחסר בתזונה ב24 שעות שלפני הבדיקה ישפיעו על הבדיקה אך מכיון שאת צמחונית כנראה שיש קשר. בנוסף נשירת שיער יכולה להיות גם מחסר של ברזל.
בכל אופן את יכולה לקבל אבץ מתוסף של מולטי ויטמין המתאים להריון. הקצובה לנשים בהריון היא 11 מ"ג ליום. את האבץ לא מומלץ לקחת ליד תוסף ברזל.
אבץ נמצא במזונות מהצומח כמו קטניות, אגוזים, גרעינים, טחינה,יוגורט ועוד..
ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בכל מקרה לגבי תוסף ולהקפיד על תזונה נכונה לצמחונים המכילה את כל הויטמינים והמינראלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בשבועות הראשוניםיסמין08/06/2009
שלום רב,
שמי יסמין ואני בשבוע 7...
ממש מהשבועות הראשונים אני סובלת מבחילות נוראיות כל היום. מה שקורה זה שאני לא יכולה לאכול כלום... כל מה שאני מכניסה לפה אני אח"כ מרגישה רע...
אז מצד אחד אני ממש בצום לפעמים חצי יום ולפעמים יום שלם של רק נוזלים (גם זה בקושי) אבל למחרת או בערב אני פשוט לא יכולה להפסיק לאכול ...
או שאני לא יכולה לאכול כלום או שאני פשוט אוכלת את כל המקרר...
מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בהריון
רויטל בן שושן09/06/2009שלום יסמין,
למרות הקושי את חייבת לאכול משום שכשאת לא אוכלת את רק מגבירה את תחושת הבחילה.
זה לא חייב להיות הרבה אבל לפחות משהו קטן בכל פעם על פני היום. אפילו כמה ביסים כל שעה - שעתיים. זה גם ימנע את התקפי הרעב ביום למחורת.
מאכלים יבשים, קרים, דלי שומן ובטעם ניטרלי יכולים לעזור, לדוגמה: צנימים, קרקרים, בייגלה, קורנפלקס, יוגורט, פירות.המנעי ממאכלים שגורמים לך לבחילה, מריחות לא נעימים ומשתיית קפה ואפילו קולה ותנסי להתנחם בכך שהבחילות אמורות לעבור בסביבות שבוע 14
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלשיר08/06/2009
שלום,
אני בשבוע 13+2 ומתחילת ההריון עליתי כבר 2 קילו לערך. גובהי 1.72 ומשקל בתחילת ההריון 58-59
אשמח לקבל הערכת משקל עד סוף ההריון וקצב עלייה במשקל במהלך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן08/06/2009שלום שיר,
העלייה במשקל שלך עד כה היא בדיוק על פי ההמלצות.
קצב העלייה משבוע זה והלאה צריך להיות בין 400-500 גר' לשבוע
המשקל ההתחלתי שלך נמצא על התפר בין תת משקל למשקל תקין לכן טווח העלייה במשקל הרצוי עבורך יכול להיות בין 11.5 ל-16-18 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמורן2607/06/2009
שלום רב
שבוע 9+3 עליתי עד כה כ2.5-3 קילו. שקלתי לפני ההריון כ59.5 אבל חייבת לציין שזו הייתה עליה עקב הפסקת גלולות ואי יעילות של תפריט תזונה באותה תקופה
בכל אופן אני 1.63 ורציתי לדעת האם העלייה תקינה?מה מומלץ לי לאכול בבוקר כשאני חשה רעב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן08/06/2009שלום מורן,
קצב העלייה במשקל שלך אכן מעל להמלצה לשבוע זה של ההריון.
בבוקר השתדלי לאכול פחמימות מורכבות כלומר דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה דגני בוקר מדגנים מלאים- עדיף לא ממותק. העדיפי לחם קל מלא אם קשה לך לאכול מעט ואז תוכלי לאכול 4 פרוסות לחם קל לארוחת הבוקר. העדיפי גבינות (עד 5%) על ממרחים מתוקים והוסיפי כמובן ירקות.
שימי לב בהריון לא מומלץ לרדת במשקל ולכן דיאטה לא באה בחשבון. נסי לשמור על המשקל כמו שהוא עד לשבוע 13 ואז קצב העלייה במשקל המומלץ עבורך הוא כ-400 גר לשבוע.
בכדי שיהיה לך יותר קל פזרי את הארוחות שלך בכמויות קטנות לאורך כל היום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה מהירה במשקלחגית07/06/2009
שלום, אני בשבוע 15 בהריון. לפני ההריון שקלתי 64 ועכשיו שוקלת קצת פחות מ-67. הבעיה היא שאת כל המשקל עליתי בחודש האחרון, כי חזרתי לאכול נורמאלי אחרי שהבחילות התפוגגו... (האחות שעוקבת אחרי ההריון אמרה לי שזו עליה מהירה מדי). אני אוכלת בסה"כ תפריט די מאוזן לדעתי: כוס קורנפקס עם חלב בבוקר, סנדוויץ עם ריבה לארוחת עשר, פרי, יוגורט, סלט ופחמימה בארוחת צהריים, פרי ומוצר חלב לאחה"צ וארוחת ערב בשרית עם מנת ירקות וסלט). אני מרשה לעצמי מיני-מקופלת אחת ביום-יומיים, אם אני מרגישה צורך ב"זריקת אנרגיה" באמצע היום.
האם באמת העליה במשקל שלי בעייתית? (עלי לציין שאני שומרת על המשקל הזה די יציב בשבוע-שבועיים האחרונים. כלומר, עליתי כמעט בבת אחת 2 ק"ג סביב שבוע 12, ומאז העליה איטית וכמעט לא מורגשת). האם עלי לשנות את הרגלי האכילה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה מהירה במשקל
רויטל בן שושן08/06/2009שלום חגית,
למרות שהעלייה במשקל הייתה בחודש האחרון היא עדיין תקינה וזאת גם בשל ההאטה בקצב.
התפריט שלך מגוון ומאוזן כך שאני לא רואה צורך בלשנות אותו.
במידה וקצב העלייה במשקל ימשיך להיות מהיר אולי יש צורך בלשנות את הכמויות שאת אוכלת
קצב העלייה שלך בחודשים הבאים בהריון צריך להיות כ-400 גר לשבוע, בהנחה שהתחלת את ההריון במשקל תקין (לא ציינת את הגובה שלך)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדים והבעל מקוררים. מה לעשות כדיאמא07/06/2009
לבד מלבודד את עצמי, עד כמה שאפשר, מכל החבורה, מה כדאי לי לקחת.
אני בשבוע 32 זה לי ההריון הרביעי. אני בת 42. תודה.
מישהו אמר לי שכדאי פרופוליס, למניעה.
האם כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדים והבעל מקוררים. מה לעשות כדי
רויטל בן שושן08/06/2009שלום לך אמא,
לצערי לא אוכל לעזור לך הרבה
נסי להמנע עד כמה שאפשר מקירבה...
בנוסף את יכולה להעזר בויטמין C -ולאו דוקא מתוסף,
ויטמין C נמצא בפירות הדר, קיווי, תותים ועוד..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3לירון05/06/2009
שלום
אני בשבוע 26 ואני רואה פה בפורום הרבה שאלות על אומגה 3. מתחילת ההריון אני נוטלת רק חומצה פולית ושאלתי היא האם מאוחר מדי להתחיל ליטול אומגה 3? מה חשיבותו של תוסף זה?
תודה,שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
נועה הופ05/06/2009מכיוון שהתפתחות המוח מואצת בטרימסטר האחרון להריון יש נשים המתחילות ליטול תוסף אומגה 3 רק בשליש האחרון ובכלל אין חובה לקחת תוסף של אומגה 3 וגם אין המלצה רישמית על לקיחת התוסף במהלך ההריון. עליך לראות אם התזונה שלך כוללת 2 מנות בשבוע של דגי ים כגון סלמון, מקרל, הליבוט, סרדינים, טונה. דגי ים הם מקור לחומצות השומן EPA ו- DHA אומגה 3 .במידה ולא אז יש לשקול מתן תוסף ועל זה צריך להמליץ רופא הנשים שלך.
DHA חיונית בעיקר להתפתחות המוח של התינוק ולהתפתחות מע' העצבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל במהלך הריוןשרון03/06/2009
שלום,
אני בת 31, גובה 1.60, משקל בתחילת הריון 49.
אני בשבוע 28 ושוקלת 54. אני מעוניינת לדעת האם העלייה במשקל תקינה ועוד כמה עליי לעלות בממוצע עד סוף ההריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
נועה הופ05/06/2009עליית המשקל תקינה וסך הכל לא עלית הרבה במשקל.
עלייה מומ לצת עד סוף ההריון נעה בין 11-16 קילו הקצב הממוצע הוא בין 0.4 - 0.5 קילו לשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל דחוףמירית02/06/2009
שלום, אבקש עזרה דחופה כי אני בהיסטרייה!!!!
הגובה שלי 1.69 התחלתי את ההריון 59 קילו
אני בשבוע 30+5 ימים אתמול הייתי אצל הרופא נשים בערכת משקל ראשונה ברוך השם הכל בסדר העובר שוקל 1675 קילו
ואני שוקלת עכשיו 70 קילו.
נרה לי שעליתי המון!!!!!!!!!! אני לא יודעת מה לעשות אי גם לא רוצה לפגוע בתינוק.
אשמח לשמוע חוות דעת אם אני צריכה דיאטה או שהעליה תקינה.
הרופא נשים שלי אומר שהעליה תקינה.
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית שלום
נועה הופ02/06/2009הריון זה לא זמן לדיאטות אם כי את בהחלט יכולה לנסות לשמור על המשקל. לא עלית המוןןןןןן אבל את מעט חורגת הממלצות לעלייה במשקל.
יתכן והעלייה גם נובעת מצבירת נוזלים ולכן חשוב לבדוק זאת. בכל מקרה השתדלי לשים לב למה שאת אוכלת וותרי על מזונות מיותרים כגון נישנושים, שתייה מתוקה, עוגות, עוגיות, שוקולדים, חטיפים, הגבילי פירות ל- 2 יח' ביום כי הם עתירי סוכר השתדלי לאכול דל שומן ולא מזונות מטוגנים. ואני מאמינה שזה יהיה יותר בסדר.
הכוונה יותר אישית תוכלי לקבל אצל דיאטנית שתוכל להרכיב לך תפריט אישי עם כמות קלוריות מומלצת ואף תוכל לבצע מעקב על המשקל על מנת לראות שהוא מתייצב.
אשמח לעזור אם תרצי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3גליה01/06/2009
שלום רב!
שאלתי היא כזו- ידוע לי שאומגה 3 מומלצת מאוד מבזמן הריון. עד עכשיו נטלתי אלספה 9 חודשים (אני בשבוע 22). האם מותר לי לעבור לאומגה 3 הרגיל במקום זה של 9 חודשים (הרבה יותר זול). לפי מה שראיתי בהרכב, ב-9 חודשים יש תוספת של חומצה פולית, שגם ככה אני מקבלת בפרנטל, והמינונים של DHA ו-EPA שונים. האם יש הגבלה ברמות של אחד מהם? יש שם גם ויטמין E. יש בעיה איתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה שלום
נועה הופ02/06/2009בגדול מינוני האומגה 3 באלספה מותאמים להריון שם מינון ה-DHA מוגבר יותר מה- EPA כי הוא חיוני להתפתחות מעק העצבים של העובר.
המינון המומלץ של DHA עומד על 300 מ"ג
ל-EPA ההמלצה היא 220 מ"ג ( בדיאטה של 2000 קל' )
את פשוט צריכה להסתכל במינונים של הכדור שתקחי.
לגבי ויטמין E הכל תלוי במינון שיש שם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלספה 9 חודשים
רחל04/06/2009באלספה 9 חודשים, היחס בין חומצות השומן הוא זהה לזה שקיים בחלב אם והוא הכי מותאם לתקופת ההריון, כך שגם בלא צורך בחומצה פולית עדיף לקחת אלספה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמרה הסכרת?א01/06/2009
בשבוע 27 התברר שיש לי סכרת הריון מאחר שבהעמסת סוכר 50 גרם תוצאה 147.
העמסה של 100, ערך אחד גבוה. קיבלתי יעוץ מדיאטנית לגבי תפריט מאוזן וע"י מכשיר סוכר ביתי עליי לעקוב אחר רמות הסוכר. נאמר לי שאסור שיצא ערך גבוה מ130 שעה לאחר ארוחה.
לאחר חודש של הקפדה ותוצאות תקינות פתאום הערכים הרבה יותר נמוכים.
עד מצב שאתמול אכלתי 2 פרוסות לחם לבן עם שוקולד נוטלה(ממש לא מומלץ מבחינת המלצות הדיאטנית) ויצא לי פחות מ130! (126)
אני משוכנעת שאם לפני חודש הייתי אוכלת את זה היה יוצא ערך מאוד גבוה...
שאלותי הן מה גרם פתאום לשינוי? האם אני יכולה לחזור לאכול כרגיל? רק בלי הגזמה כמובן של שוקולדים ועוגות?
בשבוע 34 הפסקתי טיפול תרופתי של פרוגסטרון ופרסולאט, יכול להיות קשר? שהכדורים העלו לי את רמות הסוכר בדם?
כמו כן רציתי לדעת אם היה י סכרת בהריון, האם הדאטה תצטרך להמשיך בהנקה?
סליחה על השאלה הארוכה.
ותודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כרגע בשבע 36+5
א01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
נועה הופ02/06/2009ברגע שאת מאובחנת כסכרתית זה מצב שלא חולף עד תום ההריון ויכול אף להישאר גם אחר כך.
לא מחלימים מסכרת ולא סתם היא נקראת מחלה כרונית.
יתכן בגלל שכעת את שומרת על תזונה נוכנה כבר כחודש ימים הלבלב שלך מתמודד טוב יותר עם הפרשת האינסולין מה שגרם לערכים להיות טובים יותר לאחר מה שאכלת וכמובן בגלל שזה סכרת הריונית יתכן וזה גם קשור למצבים הורמונאלים בגופך, ולהורמונים שהשילייה מפרישה.
עליך להמשיך לשמור על הכללים ועל ההנחיות של הדיאטנית עד סוף ההריון כי את בסיכון גבוה יותר ללידת תינוק גדול, ולסיבוכים נוספים ולכן זה לא משחק.
חשוב שהדיאטנית תלמד אותך ספירת פחמימות לצורך גמישות טובה יותר בתפריט היומי שלך וכמה פחמימות את יכולה לאכול בכל ארוחה ומה קורה במצב שבו מאוד מתחשק לך משהו מתוק אילו אלטרנטיבות את יכולה לאכול.
שיהיה בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א03/06/2009בשבוע 33+5 הערכת משקל של העובר 1800
בשבוע 35+6 הערכת משקל 2300
היום 37+0 בדקה אותי טכנאית שאמרה שהוא 2310 ואחריה מיד בדקה הרופאה (שסברה שלא יצא לה טובה) ויצא לה 2770 .לבסוף רשמו את התוצאה שיצאה לרופאה.
האם ההפרשים הגיוניים? או שמא קפיצה גבוהה מידי?
האם יכול להיות שהוא משמין סתם בגלל הסכרת וזה מזיק לו???
היום בבדיקת סוכר יצא לי 145..(יודעת שזה גבוה) ..אכלתי קורנפלקס (רגיל) עם חלב ו3\4 לחמניה רגילה עם קוטג'...
אני לא מתמידה לבדוק סוכר מכיוון שלאחרונה הערכים ממש ירדו בצורה ניכרת. חוץ מזה שהעוב יצא גדול? זה גם מזיק לו בצורה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה הופ אני מחכה ואשמח לתשובה
א04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא שלום
נועה הופ05/06/2009לגבי משקלו של העובר אינני גניקולוגית ולכן לא אוכל לייעץ לך במשהו שאני לא מבינה בו.
ישנו גרף שבו תוכלי לראות באיזה אחזון משקל העובר נמצא. לגבי סכרת יש לא מעט סיבוכים במידה והיא לא מאוזנת, שיכולים לפגוע גם בך וגם בעובר ממליצה קצת לקרוא באתר הנקרא "מתוקים".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)